Het Trump-referendum is nog steeds onbeslist

MSM juichen voortijdig over overwinning Biden

Titelfoto: Count Every Vote door Geoff Livingston, gepubliceerd onder CC BY-NC-ND 2.0.

Voor de 59ste keer mocht het Amerikaanse volk vorige week een president kiezen. Waar het normaal gesproken zou moeten gaan om een keuze tussen twee kandidaten, was het deze keer op voorhand duidelijk dat het een referendum over Trump zou worden. Toekomstvisie en beleidsprogramma’s waren ondergeschikt. Het ging maar om één vraag: bent u voor óf tegen Donald Trump?

Het moment, waarnaar linkse media, Hollywoodacteurs, zangeresjes, deugpolitici en Bekende Nederlanders sinds november 2016 hebben gehunkerd, was op 9 november 2020 eindelijk aangebroken. De kans om Orange Man Bad die voor een nucleaire oorlog zou zorgen, een economische teloorgang van de VS zou veroorzaken en de rechten van vrouwen en miderheden zou inperken, omver te werpen. Althans als men Eva Jinek, Michiel Vos en Charles Groenhuijsen mocht geloven. De gevreesde onrust en chaos in de grote Democratisch bestuurde steden bleef gelukkig uit. Maar het gevecht in de rechtbanken gaat deze week de eerste ronde in. Wordt Biden inderdaad de 46ste president of is dit referendum nog niet beslist?

 

Medianetworks

Gevierd voormalig burgemeester van New York, Rudy Giuliani, werd zaterdag tijdens een persconferentie geconfronteerd met het feit dat de grote Amerikaanse medianetworks Biden al snel als winnaar hadden aangewezen. Terecht wees hij de aanwezige reporters erop dat niet de nieuwsmedia een winnaar uitroepen, maar officiële instanties dat behoren te doen.

De in de afgelopen vier jaar opgebouwde afkeer en haat jegens Trump kon echter niet langer beteugeld worden en de Messias Biden moest en zou nu op het schild worden gehesen. Hetgeen men Trump verweet – te vroeg een overwinning claimen – deed men nu zelf. Overigens een terugkerend fenomeen in de linkse media: water prediken en wijn drinken.

 

Biden leidt momenteel met 14.767 stemmen in Arizona, 20.540 in Wisconsin, 36.186 in Nevada en 11.413 stemmen in het nog niet gecallde Georgia. Deze 82.885 stemmen vertegenwoordigen maar 0,06% van de in totaal meer dan 137 miljoen uitgebrachte stemmen. Mag zo’n flinterdunne marge een zo belangrijke verkiezing beslissen? Bovendien vertegenwoordigen de zojuist genoemde staten 43 kiesmannen en samen met de 15 nog niet toegewezen kiesmannen uit North Carolina, waar Trump momenteel aan de leiding is, zou hij daarmee op 272 kiesmannen uitkomen en dus een tweede termijn ingaan.

 

Fraudesignalen

Hertelling in enkele staten en verder onderzoek naar mogelijke fraude of onregelmatigheden zijn op z’n plaats en zijn een logische stap van het Trump-kamp. Je zomaar neerleggen na zo’n 5,5 jaar vechten (voorverkiezingen en campagne meegerekend) zit niet alleen niet in de aard van het beestje, dat simpelweg ook niet tegen zijn verlies kan, maar zou ook bij de zeer loyale achterban tot onvrede leiden.

 

Journalistentrucje

Het journalistentrucje om in elk nieuwsbulletin de bijzin te vermelden: “Er zijn geen bewijzen voor fraude” gaat in de hoofden van het weinig kritische grote publiek zitten en wordt op die manier vanzelf een waarheid. Echter zelf aan waarheidsvinding en onderzoeksjournalistiek doen is niet aan de orde. Het mantra is om alle aantijgingen van het Republikeinse kamp te diskwalificeren en desnoods ook persconferenties weg te schakelen in plaats van er inhoudelijk op in te moeten gaan. Men heeft tenslotte niet voor niets vier jaar ‘gevochten’ tegen de boze oranje man en alle middelen zijn gerechtvaardigd om hem uit het Witte Huis te krijgen. Als het met impeachment-procedures en vermeende opgeblazen schandaaltjes niet lukt, dan maar met stemmen van overleden mensen, gekochte stembiljetten of andere trucs.

 

Onderzoek

Of er daadwerkelijk op grote schaal gefraudeerd is kan men momenteel nog niet zeggen, maar juist daarom moet er beter dan ooit onderzoek verricht worden. Niet zonder reden heeft de zittende president al maanden voor dit scenario gewaarschuwd en inmiddels duiken dagelijks signalen op van mensen die getuige zijn geweest van op z’n minst dubieuze handelingen. Het is ondenkbaar dat het kamp-Trump zonder een rits concrete bewijzen een rechtbank betreedt om de uitslagen te betwisten, al willen de media ons anders doen geloven.

 

Meer dan 76 miljoen mensen hebben op de vermoedelijk geestelijk aftakelende kandidaat Joe Biden gestemd. Niet omdat zij in hem de meest geschikte persoon voor de job zien, maar simpelweg omdat hij niet Donald Trump is. Maar liefst 56% van de Democratische kiezers gaven dit aan in een onderzoek van PEW Research. Hieruit spreekt weinig overtuiging en vertrouwen van de achterban. Ook het feit dat er nu al wordt gespeculeerd over een vroegtijdige overname van het presidentschap door Kamala Harris is een teken aan de wand. Joe Biden zal de minst serieus genomen president in de historie van de VS worden.

 

Kamala Harris

De naam is gevallen, Kamala Harris. Weinig mensen kunnen zich herinneren dat zij een van de kandidaten was die zich in de race van Democratische presidentskandidaten had gevoegd. Op een gegeven moment wisten we in Nederland zelfs wie Pete Buttigieg was, maar op dat moment had Harris zich alweer uit de race teruggetrokken, twee maanden voor de belangrijke primaries. En plots uit het niets is deze dame de nieuwe heilige die op de legacy van Obama moet voortbouwen. Niet gekozen op inhoud, maar gecast op geslacht en huidskleur. Dat is waar de Democratische partij heden ten dage voor staat.

Tegelijkertijd mogen we bij Op1 op maandagavond Jörgen Raymann beluisteren, die betoogt hoe de keuze voor Harris ook het leven van zijn dochter zal beïnvloeden. Keurig het gewenste en politiek correcte antwoord opgedreund, meneer Raymann.

 

Niets geleerd

Vier jaar Trump was de uitgelezen kans voor de traditionele politiek en de media om bewijs te leveren voor hun vooroordelen en veroordelingen jegens de persoon Trump en zijn gevoerde beleid. Men verzandde echter in zelfmedelijden, ongeloof, beledigingen, vingerwijzen en niet zelden in pure haat. Als men er toch zo overtuigd van is dat het volk in 2016 een ongelofelijk domme keuze heeft gemaakt, dan zou het toch een koud kunstje moeten zijn om met rationele en objectieve onderbouwingen in ieder geval een deel van het publiek te overtuigen. De in de peilingen verwachte Democratische landslide bleef duidelijk uit.

Met bijna 8,5 % meer stemmen dan in 2016 heeft de nog zittende president tot veler verbazing een prestatie van formaat geleverd. De United States zijn verworden tot Divided States, is de kritiek op Trump. Maar in de eerste plaats moeten de media en invloedrijke politici over de hele wereld, een uitzondering daargelaten, zelf in de spiegel kijken en zich dat verwijt aantrekken.

 

Waar Justin Trudeau en zijn copycat Jesse Klaver claimen een movement te bouwen om daadwerkelijke verandering teweeg te brengen en de democratie te innoveren, is daar in de afgelopen jaren maar één persoon in geslaagd: Donald Trump. Het enthousiasme en fanatisme van zijn volgers is ongeëvenaard. Het MAGA-petje is het symbool geworden van zijn aanhang, die in de campagne regelmatig door heel het land zogenaamde Trump Trains en botenparades organiseerde.

 

Trump 2024

Deze verkiezingen zullen hoe dan ook voor altijd een bijsmaak hebben. Als Trump toch tot verliezer wordt uitgeroepen en door die zure appel heen kan bijten, zal hij in 2024 met man en macht deze kater willen wegspoelen, ongeacht zijn leeftijd. Het idee om de eerste president sinds 1897 te worden die alsnog een tweede niet aaneengesloten termijn ingaat, zal hem ongetwijfeld bovenmenselijke energie geven.

Over de auteur

Robert Raupach
Robert Raupach
Deutsche Gründlichkeit vermengd met Nederlandse nuchterheid. Kritisch en altijd benieuwd naar de andere kant van de medaille.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
53 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De rol van de MSM wordt steeds schandaliger. Absolute dieptepunt was de te vroege ‘voorspelling’ van de overwinning van Biden en het ingrijpen in uitzendingen. Stel je eens voor dat de NOS bijvoorbeeld tijdens een speech van Rutte hem wegdrukt en die onnozele burgers gaat uitleggen hoe het wel in elkaar steekt en hoe het verder moet
Laat Gelauff het maar niet horen want zo ver lopen wij hier niet achter bij de VS.
De MSM kiest het nieuws, bepaalt hoe het naar buiten moet worden gebracht en schuwt daarbij geen enkel middel. De MSM speelt een smerige politieke rol.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zondag j.l. kondigde Giuliani een reeks juridische stappen aan om in 4 of 5 staten de gang van zaken te onderzoeken.
Lucas Wagenmeester en Eelco van Bosch Rosental (dat is die man die altijd zo een extatische uitdrukking op zijn gezicht kreeg als hij het woord Obama uitsprak) streden om het hardst om te verklaren dat wat Giuliani beweerde, allemaal leugens waren, niets van waar.
Op dat moment had ik zelf al meer materiaal over mogelijke fraude uit verschillende landen gezien van een zodanige aard, dat zelfs al was de helft ervan waar, het al voldoende was om een diepgaand onderzoek te rechtvaardigen.
Lucas en Eelco wisten van niets. Dit is kenmerkend voor de professionaliteit van NOS verslaggevers. Ze verzwijgen:
– het recht van het Amerikaanse volk om zeker te weten of de verkiezingen eerlijk en transparant waren
– het recht van de zittende president om een onderzoek in te stellen
– ze trekken conclusies over beweringen van Giuliani zonder die te onderzoeken, waarmee falen in hun opdracht en afbreuk doen aan hun beroep.
Het is te hopen dat deze mensen over een enkele dagen heel veel uit te leggen hebben. En dat we daarna nooit meer iets van ze horen.

Ronald
Ronald
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Als ik zo zeker was van mijn overwinning, zou ik zoveel mogelijk onderzoeken toejuichen, zodat de zoute tranen daarna nog beter smaken.

Ik gok dat er ook een goede reden is dat Clinton in 2015 zo snel opgaf na de verkiezingen. Die was bang voor wat er naar buiten zou komen als er gerechtelijke stappen werden ondernomen.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

ja,die Eelco Bosch van Rosental is inderdaad een rare. Geen goede journalist want dan bekijk je een zaak neutraal.

Tseard Zoethout
Tseard Zoethout
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Als je bewijs van grootschalige fraude kan leveren, ben je miljonair!

Henny Kil
Henny Kil
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer duidelijk verwoord verhaal met een heldere boodschap voor iedereen: complimenten voor de heldere uiteenzetting in deze donkere en onzekere dagen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je zou bijna denken dat men liefst een zwarte allochtone vrouw als president had gewild die natuurlijk kansloos was geweest in de verkiezingen en daarom is zij aan de aftakelende Biden aangeplakt om de presidentschap alsnog te veroveren na het eventueel naar verwachting aankomende afwezigheid van Biden. Zo zou Obama het gewild, denk ik.

PdVisser
PdVisser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Daarom wordt het bijzonder interessant wie de democraten als voorzitter gaan benoemen van het Huis van Afgevaardigden als zij daar de meerderheid gaan behalen. Dat wordt de vicepresident als Biden uitvalt. Als dit opnieuw Nancy Pelosi wordt is de opzet overduidelijk. Dan wordt het openlijk oorlog met de Trump-aanhang. Iets waar het middenkader van de Democratische Partij niet op kan wachten.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  PdVisser

Misschien wachten ons interessante tijden.

Piet
Piet
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Punt is alleen dat Harris niet creools zwart is maar Aziatische roots heeft. Het valt ook op dat de laatste paar dagen in de media wordt benadrukt dat Harris Aziatisch is i.p.v. zwart. Waarom dat ineens zo is zal vast een reden hebben, die ik zo niet kan plaatsen. Zal me niet verbazen als daarmee de link met China gelegd kan worden want de MSM dekt zich natuurlijk aan alle kanten in om maar niet toe te geven dat ze wellicht aan de verkeerde kant zijn gaan staan, zoals gebruikelijk. China is tenslotte de aartsvijand van Trump en een Chinees/Aziatische president to be aan de macht in de VS is natuurlijk de natte droom die uitkomt voor China, de ultieme wraak met hulp van Biden de dems en uiteraard de corrupte linkse MSM.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet

Zij is in ieder geval gekleurd en dat is altijd beter dan blank. Meer zal het niet zijn. Misschien worden wij wijzer door kinderen van rond de tien jaar bij M. Die hebben schijnbaar de mogelijke verkiezing van Biden ook toegejuicht en toegelicht over het waarom. Onze eigen Greta’s. Het communisme is nabij.

Tseard Zoethout
Tseard Zoethout
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Leve het communisme! Leven de echte radenrepubliek!

(Enne, nee, absoluut niet, het reëel bestaande marxisme-communisme valt daarmee niet te vergelijken. Dat is een monstrueuze bastaard van het op zich loffelijk streven om de wereld iets beter te maken)

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Tseard Zoethout

Uit mijn ervaring herken ik de tekens van het communisme of socialisme. Wat ons de progressieve krachten hier voorschotelen lijkt er steeds meer op. En uiteraard zijn wij nog niet zover maar met het verbranden van boeken over Zwarte Piet zijn wij er weer een stukje dichterbij gekomen. De instanties regelen en niet het volk.

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ja was echt bespottelijk en volstrekt oninteressant.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

ja, ik zei meteen dat dit de strategie wordt. Biden zal het een poosje doen en dan ineens zal hij met ziekte verlof gaan…… wellicht is dit al afgesproken en kan ook zijn dat hij er mee geholpen wordt……………. ik kijk nergens van op. Lees ook nogal eens (politieke)

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Het lijkt een beetje op tenzij Biden heel oud wordt al maakt hij niet de indruk. Ik moet met hem denken aan de Sovjet figuur Tsjernenko die overal neergezet werd als een pop voor de show. Want grote man.

Uilke Hoekstra
Uilke Hoekstra
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Candace Owens was een betere kandidaat geweest.

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Harris is meer blank met een tintje dan zwart, snap niet dat iedereen haar zwart noemt.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Verduin

Wij zijn ook niet meer blank maar wit.

Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Trump had allang voorzien dat er gefraudeerd zou worden. Hij gaat gewoon procederen. Nu weet ook de hele wereld hoe de democraten en de media werken. Fakenews en leugens.

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

In Nederland gaat t toch niet anders vind ik. Wacht maar als hier het verkiezings virus uitbreekt, hoe de media reageren en wat voor gasten er bij hun uitspraken mogen doen, waar je bijna van moet kotsen hoe politiek correct ze zich zelf dan vinden. Het is wereldwijd zo, dat corruptie in de politiek het nog steeds haalt van eerlijkheid.

Tseard Zoethout
Tseard Zoethout
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

corruptie in de politiek: akkoord. Dat is zo oud als de mensheid. Bewijs van grootschalige verkiezingsfraude: kom maar op!

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Tseard Zoethout

Ha ha gelukkig hoef ik dat niet te bewijzen, daar moet je je voor tot de VS wenden.

Tseard Zoethout
Tseard Zoethout
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Had Trump c.s. niet een gigantische zwieperd gegeven aan het woordje ‘fake news’ en ‘alternative facts’? Heeft hij niet in april geroepen dat Corona een ‘Chinese hoax’ is en heeft hij niet de pandemie gebagatelliseerd, ondanks zoveel uitspraken van medische experts? Nee, ik doe niet mee aan het clowneske circus waarin men zegt dat ‘feiten ook maar gewoon meningen zijn’. Dat tendeert mij iets teveel naar complotwappies, dan is het einde van elke zinvolle discussie zoek….

Elvi
Elvi
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik wordt zo moe van deze artikelen. Ook deze schrijver lijkt de fraude niet serieus te nemen, hoewel deze op grote schaal aantoonbaar is toegepast. Volg next news en krijg de laatste updates.

Het kan ook gewoon niet, en dit is de derde keer dat ik dit onder een artikel van Opiniez plaats, dat een president het nooit eerder vertoonde resultaat van 71 miljoen stemmen krijgt en zijn tegenstander daar overheen gaat? Gods onmogelijk!

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Elvi

als er gefraudeerd werd, zal men dat toch wel kunnen aantonen? Ik hoop in elk geval dat alles eerlijk gaat, maar de belangen zijn wel groot.

Tseard Zoethout
Tseard Zoethout
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Elvi

Kom met bewijs van grootschalige fraude, dan ben je miljonair!

HPax
HPax
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Trump heeft de allure van een cultuurheld. Onderdrukking van dit beeld vergt de volgehouden laster van een elite die zich positioneel bedreigd voelt. ‘Draining the swamp’ was Trumps taak, zoals die van Heracles het schoonmaken van de stallen van Augias was.

Trump zal als een van de grootste USA-presidenten de Geschiedenis ingaan, de schandalige nieuwsmedia aan de kaak gesteld en de Democratische Partij van de Clintons als verachtelijk veroordeeld.

Echad
Echad
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Journalistentrucje: ‘popular vote’ noemen. Stemrechtelijk niet relevant, maar wel een signaal met als strekking: ‘Trump moet niet zeuren’.

PdVisser
PdVisser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Echad

U verdiepen in de geschiedenis van de VS zou u helpen. Nogal arrogant om vanuit Nederland de staatsrechtelijke constructie van de VS te beoordelen.

Tseard Zoethout
Tseard Zoethout
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  PdVisser

O als je een afwijkende mening hebt, ben je arrogant? DAT noem ik pas
arrogant.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als ik op mijn gevoel afga,is het onmogelijk dat Biden,een seniele oude man,de nieuwe president gaat worden,Iemand die beweerd dat Trump gek is ,en denkt dat hij het zomaar overgeeft ,zal nog raar opkijken ,op het nieuws ,en media denken ze dat hij als een wilde om zich heen slaat, zijn team, en dat zijn de beste advocaten,en geleerden zjn zich aan het voorbereiden ,en roepen niet zomaar wat als de meanstream media hier,die heeft namelijk allang bewezen dat ze zo bij het afval kunnen,en zich beter zouden verdiepen in Merkel met haar Corona plan ,Trump heeft macht,straalt dat aan alle kanten uit en gaat voor de overwinning,wat hem tot onvrede van Brussel ook zeker gaat lukken,Amerika first,en wat er in Brussel gebeurt zal hem een rotzorg zijn.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Om dat linkse gespuis een hak te zetten,en een wetboek uit je hoofd leren ,is met meerdere mensen een stuk eenvoudiger,dat ze beginnen te zweten is zeker,en om de fraude aan het licht te krijgen is alleen al dreigen bij de tellers met 10 jaar bajes,een reden om de opdrachtgevers aan te brengen .
In Nederland komen ze in de politiek overal mee weg,in Amerika gaan ze als elke crimineel gewoon achter slot en grendel .

Peter
Peter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Belasingverlaging doorgevoerd,
Medicijnenmaffia aangepakt en een stuk betaalbaarder gemaakt voor het volk
Criminelen buitenlanders na vrijlating uit de bajes gelijk uit het land gezet,wie wil dat nu niet?
Chinezen aan hun oren getrokken zodat ze niet net als hier alle bedrijven om zeep kunnen helpen met hun goedkope troep,en arbeidskrachten,daarvoor moeten ze nu gewoon belasting betalen,
en in 4 jaar geen oorlog gevoerd,maar de Arabische landen beter met elkaar verbonden.
De beste man heeft in 4 jaar meer gedaan dan heel Brussel bijelkaar nog niet in al die tijd dat ze er zitten.
Wat je met crimineel bedoeld moet je me toch eens uitleggen.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Trump heeft meermaals gezegd dat wat sommige mensen een mening hebben over klimaatverandering. Dat sommige van deze mensen ook een universitaire studie hebben afgerond, maakt het niet ineens tot wetenschap. De IPCC studie is een hypothese van een groep mensen die duidelijk bevooroordeeld zijn en de conclusie is op zijn best een mening.
Er zijn ook veel wetenschappers die er precies tegengesteld over denken en dat kunnen onderbouwen. Ik denk dat Trump om deze laatste reden geleerden inschakelt.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ja, ik heb ook nog niet officieel gehoord dat Biden de nieuwe president wordt. Dus inderdaad afwachten tot alle stemmen geteld en zo nodig herteld zijn en goed controleren of er inderdaad geen valse stemmen, of gekochte stemmen tussen zitten.
De expat stemmen mochten tot gisteren binnenkomen, dus de uitroeping van Biden is zeker prematuur. ik hoop nog op een wonder, want het is beter voor de hele wereld als Trump nog 4 jaar aan de economie kan sleutelen en aan de wereldvrede. (afdwingen van wereldvrede door economische sancties en zo. Veel beter dan militair.)

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed artikel! Ging inderdaad niet over de inhoud. Wat hebben de Democraten zich laten kennen.

duinsnip
duinsnip
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je moet toch toegeven dat links de media beheerst en nog wel met staatssteun.
En dat is in de hele westerse wereld hetzelfde. En de massa houdt van avond tot avond onderbroeken lol dus enige diepgang is ver te zoeken. Misschien moet je de domme ganzen populatie maar de overwinning gunnen. De rekening komt een keer.

Tseard Zoethout
Tseard Zoethout
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  duinsnip

Goh, dit lijkt wel een Orwelliaans standpunt: ‘all men are equal, but some are more equal than others’. Zet mensen niet weg als domme ganzen – ZOWEL LINKS ALS RECHTS!

Tseard Zoethout
Tseard Zoethout
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Jullie zijn geweldig! Nu nog het overtuigende bewijs. Dan is Opiniez miljonair!

’the Republican lieutenant governor in Texas, Dan Patrick, announced a $1 million fund to reward reports of voter fraud’
(New York Times).

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Trump zijn eerste vrouw gaf toe dat hij een slechte verliezer zou zijn. Zij kon het vast weten. In zijn Trump University genoot hij duidelijk met zijn “You are fired”! Zijn vermeende bovenmenselijke energie zal voor zijn tweede vrouw niet goed vallen. Zij was al niet bepaald blij om de eerste dame te worden vier jaar geleden.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Noem mij iemand in het politieke circuit, die wel een goede verliezer is?

Tseard Zoethout
Tseard Zoethout
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

De republikein McCain

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Niemand verliest graag, ik zie nog steeds voor mij het gezicht van Melkert en die van Fortuyn. Alleen Fortuyn heeft het met de dood moeten bekopen en Melkert is er nog steeds. In de licht van vier jaren pesterijen begrijp ik hoe Trump zich moet voelen. En na die jaren vol pesterijen acht ik de Democraten tot alles in staat dus een verkiezingsfraude zou mij niet verbazen.

Piet
Piet
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Waarom zou hij zijn verlies moeten toegeven als hij nog niet verloren heeft. Niet de media of het volk bepaald wie de president wordt in de VS maar de kiesmannen ergens medio december as.. Tot die tijd is Trump nog steeds president van de VS en opperbevelhebber van het leger.
De Dems en de media dachten destijds met Al Gore ook het truukje te flikken door hem als winnaar uit te roepen i.p.v. Bush. We weten allemaal hoe dat is afgelopen en hoe corrupt een aantal staten is geweest bij het tellen van de stemmen. Of dit ook zo bij Trump gaat zou ik niet weten maar dat Trump zich niet zomaar aan de kant laat zetten zegt veel over zijn passie als president van de VS. De Dems hebben, als slechte verliezers, sinds 2016 tenslotte ook een democratische uitslag niet geaccepteerd, met alle gevolgen van dien, dus waarom valt iedere MSM malloot erover dat Trump nu ineens zijn verlies moet gaan toegeven en een slechte verliezer is?

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet

Mijn reactie gaat niet over mijn mening of hij een verliezer zou zijn. Het is immers nog niet afgerond en de controles kunnen nog altijd anders uitpakken. Dus wacht ik persoonlijk af en of hij een slechte verliezer is laat mij koud in deze omstandigheden. De democraten hebben bij mij het gezicht totaal verloren na de laatste vier jaar.

PdVisser
PdVisser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet

Als u de moeite neemt om de gang van zaken rond de laatste vier presidentsverkiezingen te bekijken zou u kunnen zien dat daar een proces van escalatie is te zien. Als een bevolking steeds scherper tegenover elkaar komt te staan worden verkiezingen geen proces meer maar een strijd. Vooralsnog zonder wapens. Trumps optreden is een fase in die strijd . Het valt te hopen dat de uitslag onbetwist kan worden aangetoond. Want anders is de tweede Amerikaanse Burgeroorlog niet ver meer weg.

Chris Dirick
Chris Dirick
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  PdVisser

U weet hopelijk toch wel dat de KKK vanuit de Democratische Partij stamt?

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet

Het heeft toch ook weinig zin om een hertelling te eisen in staten die je al hebt gewonnen?

Annabel
Annabel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Negeer de zoethouter , laat de trol op een houtje bijten

Tseard Zoethout
Tseard Zoethout
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Annabel

Kom kom, fatsoenlijk blijven: een politieke tegenstander is geen vijand. Als het geen Corona tijd was, zou ik zeggen: kopje koffie?

Jay
Jay
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ja en iedereen snapt dat iemand’s ex altijd eerlijk en evenwichtig over haar exman zal praten.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jay

Dit soort uitspraken moet je altijd met een korrel zout nemen uiteraard. Maar als het negatief uitvalt grijpt de MSM het gelijk aan.

53
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen