Migranten, leugens en mensensmokkel

Het laakbare handelen van NGO's

Titelfoto bij artikel Lettie Verburg op OpinieZ.com “Migranten, leugens en mensensmokkel”

Titelfoto: NGO-schip Open Arms. Screenshot YouTube-video, kanaal Financial Times. Publicatie op basis van citaatrecht ex. Art 15a Auteurswet.

Beste NGO’s

Het is dus wéér gelukt. Nadat het reddingsschip Open Arms 19 dagen op zee rondgezwalkt had met een groep migranten, waarvan zes dagen voor de haven van Lampedusa. Daar was het schip de toegang geweigerd maar de migranten mochten in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 augustus toch van boord. Uiteraard was daar weer het gebruikelijke smerige kat- en- muisspel aan vooraf gegaan.

Want jullie, NGO’s, wisten heel goed dat Italië zijn havens definitief heeft gesloten voor migranten die over de Middellandse Zee komen. En dus ging de hele trucendoos weer open. Er mocht een acteur langskomen en vanaf het scheepsdek roepen dat de vluchtelingen snel in een paar landen opgenomen moesten worden (altijd zo makkelijk, roepen dat een ander iets moet doen). De kapitein bestookte de media met jammerklachten.

Tijdbom

De migranten verloren hun geduld en waren nerveus. De toestand dreigde te escaleren; er werd gevochten en mensen wilden overboord springen. Er was sprake van een ’tijdbom’. Pro Activa twitterde er lustig op los: de situatie was wanhopig en begon te lijken op die in een Libisch detentiecentrum. Pro Activa-voorman Oscar Camps betitelde de migranten als “ontvoerden”; een ergerlijk staaltje van omkeren van de causaliteit. En uiteraard werd Europa weer xenofobie en racisme verweten.

De situatie aan boord van het schip liep zelfs zo uit de hand, dat sommige migranten enkele dagen voor de ontscheping in zee sprongen en probeerden naar het eiland te zwemmen. “Wanhoop heeft een limiet,” twitterde Pro Activa daarbij. En ging gemakshalve voorbij aan het feit dat de organisatie dus blijkbaar niet in staat is om haar zelfgekozen heilige missie adequaat uit te voeren, en de zaak op het schip uit de hand had laten lopen.

Veilige havens

Uiteraard roepen jullie acties veel weerstand en kritiek op. En veel vragen. Zo krijgen jullie geregeld de vraag waarom de opgepikte drenkelingen niet naar de dichtbij gelegen Afrikaanse havens van Egypte of Tunesië worden gebracht, maar altijd naar het verder weg gelegen Italië of Malta. Jullie antwoord luidt dan steevast dat de drenkelingen, volgens het Internationaal Verdrag inzake opsporing en redding op zee, naar een veilige haven moeten worden gebracht. Dat klopt niet. Het betreffende artikel in het Verdrag geeft aan dat personen in nood van eerste medische en andere behoeften voorzien moeten worden en vervolgens naar een veilige plaats dienen te worden gebracht: “a place of safety”. (Hoofdstuk 1, paragraaf 1.2). Dat hoeft dus niet eens een haven te zijn! Het zou bevoorbeeld ook een ander schip kunnen zijn.

Wat die veilige havens betreft: het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizen naar de kust van landen als Tunesië en Egypte niet af, maar maant tot voorzichtigheid; er hebben in het recente verleden aanslagen plaatsgevonden en er zijn criminele organisaties actief. Maar bij een reisadvies voor Europa geldt toch precies hetzelfde? Als ik hier een lijst ga geven van alle aanslagen in Europa in het recente verleden, wordt dit artikel veel te lang; op de Champs-Élysées is na twee aanslagen ook voorzichtigheid geboden. Onze stations worden ook bewaakt.

Schuld

Het Duitse Bundeskriminalamt heeft recentelijk de alarmbel geluid over de toenemende activiteiten van Nigeriaanse mafia in het land. En vraag elke grote Europese stad eens naar criminele organisaties; hele binnensteden zijn veranderd in no-go areas. Jullie weten het heus wel: Europa is ook niet meer veilig, want ook daar vloeit regelmatig het bloed door de straten. Er is dus geen enkel argument dat jullie veerdienst naar ons werelddeel rechtvaardigt.

