De Nederlandse Corona-aanpak scoort erg slecht

Het is tijd voor een kritische evaluatie

Foto:

Er bestaat een grote discrepantie tussen hoe de rest van de wereld naar de Nederlandse Corona-aanpak kijkt en hoe die hier in Nederland beleefd wordt. Schiphol wordt aangemerkt als een onveilige luchthaven en Nederlanders zijn in Griekenland alleen welkom na een krachtige interventie van de EU. Zij moeten wel in quarantaine, zelfs na een negatieve Corona-test. In dit artikel neemt Rob Kern de Nederlandse aanpak onder de loep.

Cijfers

Nu op 1 juni de regels die zijn opgelegd door de regering Rutte verlicht worden, is het tijd voor een evaluatie van de Nederlandse aanpak. Een objectieve analyse daarvan ontbreekt tot nu toe. Kritiek van huisarts Rob Elens en opiniepeiler Maurice de Hond wordt van YouTube verwijderd en bereikt de MSM niet of nauwelijks, met grote instemming van het Nederlandse volk als gevolg, dat de VVD beloont met 35 virtuele Tweede Kamerzetels.

Ik baseer mij in dit artikel op de cijfers van het RIVM en van WorldOmeter van 31 mei 2020 waardoor de Nederlandse cijfers vergeleken kunnen worden met die van andere landen. Daarbij moet de kanttekening gemaakt worden dat de Nederlandse cijfers niet kloppen. Dat schrijft het RIVM zelf dagelijks. Het aantal overledenen is veel groter, omdat in Nederland niet iedere dode getest is. Bovendien lopen de cijfers achter.

 

Wereldkampioen

Volgens de cijfers van 31 mei zijn er in Nederland 46.442 besmettingen, 185 nieuwe gevallen, 5.956 doden, 2.711 besmettingen per miljoen inwoners, en 348 doden per miljoen inwoners. Met dit aantal doden is Nederland een van de meest onveilige landen. Ter vergelijking: in Duitsland is de sterfte 102 en in Israël 31 per miljoen inwoners. Zelfs de V.S. scoren beter dan Nederland met 310 doden per miljoen inwoners. Als wij uitgaan van de bewering dat Nederland vanwege de vele overledenen in de verpleeghuizen 10.000 doden telt, dan is Nederland wereldkampioen Covid-19 doden.

Hier komt nog het merkwaardige feit bij dat Nederland als enige land ter wereld geen cijfers verstrekt over het aantal genezen patiënten en over het aantal actieve gevallen.

 

Te druk

Het RIVM meldt desgewenst graag het aantal genezen patiënten te willen weten, maar de GGD heeft het zo druk dat men er daar niet aan toekomt deze gegevens te verzamelen. Dit is ongeloofwaardig. In Nederland worden amper mensen getest omdat er door de trage reactie van de overheid te weinig testen beschikbaar zijn. Maar het moet mogelijk zijn aan te geven hoeveel mensen genezen worden ontslagen van de IC, en hoeveel mensen zijn overleden.

Het RIVM meldt wel dagelijks het aantal overledenen en het aantal bedden op de IC dat bezet is door Covid-19 patiënten. Dat laatste aantal is belangrijk om ‘Bergamo-toestanden’ te voorkomen. Het valt op dat de media noch de bevolking het aantal doden deert, maar de MSM melden wel juichend dat het aantal Covid-19 doden in de V.S. inmiddels de 100.000 gepasseerd is. Allemaal de schuld van de Trump-regering, natuurlijk.

 

Schokkende cijfers

Het belangrijkste verzwegen feit is dat er in Nederland IC-bedden vrij komen, omdat volgens een IC-verpleegster één op de twee opgenomen Covid-19 patiënten sterft. Volgens een huisarts uit de buurt van Rotterdam is dat aantal één op de drie. Patiënten die wel genezen, houden langdurig ernstige klachten. En dat betreft ook relatief jonge mensen rond vijftig jaar. De behandeling op de Nederlandse IC-afdelingen bestaat uit toediening van antibiotica en zuurstof.

Kortom, schokkende cijfers. Op een bevolking in Nederland van circa 17,4 miljoen zijn meer dan 46.000 personen besmet, dat is bijna 0,27%. Daarvan zijn zeker 5.951 personen overleden, 12,9% van de besmette groep dus. Dit verklaart veel. De meeste Nederlanders kennen geen Covid-19 patiënten, maar weten wel dat de kans dat je komt te overlijden als je eenmaal besmet bent, hoog is.

 

Laat en laks

De overheid reageerde te laat, te laks en onvoldoende. De grenzen bleven lang open en het verzoek van de fractievoorzitter van Forum voor Democratie eind januari om een debat te houden over Covid-19 werd door de Tweede Kamer geweigerd.

De partiële lockdown heeft weinig effect en omdat die lang duurt, wordt de economie erdoor kapot gemaakt. Er ontstaan grote verschillen: mensen in vaste dienst vieren een soort vakantie en ondernemers gaan failliet. Landen als Tsjechië, Oostenrijk, Hongarije en Israël zijn inmiddels weer open, daar gaat het leven door. Hier is een link naar de succesvolle Israëlische aanpak, u kunt zelf de vergelijking maken.

 

Hydroxychloroquine

Onder meer in India en Israël wordt hydroxychloroquine (HCQ) gebruikt bij de behandeling van Covid-19, vooral in de eerste lijn. Een arts uit Israël schrijft: ‘HCQ is certainly something we use. And it looks like taking it early during the illness, the better.’ Het aantal doden in Nederland is elf keer hoger dan in Israël. In Nederland wordt het effect van chloroquine onderzocht, vooral om aan te tonen dat het niet werkt. Hier wordt chloroquine en niet HCQ in de tweede lijn aan Covid-19 patiënten in een latere fase van de ziekte in het ziekenhuis gegeven, zonder zink erbij.

In Nederland waren er onvoldoende mondkapjes en IC-bedden, toen het misging. De minister raakte overspannen en heeft niet gezorgd voor de benodigde middelen. Mondkapjes werken wel degelijk, ook al zegt het RIVM van niet. Vanaf 1 juni zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Men vraagt zich steeds meer af hoe dit weinig consistente beleid uit te leggen valt.

 

Verpleeghuizen

Toen minister voor Medische Zorg Bruno Bruins op 19 maart aftrad, waren er geen mondkapjes en andere beschermingsmiddelen voorradig voor het verplegend personeel in de verpleeghuizen, en iedereen kon daar vrijelijk in- en uitlopen. Minister Hugo de Jonge nam de taken van Bruins over en zijn eerste daad was de verpleeghuizen afsluiten van de buitenwereld. Maar dat was te laat, in veel tehuizen waren de bejaarden en het personeel al besmet.

Op 31 mei bevestigde in Op1 een verpleegster in een verpleeghuis dat van de 70 bewoners in dat verpleeghuis er 35 besmet geraakt waren, waarvan 24 zijn overleden. Ook daar moest de verpleging doorwerken zonder voldoende bescherming, met het gevaar meer bewoners te besmetten en zichzelf in gevaar brengend. Het is bekend dat duizenden bewoners van verpleeghuizen zijn overleden zonder adequate medische zorg. Eigenlijk ‘Bergamo-toestanden’.

 

Verkeerd beleid

In winkels is voor de show overal plastic aangebracht. Het is triest om te zien en de plastic platen zijn aan de boven- en onderkant open. De ventilatie in de meeste winkels is slecht.

Ondertussen gaat de economie te gronde, degenen die opgenomen worden gaan dood en de VVD van Rutte wordt beloond met extra Kamerzetels. Een kind kan begrijpen dat goede ventilatie en mondkapjes helpen, maar Rutte en het RIVM niet. Zij houden zich vast aan het feit dat het aantal besmettingen terugloopt en dat er weer genoeg IC-bedden zijn.

Hoe dit te verklaren? Ik moet denken aan een heidense hogepriester die offers brengt voor regen. Hij offert een kip, er gebeurt niets, dan offert hij een koe waarna het gaat regenen. Hij denkt aan een correlatie. Zo ongeveer denkt het RIVM ook. Het is nu beter weer, de mensen zijn voorzichtiger geworden, het aantal superspreads is verminderd, dat heeft niets met 1,5 meter social distance te maken. Desalniettemin worden theaters verbouwd, het aantal stoelen wordt verminderd en er komen plastic wanden tussen stoelen.

Maar als de overheid steeds verkeerd beleid voert, zullen in het najaar veel doden vallen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
52 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Netty
Netty
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is dat ik minder goed op de hoogte ben van de cijfers. Maar in dit steengoede betoog staat glashelder verwoord wat ik, vanaf het dwalende begin van het Corona tijdperk, van de aanpak door het RIVM heb gevonden en nog steeds vind:
Een volledig falende premier Rutte en volledig falende “Jaap en zijn knechten”.
Ik denk dat vanaf het begin volkomen verkeerd is ingezet. Echter dat gezichtsverlies en arrogantie te groot zijn om dit toe te geven.
Liever al die onnodige doden dan gekrenkte eigen trots.
En het Nl volk dat Rutte op het schild heeft gehesen voor zijn zoveelste en ernstigste wanprestatie?
Wat moet ik over zulke volgzame schapen zeggen. Wat je zaait zal je oogsten?
In het buiteland gaan praatjes dat onbegrijpelijk Nederland, bewust hun ouden van dagen heeft vermoord.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

Netty@ Rutte profiteert van de zwakke oppositie. Ik denk dat velen voor Rutte kiezen want wie moet dan regeren als de FvD en PVV nooit aan de bak komt door de cordon sanitaire. Wat blijft er dan over bij de oppositie? Dan maar liever een liegende premier die rechts praat en links doet en intussen de oude generatie wegwerkt en vele andere schade toebrengt. Het is niet mijn eigen keuze (al vind ik dat op rechts weinig hoop is) maar ik denk dat dit verklaart de groei van de VVD en populariteit van Rutte. Er is geen praktische alternatief wel een omgekeerde wereld. 
Met zulk rechts als de VVD heb je geen links meer nodig. Maar het kan nog vele malen erger als je beseft wanneer GL, D66 en PvdA aan de macht zouden komen.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik ben bang dat er een lange adem nodig zal zijn Ni28. Ooit komen FvD en PVV of gelijksoortige partijen wel aan de macht. Ik denk dat mensen het gemiddeld nog veel te goed hebben om “de kop uit het zand te willen halen”.
Deze conclusie komt eigenlijk op hetzelfde neer als in uw betoog , mbt tot de keuze op Rutte te blijven stemmen. “Met zulks rechts als de VVD, heb je geen links meer nodig.(Die zin ga ik onthouden)
Ik zie inderdaad bij de heersende clubs ook geen enkel figuur waarvan ik denk, daar kunnen we écht wat aan hebben, daar zou ik op willen stemmen. Daarbij speelt de EU ook een (veel te) grote rol, want veel macht is al weggehaald bij nationale regeringen.
Ik stem, na lang blanco gestemd te hebben, op PVV afgewisseld met FvD als “tegen stem”. Ik ben al lang niet meer links, maar ook niet echt rechts. Behoorlijk ingewikkeld!
Ik denk dat, pas als het water de bevolking aan de lippen staat, komt er de roep naar rechtvaardigheid en/of een sterk figuur, dat leert de geschiedenis ons maar al te vaak.
Zover zijn we nog niet, maar we drijven zeker wél die richting uit. De kans dat we massaal ten onder gaan zit er ook best wel in.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

Netty@ Dank voor uw reactie. Ik ben het met u eens.

Athanasia
Athanasia
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

Het laatste idee heb ik ook, we hebben n.l. de vetste pensioenpotten van Europa dus ik zie het als een valuta-versie van Soylent Green.
Bovendien hebben we volgens mij ook zo’n beetje de naïefste, aan domheid grenzende mensen ter wereld.
Iemand moet me toch uitleggen, hoe het mogelijk is, dat er een middel schijnt te werken als combi-middel en al die middelen in de combinatie, zijn middelen die al jaren gebruikt worden, weliswaar voor andere zaken maar mensen gebruiken aspirine voor de pijn, als bloedverdunner in minder ernstige gevallen en gewoon omdat het goed voor je zou zijn, bevelen artsen het oudere mensen aan. HIV en Kanker medicijnen (chemo), worden ook op andere gebieden ingezet dus medicinale kruisbestuiving komt vaker voor en waarom zou er iets op tegen zijn, de middelen zijn toch getest Dat dan zo’n arrogante kwal als de Jong(met zijn povere schoolmeesters opleiding, volgens mij lagere schoolleraar) , niet gehinderd door al te veel intelligentie, onze Dr/ Hero R. Elens een kwakzalver durft te noemen, omdat hij die middelen gebruikt en onze dokter daarna teruggefloten wordt en het middel niet meer mag voorschrijven dan heb je het over moord.
Ja dan ben je toch een aan hufterigheid grenzende Kwal van een minister en dat niet alleen maar een met bloed aan de handen.
Ik zou ook iedereen die een familielid is kwijtgeraakt na het hyroxychloroquine verhaal aanraden,om een rechtszaak aan te spannen tegen de overheid en ik denk zelf aan medeschuldig aan de dood, door het onthouden van medicijnen die bekend waren en getest waren. ten tijde van het ziekwordingsproces.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rookgordijn, dat hele coronagebeuren.
Het kabinet heeft veel impopulaire regels doorgedrukt. Stikstofregel enz. In 2019 heeft Hoekstra al getekend voor “eurobonds”. Intussen zijn veel mensen overleden aan eenzaamheid. Veel echtscheidingen en zelfmoord.
Maw,: van deze “Rutteregering” moeten we snel mogelijk af.

John
John
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Veel geluk!

