Gezellig marcheren met de bruinhemden van Antifa

Geweldsverheerlijking en haat tegen de democratie

Foto: website 21maartcomite.nl

Zondag 18 maart is het zover. Dan trekt het Comité 21 maart onder de slogan “Geen Racisme In De Raden” door de straten van Amsterdam. Het Comité is er volgens een in wollig taalgebruik opgesteld manifest op uit om rechts-populistische partijen uit politieke posities te weren en hen invloed in de media te ontzeggen. Het belooft een keiharde demonstratie te worden tegen de PVV, FvD en Leefbaar Rotterdam.

Er loopt een bont gezelschap mee in de optocht: islamisten van NIDA en DENK, beroepsslachtoffers van Bij1, identiteitsvernietigers van Kick Out Zwarte Piet, New Urban Collective en maar liefst vijf afdelingen van het gewelddadige Antifa. Een totaal van 69 groepen.

Teruggetrokken

De organisatie heeft wel wat klappen gekregen in de aanloop naar het evenement. Naïeve en goedgelovige partijen als PvdD, SP en de PvdA trokken zich ijlings terug nadat ze om de oren werden geslagen met kritiek voor hun betrokkenheid bij een anti-democratisch feestje. Ook de landelijke Piratenpartij distantieerde zich van de lokale Amsterdamse Piratenfractie. GroenLinks doet nog wel mee, maar staat heel lafjes niet meer op de deelnemerslijst.

Er is een hoop mis met de partijen die deelnemen aan deze demonstratie. Het gaat in dit korte bestek te ver om ze allemaal te behandelen. Laten we één groep eruit pakken en onder de loep nemen: Antifa.

Antifa

Antifa staat voor Anti-fascisten. Ze staan ook bekend als AFA, oftewel Anti-Fascistische Aktie. De groep heeft een rijke historie die leest als de historie van een legerregiment. Antifa-sympathisant Mark Bray beschrijft in Antifa: The Anti-Fascist Handbook hoe de beweging wereldwijd een cruciale factor is geweest in het onderdrukken van fascisme. Dit PR-plaatje verbergt echter een duistere achtergrond.

Toen de nazi’s de straten onveilig maakten door met geweld hun verderfelijke ideologie op te dringen, waren zij niet de enige die erop uit waren een totalitaire staat te vestigen. De concurrentie, die met evenveel geweld probeerde de heilstaat van Marx in te voeren, waren de communisten. Nazi’s en communisten bevochten elkaar op straat en gebruikten het geweld van de ander als excuus voor verdere escalatie.

Heilstaat

De communistische knokploegen verloren deze machtsstrijd. De nazi’s en fascisten wonnen de straatveldslagen en kregen de kans hun totalitaire plannen te verwezenlijken. De nazi’s en de fascisten verloren uiteindelijk de oorlog die zij ontketenden. Ze eindigden in de beklaagdenbank, werden met wortel en tak uitgeroeid en speelden daarna nooit meer een rol van betekenis in onze naoorlogse maatschappij. De communisten ontsprongen de dans. Zij maskeerden hun ware intentie door te doen alsof zij de tegenkracht voor het fascisme waren. Hun diepere agenda, het nastreven van de communistische heilstaat, verdween in de krochten van de geschiedenis en uit het collectieve geheugen.

Gewelddadig

Deze heilstaat-agenda is echter springlevend bij de nazaten van Antifa. Antifa is decennialang gehard door gewelddadig conflict. Geweld is diep verankerd in hun wezen. Na de Tweede Wereldoorlog veranderde de wereld voor Antifa. De vijand, aan wie zij hun bestaan ontleende en die het gebruik van extreem geweld rechtvaardigde, werd steeds kleiner, minder invloedrijk en minder gewelddadig. Als je tegenstander je bestaan definiëert en je tegenstander is plotsklaps verdwenen, dan kun je met recht spreken van een existentiële crisis.

De oplossing van Antifa was doodeenvoudig. Vind of creëer een nieuwe vijand. Neem bijvoorbeeld de ‘fascist’ die zich ogenschijnlijk gedraagt als gewone burger en voilà, de crypto-fascist is geboren. Nog niet helemaal zeker of hier sprake is van een echte fascist? Dan moet het wel een proto-fascist zijn. En zo riep Antifa nieuwe instrumenten in het leven waarmee iedere ‘fascist’ ontmaskerd kon worden. Handelend als een hedendaagse inquisitie kunnen verbale wapens als guilt-by-association en dog whistles ingezet worden om te bepalen wie er op de brandstapel moet.

Nieuw fascisme

Toch loste dit niet het gehele probleem op van Antifa. Traditionele nazi’s en fascisten zijn vandaag de dag nauwelijks nog te vinden. Zelfs in hun nieuwe tot fascisten verketterde slachtoffers, kon het oorspronkelijke gedachtegoed vaak niet teruggevonden worden. Enige creativiteit bood ook hier uitkomst: rek de – toch al lastige – definitie van fascisme verder op. Het moderne anti-fascisme dient zich niet langer te beperken tot traditioneel fascisme. Nee, ook critici van massa-immigratie, de multiculturele samenleving en islamisering, alsmede alle uitingen van racisme, echt of ingebeeld, behoren tot het nieuwe fascisme.

Janmaat

En zo ging Antifa vrolijk verder met haar uitspattingen van geweld en verheerlijking daarvan. In 1986 steekt zij het hotel in brand waar de CD partij van Hans Janmaat een congres houdt. Zijn vrouw verliest hierbij haar been. In aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen van 2017 worden huizen beklad van volksvertegenwoordigers. Vorig jaar zomer trok Antifa een spoor van geweld en vernieling door Hamburg. In Parijs ontsnapt een fotojournalist op het nippertje aan de dood. In Nederland roept een Antifa-voetsoldaat dat hij de rechts-conservatieve homo Lennard van Mil het liefst wil bewerken met een knuppel. Protestbewegingen tegen de islamisering  van Europa zoals Pegida moeten kapot, opgehangen mag ook. Journalisten zijn een legitiem doelwit.

Begin deze maand verstoort Antifa een verkiezingscampagne van de PVV in Emmen en bekogelt Geert Wilders met een ei.

AIVD

In het recente rapport van de AIVD merkt de inlichtingendienst op dat extreem-links vaker gewelddadig is dan extreem-rechts. De berichtgeving hierboven is een microscopisch klein overzicht van de ellende die Antifa bijna dagelijks veroorzaakt. Geweld, geweld, geweld… de beweging is doordrenkt met de gedachte dat geweld alles oplost.

Antifa is een 85-jaar oude club die diep van binnen niets liever wil dan een communistische heilstaat vestigen. Een utopie waarin voor hun neergeknuppelde slachtoffers geen plaats is. Voetsoldaten, gekleed in het zwart, gezichten verborgen, gesterkt in het idee dat zij het recht hebben iedere ‘fascistische tegenstander’ in elkaar te beuken.

Wie die fascisten zijn? Iedereen waarover Antifa een oordeel heeft uitgesproken! Judge, Jury and Executioner, een parallel-samenleving die lak heeft aan onze rechtsstaat.

Nuttige idioten

Deze club van geweldverheerlijkers zal op 18 maart zij aan zij lopen met de nuttige idioten die blind zijn voor de ideologie en het geweld van het tuig waarmee zij door de straten van onze hoofdstad marcheren. Voor een ieder die nog een greintje fatsoen in zijn donder heeft, hierbij de dringende oproep om niet deel te nemen aan deze onzalige mars.

De vijanden van onze samenleving zijn niet degenen die het debat willen aangaan over moeilijke onderwerpen. De vijanden van onze samenleving zijn zij die haar willen vernietigen.

© OpinieZ.com 2018. U kunt hieronder reageren op dit artikel. Ook kunt u het artikel delen met anderen via de knoppen onder de advertenties.

De OpinieZ-artikelen van Robert Bor (volg twitter-icon @Robert_Bor) vindt u 👉🏽 HIER 👈🏽

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
4 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
peter klein
peter klein
4 jaren geleden

nuttige idioten voor de elite: Antifa is bedreigend en houdt het volk van de straat.
Opvallend hoe weinig er steeds weer gearresteerd worden en hoe weinig de politie tegen hen ingrijpt.
En van wie krijgt ze eigenlijk haar geld? Of is het allemaal liefdewerk oud papier?

Zware Gustav
4 jaren geleden

Het is boeiend om te zien hoe de geschiedenis zich herhaalt. In de aanloop van de 2 e wereldoorlog was er in Duitsland immers ook sprake van steeds sterkere confrontaties tussen communisten en de Sociaaldemocraten. En we weten allemaal hoe dat afliep…
Neemt niet weg dat er sprake is van een enorme polarisering in de samenleving, alles lijkt zo langzamerhand wel politiek van sexe tot huidskleur.

Ik weet niet waar dit op uit gaat lopen, maar ik zie geen happy end in het verschiet….

Lars, Rotterdam
Lars, Rotterdam
4 jaren geleden

Dit is natuurlijk ook niet van vandaag of gisteren. Antifa is al heel lang de meest fascistische organisatie in Europa. En in Nederland met veel aanhangers binnen Groenlinks. Onbegrijpelijk dat deze linkse criminelen gewoon vrij rond mogen lopen.

A. Van den Berg
4 jaren geleden

Angstaanjagend….

4
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x