Maar het gaat jullie ook niet om veiligheid. De werkelijke reden van jullie mensensmokkel (want dat is het) is al duidelijk verwoord in 2017 door Axel Grafmanns van Sea Watch. Wij moeten vluchtelingen naar ons toe halen en opnemen “omdat Europa medeschuldig is aan de vluchtoorzaken door het leed en de ellende die wij wereldwijd veroorzaakt hebben”. Deze zienswijze laat zich slechts betitelen als het Calvinisme van de 21e eeuw: onze voorvaderen hebben zich misdragen, hun daden worden bezocht tot in het tiende geslacht. Wij misdragen ons ook.

Dumpen

Wij. Zijn. Slecht. Wij moeten boete doen. Weg met ons: het gezwatel van Claudia Roth en consorten over de Gnade der späten Geburt. Waarbij volkomen over het hoofd wordt gezien dat mensen geen verantwoording kunnen nemen voor de daden van hun voorgeslacht en dat de bevolkingen van de vluchtlanden voor het grootste deel zelf schuldig zijn aan het ontstaan van de huidige ellende.

Als jullie, beste NGO’s, een dergelijke zienswijze willen hanteren: ga je gang. Maar jullie zelfopgelegde schuldgevoel geeft jullie niet het recht om democratisch gekozen Europese regeringen te provoceren en elke maand honderden mensen in Europa te dumpen (want daar komt het gewoon op neer). Italië heeft zijn grenzen gesloten voor migranten. Dat deed Italië niet zomaar: vanaf 2011 heeft het land er zo’n 720.000 (!) binnen gekregen. (Opgave UNHCR). Italië kan het niet meer aan.

Cijfers

Zomaar even een paar cijfers: Duitsland kreeg er in 2015 een miljoen binnen. In 2016 vroegen 1,2 miljoen mensen bescherming in Europa, in 2017 waren dat er 654.900 en in 2018 waren het er 586.530 (opgave Vluchtelingenwerk). De aantallen zijn sinds 2015 gedaald omdat Europese landen de stroom simpelweg niet meer aankonden en noodgedwongen hun grenzen sloten of minder asielzoekers opnamen. Zelfs de Zweedse minister Johansson erkende het ruiterlijk eind 2015: ”We kunnen niet meer. De grens van het haalbare is bereikt”. Denken jullie daar wel eens over na, NGO’s?

Denken jullie wel eens na over het feit dat driekwart van alle migranten bestaat uit jonge mannen – met bijbehorende criminele ellende? Angela Merkel moest het dit jaar in juni toegeven: de criminaliteit onder jonge mannelijke asielzoekers is ”bijzonder hoog”. Zelfs de Moeder der Migranten kon dat niet langer verbloemen. Denken jullie wel eens na over het feit dat jullie meewerken aan het binnenhalen van duizenden mensen die geen recht hebben op asiel, maar uit economische motieven komen?

Aanzuigende werking

Denken jullie wel eens na over de aanzuigende werking van jullie activiteiten? Dat mensen in die bootjes stappen in de verwachting door jullie te worden gered? Dat jullie reddingsactiviteiten mensen aanzetten om zich naar het gevaarlijke Libië te begeven en de oversteek te wagen? En kom nu niet aanzetten met dat rapport dat constateert dat die aanzuigende werking er niet is.(“Blaming the rescuers, Goldsmiths College, University of London). Dat rapport toont met de opgevoerde feiten namelijk alleen glashelder aan dat het de smokkelaars geen barst kan schelen of de mensen die ze de zee op sturen uiteindelijk gered worden of verdrinken.

Denken jullie wel eens na over de gevolgen van deze massa-immigratie voor Europa? Beseffen jullie dat Europa dit probleem niet op kan lossen, simpelweg omdat het te groot is voor Europa? Beseffen jullie dat Europa, wanneer het volledig overlopen wordt, de migranten niets meer te bieden heeft?

