Soros-fan Judith Sargentini wil Hongarije in de ban doen

Selectieve verontwaardiging en hypocrisie

Judith Sargentini, lid EP voor GroenLinks en rapporteur over Hongarije.

Titelfoto: Judith Sargentini, lid EP voor GroenLinks en rapporteur over Hongarije. Bron: Tweet @JudithinEuropa

 

 

 

Judith,

Het ei is gelegd en omvat 26 pagina’s. Je rapport over Hongarije ligt nu bij het Europese Parlement, dat er tot 15 mei amendementen in kon aanbrengen. En in september wordt dan gestemd over het eventuele opstarten van een artikel 7 procedure tegen Hongarije. Daarmee kan een land dat bepaalde principes over democratie en rechtsstaat schendt tijdelijk worden geschorst als EU-lid.

In feite wordt de geloofwaardigheid van die hele procedure op voorhand al onderuit gehaald door het feit dat juist jij dat rapport mocht opstellen. Van een rapporteur mogen we namelijk veronderstellen dat hij/zij in enige mate objectief is.

Maar dat ben jij niet. Jouw naam staat op die lijst van Reliable allies in the European Parliament, opgesteld door de schimmige Open Society Foundation van de (laat ik een voorzichtig adjectief gebruiken) omstreden miljardair George Soros. Van jou valt dus geen objectieve rapportage te verwachten in deze kwestie.

Soros-adept

Hongarije komt er in jouw rapport niet best af. Het land zou vluchtelingen slecht behandelen, de eigen bevolking structureel benadelen, rechten van minderheden negeren, de persvrijheid zou ingeperkt worden en er zou sprake zijn van corruptie. Kortom; Hongarije zou de Europese waarden aan zijn laars lappen. Van een Soros-adept valt uiteraard niet meer te verwachten dan een tirade over Hongarije die de rest van Europa buiten beschouwing laat. Maar over die rest valt ook wel iets op te merken, Judith.

Schijnheilige woorden

Vorig jaar sprak je nog mooie woorden over humane behandeling van vluchtelingen. Maar inmiddels zitten in de Griekse kampen nog steeds duizenden migranten vast. Als schaakstukjes in een ranzig politiek spel. Die sliepen dit jaar voor de derde winter op rij in onverwarmde tenten. Sanitair, voedsel, kleding, medicijnen, het ontbreekt ze aan àlles. Ik besef dat een politieke oplossing tijd kan kosten. Maar Brussel zou toch op zijn minst kunnen zorgen dat deze mensen intussen voorzien worden van basale levensbehoeften? Nee, Brussel laat ze verrekken. Laat je schijnheilige woorden over Europese waarden dus maar achterwege, Judith.

In Nederland moeten mensen acht jaar wachten op een woning. Maar iedere Syriër die binnenkomt, is binnen anderhalf jaar gehuisvest. In Duitsland zijn zelfs huurders hun huis uit gezet om plaats te maken voor vluchtelingen. In Duitsland wordt vluchtelingen toegestaan in bigamie te leven; de eigen burger wordt daarvoor beboet. Over structureel benadelen van de eigen bevolking gesproken.

Gemuilkorfd

In Slowakije en Roemenië is het Hongaarse minderheden inmiddels verboden hun eigen taal te spreken (wat wel een voorwaarde was voor toetreding). In Spanje werd de roep om meer vrijheid van de Catalanen gesmoord met grof geweld en politiek-economische repercussies.

En conform jouw Europese waarden had Duitsland natuurlijk al lang een artikel 7 procedure moeten ondergaan. Daar zette de bondskanselier het verdrag van Dublin uit, liet honderdduizenden migranten ongecontroleerd in het land, overtrad daarbij de grondwet en negeerde het parlement. De pers werd gemuilkorfd en de politie kreeg orders om criminele asielzoekers niet te vervolgen en vooral: te zorgen dat dat niet uit zou lekken. De burger mocht de waarheid niet horen. Hoezo Europese waarden?

Selmayr

Net zo schandalig ging het in Brussel zelf toen Jean Claude Juncker in februari de Duitser Martin Selmayr benoemde tot adjunct-secretaris-generaal en hem vervolgens terstond promoveerde tot secretaris-generaal, met voorbijzien van alle correcte procedures die hiervoor staan.

Nepotisme, corruptie, geef het maar een naam, evenals het gesprek dat Juncker voerde met George Soros – achter gesloten deuren, wel te verstaan.

Corruptie

In feite had het Europarlement de Europese Commissie voor deze zaken naar huis moeten sturen. Dat gebeurde niet. Waarom niet, Judith? Gelden de Europese waarden niet voor de Commissie? En het gebeurde ook niet toen de Europese Commissie de vergunning voor het gebruik van de door Monsanto geproduceerde zwaar omstreden onkruidverdelger glyfosaat wederom verlengde. De handelwijze van Duitsland wekte het vermoeden van corruptie in het kwadraat.

De Duitse minister van landbouw stemde in Brussel, tegen de afspraken met zijn eigen regering in, plotseling voor een verlenging van de vergunning voor glyfosaat. Bondskanselier Merkel mompelde “dat dat niet nog eens mocht gebeuren”, maar deed niets. Want op dat moment was het Duitse Bayer bezig met de overname van Monsanto. Het ging om heel veel geld. Dus de afspraken en Europese waarden moesten even wijken. Werden, conform jouw eigen woorden, aan de laars gelapt.

Hypocriet

Kortom, Judith: je kunt wel roepen dat één van de ramen van het Europese huis smerig is, maar op veel van de andere ramen zit nog meer viezigheid. Schrijf dààr maar eens een rapport over. Zit niet te mekkeren over Hongarije, terwijl je die andere landen niet aanpakt. Je selectieve verontwaardiging is hypocriet.

En regel trouwens eens een artikel 7 procedure voor Brussel zelf.

Want daar zit inmiddels zoveel vuil op de ramen, dat ze compleet ondoorzichtig zijn.

Doe de groeten aan George Soros,

Lettie

Over de auteur

Lettie Verburg
Lettie Verburg
Altijd dwalend tussen hoop en vrees, zekerheid en twijfel, vreugde en verwondering. Door links betiteld als populiste en beschouwt dit als een erenaam.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
10 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Haksteeg Anton
Haksteeg Anton
4 jaren geleden

Sargentini pakt het enige land aan dat op de juiste manier handeldf. Het wenst zijn burgers te beschermen en in feite mag dat niet vind zij. Dat mens moet (ze is ongekozen zoals velen in de EU) weg gestuurd worden zeker als ze ook nog door Soros “bijgespijkerd” wordt en dan een eerlijke opinie over Hongarije hebben? het is om je dood te lachen als het niet zo ziek was. Weg met de hele zgn. EU top het deugt totaal niet daar. Het zijn oplichters.

karton
karton
4 jaren geleden

Lees ik nou goed wat er in dat rapportje van Serpentine staat : de eigen bevolking structureel benadelen; persvrijheid beperken; politie een spreekverbod opleggen en meer van dat fraais. en dat allemaal in Hongarije ?
Toen ik ’t las dacht ik dat het rapportje betrekking had op óns landje, Nederland !!!!!

J. Feenstra
J. Feenstra
4 jaren geleden

Het is bij Groen Linkse mensen hetzelfde liedje. Zie je ze voor de eerste keer dan valt het best mee. Doen ze dan de mond open en er wordt over politieke standpunten gesproken dan komt de lelijkheid uit de poriën stromen. Fouten erkennen uit het verleden? Nooit van gehoord.

Feniks
Feniks
4 jaren geleden

Juist!
Als er iemand door de normen en waarden wasmachine moet worden gehaald hoort ondermeer Judith Sargentini daar met stip bij.
Een onbetrouwbaar persoon, een van de vele onder politici en zgn hoogwaardigheidsbekleders (lees onrendabele profiteurs en zelfverrijkers op kosten van burgers).

Juanito
Juanito
4 jaren geleden

Welke zg. “Europese waarden” gelden er eigenlijk voor de oorspronkelijke Europese bevolking, Judith?
Komen die ook nog ergens voor in jou vocabulaire?

Of blijft het in dat geval bij:
– negeren,
– doodzwijgen,
– demoniseren,
– het betalen van EU hobbies en het
– wegzetten als racisten en nazi’s ?

Ahava
Ahava
4 jaren geleden

Prachtige brief, Lettie. Spijker op z’n kop. Zorg wel dat die ‘dame’ in kwestie de brief krijgt.

jungleelephant
jungleelephant
4 jaren geleden

Als er iemand niet deugt is zij het wel!

Eric Kamp
Eric Kamp
4 jaren geleden

Zeer goed geschreven!

reinier Hogerheijde
reinier Hogerheijde
4 jaren geleden

“er komen geen terorristen met de vluchtelingstroom, is hysterie”,nou ,mevr.Sargentini , na deze en bovenstaand bericht wordt het toch een keer tijd om plaats te maken.

trackback

[…] tweet van Judith Sargentini, die zich heeft opgeworpen als opponent van Orbán en waarin ze een ‘strafexpeditie’ tegen Boedapest voorstelt: als ze al die tweederde stemmen weet te verzamelen, dan nog zal het […]

10
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x