Land van angst, zonder vreugde en hoop

Overheid kiest voor COVID-angstoffensief

Foto:

Covid veroorzaakt depressie, agressie, paniek en fobieën. Gebrek aan hoop, voortdurende blootstelling aan negatieve berichten over Covid die angst oproepen en de slechte aanpak van de overheid spelen hierbij een grote rol. De preoccupatie met de IC’s verhult het desastreuze ontbreken van een vroege behandeling bij Covid. En zo wordt de psyche van de bevolking aangetast, concludeert psychotherapeut Rob Kern.

Als psychotherapeut kan ik niet om Covid-19 heen. Om te beginnen kan ik thuis mijn patiënten niet ontvangen. Alle therapieën vinden telefonisch plaats. Aanvankelijk was ik er enthousiast over dat therapie telefonisch ook werkt. Nu ben ik er in toenemende mate minder gelukkig mee. Patiënten lijken meer tevreden over deze vorm van therapie dan ikzelf. Ook kan ik geen paren behandelen, en dat mis ik.

 

Psychische gevolgen

Bij Covid-depressie spelen vooral het gebrek aan hoop, de negatieve berichtgeving en de slechte aanpak van de overheid een rol. Steeds meer Covid-maatregelen, zoals opsluiting en beperkt contact met anderen, dragen bij aan de depressieve gevoelens.

Ook bestaat er Covid-agressie. Daar bedoel ik niet de recente avondklokrellen mee, maar bijvoorbeeld agressie van klanten in fietsenzaken. Fietsen repareren is toegestaan, maar fietsen of fietsonderdelen verkopen is verboden. Doordat de Nederlandse bevolking van de overheid alleen mag werken en eten, klussen veel mensen aan hun fiets. Als zij naar de fietsenzaak gaan om onderdelen te halen en die niet kunnen kopen, worden zij agressief. Zelfs komt het daar vaak tot een handgemeen.

Een voorbeeld van Covid-paniek hoorde ik van een van mijn patiënten. Hij kreeg ’s nachts een heftige paniekaanval. Overdag had hij met zijn vriendin in de stad gewandeld en moest plotseling naar de wc. Daarna had hij natuurlijk zijn handen gewassen. Bij het naar buiten gaan had hij de deurknop opengedraaid. Maar hij vergat daarna zijn handen te ontsmetten en at een boterham. Die nacht werd hij bezweet wakker, hij was er zeker van dat hij Covid kreeg en dat hij doodging.

Sommige patiënten hebben een Covid-fobie. Zij durven geen mensen te ontvangen uit angst om Covid te krijgen. Buiten lopen zij met een overdreven grote bocht om andere mensen heen, wat een vervreemdend gevoel geeft.

Covid-kinderen kunnen niet naar school. Hun ouders werken veelal thuis en zijn blij, als hun kinderen stil zijn en niet storen. De kinderen zitten veel te veel op hun devices te spelen. Hun sociale en psychische ontwikkeling stagneert ernstig.

 

Overlevingsstrategieën

In mijn vorige artikel gaf ik vijf directieven om de Covid-periode te overleven, nu volgen er nog drie. Dat is nodig omdat wij geluid niet kunnen uitschakelen. Bij beelden werkt dat wel, wij kunnen onze ogen sluiten. De negatieve berichten worden opgevangen in de hersenstam die vervolgens de amygdala (amandelkern) activeert. De amygdala produceert onder meer angstgevoelens. Alleen de cortex (hersenschors) kan daar wat aan doen, maar die is ook suf gebeukt door Covid.

Wat kunt u doen? Prof. dr. Erik Scherder noemt drie dingen:

  1. luisteren naar rustige muziek;
  2. de cortex bezighouden met iets positiefs, zoals schaken of een boek lezen;
  3. bewegen en sporten, maar niet overdreven.

 

Nieuwsmanipulatie

Dagelijks worden wij in Nederland misleid door de NPO. Afwijkende geluiden, zoals die van huisarts Rob Elens en Maurice de Hond, worden niet gehoord, ja zelfs gedemoniseerd. Is er een tekort aan vaccin? Dan laat de NPO meteen na dat bericht zien dat er ook in Frankrijk en Italië te weinig vaccin is. Zijn er bij ons demonstraties? Dan toont de NPO eerst minutenlang demonstraties in Rusland. Mede door de nieuwsmanipulatie van de NPO staat de VVD virtueel op 40 zetels bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart a.s.

 

Preoccupatie

Terwijl ik dit schrijf is het 22.00 uur, de bomen en huizen zijn er nog, maar verder is er geen mens of rijdende auto te zien. Het is oorverdovend stil. Mijn observatie is dat niet Covid-19, maar de maatregelen van de overheid om Covid-19 te beteugelen de psyche van de bevolking aantasten. De voortdurende preoccupatie met het aantal besmettingen en het aantal IC-bedden is verkeerd en leidt tot een rigide, gevaarlijke strategie die verkeerd uitpakt.

 

IC-artsen rapporteren dat meer dan 40% van de patiënten die met Covid-19 op de IC worden opgenomen, overlijdt. De Covid-19 patiënten die de IC wel overleven, houden na hun ontslag van de IC langdurig ernstige klachten. IC-ziekenhuisbedden geven geen genezing. Hulp komt meestal te laat.

 

Snelle behandeling ontmoedigd

De huisartsen sturen hun met Covid gediagnostiseerde patiënten zonder behandeling naar huis en alleen patiënten met onderliggende ziekte(n) zoals COPD krijgen medicatie die de ademhaling ondersteunt, maar dat is niet gericht op genezing van Covid. De huisartsen sturen hun Covid-patiënten pas naar het ziekenhuis als hun toestand dramatisch verslechtert, vaak te laat.

De overheid stimuleert een snelle behandeling van Covid-19 niet. De gevolgen daarvan werken door op tal van gebieden en zijn desastreus. Covid-19 moet juist in een vroege fase behandeld worden, tussen de tweede en vierde ziektedag. Daarnaast bestaat het aantal personen dat is overleden aan Covid-19 voor meer dan de helft uit verpleeghuisbewoners. Het aantal doden hangt zeer waarschijnlijk samen met slechte ventilatie in huizen en gebouwen, maar de regering blijft vasthouden aan de anderhalve meter-strategie en het stuk wassen van de handen, zonder te accepteren dat de overdracht van het virus plaatsvindt via aerosolen.

 

Negatieve berichten

De aantasting van de psyche van de bevolking hangt samen met de voortdurende blootstelling aan negatieve berichten, zoals mutaties van het virus en productieproblemen bij de vaccinleveranciers. De EU faalt bij de inkoop en coördinatie van de vaccins voor de EU-landen. Daarnaast verlopen in Nederland de inentingen met vaccins tergend langzaam. Dit steekt schril af tegen de Israëlische aanpak.

Vorige week gaf premier Netanyahu een interview waarin hij zei, dat het vliegveld Ben Gurion volledig afgesloten werd. Verder kondigde hij opnieuw een lockdown van een aantal weken aan. Ondertussen wordt iedereen gevaccineerd en daarna kan Israël weer volledig open. Zelfs dokter Anthony Fauci zei op 29 januari jl. tegen het Amerikaanse volk, dat zij het ergste gehad hebben en dat zij binnenkort het virus onder controle hebben dankzij de vaccinaties.

Hoort u onze Nederlandse overheid ooit iets opbeurends of hoopvols zeggen?

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
35 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Vee
Vee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Herken me volledig in dit artikel. Voel me af en toe net een melaatse. Mensen die in paniek naar de overkant van de straat rennen als je aan komt lopen. Al een jaar lang elke dag covid, in het nieuws… covid, elk praatprogramma…. covid. Elke derderangs artiest of sporter wordt uitgenodigd om te praten over….. covid. Sommige mensen zijn elk zicht op de realiteit verloren en zitten al een jaar opgesloten. Ik weet zeker dat als covid verdwenen is er een groot aantal mensen niet meer van die fobie afkomen. Deze overheid maakt heel veel dingen onherstelbaar kapot.

Kees
Kees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat is ook de bedoeling van de politiek en overheid totale angst zaaien.
De radio en tv krijgen subsidie hier voor.
Om de propaganda van de politiek en overheid te verspreiden.
Ik vertrouw ze alle twee niet.
Er wordt een heel smerig spelletje gespeelt daar ben ik van overtuigd.
Ik ben geen complot denker.
Want je heb de Engelse dan de Duitse nu weer zuid Afrikaanse.
Straks de France en ga zomaar door.
Nee mensen er is iets heel anders dat speelkwartier weet ik niet maar het stinkt

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Kees
Anton
Anton
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik was vorige week vier uur lang in een streekziekenhuis. Dan knoop je af en toe een praatje met iemand aan. Volgens twee medewerkers die ik afzonderlijk sprak, trouwens niet over covid 19, was het de laatste weken bijzonder rustig. Ik trof ook nergens op gangen of afdelingen grote hectiek aan. Er stonden geen rijen ziekenauto’s bij de SEH. We worden echt besodemieterd.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton

Klopt mijn zwager werkt in de logistiek (hij rijdt patiënten van de afdeling naar het onderzoek of mortuarium etc.) van een Universiteitsziekenhuis en die zei elke keer tegen mij als de kranten moord en brand schreeuwden dat de IC’s dan helemaal niet vol lagen. Zijn dochter werkt op een streekziekenhuis en twee van mijn zussen ook op een Universiteitsziekenhuis en allemaal zeggen ze dat er glashard wordt gelogen over de drukte op de afdelingen en de IC’s. Tja………

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Eerlijk gezegd heb ik Rutte al sinds 2006 (toen hij Verdonk de VVD uitwerkte) niets opbeurends horen zeggen.
Maar inderdaad deze coronakolder is veel erger dan corona zelf. Wat ik misschien nog wel het ergste vind, is het besef dat er miljoenen sullige Nederlanders zijn die braaf alles slikken wat ze voorgehouden wordt. Die geloven dat een vaccin beschermt en dat ze daarna immuun zijn (onkwetsbaar) voor corona. Terwijl een vaccin niet meer bescherming geeft dan hun eigen immuunsysteem.
Maar objectieve informatie over wat een vaccin nu echt doet (nlm het simuleren van een lichte infectie) wordt zorgvuldig buiten beeld gehouden. Want zelfs de sullige Nederlanders zouden waarschijnlijk dan toch heel eventjes wakkerschrikken.
Hoog opgeleide Nederlanders zijn hoog gehersenspoelde Nederlanders.
In de Middeleeuwen werden we bang gemaakt met de duivel, geesten en de hel, en nu met corona. Voor deze mensen is geen redding meer mogelijk.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Haha inderdaad Andre 🙂 volgens mij is er een soort mentale survival of the fittest bezig..Darwin 2.0
Heb er alle vertrouwen in dat wij als ruimere denkers daar goed uit gaan komen!
Fijn weekend allemaal.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Waarom uitzonderingen voor niet gevaccineerden? Alle gevaccineerden zijn toch beschermd. Wij lopen in hun ogen het risico.
Angst verdringt het gezonde verstand.
Zing tegenwoordig elke dag het liedje van Robert Long “dat is allemaal angst, allemaal angst. Wie het meeste angst heeft, heeft vaak het minst te vrezen. “
Deze Corona hysterie zal veel meer ernstiger gevolgen hebben dan de ziekte zelf.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

“Alle gevaccineerden zijn toch beschermd.”

Dit is de zienswijze van miljoenen Nederlanders. Maar in hun ogen is iedereen die zich niet laat vaccineren een anti-vaxxer. Die geven ze graag de schuld van opgelegde maatregelen en langere lockdowns. Oh ja, en ook van het feit dat ze zich in de toekomst elk jaar 4 keer moeten laten prikken. Verkettering en uitsluiting van “ons” ligt op de loer.

Prachtige tekst van Robert Long trouwens!

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

De houding van de massa is niet van vandaag of gisteren. Lees dit essay maar eens, meer dan 500(!) jaar geleden geschreven. Over de ‘vrijwillige slavernij’…
https://www.republikanisme.nl/nederland/de-opstand/vertoog-over-de-vrijwillige-slaverij/

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door p.
Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Klopt op zichzelf, maar de tekst van La Boethie gaat voornamelijk over het vrijwillig of gedwongen accepteren van een regering. Een regering is niet waarvan wetenschappelijk kan worden aangetoond dat het juist is of niet, terwijl dat van een vaccin wel mogelijk is. Omdat we weten hoe het immuunsysteem werkt. Daar is geen keuze mogelijk.
Als we de volgzame mentaliteit van het accepteren van een regering extrapoleren op die van het accepteren van vaccinatie, dan gaat dat verder dan de redenering van La Boethie. Dan moet er een aanvullende verklaring komen.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Op internet zie ik ook veel covid-agressie, in de vorm van scheldpartijen. De “wappies” versus de “Rutte-schaapjes”. Terwijl de waarheid hier (zoals vaker) ergens in het midden ligt.
– Enerzijds bestaat covid echt, en kunnen simpele maatregelen de epidemie beperken. – Anderzijds zie ik het nut niet van een avondklok, of halfopen fietsenwinkels.

Laten we ook niet vergeten dat juist de “experts” van het RIVM maandenlang tegenstrijdige berichten uitbrachten over het nut van mondkapjes. Terwijl het OMT grootschalig testen tegenhield omdat ene Aura Tiemen de kleine laboratoria vertegenwoordigde. Veel adviezen van RIVM en OMT zijn gebaseerd op besloten vergaderingen zonder notulen, zonder verwijzingen naar andere wetenschappelijke onderzoeken.

Lucie
Lucie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

De griep is sinds oktober/november weer in het land,zoals elke winter.
In maart komt dan de piek en daarna zakt hij snel in,ook zoals elke winter.
Maar veel mensen laten zich totaal gek maken door de msm.
Griep heet nu COVID19,want de griep bestaat niet meer.

E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Lucie

Lucie ; ja wat is er toch met de griep gebeurd? Dat is toch een unicum en een onwaarschijnlijk toeval dat de griep niet meer toeslaat.

Oooo wacht even , dat komt natuurlijk door die 1,5 meter! Ik vraag me vaak af wie eigenlijk de grote wappies zijn. Volgens mij zijn die van dissel met kornuiten de opperpriester van de corona kerk.
Er zal wel heel veel geld en macht achter zitten om het volk zo in de tang te nemen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Over griep hoorden wij al langer nooit wat. De aandacht voor was er ineens door corona gekomen. Maar het is waar het lijkt dat niemand griep meer heeft. Zou Covid de nieuwe griep zijn?

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Lucie

Griep? Wat is dat? Dat woord heb ik buiten dit forum al lange tijd niet gehoord.

Het is ongelofelijk dat de schaapjes het narratief van de overheid blijven volgen. En de overheid blijft het narratief van Jaap “Khamenei” van Dissel volgen.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank aan Dhr. Kern voor dit goede artikel. Wat hij aanstipt is het afgelopen jaar door de regering niet geprioriteerd. Het is goed dat hier meer aandacht voor komt. Nu komen langzaam de geluiden naar buiten over de mentale gevolgen van Corona-angst en Corona-beleid. Ook ik zie het in mijn omgeving gebeuren. Het zijn de bange mensen en de gewoontedieren die er het meeste last van hebben.

Wat ik mij tot vanochtend niet besefte is hoeveel moeite de jeugd er mee heeft (ik ken niet zoveel jeugd). Volgens onderzoek zit 80% van de jongeren tegen een burnout aan (bron: AD 06-02-21). Al zou maar 20% daadwerkelijk tot een burnout leiden, dan nog zou dat voor de komende 5 jaar een enorme opgave worden voor Nederland. Ik denk dat we zware jaren voor de boeg hebben met veel faillissementen, een enorme stijging in zorgbehoefte (niet Corona gerelateerd), stijging van aantallen verslaafden en zelfmoorden, wanhoopscriminaliteit, asocialisatie van de samenleving, etc.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Zwakke mensen groeien in aantal door algemene tegenslag. Door die zwakheden gaan civilisaties kapot. Wij staan aan de voet van deze mogelijke gebeurtenis. Europa wordt overspoeld door laag of helemaal niet opgeleide mensen en nu komen verzwakte generaties bij die hun opleiding mogelijk niet eens afmaken op normale wijze. Zelfs een sterke leider kan daar niets mee.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

U verwoordt wat ik al jaren zeg. De verloedering van onze maatschappij gaat in een steeds sneller tempo. Gezien mijn leeftijd zal ik de grootste chaos wel niet meemaken, maar grote zorgen heb ik voor de komende generaties.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Die zwakte heeft weinig met leiderschap te maken en meer met demografie. Een van de eigenschappen van de mens is dat het reproductiegetal samen hangt met een aantal factoren zoals rijkdom, zekerheid en beschikbare ruimte. Hoe meer rijkdom, zekerheid, en/of ruimte, hoe minder reproductie. We zijn, ook in dat opzicht, een diersoort als alle anderen. “Wij” Nederlanders zijn rijk, hebben weinig ruimte, en hebben zekerheid, dus we fokken steeds minder. (Kans)arme mensen fokken meer, dus daar zijn er meer van. (Kans)arme mensen trekken naar rijke gebieden om hun talrijke kinderen een zo goed mogelijk leven te bieden. Dat gebeurt al millennia, niets nieuws dus. Dat hier weinig ruimte is maakt hen niets uit, al je dagelijkse behoeftes kun je immers kopen in gespecialiseerde winkels. En de overheid helpt je bij de rest. Nederland is rijker dan 90% van de wereldbevolking zich kan voorstellen. Rijkdom + luiheid = zwakte. “Wij” verzwakken onszelf en zetten de deur open, “zij” stromen toe. Is het hun schuld? Ik denk het niet. De zwakte die onze rijkdom met zich meebrengt is de honing. En de hongerige beren hebben het geroken. Zeker met de huidige Europese regelgeving maakt Nederland geen schijn van kans.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Mijn twee zoons van 20 en 22 worden er langzaam gek van. Realiseer je een paar dingen:
– door de afwezigheid van fysieke verplaatsingen en beweging (niet meer naar een schoolgebouw, of het huis van vrienden, of concertzalen, of sportscholen, of café’s)
– én de afwezigheid van contacten (vrijwel geen echt / fysiek contact meer met mede leerlingen, docenten, vrienden, medesporters) gaat alles op elkaar lijken. Je ‘beleeft’ niks meer. Er zit geen structuur meer in een dag, in een week. Alles wordt vlak en lijkt op elkaar..
Een mens ervaart zijn ‘zelf’ met name door de ontmoeting: de ander reageert op je. Ook dat is vrijwel weg.
Dat is om gek van te worden, en helemáál als je nog aan het begin van je volwassen leven staat en niet kunt relativeren of vergelijken met andere tijden die je ooit meegemaakt hebt.
Zij verheugen zich op het schaatsen. Ik hoop dat het schaatsen een ban zal breken. Ik hoop dat men zich massaal niet na 21.00 uur van het ijs zal laten jagen. Dat niemand zich aan de 1.5 meter afstand houdt. En dat de mensen een lichtje opgaat: dit kan zo niet langer.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Slik vitamine D, schijnt te helpen bij Covid 19;
Ga wandelen, een uur, een half uur, slaap je beter van, goed slapen is goed voor je immuunsysteem;
Ga lachen: youtube, Muppetshow, ook goed voor immuunsysteem;
Ga bellen, onderhoud je sociale contacten;
Leer een taal, schrijf een boek, een artikel, bedenk iets dat je boeit en focus geeft;
Maak studie van ‘Het Wereldgebeuren’; er is van alles gaande, de grote media geven er nauwelijks informatie over, internet des te meer.
Lees boeken, er verschijnen fantastische nieuwe inzichten gevende boeken (o.a. ‘Een vreemde lus’ van filosoof Klukhuhn).
Ga beleggen; is weliswaar als gokken, maar gespreid beleggen kan rendabel zijn;
Ga bestuderen wat goed is voor je geest en lijf in deze tijden, en zet je bevindingen op internet.

Cas H. Millens
Cas H. Millens
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Zó is het! Ik doe het allemaal. Natuurlijk kan ik ook besmet worden en ziek, of overlijden. Maar dat kan altijd en dan heb ik het nu toch naar mijn zin gehad. Maak plezier in het leven, het duurt sowiso maar even.

Lnda Sprangers
Lnda Sprangers
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vorige week was ik in het St. Jansgasthuis (ziekenhuis Weert). Vroeg de art assistent bij de oogarts of er veel Corona patienten lagen. Nou hoeveel denk je? …………0 patiënten. Wie gelooft die angstzaaiers nog?

jan
jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het probleem van zogenaamd complot denken is dat er achteraf vaak zoveel waarheid in blijkt te zitten. Kijk naar de New York Times die nu volmondig toegeeft dat de Amerikaanse verkiezingen grootschalig zijn gemanipuleerd. De meeste mensen zagen dat wel, maar ja, alles tegen Trump was OK. Hier ziet iedereen dat de NOS een grote propagandazender is van de manipulerende links-‘liberale’ elite (liberaal, want we hebben toch partijen?). Maar ‘we’ doen er verder niets aan.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een man was zo bang voor de dood dat ie zelfmoord pleegde, vertelt de mop. Van begin af aan ben ik persoonlijk meer voor de mensen bang dan de besmettelijke ziekte zelf. Paniek en (verwachte) tekort aan goederen haalt het slechtste in de mens naar boven onder het motto: Ieder voor zich! In begin van de coronacrisis ben je helemaal onwetend en maakt je onzeker. Want volledige isolatie in het dagelijkse leven is onmogelijk. Angstig zijn helpt zeker niet maar nadenken en zich aan voorschriften, leuk of niet houden maakt de kans om niet geïnfecteerd te raken toch groter. De anderhalf meter samenleving, beperking van contacten en de vrees voor de ziekte heeft zeker invloed op de samenleving. De generaties die nu op school zitten zullen de effecten zeker merken. Vele blijven zitten en halen de opleiding niet wat op lange duur de samenleving aantast. Normen loslaten voor meer diploma’s helpt niet. Nu al schijnt 80% van de leerlingen tegen een burn-out te zitten. Hoe sterk kan een generatie zijn die in het luxe opgegroeid is, vraag je je af? Het nieuws is zoals wij al gewend zijn, Nederland bungelt in prestaties onderaan maar natuurlijk gaat het ook niet overal goed en het is toch geen wedstrijd? Dat Israël het goed doet lees je mondjesmaat, over hun mogelijke medicijn al zo goed als niet want wij hebbe liever de Palestijnen met hun raketten waar wij aan gretig meebetalen. Voor de rest is het bungelen tussen de gezondheid en economie. Wat je ook doet een nieuwe economische crisis is onafwendbaar. Tenzij er straks een socialistische regering komt die het ook zonder geld kan redden mede door het zingen van opbeurende liederen. Welke andere ellende zal de pandemie nog brengen? Wie gaat met de macht zwaaien?

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

“Hoe sterk kan een generatie zijn die in het luxe opgegroeid is, vraag je je af?” Een hele terechte vraag. De manier van opvoeden in dit land is mij al decennia lang een doorn in het oog. Legio ouders voeden hun kinderen op als prinsjes en prinsesjes. Altijd een leven zonder tekortkomingen gehad en nu kunnen ze niet meer tegen obstakels in welke vorm dan ook. Ik maak me nu al zorgen over hún kinderen.

“Wat je ook doet een nieuwe economische crisis is onafwendbaar.” Helaas wordt dit een globale crisis. En vergeet niet dat dit een gecreëerde crisis is. Dit had niet hoeven gebeuren als de juiste mensen op de juiste plekken hadden gezeten!

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Goede tijden brengen zwakke mensen voort en slechte tijden sterke mensen. Ik denk dat er nu al minstens twee generaties overgeslagen worden.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kortom gooi alles open en ga alsjeblieft door met leven want de schade die we nu aan het aanrichten zijn is oneindig veel groter in verhouding tot het aantal corona-doden. Als de Spaanse Griep nu had geheerst waren er nu al minimaal 84 miljoen mensen gestorven. Waar hebben we het dus in hemelsnaam over beste mensen.
Ik heb 34 jaar in de Gezondheidszorg gewerkt op laboratoria in de volgende vakgebieden: Bacteriologie, Immunologie, Kinderkanker, Nierziekten, Genetica, IVF-ICSI. Ik heb ook met en onder Jaap van Dissel gewerkt op het AZL en later het LUMC. Ik heb veel van dit soort wetenschappers meegemaakt als baas en ik heb geen hoge pet op van mensen als Jaap, Ab, Marion etc. Ze blijven niet bij de feiten, ik mis de menselijke maat kortom ze rotzooien in mijn ogen maar wat aan.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Lees deze reactie pas na die van hieronder!

MikV
MikV
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nee, ik hoor de overheid inderdaad niks hoopvols of opbeurends zeggen. Mooi geschreven, kan me hier goed in vinden!

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De bevolking wordt al jaren door het Linkse Rutte Kartel gehersenspoeld.

Rutte zaait angst en tweedracht onder de Nederlandse bevolking.

Leugens en bedrog zijn zijn handelsmerk.

Niets wat hij bedenkt pakt positief uit voor de Nederlandse bevolking.

RUTTUP en NEXIT.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Maar wat als die vaccinaties minder goed of niet werken tegen de Zuid-Afrikaanse variant, de Britse en wie weet straks de nieuwe Russische, Chinese, Italiaanse etc. etc. etc. etc. etc. variant. Wat gaan we dan doen? 10 jaar in lockdown en elke burger 4 vaccinaties per jaar???
Het antwoord is doodsimpel en dat is BLIJF BIJ DE FEITEN! De filosoof Bertrand Russel heeft het eens heel mooi gezegd: “I should like to say two things, one intellectual and one moral. The intellectual thing I should want to say is this: When you are studying any matter, or considering any philosophy, ask yourself only what are the facts and what is the truth that the facts bear out. Never let yourself be diverted either by what you wish to believe, or by what you think would have beneficent social effects if it were believed. But look only, and solely, at what are the facts. That is the intellectual thing that I should wish to say. The moral thing I should wish to say…I should say love is wise, hatred is foolish. In this world which is getting more closely and closely interconnected we have to learn to tolerate each other, we have to learn to put up with the fact that some people say things that we don’t like. We can only live together in that way and if we are to live together and not die together we must learn a kind of charity and a kind of tolerance which is absolutely vital to the continuation of human life on this planet.”
En wat zijn de feiten? Simpel die zijn de volgende:
– Dat vooral oude mensen en mensen met obese de meeste kans lopen om op de IC te belanden en/of te sterven
– Dat meer dan 98 procent gewoon geneest van dit corona-virus
– Er bestaan uitstekende preventieve middelen en geneesmiddelen dus gebruik die dan ook alsjeblieft

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
brabantman
brabantman
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ook GeenStijl doet aan die idioterie mee en heult met de MSM mee(subsidie?)
Ga je er tegen in en wil je een reactie plaatsen dan, net als Facebook etc, dan bannen ze je.

brabantman, jij mag niet meer reageren omdat je de HUISREGELS hebt overtreden. Je bent waarschijnlijk gebanned om de volgende reaguursels:

Gaat GS nu ook foto’s publiceren van de Romeo’s? De politie ophitsers. Sinds GS overgenomen is, is er weinig van hun oorspronkele idealen en standpunten overgebleven. Zitten nu op de schoot van Rutte en van Dissel. Er zijn tevens een stuk minder reaguurders overgebleven die GS nog interessant vinden. Zie de cijfers. Begrijpelijk.
Je bent permanent gebanned.

h.keur
h.keur
2 jaren geleden

Ik vraag gewoontegetrouw aan mensen in mijn omgeving van jong tot oud regelmatig hoe het met ze gaat. Maar nu iets indringender, dan die gewoonte vraag. Dus ook: hoe is het met de gezondheid. En nu ontdekte ik, dat ik eigenlijk ongemerkt een mini enquete hield. Hier is de tussenstand.
Mensen die bang zijn geworden door alle berichten en zich isoleren: ruim 95% corona gehad. Mensen die geen angst hadden, maar zich gedroegen zoals altijd met de R in de maand: 98% geen corona gehad, sommigen wel een poosje wat snotterig of verkouden, zoals elk jaar.
Mensen die het niet wisten, of ze corona hadden of gewoon wat grieperig, zoals meestal in deze tijd: 5%.
Ik heb het niet precies geteld hoor, met allerlei statistische componenten die wel of niet meegeteld worden om een uitslag te beïnvloeden, maar gewoon uit de losse pols en die is zeer redelijk betrouwbaar.

Eddie
Eddie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Aardig artikel, maar ongetwijfeld heeft de auteur ook geluiden opgevangen dat de maatregelen gewoon van kracht blijven, na vaccinatie?

35
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x