De 20 kapitale coronablunders van ons kabinet

Een ontnuchterende opsomming

Het is 17 maart 2021. Precies een jaar en een dag geleden werd de ‘intelligente lockdownafgekondigd. Deze zou een paar weken duren. ‘To flatten the curve’. Inmiddels kent ons land een van de zwaarste lockdowns ter wereld. Die nog steeds voortduurt. Hans van Tellingen over de twintig grootste blunders van het kabinet bij de bestrijding van de coronacrisis.

Grote versoepelingen naken nog niet aan de horizon. De Nederlanders snakken echter hiernaar. Men snakt naar levensgeluk. Daarbij liggen grote delen van de economie plat. En zijn de grondrechten aangetast vanwege de avondklok. Terwijl het demonstratierecht letterlijk wordt neergeknuppeld door de politie. Mens en maatschappij lijden onder de maatregelen. En de jeugd lijdt nog het meest.

Maar hebben deze besmettingen en ziekenhuisopnamen voorkomen? Daar lijkt het niet op. Strenge lockdownvoorkomen geen sterfgevallen. Integendeel. Er gaan misschien wel meer mensen dood aan de lockdowns dan dat deze overlijdens voorkomen. Dus: wat zijn de kapitale coronablunders van ons kabinet? Hier volgt de opsomming. Die zelfs nog veel langer had kunnen zijn.

 

1. Veel te lange en strenge lockdown

Hoewel deze nog een stuk intelligenter had gekund, deed Nederland het tamelijk goed met relatief milde maatregelen in maart 2020. Vanaf april 2020 had het echter anders gekund. Op zijn ‘Zweeds bijvoorbeeld, met nog veel lichtere maatregelen. Of zelfs ‘helemaal zonder lockdown’. De strenge lockdowns werken namelijk niet, dat blijkt uit inmiddels ruim 30 studies, deels ook peer reviewed, waarvan de nieuwste er een is uit het gezaghebbende Nature. Dat houdt ook in dat de zogenaamde preventieparadox niet werkt. Zonder maatregelen waren er ongeveer evenveel besmettingen geweest. Daarbij zijn er signalen dat het virus gevaarlijker wordt, juist in de gebieden waar er sprake is van een stringente lockdown.

 

2. Weigeren ziekenhuis– en IC-capaciteit op te schalen

Men heeft daar ruim een jaar de tijd voor gehad. Vrijwel niemand ontkent de serieuze aard van het virus. Maar je moet het virus ook niet overschatten. Eenieder met een beetje verstand ziet dat dit virus voor 98% à 99% van de mensen niet heel schadelijk is (cijfers van het RIVM), maar voor circa 1,5% wél. De IFR (Infection Mortality Rate) is 0,23% (bron: WHO). En in Nederland is deze misschien iets meer dan 0,3%. Namelijk 16.000 overlijdens op totaal vijf miljoen besmettingen, ‘dixit Jaap van Dissel. Die nu ook zelf toegeeft aan de Tweede Kamercommissie dat het sterftepercentage in lijn ligt met een stevige griepvariant.

 

Verder: voor mensen die wél in de problemen komen is voldoende ziekenhuiscapaciteit van groot belang. Grootste probleem betrof het gebrek aan IC-verpleegkundigen. Nou, er zijn er veel die willen terugkomen on the job na aan de kant te zijn gezet de afgelopen jaren. En van mij mogen ze dubbel loon krijgen. Dat is altijd goedkoper dan economie en maatschappij redden. Wat nu aan de orde is.

 

3. Weigeren van vroege medicatie

Dat reeds bestaande medicijnen als HCQ en Ivermectine (en er zijn meer voorbeelden), in combinatie met zink en vitamine D, stomweg geweigerd worden is onethisch. Deze medicijnen hadden veel levens kunnen redden.

 

4. Ontkennen van de invloed van aerosolen

Lang werd ervanuit gegaan dat alleen ‘grote druppels’ het virus konden verspreiden. Maar nu zeggen WHO én RIVM dat kleine druppeltjes, aerosolen, een rol spelen. In navolging van Maurice de Hond. Goed ventileren raampjes open of met luchtverversingssystemen helpt het virus weg te houden uit binnenruimten. Maar het feit dat het virus buiten geen kans maakt en dat je gewoon naast elkaar buiten kan zitten of staan (of demonstreren), krijgt nog geen aandacht. De overheidsslogan (”Alleen door binnen te blijven houden we het virus buiten de deur”) is dus pertinent onwaar. Naar buiten gaan is het beste wat er is voor de mens. Met juist vrijwel geen kans op besmettingen. Die besmettingen vinden meestal thuis plaats.

 

5. Mensen wegzetten als wappies, karaktermoord

Het is angstaanjagend dat elke kritiek wordt weggewuifd als die van ‘wappies’, gekkies’, complotdenkers, et cetera. Er zijn zeer veel kwaliteitscritici die zich beroepen op feiten van de WHO, epidemiologen van Oxford, Harvard, Stanford én peer reviewed medische artikelen in Nature, BMJ, The Lancet, et cetera. Ook de ridiculisering van demissionair minister De Jonge van Kamerlid Van Haga is stuitend. Dit valt in de categorie ‘karaktermoord’.

 

6. Schuld geven aan het virus, niet aan de maatregelen

Nu is het virus nasty voor die 1 à 2%. Maar het is van den gekke dat de ontwrichting van de maatschappij wordt toegeschreven aan het virus zelf. De samenleving gaat naar de gallemiezen door de coronamaatregelen.

 

7. Ondernemers worden belet te ondernemen en de steunpakketten zijn onvoldoende

Ondernemers, MKB’ers zoals retailers en horecabedrijven (maar ook grotere evenementbedrijven), worden belet om überhaupt te kunnen ondernemen. Dat is dus communisme. Heb er geen andere benaming voor. En de steunpakketten zijn ruim onvoldoende. Werknemers worden ‘gered’ met NOW, maar de bedrijven gaan uiteindelijk wel kapot en dus raken de werknemers ook hun baan kwijt.

 

8. Verpieteren van onze jeugd

Heeft de jeugd nog wel toekomst? Nou, niet met het huidige kabinetsbeleid. De jeugd wordt belet om te sporten. Elkaar te ontmoeten. Uit te gaan. En het lager, middelbaar en hoger onderwijs is van een bedroevend niveau. Een digitaal college volgen is echt wat anders dan onderwijs vanuit de collegezaal. En dat het de jeugd kwalijk wordt genomen om elkaar toch te ontmoeten is volstrekt onethisch. Zeker omdat dat virus voor hen bijna 100% onschadelijk is. Ook de heren De Jonge en Rutte zijn jong geweest, toch?

 

9. Meer overlijdens in verpleeghuizen

Als je verpleeghuizen potdicht maakt (zonder ventilatie) en het verplegend personeel niet test en geen medische mondkapjes laat dragen, gaan er onnodig veel mensen dood. Dat is dan ook wat er gebeurd is in maart en april 2020.

 

10. Geen gerichte maatregelen voor de risicogroepen

Het is inmiddels genoegzaam bekend dat het virus gevaarlijk is voor 70-plussers (met name 80-plussers), voor mensen met onderliggende ziekten én dikke mannen van 60 jaar en ouder. Het is volstrekt onlogisch om de rest van de maatschappij niet gewoon zijn gang te laten gaan. Terwijl de risicogroepen echt niet geïsoleerd hoeven te worden.

 

11. Onze regering gelooft in vaccinaties als het enige middel

Dat is erg beperkt, daar vroege medicatie ook kan helpen. Verder ben ik zeker niet tegen vaccinaties, maar is het wel nodig om iedereen te vaccineren? Bij de risicogroepen en medisch personeel kan ik mij er veel bij voorstellen. Doe die eerst, maar wel op basis van vrijwilligheid. Een vaccin voor gezonde jongeren is onnodig. Je verricht toch ook geen chemokuur bij iemand die geen kanker heeft?

 

12. Het virus is een seizoensvirus en dat wordt niet erkend

COVID volgt dezelfde pieken, dalen en ‘golven als elk ander coronavirus. Dat houdt in dat, zodra de lente begint, het virus gewoon verdwijnt. Van april tot en met september kun je gewoon alles open gooien. En als de doelgroep van het virus grotendeels gevaccineerd is zal dat virus, bij een mogelijk derde (najaars)golfje, echt geen grote belasting op de ziekenhuizen vormen.

 

13. Invoeren van de spoedwet

Dat is een democratisch gedrocht dat alle macht legt bij de regering. Zodat het parlement niets meer in de melk te brokkelen heeft.

 

14. De heer Rutte neemt de besluiten in zijn eentje

Dat zegt hij zelf althans. Nogal anti-democratisch.

 

15. Invoeren van en persisteren in de avondklok

Zoals lockdowns niet werken, doen avondklokken dat ook niet. Dat bleek ook in Frankrijk.

 

16. De wens tot invoer van een vaccinatiepaspoort of testbewijs

Een vaccin mag je niet verplichten. Net als dat iedereen continu testen ook leidt tot een maatschappij die de integriteit van het menselijk lichaam aantast. Gewoon. Niet. Doen.

 

17. Bangmakerij/Britse virus

Dat Britse virus is bewust veel te zwaar aangezet in samenwerking met RIVM. Er zijn geen 170.000 besmettingen per dag.

 

18. Blindelings vertrouwen in de PCR-test

Deze is notoir onbetrouwbaar, zegt zelfs mevrouw Koopmans. Het is beter om over ‘positief getesten te spreken in plaats van besmettingen.

 

19. OMT kent vrijwel alleen medici

Prima, niets mis mee. Maar het OMT had vanaf het begin ook mensen met een visie op de maatschappij en economie moeten herbergen. Een viroloog of dierenarts wil dat virus temmen, logisch. Maar er spelen meer belangen dan dat. Straks is dat virus grotendeels getemd, maar ligt de maatschappij voor jaren op zijn gat door het onrealistische ‘Zero COVID-beleid’. Er wordt getracht een kakkerlak te doden met een atoombom. En dat lukt niet. Je vernietigt de maatschappij. Maar de kakkerlak blijft leven.

 

20. Politiegeweld

Het politiegeweld is ontspoord. Ikzelf heb dat gezien op het Museumplein. Ook ging het politiegeweld op het Malieveld alle perken te buiten.

 

Hoe los je het wél op?

Ik heb er al eerder over geschreven. In het kort:

  • Ventilatie helpt, net als vroegtijdige medicatie (Ivermectine bijvoorbeeld).
  • Risicogroepen -ouderen, mensen met onderliggend lijden en dikke mannen vanaf een jaar of 60- moet je beschermen én deze als eerste vaccineren op basis van vrijwilligheid. Je kunt deze mensen wél, mits voorzichtig, bezoeken.
  • Als je verder juist vaak de deur uit gaat en alleen binnen blijft bij ‘symptomen’ (want alleen dan ben je besmettelijk volgens dit peer reviewed artikel in Nature) ben je er in feite al.

En verder:

  • Opschalen, ook qua verpleegkundig personeel, van de ziekenhuiscapaciteit is een must.
  • Test alleen iemand bij symptomen.

En natuurlijk moeten avondklok en spoedwet worden opgeheven. En zal het demonstratierecht dienen te worden hersteld. Ook zal de politie weer onze beste vriend moeten worden.

Verder beveel ik nieuwe verkiezingen aan voor aankomend najaar. Omdat we eerst de dramatische gevolgen van de disproportionele coronamaatregelen moeten opruimen. Dan kunnen we het daarná weer hebben over andere problemen in ons land. En kan de verkiezingscampagne dan dáár over gaan. En niet met name over COVID. Zoals nu.

 

Ons land gaat bloeien

Vier het leven. Vier het bestaan. Vier het samenzijn met andere mensen. Want dat is hoe menselijk gedrag gedefinieerd wordt. Een lockdown is tegennatuurlijk. Is niet wetenschappelijk onderbouwd. Is ongezond. En dat besef zal neerdalen op de meesten van ons. Sneller dan u denkt.

Over de auteur

Hans van Tellingen
*) Hans van Tellingen is sociaal geograaf en is directeur/eigenaar van winkelcentrumonderzoeker Strabo bv. Hij is hoofdauteur van ‘Waarom Stenen Winkels Winnen’. Als sociaal wetenschapper is Hans tevens een dossiervreter en een fanatiek waarnemer van maatschappelijke, economische en politieke ontwikkelingen. Hans publiceert vrijwel wekelijks artikelen in OpinieZ, De Ondernemer, EW (Elsevier Weekblad), Retailtrends, Emerce, Stadszaken en anderen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
43 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Uri van As
Hoofdredactie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Reacties worden gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd. Reacties die de regels schenden worden verwijderd. Bij herhaalde overtredingen of structureel pestgedrag volgt een ban.

Cor
Cor
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alles wat in dit artikel benoemd word heeft een groter doel en dat is wat de WEF onder leiding van Klaus Schwab en de (zogenaamde) grote leiders, grootverdieners en personen als Bill Gates met ons van plan zijn. Agenda 2030 met als doel wij mensen bezitten niets meer en zijn gelukkig. Zij bezitten dan alles en zijn dan gelukkig.
Als eerste de wereld economie laten ploffen met als middel een zware griep, daarna bouwen aan een nieuwe wereld, Build Back Better. Volgens mij is dit duidelijk genoeg.

Veluweman
Veluweman
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cor

Uw reactie is verwijderd. Zie onze spelregels:: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Veluweman
Veluweman
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Veluweman

Uw reactie is verwijderd. Wegens voortdurende schending van onze speltegels is uw account geblokkeerd. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Xander
Xander
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cor

Er staat een fout in de blog. Die 170.000 was niet per dag, maar in totaal. Het aantal mensen dat op een moment besmettelijk is. Als deze reactie wordt verwijderd, weet ik dat er sprake is van censuur.

Uri van As
Hoofdredactie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Xander
H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk het is veel simpeler,ndeze Rutte is geprogrammeerd om te liegen, als hij gaat praten rollen de leugens uit zijn mond.
Leugens en bedrog zijn zijn handelsmerk en zonder bedrog is er voor hem geen leven.
Rutte is de slechtste MP van Nederland, van na de tweede wereldoorlog.

De simpelste oplossingen voor een klein probleem, worden door hem een groot probleem.

Ruttup.

E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

VVD en GL winnen de verkiezing. De bangmakerij heeft gewerkt. Ik denk dat vooral veel ouderen op Rutte gestemd hebben. Die gaat hun ‘redden’. CDA verliest fors.
Rutte heeft het slim gespeelt. L@lletje Rozewater de Jonge draait op voor de blunders, Rutte blijft zoals altijd buiten schot.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

De grote winnaars zijn FvD en D’66.
Rutte lift mee met de angsthype.
Wilders is over zijn tijd heen.

Links is gehalveerd, dus snel de huizen weer op het gas aansluiten.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ik kan het nu eenmaal niet laten, het nog eens te benadrukken: Ik vraag me af, of Wilders zo ‘over zijn tijd heen’ was geweest, als hij van de PVV een normale, open ledenpartij had gemaakt.
Johan Derksen zei indertijd al over zijn toetreden tot het FvD: “Bij D66 WIL ik niet meer horen, bij de PVV KUN je niet horen.”
Spijker op de kop, wat mij betreft.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theresa Geissler

Kijk Theresa er zijn maar weinig nieuwe politieke partijen die het al bijna 15 jaar in Nederland volhouden.
Wilders is de PVV en de PVV is Wilders.
Kijk Johan is een fijne knul met verstand van muziek en voetbal, politiek is een geheel ander gebeuren.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ja ja de PVV houdt het al 15 jaar vol. Nou, schitterend, maar wat schieten ze er verder mee op?
Regeren gaan ze nooit op deze manier; kunnen ze mooi vergeten, eh… pardon: Kan WILDERS mooi vergeten dus.
Ik zeg dat niet met voldoening, ik zeg dat verbitterd, begrijpt u?
Het valt niet mee om 10 jaar ergens helemaal achter te staan om er tenslotte achter te komen, dat het een soort eenmanssekte is, die zijn eigen kiezers buitensluit “omdat hij ze nu eenmaal niet vertrouwt” zoals hij zelf doodleuk tegen De Limburger beweerd heeft.
Het spijt me, maar om zó iets met droge ogen te pikken moet je volgens mij als kiezer zèlf een sektarische inslag hebben. En er zit nu eenmaal een limit aan het aantal mensen, dat zó in elkaar zit. Dát ten volle beseffen is óók politiek.

E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

GL = D66 sorry te haastig getypt.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Van het vrijmoedig loslaten van het virus onder de bevolking tot een zware lockdown. Van mondkapjes die niet helpen tot verplichting van mondkapjes. Volle parken tegenover restaurants die de strengst mogelijke maatregelen nemen en toch gesloten zijn. Het contrast in genomen maatregelen is bizar. Er blijkt nu ook dat de bezuinigingen in de medische sector fataal zijn voor een situatie als deze. Ineens is er geen plaats voor gewone zieken wat fataal is voor velen. Maar er is nog altijd geld genoeg om de enorme migratie te financieren en die
zelfs in deze tijd van crisis niet stopt. Maar dat is een taboe onderwerp daar praten wij niet eens over meer net zoals alle andere al lang besloten dingen waarover de burger geen inspraak heeft. Met name de PVV gaat hier tegen in maar praat tegen dovemans oren. Het wordt Wilders verweten dat ie langs de lijn roept met schone handen en dat hij de verantwoordelijkheid ontloopt door niet mee te regeren. De laatste blunder van Rutte want wie is schuldig aan deze verwijten? Hijzelf natuurlijk. Wilders liet een kabinet knappen die asociaal begon te worden tegen de burger en sindsdien persona non grata door dezelfde Rutte is verklaard. Dus als je wil meeregeren dan moet je je naar de wil van Rutte schikken en anders mag je democratisch opdonderen. Al die door Rutte bespaarde geld zijn wij kwijt aan linkse hobby’s en de Nederlandse burger moet intussen zijn ouderdom vrezen. Op naar Rutte 4 mensen, het leven is toch nog goed.

Vee
Vee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Je wil niet weten wat een bizarre totaal onlogische maatregelen er op microniveau worden gemaakt. Het gaat echt je verstand te boven en dat wordt dan in een directievergadering bepaald.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Vee

Ik werk zelf niet meer om het zelf te merken maar ik kan mij genoeg herinneren van vroeger en dat zelfs zonder de corona probleem.

DPmar
DPmar
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een zeer juiste weergave van feiten! Corona is het probleem helemaal niet! Waar ga je heen als je ziek bent? Naar een politicus of naar een arts? Hoe simpel is dat! En wat als je ziet dat politici medische behandelingen verbieden zoals vorig jaar maart of april. Toen waren voor mij de rapen al gaar en wist ik 100% zeker wat er aan de hand was.
Nu zijn we helaas te laat! We kunnen stemmen wat we willen maar nu komen de berichten al binnen. FvD en PVV stembiljetten worden al ‘discreet verscheurd’, alhoewel het PVV ook schreeuwt om de ‘killer vaccins’. Ongewenste toezichthouders worden de deur uit gewerkt. Familie – en politieke verbanden worden zichtbaar met personen op cruciale posities. En nog slaapt ons land. Vanavond of morgen zullen de VVD en D66 als grootsten uit de ‘perfect georganiseerde verkiezingen’ tevoorschijn komen. Nederland: slaap zacht!! Een weg terug is er niet meer.

hesa
hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Iedereen is heel goed in staat om zelf te kiezen, welke maatregelen ze moeten nemen. Ook de ouderen die verpieteren door eenzaamheid kiezen er liever voor de (klein)kinderen te blijven zien en dan misschien korter te leven.
Maar ja, “build back better” ideologie he. Who, Vn rivm wef; moeten voor het tribunaal geplaatst worden.
Het heeft ons een voordeeltje opgeleverd; het schuim van onze regering en grote bedrijven zijn boven komen te drijven.

