Hugo’s “pandemie van de ongevaccineerden”

Mist over de werkelijke cijfers

Al weken vindt er een toenemende heksenjacht plaats op de ongevaccineerde medemens. Een ontwikkeling die mij erge zorgen baart. Verschillende media buitelen over elkaar heen om de ‘vaccinweigeraars’ de schuld te geven van aanhoudende coronamaatregelen. Het startsein voor deze heksenjacht werd gegeven door de overheid.

In een persbericht gaf het RIVM aan dat vier op de vijf coronapatiënten ongevaccineerd zouden zijn. Hugo de Jonge blijft erbij: wij laten jullie de juiste film zien, vertrouw ons nou maar. Het probleem is echter, de film matcht niet met de aangetroffen foto’s.

 

Vier op de vijf patiënten ongevaccineerd?

Op 14 oktober kwam het RIVM met een publiek bericht waarin ze aangaven dat vier op de vijf opgenomen IC-patiënten met coronagerelateerde klachten ongevaccineerd zou zijn. Drie op de vier patiënten op de verpleegafdelingen is volgens het RIVM ongevaccineerd. Het is een zeer kort bericht waarin een aantal grafieken wordt getoond, waarop staat dat zo’n 80-90 procent ongevaccineerd zou zijn.

Volkomen onduidelijk blijft hoe het onderzoek uitgevoerd is, wat de ruwe data waren en of er gebruik gemaakt is van modellen. Ook is het onduidelijk hoeveel patiënten, het merendeel op hoge leeftijd, onderliggend lijden hebben. We moesten het doen met het korte persbericht en het RIVM op zijn blauwe ogen geloven. Op een WOB-verzoek naar de onderliggende data heb ik tot op heden geen reactie mogen ontvangen.

 

Hugo de data-weigeraar

Er heerst veel onduidelijkheid over de totstandkoming van de onderzoeksresultaten van het RIVM, zo ook bij een aantal parlementariërs. Onder andere Pepijn van Houwelingen (FVD) en Caroline van der Plas (BBB) vroegen tevergeefs om de onderliggende data. Volgens Hugo de Jonge zou het “onbegonnen werk, een lastig karwei” zijn om alle data van corona-patiënten in het ziekenhuis te overhandigen. Dit is vreemd. Want om met zoveel zekerheid te zeggen dat vier op de vijf IC- patiënten ongevaccineerd is, zou het RIVM alle data gewoon moeten hebben.

 

Op het moment van dit schrijven liggen er 218 coronagerelateerde patiënten op de IC. Een belteam van het RIVM of VWS zou de vaccinatiestatus en onderliggende klachten toch binnen enkele dagen kunnen achterhalen? Hoe dan ook, Hugo weigert de data te geven. Een motie van Van Houwelingen over het vrijgeven ervan werd ontraden, het zou “het vertrouwen in het RIVM ondermijnen”. Mijn vermoeden: de ruwe data zeggen juist iets heel anders.

 

Wat weten we wel?

Hugo weigert de data vrij te geven omdat – denk ik – hij weet dat die een heel ander beeld laten zien. Wekelijks brengt het RIVM een rapport naar buiten over de huidige epidemiologische situatie. Sinds augustus wordt daar ook bijgehouden hoeveel positief geteste mensen gevaccineerd zijn. In oktober is het aantal deels of volledig gevaccineerden dat positief test al opgelopen naar 47 procent. Een foto die niet matcht met Hugo’s film. Al deze mensen houden hun groene vinkje en kunnen zich dus vrij begeven in de horeca, theaters en bij evenementen. Daarbij moet opgemerkt worden dat ongevaccineerde mensen zich altijd moeten laten testen, ook al voelen zij zich compleet gezond.

 

Opgenomen patiënten ouder dan 65

Ook als we naar de ziekenhuisopnames kijken zien wij een ander beeld dan Hugo de Jonge ons voorspiegelt. Zo is op het coronadashboard te zien dat nog altijd het overgrote deel van de coronagerelateerde ziekenhuisopnames bestaat uit mensen die ouder zijn dan 65 jaar. Als we naar de vaccinatiegraad kijken zien we dat 65-plussers voor negentig procent volledig gevaccineerd zijn. Liggen er dan vooral ongevaccineerde 65-plussers in het ziekenhuis? Dat lijkt me erg onwaarschijnlijk, deze mensen moet je namelijk met een vergrootglas zoeken. Weer een foto die een ander beeld laat zien dan de film.

 

Stemmen uit de zorg

Het probleem voor Hugo is dat de enige verifieerbare cijfers, direct vanuit het ziekenhuis, een heel ander beeld laten zien. Zo zegt de bestuursvoorzitter van het Maastricht UMC dat daar vooral ouderen in het ziekenhuis liggen waarvan acht op de tien gevaccineerd zijn. Ook in het CWZ Nijmegen waren begin oktober zeven op de tien opgenomen patiënten geprikt.

 

Een IC-verpleegkundige uit een groot ziekenhuis in het oosten van het land (gegevens bij mij bekend) liet zien dat daar drie op de vier patiënten wél gevaccineerd is. Een ambulancemedewerker die voor verschillende ziekenhuizen in het westen van het land werkt bevestigt dit algemene beeld:

Ik heb de afgelopen maanden meer gevaccineerden dan ongevaccineerden naar het ziekenhuis gebracht met verdenking Covid en/of positieve zelftest of test van de GGD. De meest zieke patiënt was een persoon van oudere leeftijd die in de voorgaande week het 2e vaccin had ontvangen. Die zal vermoedelijk als niet volledig gevaccineerd zijn geregistreerd.”

 

Zorgcapaciteitsprobleem

Hoewel de media groots uitpakten met nieuws over een “vol Isala-ziekenhuis” door corona, moest de bestuursvoorzitter dit enkele dagen na de ontstane commotie weer nuanceren. Er was wel sprake van een toenemend aantal coronapatiënten, maar ook op andere afdelingen was er extreme drukte. Ook het Radboud UMC spreekt de hysterie in de media tegen. Zij spreken vooral over een personeels- en beddentekort, waardoor een toename aan coronapatiënten moeilijk opgevangen kan worden. Het overgrote deel van de IC-opnames bestaat daar uit niet-corona patiënten.

In een noodkreet van vier SEH-artsen spreken ze over de focus op de verkeerde maatregelen. Waarom heeft Hugo de Jonge de afgelopen twintig maanden niets gedaan aan de ondercapaciteit in de zorg, maar kunnen er wel duizenden boa’s opgeleid worden om niet-wetenschappelijk onderbouwde maatregelen te handhaven?

 

Buitenland

In het buitenland wordt een compleet andere film getoond dan Hugo in Nederland laat zien. Zo is zeventig procent van de opgenomen patiënten in Vlaanderen gevaccineerd. Ook in Groot-Brittannië is vijfenzeventig procent van de corona patiënten gevaccineerd en is tachtig procent van de gemelde corona gerelateerde doden gevaccineerd.

 

Kom over de brug, Hugo

De getoonde film van Hugo de Jonge over de “pandemie van de ongevaccineerden” begint meer en meer op een fictie-drama te lijken. De foto’s en gevonden scènes komen niet overeen met Hugo’s film. De mainstream media namen het fictie-drama compleet kritiekloos over en nu spreken we al weken over “meer maatregelen voor ongevaccineerden” en een QR-code op de werkvloer. Hugo zou aan alle twijfels een einde kunnen maken door aan zijn ministerie de opdracht te geven het achterliggende onderzoek en de ruwe data te openbaren.

Show us the pictures Hugo, or it didn’t happen!

Over de auteur

Annelies Strikkers
Onafhankelijk journalist en eindredacteur van http://www.thehangingtree.nl

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
75 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Deze de Jonge laat zich graag (mis) (ge) bruiken door het Rutte Kartel en de grootverdieners aan deze Coronahype.
Een knul zonder ruggengraat en zelfrespect, in Rotterdam noemen dit soort figuren waardeloze K….zakken.

Maar geloof mij er komt een rechter die hem gaat veroordelen.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Inderdaad H.J.
Het Parool.
Rutte 1/2/3 zorgden alleen maar voor puinhopen in de zorg.
De afschaling van bv IC bedden en het zorgpersoneel door RUTTE, is de GROTE DOODDOENER, niet de anders denkenden.
Wees eerlijk RUTTE stop met liegen.

Theo1959
Theo1959
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kan je bedenken: als meer dan 70% van de bevolking is gevaccineerd, hoe kan het dan, dat de ic’s nu met hetzelfde probleem worstelen als een jaar geleden?

Christiaan
Christiaan
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Theo1959

Dat is het gekke: in het begin lagen er 1300 mensen op de IC. Paniek! Vorig jaar lagen er 800 mensen op de IC. Paniek! Nu liggen er iets meer dan 200 mensen op de IC. Paniek!

Euhm, wanneer is er dan géén paniek meer? Bij 100? 50? Of toch weer die 0, zodat men bij > 0 weer allerlei maatregelen uit de kast kan halen?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Christiaan

De eerste paniek is voor mij begrijpelijk, niemand wist wat er ging gebeuren en hoe we er het beste tegen gewapend konden zijn.
Vrijwel alle uitstelbare zorg werd afgezegd, dus vrijwel alle IC bedden naar corona patiënten.
Daarna werd het een wirwar, omdat er niet voldoende IC bedden bleken, hetgeen overigens al jaren bekend was, want bij elke jaarlijkse griepuitbraak een toenemend probleem. Omdat er ook te weinig beschermingsmiddelen waren. Omdat er ook te weinig zorgpersoneel was.
Pleisters plakken over etterende wonden dus.
Nu wil men terecht de reguliere zorg in stand houden, én inhaalzorg leveren, dus blijven er maar weinig IC bedden voor corona patiënten beschikbaar. En die lopen (griepseizoen) vol.
Nu blijkt dat de inentingen niet het gewenste resultaat (ingeënt dus geen opname) leveren, is er blijkbaar weer paniek en neemt de roverheid de vlucht naar voren. Aanvallen door een zondebok te presenteren, i.p.v. erkennen dat de rampzalige beleidsbeslissingen m.b.t. de zorg (en niet daarop alleen) de oorzaak zijn van een te zwaar belastte zorg en paniek zaaien m.b.v. dreiging van extreme maatregelen.

Rob
Rob
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Christiaan

Je vergeet dat vorig jaar bijna alle planbare zorg is afgeschakeld. Nu niet.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Theo1959

Het is niet helemaal hetzelfde probleem. Nu wil men én de reguliere zorg én inhaalzorg ook door laten gaan, dat betekent de facto minder IC opnamecapaciteit voor Covid.

Tosca
Tosca
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk Annelies. Dankjewel.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Tosca

Sluit ik me bij aan. Fijn dat er zonder waardeoordeel een onderbouwde opsomming van zaken wordt gegeven. Zouden er meer moeten doen.

Mart Wieërs
Mart Wieërs
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik sluit me ook hierbij aan. De waarheid voorop laten staan en meedelen zoals het is. Dit hoort een echte journalist te doen en dat doet U. Ik hoop dat U meer artikelen gaat plaatsen via OpinieZ

Christiaan
Christiaan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Telkens weer wordt de grens van het geloofwaardige opgerekt tot nooit te voorziene properties…

Wie kan nog met droge ogen beweren dat niet-gevaccineerde, niet-geteste medemensen een gevaar zijn voor de gevaccineerde, geteste medemens wanneer ze samen BUITEN op een terras zitten? BUITEN!

Ik neig er steeds meer naar dat ik met mensen die daar in meegaan gewoon niets meer te maken wil hebben, sorry. Laat staan dat ik ooit nog respect op kan brengen voor, of vertrouwen kan hebben in, de mensen die dit verzinnen, accorderen en uitvoeren.

Maar, wellicht is die QR-code voor de werkvloer de druppel voor mensen die tot op heden afgezien hebben van een vaccinatie. Je werk, en daarmee je inkomen, en daarmee het welzijn van je familie, staan dan op het spel. Hoe ga je dán nog de druk weerstaan?

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Christiaan

De QR code voor het werk zal er niet komen. Ten eerste is het ongrondwettelijk (artikel 11). Ten tweede zullen de werkgevers er snel achter komen dat ze met ~10% minder personeel moeilijk kunnen draaien. Ten derde zal het tot zoveel burgerlijke onrust en demonstraties leiden dat de chaos al snel door de straten rolt. Maar de indruk wordt gewekt door het voortraject in te gaan, alles om mensen zo bang te maken dat ze 2 prikjes per jaar gaan halen.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Die bewuste uitsluitcode is er en gaat gewoon overal gelden.
Het Rutte Kartel past via een Corona noodwet, iedere bestaande wet aan.
Kijk en bij ieder tekort op welke plek dan ook wordt het door Rutte gecreëerde Corona spook opgetrommeld.
En die burgerlijke onrust, wordt door het Rutte leger de kop in geslagen, met de lange lat.
En nog tientallen prikjes zullen volgen en nog vele ziekenhuisbedden zullen verdwijnen en voor ca 500 IC bedden is personeel, dus is die 500 het doel van het Rutte Kartel.

Rudy
Rudy
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Reken maar dat de QR code op de werkvloer er gaat komen. De QR code is namelijk een social credit systeem. Jouw belastinggegevens, je paspoort en je bankpas zitten er al in, maar dat is de mensen nog niet verteld. Waar denk je anders dat die 5,5 miljard euro die spoorloos is verdwenen bij het ministerie van Hugo aan is besteed?

Rob
Rob
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Rudy

Bankpassen zijn niet gekoppeld aan je Digi-id. Dat klopt gewoon niet. De QR-code zelf is alleen voor de coronapas, nergens anders voor.

Joost
Joost
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Rob

Nog niet. De kikker in een glas opwarmend water.

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Rob

Lees en huiver, ‘www.digitaleoverheid nl’, 31-9-2019, qr-code gaat bsn-nummer vervangen. En onder uw bsn hangt dus alles wat de overheid van u weet, incl. uw banksaldi (zoals alvast ingevuld bij uw belastingaangifte). Digid blijft gewoon de inlogcode die het altijd is geweest.
Overigens komt corona wel heel gelegen om iedereen de qr-code te laten gebruiken zonder gezeur vooraf. Alsof ze in september 2019 al iets wisten…

Anna
Anna
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Ja dat gaat het ws worden om de 6 maanden prikken. Lees ook artikelen van dr Mike Yeadon . Hij was vaccin ontwikkelaar
Bij Pfizer ! Hij geeft goed info !

Rob
Rob
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anna

hij is volledig wappie en is al tien jaar weg bij Pfizer.

Joost
Joost
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Rob

Ook dertig jaar in de vaccinindustrie gewerkt om hem te kunnen be(ver)oordelen?

Robbert
Robbert
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Ik zou er niet zo zeker van zijn hoor. Kijk naar wat er allemaal in Australië gebeurt. Zolang het gros van de mensen alles voor zoete koek slikt, zullen de ‘maatregelen’ opgevoerd worden. En alles om ‘de zwakkere te beschermen’.
Ik hoop dat je gelijk hebt, maar ik vrees het ergste…

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Deze prik is experimenteel. Volgens mij hebben ze niet aan zien komen dat de prik tijdelijk effectief is, waardoor er een tweede nodig was.
Nu raadt de gezondheidsraad een derde prik voor 60-plussers aan.
Dit is ook niet vertrouwen wekkend.
Hoeveel prikken moeten we nog krijgen

Christiaan
Christiaan
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

En wat is die derde prik? Weer hetzelfde, wat dus aantoonbaar een kortdurend effect heeft? Of is er inmiddels een Pfizer 2.0 op de markt?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Christiaan

Pfizer heeft inmiddels, vlg. verschillende media, een pil die goed schijnt te werken. Moet uiteraard eerst nog worden goedgekeurd, dus misschien hebben ze er belang bij nog zoveel mogelijk spuiten de slijten voor die niet meer nodig zouden zijn.
Of ben ik nu te cynisch?

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Die pil is alleen maar om ook nog te verdienen aan het plukje mensen wat hun ‘vaccin’ weigert. Ik vertrouw dat ‘vaccin’ al voor geen meter, die pil kunnen ze ook steken waar het donker is. Gezien de overheids- en mediahetze tegen ivermectine, is dat waarschijnlijk een prima en goedkoop alternatief met goede resutaten in india en japan. Helaas heeft onze regering ervoor gezorgd dat dit hier niet meer te krijgen is.

Alice
Alice
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Het is te krijgen, on line. Ivermetic. Google maar.

Reknir
Reknir
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ja natuurlijk weten we dat dhr. De Jonge een loeder is. Maar we hebben inmiddels ook met een talrijke groep Nederlanders te maken die het doodnormaal vinden andere uit te sluiten om deze prik. Laat dat eens doordringen… niet te geloven! Mensen werkelijk discrimineren!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Reknir

Ook ik kan de optredens van het duo de Jonge/Rutte niet meer pruimen, maar wil toch iedereen voorhouden dat dhr. de Jonge in het corona-dossier stapte (uit profileringsdrang, uiteraard) zonder te kunnen weten wat hem allemaal nog te wachten stond. En ws zonder echt te beseffen dat dhr. Rutte hem de ondemocratische kooltjes uit het vuur laat halen (wat hij overigens ook nog steeds gretig doet, niet te geloven) om zelf de handen in onschuld te kunnen blijven wassen. Zoals bij ettelijke bewindslieden al is gebeurd.
Eerlijk gezegd vind ik dat dhr. de Jonge er steeds slechter gaat uitzien, en daar maak ik me op menselijk niveau best zorgen om. Het volgende slachtoffer van de Ruttedoctrine?

Wouter1965
Wouter1965
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Vaccinatiegraad Corona is zowat gelijk aan de overige vaccinaties waar geen grote uitbraken van zijn zoals mazelen, wegens groepsimmuniteit. Vreemd dat Corona dan zo blijft ronddwalen.

Ergens klopt het verhaal gewoon niet. Zou inhouden dat gevaccineerde veel besmettelijker zijn dan gedacht.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Wouter1965

Bij mijn beste weten is ‘het virus’ tot nu toe nog niet geïsoleerd. We verlaten ons op een PCR test die ‘het virus’ eigenlijk niet kan aantonen, maar die, als je de kettingreactie maar vaak genoeg herhaalt, altijd wel ‘een virus’ aantoont. Daarom vrezen velen dat er wel een valspositief percentage van 90+ % mogelijk is.
Ontken ik een potentieel dodelijk virus? Nee, het is zeker een gemeen akelig virus, maar ik weet ook dat elk griepseizoen de nodige dodelijke longontstekingen tot gevolg heeft. Ook daar m.n. onder ouderen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Misschien ten overvloede: ik ben ook zeker niet tegen vernieuwende farmaceutische producten. Onderzoek en wetenschap hebben al vele goede medicijnen en ook vaccins gebracht.
Misschien blijkt het uiteindelijk, als de farmaceuten het nog kunnen verbeteren en de lange termijn werking ook bekend is, echt een wondermiddel.
De Covid injectie echter is
a. geen vaccin in de gebruikelijke zin, want geen onschadelijk gemaakt virusdeeltje, dus experts, noem het dan ook niet zo
b. een middel waarvan we de werking op lange termijn helemaal nog niet kennen, dus experts, beweer dan ook niet zo stellig dat het veilig is
c. een middel waarop de lange termijn studies nu gaandeweg moeten worden gedaan, dus de wereldbevolking als proefkonijn. Ethisch?

Robbert
Robbert
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Deze opsomming van punten is exact de reden waarom ik dat vaccin niet wil nemen. Ik ben totaal niet tegen vaccins, maar dan moeten ze wel een doel dienen. Ik val buiten de risicogroep van corona (40 jaar oud, geen obesitas of longpatient), dus ik zie een experimenteel vaccin (want zolang de lange termijn effecten niet in kaart zijn gebracht, blijft dit experimenteel in mijn ogen) als een onnodig risico voor mijn gezondheid.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dat landen als Oostenrijk en Italië een geldigheidsduur op “vaccinatie” gaan toepassen zegt genoeg. Het spul werkt niet naar behoren!! En met de aankomende varianten zal het alleen maar slechter gaan werken. Dat oa Hugo de J. de ware cijfers verhullen komt doordat ze bang zijn het vertrouwen van de ingeënte schaapjes te verliezen. Zonder draagvlak immers geen rutte4. Het vertrouwen in de overheid is al tot 30% gekelderd? Dit er nog bij en ze moeten weer voor de klas gaan staan. Of op de bezem terug naar de vn (nog zo’n roversbende).

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door De Dertiende
M144
M144
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Mijn grote zorg is: hoe kan het tij gekeerd worden? Ondanks het feit dat overduidelijk is dat de coronapas een schijnveiligheid betreft en ondoelmatig (en daarmee ook onrechtmatig) is, dendert het kabinet voort. Ze lijken niet te stoppen. De fictie wordt verder en verder uitgebouwd. Rechtszaken hebben tot nu toe niet geholpen (rechters moeten terughoudend zijn met kritiek op het coronabeleid), de media zit allemaal in dezelfde film als die van Hugo en neemt een groot deel van de bevolking daarin mee. De hunkering van Hugo de Jonge naar 100% vaccinatiegraad is zo groot, dat dit doel alle middelen lijkt te heiligen. Wat kan gedaan worden om het kabinet te stoppen als de rechtstaat geneigd is maar mee te gaan in de film van Hugo?

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  M144

U schetst de huidige situatie zeer goed. Ik denk dat er op dit moment weinig is wat deze gang van zaken kan stoppen. We kunnen hopen dat de rechters na hun rol in de toeslagenaffaire tot inzicht en zelfreflectie komen. Weinig kans, maar hoop doet leven. En we kunnen hopen dat onomstotelijk bewezen wordt dat de geprikten de meerderheid vormen op de IC’s.

Ik heb de afgelopen tijd bij veel mensen het vuur in de ogen gezien als ze over ongevaccineerden spraken. Over hoe zij bedden bezet houden, en hoe men maatregelen (alleen voor ongevaccineerden) wil. De felheid was ongelofelijk. Gewoon normale burgers, bevangen door maatschappij-verscheurend fanatisme. Omdat Hugo ze dat met zijn praatjes ingefluisterd had. Nu lijkt de toon van Hugo weer iets veranderd (maatregelen voor iedereen). Ik ben benieuwd of de normale burgers die plots fanaat werden ook hun toon aanpassen. Worden ze minder fanatiek dan is de blinde volgzaamheid zeer zorgwekkend (sektarisch gedrag). Blijven ze fanatiek dan heeft Hugo succesvol een knokploeg gecreëerd om de ongeprikten het leven zuur te maken.

De taktiek van Hugo is vanaf het begin hetzelfde, mensen zodanig bang maken dat ze uit pure angst een prikje gaan halen. Ik blijf gewoon bij mijn principes, Hugo’s corona-propaganda/indoctrinatiemachine werkt bij mij niet. En die van zijn opvolger ook niet.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

De bangmakerij door roverheden van de (wereld-)bevolking heeft er m.i. inderdaad tot nu toe toe geleid dat bevolkingen elkaar naar het leven gaan staan. Niet alleen overigens m.b.t. covid.
Kijk naar BLM, woke, CRT, klimaat, jong versus oud, randstad versus rest van NL enz.
Onder het motto verdeel en heers is dat wat men (WEF/VN/WHO/BBB/NGO’s) misschien inderdaad gewoon nastreeft.
Jammer dat samenlevingen zich zo laten splijten, maar het is een beproefd recept en werkt nu ook zoals voorspeld.

Robbert
Robbert
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Al weken wordt er gezinspeeld dat de ongevaccineerden de wortel van al het kwaad in deze pandemie zijn. Nu zijn er nieuwe maatregelen uitgeroepen over de hele bevolking van het land en niet per se voor de ongevaccineerden. Je kan er donder op zeggen dat een groot gedeelte van de gevaccineerde bevolking de schuld van hun misère afschuift op de ongevaccineerden. En Mark en Hugo blijven buiten schot, want ‘uitsluiting op vaccinatiestatus gaat voor nu toch net even te ver’.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  M144

Toch artikelen als dit zoveel mogelijk verspreiden, en onderbouwd rustig en beheerst in discussie gaan waar dat maar kan. Te veel mensen zeggen dat dat toch niet helpt, maar dan heb je je leven al opgegeven voor vegeteren in een controle- en dwangdystopie.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als de vaccinatiegraad in belangrijke mate ziekenhuisopname zou voorkomen, zouden we dat ook op regionaal niveau moeten terugzien. Echter in Urk en Staphorst (vaccinatiegraad resp. 30 en 52 %) worden niet significant meer mensen opgenomen dan in bijvoorbeeld in gemeentes met meer dan 80 % vaccinatiegraad. Dit kun je nazien op het corona dashboard.
De factor onderliggende kwaal plus ouderdom is veel belangrijker dan vaccinatie en de reden weten de dokters maar al te goed: als het immuunsysteem niet meer goed werkt, kan een vaccin daar weinig verandering in brengen.
De leugenfabriek Rutte & De Jonge hameren alleen op het punt van vaccinatiegraad, omdat als straks blijkt dat er bijna alleen maar WEL gevaccineerden op de IC liggen – en dat moment gaat komen binnen 2 tot 3 maanden – de NIET gevaccineerden kunnen zeggen: zie je nu wel….en de belangstelling voor een 3e en 4e of 5de pril zal afnemen. Waarom doorgaan met iets waarvan is gebleken dat het niet werkt?

piet12345
piet12345
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Voor QR wat al snel een social credit paspoort zal worden. Vervolgens digitaal geld en de val klapt dicht. Aldus deze wappie.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Denk dat u helemaal gelijk heeft met het ‘zie je nu wel..’ argument.
Ze kunnen niet terug en zullen elke dwang inzetten om 100% ingespoten te krijgen (ik noem het bewust nooit vaccinatie, want geen onschuldig gemaakte virusdeeltjes).
Als dán, bij vrijwel 100%, zou blijken dat het niet of onvoldoende werkt, of zelfs contraproductief is, kan men weer Ruttiaans zeggen: we zitten allemaal in hetzelfde schuitje, dus moeten we samen/met zijn allen…. Nou ja, de gebruikelijke retoriek dus. En dat kan niet of veel moeilijker als een deel niet ingespoten is.
Dan is er m.i. nog iets belangrijks voor de roverheid bij die 100% om je goed te realiseren: ze zijn in de EU al bezig te onderzoeken wat allemaal nog meer aan de QR code gehangen kan worden. Steeds meer een stapje verder in de richting van het Chinese controlemodel.
Dan moet wel iedereen zo’n code hebben natuurlijk.

Jos
Jos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als de cijfers die gevraagd worden door BBB en FVD het verhaal van Hugo zouden versterken zou Hugo die cijfers maar wat graag gebruiken om BBB en FVD de oren te wassen.
Maar Hugo vreest iets anders….al is de leugen nog zo snel…

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Goed gezien!

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Beste mensen het is zo simpel en eenvoudig. Alle wetenschappers in dienst van de overheid liegen glashard. Ik heb helaas de eer gehad 2 jaar met (1984-1986) en 2 jaar onder (1998-2000) Jaap van Dissel gewerkt te hebben. Liegen, bedriegen kortom een doofpotcultuur van hier tot Tokio. Het is normaal ondanks dat ze een eed afgelegd hebben als arts. En niet alleen Jaap hoor ook op al mijn andere banen op andere ziekenhuizen en klinieken was het ’t zelfde laken een pak. Als de waarheid artsen/wetenschappers niet zint dan liegen ze gewoon glashard alsof het dagelijkse kost is, daar hebben ze totaal geen problemen mee. En dat zie je nu terug in het totaal funeste beleid van pathologische leugenaar Mark Rutte & Co. Wees gerust hun ‘kathedraal’-verhaal stort vanzelf in daar hoeven we niets voor te doen. Vaccinaties werken niet en dus gaat hun hele verhaal van de pandemie-uit-vaccineren niet op.

FreddieZ
FreddieZ
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goed verhaal, ik VK data bij en het is wel heel vreemd dat heel NL de onzin van onze Hugo nog slikt. Het lijkt er op dat bijna niemand wil zien dat ze in de maling genomen zijn door een geradicaliseerde Hugo die zelf geen uitweg meer heeft. Hij kan niet terug en offert zijn volgers op. Beetje als die man in die bunker ooit.

M.de Jong
M.de Jong
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een groot voordeel aan het lekken van de maatregelen is dat je niet naar het gezever van Pinokio Mark en Clowntje Hugo hoeft te luisteren. Oja…Mag Grappenhaus tegenwoordig weer meedoen?

Enne, Hahaha…. QR-code voor winkels. Dan gaan we pas echt lachen.

AAA
AAA
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk. Er klopt iets niet. Laat de waarheid klinken!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Hugo lijkt er een dubbele agenda op na te houden. Een om de Nederlandse bevolking coûte que coûte te vaccineren en een, tja waarvoor?
Steeds meer mensen beginnen de overheid te wantrouwen door de druk die Hugo toepast. Wat weet hij wat wij niet weten, of wat wij niet mogen weten? Hugo moet een reden hebben voor zijn beleid.
Bovendien heb ik de indruk dat de overheid deze golf aan heeft zien komen. Dat kon niet anders omdat de overheid al wist dat gevaccineerden ook besmettelijk konden zijn, maar met hun coronapaspoort zonder restricties overal terecht konden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Nu raadt het OMT aan om 60 plussers een derde prik toe te dienen.

Cor
Cor
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Anton, Hugo heeft een driedubbele agenda hij heeft bij dit beleid een persoonlijk belang. De overheid met voorop pinokkio en mister Wehkamp liegen, bedriegen, manipuleren met cijfers om de angstporno in stand te houden om de schapen in dit lang achter zich te houden. Daarom worden alle realistische data achtergehouden omdat die de leugens ontmaskeren. Het is 1 grote poppenkast alleen veel mensen willen dit nog niet zien.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Cor

Die grote poppenkast is meer een griezelhuis.

Anna
Anna
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Natuurlijk weet Hugo veel meer.
Wat dacht je van de transporten die de wereld economie ontwrichten bij ons gebrek aan bouwmaterialen prijsstijgingen ( gasprijs relatie Rusland) en kijk eens na LA ( USA) daar liggen +_ 50 Chinese container schepen op de rede te wachten om gelost te worden. Hoe komt / kan dat??? Alles hangt met alles samen het is nog nooit in de geschiedenis gebeurt dat dit zo wereldwijd gebeurt! Dat heeft een reden! De totale begroting van heel Amerika is een peanut vergeleken bij the money. Van de big tech bedrijven….. welke invloed heeft dat???? Koop invloed ! creëer onrust!
Dit heeft ook met de pandemie te maken volg het usa nieuws maar eens ! ( bv senator Rand Paul ! )

Gemini_1981
Gemini_1981
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

In het bovenstaande artikel, staat een link. Als je daarop doorklikt kun je hier een PDF vinden met de manier waarop ze aan die data zijn gekomen. Ik heb het niet uitgebreid bestudeert, maar ik had er van begrepen dat ze twee databases met elkaar hebben vergeleken, in verband met patiënten die daarvoor toestemming hadden gegeven. Wat verder opgemerkt moet worden is dat de data is bijgewerkt tot eind augustus. En over de twee maanden die sindsdien al zijn verstreken, kan worden opgemerkt worden, dat er vooral veel 70+ zijn opgenomen, en dat is een groep met een zeer hoge vaccinatiegraad, (aldus Maurice de Hond).

Bij deze de genoemde link:
https://www.rivm.nl/documenten/studie-effectiviteit-van-covid-19-vaccinatie-tegen-ziekenhuis-en-intensive-care-opname

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een crisis maakt de bevolking mak, zodat ze zonder nadenken de idiootste maatregelen accepteert. Maar een crisis heeft ook een beperkte houdbaarheid. Nu dat virus voor de derde keer weer zo opleeft wordt het business as usual.
Dat is niet bevorderlijk voor het draagvlak van alle maatregelen.

Bovendien begint meer en meer het domme volk zich af te vragen wat er nog waar is.
Die vaccinaties werden gepresenteerd als hèt wondermiddel dat aan de hele epidemie een einde zou maken. Door de paniek in 070 ondanks de hoge vaccinatiegraad, begint het besef door te dringen dat dit dus een hoax was. Wat uiteindelijk dodelijk wordt voor het vertrouwen in Rutte en De Jonge.

In combinatie met de woningnood, de toeslagenaffaire en de lange formatie met alle bonte taferelen is het vertrouwen van de bevolking in de politiek tot onder de 30% gedaald.
Hoewel de wens de vader van de gedachte is, heb ik het idee, dat Rutte en De Jonge hun langste tijd wel hebben gehad met hun Haagsche Circus Corona.
Zelfs de msm beginnen zich kritisch uit te laten over hun wanbeleid.

reageerbuis
reageerbuis
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als gevaccineerd geldt iemand pas twee weken na de tweede prik (bij J&J na de enige prik). Iemand die binnen enkele dagen na de prik wordt opgenomen geldt als ongevaccineerd. Maar bijwerkingen komen voor het overgrote deel binnen die twee weken. Dus veel zogenaamd ongevaccineerden zijn wel gevaccineerd, maar nog niet lang genoeg geleden.

Richard
Richard
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het mag duidelijk zijn dat kabinet en RIVM met één naar verhaal naar buiten wil komen. Ik dacht dat het Gommers zelf een keer was dat iets te snel was met zijn verhaal en het de volgende dag al weer corrigeerde.

In dit geval dient er wel eerst een achterkamertje gecreëerd te worden alvorens de actoren daar kunnen gaan zitten. Van Houwelingen en daarmee de hele bevolking werd door Hugo de Jonge uitgelachen met zijn ‘heel raar heel raar als we het RIVM niet vertrouwen’ want hij zegt doodleuk dat hij de bevolking voor de eigen manipulatie laat betalen met het instituut dat door belastinggeld wordt betaald. Cynisme ten top, en de overheid oogst wat het zaait; wantrouwen en complotdenkers.

Het verschil tussen een politicus en een wetenschappers is dat de laatste beroepshalve transparant dient te zijn. Volgens de rechterlijke macht hoeft de wetenschapper niet transparant te zijn en mag een wetenschapper in beslotenheid discussiëren alleen de resultaten openbaar te maken. Dat is betwijfelbaar en proces waardig, want een wetenschapper dat niet onder een vergrootglas wil zitten is geen wetenschapper maar een politicus. Volgens mij kun je er hier voor zorgen dat kabinet en wetenschapper geen achterkamertje meer heeft.

Jan
Jan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als service monteur cv ketels kom ik eigenlijk geen ex covid patiënten meer tegen van af feb2020. Ook mijn 600 collega’s bevestegen dit. Wel mensen die vacinatie bijwerkingen hadden of nog steeds hebben komen we heel veel tegen. Hugo heeft met zijn qr code Nederland onveilig gemaakt en is zelf de schuldige als er wel covid heerst dan zijn de gevacineerde de anonieme verspreiders.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Interessante beschouwing:
https://doorbraak.be/de-gevolgen-van-een-qr-code-op-het-werk/

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De teneur van dit stuk is dat als je covid wil oplopen dan moet je je laten vaccineren. De vaccinatie werkt niet voor honderd procent en de cijfers die de fabrikant opgeeft mag je ook nog naar beneden halen net zoals de actieradius van een elektrische auto maar liever zestig procent dan niets. En meestal een mildere verloop van de ziekte. Ik heb mijn keuze al gemaakt. Het virus verspreid zich zolang het mogelijk is en het kan hier kennelijk erg goed want het moraal in deze is in Nederland nogal laag als je het met b.v. de Duitsers vergelijk waar kennelijk minder scepsis heerst dan hier. Ook een gevaccineerde kan het virus verspreiden ik was het niet eens met de stelling dat het niet het geval was. Misschien in aantallen maar niet in de mogelijkheid zelf. Als ik het zelf heb waarom zou ik het niet kunnen doorgeven, leek mij een raar verhaal. Ook blijft het virus muteren wat om aanpassingen vraagt in de bestrijding. Helaas is onze medische zorg uitgekleed en absoluut niet bestand tegen epidemieën. En wie kan je nog geloven als je een leugenachtige regering hebt die nu dan eens niet zou jokken of de verhalen van anderen die ons de tegenovergestelde kant sturen waarbij eigenlijk niets aan de hand is. Niet alles is controleerbaar. Dus ben ik op mijzelf aangewezen om uit te maken wat ik geloven kan. En dan kies ik toch op de mening van virologen en epidemiologen met nadruk op het plural want zij verschillen ook met elkaar. De politiek en de media hebben zichzelf gecompromitteerd door elkaar naar wens aan te vullen. En niet volledig het vertrouwen verliezen want er is altijd ergens nog een beetje goedheid in deze boze wereld.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Hoi N128.
Ik persoonlijk lees in het artikel helemaal niet een teneur dat je je moet laten vaccineren om het virus op te lopen. Wat ik lees is een onderbouwing voor gerechtvaardigde kritiek op de informatie die ons, het volk, wordt gegeven (of juist niet).
Ook het bewust niet geven van informatie is desinformatie, en gelukkig zijn er nog journalisten die er in duiken.
Of je de Duitse moraal (bevel is bevel?) hoger moet schatten als de Nederlandse weet ik niet hoor. Ik heb vele jaren in DE gewoond, en heb daar een wat genuanceerdere mening over.
U heeft uiteraard het volste recht om voor uzelf te beslissen wat voor u goed is.
Dat velen het vertrouwen echt wel totaal hebben verloren is m.i. niet zo gek, als je ziet wat er al decennia aan slechts en onbetrouwbaars over de bevolking wordt uitgestort onder het MOM van goedheid (b.v. massa-immigratie, uitholling politie, zorg, onderwijs, woonmogelijkheid…).

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik vind dat de nadruk op het aantal opgenomen gevaccineerde patiënten hier een functie heeft van zie je wel vaccinatie helpt helemaal niet. Zo komt het op mij over. Vanochtend las ik het verhaal van Ernst Kuypers(EMC) dat van het totaal 1300 patiënten 1000 patiënten er niet hoefden te liggen als zij gevaccineerd zouden zijn (en ik heb geen reden om deze man te waantrouwen) dan denk ik eigenlijk wat stelt die vrijheid voor? Met het virus in je lichaam ben je toch echt niet vrij. Het zal in Duitsland ook niet helemaal perfect zijn maar al die keren die ik er was zag ik alleen maar mondkapjes en ook buiten terwijl hier het een stuk minder was. Ik ga mij niet storten in alle mogelijke cijfers het gaat mij om de principe hoe je met elkaar omgaat. Dat wij een leugenachtige regering hebben is voor mij geen reden om alles te gaan waantrouwen. Ik vind wel dat zij veel minder doen dan er eigenlijk zou moeten en dat zij de zorg enorm uitgekleed hebben. Vooral de ouderen zijn door geraakt en ik hoop dat de ziekenhuizen het zullen redden. Maar dat merken wij bij de volgende applaus voor de verpleegkundigen als zij er nog zullen zijn. Ik vind dat iedereen het voor zichzelf moet weten maar ik ervaar de maatregelen persoonlijk niet als vrijheid rovend maar wel als mogelijk niet toereikend.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
Reknir
Reknir
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Gaat u het omdraaien? Bij u moet je gewoon heel concreet zijn. Heeft u een paar dagen geleden beweert dat 90% van de covid patiënten in de ziekenhuizen ongevaccineerde zijn? Gewoon antwoorden met ja of nee.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Reknir

Rekn, Rekni,Reknir…!
Uw stijl bevalt mij niet dus als u niet op een normale manier discussie wilt voeren ga ik u voortaan negeren.
Met deze.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Beste Ni28, dank voor uw reactie.
Dat u in DE overal mondmaskers zag heeft als reden dat het gewoon verplicht was/is. Toen dat in NL verplicht was, en nu ws. weer wordt, zie je ze ook gewoon overal. Ik persoonlijk heb geen enkel vertrouwen in de cijfers die worden gepresenteerd, op basis van computermodellen die de afgelopen decennia zeer onbetrouwbaar zijn gebleken, of het nu gaat om klimaat of corona of financiële ontwikkelingen….
Modellen worden gevoed door input van mensen. Zijn die mensen echt objectief en onafhankelijk of misschien toch hier en daar geplaagd door kokervisie, uit op eigen gewin, carrièrekansen enz.
Ik moet altijd denken aan een grap lang geleden op de Belgische radio over statistici en hun alarmerende berichten:
‘Breaking News: voor het eerst is in Luxemburg de werkloosheid verdubbeld. Er zijn nu 2 werklozen i.p.v. 1 .’
Cijfers kunnen gemakkelijk gemanipuleerd, verdraaid, en naar wens geïnterpreteerd worden. De ervaring leert ons dat dit ook op grote schaal gebeurt, dus dat heel wat mensen heel kritisch volgen wat er gebeurt is niet zo vreemd.
Niemand, ook de auteur niet, beweert dat de injectie niet helpt. Het punt is, dat men heeft beweerd dat de geïnjecteerde niet meer ziek zou worden en niet meer besmettelijk zou zijn en dat dan de samenleving verlost zou zijn van de maatregelen.
Echter: niets blijkt minder waar, nu er toch vele geïnjecteerden in de ziekenhuizen terecht komen. Waarbij men met een groen vinkje wel gewoon overal naar binnen kan en anderen kan besmetten.
Dát is wat er met het beleid mis is. En kwalijk is tevens dat men dat met gemanipuleerde cijfers tracht te downplayen.
Dan mag je toch zeggen, zonder verder een waarde oordeel te vellen over het al dan niet inenten, dat we belazerd worden?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Beste NIWHL,
ook ik vertrouw de computermodellen niet en net zo de statistieken. Beide zijn door de mens gemaakt en dus beïnvloedbaar door belanggroepen. De achtergrond van de cijfers wordt nooit echt toegelicht dus blijft het een natte vinger werk wat corona of klimaat, het maakt niet uit. Met het vaccineren is de kans om covid op te lopen niet weggenomen maar verkleind. Zo heb ik het altijd begrepen er zijn door de farmaceuten percentages van het effect aangegeven tenslotte. Persoonlijk draai ik deze cijfers een stuk naar beneden net als de actieradius van een elektrische auto. Ik heb ook nooit beweerd dat je met de vaccinatie klaar ben. Het zal steeds aangepast moeten worden aan de muterende virus en persoonlijk ga ik van uit dat het naast de griepprik de vaste tweede vaccinatie wordt. Ik vind ook niet dat een gevaccineerde virusdrager de andere niet kan besmetten wat beweerd wordt hoogstens is de kans wat kleiner maar dat geloof ik eigenlijk niet. Ik blijf uitgaan van de basis handelingen bij epidemieën want het virus verspreid zich alleen als het mogelijk wordt gemaakt. En hoe zich het virus verder ontwikkeld zullen wij nog merken door de werking en effect van de maatregelen. Maar ik ben niet voor het laten over ons heengaan zonder vaccinatie omdat het te veel onnodige slachtoffers kan gaan. En voor mij is elke slachtoffer een te veel.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

“De teneur van dit stuk is dat als je covid wil oplopen dan moet je je laten vaccineren. De vaccinatie werkt niet voor honderd procent”

Volgens mij staat in de laatste alinea van het artikel heel duidelijk dat er geen pandemie van ONgevaccineerden is in Nederland en de REDEN wordt uitgelegd in de twee alinea’s ervoor, namelijk dat is aangetoond dat er meer mensen MET vaccinatie in het ziekenhuis liggen dan ZONDER (Vlaanderen, Verenigd Koninkrijk, Maastricht, Nijmegen en nog elders).
We zijn dus inmiddels beland in een ‘pandemie’ van gevaccineerden. Waarbij de vraag gesteld moet worden of de vaccinatie bij deze groep opgenomen mensen wel zin had. Als het immuunsysteem is verzwakt, helpt namelijk een vaccin ook niet meer. Kortom: deze ontwikkeling was volledig voorzienbaar.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Dus leid ik van uit dat je als gevaccineerde meer risico loopt. Dat klopt dat als het immuunsysteem niet werkt dat er geen vaccin meer helpt. Maar dat betekent niet dat je het vaccin gaat halen om juist ziek te worden. Ik ga heus niet alle cijfers controleren dat is voor een buitenstaander niet te doen maar als het zo was zoals hier voorgesteld dan zou het vaccineren al lang gestopt zijn. Zo situatie zou al lang geëxplodeerd zijn. Geloof niet alles wat u leest de media zijn onbetrouwbaarder dan u denkt.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Als de Belgische minister van Gezondheid op tv verklaart dat ongeveer 50 % van de in het ziekenhuis opgenomen mensen WEL gevaccineerd zijn, dan lijkt mij dat toch wel geloofwaardig. Is ook niet nodig om te controleren. Is bovendien logisch als je kijkt naar de biologische achtergrond van virussen die muteren.
Is gewoon een feit. Staat los van geloven of niet geloven.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ik zal hem graag geloven. Er zijn genoeg mensen met lage immuniteit en die hebben niet zoveel aan de vaccinatie. Het is jammer dat er alleen getallen genoemd worden zonder verdere achtergrond. Bovendien werkt het vaccin niet voor honderd procent dus het is niet waterdicht. En de percentages die fabrikanten noemen kunnen ook optimistisch zijn althans daar houd ik rekening mee.
.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Kuipers noemt duizend uit dertienhonderd patiënten onnodig en dat geloof ik ook.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Hallo N128,
Die uitspraak is al achterhaald, maar goed.
Wij zullen het wat betreft dit beleid niet eens worden, en dat hoeft ook niet. Ik heb wat opgestoken van uw manier van denken, u misschien iets van de mijne.
Ik dank u voor een nette gedachtewisseling en hoop dat we op dit forum op zo’n manier door kunnen gaan.
De waarheid ligt altijd ergens in het midden, soms geneigd naar de ene, soms naar de andere kant.
Fijn weekend.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik zal niemand veroordelen voor anders denken en respecteer dat ook. Het zet mij ook aan het denken namelijk en dat is goed om niet te bevriezen in een waarheid. En wat is de waarheid, dat is een nog moeilijker punt. Ik dank u ook voor uw suggesties. Fijn weekend.

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

het wel/niet prikken krijgen is tot een soort ganzeborden geworden, de spelers zijn allen voorzien van een deugdelijke natuur-wetenschappelijke achtergrond, gezellig allemaal. Over de grenzen van hun kennis en kunde wordt niet getwijfeld door de deelnemers. MAAR : Mochten ze toch tijdens het spel in de ‘put’ terecht komen dan hoop ik dat ze de te maken kosten zelf voor een aanzienlijk deel ophoesten, fair play, Boontje komt om zijn/haar loontje.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  s.f.hoekstra

De lichtelijk onnozele denkfout die je hier maakt is, dat je het wel of niet verkrijgen van een medische behandeling afhankelijk wilt maken van iemands leefstijl.
Mwah, als je daaraan begint kan je grof snijden in de kosten van de zorg. Dikkerds, motorrijders, rokers, onhandige klussers, sporters etc. etc.
En ook….; gezondheidsfetishisten, die uiteindelijk op hoge leeftijd enorm veel zorg consumeren met allerhande ouderdomskwaaltjes. Waarom zou ik als ongevaccineerde sigarenrokende en drinkende dikzak meebetalen aan een jarenlange opname van mijn ultra gezond levende buurvrouw, die met een redelijk sterk lichaam vanwege haar dementie jarenlang in een verzorgingstehuis wordt verpleegd? Peperduur dat.

Dan hebben we de solidariteit bij de vergoeding van behandelingen dus afgeschaft, waarom zou ik dan nog zorgpremie betalen als ik van van alles en nogwat wordt uitgesloten?

Ofwel grote vrind Hoekstra, met het traject dat jij voor ogen hebt, blaas je ons complete zorgstelsel op.
Hoeft niet perse slecht te zijn, zolang je maar onder ogen ziet welke impact het heeft.
Dat is heel wat meer dan de natte scheet die jij in de gauwigheid de wereld instuurde.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  s.f.hoekstra

Geachte s.f. hoekstra,
Het gaat m.i. in deze discussie niet om al dan niet inenten, dus mensen die reageren hóeven helemaal geen natuurwetenschappelijke achtergrond te hebben (al zijn er ook genoeg critici die dat wel hebben). Het gaat om de manier waarop de roverheid zijn macht steeds weer opnieuw inzet, de grondwet naar believen wel of niet respecteert, naar believen wel of niet informatie verstrekt, dreigend communiceert en manipuleert, met gretige medewerking van de (meeste) media.
Met alle respect voor uw mening: uw manier van communiceren is ook wat vreemd: ‘boontje komt om zijn loontje’, maar dat zou dan bv niet gelden voor uw eventuele wintersportblessure (vermijdbaar), of uw autocrash (appen achter het stuur, dom gedrag), of uw voetbal- of rugbyblessure). Allemaal te vermijden geweest. Zomaar als voorbeeld he?
Als ‘vermijdbaar risico’ niet meer heelkundig behandeld en gefinancierd mag worden uit de gezamenlijke zorgpot, zou u m.i. wel heel principieel die lijn moeten doortrekken.

75
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x