De blinde haat van de linkse elite

Andersdenkenden zijn “racisten” of “fascisten”

Titelfoto: Censored door Ben Raynal, gepubliceerd onder CC BY-NC 2.0. Citaatrecht art. 15a Auteurswet.

Alle westerse samenlevingen worden momenteel belaagd door onverdraagzaamheid van de heersende elite tegenover politieke tegenstanders of  ‘andersdenkenden’. Respect voor andere opvattingen bestaat niet of nauwelijks meer.

Integendeel: denk je niet politiek-correct, dan ben je een populist, extreem-rechts, of zelfs een racist of fascist en word je onmiddellijk verdacht gemaakt en uitgeschakeld. Naar wat je te zeggen hebt wordt al bij voorbaat niet geluisterd.

 

Heksenjachten

Wordt ‘diversiteit’ in sexe, huidskleur en etnische achtergrond toegejuicht, diversiteit aan ideeën is uit den boze. Iedereen moet hetzelfde denken op straffe van uitsluiting, als in een totalitaire samenleving. Inhoudelijke discussies vinden nauwelijks meer plaats. Dit gevaarlijke verschijnsel tekent de arrogantie en de armoede aan ideeën van de elite. Durven ze geen debat aan met hun critici en kiezen ze daarom voor demonisering van de tegenstander? Alsof we weer in de middeleeuwen zijn beland met de beruchte heksenjachten.

 

Neo-nazi’s in Duitsland

Misschien is het u ontgaan, maar in Duitsland is een enorme ruzie uitgebroken nadat in de deelstaat Thüringen een nieuwe regeringsleider werd gekozen, die de links-radicale premier moest vervangen. De liberaal Thomas Kemmerich werd met de steun van zijn eigen partij (FDP), de christen-democratische CDU en de AfD (Alternative für Deutschland) aangesteld. Hij hield het snel voor gezien na bestookt te zijn met talloze bedreigingen. Zelfs zijn kinderen moesten met politiebegeleiding naar school. Een gekozen liberaal wordt dus al met de dood bedreigd omdat de AfD hem steunt.

Het luidde het begin in van een diepe crisis bij het CDU van Merkel, omdat die partij altijd heeft gesteld niet met de AfD in zee te gaan. Want de AfD, ooit begonnen als anti-europartij, heeft zich ontwikkeld tot een veel bredere tegenkracht, met nu vooral felle kritiek op het Duitse immigratiebeleid. Dus zijn AfD’ers allemaal racisten en neo-nazi’s, en die moet je uitsluiten en de mond snoeren.

 

Bang voor links

“Het maakt me bang,” schrijft de Duitse Boris Reitschuster, die zestien jaar lang correspondent was in Moskou. Dat heeft hem allergisch gemaakt voor ideologieën. Hij schreef meerdere boeken over Rusland, waaronder Putins DemokraturJa, hij is bang voor de AfD, nu zelfs AfD-leden die de partij verlaten en AfD-insiders berichten over de sterke rechts-radicale krachten in de partij. “Maar”, zegt hij, “nog banger voor de links-extremisten die steeds meer macht verwerven, terwijl media en politiek blind zijn voor dit gevaar.“

En hij kent ze, deze jonge socialisten van de sociaal-democraten (SPD), omdat hij er ooit één van was. Achter gesloten deuren waren ze vroeger van mening dat de DDR het betere Duitsland was, scholden ze op de eenwording en hoopten ze de Bondsrepubliek te DDR-iseren. Hoe konden de Ossies (Oost-Duitsers) zo dom zijn om het socialisme af te zweren? Nu hebben ze de partij overgenomen en regeren mee. En ze demoniseren tegenstanders, stelt Reitschuster. “In plaats van de AfD met argumenten te bestrijden stigmatiseren ze hen.”

