De testsamenleving als opmaat naar medische apartheid

Je bent ziek tot je het tegendeel hebt bewezen

Titelfoto bij artikel De testsamenleving als opmaat naar medische apartheid Annelies strikkers opiniez

Foto:

Vanaf half april wil het demissionair kabinet in samenwerking met VNONCW gaan starten met een pilot voor de zogenoemde testsamenleving. Een samenleving waarin u ziek bent totdat u het tegendeel bewijst. Om mee te doen aan de dingen die het leven leuk maken moet u een negatieve coronatest laten zien. Wilt u dit niet of heeft u onverwacht een positieve test? Jammer, dan wordt u uitgesloten op basis van een vermeende medische conditie. Annelies Strikkers vindt dat wij ons hier met man en macht tegen moeten verzetten.

VNONCW-plan

Lang geleden hebben wij afgesproken dat (medische) apartheid niet hoort bij onze westerse samenleving. Maar dat principe staat nu op de tocht. In november 2020 kwam VNONCW naar buiten met een uitgebreid plan voor een testsamenleving. Sindsdien zijn ze in samenwerking met het ministerie van VWS hard aan de slag gegaan om dit plan werkelijkheid te zien worden. Wat er in dit plan staat is simpelweg schrikbarend.

Zo staat er bijvoorbeeld in dat u elke dag een test moet doen, mocht er voor u geen mogelijkheid zijn om thuis te werken. Bij een negatieve test krijgt u toegang tot uw werkomgeving. Ook moeten scholieren en studenten elke dag negatief testen voor ze naar school gaan. Hiervoor zijn, volgens het plan van VNONCW, twee miljoen testen per week nodig.

 

Bewijzen

Dankzij massaal testen zouden we ‘vrijwel terug naar normaal’ kunnen gaan. Vrijwel terug naar normaal betekent voor VNONCW dat we de leuke dingen in het leven alleen mogen doen als we bewijzen het virus niet bij ons te dragen. Dat het plan geen fase 4 omvat: weer geheel terug naar normaal, zou ons allen zorgen moeten baren.

U voelt zich kerngezond. Maar mocht deze testsamenleving doorgang vinden bent u bij voorbaat onrein. U moet zich regelmatig laten testen om te bewijzen dat u ‘gezond’ bent. U bent anders ziek.

U bent het virus.

 

Testbewijzen

Om de plannen voor een testsamenleving uit te kunnen voeren is er een tijdelijke regeling nodig, omdat de wettelijke grondslag er anders voor ontbreekt. De pilots die vanaf half april plaatsvinden zijn er simpelweg om het uitgewerkte systeem te testen. In deze tijdelijke regeling staat onder andere dat er bij het vragen om een testbewijs onderscheid gemaakt wordt tussen essentiële en niet-essentiële activiteiten. Jeugdactiviteiten, horeca, cultuur, evenementen en sport worden ingedeeld bij de niet-essentiële activiteiten.

Opvallend is dat er wel gesproken wordt over een testplicht in het onderwijs, iets wat nogal essentieel is in het leven van iedereen zou u denken. Scholieren en studenten zouden zich 1 à 2 keer in de week moeten testen om toegang te krijgen tot het schoolgebouw. Testgegevens worden vijf jaar bewaard. Waarom dit zo lang bewaard wordt en met welk doel, is onduidelijk.

 

Tweederangs

Sinds wanneer bepaalt een overheid wat niet-essentieel is voor mij als Nederlandse burger? En sinds wanneer is geestelijke gezondheid, die je onderhoudt door leuke dingen te doen in het leven, van onderschikt belang aan het niet dragen van een bepaald virus?

Mocht u niet deel willen nemen aan deze testsamenleving, dan mag u straks alleen nog boodschappen doen, naar de dokter en naar het gemeentehuis. U bent een tweederangsburger.

 

Medicalisering van burgers en maatschappij

De overheid maakt nu al een jaar lang een grote inbreuk op het leven van de Nederlander. Waar we tijdens de eerste golf alleen te maken hadden met een sluiting van de horeca en de scholen, hebben we nu mondkapjes, een avondklok, semi-sluiting van winkels en de aankomende testsamenleving. In kleine stappen wordt een grote overheid met veel zeggenschap over haar burgers geïmplementeerd.

De medicalisering van burgers en maatschappij is een feit als de testplicht zijn doorgang vindt.

 

Testplicht

In de Tijdelijke Regeling Testbewijzen stelt het ministerie van VWS dat de testbewijzen ingevoerd worden in het belang van de algehele gezondheid van de Nederlandse bevolking. Mocht dit echt zo zijn, wat belet de overheid dan om de hele samenleving testplichten op te leggen voor allerlei andere ziektes? Moeten we straks verplicht een SOA-test doen als we een festival willen bezoeken? Of allen verplicht een blaastest in de auto doen voor ons toegestaan wordt om de auto te starten?

Wat belet ze om bij een toekomstige griepgolf allerlei testplichten op te leggen? Het is immers in het belang van de algehele volksgezondheid. Ons lichaam behoort kennelijk tot de Staat en de Staat verklaart ons bij voorbaat ziek tot wij het tegendeel bewijzen.

 

Routekaart

Om zogezegd snel in te kunnen grijpen en de maatregelen aan te passen heeft het ministerie van VWS een routekaart coronamaatregelen ontwikkeld. Weer is het opvallend dat er op deze routekaart geen risiconiveau nul te bekennen is. De eisen om bij het risiconiveau waakzaam te belanden zijn zo streng, dat we hier met het intensieve testbeleid nooit op zullen komen.

We moeten namelijk minder dan 35 positieve testen op de 100.000 inwoners PER WEEK hebben in een regio. Ook moeten we minder dan vier ziekenhuisopnames per week (met positieve test) hebben per 1 MILJOEN inwoners. Dit is volstrekt onhaalbaar. Risiconiveau waakzaam zou bij deze eisen ook nog van kracht kunnen zijn bij nul positieve testen en nul ziekenhuisopnames. We komen zo nooit van de maatregelen af.

 

Onbetrouwbare test

Het is zeker onhaalbaar als u bedenkt dat het doen van een (PCR-) test bij gezonde mensen volstrekt onbetrouwbaar is. Bij het doen van zo’n test is het essentieel om daar ook symptomen bij te hebben en dat deze ook anders zijn dan anders. Bij een PCR-test is het daarbij ook onmogelijk om een actieve besmetting of besmettelijkheid aan te tonen.

Het enige wat deze test doet is het aantonen van een klein stukje viraal RNA. Dit kan overgebleven zijn nadat u de ziekte eerder heeft gehad, of u heeft het in uw lijf zonder ook maar iets te merken. U bent hoe dan ook zonder symptomen geen ‘gevaar’ voor anderen. Dit is onlangs aangetoond in een onderzoek onder 10 miljoen Chinezen uit Wuhan.

Kortom, als u meedoet aan de testsamenleving werkt u ook mee aan het in stand houden van de maatregelen.

 

Tijd voor verzet

Van mijn betrouwbare contacten uit de bestuurlijke wereld begreep ik dat er op 10 maart een grote vergadering is geweest met vertegenwoordigers uit alle sectoren in Nederland. Tijdens deze vergadering presenteerde VNONCW het plan voor de testsamenleving. Dit viel meerdere bestuurlijke vertegenwoordigers rauw op hun dak. Deze plannen gingen voor hen veel te ver. Het verzet tegen deze plannen is binnenskamers hevig. Ook op social media zijn de reacties niet mals.

In de media ziet u echter weinig terug van deze kritiek. Er wordt vooral benadrukt hoe fijn het is om weer wat vrijheid terug te krijgen. Vrijheid is een grondrecht dat u sowieso al toebehoorde en niet iets is dat u moet ‘verdienen’.

