Over tribale relschoppers en politiek-correcte mediafilters

Brave burgers accepteren blunderende overheid

Niet geheel toevallig braken afgelopen weekend rellen uit in de Haagse Schilderswijk en Transvaal. Daar bestaat de minste binding met onze samenleving. De tribale relschoppers, die geleerd hebben de overheid te wantrouwen, richtten hun woede op ons, omdat we onze cultuur niet snel genoeg aanpassen aan hun maatstaven. Ondertussen faalt onze afgetakelde overheid rampzalig en is de controle door de politiek-correcte media zoek, schrijft Ernst Lissauer.

De rellen van afgelopen weekeind en vooral het live verslag door een mij tot dan toe volstrekt onbekende site: 112Vandaag, deden mij denken aan een documentaire die ik vele jaren geleden maakte over een Politie Vriendenclub.

Internet was er nog niet en deze politievrienden werden soms ontvangen door een lokaal korps en mochten dan hun fetisj die dag bij de echte politie bevredigen. De meesten waren door een gebrek aan ontwikkeling die roeping misgelopen. Toenmalig eindredacteur bij de NCRV, Rik Felderhof, vond het te gênant en kortte de documentaire in. Hij kon toen niet bevroeden dat de journalistiek drie decennia later voor een groot deel zou worden bevolkt door vriendenclubs. Mijn interesse voor burgerjournalistiek is louter human interest.

Ik zat bovenop de actualiteit van de rellen in beeld en werd vermaakt door een zich als professional voordoende burgerverslaggever. Dat ging taalkundig niet altijd goed en hij verhulde dat onder meer door allerlei standaardprocedures van politiebevoegdheden op te sommen. Dat gebeurde heel nadrukkelijk en op harde toon toen we getuigen waren van een schietincident. “Er is een vuurwapen getrokken!” (vier keer) gevolgd door: “Het vuurwapen is geborgen!” (vier keer). Vaak werd ook de via zijn stream meekijkende politie een handje geholpen: “De brandweer is hier niet nodig, dit brandje gaat vanzelf uit”. Heerlijke televisie dus.

 

Gekuiste beelden

Het is jongeren vandaag de dag ook niet meer aan te smeren als een dag na de rellen de gekuiste beelden verschijnen, overgoten met commentaar op wie het waren, wat de bedoeling was en welke politieke partij daarvoor verantwoordelijk is en vooral wie er niet bij betrokken waren en dat natuurlijk met bevestiging van een deskundige, die nog nooit een vuurpijl heeft durven kopen.

Het vertrouwen dat ouderen mogelijk nog hebben in de journalistiek is gestoeld op Rik Felderhof-televisie en twee netten. De rest is afgehaakt of lacht, maar ook huilt, om de politiek-correcte filters en verouderde methoden van berichtgeving na de maaltijd. Die doorzichtigheid vormt ook het gevaar in de corona-discussies en ander opzichtig falen van de afgetakelde overheid. De controle door de media is zoek.

 

Schuldig voelen

U bent van mij stukken over het Midden-Oosten gewend, waarbij ik feitelijke informatie naast de door politiek ingekleurde informatie leg om ingesleten misverstanden en feitelijke onjuistheden aan het licht te brengen. Dat blijft dankbaar en leuk en vooral nodig met het hard achteruit hollende onderwijs en het in 2015 ingevoerde Onderwijs 2032-curriculum. De feiten worden steeds minder belangrijk, vaderlandse geschiedenis overbodig en van de wereldgeschiedenis wordt alleen onderwezen waarover wij ons vandaag schuldig horen te voelen.

Dat vindt ook de top van de NPO. Dat bleek onlangs bij het afscheid van voorzitter Shula Rijxman, die diversiteit, aandacht voor racisme en discriminatie, maar ook klimaat de pijlers van onze informatievoorziening vindt. Literatuur, kunst, muziek, wetenschap en geschiedenis zijn niet bij haar opgekomen. Die onderwerpen liggen te gevoelig en weerspreken veel van wat nu mode is.

 

Voorgekookte media-aandacht

Het uit de VS overgewaaide marxisme met Palestijnse vlaggen, Antifa en meer globalistische clubs valt hier in een warm bad van voorgekookte media-aandacht. Ik geef toe dat Pinkeltje-auteur Dick Laan een veel te nadrukkelijk primitief kader voor de ‘oeleboele’ schreeuwende negertjes schetste. Pinkeltjesland ligt immers in Afrika en om daar te geraken kom je veel negers tegen. Mijn oudste dochter hoort mij aan de jongste voorlezen en schaamt zich kapot. Aan de andere kant is mij ieder onderscheid van kleur vreemd. Mij werd destijds ook Pinkeltje voorgelezen en ik controleerde met zes jaar of Zwarte Piet ook achter de oren wel echt zwart was. Meer betekenis heeft huidskleur voor mij nooit gekregen.

Ik heb ook nooit in mijn omgeving racisme ervaren, behalve onversneden antisemitisme, maar dat hoort er gewoon bij en doet geen pijn. Met veel elan werden vroeger melkdoppen ingezameld op school om heel arm Afrika te helpen. Nu duwen we ze terug als ze op zee naar de landen van melk en honing komen. De vluchtelingen zijn daar helaas te arm voor. Onder druk van onder totaal andere omstandigheden gesloten internationale verdragen zijn we gedwongen en moreel verplicht een ieder asiel te verlenen. Getalsmatig kan dat natuurlijk niet, maar de druk op onze waarden en economie loopt op.

De nazaten van hier gehaalde werkkrachten van destijds voelen zich nu terecht bedreigd. Veel van hen voelen zich niet thuis in onze cultuur, die wij niet snel genoeg naar hun maatstaven kunnen aanpassen zonder zelf ten onder te gaan.

 

Noodverordening Den Haag

De Schilderswijk en Transvaal in Den Haag moesten afgelopen weekeind worden afgesloten. Er gold een noodverordening omdat daar de minste binding met onze cultuur heerst. Via alternatieve media – daar main stream – werden de Palestijnen te wapen geroepen voor een vuurwerk-intifada. Dat is wat de kijker via de hobbyjournalisten en would-be politievolgers werd voorgeschoteld. Nergens hoorde ik deze volksverslaggevers over de achtergrond van de relschoppers. Dat is op straat allang bekend, alleen officiële media wijzen dadergroepen aan. Die zijn dan geïnspireerd door een of ander salonfähig onrecht dat kan worden geduid door een Ikea-moeder met een stencilcursus achter haar naam en een alfa-titel ervoor.

 

Parallelle samenleving

Ik zoek het niet eens uit, maar de rellen zijn binnen enkele dagen vast de schuld van Baudet, Wilders of GeenStijl – ik schrijf dit voordat er een talkshow is geweest. Over de parallelle samenleving die het zwalkende beleid uitlegt als een zwakte hoor je niemand.

Maatregelen die tot doel hebben vooral de jeugd te limiteren in hun bewegingsruimte, zolang ze zich niet laten injecteren met een hen onbekend goedje, gaan niet werken. Juist de tribale relschoppers in Rotterdam en Den Haag, die thuis hebben geleerd de Nederlandse overheid niet te vertrouwen en een gezagsprobleem hebben ontwikkeld naar politie en justitie, zoeken de confrontatie en het geweld. Daar kan Shula Rijxman zich een slag in de rondte aan verbinden, maar die groep heeft nog nooit van haar NPO gehoord.

 

Brave meerderheid

De brave burgers, die zich de ene na de andere maatregel door de strot laten drukken via hun tv-helden, zullen ook worden geconfronteerd met opeenvolgende strengere maatregelen. De koers die is ingezet is onomkeerbaar. Want zou de demissionaire ploeg tot inkeer komen, dan is ook het draagvlak bij de braaf volgende meerderheid verspeeld. Beide groepen, parallel of regulier, wordt niet verteld dat er een endemische aandoening is ontstaan waarvoor – in navolging van oncologie – een aparte ziekenhuisafdeling moet worden geïmplementeerd. De angst wordt er nog even goed ingehouden en dat zal allerlei politieke oorzaken hebben.

 

Tribale woede

De jongens (haast geen meisjes) van de intifada’s malen daar niet om. Hun tribale woede richt zich op ons, zolang we hen niet volgen in hun tribale regelstructuur. Ik zou het niet over Israël hebben deze keer, maar daar is de regenboogcoalitie heel ver met het bedwingen van de pandemie – het ontwikkelen van een medicijn en het voorlichten van haar bevolking op een beschaafd niveau. De politie is daar dag en nacht bezig de tegen de bevolking gerichte tribale terreur te bestrijden en dat doet ze ook voor de krap twee miljoen Arabische Israëliërs.

Daar volgen na nieuwsuitzendingen lange discussieprogramma’s met uitleg en debat op niveau, in plaats van politiek voorgekookte talkshows met BN’ers en advocaten en een verdwaalde mislukte cabaretier.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
19 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
r.maassen
r.maassen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal mee eens. Kijk al heel lang geen nieuws en praatprogrammas meer. Het is om je kapot te ergeren.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Heel, heel veel dank!
De betonrot in NL heel puntig verwoord.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

ja, we kijken niet vaak meer naar de t.v Allemaal politiek correct gekleurd nieuws.
Vooral het NPO journaal heb ik een hekel aan. Die lezen het ook nog eens op een triomfantelijk welwillende toon voor. Ik denk altijd, ‘dit vinden ze leuk om te zeggen’.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

NPO durft er niet eens overdag te filmen in ons nieuwe Bagdad,grote mond over discriminatie,terwijl het nu juist de Nederlanders zelf zijn die gediscrimineerd worden ,en vooral de groep die zich niet laat prikken,je krijgt in de schilderswijk niet eens de boel op orde door een compleet leger,laten ze daar maar eens proberen om iets verplicht te maken ergens moet je daar respect voor hebben,de meeste hebben maling aan al die *nette heren * met een pak aan ,en daar kunnen de Hollanders nog wat van leren .

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

En terwijl de relschoppers lekker en voldaan uitslapen mogen de gemeentewerkers de boel opruimen en de verzekeringen betalen de schade van onze steeds stijgende premies. Een trieste resultaat van tientallen jaren linkse mores van alles kan en alles mag en die pet past ons allemaal. Nog steeds gaan de media op volle toeren door met deze linkse hersenspoeling. De inmiddels zo opgevoede jeugd is nu door corona ongelukkig dus logisch dat zij de boel in elkaar slaan. Het zijn natuurlijk altijd de voetbal hooligans en rechtse groeperingen maar over de jeugdige moslimcriminelen praat men liever niet want migratie moet overend blijven. De moslimjeugd wordt opgevoed om thuis te deugen maar eenmaal op straat is het zorg voor de ordehandhavers en niet ouders. Wat een fijne samenleving onder de mom van multiculturalisme die in wezen een ondermijnende LAT relatie is. Een harde aanpak van drugs zou niet werken met de resultaat dat de criminaliteit groeit tot buitengewone proporties. Afrekeningen zijn een dagelijkse verschijnsel geworden. Terwijl het virus steeds harder toeslaat wordt het in Ter Apel steeds drukker want in zo paradijs met gratis leven wil iedereen wonen en het is bekend tot diep in Asia en Afrika. En omdat wij zijn een fatsoenlijke land zijn mogen de graaiers en criminelen zo naar binnen. En omdat wij ons niet willen aanpassen aan al deze nieuwkomers wordt Wilders voor een racist en fascist uitgemaakt die polariseert. Dat geldt voor iedereen die niet links denkt . En zo gaat dit land onherroepelijk naar de knoppen. Men is niet in staat om kleine groepen op orde te roepen maar wel de grote groep te benadelen. De echte gevaar wordt stilzwijgend toegelaten want men demonstreert liever tegen
corona maatregelen dan tegen het echte gevaar, de linkse ideologie.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Frans Timmermans vindt de diversiteit de toekomst van de wereld en daarom wordt in Nederland steeds meer ruimte gemaakt voor nog meer inwoners. Je ziet het in de dier industrie teveel dieren teveel uitbraak van ziektes. Nederland is overvol en de verantwoordelijken moeten tot actie overgaan en niet extra opvangplaatsen creëren.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Er wordt wel de anderhalve meter regel ingevoerd terwijl het land de meeste personen op een vierkante meter in hele Europa bevat en bijgevuld wordt vooral door mensen die niets hebben met corona maatregelen. Hoe ver kan domheid reiken?

Willem
Willem
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

U heeft gelijk gekregen de rellen in Rotterdam zijn via de radiozender npo gelinkt aan een speech van Dhr.,Baudet

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Willem

Ik hoorde net in de wandelgangen.
Dat een bepaalde groep die in Nederland aanwezig is.
Met de kreet “een zwart scenario” grote moeite heeft.
Komt te negatief over.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Tja moeten ze daar ook een nieuw woke woord voor verzinnen.

Binzrath
Binzrath
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De relschoppers zullen zich rot lachen als zij wisten hoe over hen gesproken wordt in de MSM (zelf kijken zij niet, als zij al weten dat er talkshows zijn), over hun slachtofferrol in de maatschappij dat er geen mogelijkheden zijn voor een goede opleiding etc. etc..
Dit interesseert de gefrustreerde bontkraagjes niet, zij willen gewoon rellen, chaos creëren en de boel slopen zodra de situatie het toelaat. Helaas ontgaat dat de MSM. Bij de politici ontgaat dit niet, die weten dat er gedonder komt bij halfslachtige maatregelen en geeft de overheid weer een excuus om dictatoriaal in te grijpen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Binzrath

Het grote aandeel usual suspects bij de laatste rellen doet dit al decennia, zoals iemand zei: islam is agressie op zoek naar een aanleiding. De andere suspects zijn geïnspireerd door BLM, Antifa, hooligans enz.
Heerlijk toch, alles slopen en plunderen als je weet dat weer halfzacht in de talkshows gesproken wordt over zielige jongeren zonder gelijke kansen.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het grote probleem in Nederland is de volledig gehersenspoelde media, kranten, tijdschriften, TV en radio brengen één geluid/bericht en het andere geluid/bericht wordt keihard de grond ingetrapt.
Alle praatprogramma’s zijn op één doel uit het jaknik publiek tevreden houden, kost wat kost.
De zorg is ontmanteld door het Rutte Kartel en de ongevaccineerde krijgt de roetveeg Piet.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden

Inderdaad, een groot deel ontvangt, net als hun ouders, een uitkering. Liefst Wajong, dat is namelijk levenslang gratis geld.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik begrijp serieus niet wat u met uw column wilt zeggen.
Dit heeft niets met een blunderende overheid te maken, net zo min als de kinderopvangtoeslagen affaire met blunderen te maken heeft.

Anton van Haasterenav
Anton van Haasterenav
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Hoe dan ook, denk ik dat het met dit beleid nog erger gaat worden met Nederland.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasterenav

Gelukkig hebben we de NPO om de schijn op te houden.

Edward
Edward
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Als dit stuk in een mainstream krant stond had ik wellicht gedacht, zo dat is een mooi stuk.
Hier weten de meeste denk ik wel dat water nat is 🙂

Jan Smid
Jan Smid
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Begrijpt u niet dat links in bed ligt bij Rutte – vanwege klimaat – en alles wat fout gaat niet Rutte de schuld van krijgt maar FvD en PVV? Want dat is de frame die je ziet. Ziet u niet dat stukje bij beetje de vrijheid van meningsuting door links wordt aangetast? Het begint bij ’tribunaal’, het volgende woord is ‘partijkartel’ en het zal eindigen met het volledig op slot gooien van de vrijheid van meningsuiting. En Rutte geniet want zit nog vaster op het pluche dan hij al zat.

19
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x