Coronamaatregelen zijn al weer bijna terug van weggeweest

Mediacampagne focust op ongevaccineerden

Titelfoto bij artikel Coronamaatregelen zijn al weer bijna terug van weggeweest Robert raupach opiniez

Titelfoto: COVID Vaccine shot door The Focal Project, gepubliceerd onder CC BY-NC 2.0.

De opnames van coronapatiënten lopen weer op. Kuipers, Gommers, andere ziekenhuisbazen en OMT-leden duiken weer in de media op om te pleiten voor nieuwe maatregelen. Nu de Kamer terug is van herfstreces lijkt het proces in een stroomversnelling te komen. Robert Raupach over hoe we op dit punt zijn beland en zijn vermoedens over wat ons te wachten staat.

Ik dacht toch echt dat we verlost zouden zijn van de zorg-equivalenten van Frans Timmermans en Greta Thunberg. Maar opeens waren ze daar weer. Diederik ik zeg nog net niet dat ongevaccineerden geen plek mogen krijgen in het ziekenhuis Gommers en Ernst “lockdownmania” Kuipers trapten eind vorige week de campagne voor nieuwe ingrijpende maatregelen af in de media. Het leek wel een ouderwets wedstrijdje opbieden in paniek zaaien tussen Die Kale en Gompie.

 

Bewezen gefaald beleid

Inmiddels hebben we de hele cocktail aan maatregelen wel uitgeprobeerd, van lockdowns tot mondkapjes en een avondklok. In relatief brave burgerlijke gehoorzaamheid hebben we ons in het algemeen belang overgegeven aan een twijfelachtige aanpak van de coronabestrijding. Want waren dat nou uiteindelijk effectieve middelen, ingezet op het juiste moment? Het adviesbureau KPMG oordeelde in ieder geval van niet. Het enige waarvan we weten dat het écht werkt is vaccinatie. Dat bewijs is inmiddels toch wel geleverd, al maak ik me met deze uitspraak op dit platform vast opnieuw niet populair bij een groot deel van u.

 

Hoge vaccinatiegraad

Gelukkig heeft men de waanzin van fixatie op besmettingscijfers uit 2020 en begin 2021 losgelaten en kijkt men nu naar vaccinatiegraad en ziekenhuisbezetting. Besmetting op zich is voor meer dan vier op de vijf Nederlanders immers geen halszaak meer en kan in de meeste gevallen met wat dagen uitzieken overwonnen worden. Van alle Nederlanders is stand 25 oktober 83,5% volledig gevaccineerd. Ik herhaal het nog één keertje. Ja, gevaccineerden kunnen ziek worden. Ja, gevaccineerden kunnen het virus overdragen. Maar, en hier gaat het om: vaccinatie beschermt voor 95% tegen ziekenhuisopname en voor 97% tegen IC-opname. Daarnaast is de kans op het besmetten van anderen aanzienlijk lager bij volledig gevaccineerden.

Recente cijfers wijzen uit dat 80% van de patiënten op de IC’s ongevaccineerd is. Er liggen dus meer ongevaccineerde dan gevaccineerde mensen in het ziekenhuis, terwijl de groep gevaccineerde mensen in Nederland veel groter is dan de groep ongevaccineerden.

 

Ontmantelde zorg

Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding hebben de Nederlandse ziekenhuizen momenteel 942 IC-bedden tot hun beschikking. Voor de coronacrisis waren dit er ca. 1.050, en tijdens eerdere golven kon opgeschaald worden tot bijna 1.600 bedden. Zo beschikt Nederland dus over zo’n 7 IC-bedden per 100.000 inwoners. Nou zegt dat cijfer u waarschijnlijk niet veel, dus heb ik voor u ook even opgezocht wat het Europese gemiddelde is. Dat is nagenoeg het dubbele, namelijk bijna 12 bedden per 100.000. Onze oosterburen zijn Europees Kampioen op dit gebied met maar liefst 30 IC-plaatsen per 100.000 inwoners, vijf keer zoveel als bij ons dus.

 

Personeelstekort

Inmiddels is de rek op de IC’s er wel uit. Spullen zijn het probleem niet, die hebben ze wel. Het ontbreekt de ziekenhuizen simpelweg aan handjes, doordat personeel uitvalt door werkdruk en vermoeidheid. Over handjes gesproken, men heeft ze weliswaar stukgeklapt als waardering voor de zorg, maar daar bleef het dan ook bij na beschamende vertoningen in de Tweede Kamer omtrent de zorgbonus.

De regering heeft verzuimd om te investeren in het uitbreiden van IC-capaciteit en het versneld opleiden of binnenhalen van bekwaam zorgpersoneel (maar we hebben wel veel tolken nu!). In het begin van de crisis, bijna twintig maanden geleden, was het een valide argument dat men niet binnen weken een batterij aan nieuw personeel kon klaarstomen. Gaat dat argument nu écht nog op? Maar wat hebben we nú eigenlijk aan deze constateringen? Exact, helemaal niets. We moeten het doen met de riemen die we hebben en duimen dat de overgebleven zorgstrijders het nog weer een golf volhouden.

 

Reguliere zorg de klos

Weet u wat mij ontzettend raakt en ergert? Dat niet-gevaccineerde medeburgers en onbekwame, onwelwillende politici en beleidsbepalers, die verzuimden de zorg op peil te houden, ervoor zorgen dat mensen met kanker, hartkwalen of andere acute hulpbehoeften wederom niet geholpen kunnen worden. Het zal je schoonmoeder maar zijn bij wie recent kanker is geconstateerd, die nu te horen krijgt dat haar behandeling helaas niet kan doorgaan omdat Aaltje uit Staphorst in de illusie verkeert dat God bepaalt wie ziek wordt en wie niet.

Of je vader die eerder al zijn hartoperatie uitgesteld zag worden en nu weer wordt afgebeld, alleen omdat Abbad na dertig jaar in Nederland te wonen nog steeds niet begrijpt wat er nou op die posters staat die in het buurthuis hangen. Het aantal ziekenhuisopnames uit de zestig Biblebelt-gemeenten en de vier grootste steden ligt, gerekend per 100.000 mensen, ongeveer anderhalf keer boven het gemiddelde in Nederland.

 

Egoïsme

Woedend word ik ervan. Het egoïsme dat je geloof, dat in de meeste gevallen juist naastenliefde predikt, je in de weg staat om anderen te helpen. Maak dan ook geen aanspraak op de zorg als je ervan overtuigd bent dat God je lot bepaalt. Of als je, ondanks alle aalmoezen die de Nederlandse staatskas jou en je nagereisde grootfamilie maandelijks schenkt, te beroerd bent om mee te doen met ‘ons’. Het beschermen van elkaar in de maatschappij is niets meer of minder dan onze gezamenlijke maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Ik spreek bewust even niet over de groep mensen die zich uit principe niet laat vaccineren. Als je de Biblebelters en mensen van niet-westerse migratieachtergrond van de groep niet-gevaccineerden aftrekt, blijft er nog maar een verwaarloosbaar aantal weigeraars over.

 

Hugo’s slotstuk

Wie tussen de regels door kan lezen en luisteren weet waar het op uit zal draaien op 2 november. Ik citeer de demissionair minister de Jonge: “Ik loop niet vooruit op de maatregelen. Maar het zijn heel ingewikkelde dilemma’s,” en “Vier op de vijf mensen die nu op de IC’s liggen, zijn niet gevaccineerd”. De bonusquote voor finale duidelijkheid luidde: “De frustratie in de zorg is heel erg groot dat het vooral niet-gevaccineerde mensen zijn die in die ziekenhuizen liggen. Dus hebben we dilemma’s onder ogen te zien”. Met een aanstaande succesvolle formatie nog voor de kerstdagen zal dit pakket aan maatregelen De Jonges slotstuk in het kabinet Rutte III zijn en ik gok zijn finale akte als minister. Ik acht een terugkeer in een volgend kabinet uiterst onwaarschijnlijk.

Inmasseren

Het inmasseren van nieuwe maatregelen, die zich voornamelijk richten op ongevaccineerde medemensen, is begonnen en u zult zien hoe hard dit proces de komende dagen zal gaan en gepoogd zal worden om een massa-acceptatie daarvan via de beeldbuis en de dagbladpers af te dwingen. Het is hen eerder gelukt, met bijvoorbeeld de mondkapjesplicht en de avondklok.

U weet dat ik geen aanhanger ben van de man met de clowneske schoenen. Leest u mijn bijdragen sinds april 2020 er maar op na. Maar ik ben op het punt aangekomen dat ik, en ik krijg er haast een vieze smaak van in mijn mond tijdens het uitspreken ervan, het deze keer met Hugo de Jonge eens ben.

Over de auteur

Robert Raupach
Robert Raupach
Deutsche Gründlichkeit vermengd met Nederlandse nuchterheid. Kritisch en altijd benieuwd naar de andere kant van de medaille.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
44 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Bestuursvoorzitter van een ziekenhuis in Limburg verklaarde deze week dat 8 van de 10 corona patiënten gevaccineerd zijn. Veruit de meeste mensen zijn in hoge ouderdom en hebben ook onderliggende kwalen.
In de verpleeg tehuizen lopen de besmettingen inmiddels op tot 10 % evenals de overlijdens die stijgende zijn. Deze mensen zijn vrijwel allemaal gevaccineerd. Bijkomend feit dat daar minimale bezoek mogelijkheden zijn, vrijwilligersgroepsactiviteiten liggen nog helemaal stil. Een spelletje mag alleen op de kamer van de bewoners gespeeld worden.
Mijn vraag is dan toch wel hoe groot het aandeel van de ongevaccineerden is, die geen toegang hebben tot uitgaansgelegenheden?
Ik beweer niet dat vaccins niet helpen, maar wel dat ze besmetting niet voorkomen.
Net een nieuw onderzoek: 1.2 miljoen obesitas doden per jaar. Met type 1 leef je 14 jaar korter.
Een aanzienlijk deel van die patiënten hebben hun ziekte te wijten aan hun eet en leefgedrag. Maagbandje werken wel enigszins, maar voorkomen het vreetgedrag niet. Uiteraard heb ik het niet over de patiënten, die de ziekte buiten hun schuld om oplopen.
Je mag absoluut een afwijkende mening hebben, maar het wil niet zeggen dat die van jou zondermeer de beste en enige is.
Dan zou je de lage besmettingsgraad van Urk toch ook moeten duiden. En er zijn meer gemeenten met een vaccinatiegraad gelijk aan die van de verguisde christelijke gemeenten, maar die worden niet genoemd. Wist je dat de besmettingsgraad in kerken gemiddeld lager is dan in de horeca. Verklaar het maar en anders houdt het wijzende vingertje bij je. Ik respecteer je mening, maar niet je subjectieve veroordeling.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

ja, ik heb het ook gehoord. Ze herhaalde het ook nog.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

De type 1 diabeten hebben hun aandoening niet te danken aan verkeerde leefstijl. Dat is een deel van de groep diabetes 2. Maar ook magere mensen kunnen diabetes 2 krijgen. Je kan dat zo niet bij elkaar zetten over die leefstijl.

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Toch ken ik meerdere mensen die eerst niets, vervolgens type 2 en daarna type 1 kregen. En echt volledig te wijten aan eetgedrag. Tenminste ik vind 10 gehaktballen als tussendoortje niet gezond.
Het trieste voor echte patiënten is dat zij daar vaak mee gelijk worden gesteld. Dat mag en kan niet. Ik reflecteert dus op mensen die ik zelf ken.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als Duitser, die publicaties met de Franse slag produceert maak je je inderdaad niet populair; je hebt werkelijk geen flauw benul waar je het over hebt. Op de bible belt zijn er mensen -niet iedereen- die zich nergens tegen laten vaccineren. De rest van de Christenen laten zich wel vaccineren Mijn gereformeerde familie is gevaccineerd, wij niet en 2 van mijn niet-religieuze collega’s ook niet. Zo ook in de zorg, waar mijn echtgenote werkt zijn nogal wat van haar collega’s niet gevaccineerd.

Dat veel moslims zich niet laten vaccineren lijkt me vooral te komen omdat het hier voor een groot deel om een parallelle samenleving gaat. Die amper voeling heeft met de Nederlandse samenleving.
En daar krijgt De Jonge -zodra die de samenleving opdeelt in übermenschen en untermenschen- nog steeds geen vat op. Geen diender die het in zijn/haar hoofd haalt om daar te handhaven.

Voor ons is een redelijk vermoeden dat die vaccins je immuunsysteem aantasten, met alle gevolgen van dien, reden om ons niet te laten vaccineren. Er is een gerede kans, dat de ellende, juist onder gevaccineerden wel eens behoorlijk kan oplopen.
Zie deze link: https://maurice.nl/2021/10/25/tweederde-deel-van-ziekenhuisopnames-in-vk-dubbel-gevaccineerd/

Het werkelijke probleem is, dat de ic capaciteit is gehalveerd, terwijl door de vergrijzing juist een groei van die capaciteit had moeten plaatsvinden.
Dat hoort bij onze regenten thuis en niet bij burgers die een vrije keuze maken.

Tot slot: Als ik als ongevaccineerde geen recht heb op een ic bed stop ik -omkleed met redenen- acuut de betaling voor mijn zorgverzekering. Die verzekering is gebaseerd op solidariteit. Op dat moment dat die solidariteit wegvalt, valt ook het bestaansrecht van die verzekering weg.

Johan Cramer
Johan Cramer
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Vaccineren doe je ook ten dele uit solidariteit, om te zorgen dat je je medemensen minder ernstig ziek maakt. Gek dat je wel solidariteit eist mbt. de ziektekostenpremie, maar je niet laat vaccineren. En IC bedden ontzeggen aan niet-gevaccineerden lijkt me overigens niet zo’n gek idee.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Johan Cramer

Johan, om te beginnen gaat het je verstand waarschijnlijk te boven dat met weigeren van ic-bedden een nieuw tijdperk aanbreekt. Wanneer dat steun onder de bevolking geniet, kan je vervolgens ook “gedragsverandering” afdwingen door rokers, motorrijders, dikkerds…… en wie weet, PVV stemmers van de ic te weren.

Ten tweede betalen we per Nederlander een kleine € 6.000 ,= per jaar aan de zorg. Voor dat geldt mag er toch onderhand wel eens voldoende capaciteit zijn, niet?

Ten derde betalen we al jaar en dag aan solidariteit voor anderen, zoals bovengenoemd. Dan nu niet ineens de keutel intrekken, want dat heet wanprestatie.

Vaccineren, tot slot, doe je voor jezelf omdat je daarmee de kans op ernstige klachten bij jezelf wilt voorkomen.
Het probleem wat nu werkelijk speelt is, dat die vaccinaties maar tijdelijk werken en bij de grootste risicogroep (ouderen) zelfs zeer tijdelijk.
Kortom, dat vaccineren is een lapmiddel, dat vooral schijnzekerheid biedt.

En -voor het eerst in het totale bestaan van de gehele mensheid- worden de mensen, die het medicijn niet gebruiken aansprakelijk gehouden voor het falen van dat medicijn bij mensen die dat medicijn wel gebruiken.
Dit is nog idioter dan de hele woke-gekte bij elkaar.

