Mogen we onze sekse terug?

Onderscheid man/vrouw schijnt kwetsend te zijn

Foto:

Het is u misschien ontgaan in al het corona-geweld, de BLM-acties en ander belangrijk nieuws, maar er is heel democratisch voor ons besloten dat op onze ID-kaart de geslachtsaanduiding gaat vervallen. M/v wordt over vijf jaar geschrapt, zo stelt D66-minister Ingrid van Engelshoven in een brief aan de Eerste Kamer. Wat is het probleem met deze m/v-aanduiding? Bestaan er opeens geen mannen en vrouwen meer?

Onnodige sekseregistratie

Van de EU moet het geslachtelijk onderscheid wel in het paspoort vermeld blijven. Waarom wil Ingrid van Engelshoven de vermelding dan schrappen op de ID-kaart? “Het kabinet wil daarmee mensen tegemoetkomen die zich niet ondubbelzinnig man of vrouw voelen”, luidt de toelichting. Het weghalen van de kolom geslacht op de identiteitskaart is onderdeel van de Aanpak onnodige sekseregistratie, waaraan de minister sinds vorig jaar werkt. Zo vraagt de overheid op de website ‘Werken voor Nederland’ inmiddels niet meer naar het geslacht van de sollicitant.

Zomaar een vraagje tussendoor: hoe kun je dan streven naar meer vrouwen in je organisatie, zoals Van Engelshoven ook bepleit? Selecteren op voornamen of pasfoto’s? Maar dit terzijde.

 

Inclusiever

Het schrappen van de registratie biedt volgens organisaties als COC “een oplossing aan mensen die aan loketten, in de trein of aan de grens telkens weer onnodige en indiscrete vragen krijgen over hun geslacht.” Nu is zo’n stap niet verrassend voor een D66-bestuurder. Al eerder moest het ‘dames en heren’ in de intercom-mededelingen van de NS ook al weg van NS-baas Rogier van Boxtel (D66). Beste reizigers is toch veel inclusiever? Dan voelt iederéén zich welkom, de dames en de heren én allen die daartussen zitten of het (nog) niet weten.

 

“Vader” en “moeder” taboe

Je kunt erover van mening verschillen of dat m/v schrappen belangrijk is. Er zijn mensen en groepen die dat een grote stap vooruit vinden: eindelijk acceptatie van diegenen die niet in de m/v-hokjes passen. Want het is vervelend als je er bij ID-controles niet als een M uitziet zoals op je kaart staat vermeld, of andersom, zodat er extra aandacht aan je wordt besteed.

Of dat je als tot man getransformeerde vrouw toch nog op de valreep een baby hebt gebaard en als ‘moeder’ wordt geregistreerd. In Frankrijk wordt daarom al niet meer over ‘moeder’ of ‘vader’ gesproken, maar over eerste of tweede ouder. Ja, baby’s komen immers zo maar uit de lucht vallen en dan zorgt er zo maar iemand voor, en meestal is dat natuurlijk niet de vader of de moeder…

 

Niet opvallen

Hoe sympathiek deze aanpassing voor een heel kleine minderheid ook moge klinken, er rijzen wel wat vragen. Want waarom moet er iets áf in plaats van erbij? Je zou toch ook de mogelijkheid kunnen bieden om bijvoorbeeld een X te plaatsen, of iets anders. Er zijn zoveel letters in het alfabet, zoals de LHBTQ+-gemeenschap als geen ander weet. Neem een Z voor ‘zonder’ of een A voor ‘anders’. Maar dat is niet de bedoeling, want dan valt deze groep met die X, Z of A nog steeds op.

 

Transformeren

En ze willen juist niét opvallen, want iedereen is gelijk en je biologische geslacht is niet relevant. Binair m/v bestaat niet, het is een continuüm zo wordt gesteld, dus zijn er heel wat varianten. Zoveel dat sommigen er nog steeds niet uit zijn over in welk gender ze zich thuis voelen. Anderen transformeren van het ene geslacht naar het andere, en soms weer terug. Ze horen er allemaal bij, hoe lastig dat voor buitenstaanders ook soms te volgen is, of zelfs ontspoord lijkt te zijn. Zo verheugt een moeder van een vierjarig meisje zich op haar coming out: omdat haar dochter het liefst met jongens speelt en dus volgens de moeder een jongen is verandert ze haar geslacht. Ook al draagt haar kind liever meisjeskleding en houdt ze van haar meisjesnaam en meisjeshaar.

Extreem? Bij onze Engelse buren bestaan er ouders die hun kind geen hij of zij maar ‘het’ noemen en het genderneutraal opvoeden. In de Franse krant Liberation maakten een paar sociologen zich onlangs zeer druk over het feit dat ouders al voor de bevalling het geslacht van hun kind weten, en dus al voor de geboorte hun kind een meisje of jongen noemen. Schande!

Tegelijkertijd verbaast de conservatieve krant Le Figaro zich over het Nederlandse plan.

 

D66-stokpaardje

Wat nu met die 99% mannen en vrouwen die zich ‘gewoon’ man of vrouw vinden en voelen? Tellen zij nog mee? En de transgenders die zich na vele operaties verheugen in de uiteindelijk bereikte M of V op hun ID? Natuurlijk hangt onze sekse-identiteit daar niet van af, gelukkig maar. Maar het is wel een belangrijk, zo niet bepalend, onderdeel van je identiteit. Herkend en erkend worden.

Het is ook een beetje vreemd dat een minister van een regeringspartij, die nu 19 zetels heeft en volgens de laatste peilingen veel zetels gaat verliezen, de ruimte krijgt om voor 100% van de Nederlanders een beslissing te nemen die iedereen raakt, zonder dat daar maar enige discussie over is gevoerd. Laat staan dat er naar de mening van de bevolking is gevraagd. Over democratie gesproken…

 

Verbijstering

Nu weten we allemaal dat we een fragiele regering hebben, waarin steeds overeenstemming moet worden bereikt tussen vier verschillende politieke partijen, en dat is niet makkelijk. Elke partij moet tevreden blijven en niet dwars gaan liggen. Dus wordt er zo nu en dan een kluifje gegooid om een hondje blij te maken. Rust in de tent. Dat het grootste deel van Nederland met verbazing, zo niet verbijstering, kijkt naar deze manier van regeren: ontgaat dat het kabinet ze of negeren ze het gewoon? Of denken ze: ach, dat geblaf gaat vanzelf weer over, en blaffende honden bijten niet?

 

Morele dictatuur

Al of niet een M of V op je ID-kaart is geen halszaak of iets waarvan je wakker moet liggen. Of misschien juist wel? Het lijkt een small detail, maar het gaat niet om een paar letters. Het gaat erom dat een piepkleine minderheid de meerderheid ‘regeert’, op allerlei terreinen. Deze ‘progressieve’ minderheid vormt de voorhoede, weet het beter en heeft ‘de moraal’ in pacht.

Plaatst iemand een kanttekening of betwist hij of zij deze gang van zaken en de onderliggende pseudowetenschappelijke ideeën, zoals bij het ‘sociaal bepaalde’ geslacht, dan word je gecanceld en eruit gewerkt. Dat overkwam de Amerikaan Colin Wright – bioloog en hoofdredacteur van Quilette – onlangs. Hij sprak zich uit tegen de onwetenschappelijke genderfantasieën en zag als gevolg daarvan zijn academische carrière in duigen vallen.

 

“Zwangere personen”

Het is slechts een kwestie van tijd voordat hier, in navolging van CNN , wordt gesproken over ‘personen met een baarmoederhals (cervix)’ om hen te attenderen op preventief onderzoek ter voorkoming van cervixkanker. ‘Personen’ met een cervix. Onlangs werd schrijfster J.K. Rowling (van de Harry Potter-boeken) het mikpunt nadat ze commentaar had geleverd op de formulering ‘personen die menstrueren’. Bestond daar eerder niet een woord voor? “People who menstruate. I’m sure there used to be a word for those people. Someone help me out. Wumben? Wimpund? Woomud?” tweette ze.

In ziekenhuizen in het UK en de VS wordt al langer over ‘zwangere personen’ gesproken, omdat er wie weet een zwangere tot man getransformeerde vrouw tussen kan zitten, die zich anders miskend voelt.

De NRC plaatste op vrijdag 7 augustus alvast een voorzet met de kop “Sigrid Kaag en haar strijd om de vagina vote”,  maar paste die snel aan nadat lezers erover vielen: de redactie had blijkbaar niets in de gaten gehad.

 

Kromme redenering

Net zoals in Frankrijk de woorden vader en moeder vervangen zijn voor de onbepaalde eerste en tweede ouder, verdwijnen vrouwen nu ook uit beeld. Ze worden gedegradeerd tot ‘personen’ met vrouwelijke geslachtsorganen, alsof zij alleen maar broedmachines zijn, gedefinieerd door biologie. Toch schreeuwen de ‘transen’ en andere innovaties van de daken dat je biologische geslacht niet ter zake doet, want een ‘sociale constructie’. Nu gebruiken ze precies die biologie – heb je een cervix of een baarmoeder – als definitie voor ‘personen’. Kun je nog krommer redeneren?

Bovendien is dit alles natuurlijk super seksistisch. Want als je consequent bent moet je het nu ook niet meer over ‘mannen’ hebben maar over ‘personen met een penis’. Gelijke monniken, gelijke kappen, nietwaar?

 

Gelijkheidscultus

Iedereen en alles moet gelijk zijn, dus alle verschillen moeten verdwijnen. Alle mogelijke ‘kwetsuren’ zijn nu zo ongeveer dodelijk, dus moet je op eieren lopen om die te vermijden. Het elimineren van m/v is, ook al gaat het maar om een paar letters, het doorvoeren van deze ontspoorde ideologie, vooral ten koste van vrouwen. Een producent adverteerde onlangs zelfs met slanke metro- of transmannen in erotisch vrouwenondergoed. Denkt hij nu echt dat daardoor zijn verkoop aan vrouwen stijgt, alsof dit voor vrouwen rolmodellen zijn?

China heeft dit gelijkheidsideaal al een keer uitgeprobeerd: iedereen moest zich in de tijd van de communistische revolutie kleden in hetzelfde geslachtsloze uniform zodat mannen en vrouwen niet meer van elkaar te onderscheiden waren. Ze werden er niet erg gelukkig van.

Geef ons onze sekse terug! En doe de democratie er ook even bij.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
66 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als wij op alle afwijkingen gaan toegeven en het leven op aanpassen en zelfs gaan promoten dan wordt de mensheid zelf en grote afwijking. De biologie leert ons heel wat anders namelijk dat zonder geslachten geen toekomst voor soorten bestaat. En de techniek om biologische wetten te omzeilen wordt door de natuur zelf afgestraft want die is niet democratisch om te beweren dat iedereen gelijk is en kent geen recht om naar wens bediend te worden. Alleen de kracht van aanpassing voor de overlevers.
Overigens is democratie steeds meer in dienst van haar vijanden dan hun propagatoren. Wetenschappers die zich tegen deze theorieën keren worden net als vroeger door de inquisitie neergesabeld. Er is niets veranderd.
En wie is eigenlijk de eerste en wie de tweede ouder, zoals in Frankrijk, daar kunnen wij ook over in discussie gaan met als basis de kip en het ei verhaal.
Wij kunnen roepen, mensen doe normaal, maar de mensen weten niet meer wat normaal is want dat wordt voor hun uitgemaakt.
De samenleving is helemaal krankjorum geworden in een open gesticht. Wie het hardst roept is de winnaar.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als Van Engelshoven dit plan doorzet, dan zijn we wel definitief verlost van de discussie of en hoe we meer vrouwen in leidinggevende functies krijgen. Toont tevens aan dat linkse mensen erg in de war zijn, want de ene progressieve maatregel helpt een andere om zeep.
In Frankrijk hoorde ik niet lang geleden een discussie op de radio waarin een biologe beweerde dat na onderzoek was gebleken dat het geslacht van een mens pas na enkele jaren opvoeding bepaald werd. De lezer kan zich mijn verbazing voorstellen bij de vaststelling dat in Frankrijk kennelijk mensen zonder geslachtsorganen geboren worden en pas na enkele jaren opvoeding geleidelijk een baarmoeder of een plasser ontwikkelen, al naar gelang de omstandigheden.
Zo levert linkse ideologie toch mooie momenten op die laat zien hoezeer deze mensen opgesloten leven onder de kaasstolp van hun eigen waanideeën. Wel weer triest dat er zoveel dwazen rondlopen die stemmen op deze verwarde geesten.

Koos Roegholt
Koos Roegholt
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Links roept de laatste jaren zulke malle dingen dat ik ben gaan denken dat het allemaal false flag operaties zijn. Om links in discrediet te brengen zeg maar.

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Koos Roegholt

Nogal dom dan om jezelf in diskrediet te brengen. Alhoewel, van enige intelligentie of realisme kan men deze mensen inmiddels niet (meer) betichten.

Uilke hoekstra
Uilke hoekstra
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Pas op roetmopje is gevaarlijk. De rest kan wel.
Groet van een echte man met echte zonen en een trotse vrouw.

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bedankt Alma voor deze duiding. Heeft mevr. van Engelshoven hierover met een sociaal- psychologe gesproken? Denk het niet. Van Engelshoven is ook verantwoordelijk voor onderwijs. Need I say more?

E. Vreeland
E. Vreeland
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Pardon ; MEVROUW van Engelshoven is nu : persoon van Engelshoven met baarmoeder en vagina. ( nemen we aan tenminste)

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

😂🤣😭

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

In normale tijden een vrouw genoemd. Mogen wij de normale tijden terug?

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Mijn voorstel is over te gaan tot prostaat Rutte en eierstok van Engelshoven. Personen die deze zaken – door omstandigheden of eigen keuze – missen, kunnen als ex-prostaat en ex-eierstok worden aangesproken.

Isabel
Isabel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een waanzin, deze Ingrid van Engelshoven! Zij is een catastrofe voor Nederland. Eerst dhr Kennedy , opgegroeid in de VS onze geschiedenis-canon laten resetten.

Wat weet zo iemand van autochtone nederlanders die al honderden jaren in dit land wonen en gewerkt, gevochten en geleden hebben voor vrijheid en welvaart?
Een miskleun van jewelste maar wel met veel impact voor de opvoeding van onze kinderen.

En nu weer het wissen van het geslacht op onze ID kaart, omdat het kwetsend zou kunnen zijn voor een mini aantal inwoners.
Het grootste gedeelte nederlanders wil dit m.i. niet veranderd hebben.

WEG met deze Engelshoven wegens WANPRESTATIE, zij laat zich de wet voorschrijven door elke groep harde schreeuwers en ziet de grootste groep over het hoofd.
Een minister onwaardig

P.Visser
P.Visser
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit artikel van Alma komt als geroepen. Eee kunnen binnenkort deze genderdiscussie ook in ons land verwachten. Deze discussie is jaren geleden op gang gebracht door de Canadeese filosofe Judith Butler. Volgens haar is gender een sociaal construct. Met name kinderen moeten alle ruimte krijgen om zelf hun genderidentiteit te kiezen. Vanuit het coc wordt al enige tijd aangedrongen op voorlichting op scholen. Opvallend zijn de jarenlange banden tussen het coc en d66. Dus dat Van Engelshoven zich hiervoor inspant kan niet verbazen. Ouders doen er de komende tijd verstandig aan om goed te volgen wat scholen hun kinderen op dit punt gaan aanbieden. Uit de Verenigde Staten en Engeland komen berichten dat kinderen behoorlijk ontregeld kunnen raken door deze ‘lessen’.

Frans Galjee
Frans Galjee
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In de gezonde natuur is m/v de norm. Slechts in de mensenwereld kan men zich hierover toch nog opwinden. Alle tussenvormen moeten ook mogelijk blijven. Nu van mij mag dat maar dat hoeft niet op huidige wijze te worden gefaciliteerd. Slechts de “useless idiots” proberen dit non- probleem tot een echt probleem te maken en dat lukt aardig.
De wereld is gek aan het worden daarbij geholpen door nitwits die bij gebrek aan gewicht zijn komen bovendrijven. Dat laatste dan ook weer door idioot beleid. Het zelfversterkend effect wordt meer en meer zichtbaar

Willemijn
Willemijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Straks moeten we de benamingen uit de dierenwereld nog gebruiken. Teef en reu, of koe en stier, merrie en hengst, rammelaar, rekel, beer, etc. etc. Nederland is gek aan het worden door deze regering! En dat engelhovenmens (of mag ik haar nu nog mevrouw noemen?) en al haar vreemdsoortige d66 collegae, worden in staat gesteld door ons belastinggeld om al hun tijd te verdoen met dergelijke onzinnigheden. Toen ik nog inkomen had, werkte ik vaak keihard 60 uur per week. Daarmee verdiende ik mijn geld. Dit soort lichtgewichten krijgt het door alle tijd in gebakken lucht te steken.

h.keur
h.keur
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Merrie en hengst is niet kompleet. Ook knol hoort dar nog bij. Vraag die overblijft is: wanneer is het een paard? Wie wil deze vaag aan de minister voorleggen, want dit is echt een gigantisch probleem. Daarom lachen de paarden tegenwoordig nog zo weinig.
Ik denk, Willemijn, dat je mijn reactie wel in de juiste context weet te plaatsen😊😊

Willemijn
Willemijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Zeker wel! 10 duimen voor je humor!

M.W. de Leeuw
M.W. de Leeuw
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik schaam me voor de huidige Nederlanders.

Bennie
Bennie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  M.W. de Leeuw

Linkse idioten maken ons land kapot.
Waarom stoppen we ze niet?.

Wouter1965
Wouter1965
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben behoorlijk ruimdenkend en geef iedereen alle ruimte te zijn wie ze willen. Daar waar ik de grens trek is bij vrouwen die claimen in het verkeerde lichaam te zitten, vervolgens voor de transitie naar man nog even zwanger worden om een kind te baren. Hoe tegenstrijdig en vrouwelijk wil je het hebben?

Marieke
Marieke
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Wouter1965

Ik stoor me meer aan de heteroseksuele mannen met seksfetisj (autogynephelia) die geen enkele betekenisvolle transititie ondergaan (operatie, hormonen) maar van de overheid wel toegang krijgen tot alle plekken die vanwegen privacy, veiligheid en waardigheid bestemd zijn voor vrouwen en meisjes.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Wouter1965

Dat zijn vrouwen die de man reduceren tot zaad zak.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Met andere woorden omdat een zeer klein aantal mensen psychische problemen heeft met M/V moet 99,9% van de bevolking zich aan hen aanpassen. Welke psychische problemen zal daaruit voortvloeien bij een groter deel van de bevolking? En wat betekend het als “het” medicijnen krijgt voorgeschreven die voor een ander biologisch geslacht bedoeld is, maar niet genoemd mag worden? Worden kleedhokjes nu ook “het” en hoe zit het met gevangenissen gaat dat ook over op “het”en komt iedereen bij elkaar. Wat een feest zal dat geven. Misschien een voordeel voor een aantal mannen in de gevangenis ze worden niet meer anaal geneukt.

Frans Galjee
Frans Galjee
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat was vroeger toch alles eenvoudiger. Als je als man moest opbiechten in een verkeerd lichaam te hebben gezeten heette dat gewoon vreemdgaan.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

D66 wordt steeds minder belangrijk. Misschien is het clubje inmiddels geslonken tot de helft van hun volgers. We zullen de resultaten zien na de verkiezingen.
Die gendertoestanden, bestaat uit een een fractie van de hele bevolking in europa. Totaal nietszeggend dus.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zag toevallig gisteravond een uitzending waarin een tot mevrouw omgebouwde meneer met twee nationaliteiten (Zweedse én Nederlandse), vertelde in Zweden als “man” te worden betiteld, zo kwam hij/zij n.l. ter wereld, terwijl hij/zij in Nederland als “vrouw” te boek staat nadat zijn/haar pielemuis was vervangen door een voorbips. Moet állemaal kunnen tegenwoordig, te gek voor woorden, misschien iets voor Robje Jetten om zich druk over te gaan maken en vragen te gaan stellen in de Kamer ?
Wat ik mij plots afvraag : zou zo’n persoon, die dus als “man” en elders als “vrouw” bekend staat, met zichzelf kunnen trouwen ?

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Ook gezien, het moet niet gekker worden. En maar doen of het de normaalste zaak van de wereld is.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Die persoon is eigenlijk een bureaucratische hermafrodiet.

Els
Els
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Je zal maar (ex) transseksueel zijn en zoveel minachting tegekomen. Overigens ik ben trots op die V op mijn id. Overigens mensen worden niet omgebouwd, maar gaan in tranitie.

Els
Els
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

tranitie moet zijn transitie

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

@Els. Hoe u zo’n persoon noemt is uw zaak , hoe ik dat wens te doen gaat u niks aan. Voor mij blijft een persoon die zich laat veranderen van geslacht : een omgebouwd persoon.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als je naar Jetten kijkt weet je gelijk dat dat geen echte vent is ,Zo zitten er meer bij D66,allemaal onduidelijke personen die zelf niet weten wat ze precies zijn,daar hoef je bij een man als Trump niet aan te twijfelen ,die staat zijn mannetje,en buigt en knikt voor niemand .

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Publieke functies horen niet te worden vervuld door mensen die de intersectionele ideologische agenda volgen. Dus mevr. van Engelshoven moet nu opstappen.

Probleem is dat vele politici en ambtenaren deze ideologie volgen. (diversiteitsbeleid bijv)

Inhoudelijk ga ik er niet eens op in. Het is nl. grotendeels nonsense wat ze verkondigen, aangekleed met een woordenbrei van universiteitstaal, zodat het imposant overkomt op sommigen.

Feit is dat er geen plaatst hoort te zijn voor radicalisme in ons poldermodel, maar dat radicalisme er nu feitelijk de dienst uitmaakt.

Ben je boos hierover, stem dan rechts volgend jaar.

Tineke
Tineke
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ondertussen is de regering ook bezig zelfidentificatie in te voeren. Dat betekent dat geslachtsverandering alleen nog een administratieve handeling wordt, zonder enige bemoeienis van medici of psychologen. Vervolgens kan de nieuwe ‘vrouw’ naar hartelust sporten in vrouwencompetities en vrouwenkleedkamers en blijfvanmijnlijfhuizen ed binnengaan. Heb je bezwaar, kan je een aanklacht wegens discriminatie krijgen omdat je onderscheidt maakt op geslachtskenmerken. Bijna de hele kamer is enthousiast.
Waarom moeten we juichen dat Sigrid Kaag de eerste vrouwelijke premier (haha) kan worden als geslacht zo een futiliteit is voor D’66?
Kijk eens op de website voorzij.nl !

Willemijn
Willemijn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het zal D66 weer eens niet zijn! Zelf een minderheidskluppie dat steeds maar kleiner wordt. Maar wel met voor de bevolking zeer ingrijpende miskleunen. Dankzij deze dictatoriale mensvreemde partij kunnen wij, burgers van Nederland, ons nergens meer mee bemoeien, zelfs niet met dingen die voor ons persoonlijk van belang zijn. Ollongren schafte het referendum af, daar profiteren de andere miskleunen van. Al qaq-kaag geeft ons zuurverdiende geld uit aan oorlogstuig voor arabieren, oude mensen moeten maar niet te lang leven volgens een tv mens, en nu mogen we niet eens meer man of vrouw zijn???? Steeds weer hollen ze als een kip zonder kop achter de minieme minderheden aan en die moeten alles te vertellen hebben over de meerderheid, over de Nederlanders die wél verstand hebben.
Als dit doorgaat, schrijf ik met onuitwisbare inkt een grote V op mijn ID kaart!!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het M/V onderscheid is vrij fundamenteel. Het is niet moeilijk om begrip op te brengen voor allerlei tussen- en overgangsvormen. Noem die A van anders. Daarmee zou de kous af zijn. Maar in het schimmige universum waar GL/D66-achtigen graag ronddolen zijn er natuurlijk allerlei spijkers op laag water. Nu worden alle Nederlanders in deze schimmenwereld meegezogen. Het gaat hierbij niet om de burger, maar om de politiek en dan met name het soort politiek waarmee Rutte denkt de zogenaamde regeerbaarheid van het land in stand te houden. Met zijn zeer nipte meerderheid die aan elkaar hangt van dit soort dubieuze partijpolitieke beslissingen. De stroop van Rutte gaat naar de GL/D66-achtigen, de dwingelandij naar de bevolking. En zo gaat het steeds (massamigratie, van het gas af, biomassabijstook, KOZP, transferunie etc.). Deze vorm van besluitvorming is niet te rechtvaardigen. Natuurlijk is het democratisch, maar gelijktijdig niet-democratisch. Democratie op deze manier opgevat bestaat natuurlijk alleen in de luchtledige schimmenwereld van GL/D66/VVD. Het is namelijk geen van beide. Democratie is veel te ingewikkeld voor een dergelijke binaire democratie-opvatting. Dat lijken maar weinigen zich te realiseren. Het is gotspe-politiek. Ook dit ID-kaart besluit is een typische uiting van het absolute GL/D66 dédain voor de burgers van dit land.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door BegrensEuropa!
E. Vreeland
E. Vreeland
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Mee eens. Ware democratie zou zijn deze zaken regelen via een referendum.
Dat hebben ze dus afgeschaft.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

De referendumafschaffing is symptomatisch voor deze anti-democratische regeerstijl, maar niet het belangrijkste punt. Ook met referendum is het mogelijk om anti-democratische besluiten er door te drukken. Ik zie weinig verschil tussen het Verdrag van Lissabon, goedgekeurd door handtekening Balkenende, en het anti-reglementaire corona herstelfonds maar feitelijke EU transferfonds van 750 miljard, goedgekeurd door handtekening Rutte. De geslachtsloze ID-kaart is peanuts, maar eveneens symptomatisch. Het is stroop voor de miezerige minderheid van GL/D66 drammers en hun irrationele, anti-democratische, volksverachtende wanen over de maakbaarheid van Nederland naar GL/D66 normen.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Ik speel niet graag op de man, maar nu ik erover nadenk, lijkt me zo’n geslachtloze ID-kaart wel iets voor Rutte.

Cisca van Bommel
Cisca van Bommel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kan ik ook van de overheid eisen dat mijn geslacht wèl op mijn ID-kaart vermeld wordt? Ik voel me n.l. niet prettig als dat er níet op staat!

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cisca van Bommel

Een proefproces starten misschien?

Gussel
Gussel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dus dit is democratie.
De minderheid bedienen, zoals we dat steeds meer ervaren.
Democraten66 kunnen beter hun naam veranderen Dictatorialers66.
We zijn toch nog niet allemaal gehersenspoeld hoop ik.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goede column. Ik vind dat we in een idiote samenleving terechtkomen.
Die van Engelshoven is compleet gek geworden in mijn ogen.

h.keur
h.keur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wij stelden o.a. aan de kamerfractie van D66 de vraag of een bezwaar commissie de uitspraak ‘alleen al het feit, dat u de biologische moeder bent, betekent, dat u niet bekwaam bent en ook nooit kunt worden, om zorg aan uw kind te leveren’, een wettige grondslag had. Een uitspraak die door de gemeente Hengelo volledig werd onderschreven. Zij maakten het nog bonter, door te stellen, dat de gemeente als uitgangspunt hanteert, dat biologische ouders altijd een slechte relatie hebben met hun kinderen. O ja, ze hadden zich wat ongelukkig uitgedrukt en de door hen opgedragen razzia was ook iets voorbarig, want onze zoon bleek toch wel te bestaan. Hij was een blanke Nederlander, vandaar de opdracht aan Politie, brandweer en recherche om die actie uit te voeren, denken wij.
Gelukkig is denken niet strafbaar.
Volgens de door u aangehaalde aanhangers van al dit onbegrijpelijke gedoe, behoren wij tot de ‘non-binairen’.
Gelukkig maar, dat wij dus toch iets meer in petto hebben, dan de binaire. Binair kent alleen de waarden 1 en 0.
Tja, dat is 2021 in een regenboog maatschappij, die moeite heeft met rasisme en discriminatie van abnormaal gedrag. Wanneer ben je dan wel normaal?
O ja, D66 reageerde niet, evenmin als de overige fracties.

h.keur
h.keur
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Racisme natuurlijk.

Ger
Ger
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe gek moet het nog verder worden in ons land! Is de volgende stap verplicht verwijderen van geslachtskenmerken. De minderheden bepalen alles in ons land en het kabinepto volgt hen wel. Democratie en meerderheid bestaat niet meer in ons qland en dat merk je ook in de Kamer.

Thomas
Thomas
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De macht van de staat wordt in toenemende mate misbruikt om gewone burgers zonder strafblad te kleineren, te intimideren en te criminaliseren.

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Thomas

U vergeet het negeren en ridiculiseren.

Ina67
Ina67
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vind dit zo raar. De verschillen tussen mannen en vrouwen zijn legio.
En het zijn maar andere aanduidingen cq woorden voor een man of vrouw. En ondanks deze andere aanduiding is een blijft dit een man of vrouw.
Als is het al door onze botten die verschillen. Als je wordt opgegraven zien ze ook of je man of vrouw bent geweest of je moet je id mee laten begraven….

Kees
Kees
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We leven in een media- en lobbycratie. Degene die de grootste mond heeft krijgt alles voor elkaar. Kijk ook maar naar de BLM: Rutte nodigt die zwarte piet-haters zelfs uit. Onze politici hebben geen eigen mening en ook geen kennis van zaken.
Dit besluit is gewoon ziek. Typisch D66.

Sheila
Sheila
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alles moet gelijk zijn, wanneer zijn de lonen eindelijk gelijk. Ik vindt het tegenwoordig echt overdreven.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uit dit artikel en het overgrote deel van de hier geplaatste reacties kunnen we toch wel de conclusie trekken dat Nederland in sneltreinvaart van het padje af is geraakt… een soort LaLa-Land is geworden zeg maar…

Triest…

Annemarijn
Annemarijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hubertus Vicus

Ik heb met grote aandacht het artikel gelezen, en ik ben het er gloeiend mee eens.
Nederland, en met name die vreemdsoortige Ingrid van Engelshoven, heeft wel heel vreemde denkbeelden. Zij wil immers de afwijking tot hoofdzaak benoemen. Dat is schier onmogelijk, want al vanaf het Begin der Dingen bestonden er niet alleen Mannen maar ook Vrouwen. En zo moet het maar blijven voor de volgende eeuw.
Afwijkingen blijven afwijkingen, en worden niet het normale. Het normale, dwz de norm bepalende, blijft de verdeling man-vrouw. Ik wens graag als Vrouw betiteld te worden in mijn paspoort. Niet als een of andere afwijking, want dat begeer ik. Iet.

Tjip Koopmans
Tjip Koopmans
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is een verschil tussen nut en noodzaak. Het zou misschien wel nuttig kunnen zijn om op beperkte schaal de m/v vermelding weg te laten (zou niet weten waarom) maar er is zeker gen noodzaak.
Daarom is dat een typisch D66 plan, geen noodzaak dus doen we het toch! Niet als bij de vrijwillige levensbeeindiging, misschien wel handig maar helemaal niet noodzakelijk.
Eigenlijk is het met D66 net zo, was ook wel een handige partij met leuke ideeën, maar is al een hele tijd een overbodige partij, dus niet meer noodzakelijk!

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Tjip Koopmans

D66 is voor mij nooit een handige partij met leuke ideeën geweest…

Roberta
Roberta
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In alle plannen en besluiten van van Engelshoven proef ik een soort verongelijktheid en rancune, waartegen snap ik nog niet helemaal. Gepest vroeger? Niet op haar waarde geschat als opgroeiende jongere? Voelt ze zich nog steeds niet serieus genomen? Heeft ze nooit geleerd dat het leven vol teleurstellingen zit, waar je mee moet leren leven? Ik weet het niet, maar er is op de een of andere manier iets goed mis met haar geestelijke gezondheid.

Martin
Martin
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wederom een uitstekend artikel waar ik het mee eens ben. Het is toch compleet van de zotte dat een kleine minderheid ons gaat voorschrijven hoe te leven en te denken.
Ik weet niet of Hans van Mierlo hier ook allemaal zo blij mee zou zijn met welke richting zijn partij opgegaan is. Nou heb ik nooit D66 gestemd maar Van Mierlo vond ik soms nog wel sympathiek en reëel overkomen. Maar die Engelshoven en vooral die Ollongren wat een mafkezen zijn dat. Ik was ook al geen fan van Pechtold [gladjakker]
en Jetten ach ik kijk en volg die lui zo min mogelijk.
Maar ja je word toch af en toe met hun rare ideeën geconfronteerd.
Maar iets anders ik denk waarom vele partijen weg komen met deze idioterie is omdat men geen verantwoording meer hoeft af te leggen men roept en doet maar wat.
Ze maken er een puinhoop van en vertrekken uit de politiek naar een of ander matsbaantje met een hoog salaris. Al die politici die zogenaamd zo bevlogen zijn zo goed voor hebben met de maatschappij,het millieu en ons waar zijn ze nu???
Ik noem een Wouter Bos,Diederik Samson,Agnes Kant,Ronald Plasterk,Balkenellende,Andrè Rouvoet,Jolande Sap etc…
ja allemaal hun zakken aan `t vullen nadat ze hun hun politiek zagen mislukken en ze wat tegengas kregen.
En toch zijn er nog hele volkstammen die op hun partijen stemmen,mensen word wakker!
https://nl.wikipedia.org/wiki/Jolande_Sap
moet je maar eens kijken wat zij na de politiek deed.

Alice
Alice
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vroeger kwam je dit soort mensen tegen in een Psychiatrische inrichting. Nu zitten ze in de politiek HELP. Als kind had ik niets met poppen maar ik was nog steeds een meisje en ik had een beer. Waanzin wat tegenwoordig gedaan wordt met kinderen. Ik noem dat kindermishandeling door PC ouders. Oh nee, door ouder I en ouder II.

Boys will alsways be boys en die gaan nu in extreme sporten manifesteren zodat de snowflakes ze niet kunnen bereiken.

Koos Roegholt
Koos Roegholt
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De bedoeling van een paspoort is te kunnen controleren of de drager wel de persoon is die op het paspoort staat vermeld. Als mensen niet herkenbaar zijn als man of vrouw is dat dus minder veilig dan als dat wel zo is. Oplossing: vermeldt of de persoon een XX of een XY chromosomenpaar heeft. Dat is in principe gewoon te controleren.

Willemijn
Willemijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Koos Roegholt

Nou, ik ben méér dan alleen maar wat chromosomen! En U ook!

Koos Roegholt
Koos Roegholt
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Dan heb je de strekking van mijn opmerking niet begrepen. Het gaat bij het paspoort alleen om fysieke herkenbaarheid. Niet om wat men voelt of denkt. Er komt toch niet in de pas te staan dat je er weliswaar uitziet als een mens, maar dat je in je diepste overtuiging eigenlijk een ezel bent?

Andre
Andre
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Koos Roegholt

“Het gaat om fysieke herkenbaarheid”.
Dus een ambtenaar op het vliegveld ziet in het paspoort staan van een LBGT persoon “XY” en moet daaraan de identiteit herkennen?
Als je echt meent dat man/vrouw iets is dat je “voelt/of denkt”…

Andre
Andre
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

…dan projecteer je je eigen ideologie (in dit geval socialisme/ constructivisme) op de rest van de bevolking, 99,99 % van de mensen heeft er geen boodschap aan. Val ze er dan ook niet mee lastig. Laat hen de vrijheid die ze jou ook gunnen.

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Laat iedereen gewoon kiezen. M, V of geen aanduiding.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Koos Roegholt

Of iemand een vagina of een plasser heeft, is makkelijker te controleren dan het kenmerk XX XY.
Wat jij doet met ‘het gaat om wat je voelt of denkt’ is van een subjectief probleem een objectief probleem maken, dwz een sociaal probleem.
Het enige wat telt is of je bij je geboorte een vagina/baarmoeder had of een plasser. Dat is objectief en staat voor altijd vast. Wat jij in de rest van je leven denkt/ voelt, is fijn jouw eigen probleem. Als je je wilt kleden als iemand van het andere geslacht, doe het. Maar realiseer je wel dat het een privé probleem is.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Koos Roegholt

En u meent het echt! Een mens is meer dan een formule. Laten we toch weer normaal doen. De minderheden een naam geven en de meerderheden met rust laten lijkt mij acceptabel voor iedereen.

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Koos Roegholt

Ook dat is geen oplossing, want bij XY verwacht ik toch kenmerken die aan een man worden toegeschreven, en bij XX aan een vrouw. Overigens moet dan iedereen worden getest, want er zijn mensen die met uiterlijke kenmerken worden geboren, die niet corresponderen met hun chromosomen.

66
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x