Een nieuwe omroep, een nieuw geluid

Weg met de staatspropaganda op radio en tv

Foto: ongehoordnederland.nl. Citaatrecht ex art 15a Auteurswet.

Nederland heeft een publieke omroep die bekostigd wordt uit de algemene middelen. Die omroep wordt geacht pluriform te zijn, en in zijn berichtgeving mensen van diverse pluimage aan het woord te laten. In een dergelijke pluriforme wereld bestaat er geen politieke voorkeur en neemt open debat tussen mensen van allerlei achtergronden een centrale plaats in.

Met name de wijze waarop het nieuws gepresenteerd wordt, is dan een voorbeeld van zorgvuldig afgewogen evenwichtigheid, elke dag weer. Helaas, de werkelijkheid is al jaren een heel andere.

In Nederland is de publieke omroep verworden tot een staatsomroep die nog slechts staatspropaganda verspreidt. Of het nu gaat over klimaat, energie, migratie, oorlogsmisdadigers, Trump, Wilders, Baudet, de boodschap is altijd dezelfde. Kennis van zaken, oog voor waarneembare feiten, een genuanceerde kijk op ingewikkelde zaken is ingeruild voor ideologie van de meest onsmakelijke soort.

Parodie

Aan klimaatverandering gaan we binnenkort collectief dood, de illusie dat zon en wind voor onze toekomstige energievoorziening gaan zorgen wordt beleden met een verwerpelijke onwetenschappelijke inzet een betere zaak waardig, migratie is een zegen om het weerspannige witte-mannenvolk mores te leren, oorlogsmisdadigers moeten gekoesterd worden en Trump, Wilders en Baudet zijn fascisten.

En oh ja, we doen onze schandalige methaan-houdende behoeften natuurlijk op gender-neutrale toiletten. Iedere buitenlander die dit leest, denkt natuurlijk met een parodie op de Nederlandse samenleving te maken te hebben. In kalifaat Nederland is die parodie werkelijkheid geworden.

Ruttiaans Nederland

Natuurlijk hoop je dat het allemaal niet erger kan. In het tegenwoordige Ruttiaanse Nederland is dat echter vergeefse hoop.

De klimaatgekte is natuurlijk een voor de hand liggend voorbeeld. Onbetaalbare maatregelen die cijfermatig geen enkel nuttig effect sorteren, worden met religieus vuur door de media gepromoot op een wijze waar iedere rechtgeaarde natuurwetenschapper slechts met kromme tenen naar kan luisteren. Dat de gevolgen niets anders dan maatschappelijke verarming en terugkeer naar de Middeleeuwen kunnen opleveren, is van geen belang. De ideologische groene waanzin regeert en gebalanceerde argumenten van gerenommeerde wetenschappers worden nooit weerlegd, maar altijd geweerd.

 

Iran-promotie

Het meest recente voorbeeld van totale verdwazing is toch echt de wijze waarop nieuws rond de bandietenstaat Iran gemanipuleerd wordt. Voor de goede orde, Iran is een theocratische terreurstaat die niet alleen de eigen bevolking op de korrel heeft door met grote regelmaat kritische studenten op te knopen aan lantarenpalen, maar ook de persoonlijke vrijheid van de Iraanse burgers tot treurig stemmende proporties heeft teruggebracht.

Tegelijk is het eigen economische wanbeleid geen reden om niet alle financiële en militaire steun te verlenen aan proxy-terreurregimes in de regio die tot doel hebben een levensgevaarlijke hyperagressieve islam te promoten en de enige democratie in wijde omtrek, Israël, van de kaart te vegen. Maar als de architect van dit weerzinwekkende beleid door de Verenigde Staten naar de 72 maagden wordt geholpen, is het mediahuis in Nederland te klein.

Dan is de ideologische haat voor Trump heel wat groter dan de walging die ieder weldenkend mens heeft voor dit killer regime van ongeëvenaarde proporties. Dan gaat een met hoofdoek bedekte voormalig minister van het kabinet-Rutte rouwend de begrafenis van dit vuil bezoeken. Dat is Nederland anno 2020, dat zijn de Nederlandse media van dit moment.

