Het migratiedebat is terug

NIDI-rapport voorspelt forse bevolkingsgroei door immigratie

Foto:

Het wordt weer verkiezingstijd. Politieke partijen gaan hun partijleiders kiezen en de grote thema’s worden weer van stal gehaald. Het zojuist uitgebrachte rapport van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) en het CBS Verkenning bevolking 2050 is aanleiding voor terugkeer van het immigratiedebat. De fundamentele vraag ligt voor in welk Nederland willen wij leven.

In het NIDI-rapport staat dat de Nederlandse bevolking bij ongewijzigd beleid in 2050 met dertig tot veertig procent gegroeid zal zijn door mensen met een migratieachtergrond, terwijl de autochtone bevolking krimpt. Een opzienbarende constatering. Het rapport is door het kabinet op 3 juli – de laatste dag voor het zomerreces – aan de Tweede Kamer gestuurd.

 

Overleven

Het afgelopen half jaar heeft de coronacrisis alle andere onderwerpen overschaduwd. Het leek alsof de grote politieke thema’s Europese Unie, Klimaat en Immigratie van de politieke agenda verdwenen waren. De media berichtten de laatste maanden nog maar over één onderwerp: hoe overleven we de coronapandemie?

Inmiddels is die storm geluwd en wordt voorzichtig de draad van het normale leven weer opgepakt. De coronacrisis heeft er in de EU stevig ingehakt. Dat was aanleiding voor Merkel en Macron om aan te dringen op een Europees herstelfonds om de economische gevolgen van de crisis te bestrijden. Klimaatpaus Frans Timmermans was er als de kippen bij om te verkondigen dat we, nu we toch de economie gingen stimuleren, ook maar gelijk versneld de klimaatdoelstellingen van Parijs moesten realiseren. Tenminste een kwart van de 750 miljard van het herstelfonds zou volgens hem aan klimaatbeleid moeten worden uitgegeven.

 

Getouwtrek

De discussie over deze twee thema’s is nog niet afgerond. De ‘Verstandige Vier’ (Nederland, Oostenrijk, Zweden en Denemarken) hebben roet in het eten gegooid. Ze willen niet zomaar hun chequeboek trekken voor de problemen van de zuidelijke lidstaten en stellen allerlei eisen aan het herstelfonds. Dat wordt dus nog een hoop getouwtrek met een nog onduidelijke uitkomst. Zevenentwintig landen moeten het eens worden over het herstelfonds en de nieuwe zevenjaarsbegroting van de EU. Niet iets dat je overnight beslist.

 

NIDI-rapport

Inmiddels is het derde grote thema van vóór de coronacrisis ook weer boven water: immigratie. Het NIDI-rapport stelt dat de bevolkingsgroei van ons land de komende dertig jaar wordt veroorzaakt door mensen met een immigratieachtergrond. Dat betekent nogal wat. De Nederlandse bevolking groeit van nu 17 miljoen naar 22 miljoen in 2050, in een land dat volgens menigeen al overbevolkt is. Bovendien zal de samenstelling van de bevolking er drastisch door veranderen. Terwijl het deel van de bevolking met een migratieachtergrond nu twintig procent bedraagt, zal dat percentage oplopen naar ruim veertig procent.

 

Middenpartijen

In PVV- en FvD-kringen wordt al ‘omvolking’ geroepen, maar ook de traditionele middenpartijen laat dit onderwerp niet onberoerd. Met het oog op de verkiezingen van volgend jaar willen de traditionele middenpartijen VVD en CDA natuurlijk voorkomen dat PVV en FvD scoren op het migratiedossier. Evenals in de aanloop naar de verkiezingen van 2017 proberen zij met ferme taal onderwerpen van de rechtse oppositie te kapen. Daarna hoorden we er uiteraard niets meer over, maar dat terzijde.

