Linkse politici marcheren met antifascistische knokploegen

Holle frasen en geveinsde walging

anti-Baudet demonstratie in Amsterdam (23 maart 2019)

Titelfoto: anti-Baudet demonstratie in Amsterdam (23 maart 2019). Screenshot YouTube-video, kanaal UP! Network NL

 

Afgelopen zaterdag was het in Amsterdam weer zover. Tijdens de jaarlijkse demonstratie van de links-radicale “landelijke antiracisme coalitie” 21 Maart Comité werd gescandeerd, Pee Vee Vee. Nee. Nee. Een enkele gemaskeerde demonstrant had een extremer en nog verontrustender geluid. Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf.”

Dat was iets om even stil van te worden. En vervolgens boos. Niet alleen om wat er is gezegd, maar ook omdat het kennelijk nog steeds normaal is dat zogenaamde ‘fatsoenlijke’ politici met knokploegen optrekken.

 

Afstand nemen

De politici doen er alles aan om dat beeld te ontkrachten. Na het incident van afgelopen zaterdag waren ze er als de kippen bij om er afstand van te nemen. Met uitzondering van de landelijke top van GroenLinks. Die had daar kennelijk nog wat moeite mee: Het [duurde] tot gisteravond voordat de landelijke top van GroenLinks zich distantieerde van wanklanken. Dat gebeurde pas na navraag van De Telegraaf.”

SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen noemde de tekst “walgelijk en onacceptabel”. GroenLinks-wethouder in Amsterdam Rutger Groot Wassink vond het vooral “schokkend”. PvdA-fractievoorzitter Lodewijk Asscher kwam met “weerzinwekkend” en “een aanval op de democratie” en de FNV had het over “schandalig, verwerpelijk en strafbaar”.

Kortom, er was een hoop morele verontwaardiging. De juiste geluiden werden middels de daarvoor bestemde sjablonen de wereld ingeslingerd.

 

Manifest

Alle vier de groepen die zo demonstratief hun handen wasten in onschuld namen deel aan de demonstratie. SP, GroenLinks en FNV hadden notabene het manifest van het 21 Maart Comité ondertekend. Dit manifest had een onmiskenbaar anti-PVV en anti-FvD karakter:

“Met de PVV en FvD zijn er inmiddels twee partijen op de uiterst rechtse flank die steeds radicaler worden in hun retoriek en steeds verder gaan in hun omarming van extreem-rechtse denkbeelden.”

De PvdA had besloten het manifest niet te ondertekenen. De verklaring was dat “het manifest van dit jaar nog steeds woorden bevat die wij niet zouden kiezen”. Dit weerhield PvdA-prominenten er niet van om toch mee te lopen. Ze hadden beter moeten weten, vorig jaar nog lieten ze zich wegtreiteren door de vechtersbazen van het extreemlinkse Antifa.

 

Antifa

De aanwezigheid van antifascistische knokploegen weerhield geen van de bewegingen om deel te nemen aan de anti-PVV/FvD demonstratie. Bij de ondertekenaars staat wederom AFA (Anti Fascistische Aktie of Antifa). Over deze club heeft de AIVD al menigmaal een boekje open gedaan.

In 2010 beschrijft de AIVD hoe AFA zaaleigenaren en bestuurders onder druk zet door te dreigen met financiële schade als ‘extreemrechts’ een podium gegeven wordt. Materiële schade die bij demonstraties ontstaat wordt steevast veroorzaakt door de antifascisten. Geweld tegen ‘extreemrechts’ en ordebewaarders is een gewone zaak voor Antifa.

 

Vernielingen

In 2013 beschrijft de AIVD hoe Antifa haar geweldstaken heeft overgedragen aan de werkgroep ‘Laat Ze Niet Lopen’. Tevens gebruikt Antifa de WOB als inkomstenbron voor haar activiteiten: er werden soms zo veel WOB-verzoeken ingediend dat de vaste beantwoordingstermijn werd overschreden en dwangsommen konden worden geïncasseerd.

In 2017 constateert de AIVD dat de Antifascisten internationaal sterk georganiseerd zijn. Dat zien we terug in de G20-rellen van dat jaar in Hamburg, waar op massale schaal vernielingen werden aangericht door een internationaal Antifa-gezelschap, met een gezamenlijke schadepost van ruim 12 miljoen euro.

Het mede ondertekenende ‘No Border Netwerk’ zien we ook terug in het AIVD-rapport uit 2013. De ‘Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht’ doet aan “directe actie”: bekladdingen, vernielingen, bezettingen en blokkades. De Werkgroep ‘Stop Deportaties’ onderscheidt zich door “vernielingen, brandstichtingen en home visits”.

 

Zij aan zij

Vorig jaar hield het 21 Maart Comité ook een anti-PVV/FvD demonstratie. Net als dit jaar was de Antifa toen al aanwezig. Naar aanleiding van die demonstratie heb ik de werkwijze van Antifa onder de loep genomen. Het is beslist de moeite te bestuderen hoe Antifa opereert. Alles wat uit die analyse naar voren kwam, geldt nog steeds, met als hoofdgedachte: Geweld, geweld, geweld… ” De beweging is doordrenkt met de gedachte dat geweld alles oplost.

Je zou verwachten dat ‘fatsoenlijke’ partijen niets van doen willen hebben met knokploegen. Helaas is dat niet waar.

Ondanks dat Antifa zich openlijk afficheert als gewelddadige beweging, blijven SP, GroenLinks, PvdA en FNV zij aan zij met ze lopen. Dat lijkt op het eerste gezicht opmerkelijk, maar dat is het niet.

 

Kameraden

Het patroon is glashelder. De linkse bovenwereld marcheert samen met de linkse onderwereld. Dat brengt een breed front tot stand met een salonfähig smaakje. De linkse onderwereld mag zich een beetje misdragen en wordt tot op zekere hoogte uit de wind gehouden. Gaan ze te ver, dan trekt de bovenwereld haar handen ervan af. Tenminste, in woorden. En voor even. Niet in het echt en zeker niet voor lang.

PVV Tweede Kamerlid Martin Bosma vat het kernachtig samen als hij stelt dat “links op zijn sterkst is als de linkse bovenwereld en de linkse onderwereld samen marcheren”.

 

Holle frasen

De linkse bovenwereld heeft er geen enkel belang bij om afstand te nemen van de linkse onderwereld. Daarom zullen we van progressieve politici iedere keer dezelfde holle frasen horen, dezelfde geveinsde walging, verontwaardiging en shockering. Hun woorden zullen ook dan weer goedkoop blijken en ze zullen elkaar blijven opzoeken. De linkse bovenwereld weet maar al te goed dat ze de geweldsbereidheid van hun knokploegen veel te hard nodig hebben om het vuile werk voor ze op te knappen.

De agressieve buitenschil van het Deugsysteem is erop gebaseerd. Mark my words – wij zullen deze partijen nog vaak gezamenlijk de straat op zien gaan.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
18 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sabreur
Sabreur
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ieder onafhankelijk weldenkend mens moet toch de parallellen kunnen zien tussen de opkomst van deze linkse terreur in onze samenleving en de opkomst van het derde rijk in de jaren ’20 van de vorige eeuw, niet geheel ironisch veroorzaakt door een partij, die maar in één letter verschilt van de voorganger van de PvdA.
Het gebruik en misbruik van alle democratische middelen om tegenstanders te dwarsbomen en te demoniseren, het muilkorven van de media, het beheersen van de educatieve instellngen en de macht over de rechterlijke macht. Ze maken zelfs gebruik van knokploegen, die bijna letterlijk lijken op de bruinhemden van de S.A., maar dan reeds in het zwart gekleed, zoals hun opvolgers, de S.S.

Hoe lang gaat het nog duren voor er winkels komen met bordjes: “Koop niet bij rechtsen”? Blijven wij echt lijdzaam toezien hoe onze beschaving ten gronde wordt gericht ten gunste van het linkse ‘deug’ideaal?

Eind 1932 had President Hindenburg nog de mogelijkheid om het onheil te stoppen, maar hij was te oud, te archaïsch en tandeloos gemaakt door zijn ambtenarenapparaat die, net als onze bestuurders nu, liever wegkeken en hoopten op een wonder.

Oh, hoe mooi zou het zijn geweest als onze kinderen échte geschiedenislessen hadden gekregen over het Derde Rijk en niet alleen maar dat WO2 alleen maar ging over de vervolging van Anne Frank en waarbij iedereen in het verzet heeft gezeten.
Nee, wij kennen de geschiedenis niet meer. Kunnen er ook niet meer van leren en dat geeft de linkse kerk, samen met hun AFA knokploegen, de kans om weer te doen waarvan onze ouders hebben geroepen: “Dit nooit meer”.

Ik huil om ons land, om ons volk, maar hou radeloze hoop, dat wij snel tegen elkaar kunnen zeggen: “We waren op tijd, want we hebben het geweten.”

Nederland wordt wakker!

Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sabreur

Rustig heer Sabreur, ik deel uw zorgen, maar laat u zichzelf niet overmannen, bedenk dat veranderingen nooit zo snel gaan als ze lijken, een angstbeeld is zo opgeroepen, maar de volgende dag als je de tijd hebt weer rationeel over zaken na te denken valt het eigenlijk altijd mee.
En het valt mee, er is een nieuwe stroming in opkomst, steeds meer mensen maken zich zoals u zorgen over de zaken zoals ze nu gaan, steeds meer mensen denken “zo kan het toch niet doorgaan” steeds meer mensen kiezen een ander geluid, de opkomst van het FvD is zo’n geluid. Maar ook initiatieven van lieden die de huidige media de rug toe keren.
U heeft wel gelijk, links fanatisme is hetzelfde fanatisme als de voormalige sociaal nationalisten, maar ze hebben een ding tegen, de nationaal socialisten van weleer wisten wat werken was, de huidige Antifa zijn klaplopers, en klaplopers meneer Sabreur, klaplopers redden het niet in een maatschappij, om het even welke. Een idee is waardeloos als je er ook niet hard voor wil werken. Heb vertrouwen, de strijd is nog lang niet verloren.

jan
jan
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sabreur

Sabreur, goed gezien. In de Weimmar Republiek vocht van alles tegen elkaar, niet in de laatste plaats communisten, trotskisten, allerlei soorten socialisten. De Nationaal socialisten zetten zich af tegen de internationale socialisten door te betogen: eerst iedereen welvarend in eigen land. Een gotspe voor de internationalisten. In Europa zijn inmiddels de laatsten aan de macht. Iedereen even arm.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ja, en daarom geloof ik ook dat de moord op Pim geen actie was van een eenling. Hij heeft steun gehad. Daarom kon hij ook eisen stellen en is hij toch voor vervroegde vrijlating in aanmerking gekomen ook al heeft hij nooit afstand van zijn daad genomen en kon hij ook alles voor elkaar krijgen. Ik geloof dit beslist. Het kan niet anders. En als je dit zo leest, dat die linkse onderwereld zo van geweld doordrenkt is, hoef je geen helderziende te zijn.
Die linkse politici zie ik nog staan. Kok, de Vries. Ze waren wel geschrokken en ik denk ook dat zij wel aanvoelden dat het gedemoniseer van diverse kanten naar Pim toe WEL een flinke trigger is geweest om ook de moord hier aan te linken. En nu doen ze het WEER ! Wat is dat linkse volk toch militant en agressief en doordrenkt van haat en geweld !

Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Links raakt de macht kwijt, niet zo duidelijk voor het publiek, maar links raakt terrein kwijt doordat men (kritische) vragen stelt over het hoe en het waarom.
Links heeft ook goede voelsprieten voor verandering, ze zien heel duidelijk de veranderende opinie, links is ook heel goed georganiseerd, links heeft zintuigen in alle haarvaten van de samenleving, zodra er iets wijzigt, (bijvoorbeeld andere opvattingen = lees stemgedrag) in de wijken dan hoort de wijkbeheerder van links dit en geeft dat door aan de provincie bestuurder, na enige tijd komt dit boven drijven bij het partijbestuur en gaat men actie ondernemen.
Links komt in actie omdat “rechts extremisme” -volgens hun dan- in opkomst is. Links , maakt ook geen onderscheid, wie niet voor is, is tegen, geheel conform Alinski. Het naderende onheil is een nieuwe zuil met vrijdenkers en intellectuelen met een andere opvatting.
Intellectuelen die ongehinderd door deugmoraal hun ideeën ten toon spreidden, ideeën die aanspreken, ideeën die wars zijn van vooringenomen standpunten, ideeën die vloeibaar door de tijd hun weg vinden. De grootste vijand van links is de waarheid van de dag en de observatie.
De aantrekkingskracht van links is voorbij, het wordt nog gedragen door een selectief groepje (oudere) aanhangers, precies die aanhangers die meelopen met labbekakken als Antifa, schorem, links tuig die een anarchie voorstaan, links tuig dat NIETS opbouwt maar enkel afbreekt.
En links… ze weten het zelf ook niet meer, in hun opperste verbazing draaien ze door. Het wordt tijd voor een nieuw geluid, wat zeg ik, een nieuwe zuil! Wie zoekt naar een ander geluid zal het vinden, laat ze lopen, links heeft afgedaan, tijd voor vernieuwing!
Tijd voor denieuwezuil!

Ben
Ben
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

De macht van links wordt pas gebroken als hun succesvolle infiltratie bij Justitie, rechterlijke macht, politie en het ambtenarenapparaat teniet wordt gedaan. Links heeft cruciale posten binnen de Nederlandse samenleving in handen, daar moeten ze eerst uit worden verwijderd. De Pvda, D66 en Gl zijn oververtegenwoordigd bij burgemeestersposten, adviesraden en andere invloedrijke baantjes.
Dat moet rigoureus worden aangepakt.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De aanwezige “demonstranten” hebben wel héél goed duidelijk gemaakt uit welk soort aanhangers de extreem-linkse-groepen bestaan.
Walgelijk volk, dat, als ’t gaat merken dat zij niet lang meer zullen standhouden, de meest weerzinwekkende middelen aangrijpt om toch nog even zicht- en hoorbaar te blijven !
Ik denk en verwacht dat de dagen van links zijn geteld omdat zij al jaren hebben laten zien dat zij tot niet veel in staat zijn.
Vermoorden van tegenstanders (dhr. Fortuyn), mensen met de dood bedreigen, de bevolking bedriegen en uitknijpen, dát is hun lust en hun leven.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Over SP en PvdA, kun je nog discussiëren, maar GL is zeer zeker geen fatsoenlijke partij.
De leiding bestaat uit criminelen en terroristen, verheerlijkers van massa moordenaars als Stalin, Mao, en Pol Pot, de Rosenmöllers en Duyvendaks van deze wereld weten geeneens wat het woord “fatsoenlijk” betekend.
Volkert van der Graaf was bewezen “one handshake away” van de GL partij leiding, dat de aanslag op Pim Fortuyn een eenmansactie was is dus niet erg waarschijnlijk.
En AFA/Antifa is gewoon de knokploeg van GL, extreem socialisme maakt altijd gebruik van knokploegen, om het even of je daar een “links” of een “rechts” stickertje op plakt.
Het zogenaamde “extreem rechts” heeft namelijk niets met rechts/kapitalisme te maken, het is gewoon een ander smaakje extreem links.
Hitler was niet rechts, Hitler was een linkse socialist.
Er is dan ook niets antifascistisch aan de “Anti Fascistische Actie”, het is gewoon een achterlijk bruinhemden legertje dat zich tot doel gesteld heeft alles wat niet links is de grond in te meppen.
En alhoewel het gehuichel van al die linkse coryfeeën die tezamen met deze bruinhemden ten strijde trekken behoorlijk walgelijk is lijkt het mij veel zorgelijker dat justitie inmiddels al vele jaren lang wegkijkt van het AFA geweld, net zoals de Duitse justitie in de dertiger jaren wegkeek van het bruinhemden geweld.
Dat toont namelijk aan dat ons rechtssysteem al lang tot op het bot verrot is.

Bosgeus
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Nou. ik vind de PvdA anders heel wat gevaarlijker dan GroenLinks! Vond. PvdA is gelukkig flink geslonken. Maar vorige eeuw, maakte Freek de Jonge elk jaar campagne voor die partij, ook de meeste journalisten en docenten maakten propaganda voor die partij. Joop den Uyl kreeg ergens een bronzen standbeeld. Macht hadden ze, en hebben ze nog steeds, ondanks hun weinig zetels.

Wat deden ze?
Plaasmoorde opzetten, Marokkaanse gastarbeiders paspoorten uitdelen in het dicht bevolkte land van Europa, DENK opzetten. Propaganda over het hele land zonder morele terughoudendheid.

AL die Marokkanen hier, zijn er dankzij het PvdA.
Duizenden boeren in Zuid Afrika doodgemarteld, dankzij het PvdA. Frans Timmermans en de fanatieke eurofilie voor Rome.

GroenLinks intussen levert wat terroristjes, maar dat is geen vergelijk met de moorden en andere criminaliteit door Joop den Uyl’s MocroMafia of ANC.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bosgeus

@ Bosgeus
De PvdA in het algemeen, en Joop den Uyl in het bijzonder, hebben in het verleden inderdaad ontiegelijk veel schade aangericht in dit land.
Buiten het reeds aangevoerde heeft de PvdA ook decennia lang de schatkist misbruikt om PvdA kiezers te kopen, al doende de overschotten uit aardgasbaten en AOW premies wegpissend.
De huidige vergrijzing is voor de staat financieel niet behapbaar omdat “Ome Joop” en consorten het AOW spaarvarken, ter bevordering van het linkse gedachtegoed, leeggeroofd hebben.
En verder is de enorme, disproportionele, overaanwezigheid van PvdA’ers in het bestuurlijk apparaat, inderdaad, ook een groot probleem.
Het punt is echter dat je, wat de bovenstaande zaken betreft, en vanachter een linkse houten plank redenerend weliswaar, een en ander nog (vruchteloos) ter discussie zou kunnen stellen.
Een club als GL, daarentegen, komt zelfs daar niet voor in aanmerking, over strafbladen, directe betrokkenheid bij terrorisme, en het openlijk verheerlijken van massa moordenaars, valt namelijk simpelweg niet te discussiëren.
En het is dus uitermate belangrijk dat de goegemeente eens duidelijk te horen en te zien krijgt wat GL werkelijk is, en waar het werkelijk voor staat.
Anders lopen we namelijk het risico met beleid te eindigen waar al die reeds door de PvdA op touw gezette rampen bij in het niet verdwijnen, en dat al die PvdA’ers in het bestuurlijk apparaat straks door GL’ers vervangen gaan worden.
En dan zijn we, hoe onmogelijk dat misschien ook moge lijken, nog véél verder van huis.

Peter
Peter
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Denk niet dat links zo snel verslagen is als zovele hopen,kijk naar het kabinet ,ze negeren de kiezer,doen wat ze willen,en kruipen gewoon met de PVDA ,en Groen links in de koffer,vroeger ondenkbaar dat de VVD zoiets deed ,CDA ,CU ,D66 gaan hier graag in mee,want die zitten er voor spek en bonen bij ,het mag dan een laatste stuiptrekking zijn.maar het kan zo maar zijn dat we de komende 4 jaar weer met deze uitvreters te doen hebben ,Het is net als hondepoep aan je schoen,je raakt het verdomd lastig kwijt .

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De linkse zelf weten heel goed dat waar hun de mond van vol hebben en het op rechts gooien met een beschuldigende vinger,juist hun betreft. Dan is het ook logisch en makkelijker voor hun om te roepen dat rechtse fascisten zijn, terwijl mensen met verstand heel goed weten wie de echte fascisten in dit land zijn. Politieke partijen die meelopen met dit soort opruiing geven zelf toch te kennen wat ze zijn en waar ze voor staan toch. Opvallend dat het geweld altijd van links komt, kijk maar naar de moord op Pim Fortuin. Na zijn dood waren de linkse zogenaamd geschokt, hypocriet en huichelen ten top was het toen van links terwijl de kogel van links gekomen is toen. Men kan als Nederlander partijen die meelopen met dit soort opruiende marsen niet meer serieus nemen,dit soort partijen zijn juist gevaarlijk voor Nederland. Triest dat ze niets geleerd hebben en door blijven gaan met het demoniseren van partijen die tenminste de waarheid durven te zeggen, wat veel Nederlanders inmiddels denken maar niet meer uit durven te spreken in dit land. Dit soort marsen vind ik een schande voor Nederland en walgelijk dat hier nog politieke partijen meelopen.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zaterdagavond bij “Jensen” : twee getinte Nederlanders resp. een verslaggever en een cameraman. Zij filmden de “demonstratie” van de het extreem linkse rapaille waarbij dhr. Baudet met de dood werd bedreigd. De “demonstratie” was tégen racisten fascisten enz. enz. (het gebruikelijke uit de duistere linkse hoek) Toen de “demonstranten” deze twee getinte mensen zagen staan, mét een camera, richten zij hun woede op deze twee mensen.
Dus, stel je voor : een anti-fascistisch/racistische demonstratie die gekleurde medemensen aanvalt !!!
Wie zijn hier nu de werkelijke racisten en/of fascisten ?
Het links-extremisme weet van narigheid niet meer wat ze moet doen !

Jay
Jay
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat zie en zeg je juist. Dat is hoe de hazen lopen.

trackback

[…] patroon is glashelder,” schreef Robert Bor voor OpinieZ. “De linkse bovenwereld marcheert samen met de linkse […]

trackback

[…] patroon is glashelder,” schreef Robert Bor voor OpinieZ. “De linkse bovenwereld marcheert samen met de linkse […]

trackback

[…] stenen bekogeld wordt, kan dat bij dit gezelschap hooguit op lauwe belangstelling rekenen. Zoals Robert Bor al eens betoogde: de onderwereld en de bovenwereld marcheren samen […]

Bosgeus
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel qua onderzoek, maar de strekking is erg polariserend

Typisch dan dat Martin Bosma dan aangehaald wordt, want over hem kan men doorgaans een gelijksoortig commentaar geven.

Begrijp me niet verkeerd, ik hou veel van Martin Bosma, ik stem zelfs PVV vanwege hem, maar ben het fundamenteel oneens met zijn gemakzucht alles wat voort komt uit onwetendheid en manipulatie links te noemen.

Intussen is GroenLinks de enige politieke partij die BDS steunt en wordt gepromoot door HAMAS. Dit is antisemitisme in haar meest duidelijke vorm. Antisemitisme kennen we van de oorlog, de historici noemen dat ultra rechts. GroenLinks is historisch een ultra-rechtse partij, dus blijven slechts over PvdA, SP en FNV als linkse fracties. Als men heulen met sektes als Soenie islam tenminste nog links kan noemen, want Joseph Stalin brak de Kathedraal in Moskou af en poogde alle priesters te arresteren. Echt links kan men die andere lui inderdaad ook niet noemen, want SP leden staan ook bekend voor antisemitisme en Pvda is Nederlands voor NSDAP.

Meegaan met de polarisatie van Martin Bosma is erg jammer. Velen zie ik het doen, ook in de commentaren hier, om Nazi’s als GroenLinks, links te noemen. Om sekte heulers links te noemen, het slaat echt nergens op. Leugenaars zijn het, met volgelingen die hun leugens geloven, terwijl Martin Bosma te dom of lui is om dit aan te kaarten.

Thierry Baudet gaf laatst weer het goede voorbeeld, hij noemt de PVV een sociaal democratische partij. Een term waar ook de heer Bosma niet vies van is, hij beschrijft oude sociaal democraten als een soort van helden. Waarom is mij niet duidelijk, ik stem op hem omdat hij op komt voor Afrikaners, maar PVV is echt links. Prima, armenzorg is belangrijk. Zeker in een tijd van voedselbanken en zo meer.

18
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x