Limburgse huisarts: “Zink lijkt nodig bij bestrijding corona”

Exclusief video-interview met Rob Elens

Foto:

Afgelopen week moest Rob Elens, huisarts in het Limburgse Meijel, stoppen met de experimentele behandeling van Corona-patiënten in zijn praktijk. Hij claimde dat hij Corona-patiënten genas door middel van een cocktail van medicijnen die hij in nauw overleg met de apotheek toediende.

 

De cocktail wordt volgens Elens wereldwijd toegepast, o.a. in Marseille, China en New York. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft hem op de vingers getikt en opgedragen te stoppen met deze aanpak. Vandaag komt Elens met de aanbeveling om een onderzoek te starten in verpleeghuizen en toch door te gaan met het testen van het effect van deze medicijnencocktail, om zodoende mensenlevens te redden.

Hij licht dit toe in een dertig minuten durend interview met OpinieZ-redacteur Rutger van den Noort. In de video legt hij ook de achtergronden van het Corona-virus en de werking van de medicijnen.

 

Disclaimer: de informatie in dit interview is niet bedoeld als vervanging van diensten of informatie van getrainde (medisch-) professionals en/of zorgverlenende instanties, zoals (huis)artsen, medisch specialisten en spoedeisende hulpverlening. De informatie in dit interview mag niet worden beschouwd als vervanging voor medische of andere professionele hulp, zorg, ondersteuning of informatievoorziening en is niet bedoeld als hulpmiddel bij het stellen van een (zelf-) diagnose. De informatie is bedoeld als algemene informatie en is niet specifiek gericht op één individueel persoon of één specifieke medische situatie van bijvoorbeeld degene die de video bekijkt en beluistert of iemand in diens omgeving. Dit betekent dat aan de informatie geen diagnostische of therapeutische waarde kan worden gehecht voor de eigen medische situatie of die van anderen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
42 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ja natuurlijk moet hij stoppen,en wel van mensen die er totaal geen belang bij hebben dat Corona binnenkort heel eenvoudig te genezen valt ,alles wordt ons wijsgemaakt en opgedrongen,opsluiten in een muf bejaardenhuis ,dat hebben ze veel liever,dat je daar sterft maakt de kans alleen maar groter ,lekker in de frisse lucht,wandelen ,daar is volgens mijn weten nog nooit iemand aan gestorven .
Een advocaat van een pillenfabriek zei ooit eens tegen mij,pillen neem je niet die verkoop je ,en dat is waar alles om draait ,Geld .
Media en politiek lagen voor de crisis al uitgeteld ,nu voelen ze zich plots ontzettend belangrijk terwijl het nog dezelfde uilen zijn als een paar maanden geleden .Nexit,geen miljarden weggooien ,nuchter denken,en een arts die iets heeft uitgevonden ,(deze man heeft ervoor geleerd ,en dat kan er niet een zeggen in de tweede kamer)serieus nemen ,het hoeft niet altijd miljarden te kosten om iets op te lossen .

doortje
doortje
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

een huisarts die beweert dat supplementen geen bijwerkingen hebben, doet mij juist denken aan ongefundeerd winstbejag

Marijn
Marijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  doortje

Als je nog eens naar het flimpje luisterd dan heeft hij het eerst over kruiden, dan noemt hij die kruiden supplementen. Vervolgens zegt hij dat supplementen nauwlijks bijwerkingen hebben.
Zink heeft ook bijna geen bijwerkingen, daar heeft hij het over, en de maximale doses per dag is 1mg/kg lichaams gewicht. Ik heb het even opgezocht.
Hij legt heel goed uit hoe zink gebruikt kan worden om er voor te zorgen dat covid-19 minder impact heeft.
Heel fijn om te horen dat er nog steeds mensen zijn die zelf kunnen denken en durven te handelen.

doortje
doortje
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

zeg nou zelf: zouden bij gemiddeld 244 ziekenhuisopnames vanwege corona van ca. 13000 huisartsen in NL, de 10 patienten van deze huisarts statistisch gezien een ‘bewezen’ genezing zijn?

Pedro
Pedro
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  doortje

Nee, maar juist daarom moet er op een groter aantal worden getest.

Cees
Cees
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Veel huisartsen en ook KLM personeel gebruiken dit al. Apotheken zijn uitverkocht met het middel Plaquenil. Ben bang dat er andere dingen spelen omdat dit middel, samen met Zinc en een antibioticum spotgoedkoop zijn. En er is te weinig voorraad in Nederland. Het RIVM en de regering speelt met levens onder druk van de pharma industrie en het eigen gelijk willen.

H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk het is zo simpel, meten is weten.
Zo werden bij Verolme Botlek, ook de Mammoet tankers gebouwd.

Het Linkse Rutte Kartel, meet niets maar weet alles.
Toch zijn er al ruim 2500 doden, op het conto van Nederland te schrijven en wat waar is is waar, Nederland is Rutte 3.

Leugens en bedrog redden geen mensen.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

@ HJ. 👍👍 😷😷

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Die 2500 die je noemt zullen er vast wel te weinig zijn dan, er zijn statistisch gezien 5 miljoen mensen te veel op de aarde. Ja hoe kom je er dan vanaf toch, daar waar het nodig is om geboorte te stoppen van kinderen die ze toch niet onderhouden kunnen gebeurd niets. Dat fokt daar rustig aan de lopende band door.Maar wel iedere dag die jankers op de TV laten zien,zodat ze u uw laatste centen nog uit de zak kunnen kloppen. Het is allemaal een en al leugen en bedrog.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

@ marjo012.
Helemaal met u eens !
Ik/wij geven al sinds enkele jaren NIKS meer aan die z.g. liefdadigheidsinstellingen; wij zijn daarmee gestopt toen bekend werd welke salarissen de “directieleden” van die clubjes opstrijken !!

Veluweman
Veluweman
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Geen 5 miljoen, maar 5 miljard. Duizend keer zoveel.. ..teveel.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Veluweman

Oke ik dacht dat ze 5 miljoen zeiden in die documentaire, maar zou best kunnen wat je zegt.

Dries Bovenkamp
Dries Bovenkamp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

U zult bedoelen 5 miljard te veel?

Dries Bovenkamp
Dries Bovenkamp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Al die mensen die er te veel zijn? Hoef je niet dood te maken. Je zorgt dat mannen onvruchtbaar worden. Moet makkelijk kunnen via toevoegingen bij McDononalds, KFC, brood en bier.
http://www.worldometers.info/nl/
Gigantisch overschot geboortes t.o.v. sterfte.

Laurens
Laurens
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

U bedoeld 5 miljard !! Google maar eens naar geheime organisaties en hun agenda’s ik zeg doen !!!

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

interessant artikel , vooral als je denkt aan de machtsspelen rond corona , te beginnen bij de m.p. die een derde termijn uit de corona ellende wil slepen als Grote Regisseur. en dan die hoepla van het rivm wiens imago beschermt moet worden, en al die andere wijspraters.
Bravo voor de Limburgse arts, komt zijn dokterseed na.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit kat en muisspelletje van dit bananenkabinet stinkt. Geld, macht en controle. Dat is waar het naar toe gaat. Het maakt hen echt niet uit dat er mensen sterven. Een medicijn verbieden, zorgt er juist voor, dat mensen achterdochtig worden, tav dit kabinet. Waarom patienten zelf niet laten kiezen of ze die middelen willen gebruiken.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Tja, dat gevoel heb ik ook. Eigenlijk vindt de overheid en veel nog fitte Nederlanders het best prima als er een flink aantal bejaarden niet meer op de AOW last komen. (alleen natuurlijk even niet hun eigen vader en moeder, maar dat terzijde) Ik heb doorgaans, als er geen virus rondwaart, nou niet het gevoel dat ouderen heel erg gerespecteerd worden.
Ook de vergrijzing wordt m.i als last gepresenteerd en de kosten van de gezondheidszorg wordt ook als een probleem gepresenteerd en aan ouderen toegeschreven. Ondertussen gaat men vrolijk door met het toelaten van massa’s mensen van elders die ook jarenlang zo niet voor altijd een financiele aanslag op ons aller (zorg) budget zijn, maar gepresenteerd worden als hoogst noodzakelijk werkpotentieel (D66) Dat dat in de praktijk vaak mensen zijn die niets bijdragen lijkt niet opgemerkt te worden.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@ Marien.
Uw reactie is volkomen juist.
Jongeren, die nog nóóit één klap werk hebben verricht zitten doorlopend te zeiken over de pensioenen van ouderen. Deze jongeren hebben veelal gestudeerd mede op kosten van die ouderen, maar zodra ze zijn afgestudeerd gaan ze eerst eens een jaartje op wereldreis en daarna “zien ze wel”. Het toelaten van “vluchtelingen” onder ’t mom van “werkpotentieel”draagt in zéér hoge mate bij in de teloorgang van bijna álle sociale voorzieningen in NL. Van dat “werkpotentieel” gaat bijna 90%
nóóit aan ’t werk……hand ophouden is makkelijker en is hun ingefluisterd door eerder alhier gearriveerde soortgenoten.
Dat weet “Den Haag” ook allemaal wel, maar wat kan ’t hen schelen : zij zitten op rozen en hebben nergens last van.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ga zeker niet op de stoel van de wetenschapper zitten dat doen al vele BN-er’s met hun aanbevelingen en wat dat betreft mogen zij van mij meteen mee ophouden. Deze huisarts is er voor zijn patiënten en gebruikt al zijn kennis samen met anderen en het is zeker goed als zijn methode verder onderzocht wordt net als alle andere bruikbare methoden. Ik hoop dat hier geen prestige kwestie rol gaat spelen al wil nu iedereen de eerste zijn wat helemaal niet gek is. Deze huisarts genas 8 patiënten en ik las dat in Zuid Korea ook zo getal beter geworden was door toedienen van bloedplasma van ex-patiënten die genazen van Covid-19 en wat nu sinds woensdag ook bij de Erasmus MC gebeurd.Officieel moet het middel die toegediend wordt dubbel en dwars getest worden op werking en bijwerkingen. Dat is vooral een langdurende zaak en dat willen wij liever niet. Ik denk dat deze huisarts die zich voor de zaak inspant dat ook begrijpt dat zijn middel niet zomaar gelijk geaccepteerd wordt. Zo gaat het eenmaal in de wetenschappelijke wereld en ik hoop maar dat de prestige kwestie hierin geen rol gaat spelen want dat is het laatste waar wij behoefte aan hebben. Dat RIVM die er zo vaak naast zat hier nu deze huisarts dwarsligt zou tot verbeelding kunnen gaan werken.Ook de wetenschap zit tenslotte vol politiek.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als Japió van Dissel beslist dat de huisarts , dè deskundige dus, ongelijk heeft dan IS dat zo, domme mensen toch die NL’ers. Japió is een vriendje van Pinokkio Rutte dus………is ‘t nu duidelijk wie gelijk heeft/krijgt ?!

h.keur
h.keur
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

En het vriendje van Rutte is imitatiedokter Kelder, die zeer uitgesproken ideeën over het bestaansrecht van ouderen mag ventileren. Hij wil beslist, dat de discussie daarover op gang komt. Hoe heette die duitse lampekappendokter ook weer, waar na de oorlog nogal wat technieken van zijn toegepast.
Hoeveel miljoen mondkapjes en andere medische zaken hebben we ook al weer in februari als humanitaire hulp naar China verstuurd en waarom mochten twee Nederlandse fabrikanten niet minstens twee weken eerder met de productie van mondkapjes beginnen.
Er komt steeds meer etter uit de wond die Nederlandse corona bestrijding heet. Ik stel alleen maar enkele vragen die ik mis in de Tweede Kamer debatten en zal me niet uitlaten over de grafieken, die op basis van gefilterde gegevens telkens worden getoond.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

@ h.keur. Volkomen mee eens ! Dr. Mengele bedoelt u, imitatie-dokter Kelder propageert diens handelwijze : dood de mensen die economisch geen “nut” meer hebben. En dát terwijl nietsnutten als Kelder totaal niet van enig nut zijn in onze maatschappij hoewel zij zichzelf tot de “elite” rekenen, niet wetende dat NL zónder hen veel beter af zou zijn.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Daar lijkt het erg op, karton.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Kelder is gewoon een dom vies ventje bekijk m eens goed en je weet genoeg. Hij is er zelf nog van overtuigd dat hij wat voorsteld,helaas voor hem zijn de meeste Nederlanders zo iemand als hij met zulke uitspraken kots zat en vinden inderdaad dat juist hij zelf niets bijdraagd aan de Nederlandse maatschappij en economie.Als Obersturmband fuhrer zou hij het goed gedaan hebben in 40-45.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

ja, ik ben ook een beetje uitgekeken op dat gekak en dat betweterige. Dat geaffecteerde taaltje.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

U bedoelt de Sturmführer Kelder, de geheime adviseur van Rutte? De situatie in de verzorgingshuizen lijken lijkt door hem bedacht zijn. Hoe kan het dat men in verzorgingshuizen zonder adequate middelen moet werken? Is dat de oplossing voor de vergrijzing?

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

@ Ni28. 👍👍 😷😷

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Mengele. ‘The boys from Brazil’ geeft een goed inkijkje.

Wim S
Wim S
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Met veel interesse deze video bekeken. Ik vind het erg vreemd dat een kundig arts domweg aan de kant wordt gezet. Uiteindelijk heeft de man niet geblunderd maar al het mogelijke gedaan om zijn patiënten te genezen. En ook nog met succes. De reactie lijkt op de houding die de regering met de coalitie in de Kamer hanteert. Het doen voorkomen het beter te weten om dan in een later stadium hetzelfde als de oppositie te beweren en alle “eer” naar zich toe te trekken.

Eep Boonstra
Eep Boonstra
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Wim S

Kan men het tegen houden van deze kundige arts, beschouwen als moord met voorbedachte rade?????????

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Eep Boonstra

als blijkt dat ‘ie gelijk had, denk ik dat ze het nog wel eens moeilijk kunnen krijgen. maar ja, geitepaadjes he?

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Wim S

ja, zo’n huisarts wil je hebben. Die z’n best voor je doet.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Joachim, het kabinet wil geen oplossing. Ze willen zo lang mogelijk tijd rekken, om veel regels door te drukken. Regels, die inpopulair zijn onder de bevolking. Geld naar Italie, Arme landen aan de EU toevoegen, ons mkb vernielen. Allemaal maatregelen om een globalistisch nederland/europa te maken, geleid vanuit 1 machtspunt. Zijzelf. Een soort tweede china .
En dat dit streven mensenlevens kost:so be it. Bill Gates vond al dat het aantal mensen moest worden verminderd..

Joachim
Joachim
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik begrijp niet waarom de officiële kanalen dit initiatief niet toejuichen, maar meteen met het vingertje terechtwijzen. Ik bedoel, het is toch minstens de moeite waard om dit verder te onderzoeken? Deze man is arts, geen op geld beluste idioot, die iets in elkaar heeft gefrommeld. De overheid zou dit soort initiatieven juist moeten stimuleren. We zijn altijd zo trost op de pioniers, maar dit is veel te kort door de bocht van de overheidsinstantie… Wat is hier aan de hand?

Dolf van Wijk
Dolf van Wijk
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze video van Dr. Shiva over de werking van het immuunsysteem helpt wellicht om de vraag over de immuniteit inzichtelijk te maken. Sommige herstelden zijn (meetbaar) immuun, anderen niet. Dat kan komen doordat ons immuunsysteem uit 2 verschillende delen bestaat, het ‘innate’, altijd aanwezige en het adaptive immune system). In eerste instantie reageert het algemene (innate) immuunsysteem, dat noemt Shiva ‘de mariniers’. Witte bloedlichaampjes vallen de indringer aan en als dat goed lukt worden de virussen verwijdert. Dan is de patient niet (auto)immuun. Als het innate systeem, de mariniers, het niet aan kunnen dan komen de ‘scherpschutters’. In dit geval gaat je adaptief immuunsysteem anti-lichamen maken die SPECIFIEK hechten aan het virus en het onschadelijk maken. In dat geval kun je na genezing ant-lichamen meten in het lichaam en is er immuniteit verworven.

https://twitter.com/va_shiva/status/1248002303405117440?s=20

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Dolf van Wijk

@ Dolf van Wijk.
Duidelijk uitgelegd.
Maar voor “Den Haag” is uw uitleg niet duidelijk genoeg !
Rutte en z’n (tijdelijke) vriendje Japió van Dissel bewandelen hun eigen paadje, dat dát een heel grote omweg is beseffen zij niet, “een beetje dom”, zullen we maar zeggen.

Karin
Karin
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze medicijnen behalve de zink wordt regelmatig voorgeschreven aan lymepatienten. Mijn man heeft dat meerdere malen voorgeschreven gekregen en gebruikt.

Joris
Joris
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

hydroxyl-chloroquine
A recent well controlled clinical study conducted by Didier Raoult M.D/Ph.D, et. al in France has shown that 100% of patients that received a combination of HCQ and Azithromycin tested negative and were virologically cured within 6 days of treatment.
In addition, recent guidelines from South Korea and China report that hydroxychloroquine and chloroquine are effective antiviral therapeutic treatments for novel coronavirus.
A therapeutic agent that prevents infection with novel coronavirus is highly desirable–especially for persons with high-risk exposure (e.g healthcare professionals) as well as persons with comorbidities (heart disease, diabetes, etc) and compromised immune systems. Ground-breaking in vitro studies demonstrate potential efficacy of hydroxychloroquine as a prophylactic for novel coronavirus infection in primate cells.
Note: Hydroxychloroquine (brand name Plaquenil) is an inexpensive, globally available drug (tablet) that was approved for widespread medical use since 1955. It is commonly used today to treat malaria, systemic lupus erythematosus and rheumatoid arthritis.

Mr. Rigano is an Advisor to the Stanford University School of Medicine SPARK Translational Research Program. He’s led a biotech firm for the past five years in research and clinical evaluation of Chloroquine in various diseases.
https://www.covidtrial.io/

Rienus
Rienus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is werkelijk grappig dat al heel lang bekend is dat zink een zeer belangrijke rol speelt in essentiële (cel)processen. Vooral als het gaat om de slijmvliezen heeft zink daarin een zeer essentiële rol. Verder mag duidelijk zijn dat kwetsbare en ouderen een verhoogde behoefte hebben aan zink en zal dat de sleutel blijken tot genezing. Maar wie denkt dat een goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar product gedragen wordt door gezondheid organisaties vergist zich. De gangbare protocollen houdt mensen dom, angstig en afhankelijk. Precies waar de elite die groep in controle wil hebben. Met angst, leugens en bedrog.

J Klomp
J Klomp
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Weet iemand de naam van de website die Dr. Rob heeft opgezet voor het corono-virus.
Gaat oa. over gezond eten, supplementen, etc?

Sanity
Sanity
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Laten we inderdaad honderden jaren aan medische wetenschap en de veilige en betrouwbare manieren waarop medicijnen getest worden weg gooien en patiënten gewoon wat toedienen omdat we het op social media lezen. Wat typisch dat dit weer een artikel van Rutger is.

42
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x