Genderideologie zet vrouwenrechten bij het grofvuil

Bizar wetsvoorstel ontkent biologisch geslacht

In ons geëmancipeerde land staan vrouwenrechten al een tijd onder druk van genderideologen, die het bestaan van het biologische geslacht ontkennen. Het recente wetsvoorstel van het kabinet om iedereen die zich een vrouw ‘voelt’ zich ook officieel als vrouw te laten registreren, betekent een triest dieptepunt. Laten we dat allemaal zomaar gebeuren, vraagt Alma van Hees zich af.

Begin dit jaar verordonneerde de Democratische leiding van het Huis van Afgevaardigden met onmiddelijke ingang het gebruik van genderneutrale taal in alle officiële documenten van het Congres. Toen konden we nog denken: ach, dit is Amerika, daar zijn ze altijd een beetje extreem.

 

Taalterreur

Deze taalterreur is vast ten dode opgeschreven, dacht ik toen nog, want geloven ze daar nu echt dat dit navolging krijgt en dat mensen hun lievelingswoorden zomaar inleveren? Want wat is er nu mooier voor een vrouw die zichzelf moeder en een man die zichzelf vader kan noemen?

Dolblij tonen ze trots hun nieuw geboren zoon of dochter aan de wereld. En maken het geboortegeslacht duidelijk met roze of blauwe kleding, beschuit met roze of blauwe muisjes en ze versieren een dochter zo snel mogelijk met een roze strikje in het eerste plukje haar. De overgrote meerderheid van de ouders prijst zich echt niet gelukkig met een genderneutrale baby. Want volgens het nieuwe adagium worden kinderen “genderneutraal” geboren. Want de biologische geslachtskenmerken schijnen er tegenwoordig niet meer toe te doen.

 

Dat Amerikaanse taaldictaat wordt niks, vermoedde ik. Niet in de VS en hier gaat dit al helemaal niet lukken. Want wij eigenwijze Nederlanders gaan ons door de overheid echt niet laten voorschrijven welke woorden we moeten gebruiken. En mocht die poging toch door zogenaamde progressieven worden ondernomen ontstaat er vast een enorm protest.

Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en ben ik heel wat illusies armer.

 

Agressieve aanval

Deze agressieve genderneutrale aanval is al een tijdje gaande. Het begon eind 2017 bij de NS met het in de ban doen van de aanhef ‘dames en heren’ om ‘inclusief’ te zijn. Voor wie eigenlijk? Dat werd nooit toegelicht. Degenen die menen met het verkeerde geslacht geboren te zijn en er tenslotte in slagen dat te veranderen, zijn juist gelukkig met de aanhef ‘dame’ als je een transgendervrouw bent en ‘heer’ voor een transgenderman. Van genderneutrale taal en -toiletten willen zij niets weten, en geef ze eens ongelijk na een eindeloze en moeizame zoektocht plus een ingrijpend transformatieproces.

Toen volgde in 2020 het gedurfde voorstel om de m/v-aanduiding op de ID-kaart te schrappen, weer vanwege ‘inclusief’. Ja, als niemand een biologisch geslacht meer bezit, is dat ‘niets’ vanzelfsprekend inclusief, omdat er geen onderscheid meer bestaat, dus ‘alles’ valt eronder.

 

Amsterdamse taalregels

De gemeente Amsterdam had zich in 2018 al opgeworpen als genderneutrale taalmeester (of meesteres? Je bent zomaar een seksist …) en bracht tijdens de afgelopen Pride hun Regenboog Taaltips weer onder de aandacht. Ze raden hun ambtenaren aan om niet meer te spreken over man/vrouw, vader/moeder enzovoort. Naadloos in navolging van de Woke Democrats in de VS. En bij het vaststellen van het geboortegeslacht moet je het ook niet meer hebben over het zichtbare en aantoonbare biologische geslacht, maar moet je zeggen: ‘bij de geboorte gezien als meisje/jongen’.

Met die laatste aanbeveling laten ze hun ware gezicht zien. Het is het ontkennen van het biologische geslacht, dat totaal onbelangrijk is in hun ogen, omdat zelfgekozen genders dominant dienen te zijn volgens de Woke deconstrueer-de-wetenschap-en-de-samenleving-ideologie. Zodat kinderen aan het twijfelen worden gebracht over het geslacht waarmee ze geboren zijn.

Ondertussen vroeg zelfs tv-columnist Willem Pekelder zich een paar dagen geleden in dagblad Trouw af hoe het toch mogelijk is dat een agressieve lobby van woke- en trans-activisten er steeds beter in slaagt om het woord ‘vrouw’ uit te gummen: mensen die menstrueren en zwangeren. In de taal verdwijnen de vrouwen.

 

Wetsvoorstel geslachtsverandering

Maar de brede steun van de Tweede Kamer voor een wetsvoorstel van de – inmiddels demissionaire – minister Sander Dekker om eenieder zelf zijn/haar officiële geslacht te laten bepalen, slaat echt alles. Voel je je een vrouw, dan ben je een vrouw, aldus dit voorstel. En mag er een ‘V’ op je geboorteakte worden gezet. Zonder dat daarvoor een deskundigenverklaring of wat voor indicatie dan ook voor nodig is.

 

Hoe kan een biologisch als man geboren mens in vredesnaam weten hoe een biologische vrouw zich voelt (en omgekeerd)? Hij heeft daar geen enkele ervaring mee en kan alleen maar bedenken hoe dat volgens hem ‘voelt’, en dat idee is gebaseerd op de cultureel bepaalde vrouwenrol en eigen fantasie. Hoogstens kun je ervaren dat je je niet gelukkig voelt met het aan jou toebedeelde biologische geslacht, maar dat is iets heel anders. En dan hebben we het niet eens over het verschil tussen “voelen” en “zijn”.

 

Oncontroleerbaar gegeven

Schrijver en columnist Jan Kuitenbrouwer vestigde onlangs in HP/De Tijd de aandacht op het feit dat je voor het eerst in de geschiedenis bij de burgerlijke stand een volledig oncontroleerbaar gegeven kunt vastleggen. Maar: selectief, alleen je geslacht mag je verzinnen, de rest moet kloppen. Hoe je ‘je voelt’ qua sekse volstaat. Voel je je echter vijfendertig in plaats van vijfenzestig jaar, 1.80 meter lang in plaats van 1.65 of waan je je geboren in Rotterdam en niet in Amsterdam, dan is de overheid onverbiddelijk. Dan zijn feiten verplicht, en geen gevoelens, waanideeën of wensen. Waarom geldt dat niet voor sekse? Terwijl dat veel belangrijker is voor je identiteit dan een paar centimeter langer of korter en de plaats waar je geboren bent.

 

Bizarre consequenties

Voel je je een vrouw en vind je jezelf een vrouw, ook al zie je eruit als een man en gedraag je je als een man en beschik je over mannelijke genitaliën, dan ben je dus gewoon een vrouw volgens dit wetsvoorstel. En word je in de statistieken beschouwd als vrouw en heb je vrouwenrechten. Dus mag je aanspraak maken op deelname aan de vrouwensport, onderdak in een ‘Blijf van mijn lijf-huis’, binnenlopen in badgelegenheden die alleen voor vrouwen zijn en opgesloten worden in een vrouwengevangenis.

In Schotland adviseert de overheid de basisscholen om kinderen al vanaf vier jaar zelf hun gender te laten kiezen (waarbij de ouders geen rol spelen) en ze hen desgewenst hun voornaam te laten veranderen of hen het toilet van hun keuze te laten bezoeken, zonder een enkele vraag te stellen.

Californië toont ons de toekomst. Daar is onder groot publiek tumult onlangs een wet aangenomen die biologische mannen die zich nu vrouw ‘voelen’ het recht geven een plaats in een vrouwengevangenis op te eisen. De wachtlijst voor deze overplaatsing groeit. In vrouwengevangenissen zijn vrouwen bang voor seksuele intimidatie en verkrachting, en de eerste plots zwangere vrouw is al gesignaleerd. De gevangenisleiding biedt ondertussen hulp en ondersteuning aan voor abortus of begeleiding bij zwangerschap.

 

Vrouwenrechten bedreigd

Deze ervaringen illustreren dat de genderideologen, vooral wanneer het gaat om mannen die zich in een vrouw hebben ‘veranderd’ en luidkeels vrouwenrechten opeisen, de rechten van ‘biovrouwen’ bedreigen. De rechten die door de feministen zijn bevochten en verworven. Het recht op een veilige plek als je moet vluchten voor je gewelddadige echtgenoot of partner. Het recht op een vrouwentoilet, waar je je niet hoeft te beschermen tegen wellustige mannenblikken. Vrouwen zijn nu eenmaal ‘het zwakke geslacht’ als het op spierkracht aankomt en vormen een prooi voor mannen. En hebben daarom bescherming nodig. Maar nu is ‘iedereen’ blijkbaar ‘gelijk’. De vrouwensport kun je ook afschrijven. Natuurlijk worden  ‘biovrouwen’ verslagen door transvrouwen met een mannelijk lijf en mannelijke spierkracht.

Waarom speelt trouwens dit hele onderwerp geen rol bij transgendermannen? Eisen zij ook als nieuwe man luidkeels mannenrechten op? Willen zij sporten bij de mannensport? Toegang tot mannenclubjes opeisen? Heeft u ze gehoord?

Wat er op het spel staat is de definitie van het woord vrouw en het vrouwelijke lichaam, schrijft Libby Emmons in The Post Millenial. Wie is een vrouw en wie niet?

 

Biovrouwen

Er bestaat een conflict tussen ‘transgendervrouwen’ en vrouwen die als vrouw geboren zijn. Niet omdat ‘biovrouwen’ een tot een vrouw veranderde man bij voorbaat afwijzen. Welnee, voel je affiniteit en herken je in hen overtuigend het vrouwelijke, dan is er niets aan de hand en ben je als nieuwe vrouw bij vrouwen welkom. Waarschijnlijk val je dan als ‘nieuwe vrouw’ niet eens op, zeker niet als je het er zelf niet over hebt.

Maar het wordt een ander verhaal als er een man voor je staat als ‘transvrouw’ die het ‘vrouwelijke’ alleen in zijn vrouwenkleding, hakjes, halsketting en handtasje kan waarmaken. En heel hard schreeuwt dat ‘hij’ een echte vrouw is, en verontwaardigd aanspraak maakt op vrouwenrechten. Als er iets is dat bewijst dat ‘hij’ géén echte vrouw is, is het wel dit macho-gedrag. Zoals velen met ‘hem’: als je je een vrouw ‘voelt’ kom je toch vanzelfsprekend op voor vrouwen in plaats van een bedreiging voor hen te vormen?

 

Totale dwaasheid

Het is totale dwaasheid om iedereen zelf te laten bepalen of hij of zij een vrouw is, zoals in het Woke wetsvoorstel van minister Dekker wordt voorgesteld. Over de praktische gevolgen van dit politiek-correcte plan is absoluut niet goed nagedacht. Helaas lijkt het er tot nu toe op dat, op PVV en de SGP na, de Tweede Kamer het wel prima vindt. Bang voor agressieve aanvallen uit de progressieve en genderideologische hoek? Maar vinden de vrouwen geboren als biologische vrouw dit ook prima? Of de vaders van dochters die nu jongens die zich meisje voelen moeten toelaten in hun wc’s en kleedkamers op gym en bij sport?

Het lijkt mij de hoogste tijd voor een veelzijdige en openhartige discussie.

Hallo MSM, Op1 en anderen, durven jullie? Het zou zo maar eens goed voor jullie lees- en kijkcijfers kunnen zijn, een beetje ophef en nu eens echt een belangrijk discussieonderwerp. Of babbelen jullie liever eindeloos over Gouden mannen- of vrouwenkalfjes, in plaats van de koe eens bij de horens te vatten?

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
41 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De belangrijkste vraag die overblijft is hoe slagen deze woke idioten in dat hun zieke visie op de wereld en leven zomaar ingevoerd wordt? Het is zoals altijd een flow waarin mensen zonder na te denken meegaan met de stroom want als je niet meedoet valt je buiten de groep en dat wil je niet. Nadenken wordt steeds moeilijker omdat je van klein af de prooi ben van de linkse en nu woke inquisitie en niet meer beter weet. De media pompen dagelijks je hersenen leeg en proppen daarin hun waanbeelden. De kiezer maakte van D66 de tweede grootste partij die je tussen de voorstanders van woke ideologie mag plaatsen. Dank wel, kiezers! Het wordt aangevuld door het bedrog van gefuseerde links.
Samen goed voor het typische doorslaan van ideeën zodat het uiteindelijk waanideeën worden. De wil om het opnemen voor de minderheden lijkt nu een vermeende meerderheid te leveren die de echte meerderheid overheerst. Omgekeerde wereld is het resultaat. Iedereen die normaal denkt moet het voortaan verbergen. De dictatuur verbiedt ons om onszelf te zijn. Het wordt tijd om de woke lui in een diepe slaap te brengen voordat de gaande verval van de maatschappij de desastreuze einde bereikt. Mensen wordt niet woke maar wakker!

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het gevecht tegen menselijke domheid is een van de langste. Het duurt al zolang de mens bestaat. Het valt niet te winnen maar moet gevoerd worden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik wilde er toch nog even dit aan toevoegen als we het over Nazi`s hebben.
Denk aan hun rassenleer, die ging er in als koek.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

“De belangrijkste vraag die overblijft is hoe slagen deze woke idioten in dat hun zieke visie op de wereld en leven zomaar ingevoerd wordt?”
Lijkt me niet zo moeilijk. Je zorgt dat je controle krijgt over de media. Je zorgt voor de basis van een religie die je aan de man kunt brengen. Zo zijn de Nazi`s ook begonnen.
We zijn er vanaf het begin bij geweest en hebben het zien gebeuren.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Elke machthebber zorgt eerst voor dat hij de media in handen krijgt. In wezen is dat hier gebeurd op moment dat wij geen kijk en luister geld meer betaalden. Die blijheid van toen daar betalen wij nu de prijs voor. Maar wie moet nu de media onder controle nemen en hoe? Dat kan alleen met nachtswisseling. Ziet u dat hier gebeuren? Men slikt dankbaar de dagelijkse propaganda, lijkt mij.

Jos
Jos
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

de mars door de instituties!

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

ik denk wel steeds vaker dat de politiek hier in NL steeds belachelijker wordt. En ook verbaast het mij dat de bevolking dit allemaal pikt. Die Sander Dekker lijkt wel niet goed wijs. Belachelijk. Als vrouw wens ik hier toch tegen te protesteren.
ZEER goede column van mw van Hees. Het is TE belachelijk voor worden wat er allemaal gebeurt en genormaliseerd wordt. Als je het abnormale normaal laat worden, dan is dit een enorme degeneratie van de mensheid.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Dat die Sander Dekker niks nuttigers te doen heeft, toont aan dat NL echt wel met minder ministers en staatssecretarissen kan. Maar dan wel een paar goeie en niet van die kneuzen.

Kees
Kees
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

De politiek is totaal de weg kwijt.
Ik weet tegen welke muur ze zijn gelopen.
Je wordt geboren als man of als vrouw hoe simpel is dat .
Het zijn vandaag de dag zieken geesten die het land besturen.
Ze moeten allen verplicht opgenomen worden in het Pieter baancentrun .
Nog even gaan zijn bepalen of je man of vrouw bent .

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Kees
Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Kees

ja, ik erger me ook enorm aan deze materie. Ik snap best dat er in aanleg bij mensen soms dingen verkeerd gaan als een aangeboren afwijking. maar het is dus ook daarom een afwijking van de normale situatie. Zegt niks over die persoon, maar wat nu gebeurt gaat over de grens van belachelijkheid heen en dat moet wel stoppen. Ik denk dat bij die woke lui een paar stoppen doorgeslagen zijn. Maar dat gedrag moet je niet normaliseren.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

De politiek praat alleen met activisten en de gewone burger blijft stil dus is mee eens. En de burger stemt op ze nog ook.

Christiaan
Christiaan
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Minister Dekker stelt het voor, er wordt gestemd, en alléén PVV en SGP zijn tegen? Ik ben dan wel eens benieuwd waarom CU, FVD, CDA hier wél voor zijn?

Daarnaast: ik vraag me al langere tijd af hoe mensen toch gewoon op de reguliere partijen kunnen stemmen, terwijl ze in discussies toch fel tégen die partijen uit de hoek kunnen komen. Hoe kun je jezelf dan nog aankijken in de spiegel?

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Christiaan

Gelukkig stemde ik op Geert. Van JA21 en FVD en die anderen snap ik ook niet waarom ze niet tegen stemden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Die mannen voelen zich geen vrouw. Die mannen geloven dat ze zich vrouw voelen.
Dat is iets heel anders. Wat dat is, weten ze zelf niet.

r.maassen
r.maassen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De wereld is een krankzinnigengesticht aan het worden.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De woke genderideologie is een typisch links product. Links komt op voor de zwakken, de misfits. En als altijd maakt het links niet uit dat er slachtoffers vallen als gevolg van hun ideologie. In dit geval de vrouwen (en hun verworven vrijheden), de genderverwarden, de spijtoptanten en alle mensen die gaan opgroeien in de letterbakmaatschappij.

Qua linkse ideologie niets nieuws onder de zon, de immer rondraaiende cirkels van slachtoffers knuffelen en daarmee slachtoffers maken (die dan weer geknuffeld kunnen worden) blijft gewoon doordraaien. Maar hier gebeurt iets gevaarlijks. Deze ideologie wordt namelijk breed gedragen in een toenemend aantal landen, met vele slachtoffers tot gevolg. Waarmee het een enorme schade kan toebrengen aan de samenlevingen die ermee geïnfecteerd raken. Deze “kogel van links” zou nog wel eens een sloopkogel kunnen zijn. En dat allemaal om het linkse ego te behagen.

Frans Galjee
Frans Galjee
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Alma,

“In ons geëmancipeerde land staan vrouwenrechten al een tijd onder druk van genderideologen, die het bestaan van het biologische geslacht ontkennen……Laten we dat allemaal zomaar gebeuren, vraagt Alma van Hees zich af.”

Ja Alma en het spijt mij te moeten constateren dat het vooral vrouwen zijn die vanuit hun frustratie, emancipatiedrang (en mannenhaat) zich achter de meest idiote ontwikkelingen scharen en erger nog deze juist in gang zetten.
Voor mij als man is het geen probleem meer. Ik heb totaal geen interesse in dat soort minkukels en die waanzin.
Maar uitzonderingen zoals jij en gelukkig nog een aantal andere vrouwen zullen daar actie op moeten nemen. Mannen zoals ik gaan milder denken over bv de Taliban als het om het ontspoorde gedrag van vrouwen (sorry mensen met een gleufje) gaat.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Op een site waar je felicitatiekaarten kan bestellen is er keuze tussen Vrouw, Man en Neutraal.
Ik heb de site maar op slot gedaan.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Je kunt bijna niets meer normaal doen. Alles doe je op slot en op het laatst jezelf want de rest doet vrolijk mee. Dat schilt de tragiek.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een paspoort is geen plaats voor ideologische uitingen. De aantekening M/V in een paspoort is een constatering die een dokter doet meteen na de geboorte. Dat noemen we objectiviteit, net als de geboortedatum.
Als de betrokken persoon vele jaren later van mening is dat hij niet M of V is, moet hij dat lekker zelf weten en in zijn eigen tijd uitwerken. Het is een privé-kwestie waar de rest van de wereld niets mee te maken heeft. Het identiteitsbewijs moet gebaseerd zijn op objectieve feiten, niet op de belevingswereld van de persoon in kwestie, want die beleving kan van dag tot dag veranderen.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het is mij opgevallen dat wij voor de medici nog altijd M/V zijn. Laatst opperde ik bij een afspraak in het ziekenhuis dat ik het helaas niet meer kan administratief bewijzen met mijn nieuwe rijbewijs. Zij keken wel raar, moet ik zeggen.

Jos
Jos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Bij de geboorte vermelden of baby XX danwel XY chromosomen heeft of een afwijking daarop, tevens de bloedgroep vermelden. vanuit medisch perspectief.

M.b.t. gevoelens hoeft er helemaal niets vermeld te worden in de geboorte-akte of paspoort.

Wie t.z.t. met een operatie zijn chormosomen heeft laten veranderen, mag dat is zijn paspport laten aanpassen.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Jos
Echad
Echad
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

‘Wie t.z.t. met een operatie zijn ch romosomen heeft laten veranderen, mag dat is zijn paspport laten aanpassen’. Hihi, geniale suggestie, want onmogelijk natuurlijk.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kom mevrouw van Hees, u stelt me teleur. Er zijn vrouwen, er zijn vrouwen die kinderen krijgen en er zijn mannen. De rest is religie.
Denkt u dat deze “mensen” de natuur kunnen veranderen? Is een plus een drie?
U moet gewoon op uw natuur vertrouwen, de rest is bijzaak.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Men denkt het klimaat te kunnen veranderen dus waarom niet gender? Men acht zich tot alles in staat en daar schuilt het gevaar. Decadentie is het enige woord voor de huidige staat van onze maatschappij.

Kees
Kees
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het zijn allemaal door gedraaide gekken .

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Wij leven in een open gekkenhuis.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik denk dan ook dat het niet lang meer duurt met de mensheid.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Als je ziet waar men mee serieus bezig is dan is dit de maatschappelijke verval op zijn best.

nanko55
nanko55
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

We zijn er bijna dus.
Iedereen hoeft alleen nog maar een Mao pakje aan te doen, dan kan de grote zuivering beginnen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  nanko55

En dan?
Mao is ook mislukt.

nanko55
nanko55
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Inderdaad, maar dat weten zijn slachtoffers niet, toch?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  nanko55

Maar wij weten toch dat Mao mislukt is?
Net zoals deze genderideologen zullen mislukken.

nanko55
nanko55
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Volgens wijlen Hans van Mierlo, de wereldberoemde oprichter van D66, was Mao juist heel goed bezig.
Hij bezocht in 1975 China, en was onder de indruk.
Niet van de massaslachting onder de bevolking, Culturele Revolutie genaamd, nee van de verbeterde rijst productie.
Overigens, Joop den Uyl, het andere Links Boegbeeld, ging in de jaren 30 in Nazi Duitsland studeren.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  nanko55

Hans is dood, net als Joop.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik bedoel maar te zeggen dat als mensen een doodlopende weg inslaan, dat ze dat weten op het moment dat ze dat doen. Vroeg of laat.
Dat probeer ik mevrouw van Hees te vertellen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  nanko55

Ze doen er niet meer toe, net als hun grote leider.

nanko55
nanko55
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Maar hun volgers denken daar anders over.
De idealen zijn nog springlevend.
Kijk maar naar GL en SP!

audio1958
audio1958
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is pure discriminatie naar degenen die wel gewoon man of vrouw willen zijn, zoals ze geboren zijn. En ik denk dat de overgrote meerderheid zo denkt. Maar ik merk ook dat velen in mijn omgeving dit wel prima vinden. ‘ Moet toch kunnen” zegt men dan. Gehersenspoeld door de MSN. Mag ik a.u.b. gewoon de aanduiding man in mijn paspoort of ID kaart? Ik denk ook dat er veel misbruik gemaakt zal gaan worden van het neutraal zijn. Met alle gevolgen van dien. En heeft de politiek echt niets beters te doen? Wat een idioot gedoe!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk mevrouw van Hees ik neem deze discussie net zo serieus als een discussie met iemand over of de aarde plat of rond is.
Met argumenten als , ja, maar de aarde voelt plat aan.
Denkt u eens aan de geestesgesteldheid van iemand die met dergelijke argumenten aankomt en hoe degelijk die zijn.

rico
rico
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Gelukkig zijn er nog genderneutrale woorden zoals idioten, dwazen en uitdrukkingen als ‘die lui sporen niet’ . Dan zullen ze zich ongetwijfeld gekwetst voelen maar waarom zouden ze zich van mij wat aan moeten trekken. Dat ‘gekwetst voelen dat doe je zoals elke emotie toch echt zelf daar ben ik niet voor verantwoordelijk. Er de hele dag aan denken versterkt het gevoel alleen maar, er wat minder aan denken zal er voor zorgen dat je er minder last van heb. Voor mij zijn veel van dit soort mensen labiel en rijp voor de psycholoog ik aanschouw het maar hoofdschuddend aan. Mijn gevoel zegt dat het wel weer over waait misschien is dat waar ik dan maar de hele dag aan moet gaan denken. .

41
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x