Is ons landbestuur antisemitisch?

Kabinet stelt zich stelselmatig vijandig tegen Israël op

Foto: gezicht op Yafo en Tel Aviv, Israël.

Is ons landsbestuur antisemitisch? Als het over ons stemgedrag in de Verenigde Naties gaat kan je die vraag met ‘ja’ beantwoorden. Het is domweg antisemitisch wanneer je meestemt met een motie die de Joodse wortels van de Tempelberg ontkent. Het is namelijk een bizarre ontkenning van een feit. Ook het hernoemen van historische plekken en plaatsen behoort tot antisemitisch handelen.

 

Kaart

De aanduiding ‘West Bank’ is afgeleid van de negentienjarige illegale bezetting van Judea en Samaria (de officiële naam) door de Jordaanse Hasjemieten tussen 1949 en 1967. Het NOS-Journaal toonde recent schaamteloos een kaart met dat gebied nog steeds in handen van Jordanië.

 

Daarnaast financiert Nederland illegale bouwprojecten in Israël voor Palestijnen en verbergt die informatie, uit vrees voor repercussies door de Israëlische overheid. “De informatie was verborgen als het informatie was waarvan de openbaarmaking een risico op vernietiging of mogelijke confiscatie van de gebouwen door de Israëlische autoriteiten en de inwoners van de nederzetting zou opleveren.antwoordde Buitenlandse Zaken onlangs op Kamervragen.

Dat is dus een bekentenis van illegale inmenging in de rechtsgang van een soevereine staat. Waarmee Nederland officieel het zelf veel gebruikte non-argument ‘Internationaal Recht’ schendt. Aangezien het om de Joodse staat Israël en zijn grondgebied gaat is dat dus gewoon antisemitisme.

 

Roofkunst

Het tegenwerken en weigeren van de teruggave van roofkunst door musea is weer een andere vorm van antisemitisme. Het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging, dat ruim 300.000 dossiers bevat van Nederlanders die na de Tweede Wereldoorlog beschuldigd werden van oorlogsmisdaden of samenwerking met de Duitse bezetter, blijft gesloten. Omroepbaas en nazi-jager Arnold Karskens voert daarover een rechtszaak.

 

Wijzen naar FvD en PVV

Het ongebreideld wijzen naar de ander als het over antisemitisme gaat is meestal een laatste redmiddel als de tegenstander betere argumenten heeft of niet is te betrappen op overspel. Zo dook de pers op partijleider Baudet (FvD), nadat er privé app-verkeer uit de jongerenbeweging van die partij werd gelekt. Een onderzoek daarnaar en naar de bedoelingen van dat lekken werd niet afgewacht; de hele partij was antisemitisch.

Precies als met de toen nog openbare bijeenkomsten van Geert Wilders destijds gebeurde, kaapte de pers – toen met de Prinsenvlag – de bijeenkomst. De oorspronkelijke zestiende-eeuwse betekenis ervan werd verzwegen, de NSB had die vlag gekaapt en daarmee was hij (volgens de pers) bezoedeld. De PVV werd gelijkgeschakeld aan de NSB, precies wat die partij niet is.

 

Heksenjacht

Zo is de heksenjacht, die ontstond over de (uit)gelekte appjes van de FvD-jongerenbeweging (als de schrijvers daartoe behoorden), aan de partijleider zelf geplakt. Binnen enkele dagen was Thierry Baudet bestempeld tot antisemiet. Het tweekoppige splinterpartijtje wist zo alle aandacht op zich te vestigen midden in coronatijd, terwijl ondertussen GroenLinks een conservatieve moslima met banden met de Moslimbroederschap op hun kandidatenlijst zette.

 

Dat antisemitismeplakkaat bleef niet lang aan FvD kleven, omdat het ook wel heel vergezocht was, maar de schade was het vertrek van Theo Hiddema. Thierry is verloofd met een Joodse vrouw en krijgt waarschijnlijk Joodse kinderen. Het partijprogramma, de moties, de Kamervragen en het stemgedrag van FvD kennen geen spoortje antisemitisme. Maar de aantijging werd met volle kracht gretig opgepikt en zit nu bij sommige media in de herhaalmodus.

