De zenuwenoorlog tussen Italië en EU over bootvluchtelingen (2)

De frontale aanval van het linkse establishment op Salvini

Matteo Salvini, minister van Binnenlandse Zaken van Italië.

Titelfoto: Matteo Salvini, minister van Binnenlandse Zaken van Italië. Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal Il Fatto Quotiniano

 

De zaak rond de 170 Eritreese migranten die vorige maand door het Italiaanse kustwachtschip Diciotto werden opgepikt in de Italiaanse wateren, gaf aanleiding tot heftige taferelen. In het eerste deel werd ingegaan op de verwarde, machteloze reactie van de kant van de EU. In dit tweede, afsluitende deel komt de frontale aanval van het Italiaanse establishment tegen minister Salvini aan de orde. Linkse politici en rechterlijke macht grijpen naar zware wapens.

Illegale arrestatie?

Foto: De officier van justitie voor de Diciotto

Uitgerust met witte handschoenen en een kapje over neus en mond en aan boord rondgeleid door de kapitein die zich uit solidariteit met zijn gast gedwongen voelde om zelf ook een kapje te dragen, stormde de aanklager van Agrigento Luigi Patronaggio het toneel op. Hij zei dat hij op het schip “een rampzalige situatie” had aangetroffen en klaagde op 22 augustus de minister van Binnenlandse Zaken aan wegens ontvoering, onwettige arrestatie en ambtsmisbruik. Blijkbaar dacht de officier van justitie net als Roberto Saviano [auteur van Gomorra en zelfverklaard maffiadeskundige – vert.] – de grote profeet van radicale-chic – die vanuit zijn luxe penthouse in New York een paar dagen eerder de hypothese van juist die misdaden had geopperd. Met alle gevolgen van dien.

Illegale immigratie!

Dus de zaak zit zo in elkaar – en we denken dat dat uniek in zijn soort is – dat een gerechtelijke magistraat een minister schuldig acht aan ontvoering en illegale arrestatie, als hij probeert een menselijk fenomeen te stoppen dat zonder twijfel illegaal is en Italië al zoveel jaren in de problemen heeft gebracht, te weten illegale immigratie. Overigens werd toevalligerwijs niemand onderzocht na die augustus in 1991 toen ruim 11.000 wanhopigen afkomstig uit Albanië in echt desastreuze omstandigheden acht dagen in het stadion in Bari werden ondergebracht, alvorens te worden teruggestuurd naar hun thuisland.

Salvini antwoordde: “Ik heb een duidelijk mandaat om de grenzen van dit land te verdedigen. Als het blokkeren van schepen leidt beschuldigingen en processen, loop ik niet weg. Ik heb brede schouders en ook de steun van de overgrote meerderheid van de Italianen…

Gepolitiseerde rechters

We kunnen niet weten of deze aanklager in dienst is van of alleen aanschurkt tegen de Magistratura Democratica [organisatie van linkse functionarissen van de rechterlijke macht – vert.] Het is een feit dat er in Italië te veel juristen zijn die niet anders doen dan politiek bedrijven – hoewel ze dat niet zouden moeten doen – en zich altijd op de linkerflank bevinden. En zoals dat gaat met linkse elites, voelen en gedragen ze zich ze alsof ze boven elke persoon of instelling in het land verheven zijn. Italië wacht nu al veel te lang op ingrijpen van de wetgever om de rechterlijke macht te “resetten” op een onafhankelijke manier en een einde te maken aan de huidige gepolitiseerde rechterlijke macht en haar kaste van onaanraakbaren.

Beslaglegging

Terwijl in Sicilië de aanklagers in Agrigento samen met die van Palermo in actie kwamen tegen Salvini, werd in Genua de aandacht van hoofdaanklager Francesco Cozzi een moment afgeleid door het uitdagende dossier van de ingestorte Morandi-brug waarna hij overging tot de plotselinge beslaglegging op al het geld van de Lega [de partij van Salvini – vert.] tot een totaal van 49 miljoen euro. De voorlopige uitspraak van de provinciale rechtbank viel op door de bijzonder hardheid en ook door de voortvarendheid waarmee was besloten in deze complexe juridische materie, waarover het laatste woord nog niet is gesproken. Bovendien is een belangrijke politieke partij nu in feite veroordeeld tot inactiviteit, wat ernstige repercussies heeft voor de democratische structuur van de Republiek.

Kort gezegd viel de rechterlijke macht het kamp van de uitvoerende macht binnen, onder bijna volledige stilte van Alfonso Bonafede, de minister van Justitie en in het bijzonder het oorverdovende zwijgen van het staatshoofd, die de bewaker van het evenwicht tussen de drie machten zou moeten zijn, zoals de Italiaanse grondwet vereist.

De Baobab-ervaring

De “ontvoerde skeletten” werden uiteindelijk “bevrijd” na uitputtende onderhandelingen, op vier mensensmokkelaars na. Één groep werd door Albanië (geen onderdeel van de EU) geaccepteerd, een groep door Ierland en de resterende honderd werden aan de zorg van de Italiaanse bisschoppenconferentie in Rocca di Papa toevertrouwd. Van deze laatstgenoemden ging een groot deel ondergronds en uiteindelijk kwamen tientallen Eritreërs weer te voorschijn op de Baobab, het sociale centrum in Rome dat illegale immigranten helpt.

Het centrum Baobab dat ooit een vergadercentrum van de Maffia leek te zijn en kantoor voor de werkverschaffing van de georganiseerde misdaad, geeft nu ondersteuning aan clandestiene illegalen (waarvan er in Italie naar schatting tenminste 600.000 aanwezig zijn), voedt ze, huisvest ze, geeft ze gezondheidszorg, rechtsbijstand en laat ze ook op verzoek over heel Italië uitzwermen. Het komt er op neer dat op 11 september een door het centrum Baobab gehuurde autobus vol Eritreeërs van het schip de Diciotti naar de opvang in het Roja park in Ventimiglia vertrok, transitplaats voor het aangrenzende Frankrijk.

Proces tegen Salvini

Naar de dwaasheden van de open grenzen, de hulp aan illegalen, de immigratie en de illegale emigratie wordt geen enkel onderzoek gedaan. De rechterlijke macht geeft er de voorkeur aan om minister Salvini te onderzoeken, die tien jaar gevangenisstraf riskeert. En toen de woordvoerster van de Europese Commissie Tove Ernst aan Italie vroeg waarom die migranten van de Diciotti niet in bewaring waren genomen, liet het sociaal centrum Baobab weten dat 42 Eritrese migranten klaar stonden om civiele partij te zijn in het proces tegen Salvini en een schadeclaim in te dienen wegens onwettige detentie aan boord van een schip. Eritreërs die naar eigen zeggen waren ontsnapt om hun verplichte militaire dienst te ontlopen, dus deserteurs die op de vlucht waren voor geen enkele oorlog, aangezien Eritrea en Ethiopië onlangs een vredesverdrag getekend hebben.

90% geen vluchteling

Het lijkt erop dat hoe meer Salvini beledigd, bespot en gehaat wordt, des te meer hij wint en overtuigt. Als geen ander slaagt hij erin de hypocrisie, de belangen en privileges van het systeem en de rampen geërfd van de PD-regering bloot te leggen. De meeste Italianen staan ​​aan zijn kant en laten zich meeslepen door zijn manier van spreken en handelen. Nooit was er een minister geweest die zulke besliste, duidelijke ideeën heeft en die zich niets aantrekt van kritiek. Bovendien hebben de mensen genoeg van de feel-good retoriek, het ontvangen van preken en de verspilling van overheidsgeld aan migranten waarvan meer dan 90% geen vluchtelingen zijn en vechten om werk en bijstand, terwijl er 5 miljoen Italiaanse armen zijn.

Ondertussen berooft het vertrek van jonge Afrikanen Afrika van de krachten die ze nodig hebben, krachten die zichzelf arm maken door naar Italië te komen. Ze worden niet rijk zoals ze hadden gewenst in hun dromen, omdat ze aan het migreren al een hoop geld verspillen, om uiteindelijk werkloos en gefrustreerd te belanden in een onbekend en vaak vijandig systeem, of wellicht in de slavernij van koppelbazen, drugshandel en prostitutie.

Het establishment is zenuwachtig

Het weekblad Time wijdde de cover van de editie van 24 september aan Matteo Salvini:”Het nieuwe gezicht van Europa, de Italiaanse immigratie-tsaar, wiens missie het is om de EU ongedaan te maken”.

Foto: De cover van Time 24 september 2018

Ook deze voortdurende media-exposure van de leider van de Lega – ten goede en ten kwade – draagt bij aan de nervositeit van het establisment, met het oog op de Europese verkiezingen in mei 2019, nu overal op het continent de soevereine en eurosceptische populismen oprukken. De Slowaak Maroš Šefčovič, de plaatsvervanger van Juncker en een volgende kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Commissie, kwam nerveus over: “Wij zijn allemaal bezorgd over de politieke situatie in Italië”.

Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank, droeg ook zijn steentje bij: “De woorden van de Italiaans regering berokkenen schade“. Hij dreigde met zware sancties als Italië geen EU-bijdragen betaalt aan Günther Öttinger, EU-commissaris voor begroting, die zei dat “de markten de Italianen zullen leren te stemmen”. Later voegde hij eraan toe: “Het Europese project is in levensgevaar, de Italiaanse regering wil het vernietigen!

VN basht er op los

Ook de kerk van Paus Franciscus die op obessieve en dwangmatige wijze Jezus ziet in iedere illegale migrant die voet aan wal in Italië zet, stort zichzelf merendeels in een bijzonder zure toonzetting op Salvini. In juli wijdde het katholieke weekblad Famiglia Cristiana een cover aan de minister van Binnenlandse Zaken met het onderschrift “Vade Retro, Satane” [ga terug, duivel – vert.].

Alsof dit allemaal niet genoeg was, zijn de VN nu ook aangetreden om Italië te bashen. De nieuw verkozen Hoge Commissaris van de VN voor de Mensenrechten, de Chileense sociale communist Michelle Bachelet, zei dat ze zich zorgen maakte over het huidige klimaat van geweld en racisme in Italië en dat ze binnenkort een team zou sturen. De idiote parlementsvoorzitster Boldrini, de radicale politica Emma Bonino en oud-minister Kyenge applaudiseerden. Ze zien louter fascisten en racisten in Italië, terwijl ze net zoals bij de VN bewust het duidelijke gebrek aan fundamentele mensenrechten in landen als Saoedi-Arabië, Iran, Venezuela en China negeren. Salvini riposteerde: “Als zij zich veroorloven Italianen de les te lezen, zullen we heroverwegen of we ze wel opnieuw die 100 miljoen euro per jaar [de Italiaanse bijdrage aan de VN – vert.] geven”.

Schade aan de staat

De laatste klacht die het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft ontvangen met betrekking tot de Diciotto is die van “schade aan de staat” voor het gedurende vijf dagen vasthouden van dat schip. Deze hypothese van de communistische politicus Pippo Civati ​​wordt nu onderzocht door de rechters van de Rekenkamer.

Dit jaar wist de energieke en heldere actie van Salvini het aantal migrantenlandingen in Italië met 80% te verminderen, van 120.000 naar 14.000. Dezelfde Rekenkamer heeft de gemiddelde dagelijkse kosten die de staat voor elke migrant uitgeeft geschat op 203 euro. Als wiskunde niet zomaar een mening is, kostten de migranten vorig jaar bijna 9 miljard euro, terwijl de kosten dit jaar iets meer dan 1 miljard bedragen: de schatkist heeft meer dan 7 miljard euro bespaard! Maar Pippo en Links hebben nog nooit uitgeblonken in eenvoudige boekhouding, laat staan ​​in het besturen van een staat.

Maar hoeveel geduld is er nog nodig?” flapte Savini er uit “Hoe dan ook, dit is weer een medaille voor mij, hou vol!

Oorspronkelijk verschenen op 24 september 2018 als BATTAGLIA NAVALE DICIOTTI ED ESTABLISHMENT IN CRISI DI NERVI op lindecentecritico.blogspot.it. Met toestemming van de auteur uit het Italiaans vertaald door Asher.

Over de auteur

Eric Jan Kamp
Woont en werkt als arts in Italië. Eigenaar van lindecentecritico.blogspot.it met Maria Clelia Mollica

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
11 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
karton
karton
4 jaren geleden

Waarom, in hemelsnaam, zitten wij opgescheept met Pinokkio; wát hebben wij, als bevolking van NL, toch verkeerd gedaan om gestraft te worden door middel van het aanstellen van ene Piniokkio ?
Salvini doet datgene wat de bevolking van hem heeft gevraagd, dezelfde bevolking die z’n inkomen betaalt.
Hadden wij maar een halve Salvini !

C F J Ooijevaar
C F J Ooijevaar
4 jaren geleden

Matteo Salvini is een uitermate moedig man en de eerstvolgende verkiezingen zullen een held van hem maken.

Frans
Frans
4 jaren geleden

In Italië gaat, net als in de rest van de westerse wereld, het linkse establishment dus ook helemaal los om te voorkomen dat de democratische rechten van het volk gerespecteerd worden.
De anti democratische Nazistische ideologie is verboden en grotendeels uitgeroeid, tijd dat we dat met die andere twee anti democratische ideologieën, het Socialisme en de Islam, ook gaan doen.

Nenne
Nenne
4 jaren geleden

Als realist heb je het moeilijk in de EU en bij de VN.
De EU commissie heeft een agenda dat dat het volk vervangen moet worden door moslims of Afrikanen. Volgens mij verdienen zij er persoonlijk veel geld aan wat ook bij de VN het geval is (je brood heren val je niet af)
Hoe komen we in Godsnaam van deze clubs af!
Hoop dat het de Italianen lukt!
En wij hopelijk binnen kort Rutte uitzwaaien!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden

De kern is de verstoring van “het evenwicht tussen de drie machten”. Het westerse juridische systeem is gericht op bescherming van het individu. Dat is uitdrukking van het westerse individualisme en een garantie voor de individuele vrijheid en daardoor van ontelbare creatieve ontwikkelingen. Het resultaat is de moderne samenleving. De moeilijkheid zit hem in de bewijsvoering dat migranten willens en wetens deelnemen aan georganiseerde onwetmatige grensoverschrijding. Dat ze zich daar in zeer grote meerderheid mee bezighouden staat vast, maar dat moet individueel beoordeeld worden. De rechters lijken hierdoor met hun rug tegen de muur te staan. De oplossing is eenvoudig. Elke zogenaamde vluchteling heeft een vluchtverhaal. Er is doorgaans geen enkele feitelijke onderbouwing voor. De erkenning van deze vluchtverhalen door de rechter is dus nergens op gebaseerd. Rechters zullen hier door een hogere rechterlijke macht op moeten worden aangesproken via hoger beroep van de staat. Daar zitten politieke en juridische haken en ogen aan, maar met de nodige politieke overtuigingskracht kan zo binnen de bestaande kaders het evenwicht tussen de drie machten weer hersteld worden. Dat is waar Salvini mee bezig is. Europa, Macron en Merkel moeten zich daar buiten houden.

Fawlty
Fawlty
4 jaren geleden

@Ooijevaar
Hopelijk overleeft hij het.
Pimmetje wist ook het hele establishment zenuwachtig te krijgen , kijk hoe het hem verging.

Arie
Arie
4 jaren geleden

Volgens mij was het Stalin die zei; “alles is politiek”.

Zijn volgelingen staan daar nog steeds achter. In vakgebieden als journalistiek, onderwijs en zelfs wetenschappen is altijd direct duidelijk wie links stemt.
Brengt de journalist nieuws of propaganda?
Leren schoolkinderen rekenen, of cultuurmarxisme nablaten?
Ontwikkelt de professor nieuwe medicijnen, of nieuwe “genders”?
Geen grap, de “genderstudies” gaan al uit van 300+ verschillende genders. Een beknopt overzicht vindt U hier.
http://genderfluidsupport.tumblr.com/gender

Dus ja, ook in de rechtswetenschappen is altijd snel duidelijk wie links is, of wie professioneel is. Schijnprocessen tegen democratische politici voeren; check.
Gewelddadige overvallers en verkrachters vrijuit laten gaan; check.
Schreeuwen om censuur op rechts want “feitenkennis is fascisme”; check.
Terroristen en oorlogsmisdadigers naar Nederland halen want “zielig”; check.

Je zou bijna hopen dat er een tegengeluid komt van “rechtse” journalisten, leraren, wetenschappers en juristen. Maar eigenlijk moet dat ook niet de bedoeling zijn. Kan links niet gewoon professioneel worden?
Niet alles is politiek, punt.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden

Onthutsend. Sargentini zal wel snel een onderzoek doen naar deze bedreiging van de Waarden van de EU en de democratie in Itali… Oh, wacht. Dit is links staatsondermijnend activisme, dat mag wel. Ik vrees dat de katholieke Polen eerdaags hun eigen Paus gaan kiezen.

trackback

[…] Source: OpinieZ De zenuwenoorlog tussen Italië en EU over bootvluchtelingen (2) […]

trackback

[…] oppositie doet er natuurlijk alles aan om – soms in samenwerking met het overwegend links georienteerde openbaar ministerie – spaken in de wielen van de regeringscoalitie te steken. Tijdens de laatste stemming in de […]

Arie
Arie
4 jaren geleden

Was het niet Stalin die al zei “alles is politiek”?

Zijn volgelingen staan daar nog steeds achter. In vakgebieden als journalistiek, onderwijs en zelfs wetenschap zie je altijd direct wie “links” stemt, puur door wat ze dag in dag uit verkondigen. Doorgaans totale kolder, zoals “genderwetenschappers” die hebben vastgesteld dat er zo’n 100 (!!!) verschillende genders zijn. En nee dat is geen grappig bedoelde overdrijving.
http://genderfluidsupport.tumblr.com/gender

Normale journalisten brengen het nieuws; links journalisten propaganda.
Normale leraren geven les in rekenen, schrijven; linkse leraren indoctrineren.
Dus ook bij justitie is goed te zien wie professioneel is, en wie links is. Schijnprocessen tegen democratische politici terwijl gewelddadige verkrachters en oorlogsmisdadigers vrijuit gaan; check.

Enerzijds zou je bijna gaan hopen dat er tegengeluid komt van rechtse journalisten, leraren, professoren en juristen. Anderzijds; waarom kan links niet gewoon professioneel worden?
Niet alles is politiek. Punt.
.

11
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x