Gaat rutte nu zielig doen en zeggen dat hij zo alleen was in het nemen van beslissingen???? Ach, wat zielig…….de man heeft niemand om voor te zorgen. Zijn eigen keuze. De man heeft een groot gebrek aan empathisch vermogen. Dat heeft er voor gezorgd dat Nederland geruïneerd werd in de afgelopen jaren.
GEEN MEDELIJDEN.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heerlijk om alles nog een keer goed opgesomd te zien.
Mijn eigen ervaring:
1) Als je mensen vertelt dat volgens het RIVM 98 % van de doden ouder dan 65 jaar was, krijg je geen reactie. Het dringt niet tot mensen door dat corona dus voor de grote massa werkenden ongevaarlijk is en dat winkels open hadden kunnen blijven.
2) Als je mensen vertelt dat 98-99 % van de doden, dus ook die onder 65, onderliggende kwalen hadden als overgewicht, diabetes, hartzwakte, enz, en dat dus corona ongevaarlijk is voor de overgrote massa , het dringt niet tot ze door.
3) Als je mensen vertelt dat de meeste besmettingen gebeuren daar waar mensen langdurig of vaak contact met elkaar hebben – dus bij voetbalwedstrijden, concerten, thuis en op het werk – en dat dus het onderscheid tussen essentiële winkels en niet-essentiële winkels volledig willekeurig is, het dringt niet tot ze door.
Daarom weet ik zeker dat de lockdowns ook in de toekomst herhaald zullen worden, net zo lang totdat Noord-Korea een paradijs zal lijken vergeleken met dit land.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk. Best bizar dat Mark Rutte met zijn VVD dan nog zo hoog in de peilingen staat. Hoop dat ze flink verliezen.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Is de Nederlandse bevolking echt zo dom? Deze rampen regering is beloond voor hun afbraak beleid. Helaas is mijn voorspelling bewaarheid geworden. De gevolgen van deze keuze zullen de komende jaren snel zichtbaar worden.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ach Rutte, de meeste criminele MP van Nederland ooit. Wat heeft hij niet kapot gemaakt in Nederland. Hoe vaak heeft hij niet glashard gelogen! Hoe vaak heeft hij mensen om hem heen niet zwaar geïntimideerd. Ik hoop dat de enquetes naar de toeslagen-affaire en de Groninger-aardbevingdrama hem alsnog de kop kosten en in de gevangenis doen belanden want daar hoort deze achterbakse liegende MP thuis!

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd. Gebruik van ongeldige e-mail-accounts is niet toegestaan. Controleer uw ingevoerde e-mailadres. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zo te zien is Rutte beloond niet alleen voor de 20 kapitale corona blunders maar ook de andere mistoestanden op de ministeries tijdens zijn premierschap. Het is duidelijk dat de meerderheid van de kiezers niet OpinieZ leest. De kiezer is er duidelijk weer ingetuind en niet alleen met Rutte maar ook met door de media opgeklopte Kaag. Er wachten ons ellendige jaren als deze duo doorgaat.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel. Ik zou er graag nog een aantal blunders aan toevoegen.

-21: het land door virologen laten besturen. Virologen zijn specialisten, een gedegen afweging tussen OMT en beleid zou verstandig zijn.

-22: (in navolging op 5) niet open staan voor voortschrijdend inzicht. De wetenschap heeft het afgelopen jaar niet stil gezeten, maar alle wetenschappelijke geluiden anders dan de door het OMT goedgekeurde geluiden zijn genegeerd. Het had ons veel ellende en de lockdown bespaard.

-23: geen eerlijke en eenduidige communicatie naar het volk. Als je wilt dat het volk je beleid steunt, ga dan niet zwabberen. Houd geen getallen achter en manipuleert de cijfers niet.

-24: zelf niet aan de regels houden. Geen Grapper-hausparty. Geen geheime borrels en feestjes.

-25: (in navolging van 12) niet erkennen dat corona endemisch is/wordt. En het beleid daarop aanpassen.

Alles bij elkaar genomen zag het afgelopen jaar er uit als paniekvoetbal. Voor een virus dat nauwelijks schadelijk is voor het overgrote deel van de bevolking.

Ronald
Ronald
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Ik mis de mondkapjes nog eigenlijk

Thomas
Thomas
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik mis in de opsomming nog de traagheid waarmee het vaccinatieprogramma wordt uitgevoerd. De schuld daarvan ligt overigens niet alleen bij de regering, maar ook in belangrijke mate bij de “Europese” Commissie.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Thomas

Inderdaad Thomas het vaccinatieprogramma is een gebed zonder eind.
Wat er mis kan gaan, gaat er mis.
Vaccinatielocaties die tientallen kilometers van je woonlocatie zijn verwijderd en per gezin 2×2 ritten, is voor ons gezin ca 280 Km.
Rutte is gewoon als beschermengel van de EU volledig verantwoordelijk.

Ronald
Ronald
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Thomas

Er is geen vaccinatieprogramma nodig…

Richard
Richard
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De snelste weg naar een totalitaire samenleving of een deskundigedictatuur is de wetenschap zelf geworden. Ik meen dat de rechterlijke macht hartelijk voorstander is van de totalitaire samenleving want was een uitspraak van de rechter niet dat deskundigen in geslotenheid met elkaar moeten kunnen discussiëren en alleen de uitkomsten openbaar hoeven te maken?