 

Zelfbeschikking

Ik wil daarom een oproep doen. Schrijf de (pret)parken, theaters, horecagelegenheden en sportclubs aan die meedoen aan deze pilots voor de testsamenleving. Laat ze weten dat u nooit zult accepteren dat zij burgers uitsluiten die zich beroepen op hun zelfbeschikkingsrecht. Doe daarnaast NIET mee aan deze testsamenleving. De commercie wint namelijk altijd. Mochten de bezoekers wegblijven als een pretpark een testplicht invoert, dan is deze testplicht heel snel weer verdwenen.

Pak de opmaat naar medische apartheid aan bij de wortel en het zal nooit de kans krijgen om te groeien.

Over de auteur

Annelies Strikkers
Onafhankelijk journalist en eindredacteur van http://www.thehangingtree.nl

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
65 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is nooit de opzet geweest van de Nederlandse regering om ooit weer terug te gaan naar de periode van voor de gecreëerde Corona Hype.
Rutte als loopjongen van de club achter gesloten deuren heeft zijn taak bijna volbracht.
De democratie in Nederland is verdwenen, de angst maatschappij is er voor in de plaats gekomen.

Bedankt kiezers op de VVD, CDA en D’66.

Xander
Xander
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Wat is dit voor reactie? Sowieso gaat dit artikel niet over corona. Hoort hier niet thuis!

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Xander

Ook jou reactie is er één, ga naar een Linkse site knul.
Stop met het plaatsen van minnetjes.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Xander

het gaat wel over corona. Corona epidemie wordt aangegrepen om de burgers onder de knoet te houden. Je kan nu niet meer gewoon verkouden zijn of je word als melaatse gezien. Belachelijk hoe angsthazerig iedereen is geworden.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Inderdaad Marien in mijn woonplaats stelde de huisarts zonder een negatieve Corona test geen prijs op mijn aanwezigheid op zijn spreekuur.
Eerst testen dan maken we een afspraak, gewoon voor een keelprobleem.

P.
P.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Én CU

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.

Inderdaad P.
Maar de CU zie ik meer als zaalvulling.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ik wil toch nog even de crux van het artikel onder de aandacht brengen:
U voelt zich kerngezond. Maar mocht deze testsamenleving doorgang vinden bent u bij voorbaat onrein. U moet zich regelmatig laten testen om te bewijzen dat u ‘gezond’ bent. U bent anders ziek.”

Het virus is – net als influenza, rhino, pneumokokken enz enz – gewoon endemisch, dus het hele jaar aanwezig zal zijn en het genetisch materiaal ervan maanden lang aanwezig kan zijn in neus, longen en zelfs elders in het lichaam.
Er zal nooit een situatie ontstaan waarin het virus ‘weg’ is, net zo min als dat influenza of rhino ‘weg’ is.
De norm die door de regering nu opgelegd wordt, leidt ertoe dat iedereen permanent ‘ziek’ wordt verklaard, te onderscheiden in een ‘latente’ fase (in de zomer) en een ‘actieve’ fase.
In werkelijkheid is het beleid dat ziek is.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Kijk Andre ik ben van 1938, dus al heel wat stormpjes mee gemaakt.

Maar dit Linkse Rutte Kartel doet mij incl hun spertijd, aan een periode denken, waarin mijn Vader en Opa in Duitsland tewerk waren gesteld en ik en mijn familie, mijn Vader en Opa, ruim 3 jaar hebben moeten missen.

Vrijheid was toen een heilig doel en nu poetst Rutte die vrijheid gewoon weg.
Bedankt Rutte.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De media creëert dit draagvlak door schimmige onderzoeken waaruit blijkt dat 70% van de Nederlanders voor een corona paspoort is en wel 80% voor een avondklok.
Het is om te lachen deze slapstick ware het niet dat ik er louter om kan huilen.
4 en 5 mei hangt bij mij de vlag halfstok.
Ik schaam me voor alle verzetshelden die onze vrijheid hebben bevochten met hun leven.
Uitermate droevig allemaal.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Als ze de sturende vraag stellen of mensen bereid zijn een paspoort te accepteren om weer leuke dingen te mogen doen, dan kan die 70% wel kloppen. Dat wil nog niet zeggen dat 70% van de mensen ook daadwerkelijk voor een vaccinatiepaspoort is.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

De msm creëert dit draagvlak, wat er dus niet is.
Ik weiger te accepteren dat 70% van de bevolking dom is en niet zelfstandig kan denken.
Ongeacht welke vraagstelling dan ook.
Ik denk eerder dat het uit de duim is gezogen en er totaal geen “onderzoek ” is geweest.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Dat zou ook zomaar kunnen. Ik roep altijd bij die met ‘onderzoekscijfers’ ondersteunde meningen : ‘ ONS hebben ze niks gevraagd’.

Vassie
Vassie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Onderzoeken worden graag aangepast . Als 1000 mensen zijn ondervraagt,wat best veel is , en 300 zeggen voor de maatregelen te zijn en de rest is tegen , wordt het gebracht als;
Een groot deel van de NL bevolking is voor de maatregelen…

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

klopt, dat is met al die enquetes zo. Waar je alleen maar ja of nee op kan zeggen, maar geen vrije tekst bij kan toevoegen vind ik al geen betrouwbare enquete. Vragen zijn duidelijk ‘gestuurd’ naar een gewenste uitkomst.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Enquêtes komen altijd als geroepen en bevestigen enorme en welkome positiviteit van de burger die het met de regeerders eens is.

P.
P.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Heel goed idee: 5 mei de vlag halfstok hangen!

Frank
Frank
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.

I.d.d.

Clemens
Clemens
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Die 70% klopt niet helemaal blijkt nu. 70% is het er mee eens dat je met een paspoort toegang moet hebben tot van alles en nog wat maar verreweg de meeste mensen zijn tegen een gezondheids paspoort.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat krijg je met een nationaal socialistische regering dat volledige controle wil hebben over haar burgers en waarschijnlijk de politie zal inschakelen om daar kracht bij te zetten. Zo niet dan komt de GESTAPO je halen.

Wat een vreselijke land zijn we aan het worden, niet alleen wordt de democratie te grabbel gegooid ook onze vrijheden waar zo hard voor gevochten is en waar ruim 300.000 Nederlanders in de Tweede Wereld Oorlog hun leven voor lieten.

Rutte met zijn regering en ook het VNONCW zou zich diep maar dan ook diep moeten schamen.

Ik vraag mij echt af wat voor een mensen op Rutte dan wel de VVD hebben gestemd, hebben ze echt wel nagedacht of was het een gewoonte.

Ik zal mij hoe dan ook fysiek en juridisch tegen deze regels verzetten.
Ze blijven van mijn lichaam af!!

Frans
Frans
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

U zegt: nationaal socialistisch. Bedoelt u niet eerder: communistisch?

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

Dit is geen nationaal-socialistisch regering, want het nationale element is geheel afwezig, maar juist globalistisch denken: één doctrine toepassen op de hele aardbol, met als einddoel het instellen van een wereldregering en een gelijke verdeling van inkomen en rijkdom over de gehele wereldbevolking.

rob esveldt
rob esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Hitler noemde zich ook nationaal socialistisch, was hij nationaal bezig? Of het nu nationaal socialistisch of communistisch is het is allebei onderdrukking van de bevolking en bepaalde delen van de bevolking.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een welverdiende felicitatie voor mevrouw Strikkers voor haar eerste artikel op deze site. U heeft een pijnlijk en zeer goed stuk afgeleverd. Waren er maar meer journalisten zoals u.

Deze realiteit gaat pijn doen bij iedereen. Voor degenen die zich, net als ik, niet laten vaccineren en testen. “Wij” zijn de nieuwe paria’s. Maar ook voor degenen die, om welke reden dan ook, wel meedoen aan het circus. “Zij” gaan ook meemaken dat dit steeds verder gaat. Daarnaast de mogelijk nare korte- en langetermijn bijwerking van de medische handelingen die ze ondergaan. Ook zij gaan steeds meer vrijheid kwijtraken.

We glijden af richting ouderwetse tirannie in een nieuw jasje: indoctrinatie, meedoen of buitengesloten worden, in extremis bepalen wat het volk wel en niet mag, steeds meer mensen buitensluiten door telkens nieuwe eisen te stellen, het bestempelen van vrienden en vijanden van het regime, en uiteindelijk volgt het wegwerken van de ongewensten. En het ongelofelijke is dat het volk er elke paar jaar zelf voor stemt.

Xander
Xander
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Zeer goed vanwege de tekstopbouw, of omdat de tekst voldoende wappie is?

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Xander

De heer Xander lijdt aan het Stockholm-syndroom.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Xander

als je niks fatsoenlijks hebt in te brengen, ga dan ergens anders heen.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Dit is niet de eerste keer dat Xander uit het kreupelhout komt en deze site bezoekt. Negeren en niet op reageren is de beste remedie.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Joop op bezoek bij OpinieZ, niets bijzonders.

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dus er wordt voor gesorteerd op een maatschappij die gebaseerd is op leugens. De test deugt niet voor dit doel. Vaccinatie gaat geen soelaas bieden en ondertussen is een demissionair kabinet gewoon alle rechten in de kliko aan het smijten.
Types als Ab Osterhaus varen er wel bij, maar met dergelijke deskundigen zou je bijna vergeten dat verantwoorde keuzes in een supermarkt zoveel meer betekenen dan een in de haast in elkaar gefröbeld vaccin.

Vanaf het begin is er vol ingezet op het vaccineren. Ik snap nog steeds niet waarom een richting de overhand heeft terwijl er nog altijd vele wegen naar Rome leiden. Maar dat je daar zelfs niet over mag praten zonder verwensingen op je bordje te krijgen ie echt stuitend.
Later zal blijken dat de grote faal verhaald zal gaan worden op wat inmiddels de Wappies wordt genoemd. Maar dat een virus vrolijk kan muteren in bepaalde diersoorten wordt gemakshalve even vergeten.
Tot iets of iemand er brood in zien…

J. Hennink
J. Hennink
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ben het helemaal met Mw. Strikkers eens. Wat de politiek nu probeert onder dwang door te drukken is een oorlogsverklaring aan de individuele vrijheid. Ik zie een ondergrondse ontstaan.

Henk Bert
Henk Bert
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Iedereen? Natuurlijk worden niet autochtonen ontzien vanwege hun “overtuiging’. Zoals altijd hier is er een soort amateuristische repressie maar daar worden vrijstellingen geritseld om de boel niet te laten ‘escaleren’ Maw, we zijn bang om bepaalde groepen tegen de haren in te strijken. Kennelijk verwacht men dan volop begrip en medewerking. Het gedrag dat je meewerkt aan je eigen veroordeling.

mark
mark
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Bert

Wordt gewetensbezwaarde voor de zorg en betaal geen premie meer. Je kunt toch alleen gebruik maken van de zorg als je niet ziek bent (negatief (het woord alleen al) getest bent.).
Op naar een negatieve wereld.

Rien Boluijt
Rien Boluijt
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De studenten in Den bosch voelden er (terecht ) blijkbaar weinig voor gezien een artikel op omroep Brabant, 30% gaf gevolg aan de oproep.
Het lijkt wel of men collectief gek is geworden. Wat ook de gevolgen moge zijn hieraan ga ik in ieder geval niet mee doen.

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rien Boluijt

Misschien wordt er wel op z’n Chinees gecontroleerd. In China als je te vaak door rood loopt krijg je geen hypotheek. Ik ben bang dat het hier ook gaat gebeuren, als je een verzekering afsluit moet je je test-rapportje laten zien. Beangstig, er is gebleken dat er van empathie geen sprake is.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze maatregelen gaan niet alleen de economie van Nederland, maar die van heel Europa de nek omdraaien. Bedenk echter een ding: in de echte economie wordt het geld verdiend die mogelijk maken: zorg, onderwijs, windturbines, ontwikkelingsgeld, enzovoort.
Wie de economie verliesgevend maakt – en dat is wat nu gebeurt – zal ondervinden dat er voor zorg en onderwijs minder geld beschikbaar is, en dat die andere leuke dingen helemaal niet meer betaald kunnen worden.
Misschien dat de gemiddelde burger dan weer ontdekt wat het nu echt betekent om te willen overleven. Want bedenkt wel dat een aantal van deze beslissingen niet binnen een of twee jaar teruggedraaid kunnen worden.
Zes sterren voor dit artikel wat mij betreft.

mark
mark
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Een keleine groep rijken koopt alles op.Als je weet hoeveel landbouwgrond deBiel Gates in America heeft. Genoeg om het hele continent te laten verhongeren.

Ge
Ge
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geen vlag op 4 en 5 mei, immers vrij Nederland bestaat niet meer en het herdenken van degenen die vochten voor onze vrijheid en daarbij hun leven lieten, is geweld aangedaan. Zij draaien zich om in hun graf!!!
We kunnen niet zeggen dat we niet weten wat er gaande is. Dag in, dag uit wordt het waanzinniger.
Helaas moet ik concluderen dat een deel van de bevolking bang maar ook laf is. Zolang deze situatie aanhoudt, gaan we ten onder, zeker met verplicht testen. Oplossing is echt alles boycotten en/of weigeren! Kijken wat er dan gebeurt. Geweld ; dan is ineens iedereen wakker.

edward
edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ge

Ik zou willen adviseren om ze beide dagen halfstok te hangen.
Onze verzethelden dienen ten alle tijden te worden herdacht.
5 mei half stok als middelvinger naar de overheid, die ons mooie land geen goeds heeft gebracht de laatste 30 jaar, met als hoogtepunt het laatste jaar.
Voor de rest ben ik het volmondig met u eens!

J-P
J-P
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De dag dat er bekend werd dat er bij de laatste griep epidemie 50000 doden zijn gevallen , heeft men toch de boel ook niet dichtgegooid

Eric Top RSE
Eric Top RSE
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. De redactie gaat niet in discussie over het modereren van reacties. Zie onze OpinieZ reactie spelregels: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

P.
P.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We hebben zowaar een echte trol in ‘ons’ midden en hij heet Xander. Xander vind het erg leuk om alle reacties van een ‘duimpje omlaag’ te voorzien.
Welkom Xander, vergeet deze reactie niet met je duimpje, en pas wel op dat je geen ‘Sore thumb’ syndroom krijgt, want zó belangrijk zijn wij nou ook weer niet.

edward
edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.

Geef de trol niet te eten hoor 🙂
Heb overigens nog geen enkel inhoudelijk van enig intellect gevormde mening van hem gelezen.

Petra
Petra
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vind het schandalig waar ze nu mee bezig zijn; dit gaat steeds meer op een dictatuur lijken en vluchten kan niet meer want die zelfzuchtige mensen willen over de hele wereld heersen en ons leven tot een hel maken. Hierbij vergeten ze gemakshalve dat hun eigen leven ook eindig is (het enige wat eerlijk is) het maakt niet uit hoe rijk je bent, dood ga je toch. Het staat in de Bijbel: De een heerst over de ander, ten nadele van de ander.

M.O.
M.O.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Enkele jaren geleden geëmigreerd naar een eiland binnen het koninkrijk. Nu is voor de 2e keer de gehele bevolking opgesloten in eigen huis en “mogen” we 2 keer per week boodschappen doen (alleen naar de super en recht naar huis). Grootscheepse controles door politie en het leger en gigantische boetes. De economie is op sterven na dood, maar corona is het grote monster! FB gebruikers wijzigen hun profiel trots in “Ik ben gevaccineerd”…. en accepteren klakkeloos het “nieuwe normaal”. Ik maak er nog liever zelf een einde aan dan dat dat ik meega in deze gekte. De rechtstaat is veranderd in een complete dictatuur!

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En hoe zit dat dan als iedereen gevaccineerd is? Dat was toch de ultieme redding? Waarom moeten we nog testen bij geen klachten en met vaccinatiepaspoort. Ze lijken wel niet wijs.
Maar veel notoire uitgaanders zullen het wel opvolgen…..alleen voor hun eigen pleziertjes.

Sjefke
Sjefke
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze hele plandemie is opgezet om het programma van het Wereld Economic Forum om een duurzame communistische maatschappij te creëren. Hiervoor moet eerst de hele middenstand vernietigd worden om vervolgens met supergrote bedrijven verder te gaan!
middenstanders zijn individualisten en zijn moeilijk onder controle te houden. Leest u a.u.b het boek van Klaus Schwab over de agenda 2030
met de slogan BUILD BACK BETTER.
Dit heeft dus niets met Corona te maken, Klaus Schwab noemt het een Great opportunety.
mevrouw Kaag is hier speciaal door het WEF geplaatst om dat plan door te voeren!
de hele bevolking moet hiervoor gevaccineerd worden met nanobots om 24/7 controle uit te oefenen met een surveillance systeem met + en – punten, dus bij minpunten niet reizen geen bioscoop of theater, geen restaurant. Kortom totale controle.
Dit is dus wat de superrijke elite voor heeft met de hele wereld.
als wij hier niet tegen in opstand komen kunnen wij allen als digitale aan het internet gekoppelde slaven verder door het leven!
Denk maar niet dat gaat niet gebeuren want ze zijn hier wereldwijd openlijk mee bezig.
lieve mensen laat dit niet gebeuren, kom a.u.b. Hier tegen in opstand!

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waarom lees ik dit soort dingen nou nooit in mijn dagblad, hoor en zie ik niets hierover op Radio en TV?

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Persoonlijke aanvallen kunnen het best genegeerd worden. Laten we het bij een inhoudelijke dialoog houden met plussen en minnen. Dat volstaat.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een epidemie vereist maatregelen om de ziekteverspreiding te voorkomen of beperken.
De maatregelen zijn sterk vrijheid beperkend. Een overzicht van de inentingen is handig. Het lijkt er op dat de corona blijvend zal zijn en dat betekent dat vele vrijheid beperkende maatregelen zullen blijven. Daar speelt de corona wel in de kaart van degene die als doel heeft de vrijheid van mensen te beperken. Sommigen roepen nu al dat de pre-corona tijdperk geëindigd is en dat in de nabije toekomst een andere normaal naar hun beeld plaats zal vinden. Hier begint het eng te worden want dan is de virus een compagnon van bepaalde groep mensen geworden. In dat geval zou een complot theorie over met een doel verspreide virus aannemelijk zijn(uit laboratorium ontsnapt b.v.). Met alle vrijheid beperkende maatregelen gaat onherroepelijk heel veel kapot en de vraag is of dat die situatie wenselijk en überhaupt houdbaar is. Geen regering houdt dit vol.
Een vergelijking met China op dit punt is verkeerd want China heeft nooit vrijheid gekend. Mocht het vaccin succesvol blijken veranderd dat de situatie in gunstige en bevrijdende zin. En dan pas zullen wij merken hoe het met onze vrijheid echt gesteld is. Maar intussen gaat alles wat onze westerse wereld onherkenbaar aan veranderen door. Het wordt ons hier nog heet onder de voeten en dat niet bepaald door 
het klimaat. Wij worden nu al jaren geleefd en de kiezer lijkt bewust te kiezen voor onderwerping aan een autocratische regering met mondvol democratie. Dat Rutte niet gelogen heeft zoals hij zelf beweert lijkt het nieuwe geaccepteerde normaal. Het geflirt met democratische gedachten op dit moment zal weer snel doven want regeringspartijen houden hun mond opmerkelijk dicht of vechten nog met zichzelf. Een slechte teken. Rutte 4 is in zicht.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Even iets over types als Jaap van Dissel en Diederik Gommers. Veel mensen denken echt dat deze twee mannen iets in de melk te brokkelen hebben maar dat is dus absoluut niet zo. Ik heb 4 jaar waarvan 2 jaar met en 2 jaar onder Jaap van Dissel gewerkt en hem dus elke dag meegemaakt in al zijn hoedanigheden als promovendus/arts/professor. Naast het openlijk vernederen van mensen draait hij ook zijn hand er niet voor om zeer ernstige medische fouten (met de dood tot gevolg!) doodleuk in de doofpot te stoppen. Ook seksistische opmerkingen zijn hem niet vreemd. Deze man is net als Mark Rutte niet 100 procent fout als mens maar 200 procent fouter dan fout. Bewijs dat ik niet uit mijn nek loop te lullen zie naam Jaap rechts bovenaan en die van mij onderaan bij Acknowledgments: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC127934/

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Maar, maar…. Rutte heeft toch gezegd dat als je geen symptomen hebt het nutteloos is om je te testen?

OmaD
OmaD
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hopelijk dat mensen organisaties/instellingen die een testbewijs ‘eisen’, deze links laten liggen. Het moet niet gekker worden dat wij als ziek worden beschouwd tenzij het tegendeel wordt bewezen.

Antoinette
Antoinette
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zou best zo’n brief willen schrijven naar de pilot-bedrijven. Maar ik ben niet zo’n taalvirtuoos.
Zou het mogelijk zijn dat er ergens iemand een voorbeeld brief schrijft? Die ik dan kan copy/paste?

Jolanda
Jolanda
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Belachelijk dit kan en mag nooit gebeuren

Mia
Mia
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Discriminatie ten top vanuit de regering dan nog wel

Jo R
Jo R
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Om depressief van te worden en dan te bedenken welk kabinet hier achter zit.

Ad Nederlof
Ad Nederlof
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd. U gebruikt een ongeldig e-mail-account. Log uit en maak een nieuw account aan met een bestaand e-mailadres. Dit is uw laatste waarschuwing. Bij een volgende overtreding wordt uw account geblokkeerd. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Maaruh dit wilde iedereen toch zo ontzettend graag, vol inzetten op vaccineren en volop inzetten op testen en onze vrijheid weer terug en nu ineens gaat men piepen. Ikke niet begrijpuh!!!

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

“Maaruh dit wilde iedereen toch zo ontzettend graag…” Zeker niet iedereen. Ik heb dit nooit gewild, en zal dit ook nooit willen.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Ik ook niet maar ik spreek zeer zelden criticasters zoals u en ik. Ik ben vroeger (1988-1989 en heb dus precies de val ervan meegemaakt) veel op de motor achter het IJzeren Gordijn geweest en in 2019 nog op en neer gereden naar Kirgizië via Rusland en Kazachstan en weet als geen ander hoe mensen zich voelen in dergelijke dictaturen. Dat wil je echt niet maar we laten het gewoon doodleuk gebeuren.

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

De misleiding was enorm! Dat is waarom velen een vaccin wilden. Inmiddels zijn veel mensen wakker geworden.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Het valt me vies tegen dat 10 lezers (oké minus Xander is 9) een 200 procent ironische reactie niet als zodanig herkennen. Stelt mij zwaar teleur.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Tsja, ironie is soms lastig te ontwaren in tekst. Ikzelf probeer het hier te vermijden.

edward
edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Niet iedereen heeft goed opgelet bij de les stijlfiguren bij Nederlands, dat is duidelijk 🙂
Misschien moeten ze al uw berichten eens terug lezen om te zien dat u aan de juiste kant staat, en dat hier overduidelijk sprake was van ironie/sarcasme.
Laat u vooral niet uit het veld slaan!

65
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen