MSM bashen er weer flink op los tegen Israël

Beschamende reeks missers in aanloop naar 4 mei

Titelfoto bij artikel MSM bashen er weer flink op los tegen Israël Ernst lissauer opiniez

Foto: Jeruzalem

Vergeten zijn de indrukwekkende Abraham-akkoorden, door Trump tot stand gebracht, en Biden hervat de financiële steun aan het corrupte UNRWA. Onze ‘kwaliteitskranten’ doen ook weer volop mee aan het verspreiden van eenzijdig nieuws over Israël, op activistische leest geschoeid, met een antisemitisch sausje of ronduit kwaadaardig. De kranten ‘deugen’, maar van hun berichtgeving klopt maar weinig, stelt Ernst Lissauer.

Sinds het aantreden van een nieuwe regering in de VS is nieuws uit het Midden-Oosten weer terug op het oude ‘niveau’. De spectaculaire vredeskoers is ingeruild voor mat achterover hangen in versleten geopolitiek. De corrupte VN-organisatie voor de eeuwige Palestijnse vluchtelingen UNRWA krijgt van de nieuwe regering $150 miljoen, zodat er geen noodzaak meer is de beloofde, maar voor de Palestijnse Autoriteit onwenselijke verkiezingen te organiseren. Raketten vliegen vanuit Gaza Israëlische dorpen weer in en Arabische jongeren terroriseren Chassidische Joden om vervolgens TikTok-video’s daarvan te uploaden. Tezamen met de ramadan en de bijbehorende bekende suikerspiegelproblemen die dat bij jongeren met zich meebrengt, resulteert dat in tribaal geweld in Jeruzalem.

 

Bezet

In onze pers valt daarover te lezen dat Jeruzalem ‘bezet’ is of dat ‘extremistische Joden‘ zomaar doodsverwensingen aan Arabische jeugd (in krantenjargon: Palestijnen) scanderen. Dat is volgens onze media véél erger dan het lukraak molesteren van Joden en het afschieten van raketten op woonwijken in Israël, want daarover geen woord, of het komt door dat ‘extremistische geweld’ van honden uitlatende of rondfietsende Joden.

 

Kaltstellen

De Volkskrant weet er de laatste tijd ook wel raad mee. Eerst een Nazi-cartoon die de onwelgevallige criticaster Maurice de Hond moest kaltstellen. De hoofdredacteur van de Volkskrant bood pas ná de ophef in de sociale media excuses aan voor het plaatsen van de cartoon. De excuses betekenen dus niets anders dan: ‘we hebben de reacties onderschat”. Een voorpagina gaat zorgvuldig langs de eind- en hoofdredactie en die oordeelde dat het in orde was. Dan helpt een excuus dus niet echt.

Vervolgens frommelde een kwaadaardige Volkskrant-redacteur een smerige leugen in het bericht over de ramadanrellen. Op eigen houtje een land verzinnen (‘Palestina’) om het vuurtje nog eens extra op te stoken. De betreffende redacteur, noch de Volkskrant zelf wilde hierop reageren. Ook de activistische aanhef in het Telegraafbericht is niet gecorrigeerd.

 

Onwil

Dat alles te maken met onwil (en soms onkunde), maar ook met activisme. De term ‘Oost-Jeruzalem’, die geen geografische of technische aanduiding is, maar louter een politieke. ‘Bezet’ plakken op allerlei Israëlische plaatsen of provincies, naar goeddunken van redacteuren. Politiek ingekleurde berichten uit de Palestijnse media klakkeloos overnemen, in plaats van uit de reguliere vrije pers van Israël zelf. Dit alles vormt een kwaadaardig patroon binnen onze media.

Het veel gehoorde excuus dat het ‘een ingewikkeld conflict’ zou zijn is lariekoek. De politieke en activistische journalistiek vraagt veel meer inspanning dan de realiteit, zoals die gewoon in alle verdragen vanaf de Balfour Verklaring is terug te vinden. Van de Volkskrant mag men verwachten dat er eindredactie is en anders zijn er genoeg AOW’ers (van vóór de Mammoetwet) die dat voor een bescheiden salaris zouden willen doen. De ongeletterdheid van de redacteuren, die dezelfde week de Armeense genocide in de Tweede Wereldoorlog plaatsten, is de verantwoordelijkheid van de hoofdredacteur.

Ook de activistische uiting in het bericht over de ramadanrellen in Jeruzalem is ook gelezen door de hoofdredactie en goedgekeurd. Israëliërs zijn kennelijk doodsbang voor buurland Palestina en ontkennen daarom het bestaan. Een kaart wordt er nog net niet bijgeleverd.

 

Men weet het donders goed

De hoofdredacteur weet donders goed dat bijvoorbeeld Golda Meïr, de vierde premier van Israël, tot 1948, zoals alle Joden in Brits mandaatgebied, een Palestijns paspoort bezat. Hij weet ook dat 78% van het oorspronkelijke Palestina door de Britten aan de Jordaanse Hasjemieten werd geschonken om er een Jodenvrij koninkrijk Jordanië te stichten. Toen de Hasjemieten in 1948 direct Israël van de kaart wilden vegen veroverden zij een deel van Jeruzalem en Judea en Samaria.

De hoofdredacteur weet heel goed dat er drie jaar na de Holocaust een ‘kleine Holocaust’ werd gepleegd in Jeruzalem en dat ook alle synagogen werden opgeblazen door deze Hasjemieten. Zou hij op school de Zesdaagse Oorlog (1967) onderwezen hebben gekregen? Want daarin heroverde Israël deze gebieden, inclusief Jeruzalem en de Oude Stad, waar de voormalige Joodse Tempel staat. De hoofdredacteur kan in zijn eigen Volkskrant uit 1994 lezen dat Jordanië de bezetting van Judea, Samaria en Jeruzalem opgaf en een vredesverdrag tekende.

Aan de Telegraaf-hoofdredacteur het volgende: ‘bezet Jeruzalem’ schreef u onterecht en wenste u desondanks te handhaven. Bezet door Israël nadat Jordanië het in 1994 aan Israël gaf, na een bezetting van negentien jaar, tot 1967?

 

Gefabriceerd

Maar waar komen die ‘Palestijnen’ dan vandaan? De term is gefabriceerd door de UNRWA met een eeuwig overerfbare vluchtelingenstatus. Zodoende zijn er nu miljoenen ‘Palestijnen’ terwijl er in werkelijkheid nog rond de 20- tot 30.000 nazaten van in 1948 uit Israël gevluchte Arabieren in leven zijn. Daar hoort ‘een verhaal’ bij en de VN, corrupt als ze tegenwoordig zijn, heeft dat paraat. Het San Remo Verdrag (1920) is leidend en daarin staat (art. 6) dat het zich vestigen van Joden in Judea en Samaria legaal is en moet worden gestimuleerd. Kritische journalisten weten dat. Anders horen ze dat te weten.

 

VN-onzin

De praktijk is dat de leden van het journaille hun politieke oordelen graag laten afhangen van wat dit gecorrumpeerde instituut, de VN, uitvaardigt. Het verdrag van San Remo is nog steeds van kracht en bindend, ook al tracht men dat te ontkennen. Zo is de Tempelberg in Jeruzalem door de VN in 2019 plotseling tot exclusief islamitisch heiligdom bestempeld door de VN (in totale ontkenning van de Joodse geschiedenis) en kranten nemen dat klakkeloos over. Van vakgenoten in de Tweede Kamer heb ik vernomen dat de Joden in 1948 naar Palestina kwamen om daar de Palestijnen uit hun (eigen) land te trappen. Dat er nooit een Palestijnse staat heeft bestaan, weten ze niet of willen ze niet weten.

 

Historisch besef

Van hoofdredacteuren van zichzelf tot ‘kwaliteitskrant’ bestempelende dagbladen verwacht ik meer historisch besef. De wens van deze over het algemeen ‘vooruitstrevende’ hoofdredacteuren om een op Jodenhaat gefundeerde totalitaire op shariarecht georiënteerde ‘staat’ in het democratische Israël te wensen is ongerijmd. Kwalijker is de niets verhullende activistische berichtgeving die niets van doen heeft met journalistiek, zoals het metier betaamt.

Achtergrond, zoals de aanstaande verkiezingen van de PLO, de TikTok-rage waarbij herkenbare Joden worden gemolesteerd en het spervuur van raketten (36) op inwoners van Israël worden niet vermeld. De reden voor gedonder in dat land is altijd dat het ‘bezet’ en ‘onderdrukt’. Noch voor het één noch voor het ander hoeft enig bewijs aangeleverd te worden. Zo ver is de journalistiek geraakt van haar taak.

 

Reservaten

Er leven in Israël 1,9 miljoen Arabieren in een democratie met dezelfde rechten en plichten als iedere andere Israëlische burger. Palestijnen leven in door hun leiders gecreëerde reservaten onder islamitisch gezag. Dat is in de Oslo-akkoorden zo bepaald. Het eerste dan, het laatste is het gevolg van de beslissingen van hun eigen bestuur. De ramadanrellen hadden net zo goed in de Haagse Schilderswijk – of waar dan ook waar tribale concentraties zijn – kunnen opborrelen,

Bij ons komt het dan door de ‘warmte’ of ‘kansongelijkheid’ omdat er geen Joden worden aangevallen, domweg omdat die zich daar niet zichtbaar vertonen. In Jeruzalem, de hoofdstad van het Joodse volk, ligt dat anders. Daar mag de kwaliteitskrant die de rellen verslaat het wijten aan het gedrag van Joden, dat de oorzaak zou zijn van het ramadangeweld: hun Joodse uiterlijk wellicht?

Want Israël ‘bezet’ zelfs zijn eigen hoofdstad, volgens de Telegraaf.

 

Human Rights Watch

Goed betaalde links-activistische organisaties nemen Israël graag onder de loep. Het betaalt goed en het is er fijn vertoeven. Dat geldt niet meer voor activist Omar Shakir van Human Rights Watch, want die is na zijn absurde rapport het land uitgegooid. Israël is volgens hem een ‘apartheidsstaat’ en om dat te bewijzen rekt hij het begrip apartheid, zoals we dat kennen uit Zuid-Afrika, een beetje erg op.

 

De Volkskrant weet absoluut dat dit ongerijmd activisme is, maar plaatst desondanks het artikel in haar reeks missers richting 4 mei. De apartheidsleugen is in groezelige kringen bon ton en ik heb er nooit op gereageerd. Dat doe ik nu ook niet. Maar als je jezelf een kwaliteitskrant noemt en dergelijke ongerijmde vunzigheid zonder onderbouwing publiceert, deug je niet.

 

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
17 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De berichtgeving rond Israël is niet eerlijk en zal dat ook nooit worden. Israël is dan wel het Beloofde Land, maar zeker niet het Gegunde Land. Wat ook niet helpt is dat de tegenpartij bestaat uit islamisten. De berichtgeving in de media past namelijk ook precies in het narratief “islamieten zijn altijd het slachtoffer, er mag niet slecht over gesproken worden”. De islam heeft zich, zeker de afgelopen 75 jaar, als een olievlek verspreid over de eerste wereld, ook naar Israël en de hamas-gebieden. En bijna overal waar islamieten zich gevestigd hebben stapelen de problemen zich op. Slechte integratie, sociale achterstand, torenhoge criminaliteit, oncontroleerbare jeugd, antisemitisme en antiwesters sentiment, verhoogde aanleg voor geestesziekten en religieus fanatisme, bendevorming, extremisme, enorme kosten aan uitkeringen, enz. Alle propaganda over de verlichte islam ten spijt, ze maken vele landen stuk. Het zal me altijd blijven verbazen dat autochtone volkeren dit blijven accepteren, en dat de linkse rakkers het zelfs toejuichen!

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De reden dat de linkse pers in Nederland (en elders in Europa) gekant is tegen Israël en er over schrijft op de manier die hierboven beschreven is, weten we allemaal.
Israël is een nieuw gecreëerde natie-staat en bovendien een natie-staat die succesvol is. Die aantoont dat nationalisme een gezonde basis is voor een land.
Deze drie redenen gaan in tegen het internationale socialisme dat de leidende ideologie is in West-Europa.
Sinds 1989, toen het internationale socialisme zijn voornaamste politieke basis verloor als gevolg van de ineenstorting van de Sovjet-Unie, is de toon van de pers ten aanzien van Israël verhard. Want socialisme is overal in de wereld een mislukking gebleken. Narcisten, ook als ze socialisten zijn, reageren altijd met ontkenning op tegenslagen en schrijven de oorzaken altijd toe aan anderen. En Israël is een geschikte zondebok om zich op af te reageren, ook omdat het land de oorsprong van het christendom was.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Om moedeloos van te worden. Want propaganda werkt.
Hoe vaak ik al niet discussies ben aangegaan met gewone mensen die denken dat Israël het Grote Kwaad is.
En dat zijn geen eens antisemieten; gewoon NPO-kijkers.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ben benieuwd wanneer Human Rights Watch de wandaden gaat veroordelen die zich momenteel hier afspelen,bij vreedzame betogingen knuppelen ze er in opdracht van de regering lustig op los, een socialistiche staat waardig. Zaken die duister zijn worden weggekalkt,raken zoek ,of heeft men geen herrinering aan,straks 5G,en een ieder wordt afgeluisterd,gevolgd,en vervolgd,iemand die zegt ,ik heb niks te verbergen,zou eens moeten lezen hoe het was in de vroegere DDR.De plannen zijn klaar,en Rutte zal kost wat het kost blijven zitten,de rest knikt,en krijgt als dank een bonus,alles vind plaats voor je neus,maar de meerderheid blijft blind.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Peter in het Noord Korea aan de Noordzee, is de vrijheid en de democratie verdwenen.
Via Rutte 1 – 2 – 3 is er alleen angst en tweedracht gezaaid.
Deze Rutte schaamt zich nergens voor, demoniseren en het uitsluiten van anders denkenden is hem op het lijf geschreven, hij is als MP ook verantwoordelijk voor de acties van de politie, die zijn doelstellingen met harde hand (lange lat) verdedigen.

Mijn vertrouwen in de Nederlandse overheid, is niet ver van het nulpunt gedaald.

Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland is tegenwoordig wat de DDR heel graag had willen zijn. En zoals het een goede socialistische vazalstaat betaamt, is er met name bij de Volkskrant sprake van endemisch anti-semitisme. En wat dacht je van die fijne universiteiten die bijvoorbeeld Iran openlijk steunen door Iraanse PhD-studenten in de watten te leggen, en als het even kan ze aan een atoombom te helpen? Ernst, hulde dat je steeds weer de moeite neemt om een weerwoord te geven, maar het lijkt mij verloren moeite.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ach lees gewoon dit even dan ga je toch heel, heel, heel, heel erg hard lachen om de zogenaamde armoede in Gaza. Die Hamas is het allerergste soort rapalje dat je maar kunt bedenken.
quote Businessam.be:
In Gaza leven 1.700 miljonairs. Dat heeft Ahmad Assaf, een woordvoerder van de Palestijnse Fatahbeweging, gezegd op Erem News. ‘Hoewel Gaza een van de armste plekken ter wereld is, leven er 1.700 miljonairs onder de Hamasleden, die via tunnels goederen vanuit Egypte en Israël het land binnensmokkelen en woekerwinsten maken.’ ‘Andere tunnels worden gebruikt om wapens en geld binnen te smokkelen die de positie van Hamas in Gaza moeten versterken,’ zei Assaf. Volgens The Economist schatte de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, het aantal Palestijnse miljonairs in 2012 nog op 800. Hij sprak toen ook van een bijkomende ‘1.600 bijna-miljonairs’. In juni 2007 nam Hamas met geweld het bestuur over de Gazastrook over, nadat het er – na de door Hamas in januari 2006 gewonnen verkiezingen in de Palestijnse gebieden – niet in geslaagd was om met Fatah een ‘regering van nationale eenheid’ te vormen. De miljonairs zijn veelal Hamasleden die de tunnels controleren via dewelke goederen uit Israël en Egypte de Gazastrook worden binnengesmokkeld en waarop grote winsten worden geboekt. Volgens een BBC-reportage uit 2010 kost een doos corn flakes in Gaza 4,5 euro, meer dan in Londen of New York. De activiteiten van de tunnelmiljonairs gaan volgens Abbas ten koste van de Egyptische en Palestijnse nationale belangen.

Jos
Jos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Buigen voor de agressor.

Net als AH.
Denk na of je wel varkensvlees op je brood doet: want er zitten ook moslim kinderen in je klas.

Zoals.
Denk na of je een hoofddoekje draagd of juist niet: er zitten ook moslim kinderen in je klas.

Denk na of je uit de kast komt of beter nog ff wacht; er zitten ook moslim kinderen in je klas.

Denk na of je een keppeltje draagd naar school; er zitten ook moslim kinderen in je klas.

Een kruisje met Jezus: er zitten ook moslim kinderen in je klas.

De Nederlandse vlag:….

Je politieke voorkeur uitspreken:….

Denk na of je in een vrije samenleving denkt te wonen:…

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Jos
Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

VN commissie voor de status voor vrouwen heeft Pakistan en Iran verkozen tot leden van deze commissie. Bij de VN wordt stelselmatig tegen Israël gestemd en hebben islamitische landen steeds meer te vertellen. De mensenrechtensituatie verwoordt door de VN is een lachertje geworden.

Jos
Jos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Trouwens, dat wat we in het filmpje te Jeruzalem zien. Man word uit het niet aangevallen door groepje
“jongeren”.
Dat gebeurd in nagenoeg elke stad in de EU dagelijks. Morgen bent u aan de beurt.

Welke mensenrechten organisatie heeft het ooit voor deze slachtoffer opgenomen? Haha..

Maarten Vasbinder
Maarten Vasbinder
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is heel triest, Ernst, maar het is duidelijk, dat er sinds de eerste progrom niets is veranderd

h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ernst, wat een artikel om te gedenken.
Persoonlijk heb niet zo heel met alle helden in Nederland tijdens WO2. Natuurlijk waren ze er bij duizenden, maar de lafhartigen, de verraders waren ook met vele duizenden. Nee ik wil niet weten, wie de meeste supporters had, maar er zijn ogenblikken, waarop ik denk dat Nederland te veel zaken verdoezelt uit die periode, die echt duister waren zeker ook gezien het aantal wegvoeringen naar de kampen, waaruit velen nooit terugkeerden. En wie wel terugkeerden, werden meer dan koel ontvangen. Geen reden om trots op te zijn, maar het ergste van alles is, dat het tot de dag gewoon door kan gaan….
Ik heb persoonlijk altijd veel symphatie gevoeld voor het Joodse volk, hier in Nederland en elders. Ik zie wat er gebeurt en spijt me meer dan ik verwoorden kan. Hou vol en weet, je bent niet alleen.

Anna
Anna
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een goed artikel, en een juist artikel. Het lijkt wel alsof de wereld een obsessie heeft tegen Israël. Terwijl juist dit land het enige echte democratische land in het midden oosten is. Hoe zou dit toch komen deze afgunst haat verbaal geweld en grove leugens tegen en over Israël. En dan het zich “ democratisch” Amerika noemende land.
Ze zijn daar helemaal van het padje, door de “ oude “ politiek van steun aan de misdadigers en opstandelingen weer op te pakken. Met het geld zie je de onrust terug keren . Amerika is met Biden en zijn uiterst linkse kliek bezig roemloos ten onder te gaan. Met als speerpunt….. lief zijn voor leugenachtige religieuze doctrines…. onder andere Iran, die tot doel hebben Israël te vernietingen.
Wat een rare wereld recht spreken wat krom is…. DUS LIEGEN !

Hans
Hans
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd. Wegens voortdurende schending van onze spelregels is uw account geblokkeerd. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Tijn
Tijn
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Elke krititiek op Israel, hoe terecht ook, wordt uitgelegd als antisemitisme. Dat is niet ok. De Israëlische regering lapt regelmatig mensenrechten aan z’ laars en maakt zich ook schuldig aan oorlogsmisdaden. Daarnaast houden ze , tegen alle regels in, Palestijns en Syrisch grondgebied bezet.

Jos
Jos
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Tijn

Het is simpel. Als ik snachts in Antwerpen moet kiezen. Links het steegje in waar die groep moslims staat of rechtsaf langs die groep Joden. Wat doet u?

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Jos
Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Tijn

En Hamas maakt z’n eigen burgers op gruwelijke wijze dood duh??????

17
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x