Waar blijft het echte anti-Coronaplan?

Kabinetsbeleid lijkt op voortmodderen

Foto:

Zojuist verklaarde premier Rutte dat de ‘intelligente lockdown’ wordt verlengd tot en met 28 april. De eerder aangekondigde opbouw van groepsimmuniteit tegen Corona lijkt inmiddels geen landelijk beleid meer te zijn. Het accent ligt nu op het voorkomen van overvolle Intensive Care-afdelingen in ziekenhuizen, door opschaling en het reserveren van capaciteit in Duitsland. Is dit nu het landelijke beleid? Vragen en nog eens vragen…

Gaan we daarnaast testen om zo snel mogelijk besmettingen en besmettingshaarden op te sporen, zoals in Groningen gebeurt? Testen op de aanwezigheid van antistoffen bij genezen patiënten? Allemaal mondkapjes dragen? Het lijkt er niet op. Is er eigenlijk wel beleid, behalve de tijdelijke lockdown? En worden de nieuwste ontwikkelingen gevolgd, zoals het direct behandelen van lichte Coronagevallen om ziekenhuisopnames te voorkomen?

Kortom: wat is ons anti-Coronaplan?

 

Intelligente lockdown

Inmiddels kennen we een lockdown in Nederland. Een intelligente lockdown. Intelligent, om deze door het kabinet ingestelde lockdown te onderscheiden van door de oppositie voorgestelde lockdowns, die blijkbaar allemaal ‘dom’ waren.

Het onderscheidende element in de kabinets-lockdown lijkt vooralsnog het zoveel mogelijk nog open houden van de grenzen voor personenverkeer te zijn. Zodat bijvoorbeeld terugkeerders uit Coronagebieden zonder enige beperking of screening weer voet op Nederlandse bodem kunnen zetten, elkaar verdringend bij de lopende bagageband en opgelucht hun geliefden weer omhelzend. Of je dit echt ‘intelligent’ moet noemen?

 

Handhaven

Hier en daar wordt zelfs tot ‘handhaving’ van onze lockdown overgegaan, al is dat niet altijd van harte. Ook burgemeester Femke Halsema van Amsterdam gaat overstag.

 

Gezonde tegenzin. Hoezo ‘gezond’? Dat handhaven is toch juist bedoeld om de gezondheid van de Amsterdammers te bewaken? Tegenzin is dan ‘ongezond’, zelfs onverantwoordelijk.

 

Markt

De Haagse markt aan de Herman Costerstraat ging na verbijsterende beelden van de enorme drukte eerst dicht, toen weer open met wat extra maatregelen, en zaterdag jl. weer dicht omdat niemand zich daaraan hield. De overvolle stranden en bossen van vorig weekend zijn dit weekend leger en ook daar wordt zo nodig gehandhaafd: wegen afsluiten en bezoekers wegsturen. Het lukt, maar het is voor sommigen nog erg wennen aan een overheid, die dit type grenzen stelt. Dat is ook al heel lang niet vertoond…

 

IC-capaciteit

De sociale mobiliteit is met de ‘intelligente’ lockdown behoorlijk afgenomen, en veel mensen doen hun best op thuis blijven en zelf-isolatie. Het is voor het goede doel: de verspreiding van het Coronavirus zo veel mogelijk afremmen. Opdat er niet teveel mensen tegelijk ziek worden en lang een IC-bed nodig hebben, want dan loopt de gezondheidszorg echt vast. Daar is het normale werk nu al helemaal verstoord en alles wat maar enigszins uitgesteld kon worden is voor onbepaalde tijd afgezegd.

 

Wat is nu het plan?

Maar wat is nu eigenlijk het plan met de huidige lockdown? Dat is nog steeds niet duidelijk. Ja, sociale afstand houden remt ongetwijfeld de verspreiding van het virus, maar hoe lang is dat vol te houden? Iedereen kan niet eindeloos thuis blijven zitten en de economische schade is nu al niet te overzien.

Het lijkt net alsof er geen plan is. Alsof de lockdown-maatregelen met tegenzin getroffen zijn om de boel dan maar noodgedwongen een poosje tot stilstand te brengen en de critici tot zwijgen. That’s it, voorlopig.

Hoe straks verder? “We handelen steeds naar bevind van zaken,” wordt ons verteld. Heel goed, het ‘bevind van zaken’ kun je uiteindelijk niet negeren, ook al is dat lang geprobeerd. Maar je loopt dan onvermijdelijk achter de feiten aan, en zou het niet een goed idee zijn als je een plan hebt? Dat je zo nodig bijstelt op basis van verdere ontwikkelingen en opgedane ervaringen?

Een PLAN zou wel prettig zijn. Dan weet ook iedereen wat nu eigenlijk de bedoeling is van het ingezette beleid.

 

Voortkabbelbeleid

Wordt er in deze lockdown gestreefd naar het straks kunnen testen van zo veel mogelijk mensen op het Coronavirus? Om de omvang van de besmetting in kaart te kunnen brengen en daarop maatregelen af te stemmen?

Rosanne Hertzberger in de NRC: “Het bereiken van groepsimmuniteit mag dan misschien geen officieel beleidsdoel zijn, het is wel logische gevolg van onze keuze voor voortkabbelbeleid in plaats van Aziatisch zero-tolerance beleid.
Als burger van dit land verwacht ik dat de overheid zich inzet om mijn gezondheid te beschermen met verstandig volksgezondheidsbeleid. Dat betekent, beste autoriteiten, dat ik geen longontsteking wil oplopen. En ik wil ook niet een aanzienlijke kans op een longontsteking hebben. Ik vind dat een onacceptabel gevaar. Ik wil dat u mij beter beschermt tegen dit virus.”

Wordt er geprobeerd om te testen op antistoffen voor Corona bij degenen die genezen zijn? Dan weten in elk geval heel wat mensen dat ze weer deel kunnen nemen aan het sociale, maatschappelijke en economische leven.

Tekorten

En wordt alles op alles gezet om de tekorten aan medische hulpmiddelen te lenigen? Mondkapjes en zo? Ook hier laat de overheid het afweten. Gelukkig zijn er heel wat ondernemers in actie gekomen.

En hun verzoeken om ondersteuning door de overheid worden niet gehonoreerd; soms krijgt men niet eens antwoord.

 

Nieuwe ontwikkelingen

Wereldwijd vliegen de berichten over het web met nieuws over nieuwe snelle testen, fabrieken die omgebouwd zijn om mondkapjes en beademingsapparatuur te maken, en overheden die grote bestellingen aan testmateriaal en medische hulpmiddelen binnen weten te krijgen. En worden de nieuwste berichten over effectieve bescherming en behandeling uitgewisseld. Op veel grotere schaal mondkapjes gebruiken bijvoorbeeld.

 

In Israël mag je pas een supermarkt betreden als eerst je temperatuur is gecontroleerd en je vervolgens handschoenen aantrekt èn een mondkapje op zet. Waarom is dat in ons dichtbevolkte land niet nodig?

 

Chloroquine?

In New York ontdekte een huisarts een effectieve behandeling voor Corona-patiënten. Op basis van testen schatte hij dat zo’n 60% van zijn werkgebied de besmetting had opgelopen, en hij schreef iedereen direct hydrochloroquine voor. Van de eerste paar honderd zo behandelde patiënten behoefde niemand naar het ziekenhuis te worden doorgestuurd. Deze positieve resultaten worden onderschreven in twee wetenschappelijke artikelen (hier).

De werkzaamheid van dit medicijn is al langer bekend en chloroquine wordt in Zeewolde geproduceerd. De toediening is echter beperkt tot ziekenhuizen, waar alleen mensen belanden die al ernstige Coronaklachten hebben. Zou men het New Yorkse voorbeeld willen volgen, dan vereist dat testen om besmette mensen zo snel mogelijk op te sporen en medicijnen voor te schrijven. Dat is hier voorlopig niet mogelijk, want er zijn niet voldoende testen.

Maar de meeste huisartsen zijn prima in staat om op basis van het klinische beeld de diagnose Corona te stellen, en zouden met deze aanpak aan de slag kunnen gaan. Te meer daar de grootste zorg nu is dat de IC’s overbelast raken. Ook iets voor Nederland misschien? Of vinden we hier een geheel nieuwe Hollandse polderaanpak uit die zich nog nergens heeft bewezen?

 

Vragen

Vragen, vragen en nog eens vragen. Regeren is verantwoording afleggen, dus kunnen deze vragen die bij veel burgers leven eens worden beantwoord? Regeren is ook vooruitzien.

Geachte leden van het kabinet: waar blijft jullie echte anti-Coronaplan?

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
26 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is totaal geen anti-Corona plan, van deze Linkse Rutteclan.
Wat Rutte roept, is elke keer weer een verdediging, van zijn falen in de eerste weken.
Toen Wilders en Baudet duidelijk aangaven, sluit die handel en ga over tot een totale Lock-Down.
Maar deze Rutte wist het beter, let wel, Nederland staat procentueel gezien, voorlopig in de top 5 met de meeste doden.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Stel nou eens dat we inderdaad die totale lock-down hadden gedaan m.i.v 15 januari. En dat die nog had gewerkt ook.
Later komen de andere Europese landen, dus van 15 januari tot, pak’m beet 1 mei was er geen, en later een zwaar gereduceerde economische activiteit. Na 1 mei was er geen economie meer.

Er hangt ook een prijskaartje aan die mooie voorstellen.

Vervolgens pakken we zo goed het gaat de draad weer op.
In omringende landen komen Nederlanders evengoed met besmette mensen in aanraking. De verspreiding mag bij gebrek aan onbesmette mensen minimaal zijn, het virus is er nog wel.
Medio 2020 waren we alsnog met dat virus de bietenbrug op gegaan.

Misschien zit ik R naast, maar met die kudde-immuniteit heeft Rutte m.i. de beste kaart gespeeld.
Nu de eerste paniek plaatsmaakt voor beschouwingen rijst ook de vraag of dit coronavirus wel zo een dramatische pandemie is.
Vergelijk het voor de aardigheid eens met de Spaanse Griep.
Google het aantal slachtoffers en besef dat de wereldbevolking veel kleiner was dan nu.

Voor uw beeldvorming: Ik vind Rutte een totale l*l. Maar die mening mag nooit de boventoon voeren op de realiteit.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

De spaanse griep, de cholera, de Pokken, de Pest. En tijdens al deze moordende pandemieen was de wereld nog dunner bevolkt dan nu.
Echter al die rampen zijn altijd het meest overleefd door mensen die zich totaal konden afsluiten van de buitenwereld. Dat waren dus de machthebbers, de klerus en de rijken.
En de rest zocht het maar uit.

H.J.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

Netty mag ik het oneerbiedig ventileren.

Het schoont op.

En velen zijn weer op hun plaats gezet.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

Er zijn heel wat voorbeelden te vinden van koningen en adel die de meeste of al hun kinderen verloren aan ziektes. Ze konden zich niet afsluiten van de buitenwereld, omdat hun positie dat onmogelijk maakte en ze afhankelijk waren van een groot aantal dienaren.

Hans Varkevisser
Hans Varkevisser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

“Medio 2020 waren we alsnog met dat virus de bietenbrug op gegaan”, dat presenter je als een soort van vaststaand feit, maar dat is het natuurlijk geenszins. In de eerste plaats hadden we een hoop tijd gekocht en daarmee kennis omtrent het virus vergroot. Tevens zou het zorgsysteem niet overbelast zijn. Ten derde: we zouden heel goed op de hoogte zijn waar precies de haarden van vermoedelijke verspreiding liggen, namelijk voornamelijk via mensen die het buitenland bezocht hebben en weer terugkeren en daarop zou je dus prima beleid kunnen ontwikkelen in de vorm van verplicht testen en/of quarantaine. Ik denk dat ik reeds met deze paar onvolledige argumenten je stelling al volledig heb weerlegd.

Gerard
Gerard
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Huiveringwekkende persconferentie: “beste ’trotse’ burgers, wij lopen achter de feiten aan en, wees gerust, wij zijn vastbesloten dat te blijven doen”. Er wordt nog even bij gehaald dat de kwetsbare ouderen hierdoor worden beschermd. Geen mens weet hoe.
Rutte en zijn buikspreekpoppen hebben inmiddels geen idee meer van de omvang van de ramp die ons land treft en wauwelen dan maar wat over meivakantie en profvoetbal.
De beste stuurlui staan echt niet aan wal, die kun je vinden in Zuid Korea, Taiwan en Japan.

H.J.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gerard

Inderdaad Gerard.

Meten is Weten en dat gaat het Linkse Rutte kartel nu doen
Na ruim 1000 doden.

Veluweman
Veluweman
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Nederland heeft op dit moment 24% overlevenden tov overledenen. Wereldwijd is aantal overlevenden 17x hoger… Zijn van Dissel en Rutte massa moordenaars ?

John Kramer
John Kramer
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Was het niet dat Rutte 4 weken geleden zij “Wij hebben de beste zorg ter wereld” Daarover hoor ik hem niet meer, wellicht heeft zijn team deskundige in zijn oor gefluisterd, dat dat in het verleden wel zo was. Maar door uw bezuinigingen hebben we aan alles tekort. Dan stelt Rutte voor het virus zo klein mogelijk te houden. Het RIVM gaat het klein maken, als het RIVM aan het woord is moet je opletten Q-koorts zaten ze ernaast, rubber granulaat op voetbalvelden zaten ze ernaast, en nu zitten ze met de inschatting van het Corona virus er ook naast. Dan is er paniek krijgen alle virologen en de NPO
vanuit Den Haag dezelfde gifbeker om ons avond aan avond te bezaaien met ANGST en DOOD dat is het anti Corona plan.

P.s. voor de redactie, of de lezers die wellicht mijn vraag kunnen beantwoorden. Het volgende, er worden in Nederland hotels omgebouwd tot ziekenhuis, maar er staan 4 ziekenhuizen leeg met IC en logistiek ingericht waarom worden deze niet gebruikt ?.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe kan je een plan verwachten van iemand die aan het hoofd
’s lands regering ook nooit enig spoor van visie heeft vertoond.

Er is geen enkel plan. Het is gewoon wat er “du moment” op hen afkomt. Het meeste initiatief komt van uit de bevolking zelf.
Echter een flink deel van diezelfde bevolking is toch dik tevrede, gezien het recent gepeilde stem gedrag, 7 zetels erbij voor de VVD.
Ik had serieus gedacht dat de bevolking de schellen nu wel van de ogen waren gevallen. Niet dus!

Zelf zou ik de premier het liefst afgezet zien en de RIVM vervangen voor aanpakkers met visie die geen verlengstuk van de politiek zijn.
Ik wordt er nog treuriger van, dan van mijn corona huisarrest. Als 75 jarige hoor ik tot de corona doelgroep, maar ook tot de groep die als eerste op de IC geweerd zal worden. Das geen fijn idee meneer Rutte & friends

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte hoeft geen plan te hebben. De reden daarvoor is dat de overgrote meerderheid van Nederlanders geen interesse heeft voorbij het tuinhek. Alles wat uitstijgt boven het alledaagse krijgt geen aandacht. Rutte en consorten weten dat natuurlijk allang.
Rutte heeft het slim gespeeld. Hij laat de oppositie met een extreme oplossing komen, wijst die af, op basis van de desinformatie van het RIVM. Want midden februari zei RIVM nog dat er nauwelijks gevaar was.
(virussen maken kennelijk rechtsomkeert zodra ze het bord ‘Nederland’ zien). Als de situatie omslaat, stelt hij alsnog een lockdown in, die de voorstellen van de oppositie benadert, maar in grote lijnen ook mogelijk maakt dat het gewone leven doorgaat. Zo profiteert Rutte aan twee kanten: hij neemt de oppositie hun idee af en geeft de burger wat die wil. En die burger beloont dat meteen met een bonus, i.p.v. te beseffen dat hij van begin af aan op het verkeerde been is gezet.

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

7/8 zetels stijging in de peilingen. Wie durft nog te stellen dat Nederlanderders een intelligent en slim volkje is?

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat zit die idioot nou te zeveren over een “intelligente lockdown” ? Dat vindt hijzelf waarschijnlijk “intelligent”, deze charlatan is een volksmenner en nietsnut. Gisteravond vertelde een ic-arts dat hij enkele jaren geleden minimaal 10 ic-verpleegkundigen moest ontslaan vanwege de bezuinigingen in de “zorg”. Dat betrof dus in één ziekenhuis !
Nu hoor je dat zootje in Den Haag daar niet meer over; ik weet wel dat zónder ontslagen dit virus ook zou zijn gekomen maar dan zaten ze nu niet zo te klooien over ic-bedden en ic-verpleegkundigen.
Álle Haagse Bende leden zullen denken als Varken Otten, dit varken wenste als “politicus” voorrang te krijgen bij het testen op het virus; en zo steekt die hele zooi aldaar in elkaar : ikke ikke ikke, de rest kan stikken !!! En dát noemt zich de “intelligentia”.
Walgelijk !!

Theo
Theo
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik krijg steeds de indruk dat het rivm geen wetenschappelijk instituut is maar slechts een buro is dat cijfers produceerd die politieke doeleinden nastreeft.(stikstof co2 klimaat corona)misser na misser.
Hoewel ik mij niet voor kan stellen dat er daar domme mensen rondlopen.
Ik stel daarom voor om de naam te veranderen in,
RVWD:Rutte Vraagt Wij Draaien

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als burger kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat we door Rutte3 c.s. in niet onbelangrijke mate voor de gek worden gehouden over: 1. de werkzaamheid van chloroquine, mondkapjes, en testen; 2. de redenen van de niet beschikbaarheid ervan; 3. de verkeerde adviezen van het RIVM, m.n. in de beginfase; 4. het eigenaardige gebrek aan inzicht in exponentieel groeiende bedreigingen; 5. de bizarre samenhang van deze vragen bij de beleidskeuzes die gemaakt worden. Het kan niet anders dan dat Rutte3 c.s. koste wat kost de indruk willen wekken dat alles onder controle is. Anders verliezen ze de grip op de regie. Dat is natuurlijk ook zo, maar ondertussen staan alle signalen op rood. Ook voor de EU. En wordt Nederland gechanteerd (zie stukje in GeenStijl https://is.gd/JmwdYS), niet een klein beetje maar met een morele bazooka. Grip op de regie volgt uit leiderschap. Leiderschap gaat over kennis, middelen en samenwerking. Leiderschap creeert inspiratie uit onvrede, idealen en onzekerheid (Waarom schrijf ik dit eigenlijk, dat weet toch iedereen?). Het leiderschap van Rutte3 is vooral doen alsof dit het geval is. Rutte3 is er handig in (indekken, geitenpaadjes, en afgezwakte doch klinkklare leugens) maar het mist elke grond. En getuige de laatste peilingen vinden we het prima. Het is alsof het temperament van onze koeien is overgeslagen op onszelf. En mocht de EU deze crisis overleven, dan zal dat in zeer sterke mate ten koste gaan van landen als Nederland.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Reken maar dat bij de aankomende verkiezingen, de bevolking zn gevangenschap niet zal vergeten.
En hoe de regering gereageerd heeft.
Who : Tedros: it is not a deadly disease for the most people, but it could be…
Aantal doden per dag (in de afgelopen jaren) 300_400 mensen.
Nu: per dag 300 doden.
Maw, er is geen verschil.

Jan van Dijk
Jan van Dijk
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Ja dat zien we nu al aan de peilingen. Rutte wordt beloond met 7 setels extra ten koste van Baudet en Wilders! Nederlanders horen de inhoud niet. Ze letten alleen op de presentatie.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Zeker de peiling niet gevolgd. VVD 7 zetels erbij.
Het gaat juist goed volgens het slavenvolk dat Nederlanders heet.

Theo
Theo
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

Als de mensen in paniek zijn gaat de ratio weg.
En lopen ze het vuur in .
Zie peilingen, kudde gedrag

Jan de Jong
Jan de Jong
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Plan niet nodig want VVD stijgt in de peilingen!

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ontbreekt bij de plannen van de regering is het testen op virus en quarantaine voor de besmette mensen. Alles is te vrijwillig en al is de meerderheid verstandig blijft de onverstandige minderheid te groot. Het is leuk dat wij democratie hebben maar in tijden van epidemieën is iets minder democratie werkbaarder. Dat hoeft niet een dictatuur te betekenen. Nu bijna iedereen thuis zit zal moeten blijken hoe de overbevolking op de samenleving zal inwerken nu wij zo dicht op elkaar zitten. De ziekenhuizen werken op volle toeren maar hoelang houden zij het vol. Zij werken zich nu al van de naad en moeten het ook nog doen met beperkte middelen. Gezondheid is duur maar het zal wel de nummer een blijven. Wij kunnen ons veel ontzeggen alleen de gezondheid niet. Het is ook koren op de molen voor de godsdiensten en moeder natuur roepers. De Bijbelse of groene straf. Hopelijk zal het verstand het winnen. Zal na de pandemie de overbevolkte aarde eindelijk bespreekbaar worden? Tenzij het niet meer actueel wordt. Zo erg kan het ook nog worden, wij weten het gewoon niet.

Puck van der Land
Puck van der Land
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Na veel ins en outs over de medische aspecten van het Corona-virus en hoe mensen zich er tegen kunnen beschermen, verbaast het me dat ik niets heb gehoord over de toepassing van alle beschermingsmiddelen op iedereen die door zijn werk met anderen in contact komt. Het ligt m.i voor de hand om diezelfde maatregelen (mondkapjes, plastic handschoenen, beschermende kleding e.d.) toe te passen op mensen die in bedrijven met elkaar in contact komen tijdens het arbeidsproces. Het dragen van haarnetjes, plastic handschoenen, beschermende de kleding, speciale sloffen en hier en daar ook mondkapjes wordt in een reeks bedrijfstakken toegepast. Dat is dan niet om een virus te bestrijden maar wel om allerlei mogelijke vervuiling van producten te voorkomen. Neem bijv. de groente en fruit verwerkende bedrijven: een medewerker heeft speciale bedrijfskleding aan bij het gewone snij- en verpakkingswerk dat machinaal plaats vindt. Ook chauffeurs die goederen in bijv. een koelcel moeten afleveren, krijgen een aparte jas aan. In bedrijven waar hoogwaardige elektronische apparatuur wordt ontwikkeld en gemaakt, zoals bijvoorbeeld bij ASML in Eindhoven, draagt het personeel beschermende kleding. Ter bescherming van deze te ontwikkelen apparatuur of onderdelen. Niet ter bescherming van de mensen zelf…..!!
Als in het kabinet nu dagenlang gepraat wordt hoe bedrijven, speciaal de kleinere bedrijven en zelfstandigen, economisch geholpen kunnen worden, stel dan geld en middelen beschikbaar waarmee de werknemers zich kunnen beschermen bij de onderlinge samenwerking. Dan kunnen mensen weer gaan werken en de hele economie hoeft niet volledig verlamd te raken, zoals nu toch een dreigend scenario is. Misschien kan het Nederlandse bedrijfsleven zich zo zelf uit de puree helpen.

Martine
Martine
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas denken veel mensen in Nederland daar anders over. De VVD stijgt weer in de pijlingen voorbij FVD en PVV.

“Deze regering treedt rustig en beheerst op en Rutte is hier het boegbeeld van”. (eenvandaag/Ipsos)

“Hij heeft een bijzonder sterke koers gevaren, ik denk dat niemand anders dit had kunnen doen”, (zegt een GroenLinkser)

Tjah..

Azijnseikert
Azijnseikert
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je hebt altijd kans op een longontsteking. Ook toen het Coronavirus er nog niet was.

Manon Winthorst
Manon Winthorst
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het echte PLAN?? Dat klinkt alsof er een enig en echt plan bestaat om deze crisis op.alle vlakken te bezweren. Maar dat is natuurlijk niet zo, niemand weet wat de juiste aanpak, het perfecte plan is. En de beste stuurlui staan weer aan wal…

26
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x