Kwetsbaar

In de migratielanden in Europa staan de sociale systemen nu al onder grote druk. Rechtbanken, politie, hulpverleners, gemeenten, alles is overbelast en er is enorme woningnood. Beseffen jullie dat jullie “hulp” op deze wijze niet gaat helpen? In een overlopen werelddeel komt de migrant alleen maar van de regen in de drup; een overlopen werelddeel kan niet meer helpen. En dan praat ik nog niet eens over de gevolgen voor de ontvangende bevolkingen. Want daar maken jullie je al helemaal niet druk om.

Nee, blijkbaar beseffen jullie dat alles niet. Want twee dagen later meerde ook de Ocean Viking aan op Malta. Met naar eigen zeggen 356 “kwetsbare mensen” aan boord. Zoals gebruikelijk bleken die kwetsbare mensen voor driekwart gespierde en gezond uitziende jongemannen te zijn. En de veerdienst draait op volle toeren door, want op 26 augustus pikte de Eleonore 100 migranten op uit zee.

Noodtoestand

Ongetwijfeld zullen jullie wederom net zo lang Europa provoceren, valse beschuldigingen in het rond strooien en bewust een noodtoestand creëren om ze aan land te kunnen dumpen. De Duitse regering dringt alweer aan op overeenstemming van de verdeling der migranten, ook voor dit “op zichzelf staande geval”. Merkwaardig om iets dat zich wekelijks voordoet zo te betitelen. En wanneer het jullie wederom lukt, hebben jullie dus in een tijdsbestek van enkele weken meer dan 500 mensen Europa in gesmokkeld. Gefeliciteerd, maar niet heus.

Maar ik zal jullie één ding vertellen, NGO’s. Als Europa over vijftig jaar kapot gemigreerd is, hopeloos overbevolkt, economisch uitgemergeld en ten prooi aan strijd tussen binnengekomen conflicterende culturen, dan klop ik aan bij jullie kleinkinderen. En die zijn dan verplicht mìj te helpen vluchten. Naar een oord dat nog niet kapot is gemaakt door Deugmensen. Dat nog leefbaar is.

Want, geheel volgens jullie eigen overtuiging: die plicht hebben ze dan vanwege het leed en de ellende die jullie veroorzaakt hebben.

Over de auteur

Lettie Verburg
Lettie Verburg
Altijd dwalend tussen hoop en vrees, zekerheid en twijfel, vreugde en verwondering. Door links betiteld als populiste en beschouwt dit als een erenaam.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
21 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beelden vanaf die zg reddingsboot c.q. veerpont, toonden ons ziek zwak en misselijke jonge mannen van het negroïde ras; afkomstig uit landen waar géén oorlog heerst !
Nadat de hele zooi van boord ging stroomden diezelfde, zonet nog dood-zieke negroïde jonge mannen, al huppelend, joelend en eisen stellend door de havenstad, tegelijkertijd de aanwezige politie-ambtenaren en/of ander veiligheidspersoneel hardop uitlachend. (ik zag geen negroïde jonge dames op de veerpont)
Zó worden wij bedonderd vanaf een “veerpont” met een bemanning die uit extreem-links personeel bestaat.
Uit de boord-luidsprekers : “Mannen opgelet, er worden tv-opnames gemaakt, dus u weet hoe u zich dient te gedragen; u doet alsof u totaal uitgeput en/of dood- en doodziek bent; dat soort beelden doen het altijd erg goed in de EU landen. Eénmaal aan land dan gaat u gewoon uw gang met de dingen die u thuis ook doet, n.l. NIKS !”

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Boos makend goed artikel. Die NGO’s hebben geen enkele democratische legitimatie. Waarom zou in naar hen luisteren? Of naar die Bilderbergers? Die leggen toch ook nergens verantwoording af? Ben er helemaal klaar mee. Mijn (klein-)kinderen hebben namelijk ook Mensenrechten. Recht op een betaalbaar dak boven hun hoofd straks en een leefbare omgeving. De 18-jarige statushouders (m/m) uit Somalie hebben het prima hier in de buurt, zie ik. In hun, binnen een jaar uit de grond gestapte, gratis appartementen. Van Euroshopper-pils inmiddels overgestapt op flesjes Heineken. De hele week op slippers. De P&R-plek wordt ook al omgebouwd voor statushouders. Weet u waar P&R voor staat? Dat een stad overvol vol is. Weg ermee met die lui. Ga je land opbouwen. Go Home.

Frans
Frans
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is niets “gut” aan deze “gutmenschen”, het zijn marxistische activisten die over lijken gaan om de beschaafde wereld hun verderfelijke ideologie op te dringen.
Ze pikken voor de noord Afrikaanse kust scheepsladingen rapaille op en dumpen dit vervolgens in zuid Europa, met als enige doel het ondermijnen van de Europese welvaart en het bedreigen van de Europese samenlevingen.
Het is juist hun bedoeling dat deze “vluchtelingen” onze verzorgingsstaten bankroet maken, en onze steden in levensgevaarlijke no-go area’s veranderen.
Simpel gesteld; zij voeren oorlog tegen het “kapitalisme”, en deze “vluchtelingen” zijn voor hen enkel een “disposable” wapen in die strijd.
Het wordt tijd dat de Europese burgers gaan inzien dat deze “gutmenschen” ons de oorlog verklaard hebben, en daar adequaat op gaan reageren.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Aha. Wij moeten vluchtelingen naar ons toe halen en opnemen “omdat Europa medeschuldig is aan de vluchtoorzaken door het leed en de ellende die wij wereldwijd veroorzaakt hebben”. Dat vereist een eenzijdige kijk op de geschiedenis. Ghana was in 1960, dus enkele jaren na de onafhankelijkheid, welvarender dan Zuid-Korea. Natuurlijk, Zuid-Korea was onderdeel van de containmentpolitiek, dus werd er stevig in geinvesteerd door de economische en militaire wereldmacht, de VS. Afrikaanse economieen waren eenzijdig op landbouwproductie gericht. Landbouwproducten, ook amerikaans graan, verloren veel van hun waarde op de wereldmarkt. Dat is een vraag-en-aanbod kwestie. Ook was er sprake van protectionisme. Landbouw is in veel landen een belangrijke sector. Het is niet eenvoudig e.e.a. anders te organiseren. Er valt ondertussen wel veel te doen in veel Afrikaanse economieeen. Dat wordt niet altijd gedaan of goed gedaan. De schuld bij blanke, oude mannen leggen is wel heel simpel. Het hele idee van ongecontroleerde massamigratie is trouwens onhoudbaar, dat snapt elk kind.

Jan de Jong
Jan de Jong
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Zonder de bemoeienissen van de blanke oude mannen had het merendeel van de wereldbevolking, ook de Afrikaanse, helemaal niet bestaan. Een beetje dankbaarheid zou op zijn plaats zijn.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan de Jong

@Jan de Jong. Wat je zegt is waar. Je doelt vermoedelijk op het effect van moderne gezondheidszorg door de medische wetenschap. De vraag is natuurlijk wat we er mee opschieten. Het is niet mogelijk om de groei van de wereldbevolking te begrenzen zonder dwang en keuzes, ofwel oorlog of dictatuur of beide. In Europa en Japan zijn we door de demografische transitie heen en kan de bevolking weer gaan krimpen. In ieder geval is het in Nederland druk zat. De demografische transitie wordt door de islam actief tegengewerkt. Erdogan De zegt bij elke gelegenheid dat de vrouw drie of meer kinderen moet baren. Zie wat er gebeurd is in Libanon en Kashmir of Assam. Als de islam zich verzet tegen bevolkingsgroei dan heeft Europa geen plicht moslims op te nemen. Of sterker nog, dan heeft Europa juist de plicht geen moslims meer op te nemen. Anders komt er nooit een einde aan de bevolkingsgroei.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Met bakken verdwijnen miljarden in Afrika en Midden-Oosten en gelijktijdig stroomt Afrika leeg en wordt Europa vol. De ngo’s die feitelijk regeren hebben hun eigenlijke taken neergelegd en fungeren als veerboten voor de migranten ondanks alle verboden in Italië. In wezen voeren de ngo’s piraterij. Die prachtige en vooral dure afspraak mer Turkije werkt ook niet want de op de Griekse eilanden komen steeds meer nieuwe migranten. Spaanse enclave in Marokko wordt bestormd door niet bepaald uitgehongerde aanvallers. Het ziet steeds meer uit op een sprinkhanenplaag die alles kaal vreten en weer verdwijnen. Men maakt zich zorgen dat partijen zoals AfD in Duitsland blijven groeien in verzet tegen migratie. Vooral in deelstaten die een communistische bezetting eindelijk konden vergeten nu tegen een nieuwe, islamitische, moeten aankijken. Als men deze partijen steeds gaat dwarszitten en weren zullen in latere stadium partijen ontstaan waarvan iedereen straks zal schrikken. Zelfs de voormalige linkse Bondspresident Gauck deelt deze mening. Dit in tegendeel tot vooral de rijkaards, vaak filmsterren die een invasie begroeten wetende dat hun raakt het toch niet want de gewone burger vangt het weer op. Intussen spelen zij de brave burgers en maken zich populair. Europa kan nu al als gevaarlijke werelddeel opgemerkt worden waar niet alleen in grote steden maar al ook elders geweld door migranten normaal geworden is. De huidige migratiegolf is puur economisch verschijnsel en kost ons bakken met geld waardoor eigen mensen steeds gekort moeten worden terwijl hun vrijheid en cultuur in geding komt. De samenleving zal blijven polariseren omdat van integratie totaal geen sprake is. De EU zou ons voor oorlogen behoeden maar veroorzaakt straks zelf een.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Dat zei de EU inderdaad, en zie ze importeren de oorlog massaal. Ik denk eerder dat die gasten die in Brussel op de pluche zitten, in samenwerking met de 2 grootste boosdoeners hiervan, Frankrijk en Duitsland miljarden eraan verdienen om dit te laten gebeuren. De burgers in Europa boeit hun niet. Dat ze Europa in korte tijd totaal Islamitiseren durven ze niet eens toe te geven. En wat ze importeren zijn de verjaagde terroristen en hun fam uit die landen,de echte vluchtelingen wachten tot ze weer terug kunnen keren om hun land op te bouwen. Wat naar Europa is gekomen zijn moordenaars verkrachters en bovendien nog Islamiet dat zegt al genoeg. Omdat vanaf ze Islamieten massaal importeren in Europa zijn de aanslagen ook toegenomen. De schuld van deze bloedbaden in heel Europa is zeker Merkel en haar vrienden, maar die hoeven zich voor deze door hun veroorzaakte ellende nooit te verantwoorden, daar zorgt de EU wel voor. Zo ziet men wat de EU voor ellende voor de eigen burgers heeft gebracht. Ik heb respect voor al die landen die op korte termijn de EU en hun pluch zittende criminelen de hakken en de middelvinger laten zien.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Gelukkig is de eendzinnigheid niet volledig daar het Westen totaal ontspoord is geeft het Oosten een beetje tegenwicht. Helaas zijn het landen die te graag geld uit Brussel ontvangen, dus chantabel.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het geld wat ze betalen aan die smokkelaars moeten ze dubbel en dwars terug betalen ,hier en in Duitsland krijgen ze alles wat ze maar willen en voor hen een vermogen per maand aan geld ,allemaal zonder te werken,eten staat ze niet aan ,dat flikkeren ze gewoon in de kiepelton,een dure handy heeft iedereen ,de taal van die lui spreekt niet een ambtenaar,zodat ze die vol in de maling nemen ,niet zo moeilijk, de meesten zijn klunzen ,alleen al het feit dat ze niet naar een ander land willen zegt alles ,men zou om te beginnen iedereen zijn handy uit moeten lezen ,kijken waar ze vandaan komen ,en bij veilig land gelijk in het vliegtuig terug naar land van herkomst,inplaats van een huis en sociale zekerheid opgehoest door de nog werkende Nederlander ,want zo dom door gaan houd geen mens vol .

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend artikel, Lettie Verburg, hoop dat je als meerdere auteurs en echte journalisten hier blijft schrijven. Het heeft WEL zin, weet dat er een levendige uitwisseling van info is op diverse fora, als EW, Veren of Lood, etc. Ik heb een enorm respect voor U, en voor Uw mede-auteurs.
Het verhaal is me bekend, na de vloed van verhalen die boven komen drijven. 1 van de dingen die ik niet snap, is dat er nog rechtse (ik heb het niet over de groen links VVD van heden) mensen zijn die bezig zijn hun donaties stop te zetten. AZG bv is al in 1975 helemaal gestopt met nadenken en verantwoordelijkheid nemen. Dat is 45 jaar geleden. Wie nu nog aan NGO’s doneert, kan zichzelf NIET meer in de spiegel aankijken.

Ik ben redelijk hoopvol dat de immigratie naar Italia sinds afgelopen week, ondanks de samenwerking van 5Sterren en PD en ondanks de pressie van de idioten in Brussel uiteindelijk voor alle links een pyrrhus overwinning zal blijken. De Italianen zijn het immigratie vraagstuk ECHT zat. De kans dus dat de Italiaanse rechtse partijen bij verkiezingen binnen 6 maand (erg optimistische rechtse schattingen) en 2 jaar (hoopvolle linkse schattingen) alsnog een goede overwinning zullen halen, is vrij groot. DAT is immers de reden dat 2 Ital partijen die elkaar niet lief vinden, TOCH nu samen gaan werken, angst.

Rosa de Lange
Rosa de Lange
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze deugacties hebben zeer nadelige gevolgen:

– ontwrichten de samenlevingen waar deze migranten vandaan komen omdat deze jonge mannen daar nodig zijn
– vernietigen het draagvlak in de Europese landen voor de opvang van echte vluchtelingen
– stimuleren mensenhandel
– maken de Europese samenlevingen onveiliger, vooral voor vrouwen
– brengen de migranten die ze naar de Middellandse Zee lokken in levensgevaar omdat ze niet altijd op tijd komen

We hebben het hier te maken met deugmensen die niets ontziend willen deugen en daarbij desnoods over lijken gaan. Nu Salvini niet meer in de regering zit zullen ze voorlopig nog een tijdje doorgaan met hun kwalijke acties.

Elizabeth
Elizabeth
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben het 1000% eens net mevrouw Verburg.
Ze komen hier Europa in dezelfde ellende dompellen als waar zij vandaan komen. Waarom, omdat ze zelf te lui zijn om er wat van te maken in eigen land. Dus vrolijk zielig doen op een bootje en in Europa verder leven als crimineel. Dan zeggen ik wil op vakantie naar eigen land……, maar het is daar toch zo onveilig??? Ja, stuur ze met vakantie naar eigen land met een ONE WAY TICKET, en dan nooit meer toelaten in Europa.

En wij Europeanen vinden het allemaal zo zielig… Arme mensen daar in Afrika… Nee hoor, zielig zijn ze zeer zeker niet. Weet wel waar je het over hebt als je ze zielig vindt.

En dan EIGEN volk, nederlanders, die graag willen werken en niet aan de bak kunnen komen, krijgen het minimum van Uncle Goverment… Mag met €30,00 per week rond zien te komen… EN BEDANKT, Linkse rakkers. …..

Haal het tuig maar binnen.

Paula Karman
Paula Karman
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Super goed geschreven. Een verademing om te lezen wat je al vermoedde en dat meerdere er zo over denken. Begrijp volstrekt niet dat deze Ngo’s nog steeds niet opgepakt worden en schepen vastgelegd. Want inderdaad is het doodgewoon mensensmokkel. Wat een duffe ellende dit.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed, Letty. Maar ZIJ denken dat ZIJ er zelf ongeschonden van af komen.
Komen ze nog wel achter.
Maar ondertussen verdienen ze er lekker aan.

Jan
Jan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima column, maar heb je er wel eens aan gedacht dat destabilisatie van Europa het doel is van degenen die die NGO’s aansturen, inclusief de Merkels van deze wereld (boezemvriendin van Putin en de Stasi)?

Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank Lettie Verburg.
We moeten de moed er maar inhouden.
Maar als je ziet hoe de bestorming van gespierde sterke Afrikanen van het Europees land Spanje met zoveel geweld en gewonde grensbewakers kan gebeuren, kan je vrezen voor je dochters en kleindochters! Ik word er bang van!
Wij Nederlanders betalen belasting voor o.a onze veiligheid!!
En onze regering faalt, faalt en faalt op hoeveel departementen is de organisatie in orden?
Wie kan mij dat vertellen.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Nenne

Deze regering faalt met alles, het enige wat ze nog kunnen is de burgers nog meer leugens te serveren, en het domme volk trapt er steeds weer in (blijkt wel bij verkiezingen). Het lijkt inmiddels meer op een criminelen organisatie in plaats van een regering die het land dient. Kijk maar naar D66 met kaag die van de belastingcenten van de Ned burgers de terroristen ondersteund met haar Hamas vrienden. Dan voormalig justitie minister Opstelten welke invloed hij heeft uitgeoefend op het OM, grote schande dat dit soort figuren jaar na jaar betaald zijn geworden als crimineel minister van de belastingcenten van de burgers. Er klopt helemaal niets op al die ministeries blijkt wel.Ned is wel degelijk een land geworden wat door een corrupte regering wordt geleid, en niemand doet er iets aan. We zijn niet meer nog als een toekomstig Islamland en bananen republiek.

Wim
Wim
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uit het hart gegrepen. Langzaam wordt Europa (op een enkel land na) kapot gemaakt door mensen met oogkleppen. Mensen die, naar ik vermoed, ook een stevig verdienmodel hebben gevonden.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De auteur snapt het, maar richt haar betoog aan dovemansoren.
De mensen die dit doen geloven inderdaad dat wij moeten boeten voor gedrag uit het verleden, en dat zij de aangewezen personen zijn om dit morele kwaad te verhelpen. Hen proberen te overtuigen heeft geen zin. Dit is hun religie.
Aangeven dat we bij hen aankloppen wanneer europa in puin ligt heeft geen zin, omdat zij zich niet verantwoordelijk voelen voor de gevolgen. In hun ogen zijn zij slechts de geroepenen om “rechtvaardigheid” te verspreiden. Ze weten dat dit negatieve gevolgen gaat hebben voor ons en onze cultuur, maar dat is in hun ogen rechtvaardig, omdat “wij” andere landen hebben uitgebuit. Dat het dan wel heel apart is dat er zoveel moslims naar ons land komen, terwijl NL niet of nauwelijks in die landen actief was, daar stapt met overheen. 3e wereld is 3e wereld blijkbaar. En NL moet ook de zonden dragen van onze oude vijanden zoals bijv Frankrijk.

Wat zou helpen is om de andere 90%-95% te overtuigen dat we moeten optreden tegen NGOs, omdat zij ons met de gevolgen van hun radicale visie opzadelen.
Mensen moeten beseffen dat NGOs slechts 1 aspect van moraliteit vertegenwoordigen, maar op vele andere vlakken IMMOREEL zijn.
Er moeten rechtszaken tegen deze NGOs worden opgezet. Desnoods moeten we NGOs oprichten op tegen NGOs op te treden. We kunnen ze niet langer vrij spel geven.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jay

@ Jay.
Ik hoor het voormalig Koningin Wilhelmina nóg zeggen via de radio aan het NL-volk : “Slaat den rot Mof het land uit !” of iets dergelijks (ik hoorde haar via een opname, onlangs).
Nu roept de EU : “Haalt den moslims in uw land”.
Ook u weet hoe ’t met de Duitsers afgelopen is ! Ze werden het land uitgejaagd.
Voorbeeldje hoor !!!!

21
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x