Stop de spoedwet Corona!

Hugo de Jonge als brokkenpiloot van het kabinet

Titelfoto: Hugo de Jonge door Roel Wijnants, gepubliceerd onder CC BY-NC 2.0.

Minister en vice-premier Hugo de Jonge heeft toegestaan dat er veel brokken zijn gemaakt in de verpleeghuizen. Tevens heeft hij al zijn hoop gevestigd op een vaccin. Een vaccin dat er misschien ooit komt, maar het zou ook kunnen van niet. Verder is hij architect van de spoedwet, de zogenaamde ‘anderhalvemeter-wet’.

Zodat hij volgens sommigen ‘Noord-Koreaatje’ kan gaan spelen. Ook valt zijn toon van spreken op: hij praat met ons alsof we kleuters zijn en geen volwassenen. Nou, misschien dat dat bij sommigen werkt, maar bij mij niet. Het wekt wrevel op. Op zich niet erg wanneer het een onbelangrijk onderwerp betreft. Maar dat is het nu juist wél. Er zijn aan de ene kant veel mensen – onnodig?- overleden aan de gevolgen van een Corona-besmetting. En aan de andere kant zit de maatschappij nog grotendeels op slot. Met veel dreigende faillissementen tot gevolg. Er lijkt soms sprake van een sfeer van angst die me doet denken aan dictaturen als de DDR, China of Noord-Korea.

 

Geen complot

Zo, ik heb gezegd, maar ik ga het meteen al nuanceren. Want ik ben niet de enige die kritisch is. Sterker nog: de kritiek zwelt aan tot zeer grote proporties. Waar sommigen zich verliezen in allerlei dubieuze complottheorieën en vervallen in 5G-fantasme, ‘Soros’, ‘Gates’ en vaccinatievrees, wil ik het slechts hebben over de inhoud en over het functioneren van Hugo de Jonge. Ik heb namelijk niets met complotdenkers.

De corona-aanpak is geen complot, maar er is wél sprake van slecht beleid. In combinatie met het onvermogen om fouten toe te geven, ontstaat een nare situatie. Zeker als de persoon in kwestie de architect is van de nogal totalitaire spoedwet. En hij ook nog eens vastzit in de tunnelvisie dat er perse een ‘vaccin’ moet komen voordat er überhaupt maar gedacht kan worden om afscheid te nemen van de anderhalve meter als maatstaf.

 

Creëer géén politiestaat

Nu is het logisch, gezien de situatie en de paniek in de samenleving en bij de regering, dat er fouten zijn gemaakt. Maar geef deze dan toe in plaats van in de ontkenning te schieten. En schakel dan ook niet meteen door naar de hoogste versnelling om van Nederland een politiestaat te maken. Die potsierlijke spoedwet is een vlucht naar voren en gaat alle perken te buiten.

De komende weken en maanden zal ook bij het grote publiek duidelijk worden hoe de gekozen koers tot veel onnodige overlijdens én tot onnodige economische gevolgschade heeft geleid. Ben ik te kritisch? Ik dacht het niet: het RIVM en in het kielzog daarvan het kabinet en het OMT lopen vanaf januari steeds maanden achter op de feiten. Daarbij werd door het RIVM in februari nog vrolijk gemeld dat dat virus hier niet (serieus) zou toeslaan.

Klopt dit allemaal? Ja, dus. Lees bijvoorbeeld de opsomming in Elsevier Magazine van afgelopen maart. En onlangs publiceerde het NRC een longread hierover van dag tot dag. Met onder andere aandacht voor de grove fouten in de verpleeghuizen, met veel extra overlijdens tot gevolg. De geest is uit de fles, de Main Stream Media berichten erover.

 

Is dat virus nog wel gevaarlijk?

Deze Israëlische wetenschapper en Nobelprijswinnaar betoogt dat het nut van een lockdown überhaupt twijfelachtig is. Overal toont het virus namelijk hetzelfde patroon na de eerste besmetting: eerst langzame verspreiding, dan een exponentiële versnelling en daarna een afvlakking. Met af en toe nog een lichte opflakkering. Ook zonder lockdown zou het virus zich op dezelfde wijze hebben ontwikkeld. Een tweede golf is uiterst onwaarschijnlijk. En als deze toch komt, moeten we dat virus isoleren op de plekken waar er een lokale uitbraak is. En moet niet het hele land opnieuw op slot gegooid worden.

Weet verder dat op de dag van de lockdown, 15 maart (volgens eigen RIVM-cijfers), het reproductiegetal al onder de één lag in Nederland. Het virus was al aan het doven. En verder kun je eigenlijk gewoon buiten zijn, zonder anderhalve meter afstand. Dan is dat virus niet overdraagbaar, zoals Maurice de Hond (een betere rekenaar dan de gemiddelde viroloog) heeft aangetoond. Zijn boodschap: kijk uit met slecht geventileerde ruimten, zoals slachthuizen. Zorg voor meer ventilatie binnen en het corona-virus zal zich bijna niet meer kunnen verspreiden.

 

Ondersterfte

Verder is het virus lang niet zo dodelijk als menigeen denkt. Zelfs het RIVM geeft nu toe (Tweede Kamerpresentatie van Jaap van Dissel van 4 juni) dat het sterftepercentage van COVID-19 minder dan 0,2% is. Zo’n 98% wordt niet ziek of niet levensbedreigend ziek, 2% gaat naar het ziekenhuis. En 0,35% belandt op de IC (waarvan ongeveer de helft van de patiënten het leven laat). Maar goed, die 0,2% is uiteindelijk vergelijkbaar met een zware griepvariant. En na een periode van oversterfte in maart en april, zal de huidige periode van ondersterfte zich voortzetten.

Zodat zal blijken dat er in 2020 niet of nauwelijks meer (of zelfs minder) mensen zijn overleden dan in andere jaren. Geen misverstand. Ook ik hoor niet graag bij die 0,2%. En ik ken ook mensen die zijn overleden aan het virus (of zwaar ziek zijn geworden, ook een goede vriend van me, al is hij gelukkig hersteld). Ik onderschat dat virus niet als je tot de 2% behoort die er serieus ziek van worden. En zo’n dubbele longontsteking is uitermate vreselijk en kan lijden tot een extreem nare dood. Inderdaad, wat dat betreft zwaarder dan een griep (voor sommigen onder ons).

Maar toch zou de conclusie moeten luiden (al wil Van Dissel er zelf nog niet aan): open de samenleving. Stop met de anderhalve meter als maatstaf. De gevolgen zijn nog erger dan dat wat je bestrijdt.

 

Het is niet een maand (of desnoods twee maanden) lockdown die onze samenleving vernietigt. Het is het feit dat er nog lange tijd beperkende maatregelen van kracht blijven die die vernietiging alsnog bewerkstelligen. Terwijl we gewoon ‘open’ kunnen. Zeker ‘buiten’.

Stop de spoedwet

Want het is helder. Een anderhalvemeter-samenleving is niet normaal. Het druist in tegen de menselijke aard. Daarbij is een anderhalvemeter-samenleving zelfs ongrondwettelijk, vindt ook de Raad van State, adviesorgaan van de regering en de hoogste rechtsprekende instantie. Ik citeer: “De noodverordeningen kunnen geen basis bieden voor een verbod op samenkomsten in de strikte privésfeer”. En dat houdt in dat boetes – in combinatie met een strafblad- niet zullen standhouden in de rechtszaal. Dat leidt tot Orwelliaanse toestanden. Zoals het verbod op samenscholing (buitenshuis, maar ook binnenshuis, wat een aantasting van de grondrechten inhoudt) en – in feite – het verbod op demonstraties. Omdat dan de anderhalve meter afstand niet gegarandeerd kan worden.

 

Terug naar minister Hugo de Jonge

En onze minister Hugo de Jonge dan? Moet hij weg? Nou, dat zeg ik niet. Vooralsnog lijkt het kabinet met één mond te spreken. En lijkt er ook steun in de Tweede Kamer te zijn voor het beleid. Alhoewel Gert-Jan Segers van coalitiepartner ChristenUnie sinds kort óók kritisch is. Maar de reden waarom de heer De Jonge mijns inziens zeer kritisch bejegend mag worden, is dat hij de architect van de spoedwet is. En dat hij wel heel enthousiast een ietwat totalitaire wet lijkt te verdedigen.

 

Daarbij is er geen sprake van spijt voor de gemaakte fouten in de verpleeghuizen. En is de toonzetting tegenover de Nederlanders er een met een zeker dedain. Stop bijvoorbeeld alstublieft met dat kinderlijke toontje. Het verleden van de heer De Jonge als wethouder in Rotterdam, in 2016, is er ook één van een ‘wat al te enthousiast losjes omgaan met grondrechten’, zoals het verplichten van anticonceptie bij ‘zwakkeren in de samenleving’. De heer De Jonge heeft de schijn tegen zich.

 

Deemoed

Maar dat kan wat mij betreft teniet worden gedaan door het tonen van enige deemoed over wat er in de verpleeghuizen is gebeurd. Dat kan teniet worden gedaan als de spoedwet definitief van tafel wordt geveegd. Dat kan teniet worden gedaan als de anderhalve meter als maatstaf ‘buiten’ (op terrassen, in het park en dus ook bij demonstraties die gewoon mogen plaatsvinden ongeacht het onderwerp) wordt opgeheven.

Dit is een oproep aan de heer De Jonge en het voltallige kabinet: stop het totalitaire denken. En wees soepel voor (in ieder geval) alle buitenactiviteiten. Die anderhalve meter gaat ‘m niet worden. Nooit niet. En als dat (werkende en veilige) vaccin er toch komt? Dan ben ik vóór! En stel ik mijn arm beschikbaar voor de vaccinatie.

Over de auteur

Hans van Tellingen
*) Hans van Tellingen is sociaal geograaf en is directeur/eigenaar van winkelcentrumonderzoeker Strabo bv. Hij is hoofdauteur van ‘Waarom Stenen Winkels Winnen’. Als sociaal wetenschapper is Hans tevens een dossiervreter en een fanatiek waarnemer van maatschappelijke, economische en politieke ontwikkelingen. Hans publiceert vrijwel wekelijks artikelen in OpinieZ, De Ondernemer, EW (Elsevier Weekblad), Retailtrends, Emerce, Stadszaken en anderen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
28 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul Schermers
Paul Schermers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hugo de Jonge dient te vertrekken. Iemand die met een dusdanige spoedwet durft te komen is ongeloofwaardig en incapabel als minister omdat hij de grondwet niet respecteert. En een vaccin ga ik nooit nemen tegen corona want wat daar allemaal in kan zitten wordt niet aan ons bekend gemaakt. Een vaccin dient naar verluidt 5-10 jaar te worden getest. Bij vaccins wordt geen bijsluiter verstrekt met mogelijke bijwerkingen zoals bij medicijnen. De WHO en het RIVM zijn totaal onbetrouwbaar en ondeskundig gebleken net als het kabinet met Rutte als boegbeeld. Laten ze eerst het kabinet en zijn ambtenaren maar als proefkonijnen gaan vaccineren. Kijken of ze dan nog zo enthousiast zijn. Er spelen op de achtergrond teveel belangen zoals van farmaceutische bedrijven. Wegstemmen!

Frans B
Frans B
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Paul Schermers

Vertrekken? Het zit er dik in dat precies het tegenovergestelde gebeurt: dat hij lijsttrekker van het CDA wordt.

Youp
Youp
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Ik heb namelijk niets met complotdenkers.”

En dat terwijl er toch echt wel een lijn te ontdekken valt in hetgeen er zo gebeurt. De goedgecoördineerde BLM en Antifa aanvallen, die vervolgens worden omschreven worden als vredelievend; terwijl we allemaal de beelden op Twitter hebben gezien. Tegelijkertijd worden mensen als Drees uit de geschiedenisboeken gecensureerd, beelden beklad bij BLM demonstraties terwijl nette Malieveld demonstranten te paard uiteen gedreven waarbij er zelfs beelden zijn van ‘oproerkraaiers’ die uit politiebusjes stappen.

De auteur noemt het beleid een opeenstapeling van fouten en zegt: “En schakel dan ook niet meteen door naar de hoogste versnelling om van Nederland een politiestaat te maken. Die potsierlijke spoedwet is een vlucht naar voren en gaat alle perken te buiten.”

Dus, er worden eerst een heleboel ‘fouten’ gemaakt. Ook wordt er verkeerde informatie verspreid (Maurice de Hond kan het in zijn eentje ontkrachten). Er worden krankzinnige adviezen gegeven: geen anderhalve meter afstand in het vliegtuig want goed geventileerd, maar wel buiten op een terras want minder goed geventileerd. Om vervolgens te besluiten met meer uitgebreide bevoegdheden voor de overheid. Hou je ook rekening met de mogelijkheid dat dit geen ‘fouten’ zijn. Anders kun je de overheid afserveren vanwege verregaande incompetentie.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Youp
Youp
Youp
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als je zo oud bent als ik heb je de overheid al zo vaak horen liegen: over AIDS, over islam, over MH17, over het klimaat, over de economie, over immigratie, over de EU, over oorlogen en nu over corona. En het zijn geen kleine leugens, mensen sterven. Eigenlijk mag je meteen aannemen dat een politicus liegt zodra hij zijn mond opentrekt. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor meneer De Jonge die gewoon een trekpop is van de EU en wat maatregelen opleest die door eurofiele Groenlinks en D66 ambtenaren zijn opgesteld.

Youp
Youp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Opvallend is overigens, ik ben dat vergeten toe te voegen, dat alle westerse landen dezelfde leugens verkondigen. Het is ongeloofwaardig dat alle beschaafde, ontwikkelde landen geheel uit zichzelf tot dezelfde, foutieve conclusies komen wat betreft o.a. de hierboven genoemde onderwerpen. Maw, er vindt overleg plaats en er worden afspraken gemaakt. Dat is nog geen samenzwering, maar het is ook niet zo dat de ambtenarij, aangestuurd door de politiek, zich volledig en onafhankelijk inzet voor het welzijn van de bevolking.

Joost mag 't weten
Joost mag 't weten
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Het is me ook opgevallen dat wereldwijd dezelfde onbeproefde maatregel werd genomen om de crisis te bezweren: de lockdown.

DPmar
DPmar
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nee, complottheorieën daar wordt men niet wijzer van, wel door wat feiten op een rij:
• Uit het medische circuit, via een IC-arts, vernam ik dat een medicus pas met de overheid mag spreken wanneer hij een ‘Verklaring van Geheimhouding’ heeft ondertekend.
• Overduidelijk vermijdt men inhoudelijke debatten. Slechts leuke schijndebatjes tussen leden van de kartelpartijen onderling waarbij ‘echte deskundigen’ van andere huize worden weggehoond, zoals bij klimaattafels.
• De aanpassingen aan ‘de pensioenwet’ t.b.v. Brussel, bedacht door Staatssecretaris Klijnsma in Rutte II. Weten wij hier iets van? Is dat in de Kamer behandeld, alvorens het in Brussel op tafel lag? Kan het me niet herinneren of ik miste iets.
• Het gehannes van het kabinet met de Corona maatregelen. Keihard vasthouden aan discutabele aannamen terwijl vrijwel heel de wereld zegt dat het anders kan! Vooral niemand aan het woord laten die een andere mening heeft, voornamelijk op basis van vakkennis, zoals de arts die in Groningen heel noordoost NL behoedde voor een Corona-ramp! Schaamteloos ventileert men bevindingen van Maurice de Hond, dagen later, zonder hem te noemen en hij krijgt al helemaal geen podium!
• Vandaag kwam een cardiologe in De Telegraaf met het ‘nieuws’ dat De Jonge al een wetje gereed heeft zodat wij onze eigen artsen niet meer mogen kiezen! Wist u dat?
• Er zouden 80 wetten zijn voorbereid om ’doorgevoerd te worden’.
• Moet er hier een noodsituatie heersen om een noodwet te rechtvaardigen en wat houdt dat in als deze wet van kracht is??
• Mogelijk kunnen beide Kamers naar huis, verkiezingen uitgesteld i.v.m. de ‘noodtoestand’ en worden we zo, zonder enig tegengeluid, zonder overleg, de ‘Transfer Unie’ ingeloodst!
Oordeelt u zelf maar?

H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Stuur dit hele Linkse Rutte Kartel weg.

Met leugens en bedrog, is het niet mogelijk een land te regeren.
Het demoniserende zooitje van Rutte 3, is het slechtste wat ik na de tweede wereldoorlog als kabinet heb meegemaakt.

Rot op Rutte, mijn leeftijdsgenoten zijn en worden het slachtoffer van JOUW beleid.

RUTTUP en NEXIT.

Daniel Carver
Daniel Carver
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

‘Den Haag’ is één groot theater gemaakt om ons burgers voor de gek te houden. De echte macht ligt niet in Den Haag.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Onbegrijpelijk dat ze zo hoog staan in de peilingen ,maar beter nu dan straks,er gaan nog heel veel bedrijven het loodje leggen,dankzij de sukkels die alles proberen te beheersen, een kind kan zien dit fout afloopt, nog de nodige miljarden naar de zuidelijke landen, de rest naar fransje voor het klimaat in Brussel,asielinstroom gaat weer opoude voet verder, huizen zijn er niet ,als mensen stemmen op dit beleid ,verdienen ze niet beter dan de hongersdood ,en heb ik er geen medelijden mee.

Theo
Theo
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Geduld Peter,als je een kogel de lucht inschiet komt er een moment dat hij stil hangt,en daarna.
Het jaar is nog niet voorbij.

Els
Els
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Maar de mensen die niet op deze kliek stemmen gaan mee ten onder.

Theo
Theo
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De anderhalve meter heeft niets met de volksgezondheid te maken,het is een politiek besluit.
De handhavers en de politie staan slechts het imago van hun broodheren te verdedegen.
Ze geloven er zelf ook niets meer van en moeten het vuile werk opknappen.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Stop de lockdown. Heeft geen zin.

Maar een machtsgevoel is zo lekker, dus waarom stoppen?
Kiezers moeten gewoon afrekenen met dit baggerkabinet.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Noem het maar complot theorie, maakt mij niet uit. Maar ik denk dat bewust chaos in dit land en de meeste EU landen wordt gecreëerd. Doel de bevolking uiteindelijk zo murw maken dat de EU kan toeslaan het “Vierde Rijk” te beginnen.
Zoiets ongeveer, want wat wij momenteel meemaken gaat eerlijk gezegd mijn stoutste theorie te boven.
Ik vind het verhaal van de heer van Teilingen best naief.
Zoveel fouten en missers van de bewindslieden en Rutte? Toe nou daar geloof ik niks van. Zeker niet van een kabinet wat sowieso heeft gezworen nooit voortijdig uiteen te vallen.
De EU bevolking is gewoon te mondig, te welvarend, te kritisch en te wit. De EU bonzen, dus ook de regeringsleiders, vinden het proces wat zij wensen daardoor veel te langzaam gaan.
Zij willen tempo maken.

John
John
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb Hugo de Jonge afgelopen vrijdag gezien als plaatsvervanger van Rutte, in het wekelijkse gesprek met. Het terug kijken is de moeite waard, en u zal het met me eens worden hoe ik dit persoon beleef in gesprek en mimiek .
Daar staat geen vice minister president of minister daar staat gewoon een ordinaire tweedehands auto verkoper, en geen auto verkoper van heden ten dagen, maar zo eentje van vroeger die je een sloper verkocht met garantie tot aan de stoep.
Deze man komt mijn zo onbetrouwbaar over dat ik nog eerder Rutte geloof dan deze leugenaar.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door John
Daniel
Daniel
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  John

Inderdaad. Ik vind het een gluiperd waar ik slagneigingen van krijg. En dan druk ik me netjes uit.

Bart
Bart
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze spoedwet kenmerkt zich door verregaande beperking van de burgerrechten en een evenzo verregaande uitbreiding van bevoegdheden van de overheid mbt het ingrijpen in de persoonlijke levenssfeer van de burger, tot achter de voordeur en in de slaapkamer aan toe.

Het gevoel dat bij mij bleef hangen is dat de overheid wel heel angstig moet zijn voor de gemiddelde burger om zulke rigide en dictatoriale wetsvoorstellen voor te stellen.
Er is bij de overheid duidelijk sprake van een “wij” (overheid en alle belendende instituties) tegen “zij” (de burger) gevoel.
Dit zien we natuurlijk al vele jaren door dat de overheid op alle mogelijke manieren de burger monddood en impotent tracht te maken. Oa dmv cordon sanitair van PVV en FVD, afschaffen referendum, nooit meer het eerlijke verhaal vertellen maar alles spinnen (met behulp van de corrupte media) etc. etc.
De burger is een gevaar voor de positie van de politieke, linkse elite en deze elite is haar positie op allerlei manieren aan het fortificeren.
Het op ongenaakbare afstand zetten van het bestuur (EU) is daar een goed voorbeeld van.

De angst van de overheid blijkt vooral ook doordat er niet op beschaafde wijze een beroep wordt gedaan op het verantwoordelijkheidsgevoel van de Nederlander, maar er gedreigd wordt met boetes, nog meer boetes, een strafblad en gevangenisstraf.
Lees de Cojonawet er maar op na.

En natuurlijk zijn deze angst en wantrouwen terecht; de bestuurlijke elite voelt heus wel aan dat zij in snel toenemende mate incompetent geworden is en dat zij niet meer in staat is om deze incompetentie nog veel langer te verbergen. En dat ze nu, voordat ze uiteindelijk met pek en veren wordt weggestemd, zo lang het nog kan haar macht veilig moet stellen.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Eens! Stop de spoedwet Corona, dit gaat veel te ver op vele gebieden… zitten we hier in Noord-Korea of zo?

Kijk naar degene die deze wet in “mekaar gaat draaien”
Een ex basisschoolleraar die de minister met de clownsschoentjes word genoemd…

Nomen est omen

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De corona maatregelen worden niet nageleefd. Er worden enkelingen beboet maar massa’s die bij elkaar komen niet. De BLM (waar de M voor marxisme staat) demonstraties worden niet dwarsgezeten andere weer wel. Voor door de hevige Nederlandse racisme getroffen mensen en hun aanhangers gelden andere regels. Rutte gaat zelfs met thee drinken en vindt alvast dat Zwarte Piet niet kan. Intussen is de enige uitlaatklep zonder censuur op de Nederlandse televisie om zeep geholpen zoals wij bij de laatste VI aflevering mochten meemaken. Een ware tribunaal met met enige verbeelding een Jezus en een Judas in de hoofdrol. Die programma komt ook niet meer terug zoals ie was maar als een zwaar gecensureerde versie van de Taliban Televisie. Zet twee gekleurde mensen bij de tafel en de humor is weg. Ja, er zijn verschillende soorten humor maar het blijft humor. Spot en zelfspot is voor diverse lieden een onbekend terrein. Wij krijgen na de corona geen land terug zoals deze was. Diverse groeperingen maken misbruik van de door de virus aangeschoten maatschappij. Een maatschappij die al eerder verzwakt werd door hevige import van afwijkende culturen en politiek correcte machthebbers die alle waarden van het land wegmoffelen onder de mom van gelijkheid. Welke gelijkheid? Een opgedrongen gelijkheid is een vorm van dictatuur.

Rik
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Top artikel duidelijk en compleet

Eric
Eric
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vanaf dag 1 staat Hugo de Jonge als clown met de grote schoenen bekend. Verder eigenlijk een low profile minister. Maar ok, hij draagt de verantwoording voor de medische zorg, inclusief de IC’s en ook wat daar verder nog bij komt kijken. Complot theorie nee daar geloof ik ook niet in, waar ik wel kern van waarheid in zie is dat er voor Corona flink het mes in vanalles medisch is gezet, waardoor er bij uitbreken van een ramp zeer onvoldoende beschermingsmiddelen voorhanden waren.

Stel je nu eens voor dat een willekeurige kerncentrale per ongeluk, want ongeluk kun je niet voorkomen in de problemen komt? Dan zit je als heel Nederland een radio-actief gebied wordt! Dan moet er dus voldoende materiaal zijn voor elke burger, en dat is er dus niet, en vraag is of dat er nu wel aanwezig is. Hugo zal zeggen dat zijn mensen hun uiterste best doen op de persconferentie als het moment daar is.

Dat hij lijsttrekker wordt van het CDA, is voor het CDA als partij ook een drama, want hij zal altijd een clown blijven in de ogen van iedereen die beetje op de hoogte is van wat er in Den Haag gebeurd tijdens debatten. Op voorhand dus al partijen uitsluiten is als normaal denkend mens niet bespreekbaar! Wat doet het CDA dan als PVV en FvD hele grote factor worden bij de komende tweede kamer verkiezingen. Alsnog deze partijen weigeren en dan maar gaan zoeken bij groenslinks 50+ Denk en andere splinters in de politiek om maar te kunnen regeren? Als dat gebeurd zal er wellicht een volksopstand komen, iets wat ik niet hoop, maar wordt wel waarschijnlijker dan het ooit was!

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat het kabinet gefaald heeft in de corona bestrijding is evident. Nederland heeft zich geschaard tussen de slechtste landen qua resultaat. Ook is geleken dat de kaalgeplukte gezondheidszorg met de grootste moeite het resultaat behaald heeft die er is. Nederland geeft voorrang aan palliatieve zorg voor de IC zorg. Met Rutte als premier is het duidelijk, die heeft oude mensen altijd al dwars gezeten. Het roepen dat de maatregelen juist ingesteld waren om de ouderen te helpen is een holle frase. Alles wees er op dat juist de ouderen het slechts geholpen werden aangevoerd door het weigeren van hulpmiddelen voor tehuizen waar ouderen verblijven. Nederland is ook niet van plan om het aantal IC bedden drastisch te verhogen als een normaal niveau. De artsen gaan dan de minder kansrijke(= in bijna 100% ouderen)weigeren in geval van een nieuwe corona explosie. Het kabinet zal pro forma protesteren maar erkennen dat wij dan de ouderen maar moeten opofferen, het is niet anders. Zwartwit geschetst maar toch de praktijk. Romeinen gooiden christenen voor de leeuwen, Rutte zet ouderen corona op de hoofd. En Hugo de Jonge is een radertje in het geheel. De CDA-er die hopelijk niet de CDA kar gaat trekken. Het optreden van deze linkse domineeszoon laat zien dat hij niet graag interrumpeert wordt. Dat zegt al genoeg. Intussen groeit mondiaal het aantal corona gevallen dus ik zou voorzichtig zijn met de terugkeer naar de oude leven. Die komt niet meer terug.

maurizio
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

kappen met dit beleid , geen spoedwet en ook geen noodwet in nederland een gewoon nederlandse samenleving hugo !

Rob
Rob
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tôp!

hansie
hansie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Makkelijk hoor achteraf zeggen dat het niet goed was. Ga er maar eens aanstaan. Ken je iemand die de ziekte kreeg dan piep je wel anders

John
John
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  hansie

Je kan alleen achteraf beoordeeld worden, tussentijd beoordelen kan en dat doen we hier, wij geven onze opinie jij geeft je opinie. Dat iemand Corona in je nabijheid heeft gehad is zeker heel zwaar. Maar het gebrek aan alles wat je maar kunt bedenken om Corona tegen te gaan is door De Jonge verkeerd ingeschat en met name verkeerd uitgelegd of te wel heel veel beloven ( mond kapjes komen eraan alleen kon De Jonge niet vertellen wanneer zo ook preventief onderzoek beloven komt eraan enz enz).
Hoeveel leed en hoeveel doden zijn er mede door zijn handelen als verantwoordelijke minister ten onrechte gevallen, we zullen het nooit weten.

28
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen