‘Blacks’ net zo goed slachtoffer van Black Lives Matter

Protesten ontaarden in plunderingen en geweld

Knielende demonstranten die de voeten kussen van zwarte medeburgers. Brandende wijken, geplunderde winkels, gesloopte auto’s. Doden en gewonden in alle huidskleuren. ‘Black Lives Matter’, corona bestaat niet meer. Wat is er in vredesnaam aan de hand? Protest vanwege racisme tegenover ‘blacks’, of een aanval op de politie en de gevestigde orde? En komen de opgelaaide haat en het geweld straks als een boemerang terug en is dan iedereen het slachtoffer?

Misstanden

Massaal demonstreren tegen een misstand verdient ieders sympathie. Naar men hoopt dwingt zo’n burgerprotest actie af bij de verantwoordelijken. Er zijn veel misstanden, overal en altijd. Tegen welke misstand ga je protesteren? Of, liever gezegd, waartegen wordt een demonstratie georganiseerd? Daar moet men tijd en geld voor hebben én kunnen verwachten dat er een grote opkomst volgt: je doet het natuurlijk niet voor anderhalve man en een paardenkop.

Als (verre) familieleden in Zuid-Afrika rücksichtslos worden afgeslacht omdat ze blank zijn en hun aanvallers op deze manier rekeningen uit het verleden willen vereffenen, kom je dan in actie? Als in je favoriete vakantieland, Frankrijk, al meer dan een jaar uiterst gewelddadig door de politie wordt opgetreden tegen de Gele Hesjes, met doden en gewonden tot gevolg, verhef je dan je stem?

 

‘Verkeerde’ slachtoffers en daders

Er klinkt nauwelijks protest. De grove misstanden in Zuid-Afrika en Frankrijk worden door de media onder het tapijt geveegd. Vrijwel geen politicus die het erover heeft. Hetzelfde geldt voor het steeds maar toenemende antisemitisme en de gruwelijke vervolging van (zwarte) christenen door radicale moslims in West-Afrika. Het zijn blijkbaar de ‘verkeerde’ slachtoffers. Niet onze aandacht waard. En ook de ‘verkeerde’ daders, zoals bij de grootschalige verkrachtingen van blanke meisjes in het Verenigd Koninkrijk door Pakistaanse immigranten. Geen haan die er naar kraaide.

 

Demonstraties

Hoe anders is dat bij Black Lives Matter. In no time werd wereldwijd bekend dat George Floyd was overleden door het brute en onrechtmatige optreden van een ‘witte’ politieagent in de VS. Racisme! En zo werden overal razendsnel grootschalige demonstraties tegen het politiegeweld in de VS op touw gezet. Enorme menigten op de been in alle grote steden wereldwijd. Want Black Lives Matter en andere organisaties, gesponsord en gesubsidieerd, hebben overal ‘kantoren’ en gulle geldgevers. En steun van regeringen en politici. Strijden tegen racisme en achterstelling van zwarte mensen is immers een goede zaak.

 

Boete doen

Met die vreedzame protesten is iets raars aan de hand. Menigtes die met een gebalde opgestoken vuist samen Black Lives Matter scanderen, ja, dat kennen we van vroeger. Was dat niet het handelsmerk van Black Power? Maar allemaal op de grond gaan liggen om tot tranen toe bewogen de laatste woorden van de vermoorde George Floyd aan te horen, is nieuw. En wat te denken van de ‘zwarten’ die vooraan mogen zitten en de ‘witten’ die naar achteren worden gedirigeerd bij een protest in Groningen?

Of neem de Black Lives Matter-activisten die blanke voorbijgangers en demonstranten, politieagenten en zelfs regeringsleiders zo ver krijgen om te knielen en hun excuses aan te bieden. Of hun schoenen te kussen. Het nieuwste is nu voeten wassen.

Zulke bizarre taferelen zijn nog nooit waargenomen.

 

Zelfvernedering

‘Witte’ mensen die zich vol overgave wentelen in boete en schuld vanwege hun white privilege en de zonden van hun over-overgrootvaders. Die de mantra’s van de sprekers herhalen met een welhaast religieuze overgave op hun gezichten. Dat doet hun zichtbaar goed. De biechtstoel is natuurlijk ook al een tijdje uit beeld, en je moet toch wat met je zondige geweten. Zelfgekozen vernedering. De beelden doen denken aan Mao’s tijd, de Culturele Revolutie, waar mensen ook vernederd werden om het laatste restje burgerlijk bewustzijn uit te bannen. Maar op die behandeling zaten de slachtoffers destijds echt niet te wachten.

 

Grenzeloos naïef

Eén conclusie die je hier alvast kunt trekken, is dat deze volgelingen grenzeloos naïef zijn. Want hun eigen ‘leiders’ van Black Lives Matter, onder wie Afriyie en Akwasi, zijn niet zo schuldbewust. Afstammend van beruchte slavenhandelaren uit Ghana, de Ashanti, zien zij er geen been in om onnozele Hollanders deelname aan de slavernij te verwijten. Opmerkelijk is ook dat zij, en miljoenen Afrikanen met hen, ondanks al dit vreselijke racisme toch maar het liefst in Nederland verblijven of er gisteren al naar af wilden reizen. Ernaar verlangend om hier direct gediscrimineerd te worden?

 

‘Zwart’ tegen ‘wit’

Wat zijn trouwens de motieven van Black Lives Matter? Natuurlijk moet je racisme bestrijden. Maar dat racisme is in hun ogen uitsluitend racisme van ‘witten’ tegen ‘zwarten’, niet van ‘zwarten’ tegen ‘witten’, of van licht-gekleurden tegenover zwarten, enzovoort. Overlijdt een ‘witte’ door politiegeweld, wat volgens de statistieken veel vaker gebeurt, dan hoor je daar niets over. Het gaat dus helemaal niet over racisme in het algemeen, maar over een gevecht van ‘zwart’ tegen ‘wit’.

 

Er wordt ook net gedaan alsof wat er in Amerika gebeurt ook hier gebeurt. Dat is onzin, ook al proberen de blacks dit met overtuiging te verkopen en wordt dit klakkeloos door de media overgenomen. En wringen BN’ers zich in bochten om in zichzelf en hun opvoeding het racisme te ontdekken. Maar ja, je moet wat om je bestaansrecht te bewijzen en je subsidie veilig te stellen. Zeker als het de meeste Nederlanders in feite totaal niet interesseert welke huidskleur iemand heeft, maar vooral iemands gedrag belangrijk is.

 

Orgie van geweld

Het gedrag bij de protesten in de VS, maar ook in andere landen, ziet er niet fraai uit. Vreedzaam betogen verandert al te vaak in vernielen, plunderen en geweld. En was het alleen de Antifa-club maar die het vuur opstookt, omdat die nogal voorspelbaar elke gelegenheid benut om de gevestigde orde aan te vallen. Maar we zien en zagen ook volop grote groepen donker gekleurde mensen die enthousiast winkels leeg roofden of aan diggelen sloegen, auto’s stalen of vernielden, of gericht blanke mensen aanvielen. Vergezeld van jonge mannen met capuchons en petjes op. Blinde haat en vernielzucht, waar velen het slachtoffer van werden. Bij de politie, maar ook bij zwarte mensen, die zijn of haar eigendom wilden verdedigen.

You told me Black Lives Matter, you lied, you wanted to loot the store, you needed money, Get a Job, stop stealing”, aldus een zwarte vrouw van wie de winkel werd geplunderd.

Alleen bewapende en schietklare burgers lieten ze ongemoeid.

 

Rokende puinhopen

Wat rest zijn rokende puinhopen en woedende mensen van alle kleuren die bij hun vernielde of uitgebrande winkels en huizen staan, en helemaal opnieuw moeten beginnen. Uitzichtloze wanhoop. Minneapolis, waar het eruit ziet alsof er oorlog is geweest.

 

Woede en verdriet bij de slachtoffers en nabestaanden. Van wie het merendeel waarschijnlijk blij zou zijn geweest als de demonstraties vanwege het corona-gevaar zouden zijn verboden: dat had een hoop ellende gescheeld. Hoe het nog steeds aanwezige corona-virus zich in dit mensenmassagewoel heeft verspreid, is ook maar afwachten. ‘Maar het protest was belangrijker,’ vonden de linkse bestuurders, dus ze namen dat risico voor lief…Sterven er straks nog meer mensen voor linkse idealen?

 

Law and order

Wat voor positiefs leveren de demonstraties op? Een hernieuwd bewustzijn over zoveel raciaal onrecht hier, dat er dringend ‘wit huiswerk’ moet worden voorgeschreven? Alvast vroegtijdig gezeur over Zwarte Piet? Of voortaan alleen maar kopen bij blacks en in hun restaurants gaan eten? Een soort omgekeerde apartheid…

De geweldsspiraal in de VS moet hoe dan ook worden gebroken. Bij ontbreken van law and order vervalt een samenleving in chaos en anarchie, waarin alleen het recht van de sterkste geldt. En het zijn juist de blacks die effectieve wetshandhaving het meeste nodig hebben, omdat zij het vaakst slachtoffer zijn van criminaliteit. Ook al eisen de Black Lives Matter-activisten op hoge toon dat de politie moet worden afgeschaft.

Vinden de twintig procent black and coloured cops in de korpsen van de VS dat ook een goed idee?

 

Boemerang

Zouden de Black Lives Matter-demonstranten straks met een ‘goed gevoel’ terugkijken op deze manifestaties? Zou de onderlinge verbondenheid en het saamhorig opstaan tegen racisme uiteindelijk tot iets goeds leiden?

Of worden de rokende puinhopen nog groter en vallen er meer slachtoffers? En keert de nu aangewakkerde haat tussen de verschillend gekleurde bevolkingsgroepen als een boemerang terug?

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
36 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit komt nooit meer goed.
De haat wordt er zo diep ingeramd.
Er is geen weg meer terug.

Jammer dat het eens zo mooie Nederland, naar de kloote wordt geholpen.
Vaak door personen die het niets interesseert, wat er met Nederland gebeurt, als zij maar voor zich zelf gelijk krijgen.

Veluweman
Veluweman
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Het probleem in Nederland is de overheid. Links en volledig incompetent. En het klapvee geeft Rutte weer tien zetels meer.
Kijk eens hoe andere zwarte mensen denken in de USA : https://youtu.be/JtPfoEvNJ74

lightchild
lightchild
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ik wil zoveel zeggen en schrijven maar wat als ik zeg laten we een vrede one love all lives matter optocht gaan houden, met iedereen die mee wilt doen jong oud klein groot dik dun alle soorten mooie mensen en nationaliteiten kleurtjes die samen komen als eenheid (zoals we zijn) en echt een betere wereld een beter nederland liefde voor moeder natuur willen samen echt samen als mens zonder labels…

want iedereen heeft het over dit maar als we dieper gaan …

alle levens doen ertoe dus dieren bomen alles wat leeft: so above so below so within so without ..wat beneden hier op aarde gebeurt word gezien,en heeft te maken met divine order

Wij zijn te gast hier en niet de meesters!!

Er gebeurt niets in het universum wat het universum niet wilt

Saamenhorigheid als mens zonder labels..

Even media en alles daarbuiten gezien maar wij als burgers wonend levend hier in nederland en elders…

Flaggen stokken zelfgemaakte trommels zingen over moeder aarde positieve vibes brengen :))

Dit is geen grap de optimist en oude ziel in mij is hier samen met vele lichtjes om een betere wereld te creeren in samenzijn en liefde

laten we dit doen alsjeblieft

One Love

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door lightchild
Ina67
Ina67
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sluit me hier helemaal bij aan. Blij dat dit artikel mijn gevoelens verwoord, zelf kan ik dat niet zo uitstekend.

Jan van Dijk
Jan van Dijk
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze haatzaaierij had nooit zo uit de hand kunnen lopen als die niet dag in dag uit gestimuleerd zou worden door de media. De doorlopende berichtgeving doet me denken aan dat radiostation in Rwanda ten tijde van de ethnische slachtpartijen daar.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan van Dijk

Dat is juist de opzet van de linkse media al deze leugens te verspreiden.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Loopt Halsema ook mee als er een demonstratie is tegen het besnijden van kleine meisjes? of tegen het opblazen van geldautomaten,wat schering en inslag is momenteel ,of tegen de grote toename van criminaliteit in de drugswereld in grote steden,waar ze met kalasnikovs rondrijden ,of de grote overname in ook Amsterdam in de roze buurten door criminelen van winkels voor het witwassen van geld ?dan leven ze plots onder een steen ,en vragen zich over 10 jaar af hoe dit toch heeft kunnen gebeuren, Black Lives Matter-activisten,een groep die zelf ook belangen heeft bij het organiseren van criminele aciviteiten en via rasistiche motieven en aantijgingen onder hun straf uit willen komen ,
Gewoon meedoen ,werken en leren zou al een grote verbetering zijn ,gelukszoekers onderhouden de rest van je leven is zinloos,omdat het zo geven van geld ze lui,verwend ,ontevreden en crimineel maakt,overigens ,het land heeft zelf genoeg problemen , eerst dat op orde en dan kijken we over 50 jaar maar weer eens verder .

Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Op het VWO had ik een geschiedenisboek, waarin een foto stond van een Chinese vrouw in een menigte, die door haar jonge kind van “bourgeoisie” was beschuldigd. Deze op massahysterie gebaseerde “volksprocessen” hebben ontelbaren het leven gekost. Vooral omdat zowel de aanklachten als de bewijslast gemiddeld ruim tweehonderd keer zo belachelijk waren als die tijdens de Middeleeuwse heksenjachten.

De geschiedenis herhaalt zich weer eens.
Links gelooft in een erfzonde, dus na “koelak privilege” en “joden privilege” is er nu dus ook het “blanke privilege”. Een “privilege” houdt in dat je dood moet vanwege je afkomst of huidskleur.
Naar links maatstaven natuurlijk volstrekt logisch, edoch; gaat het iets oplossen?

Natuurlijk niet. Om te beginnen bestaat “institutioneel racisme” niet. Het is een verzonnen probleem, dat dus ook nooit opgelost gaat worden. De linkse kerk wil dat niet-bestaande probleem ook niet oplossen, want het draait om macht en subsidies.

En ondertussen woekeren de echte problemen gewoon door; zoals “black on black” geweld, dat jaarlijks ongeveer 1.000 keer meer zwarten doodt dan ongeoorloofd politiegeweld.
Hoe harder de politie wordt aangepakt, des te meer loopt dat geweld uit de hand. In Chicago, waar normaal “slechts” 400 doden per jaar vallen, vielen in het pinksterweekend 25 doden; voornamelijk zwart.
Dankzij BLM.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Goed gesproken.

Het feit van de Black in Black killings is ook dat zij vaker in aanraking komen met de politie. Maar nee dat snappen zij niet, dit noemen zij etnisch profileren ook in Amerika.
Achtergesteld worden en geen baan kunnen krijgen geven zij ook allemaal anderen de schuld van.
Maar zeg nou eerlijk gros heeft een strafblad al op zeer jonge leeftijd, plus een cultuur van geweld, logisch dan ook toch dat werkgevers 2 x achter de oren krabben om ze aan te nemen. Is dat discriminatie, nee dat is voorzorg.

Jos
Jos
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ijzersterk maar tegelijkertijd ook zeer verontrustend want dit loopt uit de hand. Nu in Nederland al die hysterische types al de straat op gaan over een vermeend racistisch incident in de VS is alle feitelijkheid uit het debat verdwenen. Wat er met George Floyd is gebeurd is afschuwelijk. Terecht dat die politiemensen worden bestraft maar of dit nu met racisme van doen heeft durf ik te betwijfelen. Machtswellust is waarschijnlijker. En dan al die types die uitschreeuwen ´stop killing us´ alsof er voortdurend zwarte onschuldige mensen worden gedood. Ja, dit gebeurt wel maar voor het overgrote deel door andere zwarte mensen. Voorlopig zijn er in de VS meer blanken door politiegeweld om het leven gekomen dan zwarten. Dat vertellen ze je niet bij M!

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De demonstraties zijn in hoge mate voorbereid,de ultra-linkse organisaties hebben alleen gewacht tot de juiste aanleiding. Mensen kunnen demonstreren voor het aannemen van een wet of tegen een bepaald beleid, maar het is niet mogelijk om te demonstreren tegen iets dat al verboden is, namelijk racisme. Morgan Freeman was in een interview heel duidelijk: racisme komt praktisch niet meer voor in de VS.
Dat het optreden van de politieman tegen George Floyd te ver ging, is duidelijk, maar de vaststelling dat het slachtoffer een andere kleur had dan de dader, leidt niet automatisch tot de conclusie ‘racisme’.
Verder is het opmerkelijk dat de acties altijd gericht zijn tegen blanken, ongeacht de omstandigheden – is een dergelijke eenzijdige instelling niet racistisch?
Gelukkig zijn er tal van andere geluiden o.a. in video’s door écht onafhankelijke reporters in de VS, die een heel ander, meer evenwichtig, beeld geven van de situatie in de VS.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ontzettend goed uiteengezet Alma, niets dan de waarheid.

Het is pure haat jegens de witte mens.
Dan denk ik toch echt waarom blijf je in een land waar de witte mens in overvloed is?

Waarom kom je naar een land waar de witte mens in overvlieg is??

De meeste activisten hebben zelf een familie waaruit een zeer omstreden slavernijverleden bestaat te noemen zij verkochten slaven maar nee dat mag je niet benoemen.

Dan hebben we Akwasi strijder tegen racisme en geweld zegt men dan maar luister naar zijn raps waar hij juist zelf enorm discrimineert en oproept tot geweld.

Wat mij vooral opvalt is dat de haat jegens onze beelden geschiedenis extreem is toegenomen en alles kapot moet terwijl zij overal in de westerse wereld Mandela beelden hebben en hier in Nederland ook van Che alsof dat lieverdjes waren?? Massamoordenaars net als eigenlijk onze mannen van de geschiedenis waar de beelden van zijn, maar o wacht deze mannen zijn zwart en dan mag het natuurlijk.

Moslims zijn in grote getale aangesloten, terwijl inderdaad in Afrika christenen zwarten worden vermoord door moslims.,,o wacht niet belangrijk.
Moslims in Nederland zeer streng religieus hun vrouwen moeten het niet in hun hoofd halen met een Surinamer of Antiliaan thuis te komen dan zwaait er wat, en kijk ze nu eend hypocriet samen staan op de Dam en andere plekken.
Samen tegen discriminatie en geweld terwijl toch echt het meeste geweld in de criminaliteit bij deze groepen weg komt. Maar ik zeg niets ..,,

P.Visser
P.Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia

Wat we nu meemaken is een al lang voorbereide aanval op alles wat blank is. Dit vanuit het idee dat blanken door geboorte per definitie racistisch zijn en daarom hun cultuur ook. De aanval is dus tegen het westen gericht. Daarom ook de aanvallen op beelden en het vernederen van blanken. Deze stroming krijgt in de media alle ruimte, kritische kanttekeningen worden getypeerd als racistisch. Opvallend is de doodse stilte bij de centrum partijen. Ook daar lafheid troef. Zie Rutte en Zwarte Piet

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.Visser

Volledig met je eens.
Het wordt hun kinderen zelfs al jong bijgebracht in de woorden let op jij bent anders en je zult anders worden behandeld want blanken zullen je discrimineren.
Het wordt erin gestampt.
In plaats van dat ze leren dat hun kind niet anders is maar juist in een land woont van gelijke rechten en kansen en deze moet benutten.
Hiermee creëer je dat een kind vanaf jongs af aan al haar jegens blank krijgt.

Dit wordt over ons beweerd dat wij onze kinderen met racisme opvoerden maar nee juist niet. Wij gaan met donkere kinderen naar scholen, onze ouders geven ons over het algemeen juist normen en waarden en respect mee. Niet voor niets zijn er zulke vechters geworden als onze normen en waarden en tradities worden afgenomen.

En nee ik ontken niet dat racisme bestaat maar Nederland is 100% geen racistisch land.
Vandaag een goede opmerking gezien bij Elsevier.
Als ik 5 keer door een herder gebeten wordt dan ben ik de 6e keer voorzichtig en wantrouwend naar herders.
Dit dus voor allochtonen i.p.v. de herder. Zij plegen zelf in grote getale misdaden.
De goede onder hun hebben dus onder de slechte te lijden.
Laat ze zelf dus binnen hun gemeenschappen kijken dat op te lossen i.p.v. naar de blanken te wijzen.

En de politiek inderdaad deze moet zich kapot schamen blind te blijven en ons burgers zo te schofferen.
Ik buig niet voor hun slachtofferrol ik kniel niet voor het slavernijverleden.
Dit vraag ik ook niet van Duitsers te doen voor wat zij mijn opa’s en oma’s hebben aangedaan.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

George Floyd is gedood op een gruwelijke wijze, daar geen misverstand over. Maar deze man moet na z’n dood niet worden gepresenteerd als een ietwat ondeugende padvinder.
Als je, als volwassen kerel een pistool op de buik van een zwangere vrouw zet en haar vervolgens berooft, dan lijkt het mij vrij logisch dat een politie-agent je niet vriendelijk zal vragen : “Wilt u a.u.b. even meelopen naar ’t bureau, meneer Floyd ?” Deze man was bij de politie bekend als notoire geweldpleger.
Dat er niet écht om z’n dood gerouwd wordt door z’n makkers moge duidelijk zijn bij het aanschouwen van de filmpjes betr. het “rouwproces”; je ziet alleen maar vernielingen, bedreigingen en plunderingen !!!

Nu.kok
Nu.kok
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is de media die de grootste boos doener is

F p
F p
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nu moet ik toegeven dat mijn familie een koloniaal verleden heeft.
Mijn grootvader is uit Nederland, waar hij als Limburger gediscrimineerd werd, naar Nederlands Indië geëmigreerd. Waar hij vermoord is omdat hij blank was.
En nu zegt zijn zoon, dat hij bang is als de blanken hier een minderheid worden. Hij heeft namelijk de ervaring dat andere rassen best racistisch kunnen zijn.
Maar nu zal dat wel racistisch genoemd worden.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  F p

Ik kan mij dat enorm goed voorstellen.
Maar buiten de angst. Het is een land toch toegestaan Soeverein te willen blijven. Velen komen juist uit landen die dat wel willen. Landen bijvoorbeeld die overwegend islamitisch zijn en het christendom onderdrukken of andersom. Jij mag als land gaan staan waar je voor staat, jou normen en waarden en vooral tradities willen behouden daar is niets racistisch aan. Maar ja links Nederland hè alles voor de al jaren nieuwe inwoners. Kijk naar de hoeveelheid moskeeen per moslims in ons land. Procentueel gezien zijn dat er nog meer dan in veel landen in het Midden-Oosten. En nog steeds wordt geaccepteerd dat er wordt bijgebouwd, islamitische scholen neemt enorm toe, maar wel klagen als er Hollandse scholen zijn die voorkeur hanteren.
Sorry maar zo werk je segregatie in de hand.

Jan
Jan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De geweldsspiraal in de VS moet hoe dan ook worden gebroken. Bij ontbreken van law and order vervalt een samenleving in chaos en anarchie, waarin alleen het recht van de sterkste geldt….. en laat dat nu net de bedoeling zijn van marxisten en socialisten. Lees de tweets van Candace Owen. Donaties aan BLM komen terecht bij……. de lelieblanke Democratische Partij. En laat de deplorables elkaar ondertussen maar lekker uitmoorden.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb goede hoop dat Trump herkozen wordt. Hij zal zeker ingrijpen
Dit is een staaltje van links tegen andersdenkenden
Heeft niets met kleur te maken. Ook hier niet. Follow the money: wie sponsort deze gasten? Zijn dat niet de rijksten? De VN, Gl, wie dan ook? Destabiliseer de democratie en regeer.
Worden we weer afgeleid van onze falende politici. Nexit.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

BLM is onderdeel van intersectioneel feminisme, wat we ook wel kennen als social justice warriors. Het is een neomarxistische organisatie, die ‘people of color’, vrouwen en lgbti samenvoegt tot een massaal blok die tegen de rest wordt opgehitst.
De doelen waar men voor protesteert zijn slechts opsmuck om de werkelijke doelen te maskeren.

Uiterlijke kenmerken worden gepoliticeerd. Zie Joe Biden die “grapt” tegen en zwarte amerikaan, dat als hij nu nog niet zeker weet of ie Democrat stemt hij niet zwart is.
Of mensen als Peter Thiel, openlijk gay en conservatief, die door de lgbti movement niet als gay wordt gezien.

Het gaat ze niet om discriminatie of racisme. Zoek maar eens op waar het marxisten werkelijk om draait.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jay

Onrust zaaiers zijn het ook hier in Nederland , jammer dat dit nog wordt ondersteund door figuren als Halsema en de rest van de linkse regering.Zeker niet democratisch is het dat Nederland geen eerlijke media meer heeft maar alleen een door linksgehersenspoeld beeld voorgeschoteld krijgt in krant en op TV.

Rienus
Rienus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dhr. Wilders dient zich voor de rechtbank te verantwoorden over een vraag over Marokkanen. Dit is een proces zonder politieke invloed. Althans dat wil het OM graag hebben dat wij dat geloven. Het standbeeld van Pim Fortuyn wordt beklad met leugens, aangezien Pim vooral geen racist was.
https://www.nu.nl/buitenland/6057178/profiel-dit-was-het-leven-van-george-floyd.html
Een triest voorbeeld van het verdraaien en manipuleren van een op zichzelf treurig leven.
Een oproep om iemand in zijn gezicht te trappen omdat met schmink het gelaat zwart is gemaakt wordt met luid applaus begroet?
Wie heeft er baat bij dat dit zo uit de hand loopt? In mijn ogen zijn politici onderdeel van een macht die er belang bij heeft dat burgers het idee hebben dat de ingeslagen weg de juiste is. Dat betekent dat er grip moet komen op de geest van die burgers. Dat zien we nu gebeuren door middel van angst voor o.a. financiële chaos. Covid-19 was een leuke start, maar we voegen daar slavernij aan toe. Alles om de burger af te leiden van de kern van de zaak. De kern is, dat het financiële stelsel al dik twintig jaar niet meer bestaat. Daarom worden er zulke achterlijk grote bedragen in mysterieuze potjes gefoefeld worden om de burger het idee te geven dat alles onder controle is. Ik zie overduidelijke parallellen met de ineenstorting van het Romeinse rijk. Maar ik hoop ergens wel dat onze geschiedkundig geschoolde premier er nog hartelijk om kan lachen…

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ze protesteren tegen racisme en bevorderen zo apartheid.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze video is profetisch, want gemaakt in 2015 en beschrijft precies wat er nu is gebeurt n.a.v. Floyd.

“This is not about race, this is about right and wrong”.
Sheriff David Clark was toen en ook nu weer op tv.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Veel erger vind ik het allemaal wat men nu op internet kan lezen.De waarheid over dit heel opgezet spel met george Floyd.Men kan dit allemaal lezen op http://www.bitshute.com George Floyd.Ik vind dat de hele wereld dit moet weten.De vidio s erbij alleen al zegt genoeg.Grote schande vind ik het dat regeringen hier nog in mee gaan.

Tom
Tom
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zi in een impasse,met me zelf in de knoei.heb aan twee dingen een veschrikkelijke hekel.aan buitenlanders en discriminatie.

Eddie
Eddie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit gaat niks positiefs opleveren, slechts meer geweld, ben ik bang

Alex Delarge
Alex Delarge
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waarom word de zogenaamde gangsta rap verzwegen?

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het dringt pas nu tot mij door….knielen!….voeten wassen!….wat heb ik nog overgeslagen? Gekker mag het niet worden maar zeker ben ik er niet meer van. Is dat wat de zwarten willen? Kennelijk wel want met een beetje gezonde verstand zouden ze het zelf weigeren. Tja, die verstand toch weer. Enige conclusie is dat de blanken de slaven van de zwarten moeten worden. De politiek is erg stil, zijn zij zich aan het beraden of alvast zeep en handdoeken aan het inslaan? De witte politici dan.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Die voeten kussers lijken zich te willen verontschuldigen voor dat zij bij de groep horen die het meeste in het geschiedenis gepresteerd hebben en daarmee dominant zijn, laten we toch eerlijk zijn. Ben je dan verplicht om je dom te gedragen? Het moet niet gekker worden.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geweld en met geweld dreigen, dat is het probleem van zwarte activisten en vertolkt door zwarte rappers. Die vreselijke rap als opvolger van de mooie blues staat
voor geweld waar de blues voor ellende stond. Uit ellende ontstaan kennelijk mooiere dingen. In Chicago zijn in een weekend in januari 25 zwarte mensen omgebracht en vielen vele tientallen gewonden van dezelfde groep allemaal zonder tussenkomst van de politie. Criminaliteit onder de zwarte bevolking is in de VS enorm hoog en de mate van de gebruikte geweld ook. Zou de politie daarom zo hekel aan die mensen hebben? Zo ook onze vriend Floyd had al genoeg delicten op zijn geweten. Wat dat betreft zijn de zwarte activisten hypocriet want eigen geweld erkennen zij niet. En eigen racisme onder elkaar waar de meest zwarte het onderspit moet delven ook niet. Velen zwarten waren slavendrijvers die eigen bevolking verkochten aan de slavenhandelaars. Daar hoor je de activisten niet over net zo min als over de hedendaagse niet blanke slavernij. De activisten willen de geschiedenis herschrijven en verlagen zich zelfs tot ISIS barbarisme met het vernielen van beelden die hun niet aanstaan. Columbus was de eerste slavendrijver hebben wij nu geleerd. Misschien zou Rutte een les in geschiedenis kunnen geven maar ik vrees dat ook hij andere dingen nu anders ziet, niet alleen de Zwarte Piet. Kruipende blanke politici of politiek correcte stilte is het antwoord op deze waanzinnige geweld waarbij alle corona regels overtreden worden met gevaar van vele nieuwe doden onder toezien van een activistische burgemeester. De achter gesteldheid van zwarten ligt aan de naam waar hun radicale broeders voor zorgen. Met afgedwongen quota’s wordt het probleem alsmaar groter omdat je daarmee racisme creëert. Goede tijden creëren zwakke leiders.

pascal
pascal
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wit Privilege (?) betreft dat ook de inwoners van de voormalige Oostbloklanden zoals bv. Tsjechen of Roemenen? Hoezo zouden zij een voorsprong kunnen hebben op mensen van kleur? Hun bevrijding begon pas in 1992, dus zo’n 30 jaar later dan de opheffing van de meeste kolonieen, die niet in bezit waren van die Oostblokkers en ook iets als grondstoffenroof kan hen niet verweten worden zoals dat (zou kunnen) bij westerse landen. Ergo: wit privilege = koloniaal privilege, maar dan wordt stickertjes plakken voor al die activisten veel te lastig.

lightchild
lightchild
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik buig en kus niemand zijn voeten voor niemand!

De mensen burgers die daar buigen hebben geen leed veroorzaakt, dat was de poppenkast die zich boven ons verhemeld voelen…

Ik wil zoveel zeggen en schrijven: maar wat als ik voor nu zeg: laten we een vredes one love, all lives matter optocht gaan houden, met iedereen die mee wilt doen.

Ik noem deze optocht nu the rainbow people
de regenboogkinderen

We zijn namelijk allemaal kind geweest en nog steeds We hebben allemaal de regenboog in ons,en als we bloeden hebben we allemaal dezelfde kleur, en dat is Rood!

Witte en zwarte mensen bestaan niet

Zwart wit denken helaas wel en ik begeef mij heel graag in het midden waar alles nog mogelijk is liefde

Melanine mensen van donker,licht, geel,bruin,jong oud,klein groot,dik dun,geaardheid,gehandicapten,echt alle soorten mooie mensen die samen komen als eenheid(zoals we zijn)

Die ook echt een betere wereld een beter nederland liefde voor moeder natuur willen samen echt samen als mens zonder labels…

want iedereen heeft het over dit maar als we dieper gaan …

Alle levens doen ertoe ook dieren, natuur alles wat leeft: so above so below so within so without ..

Wat beneden hier op aarde gebeurt word gezien,en heeft te maken met divine order (spiritueel zijn we allemaal) al weten vele dit niet

We are the guests in the house of mother nature and not the masters!

Flaggen stokken zelfgemaakte trommels zingen over moeder aarde positieve vibes brengen :))

Dit is geen grap de optimist en oude ziel in mij is hier weer samen met vele andere oudere zielen en lichtjes om een betere wereld te creeren in samenzijn eenwording en liefde
laten we dit doen alsjeblieft

One Love

trackback

[…] sterk aan de kant van het activistische linkse spectrum. Bewegingen zoals Antifa en zelfs sommige subgroepen van de BLM-beweging. Daarbij wordt vaak opgeroepen tot geweld. Interessant dat deze groepen juist datgene doen waarvan […]

Dhr. Euro
Dhr. Euro
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ook alweer een erg goed geschreven artikel van de auteur. Ik heb een schrijftalent ontdekt!

36
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x