 

Ontmenselijking

Dat kent Reitschuster maar al te goed uit Rusland. Een goede vriend van hem werd eerst voor fascist uitgescholden, toen ontmenselijkt en tenslotte vermoord. “Dat ontmenselijkende denken en spreken van de communisten is ook in het CDU en onze media beland. Politieke tegenstanders als ‘ziek’ bestempelen.” Krijg je zo’n etiket opgeplakt, dan ben je vogelvrij.

Reitschuster: “Ik schaam me voor mijn land. Wij zijn getuige van een terugval naar barbarij in naam van de strijd tegen de barbaren. Ook voor politieke tegenstanders gelden onze grondrechten en zij verdienen op zijn minst  respect en tolerantie.”

 

Ontbreken respect

Dit totaal ontbreken van respect en tolerantie voor andersdenkenden teistert momenteel alle westerse samenlevingen. Het is heel gewoon geworden om ‘rechtse’ personen te beschimpen en uit te schelden voor fascist en racist, ze te bedreigen of te belagen en ze ziekte en dood toe te wensen. Zo gewoon, dat het velen niet eens meer opvalt. Omdat ook media en gerespecteerde spraakmakers en politici zich geregeld in deze zin uitlaten over de zogenaamde ‘extreem-rechtse’ critici van de gevestigde orde.

“Als je geen argumenten meer hebt noem je iets ‘racistisch’ of ‘extreem rechts’. de bermbom van het politieke discours, argumentatie van de lafaards.” Zegt oorlogsfotograaf en antropoloog Teun Voeten.

 

Maar of je nu links of rechts bent, progressief of conservatief: dit is toch wel een dieptepunt in onze ‘beschaving’. Waar is de vrijheid om onafhankelijk te denken gebleven? Zijn we beland in een totalitaire staat waarin iedereen gedwongen wordt hetzelfde gedachtegoed over te nemen?

 

Jordan Peterson

Zo werd er een feestje gevierd toen bekend werd dat de wereldberoemde Canadese Jordan Peterson ernstig ziek was. Want deze populaire psycholoog, die naam heeft gemaakt als strijder tegen het politiek-correcte gedachtengoed, is vanzelfsprekend de vijand. Hoe durfde hij te beweren dat er wel degelijk biologische verschillen zijn tussen mannen en vrouwen? Oeps, hij waardeerde zelfs het traditionele gedachtengoed van onze christelijke beschaving. En inspireerde masssa’s jongeren met vaderlijke lessen: “Als je niet eens je eigen kamer kunt opruimen, hoe denk je dan iets bij te kunnen dragen aan de samenleving, laat staan ‘de planeet’ redden?” Dat was natuurlijk helemaal fout.

 

Radicale moslims vierden ook feest toen de Twin Towers instortten, de Charlie Hebdo-redactie werd uitgemoord en een bloedbad in de Bataclan werd aangericht. Zij voeren een oorlog tegen de ‘ongelovigen’, dus hoe meer doden aan die kant, hoe beter. Lijken de onverdraagzame en intolerante ‘linksen’ hier niet verdacht veel op?

 

Trump Derangement Syndrome

In de VS heeft Trump in 2016 tot afgrijzen van de ‘linkse’ elite het presidentschap veroverd. De Democraten hebben zich daarbij tot op de dag van vandaag niet neergelegd, maar zijn met een felle oorlog begonnen. Dus moet je daar oppassen als je sympathie voor Trump toont of een MAGA-petje (Make America Great Again) draagt. Voor je het weet word je bespuugd of geslagen. Want Trump, dat is de duivel.

 

Zoals Karlyn Borysenko, al twintig jaar Democraat, beschrijft: “Weet je, ik was één van die Democraten die iedereen die voor Trump stemde een racist vond. Ik deed mijn best om hun stemmen in mijn omgeving te elimineren door ze te blokken of te ontvrienden. (..) Ik dacht dat Trump iedereen haatte die geen heteroseksuele witte man was.”

Maar de haat die in haar eigen linkse breiclub tegen Trump hoogtij vierde zette haar aan het denken. Ze ging op zoek naar Trump-stemmers, in de overtuiging dat ze bij hen ook alleen maar haat tegen iedereen die niet was zoals zijzelf zou ontmoeten. Tenslotte bezocht ze een Trump Rally.

 

Gewone mensen

Ze ontdekte dat de bezoekers gewone mensen waren, zoals oorlogsveteranen, onderwijzers en eigenaren van kleine bedrijven die van heinde en ver waren toegestroomd om Trump te horen spreken. Toen ze in de gesprekken in de lange wachtrij liet vallen dat ze een democraat was, luidde het antwoord: “Good for you! Welcome!

Ze is na dit bezoek geen Democraat meer, overrompeld door het aanstekelijke optimisme van Trump’s toekomstbeeld en zijn trots op Amerika. Zo’n enorme tegenstelling tot de Democraten die hel en verdoemenis (doom and gloom) prediken en hun eigen land van top tot teen racistisch vinden. Trump gaat vast de volgende verkiezingen winnen en waarschijnlijk stem ik op hem, meldt ze.

 

Pim Fortuyn

In Nederland zouden we na de moord op Pim Fortuyn geleerd moeten hebben dat je nooit je tegenstander mag demoniseren. Ga in discussie over de inhoud en respecteer andere meningen, ook al deel je die niet. Er valt altijd iets te leren, en discussies waarbij allerlei gezichtspunten de ruimte krijgen verbeteren altijd de kwaliteit van de besluitvorming.

Maar er is helemaal niets geleerd, en na Fortuyn en Wilders krijgt nu Baudet de volle laag. Alles waarop hij kan worden aangevallen wordt eindeloos uitvergroot en vertekend en de negatieve etiketten vliegen hem om de oren. Terwijl eigen wanbeleid, gejok en gedraai en regelrecht ondemocratisch gedrag onbesproken blijven en geruisloos onder het tapijt worden geveegd.

 

Autocratisch

Denkt de huidige elite nu echt dat ze er op deze manier in zullen slagen om aan de macht te blijven? Dan zullen ze nog veel autocratischer moeten worden dan ze nu al zijn en nog meer “fake news” moeten verbieden. Het vergt ook nog flink wat indoctrinatie om de bevolking ervan te overtuigen dat een biomassacentrale een veel betere en schonere energiebron is dan gas, om maar eens iets te noemen. Vooral als de energierekeningen de pan uit rijzen.

Wordt tenslotte politiegeweld ingezet als dat allemaal niet meer helpt, zoals te verwachten is bij het verplichte van-het-gas-af, waarbij je huis mag worden binnengedrongen? Is Frankrijk met de oorlog van Macron tegen de gele hesjes – waarover wij toevalligerwijze nauwelijks iets horen in de MSM – ons voorland?

 

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
24 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Feniks
Feniks
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sorry, ik vind een Nederland niet voor iedereen.
Ik heb maar EEN vaderland Nederland en hoe ruimhartig ik ook denk, wat mij betreft is Nederland voor diegenen die hier eeuwenlang hebben gewoond en geschiedenis hebben gemaakt.
Holland is Niet zomaar voor andere bevolkingen die diepe wortels in een ander/eigen land op deze aarde hebben.
En zeker, mensen opnemen in Holland is mogelijk, maar niet zomaar en het is iets dat vele generaties van integreren vergt en zeker niet het instandhouden van segregatie en eigen paralelle cultuur.
Daarmee is Holland mijn enige vaderland dat ik heb m.i. niet voor welke vreemde eenden in de bijt dan ook, die een vreemde eend in de bijt wil blijven.
Ik houd van mijn Hollandse cultuur, ik houd van allerlei culturen en allerlei mensen maar Holland is mijn land en mijn erfgoed een ander vaderland heb ik niet.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nou, een goede weergave van wat er aan de hand is in dit land.
Ik veroordeel alle linkse demoniseerders om hun intense gemeenheid. Zagen we laatst niet de opsomming die Bert Brussen had geplaatst? De valse demoniseer blikken van Rosenmuller jegens Fortuyn en dan onderaan de foto waar de arme man op de grond ligt met een kogel in zijn hoofd? Vreselijke dag vond ik dat. Ik had eindelijk hoop dat het wat rechtvaardiger zou worden in NL en na de dood van Fortuyn ging die akelige linkse elite weer gewoon door alsof er niks gebeurd was. En nou willen ze Baudet weer slecht maken.
maar ik denk dat de geest een beetje uit de fles is en dat het niet meer zo zal lukken.