De enige oplossing is, om toe te werken naar een groepsimmuniteit.
Nu we aan de vooravond van een 3e lockdown staan, nadat de eerste 2 dus niet het gewenste resultaat hadden, wordt het eens tijd om ons nuchter te bezinnen op een beleid dat wel afrekent met corona.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Ik ben het wel met je eens Ernie. ik heb ook geen idee hoe lang een vaccin werkt en of het virus al veel varianten heeft. Griep vaccin moet je ook elk jaar opnieuw. En in 2018 zat men er flink naast met veel sterfgevallen die winter.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Johan Cramer

nee, dat zou schandalig zijn. Mensen die door drugsmisbruik of alcoholmisbruik of roekeloos rijgedrag in ziekenhuis belanden worden ook niet geweerd van een IC.

Cor
Cor
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Ernie, eens met je redenatie en argumenten. Aangevuld met wat doet een vaccinatie in je lichaam. Als je een nieuwe medicatie haalt bij de apotheek wordt je helemaal voorgelicht over eventuele bijwerkingen en werkzame stoffen. Nu wordt er een vaccin in je lijf gespoten en bijna niemand vraagt zich af wat krijg ik eigenlijk? Verdiep je daar eens in voordat je een mening hebt over ongevacineerden. Ik ben 56 jaar en hersteld van deze virus, en heb dit ervaren als een normale griep. En ja als er een onderliggend lijden is kan deze virus net als een andere griep enormge gevolgen hebben dat betwist werkelijk niemand.
Ik zou de schrijver van dit stuk een cursus statistiek willen aanbevelen, dit er bij deze maatschappelijke vraagstuk ongelooflijk wordt gemanipuleerd met data en hoe je deze data presenteerd. Verder wordt alleen de data gebruikt die enorme negatieviteit met zich meebrengt en wordt de angstporno hoog in het vaandel gehouden.
Als je een stuk schrijft verdiep je aub in de waarheid en de realiteit en spreek de MSM niet na maar doe aan waarheidsvinding

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Goede reactie. Ik ben wel gevaccineerd om van het gezeur af te zijn en omdat ik in de zorg werk. Maar ik heb ook nooit griep, dus ik denk zelf dat mijn immunsysteem prima werkt. Maar je werd door de omstandigheden beetje gedwongen het maar te doen. Ik heb de gok maar genomen. Geen klachten van gehad, maar op lange termijn weet je het inderdaad niet. Ik was er niet helemaal happy mee.

edward
edward
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Matig stuk, hoogstwaarschijnlijk meer de “feiten” uit de propaganda media dan deugdelijk onderzoek.
De enige gemene deler die ik zie is een enorme tunnelvisie.
Ik ben beter gewend van u.

Sandra
Sandra
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  edward

Helemaal eens met uw reactie, behalve één ding: helaas ben ik van deze schrijver (nog?) *niet* beter gewend.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Sandra

Deze schrijver heeft in het verleden zeker heel veel goede artikelen afgeleverd. Zijn neiging om ons daar (in zijn laatste artikelen) op te wijzen is een ernstige vorm van zelfverheerlijking en een misselijkmakende poging om vertrouwen te wekken bij de lezer. “Geloof me, want ik was toch altijd een goede jongen?” Van zowel grundlichkeit als nuchterheid is weinig meer over.

Pistolen Paultje
Pistolen Paultje
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

In het MUMC is 80% van de corona patienten op de IC gevaccineerd. Hetzelfde beeld zie je in Gibraltar, IJsland, Australie, NieuwZeeland, Israel, etc.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk het wordt eentonig, maar deze hele Corona hype, is een triest spel van de rijken der aarde.
Kijk in combinatie met een of meerdere onderliggende ziektes, zorgt griep voor doden en Corona zorgt voor doden.
De afbraak van de zorg in de ziekenhuizen en de afbouw van de Woonzorg voor de oudere Nederland is debet aan deze pandemie.
Ons Nederlanders staat nog heel veel narigheid te wachten in dit angstige en in groepen verdeelt Nederland.

Bedankt kiezers op de partijen die het Rutte Kartel steunen.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

mee eens.

Christiaan
Christiaan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“ Ik herhaal het nog één keertje. Ja, gevaccineerden kunnen ziek worden. Ja, gevaccineerden kunnen het virus overdragen. Maar, en hier gaat het om: vaccinatie beschermt voor 95% tegen ziekenhuisopname en voor 97% tegen IC-opname. Daarnaast is de kans op het besmetten van anderen aanzienlijk lager bij volledig gevaccineerden.”

Vraag: hoe groot is de kans om als midden veertiger zonder bekend onderliggend lijden, met een gezond eetpatroon, niet rokend en voldoende dagelijkse beweging, in het ziekenhuis opgenomen te worden, danwel op de IC? Volgens mij is dit kans ook behoorlijk klein, maar ik hoor het graag als ik er naast zit.

Waarom moet ik dan tóch verplicht worden om een vaccin te halen? En word ik, wanneer ik dat niet doe, buitengesloten van deelname aan de samenleving?

Johan Cramer
Johan Cramer
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Christiaan

# Christiaan. Gevaccineerden worden niet of minder ziek van het virus. Ergo, gevaccineerden besmetten waarschijnlijk, als ze geinfecteerd zijn, minder medemensen, en dragen zo bij aan vertragen en uitblussen van de pandemie. Dat heet groepsimmuniteit. Vaccineren doe je dus in hoge mate ook voor je medemensen, maar dat is kennelijk voor sommigen onvoldoende motivatie.

Christiaan
Christiaan
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Johan Cramer

Wat is er dan waar van de gegevens, die vorig jaar volop werden gedeeld? Dat een overgrote meerderheid van de mensen niet meer last heeft van dit virus dan van een verkoudheid/ griep/ stevige griep? Hoeveel mensen hebben nergens last van gehad, en het virus toch “overwonnen”? In hoeverre is vaccineren van alles en iedereen dan nodig?

Kwetsbaren in de samenleving, mensen met onderliggend lijden: ik snap helemaal dat die wat extra “aanvalskracht” tegen het virus kunnen gebruiken, maar mijn punt is: waarom is dit nodig voor iedereen, van baby tot hoog-bejaarde, zonder enige uitzondering? Waarom mag je niet zelf die keuze maken? Omdat de zorg ontlast moet worden? Ik heb toch echt al meerdere keren gelezen dat we een zorginfarct hebben, waar covid aan bijdraagt. Maar dit infarct gaat niet weg door alleen maar te vaccineren, en al helemaal niet door alles en iedereen te vaccineren…

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Johan Cramer

Jouw stelling berust dus op een denkfout en daardoor blijven we tobben met deze epidemie. Groepsimmuniteit bereik je enkel door voldoende besmette mensen. De vaccinaties moet je zien als een veredelde griepprik.

En de griepprik voorkomt niet –nooit– dat die griep gaat heersen. In de griep van 2017/2018 waren de ic’s ook overbezet en hadden we in 18 weken als gevolg van die griep een oversterfte van 9.300 mensen.
Toen zei je toch ook niet, dat iedereen de griepprik moest nemen om anderen tegen de griep te beschermen?

Annemarijn
Annemarijn
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Johan Cramer

Waarom wordt er van uitgegaan dat niet-gevaccineerden “besmettelijk” zouden zijn? Als je niet gevaccineerd bent en je bent gezond, besmet je niemand. Als je niet gevaccineerd bent en je voelt je ziek, blijf je thuis. Misschien heb je griep,misschien iets anders. Maar vanuit thuis besmet je niemand en lig je waarschijnlijk in bed. Ik ben niet ziek ben volledig gezond maar niet geprikt! DAAROM ben ik een “gevaar”. En mag ik nergens heen.
Dit is toch de theorie van Gekke Gerritje, zie Hugo metdeschoenen.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Annemarijn

ja, dat klopt. Niet alle niet gevaccineerden zijn ziek. Men doet nou net of de halve Bible Belt in het ziekenhuis ligt. lijkt me sterk overdreven. Ik heb even geen idee welke mensen er nou echt liggen.

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Johan Cramer

Als ik zie hoe de gevaccineerden tegen hun ongevaccineerde medemensen ageren, vermoed ik niet dat altruisme aan hun vaccinatie ten grondslag heeft gelegen…
Ik laat me in elk geval niet voor een ander inspuiten met iets wat ik niet vertrouw. Wel fijn overigens dat u voor mij proefkonijn wilt zijn, dank daarvoor. Ik ben heel benieuwd naar uw gezondheid over 1, 5 en 10 jaar.

jan binnekade
jan binnekade
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

vanavond naar op1 gekeken weer alleen voorstanders voor prikken en weer ongevaccineerden in het beklaagdebankje. Echt walgelijk EO

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik weet niet of deze reactie permanent bovenaan kan staan, deze gaat om mijn beweegreden om me niet te vaccineren. Dit brengt geeft een inkijk in de de beweegreden van een vaccinweigeraar.

Van dit vaccin bestaat een ernstig vermoeden dat het je immuniteitssysteem beïnvloed. Dat vermoeden kan onjuist zijn. Van de overheid hoef je geen juiste informatie hoeft te verwachten; je kunt niet stelselmatig burgers voorliegen en vervolgens verwachten dat ze op je berichten blijven vertrouwen.
Zeker is, dat de overheid de ware stand van zaken tot het uiterste zal verzwijgen als deze vaccinaties verkeerde bijwerkingen tonen.

Zeker is ook, dat àls het fout gaat dat de overheid je keihard laat vallen. Een van de vele voorbeelden daarvan is de toeslagenaffaire.

Van veel sites over antivaxxen moet je je ook afvragen of deze informatie klopt.

Je moet dus op je gevoel afgaan. Vroeger had je op vrachtauto’s wel zo een sticker met de tekst: “Bij twijfel niet inhalen.”
Dat is voor mij de voornaamste afweging; bij twijfel niet vaccineren.

De kans dat je als ongevaccineerde besmet raakt en ziek wordt is er zeker. Je kunt er behoorlijk ziek van worden, wat ik in februari 2020 meemaakte, maar mijn verzoek om te testen werd afgewezen door mijn huisarts, want RIVM vond dat……..

De kans dat je als gevolg daarvan in het ziekenhuis belandt is statistisch niet groot en de kans dat je op een ic belandt als gevolg van corona is statistisch te verwaarlozen.
Zeker als je een gezonde levensstijl erop na houdt, met gevarieerd eten, goed bewegen, ventileren en vitamine D slikken.

Dat is voor mij de afweging om mij niet te laten vaccineren. Zeker met de ongezonde dwang tot vaccineren van uiterst dubieuze figuren als Rutte en De Jonge.