 

Ongehoord Nederland

Nederland is traditioneel een tolerant land, en Nederlanders zijn een tolerant volk. Dat zijn goede zaken. Niettemin is al te tolerant buurmans gek, en dat punt is nu in ons land meer dan bereikt. De weerzin tegen een omroepstelsel dat door ideologische en politieke belangengroeperingen nog slechts misbruikt wordt voor hun eigen dubieuze publicitaire doeleinden is eindelijk tot een uitbarsting gekomen.

Het zou natuurlijk verreweg de voorkeur verdienen om die hele publieke omroep vandaag nog op te heffen. Omdat dat politiek onhaalbaar is zolang de kartelpartijen nog een meerderheid bezitten, is er slechts één oplossing: if you can’t beat them, join them. En dat is precies wat de nieuwe omroep Ongehoord Nederland doet.

De weerzin tegen de publieke omroep bleek dusdanig groot dat binnen de kortste keren het benodigde ledenaantal van 50.000 werd gehaald, de voortdurende onsmakelijke framing van de initiatiefnemers door de heersende machten ten spijt. Hoe nu verder? De strijd gaat onverminderd door, en meer leden betekent meer macht. Blijf u daarom aanmelden, en laten we met vereende krachten op omroepgebied een geweldloze revolutie tot stand brengen.

 

Gechicaneer

Voordat Ongehoord Nederland het eerste programma kan uitzenden, zullen we nog getuige zijn van eindeloos gechicaneer. Een evenwichtige benadering die alle meningen aan het woord laat, en die oprecht gelooft dat waarneembare feiten en wetenschap belangrijker zijn dan luchtfietsende ideologie is een groot gevaar voor de nu nog heersende belangen.

Die zullen zich op letterlijk alle manieren te weer blijven stellen. Niettemin in nu eindelijk het hek van de dam en worden makke schapen bewuste burgers. Het werd een keer tijd.

Over de auteur

Kees de Lange
Kees de Lange
Prof. Dr. C.A. (Kees) de Lange studeerde wis-, natuur- en sterrenkunde aan de UvA en promoveerde in de Theoretische Chemie in Bristol, UK. Hij is emeritus hoogleraar fysische chemie en chemische fysica aan zowel de UvA als de VU. Zijn research betreft atmosferische chemie en fysica, en magnetische resonantie, alsmede het ontwikkelen van complexe fysische modellen. Zijn onderzoek is vastgelegd in enige honderden publicaties. Hij is tot op de huidige dag actief in wetenschappelijk onderzoek. In de periode 2011-2015 was hij als een van de zeer weinige bèta’s lid van de Eerste Kamer.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
16 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Cornelia
Cornelia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De NPO en de NOS is een bolwerk wat geen ander geluid toestaat.
Verreweg het meeste geld bij dit bolwerk gaat op aan het elkaar toeschuiven van lucratieve programma’s of diensten.
Bij de NPO weten ze niet eens wat pluriform betekend, diversiteit, een ander woord voor racisme tegen de blanke mens wordt als containerbegrip gevoerd om elk ander geluid de mond te snoeren. Zo worden uitzendingen steevast langs de diversiteitsdeuglat gehouden en zijn hoofdrollen toebedeelt aan minderheden en hebben blanken een sukkelig bijrolletje of zijn de bad guys.
En dan de dagelijks propaganda van globalistische ideologie die door journaal en talkshows over de burgers worden uitgestort.
Steeds meer mensen keren zich af van deze volksverlakkerij, de Nederlandse televisie is gewoon bedrog van de bovenste plank, winnaars van quizzen zijn voor aanvang al bekend, van grote evenementen zijn de programma’s al klaar, ze schieten alleen nog wat stukjes om de burger het idee te geven dat ze erbij zijn geweest om u te informeren, het informeren van de burger is vooropgezet, en in de meeste gevallen eenzijdig belicht of gewoon gelogen. Het journaal is een dagelijks opgevoerd “nieuws” show waarbij altijd en eeuwig dezelfde onderdelen zitten, zelfs over het weer en het klimaat wordt gelogen. Er wordt door de media een onrealistische werkelijkheid getoond, iets wat de burger in zijn eigen wijk niet meer terug vindt.
Leugens over onze identiteit, migratie, klimaat en de islam komen ons de neusgaten uit!
Laat 2020 het jaar zijn waarbij de burger afrekent met de propaganda.
IK ben ON!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De heldere boodschap van Prof. Dr. De Lange kan er niet vaak en hard genoeg ingehamerd worden: “Kennis van zaken, oog voor waarneembare feiten, een genuanceerde kijk op ingewikkelde zaken is ingeruild voor ideologie van de meest onsmakelijke soort.” Op kernpunten van beleid (migratie, klimaat, energie, EU, islam) wordt door beleidsmakers van het hoogste niveau politiek gemarchandeerd op basis van eenzijdige ideologieen met veronachtzaming van uiterst belangrijke feiten. Klimaatverandering is één ding, maar de oorzaken ervan en de mogelijk oplossing door energietransitie is echt iets anders. Vrijheid van godsdienst is één ding, maar het tolereren van het tegendeel ervan is echt iets heel anders. Internationale samenwerking ter bevordering van de wederzijdse handel en welvaart is één ding, maar het bevorderen van economische onevenwichtigheden is echt iets heel anders. Mensenrechten is één ding, maar het openstellen van de grenzen voor eindeloze horden gelukzoekers uit gebieden met sterk groeiende of dreigende overbevolking iets heel anders. De warhoofden in Den Haag, Brussel, Parijs en Berlijn blijken al tien jaar blind voor dat onderscheid en niet in staat tot het formuleren van houdbare oplossingen. De MSM ondersteunen deze onhoudbare situatie met het kennelijke doel om die zie lang mogelijk te laten voortduren. Dat er over enige tijd extreme en uiterst kostbare maatregelen nodig zullen zijn om de huidige extreem kostbare maatregelen of het gebrek eraan te corrigeren laat de MSM kennelijk koud.

E. Vreeland
E. Vreeland
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Super goed initiatief. Ik ben meteen lid geworden van ON.
Kan ik eindelijk weer eens een paar uurtjes per week tv kijken. En wat belangrijker is ook de grote nog onwetende massa wordt dan eens getrakteerd op kritische tv.
Een zender die een ander geluid laat horen.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben het 100% eens met de kritiek op de NPO.
Ik wens jullie ook alle succes.

Enig zorgpuntje; bedenk dat TV maken lastiger is dan af en toe een webpagina volschrijven, of een podcast volpraten. Aan relatief simpele programma’s werken vaak al veel mensen mee, denk aan decor, verlichting, geluid, make up, etc. Voor een actualiteitenrubriek zal je reportages uit het buitenland moeten maken, waarvoor een hele filmcrew op pad moet. Voor een filmpje van een paar minuten worden vaak weken aan filmmateriaal weg gegooid.

Ook wil je regelmatig interessante gasten uitnodigen. Die zullen vaak onkostenvergoeding eisen, zeker als ze uit het buitenland komen. Je wilt bovendien geen kloon van “Buitenhof” worden, dat gerust 3 mensen met dezelfde mening in debat laat gaan. Maar je wilt ook geen debat tussen Baudet en een totaalidioot als Rob Riemen, die niet verder komt dan iedereen voor fascist uitschelden.

Maar bovenal; houdt het interessant en verteerbaar. Dat is moeilijker dan het lijkt. Waak er voor niet te verongelijkt over te komen (“ongehoord”), of zoals Jensen elke minuut te benadrukken hoe rechts je wel niet bent.
Ondanks dat; succes!

ANT
ANT
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Verdomd goed artikel! En uiteraard ben ik lid van ON! Opdat men weer zuiver zal worden geinformeerd!

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nadat ik inmiddels 2 jaar geleden eindelijk via referenties van EW lezers OpinieZ, Veren of Lood, Climategate, TPO, Breitbart News Network en nog een enkele site begon te lezen, ONTdekte ik dat ik noch in mijn politieke mening, noch in mijn stijgende ergernis over de NOS, NPO, alleen stond.
Ik ben zeer dankbaar dat Arnold Karskens het waagstuk is aangegaan ON te beginnen.
Verbijsterend dat op het moment dat naar ‘buiten’ duidelijk werd dat hij ON begon met een aantal partners, de MSM en de TK alle registers openzetten om hem en zijn groep te demoniseren en uitsluitend PVV en FvD de omroep durfden te steunen.
De manier waarop Haye van der Heyden werd gedemoniseerd om 1 verkeer getimed woord, Ybeltje werd afgemaakt als ‘mislukt VVD TK lid’ en ga zomaar door…. Let wel, ik ben half joods, een deel van mijn familie woont vlakbij Lake Galilea stemt de partij van Netanyahu. Ik vind dat de holocaust nooit meer mag gebeuren.
Echter, als je iemand wilt aanvallen op het ‘stiekem’ ontkennen van de holocaust, is het groen links.
Ik probeer een enkele keer een NOS journaal te kijken, een NPO talkshow te volgen, maar krijg er ergernis hartklachten van.

Fluitje
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Links heeft de macht gegrepen en geven die nooit meer op.
Het Linkse virus, zit in alle geledingen van de bestuurlijke macht.

Maar soms doet hoop nog leven.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Niemand is zo hopeloos tot slaaf gemaakt als degenen die vals geloven dat ze vrij zijn” Johan Wolfgang von Goethe.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als de nieuwe omroep ON het goed aanpakt zal het minimaal toch een discussie afdwingen daar de linkse omroepen in aanval zullen overgaan. Dat is winst en dat is een begin. Wegens de verkiezingen in 2021 zullen de huidige uitspraken van de CDA en VVD over het aanpak van migratie uitgebuit kunnen worden door ON. Dat het verkiezingsretoriek is mag duidelijk zijn maar als je de punten van de PVV en FvD wil overnemen dan mag je die partijen ook niet uitsluiten. Hier biedt zich voer voor ON en de uitgesloten partijen waarmee je de huichelaars van de CDA en VVD kan ontmaskeren en dwingen tot daden of zwijgen. Hopelijk een hint sterk genoeg voor de kiezer.

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het meest belachelijke is dat ik via mijn belastingafdrachten de NPO mede financier en ik de meeste programma´s niet kan zien vanwege mijn locatie. Enkel die programma´ s die ik niet wil zien kan ik bekijken via ´uitzending gemist´.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik wil er niet veel woorden voor gebruiken, maar ik ben blij dat er eindelijk een helder, niet gemanipuleerd én eerlijke berichtgeving zal komen (daar ga ik tenminste vanuit !)
Alle leugens van de NPO en de andere media komen me m’n neus uit, walgelijke leugens en bedrog.
Blij met ON !!

Cees Dekker
Cees Dekker
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed verhaal weer.
Jammer en ook weer illustratief voor de tegenwerking, dat het actief kunnen worden van ON! op de valreep weer met een jaar is uitgesteld omdat minister Slob heeft besloten, de peildatum voor nieuwe toetreders 1 jaar uit te stellen tot 1 januari 2021. Ik heb me afgevraagd, hoe het kan dat hij dat zo maar heeft kunnen doen. Heb het antwoord nog niet gevonden/gezien.
Ook jammer, dat als je, zoals ik, in buitenland woont, geen lid kunt worden van ON!

Lucie
Lucie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cees Dekker

Die Slob is een echte Farizeeër.
Verloochent zijn eigen Christelijkgeloof.

E. Vreeland
E. Vreeland
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cees Dekker

Wat zegt u, het wordt een jaar uitgesteld???

Dat is Crimineel!

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is een soort genocidale weg-met-ons-oorlog gaande tegen alles wat blank en niet-moslim is en zich verbonden voelt met de Westerse cultuur en de grote prestaties van die Westerse cultuur. Althans, het is net of er forse inspanningen worden gepleegd om er voor te zorgen dat bijvoorbeeld Nederland over honderd jaar een land is waar elke vrijdagmiddag feestelijk honderden niet-moslims worden onthoofd. Zoiets. En de mensen blijven maar stemmen op de partijen die dit alles faciliteren en stimuleren en toejuichen en ook presenteren als betreft het een culturele verrijking. En dit heeft vooral te maken met de grote media die fungeren als Het Grote Roeptoeterkanaal doorheen, waardoor en middels het gewillig en enthousiast meewerken aan de opbouw van deze nieuwe heilstaat als absolute zin van het bestaan wordt voorgespiegeld. Het is dan mooi als er een omroep komt die gaat proberen die waan te doorbreken. Als het allemaal doorgaat, dan zou dat echt heel mooi zijn. En het is te hopen dat het dan ook werkelijk verschil gaat maken. En anders dan zijn we goed in de aap gelogeerd, met deze gekte, waarin namelijk heel veel drang steekt om het allemaal werkelijkheid te maken.

trackback

[…] Lees verder>>> (h/t “Klaas”) […]

16
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x