Coronacrisis: verstrikt in een web van chaos

Hoe krijgen Rutte en De Jonge ons hier ooit uit?

Titelfoto OpinieZ-artikel Robert raupach : Coronacrisis: verstrikt in een web van chaos -

Titelfoto: ©️Redactie OpinieZ

Maanden verder, maar niets opgeschoten. We zitten nog steeds in een lockdown met een avondklok. De uitweg uit deze crisis lijkt nog ver weg. De zoveelste routekaart en beloftes zijn op ons afgevuurd. Als zoethoudertje mogen we een middagje naar de dierentuin, nou ja, een paar van ons dan. Hoe gaan de mensen die ons in deze situatie hebben gerommeld ons hier ooit uit halen? vraagt Robert Raupach zich af.

Bijna twee maanden geleden heb ik voor het laatst over corona geschreven. Ten opzichte van eind februariis er helaas niet veel ten positieve veranderd. Integendeel, Rutte en De Jonge hebben zich nog meer verstrikt in hun web van onnavolgbaar beleid. Of het nu gaat om versoepelingen die dan toch weer niet doorgaan, het nog steeds rammelende vaccinatiebeleid of de dreigende testsamenleving.

 

Zwabberbeleid

Allereerst mogen Rutte, De Jonge en hun hoofdadviseurs van het OMT en RIVM van geluk spreken dat de weergoden hen momenteel nog goed gezind zijn. De drie zomerse dagen begin april waren een voorproefje van het gedrag van ons burgers zodra de zonnestralen beginnen te kietelen. De situaties in de openbare buitenruimte waren haast niet te beheersen voor de burgemeesters van vooral grote steden, die niet voor niets het kabinet smeekten om versoepelingen in de buitenlucht. Na maanden opsluiting en avondklok willen mensen gewoon de parken, natuur en steden in, begrijpelijkerwijs. Het is slechts een kwestie van tijd voordat het kwik weer stijgt en we dezelfde taferelen als op die drie genoemde dagen zien. Ondanks dat iedereen dit kan voorzien schuift het kabinet zijn verantwoordelijkheid weer eens door naar de burgemeesters om het op te lossen.

 

Strategisch lekken

Inmiddels is het met opzet lekken van stukjes informatie naar bevriende pers een traditie geworden in de aanloop naar een persconferentie. Afgelopen dinsdag echter noemde Rutte het uitlekken van de geplande versoepelingen voor 21 april ‘ongelukkig’. Het past perfect in het profiel van de leugenpremier, dat als iets hem niet uitkomt of op teveel weerstand stuit – in dit geval van de witte jassen – hij dit een ongelukje noemt. Dat ze eens moeten stoppen met dat systematisch lekken om te peilen hoe iets zal vallen in de maatschappij, komt blijkbaar niet bij hem op.

 

Shoppen in data

Op welke indicatoren de overheid haar beleid baseert blijft een raadsel. Was in het begin vooral het aantal overlijdens (dat inmiddels gelukkig fors gedaald is) de bepalende factor, nu lijkt het erop dat er vooral geshopt wordt in de meest alarmistische indicator van dat moment. Inmiddels zijn we achtereenvolgens bestookt met R-waardes, besmettingen, ziekenhuisopnames, IC-opnames en natuurlijk de diverse exotische varianten die her en der ontdekt zijn. Toen bijvoorbeeld de basisscholen weer opengingen wisten we dat de besmettingen daardoor zouden stijgen. Nu dat daadwerkelijk zo is, lijkt dit tegen ons gebruikt te worden om niet verder te versoepelen.

De logica en ratio zijn volledig zoek. Dat de lockdown niet werkt is overduidelijk en de buitenproportionaliteit spat ervan af. Ach, dit is eigenlijk niets nieuws meer in deze crisis, waar het beleid meer lijkt op een potje dobbelen in het casino dan op een doordachte strategie.

 

Druk op de zorg

Het drukmiddel van dienst is op dit moment het aantal IC-opnames. In Nederland is blijkbaar geld voor van alles en nog wat, maar in veertien maanden is er geen euro uitgegeven om structureel de IC-capaciteit te verhogen. De beloofde zorgbonus laat ook nog op zich wachten. De suggestie om de handen aan het bed uit Cuba, die ook in Bergamo hebben ondersteund, in te zetten werd van tafel geveegd omdat deze mensen bijvoorbeeld niet over een zogenaamde BIG-registratie zouden beschikken. Dán wíl je deze crisis gewoon niet doortastend oplossen als je blijft emmeren over dit soort bureaucratisch geneuzel. En sowieso beste mensen; wij kunnen dus geen 800 patiënten extra in het land aan, verdeeld over alle ziekenhuizen, nadat we ons langer dan een jaar aan de situatie konden aanpassen? Dan is er sowieso iets grondig mis.

 

Vaccineren

We kunnen in Nederland elke maandag exact vertellen hoeveel coronaboetes er in de voorgaande week zijn uitgeschreven, maar het aantal gezette prikken is drie-en-een-halve maand later nog steeds een ‘schatting op basis van allerlei gegevens’. In het weekend en begin van de week stond de teller zelfs een aantal dagen stil, voordat hij vlak voor de persco van 3,2 miljoen naar 3,9 miljoen sprong. Ondanks deze flinke toename binnen enkele dagen zijn de beloofde tweeëneenhalf miljoen vaccinaties per week nog steeds niet gehaald, we zitten niet eens op de helft daarvan.

 

Gecalculeerd risico

Maar waar het de afgelopen anderhalve week nog meer over ging dan over de tegenvallende prikcijfers van Hugo waren de bijwerkingen van enkele vaccins. In principe is het heel simpel: een vaccin moet veel meer coronabesmettingen voorkomen dan bijwerkingen opleveren. Volgens iedere expert op dat gebied die de afgelopen tijd in de diverse media is geciteerd doen de vaccins van in dit geval Astra Zeneca en Janssen dat.

Weten we het nu daadwerkelijk te presteren om de spectaculaire krachtsinspanning van de ontwikkeling van deze vaccins teniet te doen door het risicomijdende gedrag waar we in het Westen zo verslaafd aan zijn geraakt? We moeten een gecalculeerd risico durven nemen, en de cijfers over Janssen én Astra Zeneca vormen geen enkel rationeel risico. En net als Hugo de Jonge lijkt corona ook nooit meer weg te gaan, dus we zullen er toch aan moeten wennen dat het virus linksom of rechtsom consequenties zal hebben.

 

Wij weten het beter

‘Gelukkig’ zit niet alleen ons land opgescheept met corona, maar de hele wereld. Veel kansen dus om van successen elders te leren en deze aanpak ook hier toe te passen. Zou je denken. Wij hebben Hugo, en Hugo weet alles beter. Zo is bijvoorbeeld de ruimte tussen de eerste en tweede prik in het Verenigd Koninkrijk twaalf weken. Mede daardoor hebben zij inmiddels bijna 50% van de bevolking die belangrijke eerste prik kunnen geven. De Gezondheidsraad in ons land adviseerde dit overigens ook.

Maar wat zegt Hugo: “Het zou tot te veel onrust en onduidelijkheid onder de bevolking én te veel inspanning voor de GGD’s leiden”, en verder: “We moeten de geringe voordelen van het uitstellen van de tweede prik dus afwegen tegen de nadelen die het heeft”. Tja, die Engelsen zullen het wel niet begrepen hebben, maar ja, die hebben dan ook geen Hugo. Hetzelfde geldt voor het vaccineren van enkel nog 60-plussers met Astra Zeneca in Nederland. De EMA adviseert: doorprikken zonder leeftijdsgrens. Maar onze Gezondheidsraad denkt het beter te weten. Iedere dag minder vaccineren dan mogelijk betekent meer doden dan nodig.

 

Testsamenleving

Naar de dierentuin, een festival of een hapje eten op het terras? Het kan straks allemaal weer, je moet alleen even een testje doen. Terwijl inmiddels iedereen zich ervan heeft laten overtuigen dat de kans op besmetting in de buitenlucht extreem laag is (namelijk 1 op 1.000) wordt de testsamenleving ons verkocht als dé oplossing om weer onze vrijheid terug te krijgen. Bovendien weten we dat het virus zich moeilijker verspreid in de hogere temperaturen waar we nu op afkoersen.

Dat levert automatisch ook minder besmettelijke mensen op, waardoor ook binnenactiviteiten minder ‘gevaarlijk’ worden, helemaal met inachtneming van anderhalve meter afstand en mond- en neusbescherming. Van die besmettelijke mensen schijnen er momenteel overigens ruim 160.000 te zijn, volgens het coronadashboard van de overheid. Minder dan 1% van de totale bevolking. Wat was er ook alweer zo verachtelijk en onrealistisch aan het plan van HerstelNL van veilige zones en bescherming van kwetsbaren? Je zou 99 van de 100 Nederlanders in theorie zo hun leven grotendeels terug kunnen geven.

 

Verslaafd aan testen

Net als Annelies Strikkers vorige week hier betoogde heb ik principieel bezwaar tegen een overheid die haar burgers per definitie als ziek bestempelt totdat zij het tegendeel hebben bewezen door middel van een test met een staaf in de neus. De Jonge gaf in de persconferentie deze week aan dat we in augustus ‘terug naar normaal’ zijn. Voor het gemak stellende dat er voor begin mei weinig tot geen versoepelingen komen, vraag ik me sterk af wat voor zin het optuigen van deze testsamenleving überhaupt heeft voor een uiterst korte periode van drie maanden.

Of maakt de testsamenleving straks een blijvend onderdeel uit van De Jonges normaal? De voorgespiegelde testsamenleving lijkt het zoveelste zoethoudertje van het kabinet om tijd te kopen, omdat gevoerd beleid faalt. De enige testsamenleving die ik wil is er eentje waar we politici en bestuurders testen of zij capabel zijn voor de opdracht die hen is toevertrouwd.

 

Perspectief

Dinsdag presenteerden beide heren opnieuw een routekaart voor de komende maanden. Complimenten overigens voor het feit dat er voor het eerst geen universitaire graad benodigd is om hem te kunnen begrijpen. Nog maar weinig mensen zullen er echter nog fiducie in hebben dat dit openingsplan daadwerkelijk zo uitgevoerd zal worden. De voorgaande routekaarten konden na enkele dagen linea recta de prullenbak in.

 

De meeste hoop vestig ik op het zomerse weer dat, net als in de zomer van 2020, het virus iets laat uitdoven. De hoop dat het falend beleid alsnog rechtsomkeert maakt vanuit de doodlopende weg die men is ingeslagen, is klein. Met oogkleppen op en een ego zo groot als de Ziggo Dome moet en zal de wil van beide heren uitgevoerd worden, dankbaar gesouffleerd door de Van Dissels en Gommers’ van het land. In de tussentijd is het aan de gewone burger om dagelijks een kaarsje te branden opdat GGD en ziekenhuizen onder het juk van het beleid uit kunnen komen en het vaccinatietempo dusdanig opvoeren dat we de herfst in kunnen met groepsimmuniteit. Dat geldt natuurlijk alleen als er dan nog vaccins over zijn die we in mogen zetten van de wijze heren en dames van de Gezondheidsraad.

Op 7 juli zou onze samenleving in Nederland er weer redelijk normaal uit moeten zien, volgens het openingsplan. En tot het zover is: was vooral vaak je handen en hoest en nies in je elleboog.

Over de auteur

Robert Raupach
Robert Raupach
Deutsche Gründlichkeit vermengd met Nederlandse nuchterheid. Kritisch en altijd benieuwd naar de andere kant van de medaille.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
53 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte en de Jonge, hebben een geheel andere opdracht en die opdracht omhelst NIET, om ONS uit deze Corona impasse te halen.
Rutte en de Jonge voeren de opdracht perfect uit, angst en tweedracht zaaien en heel veel kosten maken, dan kunnen de inwoners via de belastingafdrachten, weer richting de bedelstaf.

Voor de voorstanders van de huidige situatie, noem mij eens één item buiten deze opdracht, die dit tweetal wel positief uitvoert en waar u en ik beter van zijn geworden.?

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

De media worden aan banden gelegd wanneer het gaat om kritiek, vooral als die kritiek goed onderbouwd is. Een voorbeeld is de email die ik ontving van het kanaal op YouTube zijnde Café Weltschmerz. Mollie heeft als provider voor de betalingen de samenwerking met het kanaal beëindigd.
Er wordt serieus langs alle kanten enorme druk uitgeoefend om degelijke informatie achter te houden voor de massa. We hebben hier serieus te maken met een gedirigeerde chaos.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rienus

Dus Rienus, angst en tweedracht zaaien, breng verwarring onder de bevolking, verander vaak van stelling.
Neem zelf geen verantwoording (Rutte) maar wijs naar die ander (OMT).

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Voor degene die denken dat er leven is na de dood ,zou ik adviseren leef beter nu, en ga er niet van uit dat het gezellig wordt als je in de kist ligt .Het land gaat een tweede DDR worden op deze manier,geheel naar wens van Merkel en loopjongen Rutte .

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Helaas ben ik er ook bang voor.
Zeker ook omdat er zoveel gelovige schapen die niet zelfstandig kunnen denken in Europa wonen.
Veel te weinig kritische vragen over de vele valse postieve testen, waar een heel “beleid” op wordt gemaakt.
Tevens de domme regels, avondklok, mondkapjes etc die echt niet gaan helpen(en wetenschappelijk bewezen bovendien)
Alles riekt naar bevolking tegen elkaar uitspelen zodat de focus niet op hun duistere plannetjes komt te liggen.
Als je nu een dik jaar later nog niet wakker bent, gaat het hoogstwaarschijnlijk niet meer gebeuren 🙁

Trinco
Trinco
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Sorry hoor, ik ben overtuigd Christen en prima in staat om zelfstandig te denken.
En mijn vertrouwen in de overheid is inmiddels tot het nulpunt gedaald.
De overgrote meerderheid van de Europese bevolking is niet-gelovig en die vormen de grootste kudde van makke schapen.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Trinco

Ik bedoel de gelovige corona npo schapen die volledig mee gaan in de doctrine.
In de verre verste had ik het niet over de godsdienstelijke variant van gelovige.
Dat is een hele andere discussie die ik al jaren geleden heb afgezworen.
Alsnog een fijne zondag gewenst.

Jan deJong
Jan deJong
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Trinco

Ook mijn vertrouwen in deze “regering ” is dieper dan diep. Ook ik ben overtuigd christen en twee jaar geleden heb ik afstand genomen van de christen unie. Ook de reguliere “christelijke omroepen zijn een spreekbuis geworden van de D[DR] 66 MSM. Ik ben nu lid van Family 7 een christelijke zender die z’n eigen broek op houdt voor 3 EURO per maand interessante programma’s brengt.Je mag ook meer doneren.
sommige programma’s zijn wat oudbollig, maar ze hebben een eigen signatuur

Peter
Peter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Trinco

Pardon, er was al geantwoord zie ik nu.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Peter
Kees
Kees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ook als iedereen is ingeënt
Gaat dit verder
Ze zijn allerlij wetten aan het maken om u te onderdrukken geloof niet in u vrijheid die komt nooit meer terug .
Dit hoort bij agenda 2020 van Rutte en WEF
Om u voorbereiden ze laten expres dingen uit lekken.
Om u geest te manipuleren.
Bij alle dingen die straks mogen zit een nieuwe regel of wet aan vast.
Het is één kliek die van Dissel zit ook bij WEF
En kaag ook .
Waarom denk u waarom zij ineens de tweede grooste partij is.

Keep on dreaming.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Kees
Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Met de vaccinatie verdwijnt het virus zelf niet.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Je bedoelt het Linkse Rutte Virus.?

Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Iedereen moet getest worden, behalve rutte (want hij heeft geen symptomen).
Daarnaast hebben ze gewoon elke week een diner, maar de horeca voor ons dicht.
Crimineel grapperhaus vierde gewoon zijn bruiloft en heeft met kerst zijn familie in het restaurant getrakteerd.
Daarnaast geven rutte en grapperhaus aan de leiding van onze politie, de opdracht om viruswappies neer te knuppelen.
Gewoon: om dat het kan.
Dus, horeca/detailhandel, ga open.
En mensen: zet jouw mondkapje af, doen zij ook zodra er geen camera’s meer zijn.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Inderdaad horeca, ga open! Waarom laten jullie je als sluitstuk van het criminele overheidsbeleid het faillissement in drijven?

En de volgende maatregel, voor € 7,50 een test laten doen voordat je een biertje op het terras mag drinken, gaat de horeca de doodklap geven.

Als jullie niet voor jezelf gaan opkomen en al dit wanbeleid maar blijven slikken zal het slecht met jullie en jullie beroepsgroep aflopen.
Wordt wakker en vindt het lef en de saamhorigheid om en masse open te gaan!

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De EU heeft laten zien wat ie waard is in tijden van crisis. De aankoop van vaccins gebaseerd op de goedkoopste prijs en dan nog zo onderhandelen dat zelfs die aankoop de praktijk maar moeizaam bereikt. De tegenslag van bijwerkingen van de vector vaccins komt daarbij en laat zien dat wedden op een goedkoopste paard niet verstandig is. Risico spreiden geld kennelijk alleen op de beurs en niet in de gezondheidszorg. Dat er te weinig vaccins Europa bereiken wordt door Brussel verweten aan het egoïsme van de producerende landen en niet aan eigen fouten. Israël kon door de actieve houding wel voor zorgen dat haar volk genoeg vaccins krijgt. Sommige landen grijpen in hun ongenoegen naar de Russische vaccin wat niet kan rekenen op goedkeuring door Brussel. Duitsland koopt al ook zelfstandig vaccins. De EU in alle glorie, onmachtige logge apparaat die zich mondiaal belachelijk maakt, zie laatst in Turkije. Bij ons worden wij geïnformeerd door leugenachtige Rutte die bang voor het volk zoete broodjes verkoopt om deze tijdig terug te trekken want hij heeft niets te verkopen behalve mensen twijfelachtige hoop inpraten. Het is vooral de onzekerheid die mensen partte speelt en je kan beter niet beloven wat niet kan. De aantal testproeven stijgt zodanig dat het weer onrust brengt in de medische wereld. En terecht want het aantal IC bedden zal niet stijgen. Medische ingrepen worden uitgesteld en daar zullen vast vele slachtoffers vallen want de prioriteit ligt bij corona patiënten. De politieke partijen die laatst zo gewaardeerd zijn geweest door de kiezer zijn verantwoordelijk voor deze situatie. Men mag niet reizen maar dagelijks komen steeds nieuwe migranten binnen van her en der. Alles gaat ondertussen gewoon door. En Brussel of de VN zullen ons niet helpen, in tegendeel.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Kan een pan-europese unie werkelijk zo inadequaat zijn? Ik begin me af te vragen of de incompetentie van de EU een ingecalculeerde factor was in de oorzaak en daaruit volgende wereldwijde hysterie. Of dat het wellicht een geveinsde incompetentie is.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Hoe groter het apparaat hoe logger het wordt. Te veel mensen te veel meningen, het werkt gewoon niet. Elke rijk is aan de grootheid ten onder gegaan.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

tja, ik heb heel weinig vertrouwen in het kabinet en m.n in Rutte en de Jonge. Ook van Dissel vind ik heel raar in deze.
ik vind de verwoording van dhr Raupach van de situatie en de overheids ‘maatregelen’ en geklungel wel heel duidelijk.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Beste Marien, deze van Dissel in combinatie met Gommers en Kuipers doen één ding goed, zij vullen met hun TV gezwets hun eigen zakken.
Zij verzinnen elke dag een ander doemscenario, zodat de media hun weer kan presenteren in een praatprogramma, het mes snijd zo aan twee kanten.
Je hoort hen nooit vertellen, dat Rutte onze zorg heeft uitgekleed,
want dan snijden ze in hun eigen vlees.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Als Nederland Iran was, dan waren Gommers, van Dissel en Kuipers de ayatollah’s.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Nu heb ik het voordeel dat ik al geen vertrouwen heb in Rutte sinds 2006. Maar specifiek in deze kwestie begin ik onderhand toch wel heel erg de indruk te krijgen dat de vaccinatie wordt vertraagd, zodat de stappen van de ‘routekaart corona’ kunnen worden opgerekt tot in juli. Let wel: de 5 stappen van deze routekaart kunnen nog aangepast worden als Rutte & De Jonge daar aanleiding toe zien.
Wedden dat er iets gaat gebeuren dat ‘aanleiding’ vormt?
Dit hele theater is er op gericht om er voor te zorgen dat er zo min mogelijk gereist wordt. (Hint: heeft iets met CO2 te maken).

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

De panische verhalen over de Braziliaanse variant die de afgelopen dagen opduiken in de media doen mij vermoeden dat u gelijk krijgt.

Anderzijds is het een briljante strategie om in te bouwen dat er kan worden gerekt tot juli. Door het zomerse weer zullen we “plotseling” veel meer vrijheden kunnen krijgen waardoor rutte en de jonge kunnen zeggen dat het aan hun briljante beleid te danken is dat we weer van die vrijheid mogen proeven. Het ego mag in deze niet onderschat worden.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ja goed punt; ook de nieuwe maatregelen die de overheid voornemens is in te voeren (verplichte quarantaine, hoge boetes etc.) bevestigen uw verdenking. Met een PCR-test en een sneltest kunnen we met z’n allen toch wel zeker zijn dat er geen besmette personen in het vliegtuig zitten.. Maar nee hoor, er moeten nog meer restricties en regels komen.

(behalve natuurlijk voor ambtenaren die vanwege het belangrijke karakter van hun werkzaamheden, worden uitgezonderd)

Dus inderdaad gaat dit alleen maar over het compliceren van het reizen.

En inderdaad lijkt het voor de hand liggend dat dit is terug te voeren op de klimaatwaanzin.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het is er zeker ook op gericht om nog het laatste restje verzet eruit te beuken. De periode dat de zon schijnt, en de verspreiding van het virus dus door de natuur alléen al wordt ingeperkt, moet zó kort worden, dat tegen de tijd dat er écht versoepeld wordt er niet alleen een diepe zucht van verlichting klinkt uit de mond van de kudde, maar óók zodanig kort dat het ‘helaas’ alweer verscherpen van de regels, want ‘het aantal besmettingen stijgt’ al zichtbaar is aan de horizon. We hebben dan een tweede zonperiode achter de rug mét maatregelen: het begint al ‘normaal’ te voelen. En dat is de bedoeling. Het nieuwe normaal moet gewoon ‘normaal’ worden, het ‘nieuwe’ moet eraf.
Dan is fase éen van dit WEF/EU project geslaagd. Nederland is hierin ‘pilot’ om te kijken of het lukt het volk te demoraliseren en definitief te knechten. Angst voor het vege lijf is de zweep waarmee dat bereikt wordt. Als het lukt zal de rest van de EU volgen (waarbij er uiteraard uitzonderingen voor DE en FR zijn, en evt. ook IT) en zijn we aanbeland bij een EU federatie op DDR leest geschoeid.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door p.
Bert Panhuise
Bert Panhuise
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Van Dissel maakt geen verschil tussen binnen en buiten, ongelooflijk!! En dan al die fouten vanaf het begin van de pandemie. En nu mogen we wel naar het Casino, maar niet naar kerk of restaurant, enz. Gisteren in de krant: Een echtpaar stond stiekem achter de bosjes naar hun sportende dochter te kijken, want langs het veld staan (BUITEN) mag niet. Valt mij mee dat ze niet gearresteerd zijn… enz., enz., enz.

Ron
Ron
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dag mijnheer Raupach,
U stelt: ‘Volgens iedere expert op dat gebied die de afgelopen tijd in de diverse media is geciteerd doen de vaccins van in dit geval Astra Zeneca en Janssen dat.’
Er zijn ook experts op dat gebied die niet onderschrijven wat u stelt, ik denk hierbij specifiek aan Geert Vanden Bossche (PhD, DVM; Independent Vaccine Research Consultant; Vaccine Discovery & Preclinical Research) Met de diverse media doelt u op de MSM, daar zult u Vanden Bossche niet vinden.
Weliswaar is hij het met wat u stelt op korte termijn eens maar op iets langere termijn, zo tegen eind juni verwacht hij in de UK en Israel een uitbraak van een zeer agressief gemuteerd virus.
Een paar citaten uit zijn Open letter about why mass vaccination amidst a pandemic creates a irrepressible monster:
Ondertussen treedt echter ook een catastrofaal probleem op bij de reeds gevaccineerde bevolking. Zij worden nu meer en meer geconfronteerd met infectieuze varianten waartegen hun zeer specifieke vaccinale antistoffen steeds minder beschermen, omdat deze namelijk gericht zijn tegen de in het vaccin verpakte ‘S-editie’ van het oorspronkelijk circulerende virus.
-Op een zeker ogenblik – mijns inziens ongetwijfeld zeer binnenkort – wordt het voor het virus steeds aantrekkelijker om nog een paar (of slechts één enkele?) mutaties[…] Dit betekent dat na nog hoogstens een paar doelgerichte mutaties, het virus volledig resistent wordt tegen anti-Covid-19 antistoffen.
-Het valt moeilijk in te beelden hoe volledige resistentie tegen een superinfectieus virus niet zal leiden tot een massale decimering van de bevolking. Er zijn slechts weinig manieren om zo snel en doeltreffend een relatief onschadelijk virus om te toveren tot een biologisch wapen met een dermate massale vernietigingskracht

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het testen bij ‘doorstroomlocaties’ (kermis, dierentuin, pretpark, enz) is onzinnig, want op de hei, strand en in het bos wordt ook niet getest.
Maar als ze ook op de commerciële locaties niet zouden testen, zou binnen enkele weken blijken dat daar de besmettingen verwaarloosbaar klein zijn….wat zou dat betekenen voor het beleid?
Dus moeten die locaties als ‘risicovol’ worden bestempeld, zodat mensen nog langer opgehokt kunnen worden. Het is allemaal psychologie.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Andre
Pieter
Pieter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Inderdaad…..ik heb ook nooit meer iets gehoord over de volle kerken en het vondelpark…

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vanaf maart 2020 wist Hugo de Jonge zeker dat vaccineren de enige manier is om ons uit deze crisis te loodsen. Door gedoe met de vector vaccins (AstraZeneca en Janssen) worden die nu gedumpt bij de 60+ groep. Waar dan vervolgens minimaal 40 procent er zeer terecht geen enkel vertrouwen meer in heeft.
De CEO van Pfizer (van het experimentele mRNA type) heeft al laten weten dat de Amerikanen een derde shot nodig gaan hebben. Dat gaat dan volgens die man nog over dit jaar!

De minister stort blind bijna een miljard euro in een private sneltest-stichting waar zeer terecht ook weer gedoe over is.

Het gegoochel met cijfers van verschillende bronnen is wel datgene wat wordt aangewend om niet bewezen maatregelen er door te drukken.
Dit beleid is er gewoon totaal niet op gericht ergens uit te komen.
Het blijft angst voeden onder mensen en in de geschiedenis is dat zelden goed afgelopen. We staan aan de vooravond van enorme veranderingen die niet in het voordeel van de massa gaat uitpakken.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rienus

Laten we hopen dat deze veranderingen die niet in het voordeel van de massa zullen uitpakken, zich zullen bepreken tot de massa die weer massaal op het kartel gestemd heeft.

Maar het tegenovergestelde zal hoogstwaarschijnlijk het geval zijn.
Juist de groep die niet meer mee wil doen met dit toneelstuk zal in toenemende mate in de problemen komen met onze inmiddels dictatoriale overheid.

Marcel Heilig
Marcel Heilig
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

De 22% van de – hoog – opgeleiden Nederlanders -stemgerechtigden- ondersteunen dit kabinet De – gewone burgers -moeten opstaan en zich – aan blok- ziek melden.

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Mee eens, we moeten nu wel de woke en cancel culture serieus aanpakken maar hoe? De kritische minderheid trekt aan het kortste eind.

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima verwoord. Als Hugo de Clown al in paniek raakt dat een handvol trombose gevallen voorkomen, en gemakshalve de sterfgevallen door uitstel van vaccineren, kankeroperaties en zelfmoorden, dan heeft hij en Rutte (zoals iedereen weet) kilo’s boter op hun hoofd.
Als wetenschappers beweren door combinatie van regulieren medicijnen de besmetting weten af te remmen (lees de column van Leon de Winter Telegraaf woensdag 14 april) worden ze weggehoond en gecanceld. Dan komt Herr. Van Dissel de zelfde dag Op1 om te zeggen dat het kwakzalvers zijn. Hoe kunnen zij nog in de spiegel kijken.

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Binzrath

Die reactie heeft te maken met het feit dat als er een bestaand geneesmiddel werkt dan dient een experimenteel vaccin gestopt te worden. Er wordt niet voor niets gedreigd met een boete van 150.000 euro als een arts of apotheker het waagt voor te schrijven.

https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/nieuwsartikel/hoge-boete-voor-artsen-die-onterecht-hydroxychloroquine-of-ivermectine-voorschrijven.htm

En er is meer, veel meer:
https://maurice.nl/2021/04/12/waarom-mogen-huisartsen-hun-covid-19-patienten-niet-goed-behandelen/

krijnnl
krijnnl
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Over de vaccinatie kan ik duidelijk zijn. Je doet het of je doet het niet, maar dat even terzijde. Deze mensen weten precies wat ze doen. U kent het psychologisch begrip van ‘aantrekken en afstoten’ misschien wel. het gebeurt vaak in een relatie die maar niet afgesloten kan worden. Het maakt je instabiel.Dat is er aan de hand. Veel beloven en weinig geven doet de gek in vreugde leven zei mijn moeder al. Prik er doorheen. Als bevolking missen we het lef om te zeggen tot hier en niet verder. Ook daar is over nagedacht…..

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  krijnnl

“Veel beloven en weinig geven doet de gek in vreugde leven”. Een briljante waarheid. Het betekent dat iedereen die nu onder het juk leeft en toch vreugde voelt gek is. Geen slechte conclusie!!

Sowieso ben ik het geheel eens met uw reactie, maar deze wijsheid sprong er bovenuit.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  krijnnl

Als bevolking krijgt men de kansen niet, om doeltreffend tegen het Linkse Rutte Kartel te ageren.

Er zijn te veel woordvoorbeelden van benamingen die dan je deelgenoot worden.

Asociaal, Racist, Nazi, Bruin Hemden, Wappies enz.
Er is ook geen enkele media (site) die jou woord verdedigd en of plaatst.
Leugens van Links is de waarheid.
De waarheid van andersdenkende zijn leugens.

Dit is gewoon de waarheid, de grote groep met een onderliggende ziekte, kunnen gewoon de M…d steken.
Operaties worden al Maanden op de lange baan geschoven.
En weet je Links heeft er vrede mee, ze stemde gewoon weer op Rutte.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik las afgelopen week een verhaal van een wetenschapper die in een wetenschappelijk artikel had geschreven dat het SARS-CoV-2 virus veel te goed geëquipeerd is voor de mens. De kans dat een dergelijk virus overslaat van dier op mens, en het daarbij meteen perfect ‘doet’ om het zomaar eens te zeggen, is heel erg klein. Er zijn dan ook wetenschappers die erbij blijven dat dit virus wel uit een laboratorium in Wuhan ontsnapt moet zijn en ik denk dat dit inderdaad de enige waarheid is. Maar iedereen die dit zegt wordt in de wetenschappelijk wereld tot paria verklaard. Ik denk dat Rusland, Europa en de USA veel harder op moeten treden tegen het constante verdacht maken van mensen die proberen de waarheid naar buiten te brengen.
Lees dit maar eens: https://www.technologyreview.com/2021/03/18/1021030/coronavirus-leak-wuhan-lab-scientists-conspiracy/

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
Pieter
Pieter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Nog nooit een goede uitleg gehoord van mevr. Koopmans, dat ligt politiek te gevoelig….

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

De hele trip van Koopmans en collega’s naar China was een farce. Je bent in China, dus je weet dat alles gedirigeerd is en dat je geen belastende uitspraken mag doen. Zogenaamd onderzoek gedaan, geen vinger wijzen, “waarschijnlijk niet uit een lab”, en weer snel terug naar huis. Daarna zegt de chef van de WHO dat het mogelijk toch uit een lab in Wuhan komt. Goh, wat een verrassing. En wat een poppenkast.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Zelfs het reisje op zich was geen succes met twee weken van de drie in quarantaine. Geen snoepreisje dus.

onzichtbarehand
onzichtbarehand
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Dank voor deze link! Prachtig artikel. Verwacht niet te veel van ‘Rusland, Europa en de USA’. Die verdachtmakingen zijn juist vaak van staatswege (met dank aan big pharma).

Bart
Bart
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De meerderheid van de Nederlandse bevolking krijgt precies waar het voor gestemd heeft; dezelfde clowntjes die de Corona gekte naar een nog hoger plan brengen.

Ik hoop dat ze tevreden zijn wanneer ze zich in hoog zomer eerst mogen laten testen voordat ze een biertje kunnen drinken.

Elke dombo die op het kartel gestemd heeft mag niet klagen en dient met een tevreden gezichtsuitdrukking achter in de testrij aan te sluiten.

Voor alle anderen; tja we moeten ons erbij neer leggen dat ons land overwegend bestaat uit mensen die goed niet meer van slecht kunnen onderscheiden.
Ik denk dat dit een van de kenmerken van decadentie zijn.

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn overtuiging is dat ons demissionair kabinet deze crisis eerder opzettelijk aanwakkert! Dus zij voeren hun opdracht heel goed uit. We moeten van twee hardnekkige misverstanden af en dan zou volgens mij alles opgelost moeten zijn; 1 de Pe€R test is onbetrouwbaar. Het hele beleid is gebaseerd op de R-waarde die op haar plaats gebaseerd wordt van deze onbetrouwbare test. R-waarde is trouwens enkel het aantal positief geteste, er wordt niet naar ratio gekeken, dit an-sich is al heel dubieus. 2. We moeten af van het narratief dat covid zo’n belasting is voor onze IC afdelingen want dit kan logischerwijs niet kloppen. Covid is niet dodelijker dan de griep en de symptomen en verloop zijn ongeveer hetzelfde. Dit verzin ik niet, dit zegt de WHO. Maar nu stelt ons kabinet en experts zoals Cuypers dat onze IC’s piepen en kraken door de covid patiënten, hoe kan dit? Is het verloop dan toch anders dan de ‘’gewone griep’’? Of komen mensen met covid op de IC en komt vervolgens bijna niemand van deze groep te sterven, dan horen ze niet op de IC afdeling te liggen. Maar iets met dat hele IC verhaal kan schier onmogelijk kloppen.
Dit is iets waar ik de schrijver van dit verhaal op het hart wil drukken, vanaf Oktober breekt het volgende griepseizoen weer aan, logischerwijs zullen de ziekenhuizen dan weer zwaarder belast zijn, ik voorspel nu alvast dat de ‘’antivaxers’’ hier de schuld van gaan krijgen, hen wacht vervolgens de status van tweederangs burger.

Kees
Kees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nog een leuke op de nieuwe routekaart: Onder alle omstandigheden (zelfs de zeer ernstige): Alle terrassen mogen open tot 20.00 uur!

Zie hier: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2021/04/13/routekaart-coronamaatregelen

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

https://www.youtube.com/watch?v=No5Bz2eHNtA&t=13s
Dus als je een censor nodig hebt om je te vertellen dat je ziek bent is de wereld maakbaar en laakbaar. Ban alle verrassingen uit en beheers de natuur?
Volgens mij zijn er een aantal types met veel te veel macht en geld serieus en ernstig aan het ontsporen.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Zie:: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Trinco
Trinco
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een landelijke staking!!!
Niet de zorg uiteraard maar verder het hele land plat.
Niet bij elkaar komen, geen demonstraties maar gewoon niet aan het werk gaan.
Dat is niet gevaarlijk, levert geen extra besmettingen op, minder zelfs maar drukt de politiek wel met de neus op de feiten.
Pas als Rutte, de Jonge, het RIVM en het OMT met concrete plannen komen, zich openstellen voor ideeën van mensen buiten hun bubble, een duidelijk vaccinatie-programma kunnen presenteren en niet 10 keer op een dag hun plan van aanpak veranderen, dan gaan we weer aan het werk.
Zou er dan ineens wel spijkers met koppen kunnen worden geslagen?

onzichtbarehand
onzichtbarehand
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Zie:: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Eveline
Eveline
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat het meer de vraag is “Hoe krijgen Rutte en de Jonge zichzelf hieruit?”. Zij durven namelijk nooit meer toe te geven dat ze hartstikke fout zijn en daar moeten wij voor lijden. We staan aan het randje van de afgrond en het laatste zetje zal niet lang meer op zich laten wachten. Ik hoop dat ze hier zelf enorm voor zullen gaan moeten boeten. Levenslang opsluiten.

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het belang van vitamine D3.
https://maurice.nl/2021/04/18/het-grote-belang-van-vitamine-d3/
Twee huisartsen uit Dordrecht bespeuren een opmerkelijk en spot goedkoop middel om deze crisis snel achter ons te laten.

Opvallend dat Finland in de media nergens wordt genoemd terwijl men het wel vaak over Zweden heeft. Zweden is niet echt interessant, maar Noorwegen en Finland des temeer.
https://allecijfers.nl/nieuws/corona-virus-covid19-bevestigde-besmettingen-doden-per-land-wereldwijd/

Op een bevolking van 5,5 miljoen mensen zijn er op heden 874 (!) mensen overleden aan Covid-19. In Nederland zouden we het dan nu hebben over ongeveer 2500 mensen, maar de realiteit is 16770.
https://www.iadsa.org/mind-the-gap/english/finland

Als we in dit land vitamine D3 serieus gaan nemen is mijn voorspelling dat binnen een jaar de IC afdeling en de opnames in ziekenhuizen een normaal beeld laten zien. Maar met dit huidige beleid en de pertinente weigering van onze minister van VWS om verder te kijken dan vaccinatie is dat helaas uitgesloten. Zeer frustrerend dat de media dit dus langs alle kanten niet eens serieus oppakt.

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Probeer uw punt te maken zonder de auteur te beledigen. Zie:: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Cas H. Millens
Cas H. Millens
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Zie:: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

53
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen