Bericht uit Italië: The China Connection

Conte regeert ineengestort land per decreet

Foto:

OpinieZ-auteur Eric Jan Kamp woont en werkt als arts in Ventimiglia in Italië. Hij schrijft over zijn persoonlijke ervaringen tijdens de verwoestende Corona-epidemie in zijn land. Vandaag gaat het over de innige betrekkingen tussen Italië en China, de aanvankelijke ontkenning van de Corona-crisis, de ineenstortende economie en het autocratische optreden van premier Conte.

Bezoek Xi Jinping

Eergisteren waren het er 525, gisteren sneuvelden 575 en vandaag 482 mensen aan het Chinese virus. Dat brengt het totale aantal Covid-doden op 23.227, maar het reële getal ligt helaas een behoorlijk stuk hoger. Onder hen ook 130 artsen. Dit alles gebeurde en gebeurt in Italië, het land dat er als de kippen bij was om als eerste in Europa een wederzijds Memorandum of Understanding te tekenen met President Xi Jinping, toen hij vorig jaar Rome aandeed in het kader van zijn Belt and Road Initiative. “Wij willen strategische en langdurige banden aangaan met Italië,” gaf Xi premier Giuseppe Conte te kennen. Bijvoorbeeld 5G-contracten voor Huawei.

Titelfoto: premier Conte en president Xi Jinping by Governo Italiano, gepubliceerd onder CC BY 3.0. Citaatrecht art. 15a Auteurswet.

Conte glunderde van trots onder zijn kuifje toen hij het podium op stormde om de grote hand te schudden van de communistische dictator en hij samen met hem op de fotosessie mocht. President Sergio Mattarella sprak Xi toe met eentonige zoetsappige voorspelbare woorden, terwijl de rode Chinese vlag hoog boven diens Romeinse paleis wapperde.

 

Springplank naar Europa

Het leek allemaal zo mooi. Het spoor volgend dat Marco Polo ooit 750 jaar geleden bewandelde, waanden de Italiaanse captains of industry zich meer toegang te kunnen verschaffen tot de steeds grotere groep Chinese koopkrachtige consumenten, met modekleding, leerproducten, medicijnen, meubels, en precisie-instrumenten.
De Chinese Draak daarentegen zag Italië niet alleen als groeiende afzetmarkt, maar ook als belangrijk strategisch doel voor nieuwe investeringen, en als gunstige springplank via de havens van Genua en Triëst, om de rest van Europa nog meer te overspoelen met made in PRC (People’s Republic of China).

Bovendien paste de Romeinse ceremonie perfect in de geest van de global village-ideologie en in het kader van de global supply chain.

 

Paus bewondert China

Ook het Vaticaan, wiens steun aan premier Conte geen geheim is, toonde opvallend veel belang bij een goede verstandhouding met de communistische partij van China. Paus Franciscus neemt het immers niet zo nauw met inperkingen van mensenrechten en dergelijke zaken, die er onder zijn voorgangers Ratzinger en Wojtyła wél toe deden. Kwesties als Taiwan, Hong Kong en Tibet worden gemakshalve zomaar eventjes onder het tapijt geveegd.

 

Charme-offensief

Dat de vijftien miljoen tellende Chinese katholieke gemeenschap onder streng toezicht van de regering staat, een regering die dan ook nog zeggenschap moet hebben bij benoemingen van bisschoppen, schijnt deze paus eveneens te tolereren. Hij is al jaren bezig met een charmeoffensief naar de Rode Draak, met als doel om het thuisfront gerust te stellen. “Heb geen angst voor China!” zei hij onlangs, en voegde eraan toe: “Ik heb China vanuit de hemel gezien, en was daarbij ontroerd. Het land is voor mij een referentiepunt. Het is een groot land met een grote beschaving en onuitputtelijke wijsheid. Ik koester grote bewondering voor China.”

Foto: Asaianews.it. Citaatrecht ex art 15a Auteurswet.

 

Chinese leugens

Tja, en toen verscheen Corona op het toneel, en wel eerst in Wuhan. Hier probeerden de Chinezen in het begin de ellende te verbloemen. De alarmkreten van dokter Li Wenliang en vele anderen werden genegeerd en verduisterd. Dr Tedros Ghebreyesus, hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie en tevens spreekbuis van het Pekingse regime, probeerde ook nog iedereen wijs te maken dat er geen gevaar bestond voor mens-op-mens besmetting.

De leugens van de Chinese regering, de ongeloofwaardige getallen, en de onacceptabele vertraging bij het aankondigen van de Covid-19 epidemie zouden gezien kunnen worden als misdaden tegen de menselijkheid. Maar de Italiaanse main stream media lagen daar niet wakker van. Integendeel: ze struikelden over elkaar heen in een wedloop zich vooral coulant op te stellen jegens China, en prezen onder andere de snelheid waarmee heel de provincie Hubei met zestig miljoen inwoners militair afgegrendeld werd en hoe er lazaretten uit de grond gestampt werden.

 

Winstgevend

Een paar dagen geleden beweerde minister van BuZa Luigi Di Maio (bij tegenstanders nu ook wel bekend als Di Mao) dat het investeren in de Zijderoute levens redt. Hij doelde op de honderd miljoen mondkapjes die hij zojuist uit China had laten overkomen. Een winstgevend zaakje: je stuurt je handelspartner gratis een virus, dan lever je hem maskertjes met een prijskaartje, en uiteindelijk ontvang je behalve geld ook nog eens dankbaarheid.

 

Einde nog niet in zicht

Op 27 januari verscheen premier Conte met pochette en keurig gekamd kuifje voor de nationale buis om het volk toe te spreken over de naderende epidemie en om vooral iedereen gerust te stellen. Italië was er helemaal klaar voor, ‘prontissima’, om maatregelen te nemen ter effectieve bestrijding van het virus. Het ‘beste gezondheidssysteem ter wereld’ was volgens de voormalige advocaat voldoende in staat om de klap op te vangen.

Nou, dat hebben we hier kunnen meemaken. Meer dan 11.000 doden telt alleen al de regio Lombardije en het einde is nog lang niet in zicht. Er was geen kleding voor artsen en verplegend personeel om zich tegen besmetting te beschermen, niet genoeg bedden op de IC’s, niet voldoende ademhalingsapparaten. Voor de bevolking waren er geen mondkapjes, en te weinig handschoenen. Er ontstond zelfs een discussie over het nut van het dragen van mondkapjes, want daarover had dr WHO Ghebreyesus ook zijn twijfels uitgesproken. En er heerst nog overal gebrek aan testen.

 

COVID-19 als rechtse hetze

Eind januari werden twee Chinese toeristen, afkomstig uit Wuhan, opgenomen in het Spallanzani ziekenhuis te Rome. Zij waren de eerste bekende Covid-gevallen die het land telde. Gezien de omvang van de epidemie in Hubei stelde oppositieleider Matteo Salvini, samen met de gouverneurs van de noordelijke regio’s, voor om een verplichte quarantaine op te leggen aan eenieder uit China binnengekomen.

Progressief Italië stond gelijk op haar achterste benen. Hoe durfden ze zoiets naar voren te brengen? Was dit niet het puurste teken van bangmakerij, discriminatie en racisme? Nicola Zingaretti, leider van de regeringspartij Partito Democratico, beweerde dat deze Corona-angst een door rechts opgeklopte hetze was, enkel voor politieke doeleinden. Was Covid niet gewoon gelijk aan een fikse verkoudheid? Conte probeerde het virus te stoppen door rechtstreekse vluchten uit China te verbieden. Besmette reizigers kwamen via een omweg gewoon het land binnen.

 

“Knuffel een Chinees”

En quarantaine kwam er ook niet. Zingaretti en de linkse intelligentsia vonden het immers belangrijker om Chinezen op straat te omhelzen en deze actie in het hele land te voeren. “Liefde tegen racisme” heette zoiets. Hashtag #AbbracciaUnCinese (“omhels een Chinees”) werd even een groot succes. De leden van de 300.000 tellende Chinese gemeenschap in Italië wisten niet goed wat hen overkwam toen ze plotseling op straat geknuffeld werden door progressieve inboorlingen. Ook werd iedereen verzocht om vooral Chinese restaurants te bezoeken, om concreet aan te tonen hoe solidair en open Italiaanse burgers wel niet zijn.

 

Antiracisme

President Mattarella, die zijn gezicht in Lombardije nog steeds niet heeft durven vertonen, vond het broodnodig om aan deze antiracistische veldtocht deel te nemen, en bezocht in Rome een school met hoofdzakelijk  buitenlandse en Chinese kinderen. Solidariteit laten zien was immers een hogere prioriteit dan het nemen van doeltreffende maatregelen tegen het zich inmiddels verspreidende virus onder de Italiaanse burgers.

Foto Instagramaccount Max maglione Communication. Citaatrecht art. 15a Auteurswet.

 

Kaartenhuis

“De verwarring is groot onder de hemel, dus is de toestand uitstekend.” Deze uitspraak is afkomstig van Mao Zedong, de Grote Stuurman, en past goed bij deze tijden. De burgers zitten angstig thuis, vaak zonder werk of geld, mogen geen kant op en luisteren hoe op de buis virologen en andere experts elkaar tegenspreken. De economie dondert als een kaartenhuis in elkaar, en binnen de eurogroep ruziet men over geld.

 

Regering per decreet

Conte regeert het land via decreten. Hij neemt beslissingen zonder het parlement erbij te betrekken, hij luistert niet naar voorstellen van de oppositie en passeert vaak zijn eigen ministerraad. Hij belooft van alles, miljarden aan investeringen, geld op armetierige bankrekeningen, ondersteuning voor bedrijven in nood. Tot nu toe is van al die mooie beloftes maar bitter weinig terecht gekomen. Wel is er overal politie, en worden helikopters en drones ingezet om ongehoorzame burgers te betrappen en flink te bekeuren. Er wordt gesproken over een opsporings-app in de smartphones van Covid-positieve mensen. Chinese toestanden…

De huidige crisissituatie in Italië is niet enkel sanitair en economisch. Deze crisis betreft ook het democratisch functioneren van de staat en de vrijheid van de burgers.

Over de auteur

Eric Jan Kamp
Woont en werkt als arts in Italië. Eigenaar van lindecentecritico.blogspot.it met Maria Clelia Mollica

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
30 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hier moet veel meer aan de hand zijn, als een simpel verdrag van vriendschap.
Laten we in Nederland zo snel mogelijk beslissen, om uit de EU te stappen.

NEXIT liever vandaag dan morgen.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

ja, daar ben ik het volledig mee eens. Dit soort vrienden heb je niet nodig.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Politieke Correctheid kost veel, heel veel mensenlevens.
In de VS riepen deugbrigades op om naar Chinese wijken af te reizen om Chinees nieuwjaar te vieren. Met name in New York werd dat een daverend succes.

Reizigers uit China controleren op een virus en eventueel eventjes in quarantaine plaatsen, is iets heel anders dan alle Chinezen uitroeien. Zo’n beetje alle Aziatische buurlanden van China wisten dat trouwens. Zij controleerden reizigers uit China zonder ze te vermoorden.
Het kan dus echt; logisch nadenken zonder genocides. Sterker nog, dit beleid redde heel veel Chinezen het leven. Want zo hielden landen als Taiwan (6 corona-doden) corona onder controle. Ook China zelf heeft corona bestreden door hele regio’s in quarantaine te plaatsen.

Politieke Corruptheid is dodelijker dan roken en corona samen.
Ook vele andere discussies worden vertroebeld door de combinatie van laster, censuur, dictatuur en terreur die we “Politieke Correctheid” noemen.
Kritiek op de islam is geen racisme.
Kritiek op de sharia is geen racisme.
Kritiek op immigratie is geen racisme.
Eisen stellen aan immigranten is geen racisme.

Juist in landen als Suriname, Marokko, Turkije is dat allemaal wèl mogelijk, zonder racisme-troef. Precies zoals Chinezen testen op corona mogelijk is in China.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Meer dan 11.000 doden telt alleen al de regio Lombardije en het einde is nog lang niet in zicht. ”
De bevolking van Italië bestaat voor 22 % uit 65 plussers tegen 18 % in Nederland en 10 % in China. Dat verklaart gedeeltelijk het hoge dodenaantal.
Wat betreft de warme banden met China: in 1977 waren de communistische partijen van Italië, Frankrijk en Spanje de grondleggers van het eurocommunisme. Toevallig ook dezelfde landen als nu…ook geregeerd worden door socialistische partijen: in Spanje PSoe-Podemos, in Frankrijk LREM ( bestaat voor driekwart uit socialisten en voor de rest uit overgelopen Republicains zoals Juppé en Le Maire) en in Italië De Vijfsterrenbeweging, een soort anarchisme in neoliberale presentatie.
De geschiedenis herhaalt zich….

Gee
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

De dodenaantallen tijdens griepperiodes , vooral onder de ouderen, zijn in Italië regelmatig hoger dan andere Europese landen volgens dit onderzoek. https://www.ijidonline.com/article/S1201-9712(19)30328-5/fulltext

R. Civile
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gee

Griep en corona kunt u in geen enkel opzicht met elkaar vergelijken. Ze hebben hoogstens wat symptomen met elkaar gemeen niet meer dan dat. Het opzettelijk niet massief, zelfs bij verdenking, testen, dat zelfs te frustreren zou iedereen moeten alarmeren wat competentie betreft.

R. Civile
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

U moet zich voorstellen dat wij in Nederland nu officieus zo rond de 14.500 – 15.000 doden zitten. Dat terwijl we in dezelfde tijd bijna corona vrij hadden kunnen zijn en nu langzaam aan zonder al teveel risico op hadden kunnen starten.

Richard
Richard
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wie het politieke proces van Europa en China volgt kan eigenlijk niet om de conclusie heen dat deze continenten politiek gezien steeds dichter naar elkaar toegroeien. Dat er een moment komt dat de socialisten van beide continenten elkaar in de armen vallen is denk ik een logische consequentie van een mondiaal politiek proces waarin de socialisten op dit moment aan het langste einde aan het trekken zijn.

Met de jaren heeft het individu steeds meer soevereiniteit en vrijheid af moeten staan aan de overheid. Met recht kun je zeggen dat de totalitaire Staat der Nederlanden een ‘from the cradle to the grave’ overheid heeft dat steeds meer de levenswandel van het individu bepaald. Nederland vervolgens moet steeds meer soevereiniteit en vrijheid afstaan aan Europa. In beginsel betekent dit dat het individu via de imaginaire orde Nederland steeds meer soevereiniteit en vrijheid moet afstaan aan een groter politiek bureau dat beetje bij beetje opschuift naar het éénpartijstelsel, het chinees volkscongres.

Therry Baudet ziet het mijn inziens goed dat er sprake is van kartelvorming, dat via kartelvorming en ordinaire politieke corruptie (onder het mom van politieke correctheid), de Nederlander steeds meer terrein verliest en gedwongen wordt soevereiniteit en vrijheid af te staan. Mijn bezwaar tegen Baudet is dat ik geen Nederlander ben maar een individu.

Baudet en Wilders zijn representanten dat zich verzet tegen dit politiek proces, daar ben ik heel blij om, dit corrumperende partijkartel verdient een alternatief, een partijkartel dat doorbroken moet worden. Krachten moeten gebundeld worden via het individu, niet het Nederlanderschap.

Carthago
Carthago
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Top artikel ,dank hiervoor.
The fate of all mankind ,I see ,is in the hand of fools.( king Crimson )

Alex Delarge
Alex Delarge
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het zijn de gruwelijke gevolgen van politieke correctheid,globalisering,Europese Unie en de zogenaamde progressief beweging.
In navolging van de USA zal ook in Europa het rottende en stinkende moeras leeggepompt moeten worden.

R. Civile
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als halve Italiaan zijnde, jaarlijks in Albenga, Ligurie te vinden, gaat wat er gebeurd me natuurlijk zeer aan het hard. In de wat abstractere zin, mede-eigenaar/Partner van een onderneming die zich met crisis management en risk consultancy bezig houd, hadden wij in December al enige aandacht voor iets dat in Wuhan zich afspeelde waarbij mensen letterlijk dood in de straten en huizen lagen.

De Chinese instelling kennende, die van nooit het achterste van je tong laten zien, eer, gezichtsverlies, begrepen we de enorme terughoudendheid wel. Tot we die ene boodschap via Telegram kregen, iets wat best uitzonderlijk is, van een contact die ons uitlegde wat er aan de hand was. Een onbekend agressief virus dat mensen klaarblijkelijk binnen 24 tot 48 uur doodde. Bijzonder besmettelijk en onnavolgbaar. Sommigen stikten gewoon en andere lieten weer griepachtige verschijnselen zien. De onnatuurlijke vele doden startte de Chinese ‘cover’ machine.

De rest is u bekend. Er volgen hier in Nederland vele, er totaal niet toedoende discussie, vooral door Mark Rutte/VVD/Ambtenaren/Influencers opgestart om toch maar vooral de voorbeeldige rol van Mark Rutte te benadrukken. Die rol is duidelijk. Achteroverleunend afwachten, statig vertellen ‘de realiteit is zo snel dat het ons heeft ingehaald…’ en de grootste ‘fuck up’, die Mark Rutte Nederland kan toebedelen is de volgende;

Met een stalen gezicht vertellen dat hij zou gaan doen aan ‘Hurd Immunisation’. Een wereldwijd standaard protocol dat onder strikt gecontroleerde condities en protocollen word voorbereid, opgezet, uitgevoerd en gedocumeteerd. Een experiment 17.7 mln mensen opzettelijk bloot te stellen aan een bewezen dodelijk virus. Waarvan inmiddels was bekend dat er mensen waren die een tweede maal door corona waren besmet.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  R. Civile

R.Civile@ De Hurd Immunisation aankondiging , dat was de echte Mark Rutte zoals ie is. En het zou mij niet verbazen dat het met de medewerking van zijn vriendje J. Kelder zou zijn.

Martine
Martine
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

China het paard van Troje/ de wolf in schaapskleren in Italië en de rest van het westen. Eén en al inpalming en je stond er met je gezonde verstand bij en keek er naar. Het mag duidelijk zijn dat China de zwakke positie van Italië probeert uit te buiten en dat zelfs de paus hierin mee gaat. Dat de paus puur symbolisch is en er een andere politieke agenda op na houdt is erg plausibel. Maar als men zo makkelijk met elkaar steeds meer eensgezindheid creëert onder het mom van solidariteit en wij steeds meer onze democratie verliezen, hoe dichtbij is een totalitaire staat dan die gecontroleerd wordt door technologie?

Het westen heeft China nooit echt bekritiseerd over het schenden van mensenrechten, het overtreden van regels en altijd maar handel gedreven. Daarnaast is er ook een grote illegale afzetmarkt/ doorvoermarkt in Italië vanuit China bij de haven van Napels. Als we goed willen doen zouden we China verantwoordelijk moeten houden voor het late melden van het virus en in de toekomst een andere objectievere houding moeten aannemen bij het zaken doen met hen. China’s economie draait nu weer. De rest van de wereld licht stil. Het lijkt erop dat China zich steeds meer een weg inkruipt in het westen met het opkopen van bedrijven en met het 5G netwerk en noemt Europa naïef. Ze hebben helaas gelijk.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een geweldig artikel. De situatie in Italië heeft dezelfde onlogische en nalatige symptomen als in Nederland. Echter in veel ergere mate.
Ik wens u veel sterkte.

Frank
Frank
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In Nederland zond het Jeugdjournaal ook een “geen Chinezen pesten” item uit. Terwijl de Chinezen in Nederland al bang waren voor het virus door de berichten uit China.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frank

Toen ministe Bruins werd gevraagd, ergend half februari, waarom er geen stop op Chinees toerisme naar ons land kwam, hakkelde hij verontwaardigd:
“maar dat is discriminatie, dat mag niet”
Wat is er in hemels naam in onze westerse samenlevingen voor zelfdistructie gekte aan de gang.
Maakt een overdaad aan materiele welvaart, dat mensen hun zelfverdedigings- en overlevingsinstinkt kwijt zijn geraakt?

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat deze column verplichte kost moet zijn voor ons koningshuis EN de voltallige regering met inbegrip van de volksvertegenwoordigers.
Wat schandalig heeft die Italiaanse regering gehandeld. En dan ONS de maat willen nemen en eurobonds door de strot duwen omdat ze zelf niet in staat zijn een land en een economie te laten draaien.

P.Thijssen
P.Thijssen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Raar dat geen enkele Chinese vooraanstaande mensen dit virus gekregen hebben in Benin of Shanghai ?

Eric Jan Kamp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.Thijssen

Hebt U dit bericht rechtstreeks van de chinese regering vernomen, of via de WHO?

Arie
Arie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.Thijssen

Geen idee, zijn daar concrete cijfers van?

Maar al zou het zo zijn dan zou het ook niet zo heel raar zijn. Het is vaak zo dat vooraanstaande mensen beter zijn in het vermijden van problemen. Ze zijn vaak beter geïnformeerd over dreigingen, beter beschermd, betere voeding, sneller toegang tot medicijnen en behandelmethoden, etc. Zelfs een verplichte quarantaine is beter vol te houden in een groot vrijstaand en ommuurd huis dan in een sloppenwijk.

R. Civile
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.Thijssen

Is ditzelfde vreemd genoeg in Nederland ook niet het geval?

Rienus
Rienus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een artikel waarin fijntjes wordt aangegeven hoe groot de chaos is. In Nederland wordt Rutte kritiekloos op de buis en in de rest van de media geprezen om zijn ……………. eh ja wat eigenlijk? Ook hier werd in het begin de allertheid van FVD als paniek zaaierij weg gelachen. Ook hier worden we gegijzeld door een RIVM dat werkelijk vanaf het begin de zaak vreselijk onderschatte. Notabene Lubach eindigde zijn seizoen met een item over de WHO en China waar op zeldzame wijze de vinger op de zere plek werd gelegd. China wil het stokje overnemen van de USA. Dat is niet iets om blij van te worden. En wat als vanouds overblijft is dat er haast geen correcte mensen meer zijn die niet bezwijken voor wat centjes.

Jan de Jong
Jan de Jong
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En ter aanvulling: zoals Rutte in Nederland is Conte in Italië populairder dan ooit…

Eric Jan Kamp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan de Jong

Dat is tevens een der gevolgen van de Corona-besmetting…

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Eric Jan Kamp

Ja, iets met hersencellen die ook onder corona te lijden hebben.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De gele gevaar is terug van (niet) weggeweest. Italië, de derde economie van Europa maar ook de meest chaotische land met sinds de WO2 de meeste regeringen die meestal maar een kort leven hebben is nu een makkelijke prooi voor China en Rusland die het land proberen nog meer te destabiliseren nu een aantal landen de financiering blokkeren. China komt nu als een grote vriend in nood om haar invloed in Italie te vergroten. China doet wat zij ook in de ontwikkelingslanden doet, hulp bieden door financiering die de facto overnemen van bedrijven betekent. In nood is snel een vriend gevonden al is dat maar voor kort termijn. En dat China communistisch is maakt niet zoveel uit want Italië kent het communisme net zo als fascisme nog goed uit haar geschiedenis. De communistische trekjes neemt Conte kennelijk snel over. De Italianen zien China niet als een vijand zoals nu Nederland en Duitsland ten onrechte bestempeld worden. Hoe groter de Chinese invloed wordt hoe groter de kans dat Italië de EU rug toekeert. Het einde van de EU is dan nabij.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De EU blijkt steeds meer een penningmeester te zijn die sluist geld van de rijkere oorden naar de armere zonder naar de oorzaak te kijken laat staan controleren. En steeds worden nog arme landen toegevoegd. Niet iedereen wordt dan rijk maar iedereen wordt arm. Dat heeft het communisme ook na 40 jaar al eerder bewezen.

Daniel
Daniel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Yuri Bezmenov adresseerde tijdens zijn landurig interview in 1983 met Edward Griffin duidelijk het probleem van deze linkse en blinde dwazen en noemde hen usefull idots. “They think that they will come to power. That will never happen, of course. They will be lined up against the wall and shot. But, they may turn into the most bitter enemies of Marxist-Leninism when they come to power. … The moment they serve their purpose, all these useful idiots are used, either be executed entirely, or exiled or put in prison.”
Zo zal het – terecht – aflopen met degenen die een maatschappij destabiliseren en in een crisis storten. En dat is maar goed ook.

Sandro
Sandro
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geachte heer Kamp,
ik ben een in Nederlands Limburg geboren en getogen Italiaan. Ik ben er trots op Italiaan te zijn maar ook om in Nederland te zijn opgegroeid. Desalniettemin, ben ik in 1993 naar Italie vertrokken waar ik sindsdien leef, woon en werk. Er zijn inderdaad velerlei facetten van de italiaanse samenleving, uit het oogpunt van de “noordelijke” landen gezien, die verbeterd dienen te worden, vaak zijn het dingen die diep in de sociale struktuur van het land en de cultuur verankerd zitten en die je niet zomaar van vandaag op morgen kunt veranderen. Ik ben het grotendeels eens met uw artikel, maar niet met alles. Minister President Giuseppe Conte is geen alleenheerser, geen Kim Jong Un of Putin, hetgeen hij zegt, en de door u zo bekritiseerde decreten, worden niet door hem zelf opgesteld maar door de regering waarvan hij aan het hoofd staat. Zelf zou ik ook voor een nauwere samenwerking zijn met de oppositie in dit soort situaties maar, zoals u zelf zult weten, is er met deze oppositie, die niets anders doet dan kritiek uiten, populistische kreten uitkramen en voorstellen doen waarvoor geen financiering is en de regering van alle kanten aan- en afvalt, of had u nu, in deze situatie, liever een centrum-rechtse regering onder leiding van Salvini, Meloni e Berlusconi gezien? Kijk naar de Provincies waar deze aan de macht zijn en/of zijn geweest in de afgelopen jaren en helaas de ramp en chaos die ze er nu achterlaten. Altijd de borst naar voren en de roep naar onafhankelijkheid en zelfbestuur, dat ze inderdaad veelal hebben kunnen uitoefenen en zie daar de resultaten. Kijk ook eens naar Report op Rai3 (of op Raiplay in streaming) en bekijk de politiek van centrum-rechts. Italie heeft veel fout gedaan maar heeft net NU eenheid nodig en geen tweedracht.

Eric Jan Kamp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sandro

De economische, fiscale, culturele en sociale structuren van Italie zijn aan het land uniek, zoals ieder europees land uniek is. Een grote familie met ieder lid zijn eigen karakter. De pogingen om die verschillen glad te schaven volgens duits patroon en onder een munt zaaien onenigheid, armoede en afgunst. Die ellende was voorspelbaar toen Romano Prodi besloot de Lire weer in het Europees Monetair Stelsel onder te brengen (1996), zichtbaar en voelbaar sinds de invoering van de Euro. Italie had nooit in de eurogroep moeten binnenstappen. Maar die kapitale fout te moeten toegeven is iets wat meneer Prodi en zijn vrienden nooit zullen doen, want hun geloofwaardigheid jegens de kiezer, in stand gehouden door de MSM, zou dan totaal verloren gaan. De huidige italiaanse regering is niet gedragen door de kiezer, die in lokale, regionale, landelijke en europese verkiezingen steeds zijn voorkeur voor een centrum rechtse coalitie had uitgesproken. De Lega gouverneurs die Lombardia en Veneto besturen, hebben tijdens vele jaren voldoende aangetoond betrouwbaar en capabel te zijn. De corona ramp is plotseling als een bom in Bergamo, Brescia en omgeving ontploft, en natuurlijk zijn er fouten gemaakt, vooral in voorbereidingen. Maar U weet natuurlijk ook hoe het gezondheidssysteem in heel het land in de afgelopen decennia door bezuinigingen half uitgekleedt is. Het nu alle schuld in de schoenen schuiven van Attilio Fontana en Luca Zaia is deel van een vuil politiek spelletje waar het linkse front zeker niet voor schuwt. En wat dacht U, dat als Corona in Firenze, Bologna of Napels ontploft zou zijn, dat daar minder ravage plaatsgevonden zou hebben?
In het italiaanse parlament is er geen draagkracht voor ESM, dus wordt het parlament niet geinterpelleerd, en Conte blijft gewoon
zitten

30
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x