Annemarijn
Annemarijn
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Ik ben het volledig met u eens. We worden bedrogen en voorgelogen, en daarom moet je voor jezelf zorgen. Met vit.D.en goed eten.

Rekn
Rekn
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vind het zeer teleurstellend dat dhr. Raupach het normaal vindt dat we onze grondrechten zo gemakkelijk opgeven voor het willen uitbannen van influenza. Er zijn legio experts die beweren dat het uitbannen van influenza helemaal niet gaat lukken omdat influenza van nature muteert, je loopt met je vaccinatieprogramma’s altijd achter de feiten aan. En laten we eerlijk zijn, de eerste tekenen zijn daar dat het uitbannen van influenza inderdaad niet gaat lukken, er wordt al over een boostervaccin gepraat omdat zogezegd de eerste twee prikken uitgewerkt/achterhaald zouden zijn. Daarbij is het ook nog geeneens bewezen dat de eerste prikken überhaupt hebben geholpen. Dat anekdotische verhaal van dhr. Raupach is niet overtuigend omdat er genoeg anekdotische verhalen zijn die het tegendeel beweren. Het enige wat overblijft is dat dhr. Raupach via een pandemie wet voorstander is van een totalitaire samenleving. Bedankt mijnheer!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn bezwaar is dat de prik nog steeds experimenteel is, het is geen vaccinatie in de traditionele zin van het woord. Ook wordt er geen aandacht gegeven aan bijwerkingen, die er wel degelijk zijn, dit is nog maar de korte termijn.
Al deze maatregelen geeft de overheid een hefboom om meer dwang toe te passen in zaken die zij van belang vindt. Overgewicht, alcohol, roken, ongezonde leefwijze in het algemeen, zoals de vraag of u wel genoeg beweegt.
Ongezonde mensen kosten de overheid, ons allemaal dus, veel geld. Dat snap ik, maar is dit de manier waarop wij dat voor elkaar willen krijgen?
Deze discussie wordt volledig in de kiem gesmoord en dat geeft te denken.

Rudy
Rudy
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Er is geen “pandemie” anders zou de overheid niet 5.000 asielzoekers per maand ons land binnenlaten. Zonder dat ze zijn getest, of gevaccineerd. Hier is iets heel anders aan de hand. Het Rutte regime heeft het aantal IC bedden van 2.800 teruggebracht naar 900. En heeft 8 ziekenhuizen gesloten, en 80.000 verpleegsters onslagen. Nederland heeft geen corona, maar een Rutte probleem.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Rudy

ik vind dat ook tegenstrijdig. Dat er zoveel vreemdelingen binnen mogen komen terwijl er niet genoeg ziekenhuiscapaciteit is, niet genoeg opvangcapaciteit, geen huizen, niet eens voor autochtonen. Deze overheid heeft een HEEL vreemde agenda. best eng eigenlijk.

Annemarijn
Annemarijn
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

U verwerpt duidelijk het aantal mensen dat zich niet laat vaccineren op andere gronden dan de Biblabelt hanteert. Ikbehoor tot die kleine groep mensen die zich niet laat vaccineren, omdat ik weet wat er via de mRNA methode in het bloed wordt gespoten. Dat zijn de levensgevaaarlijke Spike-proteïnes. Die zich gaan vermenigvuldigen in het lichaam en niemand weet nog wat dat voor levensbedreigend kwaad gaat aanrichten.
Dat is mijn goed gefundeerde reden om me niet te laten vaccineren.

Jenny
Jenny
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het zou mooi Zijn als er een nieuw kabinet komt want de mondkapjes hebben we weggegooid helpen toch niet heeft Rutte zelf gezegd en ook geen vaccins natie plicht is ook gezegd dan wie heeft die QR code bedacht die man van Davos zelf zijn ze en willen niet gevaccineerd worden ze zeggen het wel maar is niet zo want dat was water of zoiets wat ze ingespoten kregen dus ook luisteren we niet meer want ze liegen ben blij als ze op een paar na aftreden

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het echte probleem wordt in de Kartel media niet besproken, Rutte is in 2010 begonnen, met een totale kaalslag in de zorg.
Wat anno 2021 resulteert, in de giga problemen in de zorg.
Neem bv een stad als Deventer, 101.000 inwoners beschikbare IC bedden in Nederland 6 stuks.
In Duitsland zijn voor een vergelijkbare stad 30 IC bedden beschikbaar.

Het Rutte Kartel is uit op een tweedeling in onze samenleving, een samenleving die onder hoogspanning staat is gevaarlijk.
Vriendengroepen, families raken uiteen omdat er te weinig ruimte is om het er over te hebben.

Geen enkele overheidsmaatregel heeft nog het doel, om onze gezondheid te beschermen.
Een totale controle maatschappij is hun doelstelling, stijf van angst en zonder enige vorm van cohesie.

Vraag u maar eens af waarom het Rutte Kartel demissionair blijft.
Het Kartel heeft geen verantwoordelijkheid voor de ontstane situatie.
Alles gebeurt in naam van Corona als pandemie en deze pandemie is pas voorbij als de WHO dat aangeeft.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ook u staart zich stuk op percentages wel/niet gevaccineerden in het ziekenhuis en op de IC. Die denkwijze is het gevolg van een ongezonde vorm van wij/zij denken. Er wordt enorm polariserende retoriek gebruikt aan beide kanten van de groeiende kloof. Maar het is nog erger dat onze gekozen volksvertegenwoordigers diezelfde retoriek gebruiken en daarmee het signaal afgeven aan de samenleving dat het niet erg is om op die manier te denken en spreken. De media doen er nog een schepje bovenop door scherpe meningen te verspreiden.

Ondertussen mag volgens een groeiende groep een ongevaccineerde op de stoep van de IC creperen omdat hij anders een bed bezet houdt. Zoals het bed van de vrijwillige roker met longkanker. Of de plofkraker die bij de achtervolging de controle over zijn Audi kwijtraakte. Of de drugsverslaafde die net iets te veel nam. Of degene die na een plastisch chirurgische operatie in Turkije terugkeert met complicaties.

Maar langzaamaan gaat het daar niet meer om, van wie hij dat bed “afpakt”. Het gaat er steeds meer op lijken dat mensen de ongevaccineerde gewoon willen zien creperen.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Op de Deutsche Gründlichkeit en de Nederlandse nuchterheid valt van alles af te dingen, zeker bij heer Raupach.

Deutsche Gründlichkeit bestaat daarin dat in Duitsland de media wel inhoudelijk de berichten van het RKI (het Duitse RIVM) kunnen en mogen delen én dat ook doen.
https://de.rt.com/inland/125760-hochwirksam-und-sicher-jeder-dritte-covid-tote/
In Nederland zijn een klein aantal journalisten met veel moeite door WOB-verzoeken bezig om de gegevens van het RIVM, het OMT en het ministerie van VWS, m.n. waar de adviezen en besloten maatregelen op gebaseerd zijn, te achterhalen. Al 18 maanden zonder resultaat.

De Nederlandse nuchterheid.
In het artikel van de heer Raupach wordt voorbij gegaan aan de met belastinggeld geproduceerde “Squid games tegen ongevaccineerden”. Gejat van een Koreaanse TV serie waarin duidelijk gemaakt wordt dat niet gevaccineerden gewoon dood mogen.
Vraag niemand zich af wie de rechtszaak en de veroordeling betaald als de Koreaanse producent zich gaat beroepen op zijn Copyrights?
Voor wie de TV-spot van NPO nog niet gezien heeft, bij deze: https://www.youtube.com/watch?v=dC6TZ-N0n2I

Ook het ministerie die “Postbus 51” verzorgd weet wel raad met de Nederlandse nuchterheid. Tegelijk met de politieactie om jeugdigen ervan te overtuigen hun wapens (incognito) in te leveren produceerde Postbus 51 een “Drillrap” voor jongeren waarin jongeren door hun soortgenoten worden bedreigd met verboden wapentuig (onder toeziend oog van de politie) om zich vooral te laten vaccineren op straffe van …… kijk zelf maar!
Wie ook deze spot nog niet gezien heeft, bij deze: https://www.youtube.com/watch?v=GDXie1f6Dks

Geen reactie van NPO of Postbus 51 dat dit FAKE zou zijn! Dus:

IS HET STRAFBAAR OM OPENLIJK EN ACTIEF OP TE ROEPEN TOT GEWELD?

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Linkse oproepen tot geweld en alles wat past in het straatje van mark en hugo (minder, minder, minder ongevaccineerden) zijn niet strafbaar blijkbaar. Geven PVV-ers aan dat ze wat minder uitheemse criminelen zouden waarderen, dan volgen jarenlange rechtzaken.
Verschil moet er zijn, vermoedelijk is dat divers ofzo.

Richard
Richard
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Sommige argumenten zijn moeilijk te doorzien. ‘Vaccinatie werkt’ van meneer Rupauch klopt. Wat hij er niet bij verteld is dat dit gegeven klopt binnen de ‘gegeven standen van zaken’. Als je nadenkt over hoe die ‘gegeven standen van zaken’ ontstaan in relatie tot performativiteit in de de wetenschap kom je misschien wel tot de conclusie dat de levende wetenschap voortdurend eigen ‘input’ loopt te bevestigen. Doe daar ‘idealisme’ bij en je begrijpt en je ziet dat de idealist voortdurend zijn eigen idealen bevestigd ziet.

De gegeven stand van zaken komt voort uit keuzes die we in het verleden hebben gemaakt. De keuze om de maatschappij op slot te gooien en te wachten op medicatie. Een andere keuze was ‘natuurlijke immuniteit’. Ervoor kiezen de kwetsbaren te isoleren, de zorg op te schalen en enige vorm van oversterfte in het begin voor lief te nemen. In maart vorig jaar merkte een hoogleraar van het Radboud terecht op dat de werkelijke schade pas aan het eind van de streep bepaald kan worden. Zo vormt nu griep door alle maatregelen een groter gevaar.

Aan het beeld is niets veranderd, nog steeds zijn het de kwetsbaren (ditmaal ongevaccineerd) die het grootste risico vormen. Daarbij komt dat het best zorgelijk is dat de immuniteit van de gevaccineerde in feiten ‘relatief laag’ is, met andere woorden heeft vaccinatie niet het gewenste doel bereikt. Anders had je alleen maar de kwetsbaren hoeven vaccineren..

We hebben van meet af aan met een kanon op een mug lopen schieten.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Op het gevaar af, dat dit een heel ik-gerichte reactie gevonden zal worden, gooi ik het er bij deze toch maar uit:
Mijn partner (LAT-relatie) hoopt 26 november a.s. 80 te worden. Zijn zoon heeft inmiddels een surprise-party voor hem georganiseerd in de plaatselijke brasserie: 66 genodigden, in principe. Inmiddels houd ik echter mijn hart alweer vast, dat onze ‘regenten’ tegen die tijd wederom de nodige ‘maatregelen’ in petto hebben, ofwel de goegemeente wederom zó bang weten te maken, dat het grootste deel niet durft te komen (kostte in 2020 de buurt-barbecue, wat toch een buitengebeuren was!)
Wel is het zo, dat van zijn vrienden- kennissen en familiekring inmiddels nagenoeg iedereen volledig is gevaccineerd (Ja, ikzelf ook; ben er niet bepaald trots op, maar was bang, anders nog meer ingeperkt te worden, zo vlak na de lockdown.)
Vraag me af, of dit laatste – iedereen inmiddels volledig gevaccineerd – nog wat zal helpen…

Cas H. Millens
Cas H. Millens
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Vraagje: “vier op de vijf mensen op ic zijn niet gevaccineerd “. Hebben we het dan over alle ic patiënten, of over alleen covid patiënten? Want bijvoorbeeld een zwaar auto-ongeluk heeft niks met covid te maken. Dus ( uiteraard hypothetisch) vijf mensen op ic, één gevaccineerde met covid, vier zwaargewonden van ongeval, ongevaccineerd. Statistieken zijn tenslotte de grootste leugenaars. Nou ja, op Mark Rutte na.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Cas H. Millens

Over enquêtes en onderzoek(jes) en bevragingen:

De uitslag van enquetes is afhankelijk van aan welke leden van een (uit eerdere enquetes) bekende zogenaamd representatieve, echter wel beperkte groep panelleden welke vragen worden gesteld, hoe die vragen zijn geformuleerd en of eventueel (mogelijk ongewenste) antwoorden niet kunnen worden gegeven om uiteindelijk de gewenste uitslag te produceren.

Bovendien is de grootte van de groep respondenten buitengewoon belangrijk. Als u zich verder wilt verdiepen in “marktonderzoek”, hier wat meer informatie: https://www.encyclo.nl/lokaal/10174

Zeker het geheel ‘onafhankelijke’ Eenvandag Opiniepanel en hun presentator heeft hier last van.
De presentatoren van het ‘onderzoeksprogramma’ Eenvandaag en hun genode gasten, de speciale deskundigen en experten ronden het programma tussendoor deskundig af met de gewenste ‘uitkomst’.

De briljante samenwerking doet denken aan een nog een andere mogelijkheid.


Die andere mogelijkheid is: “BEDISSELEN”

Het is blijkbaar een oude gewoonte.
In de betekenis van “regelen” voor het eerst aangetroffen omstreeks 1600!
“alles op een precieze manier regelen voor andere mensen”
(met een doorgaans negatieve betekenis)

BEDISSELEN: https://nl.wiktionary.org/wiki/bedisselen

Dat doet dan weer denken aan het ‘modelleren’ en de modelvorming van een bekend instituut in Nederland.

“Modelvorming is een instrument bij het bestuderen van delen van de werkelijkheid alsook om die te besturen”

Met name: ALSOOK OM DIE TE BESTUREN (de werkelijkheid)

Marcus
Marcus
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

ik ben atheïst maar laat me niet vaccineren. Altijd D66 gestemd, omdat ik voor zelfbeschikking ben. Helaas heb ik deze partij sinds de donorwet niet meer gesteund. Inmiddels is deze partij een controle en dwang partij. ik vertrouw op mijn natuurlijke afweer en voor de angsthaaslezers, ik neem het risico. naar mijn mening verstoort het vaccin het natuurlijk proces en gaat deze ‘gecreëerde crises’ langer duren.

AAA
AAA
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Vraag is wat er gebeurt als juist die mensen de zorg belasten die door experimentele gentherapie ziek zijn geworden. Geen bed voor mensen met trombose?
Vraag is ook wat verzekeraars gaan doen. Die houden niet van vergoedingen bij schade vanwege medische experimenten.
En vraag is wat klanten van ziektekostenverzekeringen gaan doen. Verplicht een verzekering afnemen bij een (particuliere) verzekeraar is tenslotte ongrondwettelijk. (En daar kun je dus ook vanaf!). De overheid kan en mag vergelijkbaar niemand verplichten z’n brood bij bakker A of bakker B te kopen, logisch.
Vaccinatie is niet de weg uit deze situatie.
Gezonde mensen piepelen levert alleen maar verliezers op.

Kees
Kees
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het probleem van de heer Raupach is dat hij alleen focust op vaccinatie om de crisis op te lossen. Dat er ook goede, goedkope medicijnen zijn, zoals Ivermectine, Allocetra en EXO-CD24, neemt hij niet mee in zijn betoog. Het belemmeren van (huis)artsen om deze medicijnen voor te schrijven is een veel groter gevaar dan die paar ongevaccineerde christenen (er zijn ook veel christenen die zich wel hebben laten prikken).

44
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x