H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn redenatie is simpel.

Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

Voor het naar bed gaan, de zorgpremie wordt in 2021 ca € 250,- p.p. duurder per kalenderjaar.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

En dat zal nog maar het begin zijn van de financiële teloorgang, ben ik bang.

Alex Delarge
Alex Delarge
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

U bent een optimist met 250 euro.

Bert
Bert
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

En dat komt door uitgestelde opnames en uitgestelde behandelingen van andere aandoeningen. Het levert minder ziekenhuis inkomsten op. Eén van de vele aantoonbare effecten van (wederom) falend overheidsbeleid waar de bevolking voor op moet draaien. Ondertussen moet er wel 1 miljard voor de aanpak van corona naar Afrika, waar nauwelijks corona is.

Sabreur
Sabreur
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bert

Hm…dus als ik het goed begrijp gaan de premies omhoog als er veel zorg verleend wordt, maar gaan de premies omhoog als er weinig zorg verleend wordt.
Klinkt een beetje als een economisch principe uit de Twilight Zone. Ik wou dat ik dat had bedacht.

krijnnl
krijnnl
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bert

Dat klopt helemaal. Mijn vriendin woont in west afrika. Alles lucht door en , maar dat is een persoonlijke mening, een sterker immuun systeem met een jonge bevolking. Eigenlijk is daar van een serieuze lockdown geen sprake geweest. Een totale lockdown zou verhongeren betekenen voor een groot deel van de bevolking.Waarom bekijken wij alles altijd door een westerse bril? Ook een briljante jongeman als van Engelen en de Hond krijgt nauwelijks of geen aandacht in de Mainstream Media.Politici, de maffia van de menselijke ziel. Excuses voor mijn taalgebruik, maar zo zie ik het.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bert

Bert@ Dat is om te voorkomen dat zij covid 19 krijgen en niet in staat zouden zijn om naar Europa te komen.

Ron de neys
Ron de neys
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wij worden in deze crisis geleid door het zeer schimmige RIVM dat werkt met foute gegevens, cijfers die achter lopen op de actuele cijfers, gebruik makend van verkeerde rekenmodellen. Een ingeslagen weg die de regering niet meer zonder gezichtsverlies kan verlaten zeker niet met de verkiezingen voor de deur en de hele mooie virtuele zetelwinst. MSM die ons voortdurend van valse informatie voorzien en ieder tegen geluid de kop hebben proberen in te drukken. De spreekbuis van de dictatoriale macht.

Hans verbiest
Hans verbiest
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Weet je we worden gewoon voor de gek gehouden.
En die #JaapVanDissel van het #RIVM maakt de dienst uit op dit moment in Nederland.

Bert
Bert
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hans verbiest

rutte speelt het slim door jaap en zijn mensen min of meer verantwoordelijk te maken. Er komt een moment dat hij hen voor de bus gaat gooien.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bert

Bert@ Juist, de schuld ligt altijd bij een ander. Rutte is de aal in de emmer snot.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“De Nederlandse Corona-aanpak scoort erg slecht” doordat de “deskundigen” van het RIVM één draaiboek hadden en dat ging over SARS-1. Men keek, net als in Zweden, naar het Verenigd Koninkrijk (want daar hadden de “deskundigen” hun meeste contacten) en ook daar gebruikte men één draaiboek. Het idee van groepsimmuniteit is plausibel, daarover geen twijfel, maar in de huidige situatie niet toepasbaar. De reden daarvoor is dat men in Duitsland en andere landen koos voor rigoreuze indamming (testen, quarantaine, track & trace). Het was al gauw duidelijk dat Nederland tot de paria van Europa zou worden als het draaiboek gevolgd zou worden. Dus kwam de ‘intelligente’ lock-down. Die kwam net te laat, maar werkte wel. Dat andere maatregelen, mits eerder genomen, veel beter hadden gewerkt staat als een paal boven water. Misschien had Nederland ook een beetje pech met de apres-ski in Tirol en de karnaval in Brabant. Aan de andere kant zijn veel coronadoden in de statistieken genegeerd. In werkelijkheid heeft NL niet 3 maar 7 keer zoveel doden per miljoen inwoers als Duitsland. Dan is er nog de rol van de pers. Na 50 jaar GL/D66 invloed is de schijn van objectiviteit volledig verdwenen. De rol van poortwachter voor het weghouden van irrationaliteit uit de opinievorming is die geworden van poortwachter voor het toelaten ervan. Een goed voorbeeld is het onderwerp hydroxychloroquine. Trump is voor, dus hydroxychloroquine (mits Zn etc.) werkt niet. Inmiddels krabbelt men overal (WHO, The Lancet) weer terug. Er wordt wel beweerd dat corona de zwakheden van iedereen blootlegt. Welnu, het legt de zwakheden bloot in de Trumpkritiek, de wetenschap, de internationale organisaties, de groeiende invloed en het levensgevaarlijke, totalitaire gebrek aan openheid van China. Zeer ernstig.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

En nog een grens https://is.gd/aryBMr . Akwasi Owusu Ansah op Halsema’s dam:“Wij zijn niet onze voorouders, wij zullen jullie kapotmaken”.

Wim S
Wim S
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het gaat er steeds meer op lijken dat nog maar één ding belangrijk is voor deze regering. Zitten blijven en opkomende partijen geen kans geven ook al moet je daarvoor al je principes aan de kant gooien, zoals Rutte nu doet. Ongelijk toegeven is er niet meer bij. Buigen voor je voormalige opponent om daarmee steun te krijgen is het nieuwe normaal. Rutte gaat wat dat betreft over lijken.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Wim S

Heel veel lijken inderdaad!

Rienus
Rienus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Over welke aanpak heeft men het hier? De politiek verschuilt zich achter zogenaamde deskundigen die blunderen vanaf het begin. Vervolgens maakt een minister zich belachelijk met een app die hij doordrukt. Privacy wordt even onder de bus gegooid want we hebben geen idee hoe we dit probleem moeten tackelen. Verder is de hoop gevestigd op een vaccin wat eigenlijk niet kan. Gewoon omdat de ervaring leert dat vaccins werken als vlaggen op een modderschuit. Maar de economie moet wel weer opgestart worden. Dus ineens kan er weer van alles, maar wil men maximaal 40 patiënten toelaten?
https://www.nu.nl/coronavirus/6055745/maximaal-veertig-ziekenhuisopnames-per-dag-om-virus-te-kunnen-controleren.html
Dus zit ik met de vraag, waar blijft de aanpak?

Bert
Bert
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rienus

de jonge zet Rob Elens weg als kwakzalver. Ik stel voor dat we de jonge als eerste in NL injecteren met het vaccin van gates zodra dat beschikbaar is, met een live verslag daarvan op de staatsomroep.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rienus

Is er dan sprake van een bepaalde aanpak? Ik heb daar nog niks van gemerkt.
Volgens mij is de verwarring in Nederland al om!
Oorzaak: Een schrijnend gebrek aan goed, helder en eerlijk leiderschap.
Mark Rutte zit in zijn afrondingsfase om Nederland geheel naar de knoppen te helpen.
Helaas hebben de meeste Nederlanders al jaren geleden op “veilige” diepte de kop in het zand gestoken.

Kees
Kees
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mee eens, ook met de reacties.
Maar volgens mij wordt wel een heel belangrijk aspect over het hoofd gezien: Van degenen die overlijden hebben meer dan 90% al een of meer onderliggende kwalen (inclusief obesitas).
Dat wordt bij bijna alle analyses bewust of onbewust weggelaten.

De maatregelen die nu gelden, zijn zinloos:
– Niet-medische mondkapjes blijken waardeloos te zijn.
– Een werkzaam medicijn mag niet gebruikt worden.
– Vaccins worden gezien als de enige oplossing, terwijl het een virus is dat muteert, bovendien worden vaccins ontwikkeld door de farmaceutische industrie (Bill Gates!) die alleen gericht is op zoveel mogelijk geld verdienen, niet op de gezondheid.

Gisteren kwam ik een artikel tegen waarin staat dat zelfs het onderzoek naar de werkzaamheid van malariapillen afkomstig (b)lijkt te zijn van bedriegers: https://www.plusonline.nl/coronavirus/corona-onderzoek-lijkt-afkomstig-van-bedriegers?fbclid=IwAR2k261LSezmy-mIpqdn1LrqKwUlnG3LacRjGX-gpBlzQO-H3830cwxIlLo
Dit is onthuld door de Britse krant The Guardian.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Hoe kom u aan 90% Obesitas bij de slachtoffers. 90% had zeker ook gerookt?
Ook naar Jort Kelder geluisterd? Kelder, de zoveelste ouderen hater en niet eens links.
Er wordt zoveel beweerd. Niemand weet precies hoe het zit met Corona want het is nieuw. Iedereen spreekt elkaar tegen ook de zgn experts.
Wat dat betreft is de mens nog net zo primitief als in vroeger eeuwen tijdens epidemieën: altijd een zondebok zoeken. Vroeger waren dat steevast de Joden!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

Kees spreekt niet over “90% obesitas”. Verder is het altijd goed om de Joden er buiten te laten. Of is The Guardian een Joodse krant en Bill Gates een jood? Ben ik me niet van bewust, maar ik houd me er ook niet mee bezig.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door BegrensEuropa!
Oxidius
Oxidius
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vraag me nog altijd af waar nu die griepgolf gebleven is waar huisartsen en ziekenhuizen in januari rekening mee hielden.

https://www.gooieneemlander.nl/cnt/dmf20200118_18109073/hoesten-en-snotteren-griepgolf-in-zicht-ziekenhuizen-voorbereid-huisarts-alert-op-broze-ouderen?utm_source=google&utm_medium=organic

Niets meer over gehoord.Htskday
Htskday
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Oxidius

Griep is uit de mode, heet tegenwoordig carona of covid.
Is precies hetzelfde.
Voortaan dus elk griep seizoen carona/covid.
Cijfers en andere informatie overal op internet te vinden, kost weinig moeite, als je maar wil.
Te veel mensen willen het niet weten/zien, dat is het probleem.
Als genoeg mensen het doorhebben is het probleem snel opgelost.

Oxidius
Oxidius
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Htskday

Ik weet het. Ik had er eigenlijk ook een knipoogje 😉 achter moeten zetten.

Rien
Rien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En het door de RIVM gehanteerde onderzoek betreffende HCQ was dus gewoon nep, zie hier http://www.telegraaf.nl/nieuws/674037320/geruchtmakend-artikel-over-trumps-wonderpil-ingetrokken

trackback

[…] Lees verder>>> (h/t S.B.) […]

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Costa Rica, 10 doden, 5 miljoen inwoners. Veel eerste lijn, thuis, hydroxychloroquine. Is recent door WHO als onveilig aangewezen en men volgt de adviezen van de WHO. Ben benieuwd hoeveel doden er nu gaan vallen.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Met betrekking tot het aantal doden heb ik wel een punt van kritiek. Als je het aantal officieuze doden in Nederland afzet tegen slechts het aantal officiële doden in andere landen, dan vergelijk je appelen met peren.

Daarbij opgemerkt, dat het leeuwendeel van deze doden bestaat uit mensen, die, veelal door hoge ouderdom, aan de achterkant van de laatste levensfase zaten. Daar is corona niet de oorzaak, maar net dat laatste duwtje.

Je kunt enkel een objectieve vergelijking maken door het aantal doden onder de leeftijd van jonger dan 65 te nemen. Dan krijg je ook een beter inzicht in de kwaadaardigheid van dit virus en het nut van de preventiemaatregelen.

Tot slot. Israël heeft in februari een gemiddelde temperatuur van 18 graden bij een betrekkelijke luchtvochtigheid. In maart loopt dit op naar 20 graden en in april naar 24 graden. Dat zijn DE omstandigheden die wij nu ook krijgen en waarvan de virologen in koor roepen, dat het virus daarin weinig kans maakt. Dus ook hier gaat de vergelijking van het artikel mank.

Rob Kern
Rob Kern
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Het weer in Israël was dit jaar erg koud in januari, februari en maart. Neem de moeite om het op te zoeken.De cijfers van Israël zijn 100% kloppend in NL moet je proberen goed in te schatten vanwege de misleidende informatie van de RIVM
Ik gebruik de cijfers de NL aan internationale instituten doorgeeft.
Lees de Israëlische aanpak onder de link. Maar ik noem het hier.
1, Israël is volledig afgeslagen. Wie toch komt moet 2 weken in quarantaine.
2, volledige lock down maar kort.
3, Israël zet.alles op alles in op genezing .
Laatste punt Israël is in rep en roer 100 nieuwe besmettingen vandaag in NL 180 geen punt voor de RIVM en de politiek.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Kern

Rob Kern@ Een Israelische leven is meer waard dan een Nederlandse, dat is duidelijk. Het aantal genezingen is hier ook niet interessant of misschien te laag om te noemen. De IC’s komen leeg omdat zowat iedereen daar overlijdt.

Rob Kern
Rob Kern
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Zo is het precies vriend.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

“Daar is corona niet de oorzaak, maar net dat laatste duwtje”. Zonder corona hadden zij dus nog geleefd. Oorzaak is dan in mijn ogen corona.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gezien het feit hoe deze regering al jaren met de ouderen omgaat is de komst van corona een welkome bijkomstigheid om de kaalslag onder de ouderen succesvol af te ronden. 
De vergrijzing moet toch eens aangepakt worden. De oorspronkelijke plan van Rutte was ook om het virus over ons heen te laten gaan. Je kunt raden dat de ouderen dan de klos worden en dan hoef je niet eens een wetenschapper voor te zijn. Dat werd snel veranderd in een intelligente lockdown om juist de ouderen te sparen. Niet gelukt, slechte plan. Wij zijn ook de enige land waar niemand 
beter wordt van Covid 19 of het is niet eens interessant om te weten of mensen beter worden. Dat lijkt de oorspronkelijke plan te bevestigen.  Nederland is de knapste land van de wereld omdat alleen wij weten dat mondkapjes niet werken. De wereld is gek maar Nederland heeft de hoogste aantal doden. Hier klopt iets niet. 
De Nederlandse zorg is de laatste jaren door bezuinigingen
enorm achteruit gegaan. Dat bleek tijdens de coronacrisis, waanneer er onvoldoende IC bedden waren met krappe personeelsbestand en er ontbrak gigantisch aan  medische hulpmiddelen zoals mondkapjes. Die mensen werken zich kapot en als de crisis voorbij is worden zij weer snel vergeten. Is Nederland nog steeds het land met de gelukkigste inwoners? Ik betwijfel dat, in ieder geval is het aantal geslonken. Maar waarschijnlijk ben ik de enige die zo denkt omdat Rutte inmiddels op de handen wordt gedragen als de man die de coronacrisis uitstekend heeft geleid en zijn partij groeit. 
Ik moet zeker iets verkeerd zien.

van Veen
van Veen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik denk dat je het niet verkeerd ziet vanuit jouw levenservaring, maar m.n. jongeren zien het nu eenmaal vaak anders en bouwen hun wereld.
Lastig, ook voor mij, om te accepteren maar zo is het altijd gegaan. Loslaten is niet eenvoudig!

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  van Veen

van Veen@ Ik heb in mijn reactie niet direct de jongeren bij betrokken maar het is een feit dat zij het anders beleven. Onze levens zijn verstoord maar die van hun is pas begonnen en zij zien dingen meer vanuit hun jonge idealen en wij vanaf de vervelende realiteit. Het feit is dat het een enorme impact heeft op onze samenleving. Iedereen is verdacht van mogelijke besmetting en de samenleving op afstand zal zij tol eisen. Ik hoop alleen dat de emoties niet gaan winnen maar wij zagen al b.v. aan de demonstraties dat mensen liever risico’s nemen dan voorzichtig zijn. De clubjes daarachter zouden beter hun verantwoordelijkheid moeten nemen en vooral hun verstand gebruiken. De drijvende krachten achter dit soort acties zijn echter hersenloos, het doel heiligt de middelen. Het gaat hier niet om eigen leven maar ook die van anderen. Dat besef mist de jonge generatie in hun drift.

van Veen
van Veen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Je bovenstaande mening deel ik. Misschien abstraheerde ik teveel. Wat ik bedoelde is dat de toekomst er altijd anders uit gaat zien dan ouderen als wenselijk zien als gevolg van het feit dat jongeren die toekomst anders (op hun manier inspelend op de toestand in hun leefomgeving/de wereld) gaan vormgeven.
Wij ouderen moeten m.i. meer loslaten dan zaken op scherp stellen en dat is, opnieuw m.i. op dit moment op alle fronten gaande.

Daarbij denk ik dat wij, de ouderen, hun kinderen teveel als prinsjes/prinsessen hebben grootgebracht en de meer getalenteerden minder nageslacht produceren (hebben geproduceerd) waardoor maatschappelijke verhoudingen kantelen, tel de influx daar maar bij op. E.e.a. is wat kort door de bocht en slechts een globale analyse.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  van Veen

van Veen@ Ik ben met u eens, de toekomst is van de jongeren zoals het altijd al was. Alleen denk ik met de nu oude ogen dat onze ouders sommige ideeën van ons toen ook raar vonden of niet mee eens waren. En dat zij ook vaak gelijk hadden. Gewoon de generatieprobleem, de levenservaring tegen de jeugdige onnozelheid. Ik maak mij nu ook druk om dingen waarbij ik in de jonge jaren niet eens bij stil stond. De armoe als ongewenste voordeel hadden wij wel en dat is op zich een gezonde verschijnsel voor de mens al is ie nooit welkom. De generatie van onze kinderen en de hunne kent dat niet en daarom lopen zij vaak blind achter b.v. de Greta verschijnsel die ook nog nooit gewerkt heeft of armoede kende maar de generatie van haar ouders wel veroordeelt voor de luxe die zij hebben opgebouwd .

logisch_denken
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als er in Amsterdam geen grote golf besmettingen uitbreekt kunnen alle maatregelen naar het graf en hoeft men niet verder te gaan om de noodmaatregelen om te zetten naar wetgeving. Overigens kan je je afvragen of de draconische maatregelen iets gebracht hebben behalve dat de gehele economie gesloopt is

van Veen
van Veen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Aan de redactie: Jammer dat het reageer-icoontje in het leesgedeelte staat en er steeds gescrolled moet worden om de daaronder staande tekst te kunnen lezen.

trackback

[…] https://opiniez.com/2020/06/04/de-nederlandse-corona-aanpak-scoort-erg-slecht/rob-kern/?fbclid=IwAR0&#8230; Nederland is een van de meest onveilige landen, gezien de sterftecijfers (waarmee het RIVM achterloopt, dank politiek: van jullie kunnen we op aan). Het had niet zo uit de hand hoeven lopen, als Den Haag de niet al jarenlang de burger zo tegen zich in het harnas had gejaagd. Natuurlijk is iedereen argwanend als ze gaan doen alsof ze wel bezorgd zijn om onze gezondheid ihkv een virusje (na ruim een halve eeuw lang de CO2-uitstoot te hebben verhoogd door te weigeren de files van ruim een halve eeuw oud te verhelpen. […]

Anna
Anna
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is niet verwonderlijk eerder beangstigend dat Nederland zo slecht scoort met de CCP virus ziekte.
Wij leven in een van de dichtstbevolkte landen ter wereld.
Wij zijn een van de meest “ vrijgevochten “ landen ter wereld.
Wij laten ons niets gezeggen.
En toch schrok iedereen!
Raar dat men dan opeens wel luistert!
Met als gevolg dat je dan op dat moment mensen nodig hebt die “ metgezag en deskundigheid kunnen spreken en juist dat ontbrak.

Al vanaf het begin het straalde het RIVM alleen maar verwarring uit alsof ze zelf niet wisten wat te doen.
Het RIVM is een “ papieren tijger “ gebleken.
Vol met statistieken en meetpunten , op de verkeerde plaatsen, ( helaas niet in bejaardenhuizen ) maar met de handen uit de mouwen, en werkelijk goede adviezen geven en maatregelen treffen schoten ze de plank helemaal mis. Over testen, over basis scholen open of dicht, over mondkapjes wel of niet: zeg gewoon dat er onvoldoende mond kapjes zijn, maar dat hadden wij domme Hollanders inmiddels al wel begrepen.
Enne Was er geen “ eer te behalen “ in de ouderenzorg/ bejaarden huizen❓Schande wat daar gebeurde. En er werd niet geluisterd door het RIVM. Past niet in de statistieken. Je zou ze bijna in staat van beschuldiging stellen; nalatigheid!
De wijfelende maar soms ook “ doorrazende “ mensen die het beleid voor de tv mochten ventileren straalden totaal geen vertrouwen uit. En de TV genieke lieden lieten zich maar al te graag zien op TV soms met hatelijke opmerkingen tegen mensen die wel resultaten boekten met hydroxychloroquine en zink. Pastte niet in het “papieren tijger model.” Van de RIVM.
En deze show op TV werd iedere 24 uur herhaald!
En dan nu burgemeestes met politieke kentekenen op hun kleding,die demonstreren belangrijker vinden dan besmetting.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mbt de voorzorgsmaatregelen in de verzorgingstehuizen volledig mee eens hier hadden enorm veel besmettingen voorkomen kunnen worden.
Ook Had er in nl al veel weel eerder meer getest moeten worden we hebben daardoor scheve cijfers.

Mbt het malariamiddel, er komt juist steeds meer naar buiten dat gedane onderzoeken juist vals zijn. En dat resultaten helemaal niet goed zijn. Een wetenschapper trekt zich zelfs terug die beweerde dat het O zo goed was. En geeft nu ook aan dat juist Corona patiënten grotere kans op overlijden hebben bij gebruik van het middel.
Zie link.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/674037320/geruchtmakend-artikel-over-trumps-wonderpil-ingetrokken

Rien
Rien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia

Leest u het telegraaf artikel nog eens goed door, het omgekeerde van wat u beweert kunt u daar lezen.Bovendien had het bedrijf wat dit onderzoek deed geen enkele relevante ervaring met dit soort onderzoeken.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia

The Lancet heeft het artikel dat de werking van hydroxychloroquine negatief beoordeelde, ingetrokken, omdat de onderliggende dataset niet werd vrijgegeven voor controle.
https://www.thelancet.com/lancet/article/s0140673620313246

Dat betekent dat de waarde van hydroxychloroquine nog open staat ter beoordeling.
In de VS is een nieuw onderzoek begonnen:
https://www.nih.gov/news-events/news-releases/nih-begins-clinical-trial-hydroxychloroquine-azithromycin-treat-covid-19

Jan van Dijk
Jan van Dijk
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia

Lezen is een kunst net als luisteren. Geen wonder dat Rutte blijft scoren in de peilingen.

52
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x