Identiteitspolitiek zal bedrijven verstikken

VNO-NCW en SER vragen zelf om vrouwenquota

Titelfoto bij artikel Henk Strating voor OpinieZ.com “Identiteitspolitiek zal bedrijven verstikken“

Foto:

De Sociaal-Economische Raad (SER) wil bedrijven wettelijk verplichten ten minste 50% vrouwen in topfuncties te benoemen. Ook moet er meer culturele diversiteit in de (sub)toppen van bedrijven komen. Daarmee heeft de identiteitspolitiek definitief haar intrede gedaan in het bedrijfsleven. Met instemming van de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland.

 

50% vrouwen

Vanaf 2020 zal de identiteitspolitiek definitief haar intrede doen in het bedrijfsleven. Te beginnen met de Raden van Commissarissen van beursgenoteerde ondernemingen. Die worden – als het aan de SER ligt – wettelijk gedwongen om ten minste de helft van de topposities met vrouwen te bezetten. Of er voldoende geschikte vrouwen op de arbeidsmarkt beschikbaar zijn doet niet ter zake. Dan moet zo’n toppositie maar vacant blijven tot er wél een vrouw beschikbaar is. Want als er toch een man wordt benoemd wordt die benoeming teruggedraaid.

Wie roept deze identiteitspolitiek over het Nederlandse bedrijfsleven af? Dat doet het bedrijfsleven zélf! De SER, sinds 1950 het hoogste adviesorgaan van de regering op sociaaleconomisch gebied, roept het kabinet daar zélf toe op. Met volledige instemming van de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland.

 

Middeleeuwse zelfkastijding

Hoe is het zo ver gekomen dat het bedrijfsleven zélf het kabinet vraagt om het met identiteitspolitiek op te zadelen? Zodat topfuncties niet meer bezet mógen worden met de béste kandidaten, maar bezet móeten worden met kandidaten van het juiste geslacht. Hans de Boer, voorzitter van de werkgevers in Nederland, noemt het nog enigszins schuldbewust een zwaktebod. Maar met dat zwaktebod heeft hij in de SER van harte ingestemd om ‘te zorgen voor een radicale trendbreuk’.

Het lijkt wel een vorm van middeleeuwse Rooms-Katholieke zelfkastijding, waarbij mensen zichzelf uit religieuze overtuiging pijnigden. Dat is volgens het handboek voor de psychiatrische diagnostiek DSM-5 zolang het geen gevolgen heeft voor het dagelijks functioneren geen psychiatrische storing…

 

SER-voorzitter kraait victorie!

Noemt Hans de Boer het nog een zwaktebod, SER-voorzitter Mariëtte Hamer – voormalig Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid vindt het een dóórbraak. Haar haan (het quotum is tenslotte nog niet van kracht…) kraait op de sociale media victorie! Zij  vindt dat ondernemers – de leden van De Boers VNO-NCW – tot nu toe maar wat aanrommelen…

Dat moet met dit SER-advies voor eens en voor altijd afgelopen zijn: een wettelijk afgedwongen quotum voor het aantal vrouwen in topposities, per bedrijf een plan van aanpak voor culturele diversiteit en sluitende dagarrangementen voor arbeid en zorg. Bedrijven en politiek: nú aan de slag! Zo dirigeert de onafhankelijke voorzitter van het adviesorgaan triomfantelijk.

 

Desastreuze gevolgen

Wie twijfelt aan de desastreuze gevolgen van identiteitspolitiek in bedrijven doet er goed aan het boek De Kracht van Atlantis (Atlas Shrugged) van de Joods-Russisch-Amerikaanse schrijfster en filosofe Ayn Rand te lezen. Zij beschrijft daarin op magistrale wijze hoe zulke wetgeving gezonde bedrijven doet verstikken. Wetgeving gebaseerd op ideologische gelijkheid. Wetgeving vanuit de fictie dat de samenleving maakbaar is. Wetgeving die de werkelijkheid wil aanpassen bij ideologische wenselijkheid. De hoofdpersoon Dagny Taggart, topvrouw van de private spoorwegonderneming Taggart Transcontinental, verzet zich daar met hand en tand tegen. Zij wordt uiteindelijk gedwongen zich met een kleine overgebleven groep gelijkgestemde ondernemers terug te trekken uit de samenleving. Met desastreuze gevolgen vóór de samenleving, die onder de lawine van zulke wetgeving bezwijkt.

 

Zelfmedelijden en slachtofferschap

Identiteitspolitiek heeft dat allemaal in zich! Het streeft ten koste van alles naar ideologische gelijkheid, gaat uit van maakbaarheid van de samenleving en beoogt de werkelijkheid bij haar eigen wenselijkheid aan te passen. Identiteitspolitiek draait volgens de Amerikaanse hoogleraar Mark Lilla in Trouw om zelfmedelijden en slachtofferschap. Het maakt mensen tot slachtoffers van elkaar en zet hen tegen elkaar op. Het wil vóór mensen zorgen in plaats van mensen goed voor zichzelf te laten zorgen. Zoals ondernemer Mirjam Bink tweette: ‘Wel klaar met die discussie over een vrouwenquota. Maak het aantrekkelijker voor vrouwen om meer uren te gaan werken. Dan stroomt het vanzelf door naar de top en hebben we tegelijkertijd het tekort in onderwijs en zorg opgelost.’

 

Coalitiepartijen zijn tegen quota

SER-voorzitter Hamer eist dat het kabinet het advies ongewijzigd overneemt. ‘Omdat we er veel werk in gestoken hebben…’. Of het kabinet dat doet is nog maar de vraag. De verantwoordelijke ministers Van Engelshoven (Emancipatie) en Koolmees (Sociale Zaken) zijn beiden van D’66, de partij die zegt niet zo gediend te zijn van eisen van de polder. Coalitiepartijen VVD, CDA en ChristenUnie hebben zich eerder zelfs tégen een quotum uitgesproken.

Maar oppositiepartijen als PvdA en GroenLinks, die het kabinet Rutte III in de Eerste Kamer aan een meerderheid kunnen helpen, zullen zich er achter scharen en het kabinet voorhouden dat het advies de instemming van het bedrijfsleven zélf heeft. Ondernemer Mirjam Bink is co-oprichter van ONL voor Ondernemers een jonge, actieve en succesvolle ondernemersorganisatie. ONL voor Ondernemers is in tegenstelling tot VNO-NCW en MKB Nederland niét voor een quotum, maar is niet in de SER vertegenwoordigd…

Over de auteur

Henk Strating
Henk Strating
Henk Strating is oprichter van HS ARBEIDSVOORWAARDEN CAO-advies & onderhandelingen en schreef het boek 10 JAAR PUZZELEN over de Nederlandse arbeidsverhoudingen in de periode 2007-2017.
Te bestellen op https://www.bol.com

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
29 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans
Frans
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Identiteit voor talent stellen, en dit dan als het benutten van alle talent proberen te verkopen, het linkse denken druipt er weer van af.
Niet vreemd dus dat dit uit de koker van het een of andere omhoog gevallen PvdA wijf komt.
Helaas is de hele ambtenarij vergeven van dit soort volslagen incapabele links activistische individuen.
En even voor de duidelijkheid, ik gebruik hier met opzet de term “wijf” omdat ik de Nederlandse vrouwen niet wens te beledigen.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik las dat Mariëtte Hamer voorzitter is van de SER; zij was ooit Kamerlid voor de PvdA. Omdat ik haar daar niet van ken, vraag ik mij af : “wat heeft deze mevrouw óóit gepresteerd om tot voorzitter van de SER te worden benoemd ?”

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Redelijk goed samengevat kan je stellen dat zij een naar boven gevallen schooljuf is.Heeft een paar jaar in het onderwijs gezeten en daarna werd het heel veel PvdA.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

@ Ernie van de Wal.
Dank voor uw uitleg, ik kende deze mevrouw écht niet. Maar nu begrijp ik dat zij is verkozen omdat zij kan LEZEN én SCHRIJVEN i.p.v. LEZEN óf SCHRIJVEN !!!

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Het partijkartel.

Gerard
Gerard
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Tja…. Wat heeft mevrouw Hamer ooit gepresteerd? Die ene dag dat ik haar ooit heb meegemaakt viel het mij op dat haar inzichten niet verder reiken dan de lengte van haar neus. Wat mij doet vermoeden dat het antwoord op die vraag kort kan zijn: niks.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gerard

@ Gerard.
Dan was ik toch redelijk “warm” !
Overigens is zij dan één van de velen die door hun partij-lidmaatschap én niet door kennis en/of kunde op hun huidige positie zitten.

Peter
Peter
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Duitsland heeft Merkel,een vrouw aan het bewind,de eerste honderd jaar wordt het puinruimen als ze weg is .

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

mw Hamer weet niet eens wat een bedrijf inhoudt, dus laat staan dat ze dit soort domme voorstellen zou mogen doen. Nu zie je wat stomme vrouwen aanrichten. (n.b ik ben ook vrouw, maar ik wil er geen als leidinggevende)

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@ Marien.
Ik kan me uw standpunt indenken, maar denk nou niet dat er alleen maar stomme vrouwen bestaan, óók mannen kunnen heél stom zijn. (ik ben een man); werkend in de ambtenaren-wereld had ik alléén maar mannen als “leidinggevenden” geloof me : stommer bestaat niet. Dat komt omdat de manier van bevorderen in die wereld totaal verkeerd is. Iemand die totaal ongeschikt is voor een functie krijgt van zijn “chef” een prachtige beoordeling mee, want anders raakt zo’n chef die vent nóóit kwijt en dát wil die chef natuurlijk graag. De beoordeelde solliciteert op een hogere functie, heeft een prachtige beoordeling, én……wordt op die hogere functie geplaatst…….zó, zijn vorige chef is mooi van die vent af. En zij kruipt zo’n nietsnut omhoog ! De gevolgen van dat “handelen” zien we dagelijks om ons heen.

h.keur
h.keur
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Let op nog even, dan moeten alle top- en overheidsfuncties eerst door lthtb ers, moslims,ex-gedetineerden, getinten en daarna vrouwen worden ingevuld. Christenen worden uitgesloten evenals iedereen die kritiek op de islam heeft en wat er dan nog overblijft mag nog de kruimkes eten, van wat overblijft. Kennis is absoluut niet nodig en zo gaat Nederland economisch gezien een bijzondere toekomst tegemoet. De zwarte piet is voor de hardwerkende overblijvers met verstand van zaken.
Let wel, als iemand getalenteerd is mag die uiteraard alle bovengenoemde kemerken hebben en gun ik ook elke positie die voorhanden is, maar wat nu gebeurt is werkelijk van de zotte.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

@ h.keur.
“Zwarte piet is voor de hardwerkende overblijvers met verstand van zaken”. Wát dát maar waar, beste Keur ! Zwarte piet is uit den boze ! De achterblijvers zullen het moeten doen met een roetveeg piet, stippeltjes piet, streepjes piet, gele- of blauwe piet.
Inderdaad : ónze maatschappij is stapelgek geworden, “den Haag” voorop !

h.keur
h.keur
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

@karton,
Ik schreef heel bewust ‘de zwarte piet’. Da’s geen persoon, maar een kwalificatie. En natuurlijk met een knipoog naar het symbool ‘Zwarte Piet’. Da’s ook geen werkelijk bestaand persoon.
Daarmee probeer ik dan ook aan te geven, dat onze overheid helemaal geen relatie meer heeft met personen, ook wel ‘mensen’ genoemd, maar alleen nog maar betekenis hecht aan waanbeelden.
Heel gevaarlijk, maar helaas wel een werkelijkheid.
Zoals je van mij weet, geloof ik echt in een kwade macht, die deze wereld probeert te vernietigen door een nu heel zichtbare destructieve werkwijze. Daarin past de hedendaagse ontwikkeling van onze samenleving. Laten we in ieder op onze eigen wijze alert blijven en zeker niet alles maar gelaten over ons heen laten komen. Daarom reageer ik regelmatig op dit OpinieZ forum, om van gedachten met elkaar te wisselen, waarbij onze standpunten best wat van elkaar mogen afwijken in een aantal gevallen.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

@ h.keur.
V.w.b. “de zwarte piet”, dát heb ik te letterlijk opgevat, dat zal mogelijk veroorzaakt zijn door het weer aanzwellende geschreeuw én geblaat van die K.O.Z.P.-figuurtjes. Over hetgeen u zegt betr. “een kwade macht”, daar ben ik het helemaal mee eens. Voor mij is de “kwade macht” gevestigd in “den Haag”, Brussel en/of Straatsburg.
Ik zal zéker niets gelaten over mij en/of gezinsleden laten komen, zoals héél veel anders-denkenden wél doen en met open ogen in de val lopen.

graaf
graaf
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Neem 2 vacatures bij 1 bedrijf met 5 mannelijke kandidaten en 2 vrouwelijke kandidaten. Het bedrijf heeft een 50/50 quotum.

Nu heeft iedere individuele mannelijke kandidaat bij gelijke geschiktheid een kans van 20% kans op een functie terwijl iedere individuele vrouw 50% kans heeft. Dit lijkt mij discriminatie op basis van geslacht en in strijd met artikel 1 van de grondwet & artikel 14 van het EVRM.

Gerrit
Gerrit
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Maar wacht even…., was het niet ooit de “taak” van onze vrouwen om kinderen te baren? De gelijkheid tussen mannen en vrouwen is door de emancipatie al genoeg aangetoond. Ook de traditionele rol van huismoeder is inmiddels traditie bij de mannen. Economische achterstand bij vrouwen is al lang ingehaald. Maar wanneer vrouwen zich net zo diep in de top van bedrijfsleven moeten inwroeten als mannen dan is het snel gedaan met het baren van kinderen. Een beetje topper moet flink ingewijd zijn en al zijn tijd besteden aan het netwerken. Niet teveel onderbrekingen hebben door zwangerschappen want dan mis je echt wat. Zolang mannen nog geen kinderen baren zal er altijd een vorm van ongelijkheid zijn op de maatschappelijke ladder naar de top. Het is al lang aangetoond dat er geen intelligentieverschillen zijn, er is alleen verschil in geslacht en fysieke kracht. Maar als een samenleving de vrouw wil opdringen naar de top dan zal de vrouw net zoveel tijd moeten besteden aan het beklimmen van de maatschappelijke ladder en dus geen onderbrekingen door zwangerschappen moeten toestaan. Het maatschappelijk verschil tussen man en vrouw kun je niet door politieke druk laten wegnemen. Je vernietigt daarmee de samenleving. Die sterft uit doordat er minder kinderen worden geboren. We zien nu al een grote vergrijzing met veel te weinig aanwas om pensioenen en AOW op peil te houden. Misschien moet de overheid een totaal ander beleid gaan invoeren en vrouwen (en mannen) gaan belonen voor het krijgen van kinderen. Lange leve de kinderbijslag.

h.keur
h.keur
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gerrit

@gerrit
Daarom heb ik ook bezwaar tegen de term ‘gelijkheid’. Het moet zijn ‘gelijkwaardigheid’.
De vrouw is niet de minderwaardige van de man, zoals dat er in de loop van de tijden van is gemaakt, maar wel anders.
De emancipatiebeweging heeft volkomen gelijk, dat zij heeft gestreden en nog strijdt voor ongelijkwaardigheid van vrouwen, maar gaat volkomen de mist in door een vrouw als een pseudo man neer te zetten. Daarmee haalt zij de waardigheid van een vrouw helemaal weg en maakt er een ‘kenau’ van.
In dat zelfde kader mogen ook mannen geen mannen meer zijn maar worden neergezet als ‘mietjes’. Geen vrouw, geen man.
Mijn stelling is dat mannen en vrouwen volkomen gelijkwaardig aan elkaar zijn, maar elk met hun eigen voortreffelijke eigenschappen, die binnen de maatschappij hun exclusieve talenten moeten kunnen uitoefenen.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gerrit

@ Gerrit.
“De overheid moet een totaal ander beleid gaan invoeren en vrouwen en manen gaan belonen voor het krijgen van kinderen”.
Ónze “overheid heeft i.p.v. “méér méér kinderen” te propageren de invoer van “vluchtelingen” toegestaan, immers : NL-vrouwen die kinderen krijgen zijn langere tijd niet inzetbaar in de economie en derhalve gedurende die tijd niet belangrijk, voor de “overheid”. Dan liever “vluchtelingen” huisvesten in een AZC, geef ze een ingerichte woning en de rest óók gratis, dan kunnen de NL-vrouwen blijven werken, tenminste als zie niet alsnog zwanger raken. Dit landje is al vol, óvervol beste Gerrit, dus naast de “vluchtelingen” óók nog eens méér kinderen baren ? Lijkt mij niet verstandig.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gerrit

Lange leve de kinderbijslag?
NEE. Geen idee waar u met uw verhaal heenwilt, maar u walst terloops dwars over HET thema wat in Nederland wordt Doodgezwegen, nl de OVERBEVOLKING in Nederland. Dus denk na voor u een kreet lanceert. Kinderbijslag voor 1ste en 2de kind, okay, vanaf het 3de kind moet een hoge kinder-belasting worden ingevoerd. Daarnaast moeten de Europese, maar met name de Nederlandse grens dicht voor alle Afrikanen en MO’ers, zodat we weer een gezond land kunnen worden. Op ONS terreintje passen max 10 miljoen inwoners, dat MOET het doel zijn, dan is uw dreutel-verhaal overbodig.

EH1970
EH1970
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Overbevolking is geen gevolg van de kinderaanwas van de autochtone bevolking, maar van de import van immigranten. Dus inderdaad de grens dicht voor de immigranten (m.u.v. echte vluchtelingen) en een eerlijke verdeling voor vrouwen/gezinnen die er voor kiezen om kinderen te krijgen en op te voeden. Nu is de verhouding in de te betalen belastingen en aanslagen tussen een- en tweeverdieners onderveer 5:1 op een totaal bruto jaarsalaris. Dat betekent dat een eenverdiener ongeveer 5 keer zoveel belasting moet betalen dan een evenveel verdienend stel tweeverdieners.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

@ Henk Albarda.
Ik ben ’t met u eens. Nederland is vol…..óvervol !!!!
Zoals ik ook al zei.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Begin eerst maar met het benoemen van burgemeesters en rechters met een PVV of FvD-achtergrond. Dat wil een fors deel van de Nederlanders. Maar die doen natuurlijk weer compleet niet mee aan dit gelijkheidsfeest. Een feest waarbij mensen niet meer als individu worden gezien maar allereerst worden beoordeeld en ingedeeld op basis van huidskleur, sexe, geaardheid of afkomst. Heel griezelig. Met vanzelfsprekend een uitzondering voor de compleet blanke NPO die dit beleid propageert. Wanneer komt dit quotum voor het werk als stratenmaker, vuilnisman en glaszetter?

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

@ Piet Karbiet.
Zo’n door u gevraagd quotum komt er niet, zéker niet !
Die geheel blanke NPO is zélf uiterst anti-zwart !!!!
Zij willen zélfs geen zwarte Piet !!!
Een negroïde stratenmaker ? Kan niet, in zwarte landen zijn alleen maar onverharde jungle-paden.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In Engeland woont een gezin dat e.e.a. uitstekend heeft “opgelost”; zij kregen een kindje en noemden dat kind : “het”; met de bedoeling dat het kind, als ’t de leeftijd kreeg om onderscheid te maken, zélf kon kiezen of “het” een jongen of meisje wilde zijn. Dus………..dat kind zit gebeiteld, áltijd werk, als er een vrouw wordt gezocht dient “het” zich aan als vrouw en anders weer een keer als man.
Zó gek is deze wereld geworden, een deel van de gemeenschap zal dit wel “geweldig, mooi én vooruitstrevend” vinden, voor mij is dit bijna het toppunt van idiotie ! (want je zal zien : er komt vast nog wel een keer iets nóg idioters, bijv. de grootste drugshandelaar van de EU die partijleider van D66 of GL wordt !)

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tenminste een-derde met een streven naar de helft lijkt mij meer dan voldoende, daarbij niet alleen rekening houdend met kwalificaties, maar ook met de omvang van de vijvers waar het toptalent uit gevist moet worden.

Jay
Jay
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het hoogtepunt van onze westerse beschaving ligt ver achter ons jammer genoeg. We teren nu nog wat op de erfenis van mensen die groter waren dan wijzelf. Identiteitspolitiek is potverteren en een teken dat onze beschaving op zn retour is.

Maar probeer dat maar eens aan de middelde vrouw uit te leggen, die hier alleen in leest dat het goed is dat vrouwen evenredig serieus zullen worden genomen.. blind voor het feit dat wanneer je je als vrouw tot een politieke groep “vrouwen” laat dopen, je jezelf laat ophitsen tegen een andere groep.. “mannen”. Sinds wanneer is er eigenlijk oorlog tussen mensen die juist de basis vormen voor al onze beschaving?

Het individu is de basis van de waarheid en het bestaan.. groepen zijn machtscontructies. Wanneer groepen het samenkomen van een man en een vrouw ondermijnen, dan verstoren ze de samenleving.

En dacht je dat het stopt bij een vrouwenquotum? Activisme stopt ook niet bij feminisme, maar muteerde verder tot intersectionalisme. Verdeel en heers onder het motto van verbinding en gelijkheid.

Realist1966
Realist1966
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas is het een misvatting dat momenteel ‘de beste’ wordt gekozen voor functies. Het voornamelijk mannelijke ‘ons-kent-ons’-netwerk maakt het voor capabele vrouwen EN mannen bijna onmogelijk om hogerop te komen. Onbekend maakt onbemind. Sommige (ex-)politici hebben daarom tientallen bestuursfuncties. Je kunt je dan ook afvragen of deze lieden nog wel weten wat ze aan het doen zijn.
Ondanks het feit dat de afgelopen jaren gehamerd is op meer vrouwen in de top en iedereen het erover eens is dat dit bevorderd moet worden, komt het er maar niet van. Dit terwijl er grote voordelen zitten aan besturen waar diverse zienswijzen worden meegenomen in besluitvorming. Soms moeten er dan (tijdelijk) rigoureuzere maatregelen worden genomen. Helaas is dit quotum vermoedelijk de enige manier om op redelijke termijn meer evenwicht tussen mannen en vrouwen in topfuncties te bewerkstelligen. De tijd zal het leren.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Als u uw benepen ideetjes maar kunt afdwingen, is discriminatie kennellijk uitstekend. Als ik een Marokkaan, een Algerijn, een Keniaan of een MO’er hele lelijke woorden toevoeg, dan wenst u natuurlijk WEL discriminatie te noemen EN een lelijk woord moet vervolgd worden. U loopt uitstekend kritiekloos hakkenklappend achter groen links en d66 aan.
U gaat er klakkeloos aan voorbij dat in 90 % van de MKB- en familie bedrijven directie leden worden gekozen op basis van gebleken geschiktheid. U wenst in een gesloten extreem linkse bubbel te leven. Begin eerst eens ZELF na te denken……

Realist1966
Realist1966
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Wat knap dat u op grond van 1 reactie mijnerzijds al kunt concluderen dat ik benepen ben, discrimineer, kritiekloos ben en in een linkse bubbel leef. Ten eerste geldt dit quotum niet voor de 90% van het MKB en de familiebedrijven die u noemt, maar voor raden van bestuur en commissarissen bij banken, verzekeraars, beursgenoteerde bedrijven, ministeries etc. MKB en familiebedrijven nemen echt wel de beste (man, vrouw of wat dan ook) aan, omdat ze zich in de vingers snijden als ze dat niet niet doen en daar zelf de (financiële) gevolgen van ondervinden. Daar druppelen vrouwen en minderheden langzaam maar gestaag door in de gelederen, jawel, door geschiktheid.
Voor de topfuncties waar het quotum voor wordt ingesteld, geldt dit niet. Daar zitten steeds dezelfde types te besturen en als dat niks wordt, hup naar de volgende functie. Bruno Bruins van het zooitje wat hij er bij UWV van heeft gemaakt nu zo hop minister. Dat hier nu wat nieuwe bezems bijkomen kan geen kwaad. Slechter af dan we al zijn, kan het niet worden volgens mij. En daarom sta ik open voor een kans voor dit quotum.
Ten tweede beschouw ik mijzelf niet als links of rechts, maar als realist. Ik vorm per onderwerp mijn mening (en dat is meestal rechts, links doet teveel aan idealisme, wensdenken en luchtfietserij).

29
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x