Geweld en plunderingen leveren alleen een tweede termijn-Trump op

Linkse massapsychose gijzelt het Vrije Westen

Foto:

De haat voor Trump heeft in de VS een gewelddadig marxistisch Antifa-monster gebaard, dat zich uitleeft in rellen en plunderingen. Het linkse vuur wordt openlijk opgestookt door de Democraten. Hier hebben we te maken met de gevolgen van ontspoord denken. Maar waag het niet er je mond over open te doen, schrijft Ernst Lissauer.

Dat Trump in 2016 de verkiezingen won vond men al een ramp die nog steeds niet is verwerkt. De bedoeling was eigenlijk de Amerikaanse president al voor die tijd ernstig te beschadigen via de FBI. Trumps voorganger Obama – bij zijn aantreden al direct winnaar van de Nobelprijs – gaf daartoe de illegale opdracht, maar zonder succes. En zelfs allerlei beproefde Amerikaanse methodes, zoals getuigende hoeren, vermeende verkrachte vrouwen, selectief monteren in toespraken, verzonnen Russische en Oekraïense complotten en dubieuze interpretaties via de pers die hem in een kwaad daglicht moesten stellen, hebben niks concreets opgeleverd. Het heeft de kiezer wel bevestigd in zijn keus dat het anders moest.

Ondertussen hebben in de VS anti-democratische marxistische acties geleid tot een devaluatie van de vrije pers, polarisatie tot op het bot en een chaos in door Democraten geleide steden, waar de federale overheid (dus Trump) niet tegen kan optreden. Hij biedt het wel aan, maar dat was nou ook weer niet de bedoeling van de linkse burgemeesters en gouverneurs. De machteloze woede van de Democraten is inmiddels ver uit de hand gelopen en ontploft in hun eigen gezicht.

 

Toch zijn er nog steeds nieuwskanalen die al het straatgeweld volledig toeschrijven aan de dood van George Floyd of anders aan allerlei kwaadsprekerij door de POTUS. Maar de intenties van de Nike-plunderende marxisten hebben duidelijk niets te maken met burgerrechten of mensenrechten, zoals uit hun daden blijkt. Het is een door de Democraten opgestookt zooitje Antifa-milities die op straat hun vuile werk opknapt. Het is de domste actie van de Democraten in de afgelopen periode, want het beest is nu los en ze zullen op hun knieën naar de federale overheid moeten om het weer te temmen.

Op de één of andere manier is dat marxisme de oceaan overgestoken, zonder dat wij zelf een racismeprobleem of een keiharde linkse minister-president hebben. Het beest voedt hier allerlei gesubsidieerde toneelgezelschappen die onze nationale gewoonten en historie wensen te herschrijven naar een Alice in Wonderland-sprookje.

 

De generatie Tik Tok, voortgekomen uit millenials met een verstoorde chromosoomhuishouding, vindt dat woeste strijdbare verleden maar primitief en ongemakkelijk. Het historische kwaad wordt weggezuiverd met rituele Pilates-dansjes, avocadohapjes en zelfs een schoolstaking, in navolging van een minderjarige Zweedse klimaatapostel.

Allemaal gekheid uit onmacht de werkelijkheid te aanvaarden.

 

De werkelijkheid waarin een gekozen leider van de vrije wereld eerst de rotzooi van zijn voorganger heeft moeten opruimen, top down cleaning, om vervolgens de VS weer op te bouwen en klaar te stomen voor een nieuwe geopolitieke toekomst. Een liberale toekomst met een sterk kapitalistische bodem. We hebben niet beter, dus het moet maar zo. Het is de enige vorm gebleken die de mensheid enigermate vrijheid van denken en handelen biedt.

Al is het geen mooi systeem, omdat het sommigen kansloos in armoede en slechte gezondheid achterlaat. Aan deze kant van de plas hebben we dat nog het beste geregeld in ons eigen Dreesland, al halen we het Midden-Oosten en Afrika nu al decennia binnen. Waardoor het einde van de ‘verzorgingsstaat’ en onze relatieve veiligheid in zicht komen.

Het is inmiddels vloeken in de kerk geworden als je door deze hetze weet heen te kijken en de waanzin beschouwt en benoemt, maar waarom eigenlijk?

 

Kort geleden waren we in Nederland bezig de wereld te redden door als enige land op aarde onze aardgasvoorraad te vervangen door biomassa (een ander woord voor bosverbranding) en ons moderne gasleidingnetwerk af te breken, liepen we op straat tegen “het klimaat” te protesteren en andere massapsychotische dwalingen serieus te nemen. We schaffen Zwarte Piet, Kerstmis, Pinksteren en weet-ik-veel welke andere tradities af om een ‘beter’ mens te worden. Dat mag als iedereen dat wil, maar dat is dus niet zo. Alleen kost het je je baan of je opdrachtgevers als je daarvoor uitkomt.

Als je deze decadente hysterie in het openbaar bekritiseert wacht je de sociale guillotine, zelfs letterlijk als je dit via Big Tech uit. Dus kun je beter braaf de talkshows volgen en de biased media met hun uitgeschakelde comments, anders heb je straks geen vrienden en collega’s meer. Ik snap dat best. Mijn moeder was een verzetsheldin. Ben ik erg trots op, maar ik had het niet gedurfd.

 

Aan de andere kant zou ik mijzelf ook niet meer in de spiegel durven aankijken als ik ’s morgens met mijn groene e-scooter naar het werk rijd, terwijl ik de avond ervoor gemaskerd een paar Republikeinen op de bek had geslagen of een weggeplunderd flatscreen op mijn wand monteerde. Kapitalisme biedt mij de mogelijkheid zo’n apparaat aan te schaffen als ik er hard genoeg voor werk en misschien heb ik het ding wel helemaal niet nodig om gelukkig te zijn.

Van geweld en plundering komt natuurlijk niks goeds, behalve een tweede termijn Trump.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
27 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Trump gaat winnen, en zo hoort het.
De club van Biden heeft de VS op de rand van een burgeroorlog gebracht. Politici van de “democraten” roepen al 4 jaar letterlijk op tot opstand, tot grof geweld en zelfs tot moord. En dat leidde daadwerkelijk tot opstand, grof geweld en moord. Goh, verrassend.

Zulke gevaarlijke mensen mogen nooit aan de macht komen.
De nep-democraten zullen hun eigen partij eerst moeten zuiveren van dit soort extremistische krachten. Voor de MSM die steeds met de BLM-waanzin zijn meegegaan geldt hetzelfde.

Hier ook trouwens, in NL. Dus herinner je omgeving in aanloop naar de komende verkiezingen nog eens aan hoe Rutte vandaag kopschopper Akwasie van terreurclub KOZP ontving voor een bak koffie. Terwijl de vreedzame BlokkeerFriezen hun DNA moesten afstaan vanwege een eenmalige actie om hun kinderen te beschermen.
De VVD, “voor Vrijheid en Democratie”?
De VVD, handhaver van recht en orde?
Echt niet.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

ja, hier heeft demonisering door linkse partijen en linkse mensen tot de dood van Pim Fortuijn geleid en van Theo van Gogh. en ervoor gezorgd dat Geert Wilders al jaren alleen maar met zware beveiliging kan rondlopen en dat Ayaan Hirshi Ali hier niet meer veilig kon zijn…..en en en en oorzaak voor alle terreuraanslagen door islamisten.

logisch_denken
logisch_denken
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De tweedeling die nu in Amerika heerst komt niet voort uit 1 regeerperiode Trump. Deze veenbrand woedt al veel langer en is niet onderkent maar wel gevoed door o.a Obama en Clinton. Wie pleit George Soros volledig vrij van medeplichtigheid ? Deze multi miljardair is vel anti Trump en heeft genoeg middelen dit te financieren en op te ruien. Het spel met energie en het klimaat waarin o.a Greta een zeer duistere rol speelde is volledig gefinancierd door oom George. Je kan je afvragen wie anders de dubieuze rol van de media voedt en betaalt. Oom George betaalt alle voort komende kosten uit de demonstraties die de demonstranten krijgen opgelegd. Het probleem in Amerika kan je gelijk trekken met Nederland als je kijkt naar de recente rellen en het riftuig. Ook hier spelen de media een duistere rol door de rellen te wijten aan verveling. Niemand relt maar het riftuig heeft de vrijbrief weer binnen. Ze vervelen zich.

Kijken naar het politieke spel wat nu gespeeld wordt zouden de democraten zich de ogen uit de kop moeten schamen door te stellen dat Trump de aanstichter is van de tweedeling. De Amerikaan is nooit happy geweest met de miljoenen Mexicanen die baantjes stelen tegen woeker prijzen. De tweedeling is dus veel ouder dan de zittingsperiode Trump. De democraten zijn bezig voor eigen gewin, de kleurlingen laten zich misbruiken voor dat doel . Het echte probleem is disproportioneel optreden van de politie tegen gele , blauwe, bruine , zwarte , blanke , witte mensen. Het credo zou dus moeten zijn ALL LIVES MATTER

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  logisch_denken

ja, weinig tegen in te brengen. Ik denk wel dat het ongeveer zo zit.

Daniel Carver
Daniel Carver
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  logisch_denken

George Soros, Bill Gates, de Clinton’s, BLM… allemaal behoren ze extreem marxistisch Links met banden met o.a. Antifa, de FARC en het chinese partijkartel. Alleen Trump beseft dit en slaagt er keer op keer in om ons te redden van de ondergang. Ik ben er 200% van overtuigd dat Trump gaat winnen in november. Waarom? Omdat dit in 2016 ook zo is gegaan. Iedereen begint langzaam te beseffen dat Trump het beste is dat de VS en de rest van de wereld anno 2020 is overkomen. Als ik mocht, zou ik zeker mijn steentje bijdragen en stemmen op Trump.

Steven
Steven
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel, echter:

“De generatie Tik Tok, voortgekomen uit millenials met een verstoorde chromosoomhuishouding, vindt dat woeste strijdbare verleden maar primitief en ongemakkelijk.”

Vergeet de hippie generatie van de jaren ’60 en ’70 niet. Zij zijn direct verantwoordelijk voor het introduceren van marxistisch gedachtegoed waarmee de opvolgende generaties besmet zijn geraakt.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Steven

ja die 60 er en 70 er jaren linkso’s zitten nou aan de knoppen. (ik ben van eind 50 er jaren en een MBO-er dus ik lijdt OOK onder die ex provo’s en RaRa lieden die nou de macht hebben.

Aljosja
Aljosja
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is weer een mooi geschreven stuk, precies de reden dat ik Opiniez zo graag mag lezen!

Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waar en wat zouden we zijn zonder onafhankelijke geesten als Martin Bosma en niet in de laatste plaats Ernst Lisauer. Prima interview. Afwachten hoe lang het duurt tot dat van het internet is verdwenen.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

zie en hoor ook het verhaal van Bosma over de publieke omroep!

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Links bewijst alleen dat zij van de dictatuur zijn en dat democratie ongewenst is. Dat zij geen middelen uitsluiten laten zij goed blijken. Landen die in het socialisme leefden hebben aan de lijve hun praktijken ondervonden. En steeds blijven zij zoeken naar een reden om te vechten, het houdt nooit op. Zij moorden desnoods in naam van de vrijheid.
De Januskop past hun allemaal. Dat het Westen dit niet doorziet is het teken dat het verloren is door verkeerde keuzes.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Ni28
Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het vervelende is echter dat links zichzelf super democratisch vindt en veel twijfelaars daar in mee gaan

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

Echte linkerds hebben het in de DNA gegoten denk ik. Op andere discussieforums heb ik zelfs meegemaakt dat men mij wilde overtuigen dat ik niet weet wat communisme inhoudt, zeker net Marx gelezen. Meestal figuren nog nat achter de oren. Zij moeten het ook meemaken en ik gun het ze maar ik pas ervoor om het de tweede keer mee te maken.

Ron
Ron
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dag mijnheer Lissauer,
Al is het geen mooi systeem, omdat het sommigen kansloos in armoede en slechte gezondheid achterlaat. Aan deze kant van de plas hebben we dat nog het beste geregeld in ons eigen Dreesland, al halen we het Midden-Oosten en Afrika nu al decennia binnen. Waardoor het einde van de ‘verzorgingsstaat’ en onze relatieve veiligheid in zicht komen.

Dat mag zo zijn maar Amerika brengt ook het beste in de mens naar boven op dit gebied. Van Ron en zoon Rand Paul weet ik dat zij nooit een patiënt wegsturen als zij niet kunnen betalen. Zij werken pro deo een paar weken per jaar voor de minder bedeelden en daklozen. Liefdadigheid is diep geworteld in de Amerikaanse ziel. Particulier initiatief op gebied van onderwijs, gezondheidszorg, en kunsten allemaal in stand gehouden met giften.

While Trump hasn’t given directly to Paul’s political action committees, he has supported Paul’s charity work as an ophthalmologist. Last summer, Paul took a trip to Salama, Guatemala. This reporter was there, with representatives from NBC’s Meet The Press, the Washington Post, and National Review, as Dr. Paul performed charity cataract surgeries. Paul’s trip was with the University of Utah’s Moran Eye Center, and a substantial portion of the trip was paid for by none other than Trump himself.
url: breitbart.com/politics/2015/08/10/trump-gave-10000-to-rand-paul-to-support-guatemala-charity-eye-surgeries/

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed stuk van dhr Lissauer.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat het marxisme de oceaan overgestoken is, kan geen recent verschijnsel genoemd worden. Karl Marx is enkele jaren correspondent geweest voor de New York Times (rond 1870). Van deze artikelen is overigens bekend dat de meeste in werkelijkheid door Friedrich Engels zijn geschreven. Deze Engels was een bewonderaar van Henry Morgan, de man die in de Iroquois een sociale samenleving zag, hetgeen door Engels enthousiast werd opgepakt als wetenschappelijk bewijs voor de levensvatbaarheid van het socialisme wereldwijd.
De neiging tot socialisme was al diep verankerd in de Amerikaanse opvattingen in de 19de eeuw, maar was wel gebaseerd op een andere grondslag.
Zie ook het boek Van nobele wilde tot Marx.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Super Gaaf Artikel en zo ontzettend Raak!!

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

´zonder dat wij zelf een racismeprobleem of een keiharde linkse minister-president hebben. ´. Even uw bril afzetten.

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

Er zijn dus hier lezers die vinden dat wij dus een racismeprobleem hebben en een keiharde rechtse minister-president. Dat is even schrikken.

Jos
Jos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig sterk artikel. Getergd, bijna. En zo voel ik mij ook. Ik wordt er knotsknetter gek van, al die bekende en onbekende deugers. Op Trump is genoeg af te dingen. Prima dat dat wordt benoemd maar die eenzijdige berichtgeving, vaak (on)behoorlijk bijgekleurd, is om misselijk van te worden. De vullis die er over Trump wordt uitgestort tegenover de heilig verklaring van Obama is zeer verontrustend. Al die leugens. Bijvoorbeeld die plassende hoeren in Moskou. Niks van waar maar dat hoor je dan niet meer. De FISA wanvertoning. Al die emails van FBI functionarissen. Niks, doodse stilte. Het simpele feit dat, hoe triest ook, vrijwel geen van de door politie optreden om het leven gekozen zwarten ´onschuldig´ waren. Het wordt gewoon niet benoemd. De toch op zijn minst hoopgevende veranderingen in het midden Oosten. Stil want mensen mogen eens gaan denken dat die Trump toch wel wat voor elkaar lijkt te krijgen. De media. En dan wel op verbolgen toon, het hoge borstje vooruit, klagen over het achteruit gierende vertrouwen in de media. Gek he? Ik lees ook (deels) de Volkskrant, gewoon om ook de andere kant te horen. Maar blij wordt je daar niet van. Zo ongelooflijk vooringenomen. Zij kunnen niet eens anders meer.

Youp
Youp
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

https://www.zerohedge.com/markets/trump-orders-feds-begin-defunding-new-york-portland-and-other-anarchist-cities

Trump probeert de democratisch bestuurde steden die weigeren burgers en eigendom te beschermen tegen antifa en BLM budetair aan te pakken. Als ze geen politie nodig menen te hebben hoeven ze er ook geen funding voor te krijgen nietwaar.

Henk- Bert
Henk- Bert
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het isoleren, bedreigen en uitsluiten heb ik persoonlijk noch mijn familie, kennissen enz. niet meegemaakt! Dit is een probleem van instituten zoals universiteiten en maatschappelijke/sociale werk omgevingen met veel links georiënteerde hoog opgeleiden in de gelederen die eigenlijk niets beters te dien hebben. Veel werkgevers verbieden deze discussies en linkse uitspattingen. Groot gelijk hebben ze. Vooral in de techniek heeft men een broertje dood aan die opgelegde schuldgevoelens. die weten dat je daarmee de boel niet op gang krijgt en houdt! Discussies over linkse stokpaardjes zijn erg vermoeiend en eentonig! Daarmee wordt een installatie niet door gerepareerd, praatjes..

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

d’r komt af en toe een beetje ruimte bij de MSM voor een geluid anders dan een integrale vertaling van de CNN-waarheid over Trump. Nog immer gelardeerd met het commentaar van de bekende Trump-haters zoals ene Erik Mouthaan en de schoonzoon van Pelosi, maar toch. Zo mocht de auteur van het prachtboek ‘lang leve Trump’ op de treurbuis hardop zeggen dat een boel Amerikanen helemaal geen voorstander zijn van bezuinigingen op de politie, waarna het bespaarde geld moet worden gebruikt voor allerlei fijne sociale projecten. Was tot voor kort onbestaanbaar dat uit te spreken zonder terplekke belachelijk te worden gemaakt door een tribunaal van deugende ‘deskundigen’; allemaal anti-Trump. Uitzondering of eindelijk een kentering in de eenzijdige berichtgeving?

Alice
Alice
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een geweldig artikel van Dhr Lissauer en jammer genoeg niet te lezen in de MSM.
Martin Bosma was ook heel goed. Het is waanzinnig dat de Nederlandse bevolking niet opstaat tegen dit tuig. En dat Rutte met zulke onzinnige opmerkingen aankomt.
Verder gaat Trump het winnen, ook veel conservatieve zwarten Amerikanen hebben er genoeg van. Ze zijn tegen positieve discriminatie want ze willen beoordeeld worden op hun talenten zonder dat hun huidskleur meetelt.

Theo van der Schaaf
Theo van der Schaaf
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zelden zo’n eenzijdige berichtgeving gelezen. Trump nog 4 jaar? Dream On Ernst, dat trekt de meerderheid in Amerika echt niet meer hoor!

jantje
jantje
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theo van der Schaaf

De meerderheid van de Amerikanen is niet gek en wil zeker geen geweld en ook geen marxistische antifabende.
Trump gaat dik winnen.
Hij krijgt nu ook steeds meer support van de afro’s en van de hispanics.
marxisme lijdt altijd tot onderdrukking, dictatuur en armoede voor iedereen behalve een kleine elite die het propageert.

Ron Heekelaar
Ron Heekelaar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theo van der Schaaf

Dag mijnheer Van der Schaaf,
Ik voel met u mee, ik ben van de generatie …als ie maar geen voetballer wordt…maar liever dat nog dan een zakenman met en bord voor z’n kop, daar wordt ie alleen maar slechter van… Een liedje van Ruud Engelander gezongen door Boudewijn de Groot, 1973, titel Jimmy.

Het is moeilijk te aanvaarden dat zo’n zakenman, Trump, de vruchten plukt van alle effort van de vorige administratie m.b.t. Noord Korea, geen oorlog geen nucleaire testen meer; UAE en Israel een vredesverdrag; gister een verdrag Kosovo, Servië etc. etc.
Ik krijg er hoofdpijn en pijn in mijn buik van als ik er aan denk.

27
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x