Wanneer komen onze politici weer voor Nederland op?

Gevestigde partijen houden focus op supranationaal Europa

Titelfoto artikel Jan Gajentaan op OpinieZ.com “Wanneer komen onze politici weer voor Nederland op?”

Titelfoto: Tweede Kamer bij de regeling van werkzaamheden (17 september 2019). Beeld Tweede Kamer. Citaatrecht ex. Art 15a Auteurswet.

De Nederlandse politieke arena raakt steeds verder gepolariseerd. Gevestigde partijen zijn niet in staat of hebben niet de wil de steven te wenden, zeker niet zolang de welvaart niet serieus bedreigd wordt door een zware crisis. Maar een groeiende tegenbeweging ziet de slecht gecontroleerde massa-immigratie en de voortdurende lastenverzwaringen mede als gevolg van EU-beleid als serieuze bedreiging van onze vrijheid, veiligheid en welvaart.

Nexit-roep

De roep om een Nexit blijft aanwezig, ook nu we nog net in een conjuncturele piek zitten. Hoewel ik wel eens heb geschreven op OpinieZ dat ik he-le-maal klaar was met de EU en we er maar uit moesten stappen, ben ik tot het standpunt gekomen dat een overhaast vertrek uit de interne markt en de eurozone, ons land meer schade zal doen dan goed.

Wél zal Nederland niet alleen op EU-hervormingen in decentrale richting moeten aandringen, ook zullen we moeten nadenken over opt-outs om aan de groeiende EU-omklemming te ontkomen. Zie het drieluik onlangs van prof. Lex Hoogduin, Johannes Vervloed en ondergetekende (deel 1, deel 2 en deel 3)

Hoewel ik Baudet en Wilders dus niet volg in hun Nexit-ideologie, kan ik weinig inbrengen tegen onderstaande tweet van Baudet:

 

Assertief in Brussel

De vraag is nu, of een Nederlandse regering in staat zal zijn zich assertief op te stellen in Brussel, zoals de Fractie Otten bepleit. Het zal een grote mentaliteitsverandering vergen!

 

Want het “beste jongetje van de klas gedrag” dat Mark Rutte vertoont in Brussel, is niet nieuw. Nederlandse politici gedragen zich zo al decennia. Laten we niet vergeten dat de eenheidseuro met ultralage rente die nu zoveel problemen oplevert voor onze pensioenen en welvaart, er alleen maar gekomen is door de voortrekkersrol van premier Ruud Lubbers en zijn minister van Financiën Wim Kok in de aanloop naar het Verdrag van Maastricht.

 

Lemmingengedrag

In het kader van intellectuele eerlijkheid moet ik me de vraag stellen of de middenweg die Hoogduin, Vervloed en ik bepleiten (geen Nexit, maar wel soevereiniteit terug claimen) mogelijk is. En wat is het grootste probleem, het dichtgetimmerd zijn van de EU via allerlei verdragen? Kan zijn, maar als je bijvoorbeeld kijkt naar het open grenzen immigratiebeleid van de EU, trekken de EU-landen in Oost-Europa zich daar weinig van aan en volgen hun eigen weg.

Waarom doen Nederlandse politici dat niet? Wat is de psychologische en historische verklaring van dit lemmingengedrag?

 

Supranationaal Europa

Al in 1995 publiceerde professor Wim Couwenberg (93 jaar inmiddels maar nog steeds een heldere geest!) een interessante open brief in de Volkskrant, Tijd voor een Nationaal Réveil. Deze open brief is in zijn geheel nog steeds zeer lezenswaardig, maar ik zoom nu in op de historische reden die Couwenberg toen aanvoerde voor de Nederlandse gebondenheid aan een supranationaal Europa:

“Wanneer na de oorlog (WO2) de traditionele neutraliteitspolitiek niet langer valt te handhaven, en ons koloniale rijk in de Oost ten onder gaat, zoekt Nederland zijn politieke heil in de richting van een verenigd supranationaal Europa.

In samenhang met de Koude Oorlog raakt de nationale gemeenschapsgedachte opnieuw op de achtergrond en de culturele revolutie van de jaren zestig versterkt die tendens nog meer.  Zozeer zelfs dat cultivering van nationaal besef en identiteit in veler ogen geldt als volstrekt verouderd. Dat besef staat immers haaks op de toenemende individualisering en internationalisering van onze samenleving.

Als de tekenen niet bedriegen, is aan het eind van de twintigste eeuw opnieuw sprake van een kentering.  Zo is opkomen voor de eigen nationale identiteit niet langer taboe. Door een samenspel van factoren zoals de invloed van Europese integratie, internationalisering van economie en cultuur en ontzuiling, groeit er meer behoefte aan het affirmeren van de eigen culturele identiteit, als nieuw houvast in een tijd waarin traditionele ideologieën dit houvast niet meer bieden”.

 

Kentering

Tot zo ver prof. Couwenberg. De kentering die hij voorspelde in 1995 is er deels gekomen, tenminste, het liet zich voelen in de politieke arena want enkele jaren na de publicatie van zijn open brief diende het fenomeen Pim Fortuyn zich aan in de Nederlandse politiek. Later Wilders en recentelijk Baudet.

Er broeit iets onder de oppervlakte, de onvrede met het blinde internationalisme van de elite neemt toe en ook al verliezen we ons soms in allerlei Nexit-discussies die bol staan van de aannames (van beide kanten) waardoor uiteindelijk iedereen hoofdpijn krijgt, velen zullen het er wél over eens zijn dat het huidige beleid gecorrigeerd moet worden!

Waarom zet die kentering zich dan niet door in een wijziging van het regeringsbeleid? Waarom zijn Nederlandse regeringen niet in staat – zonder onze economie te beschadigen met een overhaast vertrek uit de interne markt of uit de eurozone – om in Brussel op de tafel te slaan en te roepen, zo gaat het niet langer? Waarom lacht de top van de ECB de bezwaren van Klaas Knot tegen de voor onze gepensioneerden moordende lage rente weg? Omdat ze geen serieus tegenspel verwachten!

 

Duistere periode

Wellicht heeft de duistere periode van 1940 – 1945, met name de bezetting van Nederland die gepaard ging met een genocide op het Joodse volksdeel waar onze regering in Londen te weinig tegen heeft ondernomen en het ten onder gaan van ons koloniale imperium, geleid tot een soort collectief trauma. Een trauma dat in zekere zin nog steeds het doen en laten van veel van onze politici bepaalt, want nog steeds zoeken zij om met Couwenberg te spreken “hun heil bij een supranationaal Europa”.

 

Opkomen voor Nederland

Het lijkt mij de hoogste tijd dat onze politici, óók van de gevestigde partijen, zich over dat trauma heen zetten en weer opkomen voor Nederland. En bijvoorbeeld de moed tonen een bevolkingspolitiek te concipiëren en door te voeren die uitgaat van ónze belangen, niet van de grillen van Merkel of Juncker.

In EU-landen als Denemarken (sociaal-democraten) en Oostenrijk (christen-democraten) zien we al een kentering bij de gevestigde partijen en een betere balans nationaal-internationaal. Waarom niet bij ons?

Natuurlijk is het prima als Nederland zich inzet voor een goede Europese samenwerking op intergouvernementele basis en het versterken van de interne markt. Net zoals het goed is dat wij trouw blijven aan het Atlantisch Bondgenootschap. Maar Nederland is nog steeds een natiestaat. Een natiestaat die zeker gebaat is bij economische samenwerking op Europese schaal, maar niet als de prijs daarvoor is het langzaam opgaan en vervolgens als garnalen gekookt worden in de Europese federale superstaat annex transferunie van Guy Verhofstadt c.s.

Daar bedank ik voor!

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
29 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul Schermers
Paul Schermers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik sta achter Nexit om de eenvoudige reden dat een natie bestaat bij de gratie van soevereiniteit in eigen huis. Een natiestaat moet zeggenschap hebben over de eigen grenzen of wordt een provincie van een dictatoriale superstaat. Als blijkt dat een Nexit economisch nadelig uitpakt, wat niemand weet, ook economen niet, dan moet dat maar. En dat zal vermoedelijk tijdelijk zijn. In elk geval hoeft Nederland geen afdrachten meer te doen aan die superstaat.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Paul Schermers

@ Paul Schermers.
Met u eens.
Ik zou overigens niet weten waarom een Nexit economisch nadelig zal uitpakken. Dát roepen de EU-aanhangers doorlopend zónder enig bewijs daarvoor.
Het in de EU blijven kost ons nog véél meer, naast miljarden euro’s naan “contributie” ook nog eens onze zelfstandigheid én vrijheid. (de democratie is al grotendeels verdwenen, mede door de EU).
NEXIT en wel z.s.m.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

eens. Wellicht zou een Nexit ook voordelig kunnen uitvallen. Dat geloof ik eerder.

h.keur
h.keur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Onze politici zijn of dom of arrogant. Neem nu een uitspraak van minister Grappenhaus deze morgen na de moord op een advocaat.Wij hebben als samenleving de misdaad laten woekeren, zo beweert hij. Niet waar, de Nederlandse samenleving roept al jaren om de criminaliteit hard aan te pakken, maar de kabinetten Rutte bezuinigen de politie weg en zetten aan tot voortwoekeren. Het is maar een voorbeeld. Er zal iets wezenlijks moeten veranderen bin de politiek, anders keert de wal het schip. En dat is niet best. .

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

ja, het ‘we’ slaat op hen zelf. De politici en linksmensen in NL. De mensen die hun verstand gebruiken, weten al lang dat NL verloren is en over is genomen door criminelen en met name Mocro maffia. Maar ja, WIE staat er voor de rechter omdat ‘ie minder criminele Marokkanen wenste voor NL? Juist. Wilders.

Vulkanoloog
Vulkanoloog
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En toch Jan, stemt het overgrote deel straks weer keurig op die kartelpartijen die feitelijk voor een opheffing van die Nederlandse natiestaat zijn. En verandering zoals jij bepleit, gaat dus niet komen uit die kartelpartijen. Ik denk dat, anders dan in Denemarken en Oostenrijk, de nationale identiteit in NL veel meer afgekalfd is en dit representeert zich in de politieke partijen ervan.
De oprichting van de unie had nooit moeten gebeuren. Die steeds verdergaande integratie had niet gemoeten. De euro kon niet. En toch gebeurde het allemaal, met alle gevolgen van dien. Ben zelf toch meer voor een Nexit, maar liever nog een totale opheffing van die EU want ik gun de andere naties van Europa die eveneens gebukt gaan ook hun vrijheid.
Toch vrees ik dat alles in een groot bloedbad gaat eindigen. Alles is te ver gekomen, de woede is te groot en de megalomanie van Juncker, Merkel, Macron, Rutte, Timmermans, Schulz etc. etc. blijft zich maar manifesteren.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Vulkanoloog

ja, die laatste alinea geeft aan wat ik ook vrees. Ze zijn ook te eigenwijs om te bekennen dat ze fout zitten. DUS gaan ze door, die machtshebbers.

Els
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Marien, maar wel dankzij de kiezer kunnen zij gewoon doorgaan.
Je zou haast wensen dat er zich nog meer “incidenten” zoals de moord op de advocaat gaan voordoen. Misschien dat dan de naieviteit van die kiezer verdwijnt en de ogen eindelijk wijd open gaan.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

@ Els.
U heeft gelijk; maar eigenlijk is ’t te triest voor woorden.
Dit Nederland, dat óóit een prettig en fijn land was om in te wonen is verworden tot een dictatoriale narco-staat i.p.v. een rechtsstaat.
“den Haag” is wéér eens zéér geschokt, gaat zéér hard optreden, de geijkte leuzen vanuit het zwaar bewaakte bastion, want ze zorgen er uiteraard wél voor dat zij zelf geen gevaar lopen.

Frans
Frans
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Toch blijf je bijdragen aan het probleem beste Jan.
Zolang wij onderdeel uitmaken van de EU hebben wij namelijk geen onderhandelingspositie, en gaat er dus sowieso helemaal niets gebeuren, ook niet als de Nederlandse regering dat daadwerkelijk zou willen.
Dat is ook exact wat Boris Johnson heel duidelijk ziet, dat je pas een onderhandelingspositie hebt als de tegenpartij iets van jou nodig heeft, en niet omgekeerd.
Dat simpele basis principe lijkt jou geheel te ontgaan.
Maar begin maar eens met uitleggen waarom een nexit ons land meer schade zou doen dan goed.
Dat heb ik namelijk, ondanks het vele alarmistische geschreeuw van de Nederlandse “remainers”, nog nooit fatsoenlijk onderbouwd gezien.

Jan de Jong
Jan de Jong
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Helemaal mee eens – zonder Nexit geen onderhandelingspositie.

Don Tessers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vergeet het maar. Dit sloopkabinet heeft maar één doel “Marrakesh” en de rest zal altijd bedrog en leugens blijven, zolang deze elite blijft regeren!

Friesecanadees
Friesecanadees
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Don Tessers

Yes
-All aboard the train in Marrakech-
Er is grote vraag ,eigenlijk is er een open deur -wat zeg ik -er is geen deur meer(lees grens)in vooral het holle land,naar jonge getinte mannen die op het gymnasium in hun thuisland minimaal een acht voor het eindexamen geiten-schapen hoeden gehaald hebben

Helaas hebben die geschokte Haagse zakken niet door dat dit niet zoveel meer gevraagd wordt in hun uitgeholde land vanwege stikstof,kuch,percentages
Dit is natuurlijk een schokkende zaak

Friesecanadees

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel Nederland is niet in staat om een handjevol vervelende politieke figuren te negeren ,terwijl dezelfde lui zijn in staat om heel het land wel te negeren ,en iedereen laat het nog toe ook ,stem eenvoudig niet meer op die ,partijen hoe eenvoudig kan alles zijn .

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

@ Peter.
Het is inderdaad niet moeilijk om die lui te negeren, maar weet u : teveel mensen laten zich nog steeds bang maken door de z.g. “elite” en doen braaf wat zij zeggen.
Ik stem al lang niet meer op dat soort partijen omdat steeds duidelijker werd hoe die Haagse Bende in elkaar steekt : ze schuiven elkaar de baantjes toe en om je heen zie je de gevolgen, maar dan moet je wel je ogen open doen en dat mankeert bij veel mensen.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De moeilijkheid is dat we geen regering hebben die aandringt op EU-hervormingen in decentrale richting en om dat kracht bij te zetten dreigt met eisen van opt-outs of het in werking stellen van het Nexit proces. Zolang er niet effectief wordt aangedrongen op hervormingen kan de federaliseringstrein voortdenderen en worden we steeds verder in het pak genaaid. Ik denk dat EU-kritische partijen een termijn moeten stellen voor de noodzakelijke EU-hervormingen en de balans bij moeten houden van de kosten van dit EU beleid. Er wordt nu al voldoende wetenschappelijk onderzoek gedaan om dat relatief eenvoudig voor elkaar te krijgen. Voor het uitdragen van de resultaten moet de communicatie naar Duitsland vorm krijgen. Dat kan lopen via AfD en Deense en Oostenrijkse partijen om er voor te zorgen dat grote groepen Duitsers het besef krijgen dat ze zich door de Fransen laten misbruiken. Als termijn voor de noodzakelijke hervormingen lijkt vijf jaar redelijk. Over een dergelijke periode bepaalde trends zichtbaar gemaakt kunnen worden waarmee de regering verder onder druk kan worden gezet.

r v gemert
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Ik heb het al heel vaak gezegd en t komt in mijn partij-programma; Hanze10. Een nexit of ‘hervormen’ duurt jaaaren. Vanaf 2021 moeten gewoon de 10 Hanze-landen ieder een Hanze10 staatsecretaris hebben, en dan op elkaar afstemmen en SAMEN TEGEN duitsland/frankrijk; DAT is er nodig, en levert als eerste resultaat. agendapunt 1: immigratie stop. Frontex wordt een borderpatrol en stopt veerdienst te zijn…. Agendapunt 2: stop corruptie en geldverspilling; budget elk jaar naar BENEDEN, ipv omhoog. enz

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er zitten een paar inschattingsfoutjes in het betoog van Jan.

Dit interne markt gaat niet verdwijnen als Nederland uit de EU stapt. We hebben hier een infrastructuur, waar een groot deel van Europa van afhankelijk is. We hebben hoogwaardige technische bedrijven die zo concurrerend zijn, dat die heus wel blijven verkopen.

In die interne markt zit nog een klein weeffoutje; target II
Dit Europese “betalingssysteem” zorgt ervoor dat ASML haar geld krijgt als zij een chipmachine aan een Italiaanse firma verkoopt. En dat die Italiaanse firma dat geld ook betaalt.
Maar de nationale banken verrekenen die betalingen in een rekening-courant. Met een open eind constructie zonder enige verplichting.

Inmiddels heeft Nederland een positief saldo van 101 miljard € op die rekening courant. En zolang wij meer exporteren dan importeren naar met name de clubmedlanden blijft dat saldo stijgen. Italië en Spanje hebben enorme negatieve saldi op die rekening-courant en ook Frankrijk heeft inmiddels een negatief saldo opgebouwd.

Die interne markt zorgt ervoor, dat Nederland een groeiend positief saldo heeft, wat zij nooit ofte nimmer zal ontvangen.
Misschien kan Jan mij uitleggen wat de voordelen hiervan zijn.

Samengevat: Die interne markt werkt als een transferunie, waarmee geld uit Nederland verdwijnt richting Clubmed.
En zonder die interne markt kunnen we ook zaken doen. Deden we voor die interne markt ook al.

De EU-bobo’s zijn absoluut niet genegen om ons meer soevereiniteit te geven. Juist omgekeerd.
En de Nederlandse vertegenwoordigers in de EU zijn niet in staat/niet van zins, om meer soevereiniteit te claimen.

Definitief uitstappen is de enige optie om aan dit monster te ontsnappen.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Door de EU rendeert spaargeld niet meer, is er nauwelijks koopkrachtverbetering en worden de pensioenen gekort. Euro-parlementariers zien hun pensioen fors stijgen, terwijl de dekkingsgraad van hun pensioenpot 30% is. De USSR is er niks bij, wat een Orwelliaans gedrocht is die EU. Het is geen toeval dat landen zonder euro, zoals Noorwegen en Zwitserland, een veel grotere economische groei kennen dan wij. Onze natiestaat is al lang gesloopt, en met terugwerkende kracht wordt zelfs ook de Gouden Eeuw verketterd. Nederland heeft eeuwen handel gedreven met de rest van de wereld zonder die EU. Nexit nu!

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Jan Gajentaan, interessant dat ik in een zeldzaam geval een auteur op OpinieZ een 2 sterren waardering geef, gebeurt zelden, meestal 4 of 5 sterren. U gaat volkomen voorbij aan MIJN categorie, de 1 mans ONdernemer. Dat is iets heel anders dan de gemiddelde ZZP’er, ik ben een provisie ondernemer, ik VERDIEN mijn geld. Ik ben zakenpartner voor hele kleine Nederlandse innovatieve ondernemers, 2 – 10 werknemers. Hun product breng ik vanaf internet marktonderzoek tot lange termijn order-contracten op de markt in vnl West-Europese landen. Ik beheers 6 West-Europese talen op hoog commercieel niveau en kan daarmee anderstaligen binnen halen.
Ik begon in 1987 in loondienst ; u heeft al geteld dat ik EN voor de EU en tijdens de EU zaken deed. Mijn werk, heel klein MKB, was altijd deels buiten- deels binnendienst, ik ontsnapte NOOIT aan documenten etc.
Met vele kleine ondernemers heb ik de overtuiging dat de EU ons NIETS goeds heeft gebracht, de EEG WEL.
Zelfs u, en dat neem ik u kwalijk, laat zich bang maken door de EU dreigementen van volstrekt overbodige douane-tarieven, documenten, grensrijen, etc. Daarmee accepteert u stilzwijgend dat de EU koste wat kost de welvaart van de EU burger wil uitmergelen. Meer armoede betekent meer controle voor de EU moloch.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

@ Henk Albarda.
Met u eens !
De EU heeft ons, burgers, niks goeds gebracht ! Alleen betalen met één munt in enkele landen. Sinds het bestaan van de EU is Nederland van een welvarend, rustig landje, verworden tot een armetierig stukje grond, geleid door een paar Haagse Clowns, die dagen praten maar helemaal NIKS zeggen !!!!!
Natuurlijk kan de EU nog ff doorgaan met de bevolking nóg armer maken, maar óóit komt de afrekening, daar ben ik van overtuigd; dat gebeurde o.a. in Roemenië, maar er zijn meerdere, bloederige, voorbeelden bekend.

Rosa
Rosa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De moderne democratie is het product van de natiestaat. Door deze te ondermijnen, ondermijn je de democratie. Dat is beoogd: het bestuurt gemakkelijker zonder volkse inmenging.

De kartelpartijen, de msm, de wetenschap, de uitvoerende en de rechtelijke macht sluiten de rijen tegen iedere politieke beweging die de macht van het volk wil herstellen. Deze zouden namelijk tegen democratie en rechtsstaat zijn (het cynisme kent geen grenzen).

De jonge democratieën in Oost-Europa zijn na jarenlange dictatuur en propagandistische misleiding veel gevoeliger voor de bedreiging van hun pas verworven nationale vrijheden door een bureaucratische supermacht. Geen wonder dat daar het verzet er zo sterk is.

“Onze” politici gaan de Nederlandse belangen pas weer verdedigen als ze de hete adem van het populisme voelen en slechts in die mate dat dat nodig is om het volk weer gerust te stellen. Want uiteindelijk behoren ze tot een globale elite voor wie de nationale staten alleen nog maar ballast is.

Don Tessers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Één blik maar op de laatste twee jaren in Nederland en haar politiek, conclusie, dit sloopkabinet is zo rot als een mand met appels die maanden in de kelder hebben gelegen. Als iets rot is doe je het weg. Tijd voor een frisse nieuwe regering die wel rekening houdt met haar burgers en alle smerige verdragen van tafel veegt.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Wanneer komen onze politici weer voor Nederland op “?
Ik heb ff moeten nadenken, maar weet het antwoord : Omdat voor hen Nederland al niet meer bestaat, “onze” politici zien Nederland ook al als een wingewest van zuid-Europa, kan niet meer zelfstandig “bestaan”. Dus, wat er nog in “den Haag” zit, zit alleen de EU te pleasen (behalve een enkeling) en bekijkt hoe zij, zónder veel argwaan te wekken, de NL-“rijkdom” over kunnen hevelen naar de EU. Onder die rijkdom reken ik óók ONZE pensioenpotten.
Nederland wordt zogezegd, afgebouwd zónder dat de huidige “regering” ooit iets heeft opgebouwd !!
Voor het overige : NEXIT en wel z.s.m. Alleen met een NEXIT is er nog iets te redden.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben al voorbij de Nexit. Ik stel voor dat we Frankrijk officieel de oorlog verklaren. Het is de enige symboliek waar men misschien nog naar luistert. Kijk naar Brexit, dat had een wake-up call moeten zijn voor de EU en haar slaafse staten, maar er wordt gewoon overheen gewalst alsof het niet significant zou zijn. Nee, alleen een oorlogsverklaring, hetgeen de vorming van de EEG juist zo moeten voorkomen, is zo drastisch, zo absurd (als NL tegen Frankrijk), dat er wel bij een paar landen het besef moet doordringen dat het anders moet.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jay

@ Jay.
Goed idee, maar uhh……….hebben we nog wel een leger om Frankrijk te overmeesteren ? Zo ja, dan wens ik Franske Timmermans als opperbevelhebber want die man kan ’t hardst schreeuwen. Onze nationale tuinkabouter, Ank Bijleveld, tevens minister van defensie (in dit geval om te vormen tot min. van oorlog) gaat ook mee op veldtocht als marketenster.

jan
jan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima reacties. Een Nexit zal net als een Brexit even pijn doen. Maar dan kun je wel je nationale en politieke onafhankelijkheid behouden.

Overigens. …genocide op het Joodse volksdeel waar onze regering in Londen te weinig tegen heeft ondernomen. Waar haalt Jan die onzin vandaan? Hadden ze Engelandvaarders in hun kano’s terug moeten sturen?

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als Pinksteren en Pasen op 1 dag vallen.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Een voortrekkersrol voor Lubbers en vriendje Kok in de aanloop naar het verdrag van Maastricht”, las ik.
Zij waren óók de voortrekkers bij de goed voorbereide roof van miljarden guldens/euro’s uit ónze pensioenpotten.
Deze twee mannetje deden dapper mee a.d. teloorgang van Nederland als zelfstandig landje.
De ene was zo christelijk als de pest en de andere was er voorál voor de arbeiders !! Aanschouw waartoe zij in staat bleken, zónder enig geweten en spijt. De smeerlappen.

29
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x