Waar blijft rechts in de BLM-hetze?

Tegenwicht nodig tegen cultuurmarxistische zuiveringsgolf

Over ons land blaast een enge wind van politiek-correcte dictatuur. Wat begon als oprechte verontwaardiging over het krankzinnige gedrag van een Amerikaanse politieagent bij de arrestatie van George Floyd en andere vormen van onnodig politiegeweld en/of racisme, is uitgelopen op een beweging die doet denken aan de Culturele Revolutie in China.

Iedereen die verdacht wordt van een ander geluid, wordt het zwijgen opgelegd door mob justice of advertentie-boycots.

 

Zuiveringen

De vraag is waar de rechtse politieke partijen blijven in deze door radicaal links aangewakkerde #BlackLivesMatter (BLM)-hetze. Voor de goede orde: uiteraard heeft ook rechts zich te keren tegen alle vormen van racisme, maar waar dit streven ontaardt in een cultuur-marxistische beeldenstorm en allerlei enge vormen van zuiveringen, mogen we van rechts ook verlangen dat zij opkomt voor onze traditionele vrijheden.

‘Rechts’ is hier overigens als cultureel rechts gedefinieerd, wat tegenwoordig niet hetzelfde is als streven naar grotere inkomensongelijkheid. Een partij als de PVV komt immers meer op voor de gewone man of vrouw dan een partij als D66.

Uitgaande van deze meer cultureel-politieke duiding van het begrip rechts, kom ik uit op de partijen PVV, FvD, SGP en GO die we rechts kunnen noemen, alsmede de wat meer behoudende vleugels van VVD en CDA. Zijn al deze ‘rechtse’ mensen in staat samen op te treden in de cultuur-marxistische waanzin die het Westen overrompelt, of zijn ze vooral bezig elkaar het leven zuur te maken? Ik vrees het laatste.

 

Rechtse bruggenbouwer ontbreekt

Eind december, in mijn beschouwing over het komende jaar 2020, schreef ik al voor OpinieZ dat Nederland een rechtse bruggenbouwer nodig heeft als we ooit een realo-rechtse coalitie willen verwelkomen in Nederland. Die is immers getalsmatig niet mogelijk zonder VVD en/of CDA, wat betekent dat PVV en/of FvD wat betreft hun meer radicale punten, zoals Nexit of alle moskeeën sluiten, moeten inbinden. Kleine rechtse partijen als SGP of Groep Otten (GO)  zouden mogelijk een bindmiddel kunnen vormen in zo’n realo-rechtse coalitie.

Helaas zorgen de puinhopen op rechts ervoor dat een rechtse samenwerking verder weg lijkt dan ooit. VVD en CDA staan op voet van oorlog met zowel PVV als FvD. De GO en FvD maken elkaar het leven zuur vanwege allerlei oude geschiedenissen en whatsapp-historie. Misschien begrijpelijk gezien de ontstaansgeschiedenis van GO, maar het treurige resultaat is dat ze elkaars groei afremmen.

Hoewel GO met hun ‘EEG 2.0’ opvatting (Nederland blijft in de interne markt maar stelt zich assertiever op in Brussel) mijn eigen opvattingen het dichtst nadert, vind ik dat deze partij zich nu teveel bezighoudt met het bestrijden van Baudet. Die taak kun je gerust overlaten aan de politiek-correcte media die weinig anders te doen hebben, zo lijkt het.

 

Uit de bocht

Thierry Baudet is nu eenmaal wie hij is. Vaak is hij charmant of grappig, menigmaal heeft hij het gelijk aan zijn kant en weet dat eloquent te verwoorden, maar inderdaad: af en toe vliegt hij uit de bocht met zijn opvattingen of bewoordingen. Dat is voor mij de reden geweest om mijn FvD-lidmaatschap op te zeggen in april 2019. Het ultra-conservatisme leek de overhand te krijgen en daarvoor ben ik toch echt een paar straten te liberaal denkend.

Het treurige is dat, waar het FvD van Baudet met Otten in maart 2019 nog de grootste partij van Nederland werd bij de provinciale verkiezingen, de twee apart tot nu toe ver onder die potentie blijven. Een hereniging lijkt me uitgesloten, maar ik zou bij dezen GO en FvD willen oproepen de strijdbijl te begraven en zakelijk samen te werken.

Dit alles neemt niet weg, dat er genoeg redelijke mensen zitten bij het FvD (ook bij de PVV trouwens) en dat gematigd rechtse partijen als GO of SGP op veel punten overeenstemmen met FvD en PVV. Denk maar eens aan zaken als tegen een EU-transferunie zijn, tegen megalomaan klimaatbeleid, vóór een strikt Australisch immigratiebeleid, voor het behoud van de vrijheid van meningsuiting, voor lastenverlaging, enzovoort. En niet te vergeten: ook grote delen van VVD en CDA zijn daarvoor.

 

Opt-out in de EU

In al het gekrakeel over de misstappen of vermeende misstappen van Baudet en Wilders dreigen we iets belangrijks over het hoofd te zien: VVD en CDA zijn de laatste tijd kritischer ten opzichte van de EU dan pakweg een jaar geleden. Deze partijen, en zeker de meer heldere geesten daarin zoals een Wopke Hoekstra, zien de bui al hangen: mede door de coronacrisis wordt de eurozone in sneltreinvaart door Macron c.s. in de richting geduwd van een federale transferunie. Verstandige lieden binnen VVD en CDA zien dat ook niet zitten en hebben daarom terecht in de EU aansluiting gezocht bij het blok van de Verstandige Vier, met de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz als meest prominente woordvoerder.

Mogelijk zal het er uiteindelijk op neerkomen dat de Verstandige Vier opt-outs bedingen in de eurozone, als Duitsland en Frankrijk hun megalomane plannen willen doorzetten. Is dit niet een punt waarop rechts Nederland – van PVV en FvD tot SGP en GO, met VVD en CDA er tussenin – elkaar prima zouden moeten kunnen vinden?

 

Tegen linkse Culturele Revolutie en EU-transferunie

Wat als we het streven naar een decentrale EU met meer nationale soevereiniteit nu eens verbinden met het opkomen voor onze individuele vrijheden, die ernstig bedreigd worden door het telkens buigen voor radicaal-linkse BLM-activisten door de gevestigde orde?

Zou dat niet het begin kunnen zijn van een agenda waarop de rechtse partijen kunnen samenwerken, in plaats van elkaar te vuur en te zwaard te bestrijden?

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
42 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bart
Bart
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Meneer Gajentaan zelf is nu precies een voorbeeld van wat er mis is met rechts Nederland.
Hij beschouwt zich politiek gezien als rechts, maar toch verkondigt hij met grote trots dat ie het lidmaatschap van de FVD heeft opgezegd. Omdat Thierry te veel de ultra-conservatieve lijn zou volgen. Wat een onzin; natuurlijk is Thierry jong en wellicht eens onbezonnen, maar dat doet niets af van het door en door fatsoenlijke politieke programma dat hij nastreeft.

De waarheid is dat meneer Gajentaan zich het hoofd op hol laat brengen door de mainstream media, die continue maar uitstralen dat Thierry zo racistisch, fascistisch is, etc.
Zoals velen aan de rechter kant van het spectrum.

Hetzelfde geldt voor Gajentaan’s constatering dat de partijen op rechts vooral bezig zijn om elkaar te bevechten. Ook weer een narratief van de main stream media en klinkklare onzin (voor wat betreft de echt rechtse partijen, dus niet VVD en CDA).

Ook blijft Gajentaan maar dromen over een realo-rechtse regering; meneer Gajentaan; als mensen op rechts, zoals u, het narratief van de main-stream media blijven volgen en weigeren om eens duidelijk stelling te nemen door achter iemand als Baudet te gaan staan, zal hier helemaal niets van terecht komen.

Met alle respect, u lijkt mij een aardige man, maar met een slappe en wijfelende mentaliteit als de uwe gaan we in Nederland niet de goede kant op.
Maak een keuze; wilt u de fatsoenlijke meneer uithangen of durft u duidelijk stelling te nemen en Baudet te steunen?
Baudet die in ons aller belang het gevecht aan is gegaan met het ultra-linkse establishment en onze steun heel hard nodig heeft!

Als u dat niet doet, houdt dan op met klagen en accepteer dat Nederland verder zal verlinksen, inclusief toenemende toestanden als BLM.

Walter
Walter
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Klasse Bart , keuzes maken en beslissen toont karakter , twijfelaars gaan voor de massa en voeren meerdere vlagen .

Walter
Walter
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Walter

vlaggen

Veluweman
Veluweman
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

BLM is niet alléén cultuur marxisme : het zijn Marxisten !

https://youtu.be/rdpIIiBe7Wc?t=185

Maarten Vasbinder
Maarten Vasbinder
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Spijker op de kop. De heer Gajentaan verdraagt ook geen enkele kritiek, een typisch links fenomeen. Dat hij geen held is, is hem niet kwalijk te nemen. Heldendom is nu eenmaal dom. De kool en de geit sparen is echter de weg naar nuttige idiotie. De oproep tot hereniging met een rancuneuze dief is een dieptepunt.
Sorry Jan, maar je zou eens goed in de spiegel moeten kijken en je afvragen waar je mee bezig bent in tijden dat boekverbranding weer overheidsbeleid is. Zulke tijden vragen om echt verzet, hoe onwenselijk die noodzaak ook moge zijn.
Word wakker!

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Sorry maar lidmaatschap opzeggen wil nog niet zeggen dat je rechts niet meer steunt. Ja het programma van de FVD is goed maar ook ik ben afgehaakt door mijn lidmaatschap op te zeggen. Thierry heeft zijn hang naar complotten teveel duidelijk gemaakt. Teveel laten zien dat waar hij eerst voor stond later weer introk en dan opeens een andere koers draait terwijl hij ook tussendoor het met de maatregelen eens was. Het gedraai, de complotten, etc. Dat heeft mij doen besluiten. Niets met de media te maken maar zijn eigen Social media en zijn eigen optreden. Ikzelf ga niet uit van keuzes maken gebaseerd op de MSM en zo spreek ik vele mensen.
Daarentegen vindt ik dat Geert die zich voorheen enkel op de islam richte het tegenwoordig heel goed doet. Lidmaatschap opzeggen wil dus niet zeggen dat je niet meer rechts bent.

Veluweman
Veluweman
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia

Beste mevrouw, u heeft duidelijk niet gelezen wat Bart schrijft. Als rechts van het politieke midden [ extreem rechts uitgesloten ] niet één lijn volgt, dan gaat alles verder op de politieke koers die we nu liggen. Hou dan maar op met klagen, ga op je knieën zitten en smeek de afstammelingen van de zwarte Ghanese handelaren in slaven, de Ashanti [Afriyie en Akwasi] om vergeving en kus hun voeten alsof ze Jezus zijn en de verlossing brengen. https://opiniez.com/2020/06/11/blacks-net-zo-goed-slachtoffer-van-black-lives-matter/almavh/

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Veluweman

Ik heb heel goed gelezen wat Bart heeft gelezen. Mijn keuze om niet meer op FVD te stemmen wil niet zeggen dat ik per definitie links ga stemmen dat is uw conclusie. En dan meteen gaan zeggen dat ik hun de voeten maar moet gaan kussen. Sorry maar de PVV heeft in de EU ten minste wel hun stem laten horen en tegen gestemd mbt de stemming dat zwarte piet traditie afgeschaft moet worden. De FVD heeft zijn ware aard laten zien en heeft zich onthouden van stemmen. Aan de FVD hebben we naar mijn mening dus helemaal niets!!

Het stuk mbt blacks net zo goed slachtoffer heb ik eveneens gelezen.
Ook is dat al zelf mijn mening.
Ik ben rechts, zal nooit extreem worden. En zal ook niet zoals u reageren.

Blijkbaar bent u net als links kunt u eveneens geen kritiek ontvangen.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Als uw verhaal over Gajentaan’s politieke keuze klopt is Gajentaan dus de man die niet met de bus meerijdt. Niet omdat de bus op de verkeerde plaats stopt, of hem op de verkeerde plaats afzet, maar omdat hij zich niet kan vinden in de rijstijl van de buschauffeur. Niet dat die buschauffeur gekke dingen doet ofzo, maar omdat Gajentaan zich domweg niet in zijn rijstijl kan vinden.

In een politieke keuze moet je tevreden zijn als de partij het voor 60% aan jouw eisen voldoet. Anders heb je 20.000 partijen nodig om het iedereen naar de zin de maken en dat werkt nou eenmaal niet.

En zeker in tijden als deze hebben rechtse mensen niet het comfort om pietluttig te doen; de minst slechte optie is nog altijd een betere keuze dan nog meer versnippering.

Bart
Bart
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Dank voor deze waardevolle aanvulling. Met dien verstande dat het niet eens zo zeer gaat om versnippering, maar om de keuze tussen een kartelpartij of een anti-kartelpartij. Binnen deze laatste categorie zijn er slechts 2 smaken, PVV en FVD.

Slechts deze 2 partijen hebben genoeg lef en zijn voldoende onafhankelijk om de handschoen op te nemen tegen het linkse en corrupte establishment (zoals in de US alleen Donald Trump hiertoe in staat is).

Dus inderdaad, als meneer Gajentaan gaat haarkloven dat FVD niet helemaal aan zijn superieure standaarden voldoet, dan is dat volgens mij niet erg praktisch. Wat is in hemelsnaam het alternatief?

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Ik begrijp uw punt, echter heb ik bepaalde principes en dat is mijn mening.
Wellicht dat dhr Gajetaan dat ook heeft en ook hij mag dat hebben.
Ik denk niet in percentages.
Ik denk in overeenkomsten.
Is er een partijprogramma dat op mij aansluit en komt de partij deze in alles wat zij doen na.
Zijn zij eerlijk en oprecht en staan zij er echt voor het volk, of voor de bühne.
Ik heb in meerdere stemmingen gezien dat zij er niet voor het volk staan, daar waar zij dit konden laten zien, lieten zij het afweten.

Dit noemt u pietluttig, ik zie het als oprecht mijn mening mijn keuze te wijzigen naar een andere rechtse partij.
Dat is mij goed recht echter lijkt het alsof dit recht mij wordt ontnomen en tegen wordt gesproken. Prima uw mening, maar respecteer ook de mening van een ander.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia

Patricia,

Ik reageerde op een stelling van Bart en niet op de uwe. Om dan mijn reactie zo persoonlijk aan te trekken vind ik wat overdreven.
Bovendien gaat het mij niet om meningen, wat mij betreft mag u zelfs denken dat de aarde plat is en geschapen door Zwarte Magica.

Mijn punt is, dat als je daadwerkelijk verandering wenst, dan is er geen ruimte voor individualisme. Je moet voldoende massa bij elkaar voegen. En dat lukt uitsluitend, wanneer iedereen uit die massa begrijpt, dat je een idee in grote lijnen aanhangt.
Dat je het overwegend wel met die partij eens bent.

Wanneer u voorkeur uitgaat naar de PVV, prima. Als die partijen samen optrekken heb je samen nog steeds een flinke vuist.
Alleen zult u bij de PVV weer andere dingen aantreffen die u niet zo zullen bevallen. Niet omdat de PVV niet zou deugen, maar omdat het met grotere bewegingen onvermijdelijk zo werkt.

SGP kan ook, maar die laten het op kritische momenten ook nogal eens afweten.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Beste Ernie
Dank voor uw toelichting. Ik reageerde echter niet in persoon op u maar op de stelling die u innam mbt 60%. Ik persoonlijk vindt namelijk dat je niets moet, gevoel doet ook veel en dat is bij mij doorslaggevend.

Uiteraard is er in iedere partij wel iets te vinden. Wat voor mij het belangrijkste is, is en het programma en het zijn van iemand van het volk. Plus uiteraard bij moties je woorden nakomen. Dat doet de PVV in mijn ogen meer dan de FVD, vandaar mijn keuze.

HuibvdM
HuibvdM
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Op het moment dat een buschauffeur zich gaat gedragen als spookrijder, is het helemaal niet vreemd bij de eerste de beste halte uit te stappen

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  HuibvdM

nou, zo erg is het niet met Thierry.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

precies. Ik ben lid van Forum en zal er ook wel op stemmen. Maar het zou ook zomaar Geert kunnen worden. Andere smaken zijn er niet voor mensen die naar normaliteit willen.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Super reactie, Bart. Volledig mee eens.

H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waar blijft Rechts ?.

Als meewandelaar in de winter van 2018/2019 met ca 12 wandelingen Rotterdam, Den Haag en de laatste in Maastricht is mij duidelijk geworden hoe angstig de personen zijn die een andere mening verkondigen als de Linkse Leugen Club van Rutte.

De macht van het Linkse bolwerk is gebaseerd op leugens en bedrog en daar is niet tegen op te treden.

Jammer mijn Nederland is verloren als democratie.

Veluweman
Veluweman
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

In de USA is het duidelijk : de zwarte mensen die nadenken in plaats van napraten, die stemmen op Trump en lopen niet in BLM marsen : https://youtu.be/W6T_qoVoU5U?t=1242

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De hedendaagse politiek heeft zich al lang overgegeven door de politieke correctheid te omarmen. Waar zijn de rechtse partijen vraagt men zich af. Ik vraag welke rechtse partijen worden bedoeld? Die hebben wij niet. De VVD vaart de meest linkse koers ooit, Rutte draait nog verder en vergooit weer een Nederlandse symbool omdat ie anders over is gaan denken, zo bang is hij en de PVV en FvD liggen uit, uitgebannen door andere partijen en ook niet effectief door eigen toedoen. Activistische groeperingen opgehitst door de VN zijn in oorlog en de politiek zwijgt want wat de VN zegt is heilig. Brussel roept om nog meer diversiteit terwijl de kleurlingen onze cultuurgoed straffeloos kapot maken. Het Westen zit zo diep in met eigen schuldgevoel dat zij niet in staat zijn voor zichzelf op te komen. Dan maar liever linkse propaganda spuiten elke dag weer doordat de burger op het laatst alles gaat geloven. De KGB gebruikte deze methode al veel vroeger. De vijand moet zo opereren dat ie uiteindelijk als vriend wordt beschouwd. Geen demonstratie mag behalve die van BLM want die is heilig. Wij laten ons overlopen omdat wij alle waarden hebben weggedaan en geen vertrouwen in ons zelf meer hebben. Wij zijn een makkelijke prooi geworden. Plato zei het al:
Zware tijden scheppen sterke mensen, sterke mensen scheppen goede tijden, goede tijden creëren zwakke mensen en zwakke mensen brengen zware tijden over zich heen.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Mijnheer Gajentaan, u vindt hoopvol dat de VVD en CDA kritischer zijn geworden tegenover de EU. Beseft u dat dit maximaal tot de verkiezingen gaat duren maar waarschijnlijk eerder zal doven? Beide partijen weigeren de Fvd en de PVV als regeringspartners terwijl dit de enige partijen zijn die zich tegen de huidige elite keren. Dat wijst op dat zij niet oprecht zijn tegenover de kiezer. Maar dat wisten wij al.

Frans Galjee
Frans Galjee
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rechts of links het maakt mij nu even niet uit maar wat er nu gebeurt in ons land voor die waanzin zullen de schuldigen ter verantwoording worden gehouden door het nu nog kalme overgrote deel van onze bevolking.

Niks bruggenbouwers ook want bruggen bouw je om nader tot elkaar te komen en in deze situatie wil ik zeker op geen enkele wijze tegemoetkomen aan mensen die onze samenleving niet willen veranderen maar vernietigen.
Hierop past een andere antwoord en gelukkig zijn de schuldigen al bekend.

H.J.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Inderdaad Frans Galjee de schuldigen zijn al bekend.

Op 8 December 2018 om ca 11.30 uur, liep er een groep waaronder een vrouwspersoon in een Geel hesje over de Erasmusbrug, 2 keer heen en terug van de Spido naar Luxor, het was best fris op die dag, op het Gele hesje (rugzijde) stond een voor mij een toen nog onbekende slogan.

Rutte praat niet MET ons.
MAAR.
Rutte praat OVER ons.

Het resultaat kunnen wij iedere dag ervaren.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Go, is er alleen voor zichzelf
Heb je niets aan. Het beste is, om 2021 te stemmen op pvv , fvd of sgp. Jammer dat de schrijver zich liet leiden door uitspraken van Baudet.
De man vecht zich een slag in de rondte. Met alleen pvv als steun.
Ga je als kiezer af op enkele uitspraken van ministers, dan is het einde zoek.
Kijk voortaan naar een verkiezingsprogramma, ipv een enkele uitspraak.

DPmar
DPmar
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

In grote lijnen mee eens. Echter naar verkiezingsprogramma’s kijken is m.i. bloedlink omdat de meeste partijen met mooie praatjes komen die het volk WIL horen. Na sluiting van de stemlokalen zullen m.n. de ‘kartelpartijen’ precies het tegenovergestelde doen. Kreten als EU-kritisch zijn van nul en generlei waarde, zie VVD, CDA en CU.
Wil je een gefundeerde keus maken alvorens je gaat stemmen kijk dan terug wat een partij presteerde en vooral, hoe stemde men bij moties!
Bespaar ons het geschreeuw op TV bij verkiezingsdebatten!! Allemaal lariekoek en leugens. Ik zet de TV af en heb inmiddels mijn keus al gemaakt!

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  DPmar

Inderdaad @DPmar, zouden meer mensen moeten doen!
Stemmingslijsten zeggen meer over de partijen en hun volksvertegenwoordigers dan hun eigen verkiezingsprogramma’s.
Die zijn meestal het papier waarop ze gedrukt zijn niet waard.

Oh ja… en zo kom je ook nog eens ergens achter.

Youp
Youp
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Meneer Gajentaan noemt zichzelf rechts, waarna hij toch een aantal hele vreemde uitspraken doet.

Om te beginnen: “‘Rechts’ is hier overigens als cultureel rechts gedefinieerd, wat tegenwoordig niet hetzelfde is als streven naar grotere inkomensongelijkheid.”

Rechts is het streven naar grotere inkomensongelijkheid? Pardon?
Ga je mond spoelen, je toetsenbord ontsmetten en vervolgens het verzameld werk van Ludwig von Mises lezen.

“Voor de goede orde: uiteraard heeft ook rechts zich te keren tegen alle vormen van racisme”.

Nogmaals, als je niet eerst definieert wat racisme is, is alles racisme; eveneens een standbeeld of een straatnaam van een blanke man die zich mogelijk niet fel genoeg heeft uitgesproken tegen de slavernij. En dat zijn ze vrijwel allemaal.

“Nederland blijft in de interne markt maar stelt zich assertiever op in Brussel.”

Over welke interne markt heb je het eigenlijk? Nederland is een interne markt. Als ik een pakje sigaretten of een auto koop in Groningen of in Zeeland, de prijs is hetzelfde. Als ik een auto wil kopen in Duitsland moet ik die eerst importeren naar Nederland. Als ik een pakje sigaretten koop in Griekenland betaal ik €3,50 terwijl hetzelfde pakje in Ierland al gauw €12,- kost. Als ik met mijn mobiele telefoon de Belgische grens overga, wordt ik volgens een ander tarief aangeslagen. Welke interne markt? De interne markt is er alleen voor multinationals zodat ze goederen binnen de EU kunnen verplaatsen met wat minder rompslomp.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Goed gereageerd. een Duitse auto kost hier stukken meer dan in Duitsland door de BPM. Er is geen eenheid en die krijgen ze ook niet. De EU zoals die is geconstrueerd is een veelkoppig monster. EEG en samenwerking van individuele landen met behoud van eigen cultuur zou veel beter zijn geweest en langzaam toewerken naar wat meer gelijkheid

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik weet niet of ik zozeer rechts ben, wat ik wel weet is dat ik een gezonde hekel aan Links heb gekregen.

Ik heb het helemaal gehad met dat gejammer, dat geschreeuw en gehuil, die tirades, dat huichelachtige deugen voor de goede zaak, die zgn. morele verhevenheid, het verketteren en uitsluiten van andersdenkenden, hun ideologische Antifa knokploegen, blank is de schuld van werkelijk alles… the list goes on and on.

Quote;

“Beschuldig de ander ervan waar je zelf schuldig aan bent.”

Joseph Goebbels

Veluweman
Veluweman
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Over de hele wereld rellen en protesten omdat een gek een crimineel vermoord, die zwart is. Als elders een klein meiske door een gek wordt vermoord, verzwijgen de media dat : het past niet in hun framing… https://sceptr.net/2020/06/7-jarige-britse-emily-jones-neergestoken-door-albanese-in-park/

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

rechts is verdeeld en zoals immer bezig elkaar de maat te nemen op details en het rechts van Rutte kijkt alleen naar de polls en ziet dat het goed is. De benaming ‘rechts’ is zeker bij dit onderwerp achterhaald, ik weet zeker en vast dat een meerderheid van de Nederlanders -ook de niet rechtse medelanders- niet achter de BLM-hysterie schaart die -dankzij een onevenredige invloed van groepen die voor een belangrijk deel bij GL en D66 zijn te vinden- nu over ons land woedt, en waarbij zelfs de vrijheid van meningsuiting dreigt te worden afgeschaft; alle dieren zijn gelijk maar sommige dieren zijn meer gelijk dan anderen, en dus geldt de vrijheid van meningsuiting alleen voor hen die de politiek correcte boodschap prediken, mede dankzij het fijne christenmens Arie Boomsma, een narcist zoals er bij de omroepen dertien in een dozijn gaan, maar ook een gevaarlijke anti-democraat en daarom een verwerpelijk mens.

John
John
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

één en enkel maar één verkeerd woord van Wilders of Baudet over BLM, is genoeg voor links en de BN’ ers, NPO, Op1, RTL 4, M, Buitenhof, enz. om te roepen zie je wel het zijn racisten. Ze houden hun kruit droog, wat mijn inziens heel slim is.

Eric
Eric
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is geen bruggenbouwer nodig, op Rechts komt het vanzelf goed, en de slappe hap van de Nederlandse bevolking maakt dat links geen enkel gevaar heeft te duchten. Met als gevolg dat tradities en geschiedenis worden herschreven met het linkse denkbeeld van wat volgens hen goed is en deugd. Gedachten en twijfel over wat nu te stemmen, met nog klein half jaar maakt dat er geen eenheid is en mede daarom is het wel prettig te zien dat op Rechts FvD en PVV elkaar hebben gevonden en overleggen over bepaalde zaken.

Oproepen tot geweld is ook niet nodig, dat geweld komt vanzelf zoals we 21 Juni hebben kunnen zien in Den Haag, waar demonstratie uitliep op confrontaties met de ME. Natuurlijk wordt dit uitgelegd als fout gedrag, maar van de beelden die ik heb gezien was er niet 1 hooligan in een voetbal shirtje of met petje op van club A of B. En dat de media het weer opblazen en er zelfs 400 mensen zijn aangehouden gemeld door de politie, overtuigd mij niet dat verdere confrontaties uitgesloten zijn, maar zich nog meer gaan verharden.

Dennis
Dennis
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

de meeste rechtse mensen zijn vrije denkers maar daardoor ook individualistisch ingesteld. Ze zijn dwars van groepsdenken. Je zal dan ook bijvoorbeeld geen grote rechtse demonstraties zien zoals je dat bij links wel ziet. Een groot blok op rechts zal je daarom niet zien. Dit zal dan ook altijd de grote zwakte blijven van rechts. Percentueel is rechts groter dan links maar dankzij het groepsdenken weet links altijd te domineren. De actie tegen de huidige zuiveringen zullen dan ook uit de linkerhoek moeten komen.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

nou, ik wil er wel wat over zeggen. GO is GEEN goede partij. Henk Otten is een splijtzwam. Naar mannetje.
Baudet is niks mis mee. Het enige wat er gebeurt is dat hij onterecht als ‘extreem rechts’ wordt neer gezet.
En dat gezanik over PVV omdat 10 jaar geleden Maxime Verhagen de PVV uit de coalitie duwde ( het was NIET de schuld van Wilders) maar het wordt wel weer als negatief geframed richting PVV, ben ik ook spuugzat. Ik stem liever op de PVV dan op het CDA. Hypocriet stel.
En de woorden dat VVD en CDA ‘op voet van oorlog ‘ zijn met FvD en PVV reken ik volledig op het konto van VVD en CDA. Ik hoop dat het CDA een lijsttrekker kiest die uitspreekt dat ze op voorhand NIET met Forrum willen (dan tonen ze hun ondemocratische gezicht) en zal het voor kiezers duidelijk worden dat ze NIET op het CDA of de VVD moeten stemmen.

Marjan Waldorp
Marjan Waldorp
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vragen aan Jan Gajentaan:

– Heeft de heer Henk Otten zijn taak als penningmeester van FVD
uitgevoerd, zoals een goed penningmeester betaamt?

– Is het bij verschil van inzicht tussen bestuurders correct om de
publiciteit te zoeken en de eigen organisatie en medebestuurder(s)
te beschadigen?

– Spelen zaken als persoonlijke integriteit bij de vraag of een politicus
steun verdient een rol, of zijn louter zijn politieke opvattingen van
belang?

Marjan Waldorp
Marjan Waldorp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marjan Waldorp

Bij de beantwoording van de 1e vraag dient meegenomen te worden dat de
accountant de jaarrekening 2018 van Vereniging Forum voor Democratie
heeft goedgekeurd met een beperking. De accountants schrijven:

“De vereniging heeft diverse kosten gemaakt in 2018 waarvan een deugdelijke
onderbouwing middels facturen of kasbonnen ontbreekt. Daarmee is niet vast
te stellen of deze kosten rechtmatig zijn besteed door de Vereniging Forum
voor Democratie. Het niet kunnen vaststellen van deze rechtmatige besteding
kan mogelijke gevolgen hebben voor de hoogte van de subsidie uit hoofde van
de Wet Financiering Politieke Partijen. Tevens is geconstateerd dat er geen
deugdelijke kasadministratie in 2018 heeft plaatsgevonden. Hiervoor geldt
dat daardoor zowel ontvangsten als kosten niet zijn verantwoord in de staat
van baten en lasten over 2018.”

Jan Paparazzi
Jan Paparazzi
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik begrijp Jan helemaal. Zelf heb ik precies dezelfde ervaring. Ik erger mij dood aan de MSM en het politieke establishment, maar ik heb ook geen zin in allerlei rare complottheorieën over dat we geregeerd worden door een paar rijke families of allerlei doemdenkerige Spengleriaanse voorspellingen. Baudet en de FvD zijn daarom voor mij geen optie meer. Waarschijnlijk wordt dat hier gezien als zijnde ‘links’, maar dat zegt volgens mij meer over hoe binair of tribaal sommige mensen in deze discussie zitten. GO en Otten staan dichter bij mij qua opvattingen, maar daar ben ik ook niet zo tevreden over om al eerder door Jan genoemde redenen. Een rechts conservatief als Sywert van Lienden staat ook dicht bij mijn opvattingen en met name zijn hang naar autonomie komt mij nogal bekend voor. Mensen zoals wij zijn niet te benijden, Jan. We hebben op dit ogenblik niet al te veel opties om op te stemmen. We zijn politiek dakloos.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mee eens waar blijft idd rechts.
In Brussel een walgelijke stemming over afschaffing traditie ZP, wat doet de FVD zij onthouden zich van stemmen. Juist ook hier hadden zij hun tegen stem moeten laten horen.
Ook ik heb mijn lidmaatschap opgezegd vorig jaar nog gestemd maar met al enige twijfel. Dit jaar april opgezegd.
Teveel complotgericht en teveel met de wind aan het meewaaien maar niet echt knopen aan het doorhakken.

De rechtse demonstraties slecht georganiseerd, wie gaat er nou een festival onder de noemer van een demonstratie organiseren in deze tijd waar festivals en evenementen nog niet toegestaan zijn??
En dan hard lopen schreeuwen dat er met 2 maten gemeten wordt.

Ja dit gebeurt maar sorry niet in dit geval. Organiseer een goede demonstratie tegen BLM, tegen het linkse kabinet en EU, maar zonder er een festival van te maken.
En sorry maar de volgers lopen te janken zie je nou wel rechts wordt tekort gedaan.

Wordt een echte realist en steek de koppen bijeen, geen haat, geen gedoe nee laat zien dat het netjes kan. We staan al teveel onder een vergrootglas.

elsemieke
elsemieke
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Racisme is geen zaak voor ‘links of rechts’. Gaat om fundamentele mensenrechten. Het gaat hier om een groepering die dezelfde vernederingen heeft ondergaan als bv de groepen tijdens WO2. Overigens valt van rechts wel minder te verwachten als het op mensenrechten aankomt. Heeft de geschiedenis keer op keer uitgewezen.

Youp
Youp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  elsemieke

Ik neem aan dat je verwijst naar de meest legendarische massamoordenaars van de geschiedenis, de communisten: Josef Stalin, Vladimir Lenin, Mao Tse Tung, Pol Pot en Che Guavara, maar ook de nationaalsocialist Adolf Hitler. Misschien dat racisme geen links/rechts dingetje is, mensenrechten zijn bij links niet in goede handen. Zoals er eigenlijk niets in goede handen is bij links uitgezonderd propaganda. Daar hebben ze jou bv flink mee kunnen hersenspoelen.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

@Youp, ik zat hetzelfde te denken.

Zijn verantwoordelijk voor 100+ miljoen doden, makkelijk.

Allemaal linkse ideologie en linkse methodes en ze hadden ook allemaal het beste voor met het Volk en den Arbeider…

42
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen