Donald Trump laat weer flink van zich horen

Kandidatuur voor 2024 niet uitgesloten

Na zes weken radiostilte gaf Trump weer een speech op het jaarlijkse congres van Amerikaanse conservatieve politici en commentatoren. Uitgerust, strijdbaar en zelfverzekerd vertelde hij dat hij geen eigen partij begint, maar de Republikeinse kandidaten zal ondersteunen. Hij bekritiseerde Biden, die in een maand tijd van America first America last heeft gemaakt. Zal Trump in 2024 nog een keer president worden? Who knows, schrijft Rob Kern. 

Jaarlijks wordt in februari het meerdaagse congres van de Conservative Political Action Conference (CPAC) gehouden. Dit keer vond het plaats in Orlando, Florida. Veel kopstukken van de Republikeinse partij traden op, waaronder Mike Pompeo, Jim Jordan, Ted Cruz, Don Trump jr. en Catherine Limbaugh, de echtgenote van de onlangs overleden conservatieve commentator Rush Limbaugh.

 

Uitgerust

De 45e president van de VS, Donald Trump, werd op 28 februari verwacht om 22.45 uur Nederlandse tijd, maar betrad het podium bijna een uur later. Hij sprak het dolenthousiaste publiek anderhalf uur toe. Trump droeg zoals vaak een blauw pak en een rode stropdas en zag er uitgerust en gezond uit, bijna jeugdig. Zes weken had hij zich in stilte gehuld. Hij gaf slechts via de telefoon commentaar op het ongeluk van zijn vriend Tiger Woods en op het overlijden van zijn radioheld Rush Limbaugh. Door links en rechts werd uitgekeken naar de speech van Trump. Er waren geruchten dat Trump een nieuwe partij zou beginnen, genaamd Patriots.

Ook ik, als psychotherapeut, was benieuwd naar zijn psychische gesteldheid. Hoe zou hij eraan toe zijn nadat hij het Witte Huis had verlaten en wat zijn zijn toekomstplannen? In 2016 was Trump een wat onhandige presidentskandidaat, die thema’s aanroerde die mensen erg aanspraken. Later was hij vier jaar een onconventionele president, die ruzie maakte met de pers, geen hand gaf aan Angela Merkel en de leider van Noord-Korea Kim Jong-un zijn vriend noemde.

Op CPAC stond een andere Trump. Het lijkt alsof zijn persoonlijkheid door vier jaar presidentschap en de presidentsverkiezing van 3 november 2020 gerijpt is. Daar stond een persoonlijkheid die de zaal vulde en de toeschouwers voelden dat nauwkeurig aan en reageerden onstuimig op zijn boodschap.

Opnieuw kandidaat?

Trump begon met de verklaring dat hij geen nieuwe partij zal beginnen. Een verdere versplintering op rechts zou de Democraten alleen maar versterken. Hij gaat eraan werken dat de Senaat in 2022 weer een Republikeinse meerderheid krijgt en dat in 2024 de president weer een Republikein is. Trump gaat dat doen door Republikeinse kandidaten te endorsen (ondersteunen) en door mee te doen aan hun rally’s. Hij wees erop dat van de 105 Republikeinse Congres-kandidaten die gekozen zijn, door hem 100 waren endorsed. Hij zei over de nieuwe president in 2024: ‘Who knows? It will be me perhaps, I’ll beat them the third time, refererend aan de verkiezingen van 2020 die volgens hem onrechtmatig zijn verlopen.

Hoe realistisch is het eigenlijk dat Trump zich in 2024 weer kandidaat stelt? Hij is dan net zo oud als Biden nu. Ik acht de kans groot. Het is echter niet uitgesloten dat een jongere Republikein, zoals bijvoorbeeld Mike Pompeo of de populaire gouverneur van Florida Ron DeSantis, de Republikeinse presidentskandidaat wordt.

 

Heftige kritiek op Biden

Als eerste noemt Trump de afbraak van tienduizenden banen in de energiesector en de energie-afhankelijkheid van de VS van het buitenland. Hij vatte het zo samen: ‘in één maand van America first naar America last.

Het tweede kritiekpunt van Trump op Biden gaat over het stopzetten van de bouw van de muur tussen de VS en Mexico, dat zal leiden tot honderdduizenden illegale immigranten. Een andere maatregel van Biden is het opheffen van de grenspolitie. Verder bereidt de administratie van Biden massale amnestie voor grote groepen illegale immigranten voor. Ook verwijt Trump Biden dat de scholen nog niet open zijn, wat leidt tot veel psychische problemen bij jongeren.

Dat Biden de boycotmaatregelen tegen Iran heeft opgeheven voordat de onderhandelingen daarover begonnen zijn, stuit bij Trump op zeer grote kritiek. Biden besloot de VS weer aan te sluiten bij de World Health Organization (WHO). Trump heeft daar enig begrip voor, maar niet voor het feit dat de VS opnieuw het oude, hoge bedrag daarvoor moet betalen.

Verder verzuimde Biden bij de terugkeer van de VS naar het klimaatakkoord van Parijs te onderhandelen. China, Rusland en India mogen doorgaan met hun vervuiling, terwijl de Amerikanen miljoenen banen zullen verliezen.

 

Successen

Trump vertelde enorme druk op de farmaceutische industrie te hebben uitgeoefend en miljarden dollars te hebben geïnvesteerd in een vaccin, toen het succes ervan nog onzeker was. Door zijn bemoeienis was binnen negen maanden een vaccin klaar, niet alleen voor de VS maar voor de wereld. Trump noemde ook de historische vredesakkoorden tussen Arabische landen en Israël, de Abraham-akkoorden. Hij stond ook stil bij zijn successen op het gebied van economische groei, veiligheid en law and order, goede handelsverdragen zoals de vervanging van NAFTA door USMCA. Onder Trump kreeg de wereld weer respect voor de VS.

 

Verkiezingen 2020

De belangrijkste reden waarom Trump de verkiezingen rigged (vervalst, doorgestoken kaart) noemt, is dat lokale autoriteiten en rechters op het laatste moment wetten hebben veranderd, die zij volgens de Constitutie niet mochten wijzigen. Door deze wijzigingen mochten honderdduizenden stembiljetten dagen na de verkiezingen meegeteld worden, zelfs zonder handtekening. Deze wetten met betrekking tot de verkiezingen hadden alleen door de State legislators veranderd mogen worden. Hierdoor alleen al zijn de verkiezingen eigenlijk ongeldig. Het is belangrijk dit punt nader uit te werken. De fake news media, ook in Nederland, beweren dat Trump ten onrechte de verkiezingsuitslag niet heeft geaccepteerd.

 

Illegale verandering kiesregels

Erik Mouthaan, correspondent van RTL Nieuws, beweerde ook dat Trumps beweringen fake zijn. Trump beweert op dit congres niet dat hij de verkiezingen wel of niet heeft verloren c.q. gewonnen, maar zegt dat de verandering van de kiesregels in verschillende staten niet legaal is gebeurd. Alleen State Legislators hadden deze wijzigingen mogen doorvoeren. Dit is gemakkelijk door iedereen te controleren. Mark Levin, jurist en radio- en TV-persoonlijkheid, heeft hier verschillende uitzendingen aan gewijd, waarin hij juridisch uitpluist hoe dit zit. De essentie van Trumps speech was dat de wetten moeten worden veranderd voor alle komende verkiezingen.

 

Trump had ook grote kritiek op het Supreme Court, dat zijn taak verzuimde en zich verschuilde achter procedures. ‘Zijn negentien staten onder leiding van Texas en de president van de VS niet gerechtigd een procedure aan te spannen?’, vroeg Trump zich af. Het publiek juichte: You won, you won en ‘we love you’, waardoor Trump geëmotioneerd werd. Hij riep de Republikeinse politici op de regels van de verkiezingen weer eerlijk te maken onder het motto ‘No fair elections, no democracy.

 

Leiderschap

Trump positioneerde zich met deze speech als leider van de Republikeinse partij. Hij wordt gesteund door de meeste Republikeinse leiders, waaronder Graham Lindsey, voorzitter van de Senaatscommissie voor de rechtspraak. Lindsey bezocht Trump nog voor zijn CPAC-speech om hem te vertellen dat hij volledig achter hem staat. Weliswaar zijn er ook critici, zoals Mitch McConnell, Republikeins minderheidsleider in de Senaat, maar deze zijn in de minderheid.

Je zou je kunnen afvragen wat Trumps leiderschap van de Republikeinse partij zou betekenen voor verdere polarisatie in de VS. Mijns inziens is de polarisatie uitsluitend toe te schrijven aan vooral de media, de Democratische Partij en big tech. Vanaf de inauguratie van Biden op 20 januari 2021 begon een ware heksenjacht op aanhangers van Trump.

Meestal blijft de verliezende partij in de VS zonder leider zwalkend en onzeker achter. Maar nu, omdat Trump nog een tweede keer een gooi kan doen naar het presidentschap, heeft de partij een leider die de partij kan verenigen, sterker maken en uitzicht geeft voor de Republikeinen op het Witte Huis. En dat kan Trump zijn, who knows.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
11 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Tan Lan Ing
Tan Lan Ing
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hoop dat Trump terugkomt in 2024. Het lijkt of met zijn vertrek, “rechts” – politiek van het gezond verstand en de feiten – niets meer te vertellen heeft. Dit is wereldwijd zo. Alleen de agenda van de globalistische elite – een totalitair-communistisch bolwerk -telt.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Biden en Harris zijn in mijn ogen alleen trekpoppen. net als Obama was. Het zijn geen leiders. Ik voel mij als Europeaan een stuk onveiliger in de wereld met een slecht geleid Amerika.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is een duidelijke uitleg over de tijdperk Trump en de gang van zaken rond de verkiezingen. Jammer dat de successen van Trump niet geprolongeerd worden en dat er de komende tijd weer veel kapot zal gaan.Men probeert de successen van Trump te verzwijgen want hij is bij de media en hun linkse bazén niet populair. De democraten hebben in de laatste jaren hun ware gezicht laten zien. Zij gaan desnoods over de lijken om hun heerschappij door te drukken en bewijzen daarmee wat links in werkelijkheid is.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Ni28
Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Met een dementerende President als Biden ,wint Trump met 2 vingers in zijn neus,dit keer vooraf met duidelijke maatregelen voor een tweede verkiezingsfraude zou Trump niet meer laten gebeuren,media zal Trump weer tot de grond proberen af te breken ,maar ondertussen zijn veel mensen helemaal klaar met die nep journalisten.Alle plannen van de Deep State zullen in het water vallen ,omdat Trump precies weet wat die maffiaclub van plan is,de totale overheersing ,met als grote baas,de Centrale bank .Merkel ,Rutte ,alles zit in het complot,en moeten zo snel mogelijk worden gestopt en van het toneel verdwijnen,kijk alleen maar naar haar laatste actie in Duitsland om de AFD te laten verbieden,is haar niet gelukt,maar ze is op een eenheidspartij uit ,eng,hadden ze ook in 1939 ,en dat heeft heel wat mensenlevens gekost.Trump is een van de weinige in de wereld die dit kan terugfluiten,en we mogen bidden dat hij nog lang mag blijven leven .

Jannie
Jannie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Biden zal niet lang president zijn. Harris staat al in de startblokken.

Anon
Anon
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik mis Trump meer dan verwacht. Hij is een beetje onconventioneel in zn uitspraken, ik hoop echt dat sommige daarvan grappen waren, maar je weet dat hij uiteindelijk het beste met de wereld voor heeft en zn daden hierin spreken voor zich. China en Iran een halt toeroepen, vrede in het midden oosten en een gezonde trotse mindset. Laten we hopen dat hij nog een gooi kan doen naar het presidentschap.

MikV
MikV
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Who knows… Mooi geschreven!

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Iedereen kan op zijn vingers uittellen dat de verkiezingen in 2024 niet eerlijk zullen verlopen. De Dems worden gesteund door de drijvende krachten achter de wereldwijde agenda’s die uitgerold worden. Met hun hulp hebben de Dems de vorige verkiezingen gestolen. De Dems hebben nu in zowel het senaat als het huis van afgevaardigden een meerderheid. Zolang de Dems de gelederen gesloten houden staat niets ze de komende jaren in de weg. Waarom zouden deze verkiezingsrovers in 2024 eerlijke verkiezingen willen? Ze hebben er geen baat bij, dus gebeurt het niet.

Trump zou een gevecht aangaan dat hij niet kan winnen. Ik zie de media, antifa, blm, dems, wokies en big tech al een dansje doen op het politieke graf van deze held. Hoe jammer ik het ook vind, Trump kan beter een luis in de pels van de Dems worden als de uitdager.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Trump lijkt de rol van een soort Don Quijote op zich genomen te hebben in tussen de krijsende linkse massa van globalisten en communisten vertegenwoordigd door activisten en ngo’s geleid door de corrupte Verenigde Naties. Wij moeten blijven hopen op de terugkeer van verstand in de politiek. Onwetende mensen volgen blindelings de schreeuwende leiders en moeten kennelijk eerst alles zelf meemaken om verstandiger te worden. Net als de GL kiezers in Amsterdam die nu de gewilde vruchten van hun stem kunnen plukken terwijl zij zich verraden voelen. Windmolens zijn prima maar bij een ander. En hebben de Venezolanen nu hun les geleerd?

Bas vos
Bas vos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een redelijk goed stuk, maar de analyse mist wat. En dat is dat de maga agenda een winnende is. Wat er feitelijk gebeurd i is dat grote hoeveelheden democratische stemmers naar deze agenda overstappen. Juist, trump heeft veel democraten overtuigd republikeins te stemmen.

De zogenaamd populairste president uit de amerikaanse geschiedenis, biden, heeft de kleinste verkiezings overwinning ooit geboekt.

Sterker nog, in totaal is trump maar 90.000 stemmen te kort gekomen om senaat, huis en presidentschap te winnen.

Als je dat afzet tegen het aantal illegale stemmen welke biden heeft ontvangen, IS biden onrechtmatig president.

De midterm verkiezingen staan al om de hoek. En republikeinen hebben slechts 3 senaats zetels en 7 huis zetels nodig, in n verkiezing waar vooral democratische zetels op het spel staan.

Winnen de republikeinen 1 van de twee. Dan Is biden zijn termijn klaar. En winnen republikeinen beide, is de kans groot dat de democraten een lading wraak over zich heen gaan krijgen , welke ongekend is. En gaat biden impeached worden. En daarna harris.

Biden heeft reeds honderduizenden banen vernietigd, in april kost benzine 3€ ….

Hij heeft zo zeer gefaald in zijn buitenlandse politiek dat zelfs de democratische partij zelf kritiek begint te geven.

Het worden interessante tijden..en de kans is groot dat trump t probeert.

En iedereen die m daar genaaid heeft, heeft n probleem. Want anders als normaal hoeft hij zich niet druk te maken over n herverkiezing.

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe staat het eigenlijk met SCROTUS? Sinds 20 januari is er de zaak van Powell m.b.t. de verkiezingen aanhangig.

11
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x