Een belangrijke vraag dient gesteld te worden; hoe functioneert het woord wetenschap als imaginaire orde met betrekking tot de representatie van autoriteit, deskundigheid en waarheid? Het valt een idealist niet uit te leggen dat elke tegenstelling leidt tot een empirisch leeg begrip anders dan het begrip zelf, wat de oorzaak is van het performativiteit van de sociale wetenschappen verklaard. Geloof je in trais politica, dan zie je de wereld ook zo en verleer je jezelf de nuanceringskunst waarin de mens hybride is. Empirisch lege begrippen doen ertoe.

De hele situatie rondom de avondklok was niet meer en minder dan een prestige kwestie tussen de gevestigde orde en het klootjesvolk. Politici en wetenschappers hebben zich uitgelaten in ‘noodzakelijkheid’, dat noopt tot nadenken want in beginsel heb je met een uitsluitingsregel van doen.

De echte crisis moet nog komen; het moment dat de burger het vertrouwen verliest in de idealistische wetenschap, een wetenschap dat allerminst waarden vrij is.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Hans,
Er is geen Corona pandemie.
Er gaan zieke bejaarden dood, aan een voor gezonde mensen tamelijk onschuldig virus, zeggen de cijfers van de WHO en het RIVM.
Als ik de verkiezingsuitslag goed begrijp, vinden blijkbaar een groot deel van onze medelanders de Corona maatregelen geen enkel probleem!
Dat is vele malen verontrustender.
Dat Rutte nu volgas zijn Build Back Better agenda van de VN en het WEF in alle rust kan afwerken staat als een paal boven water.

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mark Rutte voert een plan uit wat we ook in heel veel andere landen zien gebeuren. Als ik het goed heb begrepen is Mark een grote fan van Claus Schwab. Deze man heeft ongelofelijk veel meer invloed dan alle burgers in dit land bij elkaar, een uiterst ongewenste ontwikkeling. Deze man zeurt al decennia over een great reset alsof dat het probleem oplost.
Het is een feit dat er op verschillende gebieden onhoudbare situaties zijn gegroeid. De verdeling van welvaart, het financiële stelsel dat kapot geprint wordt, de illusie dat het klimaat/milieu door de mens wordt veroorzaakt en dan nu de kans alles op het corona virus te steken.
Het bespelen van mensen door angst voor iets onzichtbaar maar dodelijk te bestempelen riekt naar een vluchtroute. Want het is niet alleen onze premier die zeer onlogisch handelt helaas. Het zijn ook alle mensen die hun vrijheid kwijt zijn en het nog best vinden ook.

Eddie
Eddie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hans, ik waardeer je artikelen zeer, maar inmiddels is toch wel duidelijk dat het niet om volksgezondheid gaat?

Bennie
Bennie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd. Gebruik van ongeldige e-mail-accounts is niet toegestaan. Controleer uw ingevoerde e-mailadres. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Slagje
Slagje
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De 80/20% regel zegt dat 20% van de oorzaken voor 80% gevolgen heeft. Dit als beknopte omschrijving van deze tekst. Corona maatregelen lijken uit te gaan van het omgedraaide principe.

Vee
Vee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hij kan er nog 20 bijsparen.

Johan Visser
Johan Visser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze fiiiaalchef heeft overal een gefundeerde mening over. Hoop dat je vakken vullen beter doet.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Johan Visser

Als u zo neerbuigend doet over het beroep van de heer van Tellingen, mag ik aannemen dat u het beter weet?
verhelder me aub, ik vond het namelijk een meer dan prima opsomming van het stupide beleid van het afgelopen jaar.
En graag een verheldering die niet uit oneliners bestaat.
Bedankt!

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hans v. T.

Haha maakt niets uit wat u bent, het is een meer dan goed stuk!

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Johan Visser

Prachtig J.V.

Minister de Jonge heeft ook overal een mening over, ook bv over Maarten van Rossum.

En weet je, hij gaat met een verlopen paspoort stemmen en hij bestuurd ook nog een auto, zonder dat hij een rijbewijs in zijn bezit heeft en daardoor is hij ook nog, zonder ID bewijs op de openbare weg.

Zou vakken vullen ook iets zijn voor de Jonge.?

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

In hokjes denken gaat hem heel goed af, dus ik denk een volmondig ja;)

mark
mark
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

eerder zakkenvuller

43
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x