Fluitje
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een rake opmerkingen van deze Alma, er is eigenlijk niets aan toe te voegen.

Voor mij blijf er als oudere Nederlander slechts één vraag over, hoe is deze onverdraagzaamheid kunnen ontstaan.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De linkse “elite” beseft maar al te goed dat hun “heerschappij” ten einde loopt, echter……….zij zullen deze niet voetstoots uit handen geven en zijn zelfs bereid tot bloedvergieten teneinde die “heerschappij” te behouden. Als “fraai” voorbeeld geldt de moord op dhr. Fortuyn, óók de aanslag tijdens een bijeenkomst van dhr. Janmaat van de Centrumpartij, later de Centrum Democraten, in hotel Cosmopolite in Kedichem (Betuwe) getuigt van de waarden en normen die de linkse “elite” hanteert. Vermeldenswaardig is nog te vermelden dat uit een onderzoek van Silvan Schoonhoven blijkt dat zowel de geheime dienst, de gemeente én de politie faalden bij de geweldsuitbarsting van deze linkse “elite” in Kedichem. Of één en ander inderdaad “falen” kan/mag worden genoemd ? Ik waag dat zéér te betwijfelen.
Wél is voor mij één ding héél zeker : we moeten die linkse “elite” niet de kans geven om dit eens zo mooie én rijke landje totaal de vernieling in te helpen.
Denk aan wat die z.g. elite ons de laatste jaren heeft gebracht (nou ja, “gebracht” ?, eigenlijk “afgenomen”!!) en breng daarna uw stem uit bij de komende verkiezingen. Alleen een ziende blinde en horende dove zal dat linkse zootje blijven steunen. Jammer !!
Er zijn maar twee partijen in Nederland die vóór Nederland zijn !!
De PVV en FvD.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Schrijfster stelt
“In plaats van de AfD met argumenten te bestrijden stigmatiseren ze hen.” Maar dat is niet alleen zo i.b.t. de AfD, maar is altijd zo geweest. Al de eerste socialisten beschouwden natie, familie en kerk als onderdrukkende factoren die ontmanteld moesten worden. Beschouwen als onderdrukkend is stigmatiseren, want voor bijna iedereen zijn natie, familie en kerk onderdeel van de identiteit. En als natie, familie en kerk zijn ontmanteld, gaat het spel door op dezelfde manier, want socialisme kan alleen voortbestaan als er een onderdrukker gestigmatiseerd kan worden. Dan volgt de heteroseksuele man, de blanke, de dierenfokker, noem het bekende lijstje maar op. Socialisme is een afgunst ideologie van narcisten die verpakt is als een politieke beschouwing. Demoniseren is de manier waarop socialisten hun aanhang motiveren. Demoniseren is een politieke strategie die tot doel heeft het vermijden van nadenken (want er zijn geen argumenten om over na te denken) en meteen emotioneel te reageren op een afwijkende mening. Emoties zijn sneller dan gedachten, dus hebben heeft een grotere efficiëntie voor politieke controle.

Raymond
Raymond
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is beangstigend zoals ‘links’ reageert op alles en iedereen die niet in hun denkpatroon meegaat. Lees de stukken van Han van der Horst op Joop.nl maar eens. De haat druipt er vanaf. En het word getolereerd, toegejuicht. Die man is een gevaar. Ik heb het eens gewaagd om te reageren op zijn stukken. In nette bewoordingen, resultaat was een ban. Je reinste censuur.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Raymond

@ Raymond.
Ik kan uw reactie, v.w.b. Joop.nl helemaal bevestigen.
Joop.nl. is een uiterst linkse site dat alleen maar haat uitdraagt, haat jegens anders-denkenden. Voor gezonde mensen niet aan te bevelen !

h.keur
h.keur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is dat ik van kippen en koeien houd, ja eigenlijk van alle dieren, anders zou ik zeggen: velen kakelen als kippen zonder kop, rennen rond als stomme runderen en gedragen zich als wilde beesten.
Het lijkt er wel op of de echte beesten verstandiger zijn dan de tegenwoordige leiders. Angst regeert, het eigen ik kraait koning en alles wat daarvan afwijkt is gevaarlijk in hun ogen. Zo bevindt deze maatschappij zich op een steile glijbaan, zonder veerkrachtig matje onderin. Dat wordt dus pijn lijden straks.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Afgelopen zondag werd Baudet verkeerd geciteerd door zelfbenoemd “kwaliteitsprogramma” Buitenhof, dat weigerde dit te rectificeren. Niemand in de msm nam daar trouwens aanstoot aan; dissidenten verkeerd citeren vind men daar net zo acceptabel als betaalde interviews met isis-oorlogsmisdadigers.
Dat is de staat van de journalistiek in dit land.

Wilders is al 6 jaar (!) verwikkeld in een schijnproces over een “minder” opmerking. Diverse andere politici zeiden hetzelfde over Polen (oa Hamer, Norder en Aboutaleb) en gingen vrijuit. Dat “minder Polen” leidde nooit tot burgemeesters die met 5000 valse aangiftes alle salafistische moskeeën langsgingen. Evenmin tot ingrijpen van een minister Opstelten die aandrong op vervolging van de oppositie.
Bij een eerder schijnproces tegen Wilders probeerde het OM trouwens de getuige van Wilders te beïnvloeden, door hem uit te nodigen voor een etentje.
Banaantje, iemand?

En niemand in de juridische wereld vindt dit een probleem; Janmaat, Fortuyn, Hirsi Ali, etc overkwam toch precies hetzelfde?
Nou dan, terecht dus!
Dat is de staat van onze rechtsstaat.

Er zijn letterlijk vele duizenden voorbeelden in de politiek, in de journalistiek, in de rechtsspraak en in de politiek. Zelfs de wetenschap is gepolitiseerd door extremisten.
Een kabinet FvD/PVV is hard nodig, maar wacht een zware taak.

JvE
JvE
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Resolutie 1743: eenieder die zich verzet tegen de komst van de islam, dient juridisch aangepakt te worden. Nl heeft dit document medeondertekend…..

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alma van Hees deelt rake klappen uit aan de dictatoriale linkse elite. Deze elite gedraagt zich zo hatelijk niet omdat zij toe gedwongen zijn maar omdat het hun eigenschap is. Zij voelen zich wel gedwongen als hun ideologie gevaar loopt. Hun ideologie is er een van de haat en dictatuur want zij claimen het recht op hun gelijk, de enige gelijk. En dat wordt dan progressief genoemd. In mijn ogen is pas op de plaats of zelfs een stap achteruit soms progressiever dan het gehol vooruit als kippen zonder kop. En als zij op hun ongelijk gewezen worden en zij argumenten tekort komen dan gaan zij over tot zwartmaken van hun tegenstanders door middel van parafrasering van uitspraken wat simpel betekent onwaarheden in de mond leggen. Hun ideologie is dat iedereen gelijk is en hetzelfde heeft, gelijk denkt volgens de beelden van de ideologie. Dat betekent dat de democratie in deze stelsel tot dictatuur wordt verheven want elke afwijking van de lijn is schadelijk. Het socialisme haat de democratie want die garandeert juist de vrijheid van meningen en dat mag in het socialisme niet meer. De linkse mensen zijn zo luid en arrogant omdat zij weten dat hun bedoelingen steeds verder ontmaskerd worden en dat zij hun klassieke achterban kwijt zijn geraakt. Migratie van zwakke groepen is dan welkom. Nieuwe kansloze mensen garanderen nieuwe kansen voor de linkse groepen gesteund door ngo’s activisten die de hele Verenigde Naties beheren.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tja, dat komt omdat we de verkeerde lessen hebben geleerd van de afgelopen 100 jaar oorlog en geweld. Wij hebben geleerd dat nazis de slechtheid zelve zijn, maar wat we hadden moeten leren was dat alle marxistische stromingen slecht zijn. Dat is dus inderdaad het nationaal socialisme, maar ook het communisme en zijn voorloper het socialisme.
Alles waar een kleine elite de macht van de massa en groupthink inzet voor “een hoger doel”.
In plaats daarvan hebben we het socialisme een masker van gematigdheid laten opzetten, waardoor ze nu kunnen pretenderen democraten te zijn, terwijl ze langzaam maar zeker vanuit hun marxistische oogpunt alle sleutelposities om bevolkingen te kneden, sturen en manipuleren in beslag hebben genomen.
Zelf het noemen van het woord Marxisme genereert bij velen al een instinctieve reactie alsof je het over een misplaatste complottheorie hebt.

Richard
Richard
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe heeft mevrouw Alma van Hees überhaupt kunnen denken dat we iets van de moord op Pim van Fortuyn zouden gaan leren? Als sociaal-psychologe zou je moeten weten je geen oordeel over een ander kunt zonder je over jezelf uit te spreken. Het oordeel van de rechterlijke macht was klip en klaar; het is toegestaan om de democratie aan te vallen, het is toegestaan met geweld iemand het vrije woord te ontnemen. Het feit dat de rechterlijke macht in Nederland geen gebruik heeft gemaakt van de bijzondere omstandigheden waarin Pim Fortuyn is vermoord zegt voldoende over hetgeen de rechterlijke macht over zichzelf heeft geoordeeld;wij van de rechterlijke macht zien geen reden de bijzondere omstandigheden, dat wil zeggen de aanval op de democratie, het ontnemen van het vrije woord van iemand dat voorzeker politieke macht gekregen zou hebben, toe te passen.Hoe kun je als sociaal-psychologe zo naïef zijn te denken dat we ook maar iets van de moord op Pim Fortuyn zouden gaan leren? Had Folkert van der Graag is vrijspraak moeten krijgen voordat het kwartje gaat vallen? Misschien heeft u bezwaar de term politiek proces in de mond te nemen, misschien is er na dit proces toch nog enige illusies overgebleven, misschien dat u denkt dat het tij nog te keren is?

Een totalitaire staat is niet het product van een ideologie maar zit tussen de oren van de mens zelf. Ik zou een totalitaire staat zelf definiëren als een staat dat via regelgeving, macht, beleid, indoctrinatie, bezit en geld, manipulatie, noem alle factoren op die een staat kan aanwenden om invloed op het individu uit te oefenen, het leven en denken van het individu wil beheersen. Dat betekent in beginsel dat ook een democratie een totalitaire staat kan zijn. Die totalitaire staat is al sinds de jaren ’90 in wording!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alles en iedereen is manipuleerbaar. Dat is de heldere les uit de Tweede Wereldoorlog en van de islam. Zelfmanipulatie, ofwel geestelijke zelfverminking door amputatie van kritisch en zelfkritisch denken, is er onderdeel van. Dit gebeurt onder druk van indoctrinatie en intimidatie. We zien dit op alle niveau’s, dus ook in de politiek. Zodra die amputatie eenmaal heeft plaats gevonden is de weg terug naar het open gesprek of debat praktisch onmogelijk geworden. Maatschappelijke vraagstukken kunnen niet langer door het zoeken naar zo verstandig mogelijke overeenstemmingen worden onderzocht laat staan beantwoord. Dat is de situatie waar de voortwoekerende polarisatie de afgelopen 40 jaar toe heeft geleid. Europa is een geseculariseerd-christelijk continent. Dit houdt in dat ons idee van individualiteit een typische erfenis van het christendom is, maar het primaat van ons denken ligt sinds de Verlichting in de rede, met wegvoorbereiders als Erasmus, Descartes en Spinoza. Olivier Roy (https://is.gd/qyOi7w) doet twee interessante ‘oproepen’: 1. een nieuwe islamitische elite in Europa heeft een nieuwe islam nodig heeft en zal die zelf (moeten) creëren, maar dan moet beinvloeding vanuit het ultraconservatieve buitenland, inclusief Turkije, wel een halt worden toegeroepen; en 2. populisten moeten een Europabreed platform ontwikkelen voor het definieren en behouden van Europa’s geseculariseerd-christelijke waarden, waaronder het individualisme als noodzakelijke tegenhanger van het doorgeslagen identiteitsdenken. Uitmuntende kennis van de geschiedenis maakt deel uit van een dergelijk programma.

Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank Alma van Hees voor dit artikel.
Het was prettig lezen

Agatha Boon
Agatha Boon
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het totalitaire karakter van al jaren dominerende linkse discours op NPO en kranten als Volkskrant en Nrc is goed weergegeven door Alma van Hees. Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere gamma wetenschappers, zoals zij en Samira Tarrass
Die de handschoen oppakken en pal staan voor vrijheid van denken en meningsuiting. Zonder de andersdenkenden te demoniseren en diskwalificeren als mens.
Het ontmenselijken door links is een uiterst gevaarlijke weg die vanuit links zelf niet meer een halt toegeroepen wordt. Ook in Duitsland lees ik hier de uitwassen van. Hannah Arendt heeft daar tegen dovemansoren gewaarschuwd.

J. de Ruiter
J. de Ruiter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Poe poe. Van dik hout zaagt men planken…
Maar beetje gelijk heb je wel, Alma.
Vooral als het om de media (NPO) gaat.

Maarten
Maarten
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mevrouw Van Hees, mijn complimenten voor dit stuk. Het geeft precies aan waar het aan schort in onze huidige tijd. Gewoon luisteren naar elkaar en niet iemand met andere opvattingen meteen demoniseren of uitschelden. Natuurlijk is Trump geen fijnbesnaard mens, maar een keiharde zakenman. Maar wel iemand die een imperium heeft opgebouwd. Kan je van Jetten niet zeggen. Natuurlijk is Baudet ietwat arrogant. Maar wel iemand die talrijke boeken heeft geschreven. En daar staat geen wartaal in. De man weet waarover hij praat en heeft hard gestudeerd. Kan je van Klaver niet zeggen. De linksdeugende mens die Jordan Peterson de les wil lezen, wordt eerlijk en volstrekt correct gefileerd en gevierendeeld. Is hij daarom een fascist of extreem rechts? Wat een idioot idee!
Kortom: je kan het met deze mensen inhoudelijk niet eens zijn, maar zij verdienen het om respectvol behandeld te worden. En als je het niet met ze eens bent, kom dan met serieuze argumenten. Als je die niet hebt, krabbel dan eens achter je oor en vraag je af of ze misschien dan toch gelijk hebben. En zwijg omdat je inhoudelijks niets te melden hebt. Iemand voor fascist uitmaken is demonstreren dat je een ongelofelijke pudding bent en met een bek vol tanden staat.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In de socialistische dictaturen in Oost Europa werd je door de overheid tot “Klassefeind” bestempeld als je een afwijkende mening had. Dan verloor je alles of erger. In een cel met koud water tot je enkels. De linkse fascisten demoniseren je nu tot “Populist”. Doodeng.

SvdB
SvdB
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Spot on!
Dank, en deze mag wat mij betreft ingelijst worden.

Erik
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ik kom niet uit nederland ook niet uit een ander land met een naam. ik kom gewoon van het land anders had ik wel zo iets als de kleine zeemeermin. verschil is juist het mooiste wat er is, en er van kunnen leren. we hebben geen leiders nodig die alles mooi verpakken en elke keer lelijk uit te pakken tot nu toe zie ik niets anders. mensen kijk naar elkaar als het licht is, dan zie enig verschil maar ga met elkaar op de vuist op een plek waar geen verlichting is. ik durf te wedden dat dat niet gaat gebeuren in het donker bestaat er geen verschil. de mens is wel zo blind in deze dingen kritisch of logisch nadenken pfff dat is een complot opzich pas maar op

Alex
Alex
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

dank voor uw stuk, met interesse gelezen.
Toch snap ik een ding niet; er wordt constant gesproken over “de linkse elite” terwijl we in Nederland toch nooit een elite van linkse signatuur hebben gehad.
We hebben (op het centrum linkse kabinet Den Uyl in de jaren zeventig na) toch altijd een (centrum)rechtse regering gehad?
Ook kenmerkte de Nederlandse elite zich toch altijd als een bolwerk van conservatieven, te noemen zijn; het koningshuis, ons internationale bedrijfsleven, het bankwezen, landbouw, etc
Ik snap dan ook de opmerkingen over de MSM niet, de grootste Nederlandse kranten zijn toch de Telegraaf, AD en de regionale dagbladen die met de beste wil van de wereld niet te scharen zijn onder de “linkse elite”.
De meerderheid van de omroepen (TROS,AVRO,NCRV,KRO,EO), opererende onder de vlag van de NPO, zijn van huis uit toch ook recht/conservatief/behoudend ?

JvE
JvE
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Alex

Nee hoor, het overgrote deel van de vijfde colonne is links georieneerd
Hebben ze heel slim gedaan, de afgelopen 75 jaar. Je kunt er niet op stemmen, torpederen onwelgevallige wetgeving en bepalen achter de schermen wat de ander dient te denken.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Alex

Beste Alex,

Leg de programmapunten van GroenLinks eens naast het beleid van de VVD;
– meer ongecontroleerde massa-immigratie (oa Harbers);
– miljoenen blanco cheques voor enrgietransitie (Nijpels);
– hardere aanpak gedachtendelicten (Opstelten);
– “mollen en laten verdwijnen” dissidenten (van Riessen);
– meer EU, (allen);
– etc.

Het lijkt me duidelijk dat er van de klassieke links-rechts indeling niks over is. Economisch rechts staat voor een kleine overheid en veel vrijheid. De VVD heeft onze overheid gigantisch laten groeien, en legt ons bovendien steeds meer verplichtingen en verboden op; puur op basis van linkse hysterie.

Hetzelfde zien we bij de msm die je noemt. Dat de van publiek geld betaalde joop.nl jihad predikt is logisch, want links. Maar waarom wordt isis-plofkip Laura H door de KRO geïnterviewd? En daarvoor zelfs betaald?

De 50 jaar geleden door links aangekondigde “mars door de instituties” is kennelijk geslaagd.
Wie vandaag de dag openlijk linkse dogma’s over immigratie, integratie, EU, criminaliteit of het klimaatkalifaat weerspreekt krijgt te maken met lastercampagnes, schijnprocessen, intimidatie en geweld.
Dat Telegraaf en EO daar ook aan meedoen maakt die dogma’s niet minder links.

24
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen