Presidentschap Biden in de ban van genderextremisme

Geslacht als kwestie van keuze

Foto:

In de Verenigde Staten is met het presidentschap van Joe Biden al direct een genderneutraliteitsoffensief begonnen, dat is ingegeven door het diversiteits- en inclusiviteitsradicalisme dat heeft postgevat in de Democratische partij. Alma van Hees over een bizarre ontwikkeling.

Met het aanbreken van het tijdperk-Biden heeft de Democratische Speaker of the House Nancy Pelosi, samen met House Majority Leader Hoyer alvast een voorzet gedaan voor een betere nieuwe wereld. Er is een dik pak voorstellen voor een “inclusiever” en genderneutraal woordgebruik in het Congres. Met gevolgen voor de taal die voortaan in alle speeches en wetgevingstukken moet worden gehanteerd.

 

Genderneutraliteit

Zo gaan de volgende woorden in de ban: vader, moeder, zoon, dochter, broer, zus, oom, tantenicht,  neef, man, vrouw, schoonmoeder, schoonvader, schoondochter, schoonzoon, stiefvader, stiefmoeder enzovoort. Kortom: alle woorden die een biologisch geslacht aanduiden. Volgens de gender- en diversiteitsideologie die de Democratische partij heeft doordrongen kiest een mens immers zelf met welk geslacht zij, hij of het zich identificeert, of onbepaald wenst te zijn. De biologie en genetica spelen daarbij geen rol. In het Huis van Afgevaardigden voortaan worden gesproken over ouder en kind, echtgenoot, sibling (een neutraal woord voor broers en zussen dat wij niet kennen), kleinkind en overige neutrale varianten.

Zij pakken het grondig aan, die Democraten. Ze gaan verder dan de halfzachte pogingen in Europa tot genderneutraliteit. Zo is in 2019 in Frankrijk besloten om vader en moeder door ouder 1 en ouder 2 te vervangen, is in Nederlandse treinen het dames en heren ingewisseld voor beste reizigers,  wordt de aanhef mevrouw, mijnheer weggelaten in (overheids)correspondentie en wordt over een aantal jaar de geslachtsaanduiding op onze ID-kaart verwijderd.

 

A-men

Een Democratisch lid van het Huis van Afgevaardigden in de VS, dacht in een vlaag van verstandsverbijstering dat het Amen na afsluiting van het openingsgebed van het Congres daarom ook niet meer kon, want dat betekende volgens hem a man. En dat is niet genderneutraal. Hij voegde er dus A-woman aan toe, ook al heeft ‘Amen’ helemaal niets met ‘man’ te maken. En natuurlijk kun je inmiddels ook op de website van het Witte Huis aangeven met welk persoonlijk voornaamwoord je wilt worden aangesproken: she/her, he/him, they/them of ‘other’.

 

Gedetineerden

Die Amerikaanse taalzuivering wordt nog een fors en duur karwei. Maar de consequenties van het genderextremisme zijn veel groter. Zo heeft Biden onlangs verklaard dat mannen die zich als vrouwen identificeren gewoon in een vrouwengevangenis kunnen worden geplaatst. Want als je jezelf een vrouw vindt, ben je ook een vrouw. Ongetwijfeld zullen vrouwelijke gedetineerden dit voornemen toejuichen; meestal hebben ze al geweldige ervaringen met dergelijke types. Net zoals de vrouwelijke sporters die tot vrouw getransformeerde mannen moeten accepteren in hun vrouwenteam, door wie ze – gek toch? – steeds verslagen worden.

 

Dat biologische (trans)mannen in vrouwenteams moeten kunnen spelen heeft Biden ook al geregeld via een executive order over genderidentiteit. In de context van ‘no matter their gender identity’ staat dat kinderen in staat moeten worden gesteld om onderwijs te volgen zonder dat zij zich zorgen moeten maken over of ze wel toegang krijgen tot toiletten, kleedkamers of schoolsporten. Het is mooi geformuleerd en je zou er bijna in geloven: natuurlijk moeten kinderen zich hierover geen zorgen behoeven te maken.

Geen enkel kind máákt zich daar ook zorgen over, behalve diegenen die van geslacht veranderd zijn of zich als een ander geslacht identificeren, en daarom menen zich te mogen voegen in de groep van het door henzelf gekozen geslacht. Beschouwt een jongen zich als meisje, dan mag hij dus meedoen met de meisjes/vrouwensport. Ook al delven de als vrouw geborenen rivalen daardoor onvermijdelijk het onderspit.

Biden heeft in feite de oorlog verklaard aan vrouwen die als vrouw geboren zijn, zo klinkt het. Of, zoals de Wall Street Journal het formuleert: “President Biden delivered a body blow to the rights of women and girls.“ Ondertussen horen we nooit iets over vrouwen die zich tot man transformeren en hun sportrechten in een mannenteam opeisen. Rara, hoe zou dat nu komen?

 

Hersenspoeling

Dit is nog maar het begin. Voormalig president Trump vaardigde in september 2020 een Executive Order uit als reactie op de hersenspoeling door diversiteitstrainingen in bedrijven op basis van de Critical Race Theory. Trainingen waarin je wijs wordt gemaakt dat je als “witte” inherent racistisch bent (hallo Gloria Wekker!), dat de westerse maatschappij “systemisch racistisch” is (hoi Rutte!) en dat je moet boeten voor de zonden van je voorouders (behalve als je Akwasi heet). Ook in het onderwijs op Amerikaanse scholen wordt deze ideologie aan kinderen overgedragen.

In die executive order van Trump werd onder meer verboden mensen te veroordelen op basis van hun huidskleur of je daarom superioriteit toe te eigenen, of je nu ‘wit’ bent of ‘zwart’, en mensen schuld aan te praten over daden van voorouders. Geen enkel zinnig denkend mens kan het met deze inhoud oneens zijn. Zo’n voorschrift zou ook in ons land allang moeten bestaan, om werknemers te behoeden voor hersenspoeling door diversiteittrainers (hallo vakbonden!) en jongeren in het onderwijs voor uitsluiting als ze anders denken dan is toegestaan. Uiteraard heeft president Joe Biden Trump’s executive order gelijk teruggedraaid.

 

 

Elite

Amerika is een democratie. Maar wie denkt nu echt dat de meerderheid van de Amerikanen voornoemd beleid steunt? Beleid dat niks bijdraagt aan de veelgeprezen inclusiviteit, maar de samenleving alleen verder verdeelt en ondermijnt. Een kleine, maar machtige en dominante elite, heeft in de VS de boel overgenomen. Met hulp van Big Tech en de media. Een elite die meent het licht te zien en eigenaar te zijn van dé waarheid en het recept te hebben voor een nieuwe, diverse, genderneutrale en inclusieve wereld. En daarvan moet het domme tegenstribbelende volk worden overtuigd, want zij zijn nog niet zover.

 

Wapenfeiten

Ook in ons eigen land zijn de eerste wapenfeiten van de diversiteits- en inclusiviteitsstrijders zichtbaar. Het Sinterklaasfeest is al grondig vernield en inmiddels staat Carnaval als volgende te verwoesten feest op de lijst. Want je verkleden in kostuums van andere volken wordt beschouwd als je reinste illegale toe-eigening van hun cultuur (cultural appropriation).

Ook de komende Dodenherdenking dreigde in het teken te komen te staan van de diversiteitsbevordering. Het Comité 4 en 5 mei was van plan om de schrijver Abdelkader Benali een speech te laten geven in de Nieuwe Kerk te Amsterdam, in weerwil van enkele eerdere door hem gedane antisemitische uitspraken. Niet de eerste diversiteitsblunder van het Comité 4 en 5 mei. In 2018 sierde een moslima met hoofddoek de website van het 4 en 5 mei-comité met de slogan “Geef vrijheid door”. Vrijheid met een hoofddoek?

Waarom laten we ons onze taal, cultuur, geschiedenis en herdenkingen afnemen door een bizar klein clubje gesubsidieerde policolor-idioten in hun luxe grachtenbubbels, die geen enkel contact hebben met de rest van Nederland?

 

Transgender Push

In de VS organiseert het verzet zich al. In enkele Amerikaanse staten verzetten Republikeinen en Democraten (!) zich gezamenlijk tegen de transgender push. “Deze executive order betekent de vernietiging van de vrouwensport. Het is waarschijnlijk de grootste aanslag op de rechten van vrouwen sinds decennia,” zei Wall Street Journal-schrijfster Abigail Shrier onlangs bij Tucker Carlson Tonight. “Sport gaat over de competitie van mannenlichamen tegen mannenlichamen. Het gaat om je lichaam, niet over identiteit”. Scott Newgent, transgender-man en oprichter van TReVoices, een groep van trans campaigners die het radicale genderactivisme bestrijden, vindt Biden een totale idioot vanwege zijn omarming van het gevaarlijke genderextremisme.

Biden wil zijn land weer verenigen. Maar dat gaat niet lukken via het doordrukken van een radicale, anti-wetenschappelijke ideologie in de Amerikaanse samenleving.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
61 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
jan
jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed gezien! Alleen, je concentreert je in deze blog maar op een heel klein aspect van een wereldwijde (eigenlijk: alleen de Westerse liberale wereld omvattende) propaganda oorlog. Want hoe heet dat ook weer, als communisten/Marxisten samengaan met wereld-kapitalisten/Big Tech? Juist ja: Fascisme (in Italie waren dat voor 90% communisten; bron: Opiniez reactie). Kijk ook naar de agressieve onderdrukking van het vrije woord door BigTech in de VS en de politiestaat waar in ieder geval Washington DC vanaf 20 januari 2020 in lijkt te zijn veranderd.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jan

Inderdaad jan, als het uitdragen van je persoonlijke visie doordrenkt is met agressie is het samen met liegen en bedriegen de doodsteek van je visie.

Kijk maar in Nederland leugens en bedrog slopen de samenleving.
Men gaat nu bv weer de (Corona vaccinaties) gewoon schatten, in plaats van tellen.

Anna Lobler
Anna Lobler
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb met grote instemming uw artikel gelezen over de belachelijke regelgeving van de nieuwe president Biden. Ik vraag me af door wie deze oude man wordt geadviseerd. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat Kamala hem deze beslissing heeft ingefluisterd. Daar lijkt ze me te down-to-earth voor.
Maar ook in ons eigen land moeten we oppassen, dat transgender niet tot de norm gaat behoren, evenals homosexualiteit. Bij alle aandacht die deze minderheidsgroeperingen krijgen in de media lijkt het er wel eens op, dat minderheidsgroepen de norm worden. Terwijl de grote “witte” hetero mensen toch. nog altijd in de meerderheid zijn, bij mijn weten. Die behoeven van mij geen extra aandacht, maar laten we “gewoon” blijven en dus alles op normale wijze
Behandelen. Iedereen is gelijk, ook wie anders is. Dat is mijn standpunt.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anna Lobler

Het is iets wat de meeste democraten willen, genderneutraal.
De linkse mens waar zeer veel sporters toebehoren hebben ervoor gestemd.
Links is zodanig gehersenspoeld door de MSM, dat ze niet eens weten waar ze op hebben gestemd.
Ik kom niet meer bij van het lachen, ze hebben het dan ook verdiend.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

Helemaal mee eens, de VS heeft gekozen en vals gespeeld. Ze verdienen hun lot. Wel sneu voor die pakweg 100 miljoen mensen die liever nog 4 jaar Trump hadden gehad, maar hun tijd komt ooit.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

Het lachen zal u wel vergaan. De VS liggen niet op een andere planeet hè. Bovendien komt de laatste jaren alles wat in de VS speelt in sneltreintvaart de oceaan over. Zoals de auteur al aangeeft, is het gendergedram hier ook al lang bezig. Er stond in het huidige regeeraccoord al een paragraaf over. Daar is alleen nog niet zoveel mee gedaan, dat gaat het volgende kabinet wel doen vermoedelijk.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

En wat zou u daaraan willen doen, om dat te keren?

Rechts heeft 40 jaar liggen slapen en niet gekeken wat de linkse partijen allemaal aan het doen zijn. Rutte met zijn VVD ziet dat het een verloren zaak is. De VVD denkt “if you can’t beat them, join them”. Links zit op alle belangrijke stoelen en rechts heeft nauwelijks invloed. De PVV en FvD worden genegeerd en daar zal de komende jaren geen verandering in komen.

Mijn hoop is dan ook, dat wat de democraten nu uitvoeren dusdanig slecht is, dat zelfs de linkse mensen dat niet willen en met de Amerikaanse congresverkiezingen in november 2021 de democraten fors zullen afstraffen.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

Ik denk dat er niet zoveel aan te doen is. Behalve zaken die buiten de wet liggen. In Amerika zou dat kunnen gebeuren de komende tijd. In Europa wellicht ook, maar dan eerder als ‘vlam in de pan’ n.a.v. andere thema’s als immigratie, en het te grabbel gooien van onze identiteit. Zie bijv. de nu al jarenlange demonstraties in Frankrijk van de Gele Hesjes beweging. De diepgewortelde onvrede bij gewone burgers, met daartegenover de zichtbare teloorgang van de Franse staatsmacht tegenover de islam, zou wel eens tot een situatie van meerdere beginnende binnenbrandjes kunnen leiden – dat is al een beetje aan het ontstaan – en die kunnen aanleiding zijn tot heftiger confrontaties. En dan kan het snel gaan.
Ik hoop het niet uiteraard. Maar het is goed mogelijk.
En als het gebeurd is de vraag of we dan zoveel slechter af zijn dan wanneer deze teloorgang gestaag voortwoekert…

Overigens: u lijkt te denken dat alle of tenminste het grootste deel van de Democraten dit willen. Dat is mijns inziens helemaal niet het geval. Het is een kleine elite die dit wil en die bevind zich niet eens uitsluitend bij de Democraten. Ook bij de Republikeinen zijn er die dit willen, zij het wel wat minder. McCain was er zo een. Mitt Romney is er zo een.

Deze agenda wordt gevoerd door mensen aan de top. Welke top dan ook.Het is een bureaucratische elitocratie waaronder wij lijden.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door p.
Pieter
Pieter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anna Lobler

Kamala is extreem links, hoe bedoeld u ” down to earth”? die 2 gaan niet samen…..

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

Ach, zowel Biden als Harris worden ook maar gestuurd.. ze kunnen net zo goed een zindelijke chimpansee op die plek zetten.

Het is nu wel volledig duidelijk geworden dat de echte macht in de US niet bij de personen ligt die voor ons zichtbaar zijn. De echte machthebbers bepalen wie er president wordt; Trump glipte er doorheen en vervolgens hebben ze 4 jaar alles in het werk gezet om hem weg te krijgen.
En ze hebben vervolgens door middel van grootscheepse fraude in de battleground states Trump zijn overwinning teniet gedaan.

Het is dus helemaal niet relevant wie president en vice-president zijn, ze hebben toch niets te vertellen. En het afgelopen jaar is duidelijk geworden (op Trump na dan) dat dit de afgelopen decennia naar alle waarschijnlijkheid niet anders is geweest.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anna Lobler

Maar wat is “gewoon”? Gewoon zoals wij kenden lijkt abnormaal geworden te zijn. Minderheden worden opgehemeld en meerderheden verketterd. Wie zal het nieuwe moraal stoppen?

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anna Lobler

“Ik vraag me af door wie deze oude man wordt geadviseerd.” Door de lobbyisten die hem deze baan hebben bezorgd. Sommigen hadden er veel geld voor over om van Trump af te komen. En het is geen adviseren, dat zou impliceren dat Biden inspraak heeft. Mevrouw Harris wacht rustig af tot de demente Biden door de mand valt, waarna zij de stem van de lobbyisten wordt.

“Iedereen is gelijk” is een utopie. Op persoonlijk vlak is het zelfs een flagrante leugen. Leent u liever 50 euro uit aan iemand die u vertrouwt, of aan iemand waarvan u weet dat hij/zij het uitgeeft aan drugs? En als er een huis in brand staat en u mag kiezen of u uw naaste of een vreemde redt blijft er van gelijkheid weinig over.

Wouter1965
Wouter1965
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Gelijkwaardig wordt zo vaak verward met gelijkheid.
Mannen en vrouwen zijn niet gelijk, wel gelijkwaardig. Indien gelijk is er geen vrouwen en mannensport scheiding nodig.

Een vrouw die het in de ring opneemt tegen Rico? Waar zou u uw geld op zetten.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anna Lobler

Kamala Harris ‘down to earth’? U moet zich maar even wat in haar verdiepen. Zij is extreem links. En Biden is in feite niet meer dan een marionet van extreem links.

Gerrit
Gerrit
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anna Lobler

Anna het zijn de blanke hetero mensen, verder een prima reactie

Eddie
Eddie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anna Lobler

Het is wel degelijk Kamala die dit soort ideeën propageert. Tijdens de BLM rellen afgelopen zomer riep ze bijvoorbeeld op om geld te doneren om de borg voor gearresteerde plunderaars en geweldplegers te betalen. Heeft niet direct iets met dit onderwerp te maken, ik wil slechts aangeven dat ze minder down to earth is dan u denkt.

r.maassen
r.maassen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De wereld is krankzinnig aan het worden.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  r.maassen

En krankzinnig is het nieuwe normaal.

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  r.maassen

De Westerse wereld is krankzinnig geworden.

karton
karton
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  r.maassen

De méést krankzinnigen zijn de leiders.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De enige reden dat Biden nu president van de VS is? Hij is niet Trump. Ze hadden zelfs een gekleurde transseksuele meervoudig gehandicapte met een God-complex tot president kunnen verkiezen. En ze waren er nog blij mee geweest ook. Alles om van Trump af te komen, vals spelen is toegestaan.

Ik ben helemaal voor gelijke rechten, maar dit soort beleid heeft ongelijkheid tot gevolg. Meestal met een misleidende naam als positieve discriminatie. Net als het vrouwenquotum in de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Daar komt binnenkort wetgeving voor, want de vrijwillige fase heeft te weinig resultaat opgeleverd. Stel, er zijn 4 sollicitanten voor een topfunctie, 3 mannen en 1 vrouw. Daarvan zijn er 2 geschikt, beide mannen. Binnenkort draait het erop uit dat een ongeschikte vrouwelijke kandidaat moet worden verkozen boven een geschikte mannelijke kandidaat. Doe dat een paar keer en een Raad van bestuur kan worden overgenomen door onbenullen zonder vakkennis en kwaliteiten (in de volksmond noemen we dat soort mensen ministers en staatssecretarissen). Dat gaat ten koste van het bestuur van de grote bedrijven. En u mag raden wie daarvan straks de dupe wordt.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Wat u schetst is bij de overheid en overheid-gerelateerde organisaties al lang realiteit. Het verklaart voor een groot deel de janboel die het is in veel, met name aan de overheid gerelateerde, organisaties.
In het kabinet zelf geldt naast deze stompzinnige insteek natuurlijk ook nog de regel dat vooral volgzame partijtijgers de baantjes van minister en staatssecretaris moeten krijgen, want zélf denken, dat leidt maar tot voortijdige ontbindingen en ander vervelend gedoe.
Niettemin – het spijt me, dames – vind ik de zittende vrouwelijke kabinetsleden op zijn zachtst gezegd bepaald geen sterke indruk maken.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door p.
De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Er zijn genoeg competente vrouwen. Maar die zijn binnen het ambtenarenapparaat nauwelijks te vinden omdat ze buiten de overheid meer kunnen verdienen/bereiken. Het centrum van de macht is daarnaast al eeuwen een mannenbolwerk dus ik kan me voorstellen dat een vrouwelijke vrouw zich er niet thuis voelt. Veel mensen wachten op een vrouwelijke premier, ik wacht op een góede premier. Sekse is, ook op dit vlak, niet belangrijk. Het gaat om kunde, niet om je reproductieve organen.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

In mijn werkzame leven heb ik diverse functies bekleed. Werd aangenomen en/of bevorderd op mijn capaciteiten en niet omdat ik vrouw ben. Eerst de capaciteiten en niet de sekse, huidskleur of handicap.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

En dat is precies zoals het hoort, sekse en andere kenmerken zijn niet belangrijk. Ik ben ook nog nooit ergens aangenomen specifiek omdat ik een man ben.

OokGijBrutus
OokGijBrutus
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

In dat centrum van de macht zitten zat vrouwen maar competent zijn ze nooit geweest: Ollonkreng, Valsema, Kaag. Het gaat er daar niet om wat je kunt maar wie je kent.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe iemand wil omgaan met zijn biologische identiteit (die geen keuze is), moet hij of zij zelf weten. Maar het is hoe dan ook een private kwestie en geen publieke.
De overheid heeft hier helemaal niets te zoeken, want er is geen algemeen belang.
Als we toestaan dat de overheid zich hierin gaat mengen, dan zal de volgende stap zijn hoe hetero’s sex mogen of moeten bedrijven, hoe vaak, hoeveel kinderen ze mogen hebben, enzovoort.
Dit hele gedoe is gewoon een linkse strategie om het meest intieme van de mens binnen te dringen.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het is buitengewoon dom van actiegroepen e.d. om hier een publieke zaak van te maken. Zolang het een private kwestie is, blijft de overheid neutraal. Transgenders kunnen hun ding doen via eigen organisaties, medische specialisten, wetenschappelijke stichtingen e.d.
Maar als ze er voor kiezen om het publiek te maken, is de overheid niet meer automatisch neutraal. Na elke verkiezing kan er immers een politieke kentering optreden. En kunnen ze gedwongen worden tot een andere opstelling in de samenleving.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Tenzij je de verkiezingen weet te vervalsen (VS) of alle politieke tegenstanders monddood weet te maken (EU). Dan kun je, met de schijn van recht, gewoon je gang gaan… Helaas is dat aan het gebeuren aan beide zijden van de oceaan. En hé, wat zien we daar op de website van de overheid? Regels m.b.t. sexuele omgang…

Overigens ben ik van mening dat de mate van intelligentie waarvan u denkt dat die bij ‘links’ of ‘activisten’ aanwezig is en ingezet wordt er niet is. Het is juist het gebrek aan denkvermogen dat hiertoe leidt. Zij worden in hoge mate geleid door hun gevoel. Het verstand is mede daardoor beperkt ontwikkeld. Wanneer iets goed ‘voelt’ hoeft het niet verder onderzocht te worden. En gevoelens zijn onmiddelijk.
Wijsheid (nog weer een heel ánder verhaal) wordt hierdoor in de knop gebroken.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Helemaal mee eens.

OokGijBrutus
OokGijBrutus
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Hele slimme mensen kunnen vaak door allerlei druk vanuit het ego die hersens toepassen om allerlei kroms recht te praten. Vaak gesteund door feitelijke onjuistheden, of drogredenen die ze gelezen hebben. Sommige linksen beweren niet intellectueel lui te willen worden en lezen wel 10 kranten. Maar hebben niet door dat die kranten allemaal links zijn en erg veel leugens en halve waarheden verkondigen over “populisten”. De alternatieven zijn ook steeds lastiger te vinden.

Elsevier is voor de verkiezingen pro Biden geworden. Afshin Ellian, anders zo scherpzinnig, had ook niet zoveel tijd zich in de verkiezingsfraude te verdiepen en gelooft dat de democratie in de VS prima gefunctioneerd heeft. TPO en GeenStijl zijn al een tijd anti FvD, net als WNL. Met zulke “vrienden” heeft rechts geen vijanden meer nodig.

Er is een enorm gat in de markt voor rechtse media. Maar makkelijk is het niet, je hebt veel kapitaal nodig voor iets als Newsmax. En hoe kun je met kranten concurreren die feitelijk een kartel vormen, in de handen van 1 magnaat (een stinkend rijke linkse Belg)?

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ze zijn compleet geschift bij die democraten.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

De ultieme vorm van democratie die dan in dictatuur is veranderd. Minderheden regeren de meerderheden.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

In Plato’s rijtje van staatsvormen volgt op (en uit!) de democratie de tyrannie.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Dat kan goed kloppen. De democratie sloopt zichzelf door dit soort extremen zoals om van de minderheid een heersende norm te maken. En wij mogen allemaal dezelfde rechten hebben maar wij zijn niet allemaal gelijk. Alle neuzen een kant op kan alleen afgedwongen worden.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Niets gaat over zichzelf, nog goed nog slecht. Het hangt ervan af wat we erover denken. Politiek correct of gewoon maakt het verschil.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi stuk , alleen de inhoud maakt me furieus, de wereld is zo langzamerhand verworden tot een idiocratie.
Ik kan me berusten in mijn verdwaalde gedachten dat dit de laatste stuiptrekkingen van links zijn, en dat het gros van de Amerikanen zich hier totaal niet in kan vinden.
Deze clown zal zijn termijn niet afmaken!

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Ik denk dat daar men al van uitgegaan is. Zo krijgt de VS de eerste zwarte vrouwelijke president. Alleen mag zij zich geen vrouw noemen dankzij Biden.

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

“De eerste zwarte vrouwelijke president”, Mw. Harris is niet zwart maar heeft een kleurtje.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Verduin

Bedoelt u roetveeg kleurtje zoals Piet?

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Haha, die hebben ze al gehad, haar naam is obama 🙂

OokGijBrutus
OokGijBrutus
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ze schijnt best vaak een machtige man in zich gevoeld te hebben. Ergens tussen de benen.

OokGijBrutus
OokGijBrutus
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Linkse leiders zijn als koppen van een Hydra. Hak er eentje af, komen er twee voor terug.

De verkiezingen zijn voor de Democraten voor de komende 1000 jaar veilig gesteld ongeacht het stemgedrag van het gepeupel. Ze hebben volledige controle over de gang van zaken in de Swing States en ook in de Blue States wordt Dominion gebruikt. Bovendien zal enkel geld stromen naar die blauwe staten en niet naar de Red States, die mogen vooral belasting betalen.

Het is werkelijk hopeloos. Ben heel blij dat ik niet in dat land woon. Want je kunt zo de bak indraaien voor niets. Omdat je een MAGA petje op had of blank privilege ontkent. Dan ben je meteen een “white supremacist” en staatsgevaarlijk. Ik verzin dit niet, dit wordt daar echt de realiteit. Het begint met eindeloze juridische pesterijen (zie Flynn, Papadopoulis, D’Souza) en uitsluiting (zie oa Twitter vs Trump en Amazon vs Parler). Maar dat is slechts een beginnetje.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  OokGijBrutus

U doet net alsof het hier héel anders is. Dat is helaas niet zo. De zaadjes voor alle door u geschetste abberaties in de VS zijn al lang geleden in de EU gezaaid, en inmiddels al fors aan het ontkiemen. Het is slechts een kwestie van tijd…
Een ander verschil tussen de VS en EU is dat het daar allemaal wat openlijker en harder gebeurd. Aan onze kant van de oceaan wordt gewoon wat meer stiekem gedaan, dat is alles. Wij worden feitelijk niet meer geregeerd door onze zelfgekozen ‘vertegenwoordigers’ (slechts met moeite krijg ik dit woord er uit voor de onkundige charlatans waarop ik duid) maar door elitaire groepen die zich niet in onze atmosfeer bevinden maar in een onbereikbare stratosfeer daarboven zweven: alles gaat letterlijk over onze hoofden heen. Ongekozen machthebbers uit EU, WHO, VN, uiteraard samen met rijke industriëlen / Big Tech én de koningshuizen (deze laatsten schuiven ook aan in totaal ondemocratische platforms als Bilderberg en Davos) trekken aan de voor ons, ‘deplorables’ onzichtbare touwtjes. Marionetten als Rutte worden door hen bestuurd. Een speciale vermelding verdient het WEF dat enorm in opkomst is.
Uitsluitend omdat in de grondwet van de VS de overheid ook gezien wordt als potentiele onderdrukker heeft men daar nog een poot om op te staan – al lijkt het erop dat het papieren tijgers aan het worden zijn. Hier in de EU echter, en zéker in Nederland, is er ook constitutioneel geen verweer tegen de eigen overheid. Geen hooggerechtshof o.i.d.
Ik weet het nog zo net niet waar ik zou willen wonen – al ziet het er met Biden beslist een stuk slechter uit dan onder Trump.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik probeer te reageren op de thema genderneutraliteit maar alles wat ik op papier zet zelfs vanuit verschillende invalshoeken lijkt hartstikke dom als ik het terug lees. Na een poosje kwam ik gerustgesteld tot ontdekking dat het ook niet anders kan als het thema zelf natuurlijk al zo idioot is. De tijden worden nog gekker dan ze al zijn, het klinkt waarachtig als een complot. Als Trump al voor gek gemaakt werd door de Democraten hoe moeten normale mensen dan Biden noemen?

karton
karton
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

@ Ni28.
Als ik mijn op papier gezette reacties lees, vóórdat ik ze inzend, kom ik iedere keer tot de ontstellende ontdekking dat ik het meeste van álle mensen houd , maar het áller meeste van mevrouwen.
Ben ik dan fout bezig, denkt u ?

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Foei, je moet met de tijd meegaan. /sarcasme uit.
Natuurlijk mag u uw voorkeuren hebben.

P.
P.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het ‘genderverhaal’ is niet van vandaag of gisteren. Net als bij de huidige pandemie-ellende speelt ook hier de WHO een grote rol, naast de VN en uiteraard de EU.
Dit denken wordt al zeker enkele decennia binnen deze organisaties verspreid en gepropageerd. De zgn. Djokjakarta-principes (2006 kunnen gezien worden als de wereldwijde omarming ervan.
Zie hier:
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Jogjakarta-beginselen

Lees aub ook het boek ‘De Seksuele Revolutie’ van Gabrielle Kuby. I zult zich tot schrikken van de wortels van dit soort ontwikkelingen…
https://www.bol.com/nl/p/de-seksuele-revolutie/9200000073157743/

De ontwrichtende invloed van dit denken op élke maatschappij kan niet overschat worden.
En het is zoals de schrijfster zegt: ook bij ons gaat dit toeslaan. Ik ben er zéker van dat een volgend kabinet (van welke samenstelling dan ook behalve misschien als FvD of PVV er deel van zal uitmaken) hier een speerpunt van zal maken. Wee ons.
Overigens vergist de schrijfster zich in de een-na-laatste zin van het artikel schromelijk.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door P.
Demanpieter
Demanpieter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Genderextremisme focust op de “duivel in eigen persoon” namelijk de blanke man. Zelfs in geval van een onnozel propagandamiddel als TV-reclame verdwijnt de blanke man uit beeld, tenzij uitgebeeld als Oetlul.
De waarschijnlijk noodzakelijke discussie over salaris en status van de werkende vrouw verdwijnt hierdoor volledig of wordt toegeëigend door linkse heksen met een Woke-achtergrond.

Marieke
Marieke
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vrouwen hebben specifieke behoeften en politieke belangen die voortvloeien uit ons geslacht. Het is de taak van de met tonnen gesubsidieerde Nederlandse vrouwenorganisaties zoals Women Inc en UN Women Nld om die belangen uit te dragen. Maar deze organisaties volgen allemaal slaafs de mantra “transvrouwen zijn vrouwen” en stellen de eisen van transgeïdentificeerde mannen boven de veiligheid, privacy, comfort en kansen van meisjes en vrouwen. Zij zijn pro zelfidentificatie van geslacht. De enige vrouwenorganisatie die nog opkomt voor vrouwen en meisjes, is Stichting Voorzij, die het moet doen zonder subsidie. Teken deze petitie als je tegen het wetsvoorstel op zelfidentificatie van geslacht bent: https://petities.nl/petitions/vrouwenrecht-en-veiligheid-geboorteakte-niet-makkelijk-wijzigen?locale=nl

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marieke

Dat de meeste vrouwenorganisaties worden gekaapt door anderseksuele mantra’s lijkt mij het doel voorbij schieten. Maar zo lang er behoefte is aan vrouwenorganisaties is de strijd tussen de seksen blijkbaar nog niet gestreden. In mijn (mannelijke) ogen hebben vrouwen in dit land dezelfde rechten als mannen. Dat vrouwen andere behoeften en politieke belangen hebben kan ik me voorstellen. Alleen kan ik me niet voorstellen wat u daar concreet mee bedoelt. Kunt u dat uitleggen?

krijnnl
krijnnl
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Toen Biden zijn voet verstuikte zei mijn dochter; “daar gaan we al”

Jay
Jay
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is niet dat “de elite het licht ziet”, maar dat de elite dit op de bevolking heeft gelanceerd om de bevolking onderling te verdelen.
Dit werkt als een rookgordijn waardoor de elite door kan gaan met onbekritiseerd geld en macht van de bevolking weg te sluizen naar henzelf.

Het was niet toevallig dat gedurende de occupy wallstreet beweging, waarin mensen zich keerden tegen de gretigheid van de elite, maar de risicos op de bevolking afwentelde, dat “ineens” gender en ras naar de voorgrond werd gedrukt.

En met succes. Ja, de spelletjes van de elite werken ondanks dat sommigen hun strategie doorzien. We kijken nu naar het balletje van intersectionalisme ipv naar de elite.

OokGijBrutus
OokGijBrutus
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jay

Er zijn allerlei rookbommen gegooid om non-problemen aan te kaarten, die moeten afleiden van de echte problemen die ons zullen vernietigen. Dat werkt enkel nog als die echte problemen net nog niet ernstig of acuut genoeg zijn en teveel mensen het nog net iets te goed hebben.

Big Tech lijkt baat te hebben bij verdeling doordat het veel discussie oplevert. En agitatie levert elke keer een voedingsbodem voor nieuwe propaganda. Trump was een goudmijn, men loog er op los over dit fenomeen en kwam ermee weg.

Met Biden moeten de media een andere weg inslaan. Weglaten van de meest ridicule en angstaanjagende plannen, vooral mooi weer spelen met de Green Deal en Building Back Better. Is te saai, dus dan heb je nog meer nepproblemen nodig:

-het “gevaar” van populisme
-het gevaar van “extreem rechts”
-“onderdrukking” van allerlei minderheden
-klimaatdoemdenken

En Biden zal nog wel een oorlogje forceren hier en daar.

RdK
RdK
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Perfect artikel dat de diversiteits- en inclusiewaanzin blootlegt!
Dat er velen hiervan nota mogen nemen!

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een betere nieuwe wereld is het sprookje waarmee falen wordt begraven.
https://www.zerohedge.com/geopolitical/china-doesnt-have-lift-finger-push-biden-around
Xi Jinping trekt aan de touwtjes en wat is de goegemeente blij dat Trump weg is.
Wat zijn we blij (?) met de beloftes, nu even zien of het over vier jaren blijvend is.

Sailor 1
Sailor 1
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kortom: The war on women.

Sailor 1
Sailor 1
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sailor 1

De echte, natuurlijk.

Gerard
Gerard
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

top, geen speld tussen te krijgen

Wouter1965
Wouter1965
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit was al langer bekend dat Biden dit beleid zou omarmen en uitvoeren.
Dat houd dus 3 dingen in:
1. Meerderheid heeft daar in de VS voor gekozen.
2. Zo niet, dan is er toch op grote schaal gefraudeerd.
3. Of de haat tegen Trump was/is zo groot dat door blinde woede al dit soort onzin niet gezien is door de kiezer. Tja, dan moet je maar op de blaren zitten.

ice
ice
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

praat met ze, niet over ze.

61
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x