Zo liet de kandidaat-partijleider van het CDA Hugo de Jonge als reactie op het rapport al weten dat hij elk jaar een discussie wil over de omvang van de immigratie. Ook de VVD laat zich inmiddels niet onbetuigd. De partij haalde het ‘opvang in de regio’-scenario – ooit gelanceerd door oud-VVD Kamerlid Malik Azmani – maar weer eens van stal. Dat zou volgens de liberalen toch een mooie oplossing bieden voor de illegale migranten die nu Europa weer dreigen te overspoelen.

 

Toename immigratie

Nadat in de EU een tijdelijke afname van de illegale immigratie had plaatsgevonden, vanwege het gesloten grenzenbeleid van de voormalige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini, het dappere verzet van de Grieken aan de grens met Turkije en de coronacrisis zelf, nemen de aantallen immigranten nu weer toe. Vooral via Spanje. De socialistische Volksfrontregering van premier Sanchez heeft de grens opengesteld en met bussen vol worden de migranten door het Rode Kruis naar de grens met Frankrijk vervoerd. Alwaar ze doorreizen naar Noord-Europa, met onder andere Nederland als bestemming.

 

Vluchtelingenverdrag

Het Nidi-rapport gaat uit van “ongewijzigd beleid”. Niet zo gek, als we zien dat de regering vlak voor het zomerreces nog even snel besloot geen pogingen te zullen doen om het Internationale Vluchtelingenverdrag aan te passen. Dit verdrag verbiedt om illegale migranten terug te sturen (non-refoulement), wanneer zij voet zetten op EU-grondgebied. Deze clausule wordt zelfs door de EU zodanig geïnterpreteerd dat bootvluchtelingen – die overigens veelal volgens de definitie van hetzelfde vluchtelingenverdrag géén vluchteling zijn – recht hebben op een asielaanvraag en om door EU-grensbewakingsdienst Frontex afgeleverd worden in de zuidelijke EU-lidstaten.

 

Drogredenering

Een tweede reden dat wijziging van beleid niet te verwachten is, komt voort uit de gangbare redenering van de coalitiepartijen dat Nederland veel arbeidsmigranten nodig heeft vanwege de vergrijzing. Het ‘handen aan het bed’-argument. Dat dit een drogredenering is die allang is doorgeprikt, mag niet deren. Maar het is nog steeds het kabinetsstandpunt. Het verklaart waarom staatssecretaris Broekers-Knol er zogenaamd maar niet in slaagt om een afspraak te maken met haar Marokkaanse ambtgenoot en de uitgeprocedeerde asielzoekers niet terug kan sturen. Zie de verhelderende Twitter-draad van demograaf Jan van de Beek. 

Jonge arbeidsmigranten

De regering wil helemaal niet dat migranten teruggaan. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat we jonge arbeidsmigranten nodig hebben. Dat ze vaak nog wat ‘baldadig’ zijn en dat asielzoekerscentra worden geterroriseerd wordt op de koop toe genomen. Mettertijd ‘integreren’ ze wel. Ja, keep on dreaming. Dat dachten ‘theedrinkers’ als Job Cohen ook. Het liep iets anders ….

Het is triest, maar van deze regering hoeft ondanks alle verkiezingsretoriek geen wijziging in het immigratiebeleid te worden verwacht. Terwijl dat heel wel mogelijk is, ook mét het huidige vluchtelingenverdrag. Ik schreef daar eerder over. Ik denk dat de vooronderstelling van het Nidi-rapport, ongewijzigd beleid, dus een reële vooronderstelling is als de huidige coalitiepartijen na de verkiezingen aan de macht blijven of gewisseld worden met andere immigratievriendelijke partijen, zoals de PvdA en GroenLinks.

 

Andere coalitie?

Tenzij de Nederlandse burger kiest voor een ‘realo-rechtse’-coalitie van partijen als VVD, CDA, SGP, FvD en PVV, moeten we rekening houden met een sterke bevolkingsgroei die vrijwel volledig door immigratie wordt veroorzaakt.

Dat een dergelijke andere coalitie kans van slagen heeft lijkt op dit moment niet voor de hand te liggen. De meest recente peilingen laten een comeback zien van de huidige regeringspartijen, met de VVD voorop. En ook de PvdA lijkt hersteld van de vernietigende nederlaag in 2017. FvD en PVV zullen een verrassende, omvangrijke overwinning moeten behalen om de VVD en het CDA te dwingen tot een ‘realo-rechtse’ coalitie. Niet echt waarschijnlijk, maar zoals mijn collega-columnist Jan Gajentaan laatst zei: “Wellicht heeft Rutte te vroeg gepiekt.”

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
31 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In welk Nederland willen wij leven ??? Een beetje héél erg domme vraag ! In géén geval in een Nederland waarin ons reeds diverse democratische rechten zijn ontnomen zoals het referendum en demonstratierecht, géén Nederland waarin échte Nederlanders op ‘t tweede plan zijn geraakt en géén Nederland waar de “regering” z’n oren laat hangen naar een stel hard schreeuwende inboorlingen die óns cultureel erfgoed wensen te vernielen en géén Nederland waarvan de toekomst in handen wordt gelegd van een dictatoriale EUSSR. Dáárvoor hebben onze voorouders niet gevochten of zélfs hun leven gegeven.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

….en géén Nederland dat de zelf gezochte (en gevonden!) ellende en zelf gecreëerde problemen van “de rest van de wereld” moet betalen.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hubertus Vicus

@ Hubertus Vicus. 👍👍Mee eens; en zo zijn er nog -tig voorbeelden van weerzin wekkende maatregelen waardoor Nederland niet meer het Nederland is om in te wonen, althans niet voor echte Nederlanders.

Jack Hiemstra
Jack Hiemstra
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Als het zover is, welk land is dan nog zelfstandig in staat om een benodigde keiharde explosieve militaire klap uit te delen zonder steun van de VS? Sowieso onze vrienden uit de UK. Die stelden een goede krijgsmacht altijd wel op prijs. Gezien de harde lessen uit het verleden. Fouten zijn bedoeld om ze maar 1 keer te maken, helaas! Aldus een Duitse Generaal tijdens verhoor door Amerikanen na WW2

Eric
Eric
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

En vergeet ook niet Sebrenica!

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Inderdaad. Waarom gedenken wij eigenlijk onze bevochten ‘vrijheid’? . Zonde van al die jonge mensenlevens die hiervoor geofferd zijn. Loop maar eens rond op oorlogskerkhoven. Die jonge mannen zijn voor NIETS gestorven, want men importeert nu mensen uit culturen vol geweld en oorlogszucht. Vreselijk.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het Migratiedebat is terug.

Er is in Nederland nog nooit, een debat geweest waarin migratie bespreekbaar was.

De stelregel van het Linkse Rutte kartel is simpel, alles mag binnen komen en als je het daar niet mee eens ben, dan is de term Racist / Fascist op die anders denkenden van toepassing.

De omvolking in opdracht van de club achter gesloten deuren, gaat gewoon door.

Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Links wil migratie om de multiculturele samenleving en “Rechts” voor de lage lonen werknemers. De socialisten en liberalen hebben elkaar gevonden en dicteren de voorwaarden. En niemand komt er tussen is de bedoeling.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Hoop en (galg)humor is het enige wat wij nog hebben. Als ik zie de oppositie in de kamer bezig dan blijft alleen de galghumor over om eerlijk te zijn. Allemaal slaven van het polderen oftewel het slechtste van alle partijen wordt gedogen dus is de burger de klos. Anderen worden uitgesloten. De media zingen met de gevestigde orde mee en gaan elkaar controleren door meldpunten. De nieuwe pensioenfonds wordt een loterij met winnaars en verliezers en vandaag wordt de arrogante de Jonge gehesen tot de nieuwe leider want zo wil dat men bij het oude te houden. En ondanks alles blijven velen zeggen dat wij het nog goed hebben en gaan stemmen als vanouds.

