Het ongelijk van de fascismeschreeuwers

Blindheid voor problemen massa-immigratie en islamisering

Erik van Muiswinkel tijdens Oudejaarsconferentie 2018

Titelfoto: Erik van Muiswinkel tijdens Oudejaarsconferentie 2018. Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal Balboa Baggins

De meeste van ze heb ik inmiddels geblockt, of ze hebben mij geblockt: de fascismeschreeuwers van het politiek-correcte front. Dat is lekker rustig. Een vreemde verzamelplaats, die policor gemeenschap. Neocons als Joshua Livestro en gristelijke linksradicalen die zich vermommen als liberalen zoals Ewout Klei.

Manipulatieve jaren-zeventig-idealisten zoals “wetenschapper” Leo Lucassen, voormalig opper-Zwarte Piet Erik van Muiswinkel of de zanger van het “De EU is eeuwige Vrede”-lied Dirk Jan van Baar. Ze hebben het maar goed samen!

Critici monddood maken

Dit bonte gezelschap van enkele tientallen verdwaalde geesten heeft zich verenigd – wellicht omdat ze onder de oppervlakte weinig gemeenschappelijk hebben – met slechts één doel voor ogen: de bestrijding van het vermeend fascisme. Dit menen zij te herkennen in een ieder die pleit voor een gezond verstand immigratiebeleid of die de uitpuilende machtsdroom van de EU een beetje kritisch bekijkt. Telegraaf-verslaggever Wierd Duk is hun favoriete doelwit, maar ze vergrijpen zich ook graag aan satiricus Arthur van Amerongen, of aan diens volgers. Allemaal fascisten!

Botsende beschavingen

Niemand zal ontkennen dat de sfeer in West-Europa minder aangenaam is dan pakweg twintig jaar geleden. Onder druk van een door de elite opgelegde massa-immigratie en een volstrekt falend integratiebeleid is de sfeer tussen de bevolkingsgroepen verziekt. Ik heb ook het idee, dat veel mensen veel meer opgesloten zitten in hun eigen groepsidentiteit dan vroeger. Zoals Huntington voorspelde begin jaren negentig heeft de globalisatie ertoe geleid dat er een beschavingsoorlog kwam niet tussen landen, maar ín landen. Een oorlog tussen botsende beschavingen. Alleen al dit gegeven zou aanleiding moeten zijn ons te bezinnen op het immigratiebeleid, in plaats van geobsedeerd een ieder met een onwelgevallige mening als “fascist” te framen.

Islamisering

Bij de botsing tussen culturen en beschavingen komt nog een specifiek probleem dat door de westerse elites volstrekt onderschat is: de moeilijkheid, zo niet onmogelijkheid, van het inpassen van de islam in een Westerse samenleving. Uiteraard is dit niet een oordeel over de individuele islamitische migrant. Wel een eerlijk benoemen van de problematiek die voortkomt uit een omvangrijke immigratie uit islamitische landen.

Wishful thinking

In een interessant interview van het blad Israel Hayom met Ayaan Hirsi Ali in 2014 – nog voor de golf van islamitische aanslagen in West-Europa – zei Ayaan fascinerende dingen over die ontkennende houding van de westerse elites, waar het de problematiek van de islam betreft. Op de vraag waarom wij (het Westen) zo naief zijn antwoordde Hirsi Ali: “This is not naivete anymore. This is called wishful thinking. They say that Islam is a religion of peace and compassion, but that is what we want, that is what it should be, it’s not what it is. There’s a difference. We’re just not being realistic.”

Verschillende soorten extremisme

Ook op de vraag wat West-Europa de komende jaren te wachten staat als gevolg van de massa-migratie uit islamitische landen bij een probleemontkennende houding, gaf Ayaan Hirsi Ali toen een interessant antwoord:
It is so clear what is going to happen. All these countries that are now condemning Israel will find themselves in exactly the same position as Israel. Some countries more than others. They will have young populations that are having many more children than they are, who are high on this doctrine of death. They will be faced with completely revamping their ideas and ideals. You can already see in countries like England, where the Islamist population is very big.”

There is another problem that Europe will face: Traditionally, they have an extreme right wing, as in racist, as in white supremacist, anti-Semitic, anti-immigration, anti everything, and they are violent too. You will have the European community caught between two extremes, the Islamist violence on one side and the white supremacist violence on the other. The established politicians, on either the Left or the Right, will have nothing to say.”

Een haast profetische voorspelling. Overigens vergat Ayaan om naast het islamitisch extremisme en extreemrechts nog een derde soort extremisme te noemen, die niet minder gevaarlijk is: extreemlinks.

Rancune

In de jaren dertig van de vorige eeuw was er hoofdzakelijk sprake van één type extremisme, namelijk fascisme, met het Duitse nazisme als venijnige variant. Hoewel je toen ook links extremisme had en het een eeuwige discussie is, of Hitler en Mussolini nu “rechts” of “links” waren. Nu zien we dus drie soorten extremisme opkomen: islamitisch extremisme, extreemrechts en extreemlinks. De laatsten noemen zichzelf antifacisten en zijn door hun gewelddadigheid in levende tegenspraak met zichzelf. De hoofdoorzaak van deze ontwrichting lijkt te zijn, een falend immigratie- en integratiebeleid en de groeiende rancune daarover. Met als beklemmende gemeenschappelijke noemer van alle stromingen, hun antisemitisme.

Rancune is de psychologische bron voor extremisme weten wij dankzij Menno ter Braak, Nederlands bekendste antifascistische intellectueel van het Interbellum, die zelfmoord pleegde bij de inval van Nazi-Duitsland.

Driekoppig

Het zal de lezer duidelijk zijn dat de problematiek van een driekoppig opkomend extremisme in Europa niet eenvoudig opgelost kan worden. In Nederland is dit overigens beter onder controle dan in Zuid-Europa, wat vermoedelijk aan de relatieve sterkte van onze economie en verzorgingsstaat te danken is. Geen reden om onszelf rijk te rekenen. Ook in Nederland zijn aanslagen geweest (Van Gogh) en talloze pogingen tot aanslagen. In Frankrijk, België en Engeland is de situatie nóg somberder.

Bindend

Mij lijkt in ieder geval dat het gezond verstand dicteert dat we de komende jaren de immigratie sterk moeten beperken en ondertussen werken aan een betere integratie van de migranten die in de afgelopen decennia gearriveerd zijn. In de hoop zo een meer harmonische samenleving te bewerkstelligen, waar naast culturele verschillen (die in mijn ogen niet negatief hoeven te zijn) ook een sterk bindend element zal zijn. Wellicht dat een herwaardering van de natiestaat hieraan kan bijdragen.

Hoe het ook zij, andersdenkenden uitmaken voor fascist is compleet zinloos en vaak een teken van gebrek aan inhoud. Ook bij zogenaamde “intellectuelen”!

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
11 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Juanito
Juanito
4 jaren geleden

De ideologie van de Merkels, Muiswinkels, Macrons en andere Modale Malloten is dood, morsdood. Ze voeren een zuur en kansloos achterhoede gevecht. Dat weten zij zelf ook wel, maar de verongelijktheid van hun vergane moraliteit houdt ze nog even op de been. Tot hun definitieve val zullen zij nog veel schade aanrichten. Opperbaas mouftie Merkel zal tegen die tijd gevlucht zijn naar haar adresje in Paraguay.

ni28
ni28
4 jaren geleden

Een binden element is ver zoek als de nieuwkomer dominantie gevolgd door acceptatie prefereert boven de integratie. Islam kent geen scheiding tussen kerk en staat en is niet verenigbaar met een andere religie. Dat staat garant voor parallelle samenlevingen zoals wij die nu al kennen.

Marjo
Marjo
4 jaren geleden

Fascisten zijn juist die mensen die de hele ellende van de laatste jaren veroorzaakt hebben door maar de ellende te blijven importeren ,en dat is alles wat links steunt. Je zou je als burger moeten schamen dat je dit soort geimporteerde ellende over een heel continent uitkots en dan ook nog toe kan juichen en steunt. Ben blij dat Italy Oostenrijk en Hongarije de loper uitgerold hebben om De Fascisten die dit veroorzaakt hebben te stoppen. Hoop dat Merkel niet de kans krijgt om onder haar gemaakte ellende uit te komen zonder bestraft te worden. Overal waar Dictators neergehaald zijn,zijn ze berecht en dat moet met haar en Marcon ook gaan gebeuren.

karton
karton
4 jaren geleden

@ ni28.
De islam is géén geloof maar een wrede, intolerante en gewetenloze ideologie.
De aanhangers daarvan zullen nóóóóit integreren of samengaan met andersdenkenden; volgens hun heilige schrift moeten andersdenkenden zelfs gedood worden.

Henny Keur
Henny Keur
4 jaren geleden

Elke generatie maakt fouten en zou daaruit lering moeten trekken. Een belangrijke factor daarbij is dat algemeen gesproken de afkomst niet verloochend kan worden. Dat is een feitelijke situatie en door deze te ontkennen of te negeren is vragen om onoplosbare problemen.
Een individu kan zelf beslissen of hij of zij zich wil aansluiten bij een andere ‘identiteit’. Is dat het geval, dan is er alleen nog het punt van acceptatie door die cultuur. In Nederland en de meeste Westerse landen is die integratie nooit een groot probleem geweest en hulp bieden om te integreren ook niet. Dus daar is geen probleem.
Als echter culturen kunstmatig worden gemixed, waarbij de nieuwkomers hun eigen cultuur en gebruiken, maar ook gebruikelijke gedrag temidden van de bestaande beschaving blijven uitoefenen en dit zelfs rechtens opeisen om te kunnen doen en aan de bestaande cultuur dwingend willen opleggen, dan is er een werkelijk groot probleem. Dan moet de bestaande cultuur zichzelf gaan verloochenen, wat dus niet kan, en ontstaan er conflicten die niet oplosbaar zijn.
Dit alles heeft totaal niets te maken met het opvangen en helpen van ontredderde mensen, die op de vlucht zijn voor vervolgingen en oorlogsgeweld.
Economische problemen zijn van een geheel andere orde. Die moeten in eigen regio worden opgelost. Als je de oplossing daarvoor in een andere regio aanbiedt, kun je wellicht de welvaart verbeteren, maar niet het welzijn. Dat is immers het eigene van je herkomst, je volksaard.
Zolang regeringsleiders niet het beetje normale verstand hebben hoe de mens functioneert, hetgeen je uit de historie kunt leren maar die liever negeert of aanpast met ‘wishfull thinking’, dan wordt het niet wat en staat deze beschaving op springen.

Jasper
Jasper
4 jaren geleden

Heel aardig stuk, behalve waar je de drie stromingen anti-semitisme verwijt. In mijn ogen is dit voornamelijk voorbehouden aan de islam in Nederland. Ik heb , om maar wat te noemen, Geert Wilder of de heer Baudet nooit EEN woord negatief horen spreken over onze joodse medeburgers, in tegendeel.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden

Ik heb het (on)geluk gehad om in mijn gehele middelbare schooltijd en studie door veelal linkse docenten gewaarschuwd te worden voor de gevaren van de totalitaire overheid en haar trawanten. Signalen waren autoritaire structuur, paternalistisch en masculien, anti-democratisch, archaische symboliek, een onbetwiste leider, knopploegen, geweld tegen tegenstanders, tegen de individuele vrijheden, uniformiteit, antisemitisch, willekeur, ongelijkheid tussen man en vrouw, raszuiverheid en oorlogszuchtig. Et voila, zie hier de pijlers van de (politieke) islam.

"Buurman Bazarov"
"Buurman Bazarov"
4 jaren geleden

Bij de botsing tussen culturen en beschavingen komt nog een specifiek probleem dat door de westerse elites volstrekt onderschat is: de moeilijkheid, zo niet onmogelijkheid, van het inpassen van de islam in een Westerse samenleving.

Ik denk dat het een ideologisch probleem is – onze samenleving is gebasseerd op humanistische waarden: aleen het individu telt, en culturele aspecten of groepsgedragingen spelen geen rol.

De polarisatie is bijna altijd te herleiden tot “cultuur doet er wel toe” versus “cultuur doet er niet toe”. Voor dat laatste standpunt is overigens het handigste argument dat cultuur niet bestaat. Tot Maxima aan toe “maar DE Nederlander bestaat niet”.

De opgave voor iedere democratie lijkt mij – organiseren dat belangen op een vreedzame manier kunnen strijden om dominantie (via debat). Maar ook… en dat is volledig strijdig met het humanisme… (sub)culturen zullen strijden om dominantie. En dat laatste is in onze samenleving volledig ondoordacht en ongeregeld. Terwijl het relevanter is dan ooit.

Dus ik denk niet dat de elitie iets onderschat heeft of over het hoofd heeft gezien. Ik denk dat hun ideologie (humanisme) tekortschiet. Er is MEER dan het individu. En daar moeten we het over hebben.

Maenhout
Maenhout
4 jaren geleden

In de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw was het in West-Europa ook niet zo gezellig hoor. Ook toen leefden we met (linkse) terreur van IRA, ETA, RAF, PLO enz, en hier te lande ook de Molukkers. En er was veel werkloosheid, armoede en vervuiling, zij het in het Verenigd Koninkrijk meer dan hier. Wat dat betreft is er een hoop verbeterd – jammer dat dat meteen verkwanseld wordt aan asieleisende sprinkhanen, dat extreem-links ongestoord haar gang kan gaan, en dat regeringen steeds meer totalitair worden zonder de werkelijke onderliggende problemen te willen oplossen.

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
4 jaren geleden

Fascisme is bedacht door de Italiaanse Socialist en filosoof Giovanni Gentile, kameraad van Marxist Mussolini. Fascisme deelt dezelfde uitganspunten als socialisme en communisme: het belang van het collectief, de staat is het enige wat telt, het individu is hieraan ondergeschikt. Blijkbaar is dit totaal onbekend bij linkse elite…..

Ben
Ben
4 jaren geleden

Een eigen gelijk dat drijft op aannames en niet op feiten is geen gelijk.

11
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x