 

Schuldcomplex

Dat en ander antisemitisme komen voort uit ons foute oorlogsverleden en het schuldcomplex daarover. Zolang we Israël kunnen beschuldigen van landroof en bezetting (er is thans niet één enkel stuk Israël dat die juridische term rechtvaardigt) is onze gretigheid, waarmee we de Joodse families, mannen, vrouwen, kinderen, baby’s en onze buren lieten deporteren en industrieel vermoorden, gerechtvaardigd.

Dat is ook de reden waarom Nederland meestemt met internationale gremia, die de meest krankzinnige antisemitische beweringen in uitsluitend op Israël gerichte moties vervatten. Gremia die de ongebreidelde steun aan terrorisme tegen de Joodse bevolking van Israël in woord en daad én financieel faciliteren. Sommige opzichtige zaken worden dan wel onder het tapijt geveegd of weggelakt, maar de boekhouding is gewoon te vinden en er is precies bekend hoeveel we betalen aan antisemitische tekstboeken voor Palestijnse kinderen en gedetineerde terroristen. FvD en PVV horen niet bij de politieke partijen die dit steunen.

 

Lynch Mob

GroenLinks, dat zelfs de Palestijnse boycotbeweging (BDS) omarmt die in beschaafde landen verboden is, zet wel een aartsconservatieve jongedame op hun lijst, die meewandelde in een Joden-Lynch Mob-demonstratie met hakenkruizen en enge slogans zoals ‘Palestina free from the river to the sea‘. Een rechtstreekse oproep tot genocide. Ik was daar persoonlijk getuige van.

Onze regering wenst een staat vol met dit soort mensen in de heuvels van Judea met uitzicht op het Israëlische laagland. Precies zoals ze het regime van Assad de Golan-Hoogvlakte in het noorden van Israël gunt om Noord-Israël tot aan Tel Aviv te kunnen bestoken. Dit verzin ik niet. En ons NOS-Journaal, dat volgens de Mediawet haar taakopdracht dient uit te voeren, is bereid aantoonbaar nepnieuws te verspreiden om het kabinet daarin te steunen.

Natuurlijk wijst iedereen naar de ander als het over antisemitisme gaat.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
41 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
edward
edward
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het kan onmogelijk een gebrek aan historisch besef betekenen dat er zoveel landen voor stemmen en in feite en masse aan geschiedsvervalsing doen.
Als biden straks frauduleus op zijn troon zit , zal Amerika ook voor stemmen.het is in en in triest.
Ik kan er urenlang over meimeren, maar kan dan alleen maar tot de conclusie komen dat er wereldwijd gebukt wordt voor de islam, maar waarom? wat heeft dat geloof ons gebracht in zaken als kennis, uitvindingen etc ?
Ellende is het enige wat het brengt, het is zum kotzen!

CWS
CWS
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  edward

Mijmeren…

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  CWS

Oeps inderdaad, koken en schrijven gaat niet samen😅

Elvi
Elvi
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  edward

Waarom? Omdat de islam onderdrukking belooft en aldus helpt bij het onderdrukken van het volk. Dat zie je toch elke dag gebeuren? Islam, klimaat, genderissues, Co2, stikstof, etc. Het Coronavirus is een schepje erboven op. En als de bevolking daarmee genoeg angst is aangejaagd kunnen ze weer verder. The Great Reset, zoals Schwab verkondigt, zie de site van WEF. Er gaat nog heel veel meer gebeuren. Volgens hem zullen we geen bezit meer hebben en gelukkig zijn.

Geweldig artikel trouwens Ernst!! Dit is precies wat het is.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Elvi
Peter
Peter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  edward

ben er van overtuigd dat Biden het witte huis alleen van buiten ziet,en trump gewoon blijft.

MindRider
MindRider
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Het hoge gerechtshof in Amerika is ondanks de 5 – 4 ‘conservatieve’ meerderheid te laf om de statistisch gezien onmogelijke percentages die voor kamerplant Biden zouden hebben gestemd te ontzenuwen, uit angst voor het uitbreken van verder links geweld in het land.

edward
edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Laten we het hopen, ik zie nog lichtpuntjes !

DPmar
DPmar
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wanneer gaat men inzien wat een rampzalige instituut de VN is. Alle ellende komt daar vandaan. Ook de EU werkt daar nauw mee samen. Vroeger greep de VN in bij wantoestanden, zoals in Korea en de oprichting van de staat Israël. Nu zijn het de veroorzakers van wantoestanden, wereldwijd. Alles dat normaal is moet kapot en alles dat absurd is, wordt sluipenderwijs doorgevoerd, zo ook hier.
We moeten zo snel mogelijk uit de klauwen van deze rampenorganisaties, VN en EU, en dat kan alleen met een andere overheid dan die nu aan de knoppen zit! AGENDA 21 is al decennia lang in uitvoering maar heet nu AGENDA 30. Fransje Timmermans heeft het er maar druk mee en wat te denken van madame Kaag. En Rutte, zwijgt hierover en zet ons achter slot en grendel met z’n Noodwet zodat hij ongestoord z’n gang kan gaan zonder tegenspraak van wie dan ook. Er mocht eens een kikker uit de kruiwagen springen, zoals Pieter Omtzigt die wat verder kijkt dan z’n neus lang is.
Het is onvoorstelbaar dat er nog zovelen zijn die dit niet doorhebben!

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  DPmar

De VN is een ramp idd. Bij de oprichting waren de winnaars van WOll machtig. Er was geen rekening gehouden met het feit dat veel ex-kolonies zouden toetreden waarvan de meeste nu islamitische dictaturen zijn. Taiwan is geen lid vanwege China. In de Veiligheidsraad moeten ook India, Australie, Duitsland, Brazilie en Japan een plaats krijgen. Dat is een betere afspiegeling van de huidige tijd. Turkije zeker niet.

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

De omvolking van Europa komt uit de koker van de VN (Europa moet divers worden) en wordt braaf uitgevoerd door de EU. Rutte op zijn beurt volgt slaafs de EU. Vandaar dat hij zijn mond stijf dicht houdt over de 500 mensen die wekelijks binnengehaald worden.
Dat dit rampzalig gevolgen zal hebben voor ons continent, zal hem aan zijn rëët roesten. Hij heeft geen nageslacht. Hetzelfde geldt voor Merkel en Macron, beiden kinderloos.
De VN is een kwaadaardig instituut. Jammer dat 90% van de Europeanen niet doorhebben wat er gaande is,

Henk L. Bakker
Henk L. Bakker
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ja, Nederland is zwaar antisemitisch en zwaar anti Israël en moet in de grond zakken van schaamte. Het heeft alles maken te maken met de vanuit de linkse kliek gepromote geschiedvervalsing dat er ooit een onafhankelijk land genaamd Palestina en een volk genaamd Palestijnen zou hebben bestaan. Dat laatstgenoemden niets anders zijn dan afstammelingen van gelukszoekers uit omringende landen die als vliegen op een strooppot op de vanaf het einde van de 19e eeuw door de Joden gerealiseerde voorzieningen als gezondheidszorg, scholing en infrastructuur zijn afgekomen, wil men in de linkse kerk niet weten. Als het om Israël gaat schaam ik mij er voor om een Nederlander te zijn.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk L. Bakker

Ik vraag altijd aan die linkse geschiedsvervalsers: Wijs mij dan een Palestijnse opgraving aan, een ruine, een kasteel? Noem mij de naam van een befaamde Palestijnse Koning of volksheld van voor 1948? Een Palestijnse sage of munt?

Jos
Jos
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Mee eens. Inmiddels genoegzaam aangetoond (opgravingen en DNA onderzoek) dat huidige zogenaamde Palestijnen niets met Filistijnen van doen hebben. Filistijnen waren zeevaarders en kwamen van Kreta.