DPmar
DPmar
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

NI28, talloze malen probeerde ik een bericht een Duits persbericht in NL onder de aandacht te brengen. Hierin werd vermeld dat Lagarde, toen IMF, het ‘nuttig vond’ dat de rijke EU landen (o.a. NL) 10 tot 30% van hun spaartegoeden zouden overhevelen aan Brussel t.b.v. de arme landen, lees: Frankrijk, waar de meeste ‘niet terug te betalen leningen’ waren uitgeschreven aan zuid EU. Daarom moesten ook ‘op bevel van de Fransen’ in ca 1998 Italië en Griekenland toetreden tot de EUro en had NL dat maar te slikken. Nu komen alle ‘uitbetaalde steunbetalingen’ aan zuid Europa, keurig bij de Fransen terecht en, naar ik begreep ook in Duitsland. Het gaat om duizenden miljarden en die moeten ergens vandaan komen!! Na het Duitse krantenbericht vroeg ik het PME om uitleg. Kreeg een eerlijk antwoord: ‘Hier kunnen en willen wij u niet berichten’! De Telegraaf weigert erover te spreken evenals vele anderen, kennelijk rust er embargo op. Ik ben geen expert op dit gebied maar ik voel ‘op m’n Hollandse klompen’ aan dat een groot deel van onze pensioenpot naar Brussel zal gaan! Dijsselbloem en Koolmees weten dit, maar zwijgen. Binnen 24 uur na het 2019 pensioenakkoord kwam de ‘politiek uitgerangeerde’ Dijsselbloem als een duveltje uit een doosje om de rekenrente te verlagen. Kennelijk is hij door Rutte als waakhond bij onze spaarpot gezet waarover in feite de overheid niets te zeggen heeft. Wat organiseerde staatsecr. Klijnsma met onze pensioenpot, niemand weet (zegt) het! Alleen dit geschetste scenario pas in de gebeurtenissen, tenzij iemand anders met een plausibel mooier scenario komt! Lagarde terroriseert momenteel de EU met haar alles verwoestende beleid, dit alles ten faveure van de de Fransen en zuid Eu.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  DPmar

Inderdaad, er moet maar een mentaliteit in EU heersen, die van snel opmaken wat er is want als je spaarzaam bent dan komen de gieren op af. Wie spaarzaam is die moet gestraft worden. Iets dergelijks is nu in Tsjechië bezig onder de premier Babis(die van de EU geld). Het land ontvangt jaarlijks wat Nederland inlevert maar het kan niet op. Zij hebben de hoogste staatschuld ooit gecreëerd. En waarom ook niet, als Italië hun misdragingen krijgt betaald waarom zou hij niet de hand ophouden. Wedden dat ie het krijgt? Want zelfs Merkel wil niet een tweede -xit en Babis, die nare man is in staat om te dreigen.

Martine
Martine
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Inderdaad dat is in een notendop wat er aan de hand is. Onze identiteit wordt weggevaagd en vervangen door immigratie en door bewegingen als BLM. Mede dank aan onze kritische media. Het probleem is dat het merendeel van de mensen dit niet zien en straks weer vrolijk op de VVD gaan stemmen. Dat mensen nog steeds op van die holle persoonlijkheden als Rutte en de Jonge stemmen.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Iedereen weet dit.
Waar de dombo’s in Den haag geen rekening mee (willen) houden, is dat immigranten hier niet naar toe komen om te werken
Dus, de kleine groep, waaronder mijn kinderen en kleinkinderen, worden zwaarder belast.
Maar ja, dit bananenkabinet zit er niet om goede keuzes te maken, maar om riant salaris te verdienen. En wie dan leeft, die dat zorgt hé.
Daarom: stem pvv of fvd.. dan kunnen we de geldstroom misschien vertragen.

DPmar
DPmar
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zoals al tientallen jaren is al dit politieke geblaat van alle ‘oude partijen van VVD t/m GL en alles daartussen’ vanaf nu tot aan de verkiezingen alleen maar het geluid dat de kiezers willen horen. Dat weten ze donders goed. De kiezers zouden er goed aan doen om er helemaal niet naar te luisteren. Ook verkiezingsdebatten zijn 100% fake, allemaal geblaas met ‘one liners’ om uit te stralen hoe ad rem en bij de hand ze zijn. Negeer het! De kiezer hoeft alleen maar te kijken naar wat de dames en heren werkelijk hebben gepresteerd in de afgelopen jaren en dat is bar weinig voor de Nederlandse bevolking!! En dan druk ik het nog zachtjes uit want in feite zijn de ontwikkelingen hier dramatisch! De belastingen stapelen zich op, er wordt gesmeten met miljarden, maar niet voor ons. Nergens is geld voor, schandalen stapelen zich op. Elk ministerie, met aan de top de belastingdienst, defensie en justitie, is een puinhoop en blijft een puinhoop. Iedereen weet het en de politiek dendert gewoon op de oude weg door, zo ook na de komende verkiezingen. Ook dan zullen de echte deskundigen niet aan het woord mogen komen zodat we tientallen miljarden of nog meer moeten ophoesten om de ‘politieke schijnwereld’ te bekostigen.
Kort samengevat, elke stem op een van al die oude partijen is er een die dit dramatische gedoe wil voortzetten! Geen van deze partijen WIL verandering, dit werd afgelopen week bij het CDA wel pijnlijk duidelijk want De Jonge moest en zou winnen!
Vraag me wel af of die verkiezingen wel komen want als Rutte’s Noodwet er komt, konden die verkiezingen wel eens van de baan zijn.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  DPmar

& DPmar. Volledig met u eens !!! Nederland is verworden tot een derde-wereld-land met een stelletje mafketels a.h. roer die dénken met hun “prachtige” praatjes de bevolking te kunnen lijmen en om de tuin leiden. Veel Nederlanders zijn , nog steeds, stekeblind en stokdoof door te blijven stemmen op partijen die de huidige chaos hebben veroorzaakt……….onbegrijpelijk !

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

De voorouders zijn al lang vergeten net als de ouderen nu.

Kees Rooke
Kees Rooke
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vrees dat dit scenario bewaarheid wordt. Dat Spanje hieraan meewerkt is buitengewoon ernstig. Ik vrees inderdaad dat er de komende jaren niets aan gedaan wordt. Het ergert me wel dat bijvoorbeeld Bente Becker en Hudo de Jonge suggereren dat er ruimte zit. Die is er niet, We worden gewoon voorgelogen.

Bas vos
Bas vos
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beste auteur,

Prima artikel….
Echter….en dat wilde ik toch opmerken..”het immigratie debat is terug”

Ten eerste is het weggeweest dan?

Mijn tweede opmerking, welk debat?
Bij een debat probeert men voors en tegens een standpunt te laten innemen. Alles wat tegen is, word uitgesloten van deelname. Welk debat dus?

Het is net als met erdogan die de hagia sofia om laat bouwen tot moskee.

Hij geeft daar opdracht voor, een rechter word wat in het oor gefluisterd, erdogan legt het plan voor aan de rechter, die zn goedkeuring geeft.

En wat zegt o.a. de nos? Rechtbank geeft toestemming om de hagia sofia een moskee te maken.

De wereld op zn kop……
En het ergste is, het is niet waar.
Er is geen debat, en ook geen rechtbank die erdogan toestemming gaf. Maar erdogan die erdogan toestemming gaf.

Het lijken kleinigheidjes…dat zijn het niet.

Er word namelijk een indruk gewekt van n situatie die niet bestaat.

Je geeft links nederland zo gelijk. Hun beweren dat er een debat is geweest. En hun het debat gewonnen hebben.

Alleen was er nooit n debat, want je mocht niet meedoen. Ondanks de ernstige gevolgen en de verkrachting vd democratie.

De nederlandse autochtone bevolking word verdreven. En een groot deel daarvan uitgesloten om daarover te mogen meebeslissen.

Het is migratie dictatuur…..

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zolang de regering gevormd wordt uit dezelfde partijen veranderd er niets. Omdat er geen echte oppositie is in de kamer is de kans op verandering nihil. Dat er nu voor de verkiezingen van alles tijdelijk bespreekbaar wordt is een farce die na de verkiezingen snel verdwijnt wanneer er een regering komt die de kiezer niet wilde onder andere omdat er partijen uitgesloten worden zoals in een dictatuur. Nederland wordt een overbevolkte afvoerputje waar de allochtone Nederlander langzaam verdwijnt en gekoloniseerd wordt vooral door de derde wereld landen die gebruik maken van de verouderde VN resolutie over de rechten van de mens. Zo is ook te zien wie in de VN het hoogste woord heeft. Daar Nederland haar wetten onder de internationale wetten heeft geplaatst is er geen verweer mogelijk. De Nederlandse regering heeft eigen land en bevolking verkwanseld en heeft niets te vertellen. Nederland wordt de grootste stad ter wereld zonder enige nationale binding voor eigen inwoners en zonder plaats voor de natuur en traditionele cultuur. Een ware cultuur genocide. Een 24/7 onleefbare drukte waar mensen als haringen in een vat gepropt worden en zonder enige binding van etnische groepen. Dat zal op den duur leiden tot onrust en desnoods een middeleeuwse stammenoorlog. Overbevolking als de enige niet bespreekbare item is de grootste vernietiger van het leven op aarde. Enige visie is ver zoek.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Men lijkt uit te gaan van de bijzonder wereldvreemde veronderstelling dat religieuze, ideologische en culturele verschillen niet bestaan en dat als je mensen van heel verschillende religieuze, ideologische en culturele achtergrond en masse bij elkaar voegt, dat dat een voor de overheid beheersbaar geheel blijft, gericht op welvaart en welzijn, mag je hoop ik toch veronderstellen, en dat het niet uiteindelijk uitdraait op een burgeroorlog en bloedbad en de vestiging van een corrupte en criminogene failed state en schurkenstaat of anders een totalitaire dictatuur met uitgebreide faciliteiten voor repressie en eliminatie. Ik weet niet precies waar de regering eigenlijk mee bezig is. Misschien kijken ze niet meer dan twee meter in de toekomst en hebben ze zoiets van: ‘Het zal mijn tijd wel duren’, of: ‘Als Merkel&Brussel er maar schik mee hebben, dan zal het mij verder worst wezen’.

E. Vreeland
E. Vreeland
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Ze aanbidden het gelijkheids ideaal. Iedereen is gelijk en alle culturen zijn gelijk.
Timmerfrans heeft destijds een beruchte speech gehouden voor het Europees parlement, dat ieder land ‘divers’ moet worden.
In feite is dit neo marxisme. Dit is de drijfveer van links. Rechts (vvd) denkt dat er geld te verdienen is in een grenzeloze wereld.
In feite zijn de kleine 3 ; PVV, FvD en SGP de enige partijen die het belang van de autochtoon op 1 zetten.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er wordt gesuggereerd dat het migratiemodel problemen oplost zonder dat er problemen door worden veroorzaakt. Zoals Van de Beek en Latten aangeven bestaat een dergelijk migrateimodel niet. Sterker nog, het migratiemodel is onhoudbaar en de problemen die erdoor veroorzaakt worden zullen groter zijn naarmate het model langer in stand wordt gehouden. Tijd om eens te spreken over het besluitvormingsmodel, waardoor we met het huidige migratiemodel zitten opgescheept.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er komt een nieuw kabinet volgend jaar. Om de migratiestroom te stoppen, hoeven ze alleen maar de uitkeringen te stoppen. En weg is 70% . Desnoods terugsturen naar spanje

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben niet geïnteresseerd in een debat op televisie. Die heeft totaal geen nut daar niemand spreekt zoals ie echt zou willen. Waar twee kanten zijn zijn er twee meningen. Bij dit soort debatten wordt er gepolderd zodat iedereen mooie dingen zegt maar het probleem niet opgelost wordt. Dus met garantie tot de deur. Politieke correctheid is de basis zeker voor mensen die nog met hun carrière bezig zijn. Net zoals in het echte communisme zou die meteen beëindigd zijn met een klik bij een meldpunt. Huiveringwekkende ontwikkelingen waarbij de regering en activisten een pact sluiten om de vrijheid op meningsuiting te censureren. Wij beleven donkere tijden en als wij dit toelaten belanden wij in het echte communisme of een variatie daarop.

Gussel
Gussel
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

En het volkomen met u eens, de dictatuur in wording.

Cees Dekker
Cees Dekker
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wederom een duidelijk artikel. Wanneer, o wanneer zullen VVD-kiezers in de gaten krijgen dat ze “in het pak worden genaaid”? De uitspraken van Bente Beckers, genoemd in dit artikel, zijn inzichtgevend. Hoe kan ze met droge ogen zeggen, beloven, wat ze zegt, terwijl haar partij, en haar staatssecretaris-voor-spek-en-bonen, Broekers-Knol, het nu, terwijl ze leidend zijn in de regering, het zo laat afweten? Als zij, Bente, het echt meent, zou ze dat kunnen laten zien door over te stappen naar PVV of FVD. Dat zou getuigen van moed en dat zou respect opleveren. Loze kreten doen dat niet.

Cerberus
Cerberus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is al geen debat meer sinds “paars”. Sinds de paarse midden partijen met elkaar de deal hebben gemaakt om de buit samen te verdelen (door uitruil van financiele en groen-socialistische) voordelen en nieuwkomers als PVV en FvD buiten te sluiten. Er is ook daarmee geen democatische samenleving meer, doordat de uitlaatklep door de middenpartijen verstopt is, resteert alleen polarisatie. Sinds paars lopen vier lijnen samen op: – Economisch-financieel (globalisme, grote financiele voordelen voor globale bedrijven en financiele elite, enorme winsten op de beurs voor de selected few, buy-outs: geselecteerde bedrijven helpen op kosten van de Nederlandse samenleving) VVD-lijn – Socialistisch groen (Nl- en EU-centralisering, steun onbeperkt alles als het maar geen Nederlanders zijn maw: onbeperkte internationale solidariteit (Fr, Gr, Esp en It) , voor onbeperkte immigratie (laat Gr, It en Esp die asielzoekers maar naar Nl doorsturen, geen enkel probleem voor deze elite) , voor onbeperkte zorg aan anderen, voor onbeperkte huisvesting voor anderen, voor onbeperkt schoppen en vijand denken naar de Nederlandse cultuur en Nederlanders) Groen-Links lijn – De reele economie (enorme inflatie, enorme belastingverhogingen, enorme kostenverhogingen (hypotheken), faillissementen, robotisering) – De mondsnoering van de burger (de burger als de vijand van de elite, ontmantelen van de democratie (referendum), de total social media control state) – Het morele failliet (de ruggengraatloze moneygrabbers (VVD/CDA), de kritiekloze Mao-volgers (GL, NPO en bijna alle andere media), de kriekloze centraliseringbelievers en ander ECO- en EU worshippers, de kritiekloze “andere” cultuur of kleurtje is het beste wat Nederland kan overkomen (naast nog meer Schiphol-overlast) (GL en andere NPO-ers).

Gussel
Gussel
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cerberus

En de BN ers

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vreselijk vooruitzicht. Gelukkig ben ik al 60 + en heb ik geen kinderen. Mijn tijd zal het wel duren. De rest van Nederland gunt zijn nazaten dus een verschrikkelijke verdeeldheid en wellicht burgeroorlogen. Beschamend.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Door automatisering en robotisering neemt de werkgelegenheid in hoog tempo af. De vergrijzing houdt dat vooralsnog mooi in evenwicht.
Je kunt veel mensen “importeren” maar die mensen laten de economie niet groeien. waardoor er meer belasting moet worden betaald om die mensen te onderhouden. De nieuwkomers kopen wat meer basisartikelen voor een huishouden, terwijl de werkende mensen minder extra’s kopen; dat geld hebben ze domweg niet meer.

Die massa-immigratie lijdt tot een explosieve bevolkingsgroei. De economie groeit niet mee, dus gaat de samenleving in zijn geheel fors verarmen. Wat niet bevorderlijk is voor die broodnodige groei van de economie.
De nieuwkomers stellen op hoge poten ook steeds meer eisen aan de aanwezige inwoners van ons land.

Al met al een giftige cocktail, die onze samenleving heel veel schade gaat berokkenen.

31
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen