De morele overwinning van Jenny Douwes

Blokkeerfriezin geeft geen krimp

Jenny Douwes bij RTL Late Night 12 oktober 2018.

Titelfoto: Jenny Douwes bij RTL Late Night 12 oktober 2018. Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal RTL Late Night met Twan Huys

Het was me het weekje wel, door de rechtszaak in het Friese Leeuwarden tegen Jenny Douwes en de #blokkeerfriezen. Wat was bedoeld als een ongebreidelde poging tot intimidatie door het OM van een groepje trotse Friezen die zich niet neerlegden bij de fratsen van een doorgeslagen politiek-correcte overheid, liep uit op een waar volksfeest. 

Hoewel pas later uitspraak wordt gedaan, kunnen we stellen dat deze week een morele overwinning opleverde voor de Friese heldin Jenny Douwes.

Aanleiding

Zoals advocaat Van der Goot in zijn pleidooi benadrukte, ging het Jenny Douwes niet om de exacte invulling van de sprookjesfiguur Zwarte Piet. Zij vindt dat mensen elkaar daarin vrij moeten laten en dat intochten lokaal mogen verschillen. Waar het Jenny van meet af aan om ging, is het recht van mensen – van ouders – op een ongestoord kinderfeest.

 

Er staat een mooi filmpje uit 2017 op Dumpert waar Jenny in de vroege ochtend vanuit het Friese weiland duidelijk maakt waarom zij boos is op de burgemeester van Dongeradeel, Marga Waanders. Een burgemeester die zonder inspraak van de bevolking de grootste moeite deed om de extremisten van Kick Out Zwarte Piet naar Dokkum te halen en en passant ook nog in gesprek ging met de extreemrechtse NVU.

Vrijheid van demonstratie

Op het moment dat Jenny dit filmpje opnam, was zij al bezocht door de politie vanwege een oproep die zij geplaatst had op Facebook en vervolgens op last van de politie weer verwijderd. Maar ook was duidelijk dat Jenny het er niet bij zou laten zitten. Dat heeft niets te maken met de vrijheid van demonstreren, zoals telkens weer wordt gesuggereerd. De antipieten mogen overal demonstreren, maar niet bij het kinderfeest zelf. In tegenstelling tot hetgeen burgemeester Waanders vrijdagavond nog suggereerde bij het programma Pauw, biedt de wet ook alle mogelijkheden daarvoor.

Demonstraties zijn weliswaar niet vergunningsplichtig, maar ze moeten wél aangemeld worden. De burgemeester kan vervolgens met de wet in de hand deze verbieden of een andere locatie aanwijzen. Bijvoorbeeld omdat er een gevaar is voor de openbare orde, of omdat de demonstratie de vrijheid van andere groepen teveel beperkt. Sinds enkele jaren buigen de intocht-organiserende burgemeesters voor iedere radicale activist.

Agressieve warboel

Zo konden de drie voorafgaande landelijke intochten uitlopen op een agressieve warboel, een traumatische ervaring voor kinderen en hun ouders die toevallig op de verkeerde plaats stonden. Omdat burgemeester Waanders het in Dokkum het dezelfde kant op stuurde met haar idee van een dynamische demonstratie voor KOZP, besloot de Friese ondernemer Jenny Douwes dat het tijd was om een streep in het zand te trekken: tot hier en niet verder. Jullie mogen overal demonstreren en rottigheid uithalen als de wet dat toestaat, maar niet bij onze kinderen!

Vol op het orgel

Zo kon het dan komen tot de bekende wegblokkade op de A7, een min of meer spontane actie waarvan niet duidelijk is wie het initiatief ertoe had genomen.  Natuurlijk is dat als actievorm niet voor herhaling vatbaar. Als het OM verstandig was geweest hadden ze het afgedaan met een boete of geseponeerd in combinatie met een waarschuwing, zoals gebruikelijk bij dergelijke wegblokkades waar ook de politie zelf zich in 2015 nog aan bezondigde. Maar nee, het OM moest vol op het orgel tegen Jenny Douwes en de #blokkeerfriezen. Het Nederlandse volk (en in dit geval het Friese volk in het bijzonder) moet kennelijk weer terug in het gareel.

In eigen voet geschoten

Het zou goed kunnen dat het vervolgende apparaat met deze grootscheepse aanpak en intimiderende houding, waarbij gedreigd werd met jarenlange gevangenisstraffen, zichzelf in de voet schiet. De sympathie van de Nederlandse bevolking gaat duidelijk uit naar Jenny Douwes en de haren.

Het optreden van het OM vond ik dubieus. Zo verweet de officier van justitie de #blokkeerfriezen dat zij het maatschappelijk debat over Zwarte Piet achteruit hadden gebracht. Daarmee nam het OM een inhoudelijk standpunt in de kwestie: kennelijk zijn zij zelf voorstander van het afschaffen van Zwarte Piet. Wat is er gebeurd met de blinddoek van Vrouwe Justitia?

 

Het zal mogelijk een reden zijn voor de rechter om het OM niet-ontvankelijk te verklaren. Niet alleen nam de officier van justitie een inhoudelijk standpunt in, tijdens het proces bleek ook nog eens dat er sowieso niets van een demonstratie was gekomen, omdat de antipieters uit de Randstad te laat hun bed uit waren gekomen. Wie heeft hier nu een demonstratie verhinderd?

Beweegredenen

In een eerder, boeiend  interview met de Volkskrant, ging onderneemster Jenny Douwes uitgebreid in op haar beweegredenen. Nee, zij neemt geen standpunt in over de kleur van Pieterman. Zij komt slechts op voor het recht van de meerderheid, om niet geterroriseerd te worden door een minderheid. Jenny zei het zo:

Ik zie mijzelf als iemand die oog heeft voor eventuele gevoeligheden. Maar ik kom in het geweer tegen het ondemocratisch verloop van discussies over Zwarte Piet, het slavernijverleden en aanverwante zaken. Ik zal niet zeggen dat de minderheid zich altijd maar naar de meerderheid moet voegen, maar nu gebeurt vaak het omgekeerde. Neem dat Indianenfeest in Utrecht dat opeens racistisch bleek te zijn. Daarover hebben de directeur van Tivoli, waar het feest zou worden georganiseerd, en een handjevol activisten een paar mailtjes uitgewisseld. Met als resultaat dat indianen en cowboys taboe worden verklaard. Je kunt dat niet even met een paar e-mails regelen en vervolgens verwachten dat iedereen maar ja en amen zegt. Daarmee geef je de mondige minderheid echt te veel invloed. En het vervelende is: het blijft niet bij indianen, cowboys en Zwarte Piet. Straks komen ook andere fenomenen onder vuur te liggen waar die minderheid aanstoot aan zegt te nemen.

Framende Twan Huys

Dit is nu precies de boodschap, die de meerderheid van de Nederlanders zo aanspreekt. Daar kan geen voor radicale minderheden buigende burgemeester en geen met een showproces zwaar uitpakkend OM tegenop. Ook geen framende en liegende talkshow host zoals Twan Huys bij RTL Night, die onder valse voorwendselen Jenny Douwes naar de talkshow had gelokt. Ondanks een week lang een strafproces en een relatief zware eis ondergaan en met de griep nog onder de leden, gaf Jenny Douwes geen krimp.

Jenny stelde de leugens van Twan Huys aan de kaak, maakte duidelijk waarom zij niet het debat aangaat met allerlei intimiderende radicalen en ook waarom het juist het gedrag van Twan Huys en de zijnen is waardoor radicale minderheden steeds een podium krijgen.

 

Bij #Pauw zagen we eerder deze week Telegraaf-verslaggever Wierd Duk de degens kruisen met advocaat Jan Vlug, die nogal laatdunkend sprak over “die Jenny Douwes”. Toch moest zelfs Vlug toegeven dat het uitnodigen van allerlei extremisten op een kinderfeest misschien niet zo’n goed idee was van de burgemeester. De volgende intocht-organiserende burgemeester zal dat niet meer zo klakkeloos doen.

Precies dát noem ik de morele overwinning van Jenny Douwes.

 

Streep

Ik trek hier een streep, zei Jenny. Zo liep een week die bedoeld was om de #blokkeerfriezen te intimideren, uit op een prachtig Fries volksfeest en een grote morele overwinning voor Jenny Douwes. Dit los van de uitspraak van de rechter, want die moet nog volgen op 9 november.

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
40 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden

Goed gesproken: “De antipieten mogen overal demonstreren, maar niet bij het kinderfeest zelf.” Daarbij komt dat deze antipieten Nederland als geheel racisme en xenofobie aanwrijven. Dat stuurt hun agenda. Het Sinterklaasfeest is slechts een strategisch platform om Nederlanders tot zelfhaat te brengen en die uiterst omstreden, diep beledigende en in wezen racistische mening door de strot te duwen. De antipieten zijn helemaal niet antipiet, zij zijn anti-gewone Nederlander. En als alle Pieten roetpieten zijn, dan volgen er andere eisen. Het is Erich Fromm en andere vertegenwoordigers van de Frankfurter Schule all over again. De psychoanalyse en het marxisme waar deze lieden uit putten zijn dood en begraven. Daarover zou de discussie moeten gaan. Niet over Zwarte Piet, dat is slechts een kulsmoes. Kick out antifa en consorten.

Jjd Post
Jjd Post
4 jaren geleden

Hier een staaltje liegen van balletje Twan Huys. Ik begrijp totaal niet dat een programma dat al terugliep in populariteit, een doorstart maakt, met een nare linkse drammer als Twan Huys🤯. Vroeger met Humberto Than was het meestal een luchtig programma. Nu is het net zo als die NPO linksgeoriënteerde kletsmajoor programma’s. Erg voor mevrouw Douwes om met een rot leugen naar de studio gelokt te worden, waar tot overmaat van ramp ook nog die anti zwarte Piet idioten zitten…..Bah! Wat is Nederland gezakt in niveau😡

Frans B
Frans B
4 jaren geleden

Kunnen we Blokkeerfriezen nomineren voor woord van het jaar?

Frans
Frans
4 jaren geleden

Jenny Douwes en de haren hebben geheel terecht een streep getrokken.
Het OM heeft met deze zaak opnieuw aangetoond over een politieke agenda te beschikken.
Het is nu enkel nog afwachten of de D66 rechters ook hun politieke agenda gaan volgen, zoals eerder in bijvoorbeeld de strafprocessen tegen Wilders, of dat de publieke opinie hen ditmaal afdoende geïntimideerd heeft om eieren voor hun geld te kiezen.
Ons rechtssysteem is in ieder geval verworden tot een politiek instrument om dissidenten te vervolgen en de bevolking onder de duim te houden.
Dat riekt naar een DDR stijl totalitaire staat, en dat moeten we niet willen met zijn allen.
De oplossing is (nu nog) met zijn allen niet meer op het partij kartel te stemmen.
Alleen dan kan het rechtssysteem herstelt worden, en gaan in gevallen als dit de echte wetsovertreders weer in het beklaagdenbankje belanden.
En dan heb ik het natuurlijk over die PvdA burgemeester die een geweldadige confrontatie op een kinderfeest poogt te organiseren, om daar een politiek correct slaatje uit te kunnen slaan.
Hoeveel lager kun je nog zakken…

Nenne.
Nenne.
4 jaren geleden

Prachtig geschreven!
Jenny is duidelijk,…..tot hier en niet verder.
Waren er maar meer Van deze Jenny,s in de politiek!
En over Twan Huys alle eikels hangen niet in de boom!!

zeester
zeester
4 jaren geleden

Bravo Jenny Douwe !!!!

Ruud
Ruud
4 jaren geleden

En dan die Twan, wat een stuk bagger! Maar ja, tekenend voor een groot deel van het Nederlands journaille: niet integer, niet onafhankelijk of objectief, maar vooral manipulerend en zeker doorgeslagen politiek correct. Zou er iets mis zijn met de opleidingen?

Anton
Anton
4 jaren geleden

De overheid laadt de verdenking op zich, dit conflict uit te spelen tussen de partijen, zoals de Marga Waanders dit gedaan heeft in Dokkum, waarbij justitie zich zeer hulpvaardig naar de overheid toe, betoond heeft.
Dit om het platform voor de kritische burger te verkleinen en haar eigen positie naar de burger te versterken.
De burgemeester van Dokkum heeft iedere geloofwaardigheid verloren en haar positie onhoudbaar gemaakt.
De officier van justiie op het NOS journaal was duidelijk zeer nerveus.
En iedereen kon het zien.

Ruud
Ruud
4 jaren geleden

Jenny heb ik in mijn hart gesloten, wat een prachtige vrouw! Ook voor mij een ware heldin!

max
max
4 jaren geleden

Jenny is een topwijf, grote klasse!
Ik speel Lady Jane van de Stones voor haar als eerbetoon.

karton
karton
4 jaren geleden

Door mevrouw Douwes te behandelen op de manier zoals Huys het meende te moeten doen, geeft deze lapzwans alleen maar aan hoe laag hij is gezonken.
En dan kijkt dat linkse zootje ook nog vreemd op als het aantal kijkers wordt gereduceerd tot O (NUL !!!!).
Aan álle Friezen : weest zuinig op mevrouw Douwes, je hebt meer aan haar dan aan de gehele z.g. rechterlijke zooi, burgemeester en andere z.g. “bestuurders”.
Wát een verademing om deze mevrouw te zien en hóren !!!
Hulde !!!!

Johnny Jense
Johnny Jense
4 jaren geleden

Deze vrouw verdient een lintje. Wat een sterk en beheerst optreden. En die Twan Huijs is een vuile rat, maar dat wisten we al van deze linkse activist. Jounalist? Hahaha!

R. Schot
R. Schot
4 jaren geleden

Als Twan op deze manier betere kijkcijfers wil dan is hij geen knip voor de neus waard. Dat doe je niet door mensen die komen voor te liegen.

lettie verburg
lettie verburg
4 jaren geleden

wat ik in deze hele zaak mis, is het Verdrag inzake de rechten van het Kind, gesloten in New York in 1989. Daarin wordt gesteld dat het kind op grond van lichamelijke en geestelijke onrijpheid bijzondere bescherming en zorg nodig heeft. Het blootstellen aan een politieke demonstratie door een stel fanatieke activisten lijkt me in dat kader geen goed idee. Ik vind het vreemd dat het OM dat niet in de overwegingen meeneemt.

Henk Bakker
Henk Bakker
4 jaren geleden

Beste Jenny, het is voor mij klip en klaar dat onze overheid en rechterlijke macht voor wat betreft de gevoeligheden van allochtonen de weg kwijt zijn. Acties zoals die van jou vorig jaar om te voorkomen dat een stel radicalen de intocht van Sinterklaas in de soep zouden laten lopen, helpen om de NL bevolking daarvoor de ogen te openen. Het valt te hopen dat dit signaal wordt opgepikt door de NL politiek en rechterlijke macht. En zo niet, dat als het weer verkiezingstijd is, de NL bevolking zich jouw actie zal herinneren.

Jan de Jong
Jan de Jong
4 jaren geleden

Fryslân boppe!

marjo012
marjo012
4 jaren geleden

Je wordt er inmiddels niet goed meer van ieder jaar het zelfde liedje met die achterlijke import die denken dat ze hier de ene na de andere tradities de kop in moeten drukken, en dan nog met medewerking van de politiek. Hoe ziek is dit land inmiddels dat ze dit toe staan dat men een kinderfeest kapot maakt jaar na jaar. Hoe onnozel zijn die volwassen raddraaiers eigenlijk .Die burgemeester van die plaats is ook niets waard, ze mag haar bewoners dankbaar zijn dat de bewoners er voor gezorgd hebben dat het een normaal kinderfeest is geworden zonder die idioten die ieder jaar op de barricade moeten gaan. Hoe dom kan men toch zijn. Alle respect voor deze mevrouw. En ja wie naar RTL kijkt een zender die gefinancierd wordt door gasten die het daglicht niet verdragen kunnen en alleen maar aangeven met alles wat ze zenden hoe linksradicaal ze denken en handelen kunnen alleen maar zo iemand als Huys op zo n idioot programma zetten wat de houdbaarheid datum inmiddels ook al lang over schreden heeft. Wat een waslap is die Huys toch en hiermee heeft hij duidelijk laten zien hoe dom en links hij denken moet van RTL.

Juanito
Juanito
4 jaren geleden

Vindt RTL dat een bewezen leugenaar en oplichter als Twan Huys dit RTL programma kan blijven presenteren?

AK
AK
4 jaren geleden

Geen knip voor de neus waard mensen die doelbewust hun afspraken niet nakomen. En mensen die doelbewust anderen hun afspraken niet na laten komen. Niet integer, onbetrouwbaar en achterbaks.

Anton
Anton
4 jaren geleden

Dan te bedenken dat Sinterklaas niet bestaat.
Heeft iemand dit al aan al aan de mensen van KOZP uitgelegd? Want die geloven in Zwarte Piet.

Frans
Frans
4 jaren geleden

@ Xavier Roemer

Er is helemaal geen “eigen rechter” gespeeld.
Wat er gebeurd is dat is dat een groep burgers hun onvervreemdbare burgerrechten gebruikt heeft om op geweldloze wijze de meest kwetsbare groep in de samenleving te beschermen tegen psychisch, en waarschijnlijk ook fysiek, geweld.
En in plaats van dat deze mensen, zoals in een rechtvaardig land gebruikelijk, daar een officieel schouderklopje voor krijgen poogt de overheid ze middels een corrupt rechtssysteem aan de schandpaal te nagelen, omdat de overheid blijkbaar vind dat welzijn en veiligheid van kinderen minder belangrijk is dan het pushen van een politiek correcte linkse agenda.
Het enige dat de overige burgers dan nog rest is deze mensen dan maar zelf dat schouderklopje te geven, en een duidelijk signaal af te geven naar de overheid dat deze verkeerd bezig is, en dat dit soort overheidsgedrag in een vrij land niet acceptabel is.
En dat mijn beste, is wat jij hier op OpinieZ ziet gebeuren.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden

Ok, er is dus gewoon een officieel overheidsplan om de traditie van Sinterklaas om zeep te helpen. Niet door een verkozen parlement maar door een stelletje cultuurmarxisten en opiniemakers op een ministerie. En als je je daartegen verzet word je vervolgd, door een partijdig OM. Doodeng. Je vraagt je wel eens af waarom mensen in de voormalige DDR voor de Stasi gingen werken maar blijkbaar is die groep verraders in dit land groter dan je denkt. Wij moeten ons hier keihard tegen verzetten. De staat gaat niet bepalen hoe ik mijn kinderfeestjes vier.

Linsey Kouw
Linsey Kouw
4 jaren geleden

Trots op jou en de manier waarop je reageerde !

Bart
Bart
4 jaren geleden

Prima stuk!

I. van der Werf - van der Linden
I. van der Werf - van der Linden
4 jaren geleden

Ik persoonlijk vind mw. Douwes een aanmerkelijk beter rolmodel voor het land dat we willen zijn dan dat van de personen die ons -over haar rug- in het hun gareel willen houden.

ruud beijer
ruud beijer
4 jaren geleden

Twan ?Díe linkse huichelaar ?Daar kijk ik niet naar.

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden

Hadzji Firoez, het Iraanse neefje van Zwarte Piet is cultureel erfgoed volgens de VN.

anton smit
4 jaren geleden

Jenny Douwes is een heldin. Blijft altijd onverstoorbaar, geeft geen krimp, blijft steeds beheerst, ook bij die leugenachtige loser Twan Huys.
Knap hoor.

Ron
Ron
4 jaren geleden

Laten we 18 november uitroepen tot nationale feestdag met de Friese vlag in top.

lucas bakker
lucas bakker
4 jaren geleden

mee eens,mooi beschreven

ni28
ni28
4 jaren geleden

Officieel ging het over her recht voor demonstreren maar eigenlijk ging het gewoon over Zwarte Piet die door politieke correctheid om zeep geholpen moest worden. De rest is theater en hoe mee omgegaan wordt is tekenend voor deze tijd van gektes die geen grenzen kennen. Nu is het Zwarte Piet, wat is het volgende?

"Buurman Bazarov"
"Buurman Bazarov"
4 jaren geleden

Een groepje drammers dat al jaren lang zoveel als ze kunnen loopt te drammen en te zuigen. En zoveel mogelijk de gewoontes en gebruiken waar veel Nederlanders lol aan beleven te verzieken… En dan Mw. Douwes voor opruiing vervolgen? Schiet mij maar lek.

Voor mij is het hele verhaal een mooi voorbeeld van hoe het Sociale Contract (van Rousseau et al…) zou moeten werken. We erkennen de macht en legitimiteit van de burgemeester… In ruil moet de de burgemeester ervoor zorgen dat de goede gang van zaken gehandhaafd blijft. Dat mensen hun gewoontes en gebruiken kunnen blijven volgen.

Nou dat ging bij mw. Waanders wat moeilijk met haar dubbele agenda. En dan doen mensen het vervolgens zelf wel. Zo zie ik het…

Als mogelijk spin off om het zo hard te spelen, is er ook het risico dat dit negatief afstraalt op het openbaar ministerie + rechters. Dat is een zware prijs die betaald kan gaan moeten worden.

Jay
Jay
4 jaren geleden

Activisten en lobbyisten, daar luisteren bestuurders wel naar..
maar burgers moeten hun mond houden, terwijl ze geschoren worden.

Als bestuurders dat doen besef je je dat ze het volk niet eens meer als een bedreiging zien. Ze denken dat ze alles kunnen doen, zonder echte afstraffing.

Voordeel voor ons is dat dit hun “hoogmoed” fase is.. en dat komt voor de val.

Robbert-Jan
Robbert-Jan
4 jaren geleden

Ik durf te wedden dat hier niks mee gedaan wordt na het onderzoek.
En dan vinden ze gek dat racisme de kop op steekt!
Ik niet!
Emoties zijn niet het werkelijke probleem.
Het is de onwil om ze te voelen.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2665511/onderzoek-naar-mannen-die-snelweg-op-slot-deden

Nenne.
Nenne.
4 jaren geleden

Prachtig geschreven!
Zo is het tot hier en niet verder! Jenny heeft gelijk.
Waren er maar meer mensen in de politiek zoals Jenny.
En over Twan Huys, niet alle eikels zitten aan de boom!

Wim Theunisse
Wim Theunisse
4 jaren geleden

Ik kijk nooit naar televisie maar na Twan H gehoord en gezien te hebben in deze column begrijp ik weer mijn ooit eens ( 1973 of zo ) genomen beslissing. Gatver wat is die T.Huys een wauwelaar. Misselijkmakender kan het niet.

Floris
Floris
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Douwes is opvallend mild tegen de Volkskrant, die vooraan stond bij het verspreiden van leugens (nep nieuws!), dat ze bij Erkenbrand zou zitten en weet ik het allemaal. Ik zou eerst een rectificatie eisen van die ratten voordat ik een interview weggeef. En het artikel voor publicatie ter controle doorlezen.

Astrid
Astrid
4 jaren geleden

Zo is het en niet anders!!!

René
René
4 jaren geleden

Ik snap niet dat ze aan tafel is blijven zitten en dat Anker, haar advocaat, haar niet heeft geadviseerd hierin. Maar ja, de afspraak dat ze aan tafel zou zitten is al weken geleden gemaakt(hoezo actualiteitenprogramma?). Ik vind dat alle partijen schuldig zijn aan dit debacle en en dat daarmee de discussie waar het om gaat onder gesneeuwd raakt en dat is jammer.

Xavier Roemer
Xavier Roemer
4 jaren geleden

Mensen redeneren vooral op basis van waar ze staan in de pietendiscussie en roepen vervolgens wat ze van de zaak tegen Douwes vinden Feitelijk is dit irrelevant. Je mag geen eigen rechter spelen. Dit levert potentieel zeer gevaarlijke situaties op. Wat nu gebeurde was had ook kunnen uitlopen. Er is een recht tot vrijheid van meningsuiting en demonstratie. Dit is geheel wat anders dan alleen accepteren wat antwoordt aan je eigen concepties.

Douwes en de blokkeerfriezen heeft deze mensen dat recht afgenomen plus een gevaarlijke situatie veroorzaakt.

40
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x