Anton
Anton
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Niks nieuws onder de zon. Nederland had zelfs ooit een antisemitische premier, Van Agt, weet u nog? Over het huidige kabinet hoef ik helemaal niks meer te zeggen.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een zin moet voldoende zijn.

Links steunt de Islam.

Willem Visser
Willem Visser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik begrijp niet waarom Christenen niet reageren op de claim die Moslims leggen op de Tempelberg. Uit de Bijbel weten ze toch dat Jezus de Thora onderwees in de Joodse Tempel aan Joodse mensen…

Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De NOS is altijd anti-Israël. Heb de laatste jaren zo’n hekel aan die club gekregen. En dan beweren dat je objectief bent.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

En wij kunnen de staatsomroep niet opzeggen. Het afschaffen van kijkgeld was toen al een geplande operatie.

Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ja, onze regering is (verkapt) antisemitisch. Vooral d66 en gl. De Cu denkt ook aan een tweestaten oplossing, terwijl christenen weten dat israel Gods volk is.
We moeten achter israel staan, ondanks hun keuzes met hun eigen land. Dat neem ik vooral de Cu kwalijk. Daarom stem ik dadelijk op een partij die wel achter israel staat.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland met de EU schaart zich liever achter de Palestijnen die alleen tevreden zijn met het einde van Israël. Ook nu steeds meer Arabische landen hun betrekkingen met Israël aan herstellen zijn. Dat het plan van de regering Trump vruchten begint af te werpen wordt afgedaan door onze media alsof het zonder Trump ook zou gebeuren. Het zit Europa niet lekker dat de situatie in het Midden-Oosten genormaliseerd wordt nu zij op de verkeerde paard hebben gewed. Bij ons zelfs met onze eigen Palestijnse minister die de aanvallen tegen Israël op verkapte wijze financiert.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De antisemitische EU staat compleet voor paal. Met types als Kaag, die liever terrorisme financiert dan de jeugd in Palestina vrede en welvaart gunt. Ziek.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Daar noemt u ook wel iemand: Letterlijk en figuurlijk een Palestijnenlover!
(Er is nog een ander woord voor, maar laat ik me maar inhouden.)

Isabel
Isabel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mogelijke redenen van antisemitisme van onze regering zijn m.i.:

O de agressiviteit en onverdraagzaamheid van de moslims in Nederland en overal wereldwijd, tegenover andersdenkenden
De decennialange linkse “progressieve” meegaande, onpraktische mentaliteit is machteloos tegenover de primitieve, macho, islam culturen. Onze wetten zijn niet berekend op grote aantallen islamieten Politici zijn BANG.

O door onze afhankelijkheid van de Arabische aardolie?
De rijke olie exporterende moslimlanden zijn prominent aanwezig in de VN. De VN legt steeds meer regels op aan de deelnemende landen. Doordat supranationale verdragen voorrang hebben op onze grondwet is ons land overgeleverd aan ondemocratische instanties. Politici zijn AFHANKELIJK, zij zijn uitvoerders van buitenlandse bevelen.

Onze landsregering wordt overruled door de supranationale organisaties in het buitenland, en binnenslands worden we overspoeld door vreemdelingen die zich niet aanpassen maar wel alles gratis willen hebben en onze cultuur minachten.

Onze regering bestaat merendeels uit baantjesjagers, narcisten en plucheplakkers, zij zijn er niet voor de burger/belastingbetaler maar voor zichzelf

Het loopt gigantisch uit de hand met dit land
WORD WAKKER EN STA OP

Jan deJong
Jan deJong
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

” is ons landsbestuur antisemitisch oftewel anti joods”? typ maar eens cidi kaag in, dan zie je dat Sigrid Kaag de nederlandse bijdrage voor UNWRA voor dit jaar heeft verdubbeld.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan deJong

Ziek. Ik noem het altijd UNWAR. Die enge club wil helemaal geen vrede. Nooit. Goed dat Trump die club heeft geboycot.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Tja, maar nu? Is Biden gek genoeg om die boycot weer terug te draaien?

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het beleid van Nederland, van de EU en de meeste andere West-Europese landen is gebaseerd op het internationaal-socialisme.
Dat houdt in dat mensen strikt individueel moeten functioneren, los van natie, staat of geloof. Dus moet Israël gesloopt worden, want dat is bijna het enige land waar die drie waarden samenvallen en ook nog een democratie is.
Uiteraard kan dit beleid niet openlijk op die manier gepresenteerd worden. Het wordt omgeven met een moeras van woorden zoals mensenrechten (die niet universeel kunnen zijn, zie Verklaring van Cairo) en gezwets over een blokkade van de Gazastrook die nooit heeft bestaan. Deze woorden moeten de onwetende burger het gevoel geven dat het rechtvaardig is om onrechtvaardig te zijn en dat het democratisch is om ondemocratische landen en groeperingen als Hamas te steunen.
Ja, het beleid van Nederland is anti-joods.

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“gretigheid lieten deporteren” ik heb me daarover jarenlang in stilte geschaamd voor mijn familieleden in Friese stadjes , totdat ik ging vragen naar hun passiviteit met die allergruwelijkste gevolgen. Mijn familie legde uit dat ze geen kontakten hadden met Joodse medebewoers en dat deze hun eigen ‘bubbel’ hadden. De Joodse groeperingen in de stadjes hadden hun eigen zuil net als de Katholieken , Hervormden , Gereformeerden en Doopsgezinden. De kernvraag is of de Joodse mede-burgers om hulp hebben gevraagd. Dat weet ik niet.
Meneer Lissauer de omgang met de terug gekeerde Joden indertijd en de dooretterende benadering van de roofkunst is beschamend, de hebzucht was – en is – van onopgevoede vrekken.
Waarom de msm en de meeste politici anti-israel zijn weet ik niet en ik suggereer de factor jalousie.

Fries canadees
Fries canadees
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  s.f.hoekstra

Hi hoekstra
Mijn familie heeft 600 jaar geschiedenis in Friesland liggen , en heeft dus WW2ook doorstaan

Uw argument van zuilen ed gaat in deze niet op:het was en IS een kwestie van verantwoordelijkheid nemen , en zoals we dat hier( noord west Canada)zeggen: if you don’t stand for SOMETHING, you fall for ANYTHING.
Or in Friesian: we binne fan bugjen frjemd

My farmer parents had several jewish onderduikers , overal vandaan sommigen opgevist van het IJsselmeer, and it has cost them!!
At least they could stand in front of a mirror without shame
Ik heb neddrland vaarwel gezegd in 1980 oa om redenen beschreven in Lissauer’ s artikel
Ik was toen al spuugzat van dat land
Een voorbeeldje:

In 1973 Werd ik opgeleid voor res off Klu
Yom kippur oorlog brak uit in oct dat jaar

Nederlandse regering( Dries van Agt, now there is a Jew hater)Weigerde landings rechten te geven om NATO ammo te laden in de grote Amerikaanse c5 galaxies
Henk Vredeling( min van defensie) heeft In zijn eentje , met risico s van dien, in stilte toestemming gegeven en wij hebben geladen

De meeste holle landers zijn meelzakken: je kunt erop om slaan, hij gaat toch niet staan

We wish you a merry Christmas

Thank you Ernst Lissauer for excellent article!

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Fries canadees

bêste Fryske man om utens , U hebt mijn reactie verkeerd gelezen. Mijn Pake was een untsjoch mantsje en exellent als koerier in Leeuwarden en kon zo nu en dan als rustend huisarts van betekenins zijn. 2 nichtjes van 14 en 16 brachten Vrij Nederland naar Amsterdam met de stoomboot vanuit Lemmer. Tante Riek had een huis vol Joodse mensen. En natuurlijk was er alle mogelijke soorten hulp. In Friesland werden NSB’ers uit de rijdende trein gegooid na station Sneek, een toch wel gezellig bericht zo met de Kerstdagen.

Ineke
Ineke
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een uitstekend artikel, helemaal mee eens. De Nederlandse overheid zou zich dood moeten schamen.

Bas Vos
Bas Vos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het zijn slechts een aantal voorbeelden. Meer internationaal.

Mischien zeggen de volgende voorbeelden meer.

Hamas die een petitie aanbied in de tweede kamer.

Iedere tweede week de oproep tot een nieuwe genocide op joden, op het nationale holocaust monument op de dam.

De nacht vd vluchteling willen organiseren in concentratiekamp westerbork.

Het legaliseren van holocaustontkenning door rutte.

D66 en gl die bds officieel als programma standpunt hebben.

Het labelen van joodse producten uit Israël.

De moeilijkheden rondom het namen monument.

Het is maar n klein voorbeeld van wat er nationaal als antisemitisme plaatvind.

Dan nog het voortdurend wegkijken hiervan. Ook de nu nog aanhoudende pvda steun voor de antisemiet, officieel nu, jeremy corbyn.

De komende jaren mogen we ons hart vadthouden voor Israël!

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vertel het ze, Ernst! Bij de JOVD was er ook kort ophef over extreme apps tussen haar leden. Daar is niemand weggestuurd. De NOS heeft er nauwelijks over geschreven. Bij Forum gingen ze dagen uit hun dak. Dat is ernstige willekeur, geen evenwichtige berichtgeving, zoals de NOS wettelijk verplicht is. Baudet een antisemiet? Laat me niet lachen.

r.maassen
r.maassen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het lijkt er wel degelijk op.

Maarten Vasbinder
Maarten Vasbinder
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je weet niet half hoe blij ik met dit artikel ben, Ernst.
Bedankt!

Jan Smelik
Jan Smelik
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeker, de Nederlandse politiek is vaak antisemitisch, niet de Nederlandse bevolking als geheel. Ook daar is een kloof tussen burgeres en politici. En het is ook een gotspe dat uitgerekend deze politici partijen als de FVD en PVV beschuldigen van racisme en Jodenhaat. Dat kan ook alleen maar met steun van de MSM natuurlijk. Heel goed dus dat deze feiten eens luid en duidelijk genoemd worden.

Colombe
Colombe
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ons landbestuur is niet alleen antisemitisch maar ook zwaar racistisch. Zie de toeslagenaffaire of beter gezegd de toeslagenmisdaad. Gekleurde mensen worden en werden te grazen genomen.

Repelsteeltje62
Repelsteeltje62
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Colombe

Beste Colombo, waarom racistisch erin betrekken en de toeslagenaffaire? In geen enkel verslag tot nu toe, wordt besproken wat de grondslag was om de toezicht op de “toeslagen” te verscherpen, dat dat gebeurde moet toch ergens een rede gehad hebben.
Dat ons land zeer antisemitisch is, daar ben ik het volledig met je eens.

Colombe
Colombe
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Repelsteeltje62

Antisemitisme is in mijn ogen een specifieke, op joodse mensen gerichte vorm van racisme. Ik zie het institutionele racisme vanuit de landelijke overheid toenemen. Hiervan worden met name gekleurde en joodse mensen de dupe. Ik probeerde de parallel tussen deze ontwikkelingen duidelijk te maken…

Repelsteeltje62
Repelsteeltje62
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Colombe

Excuus, Colombe

Colombe
Colombe
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Repelsteeltje62

Ja sorry, Repelsteeltje32, ik probeerde inductie (redeneren van bijzonder naar algemeen) te plegen en dat kan je in deze benarde tijden beter niet doen. Ik herhaal toch nog maar even, ik zie de overheid antisemitisch acteren jegens joodse mensen en racistisch acteren jegens gekleurde mensen en zie daar duidelijke parallellen in. De overheid voelt zich kennelijk ver verheven boven bepaalde groepen mensen en schiet daarmee op een misdadige manier tekort in haar dienende taak.

41
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x