Utrecht vindt statushouders belangrijker dan de eigen burgers

Open brief aan het College van Burgemeester en Wethouders

Titelfoto bij artikel Utrecht vindt statushouders belangrijker dan de eigen burgers Lettie verburg Opiniez

Foto:

Het Utrechtse gemeentebestuur heeft besloten om statushouders bij de toewijzing van sociale huurwoningen zes weken lang voorrang te geven boven Utrechtse burgers die vaak al vele jaren op een wachtlijst staan. Met veel progressieve retoriek werd de maatregel onlangs aangekondigd. Dit bracht Lettie Verburg er toe een open brief aan het Utrechtse College van B&W te schrijven.

Lief College,

Dit is niet zomaar een bespiegeling. Nee, het is een uiting van oprechte bewondering; een adhesiebetuiging zo u wilt. Het gaat uiteraard over uw beslissing van vorige week om statushouders zes weken voorrang te geven bij huisvesting in de stad. Het Rijk verplicht gemeenten nu eenmaal om jaarlijks een aantal statushouders te huisvesten. Formeel moet de gemeente dat binnen tien weken doen, maar er is een achterstand, want er zijn domweg geen huizen beschikbaar. Ik vraag me soms af waarom het Rijk de gemeenten nooit eens voorschrijft dat de eigen burgers binnen een acceptabele termijn gehuisvest moeten worden, want in Utrecht is de wachttijd voor deze mensen inmiddels elf jaar, maar ach, wie ben ik?

 

Timing

De timing van het bericht, aan het begin van de vakantie, was natuurlijk briljant. Rutger Groot Wassink, wethouder in Amsterdam, deed dat vorig jaar ook met dat lastige rapport waaruit bleek dat het juist de etnische minderheden waren die homo’s lastig vielen. Hij hield het een half jaar in de la en bracht het pas uit toen iedereen op het strand lag. Maar in dit geval werkte de truc niet; uw besluit wekte grote beroering. Ach, verlicht beleid roept altijd weerstand op bij het gepeupel, trekt u zich er maar niets van aan.

 

Radicale oplossingen

Uiteraard kon u het allemaal precies uitleggen. Dennis de Vries, wethouder Wonen, sprak ferm: “Radicale tijden vragen om radicale oplossingen”. En de wethouder van Asiel en Beschermd Wonen, Rachel Streefland, schreef het zo hartverwarmend: “Iedereen is ons in Utrecht even lief”. Ze beaamde weliswaar dat nu voorrang geven aan een bepaalde groep zorgt voor nog meer achterstand bij mensen in een andere groep, maar stelde tegelijkertijd: “Er is een doorbraak nodig om ervoor te zorgen dat statushouders kunnen doorstromen vanuit een AZC naar een eigen woning.”

Zo goed dat ze dit even voor ons neergezet heeft; ik zat namelijk met allemaal domme gedachten. Want de gang van zaken deed me denken aan die suikertante die zei dat al haar neven en nichten haar even lief waren, maar uiteindelijk haar fortuin vermaakte aan de oudste neef. De rest kreeg niets. Hoezo even lief?

Zelf vond ik het achterstellen van de Utrechtse burger bij huisvesting niet echt een “radicale oplossing, integendeel. Maar na de uitleg van de wethouder begrijp ik dat ik het allemaal verkeerd zag. Zo dom.

 

Korte klap

Het is ook maar tijdelijk, suste de wethouder. Het is de “korte klap”. (Zo wijs dat ze in ieder geval zelf ook begreep dat het een klap was, maar dat terzijde.) De wachtlijst voor statushouders moet leeg en het met voorrang huisvesten van deze mensen is daarvoor een “duurzame oplossing. Het doet even zeer, maar daarna kunnen we snel weer overgaan naar normaal”.

 

O jee, springt er wéér zo’n domme gedachte in mijn hoofd. Duurzaam houdt toch een oplossing voor de lange termijn in…? Maar iedere week komen er in Ter Apel duizend migranten binnen. Mijn boerenverstand zegt me dat die wachtlijst dan alweer vol is voordat we dit jaar aan de oliebollen zitten. En wat is dat normaal waar we dan snel weer naar kunnen overgaan? Elf jaar wachttijd minus die zes weken?

Maar ach, wederom, wie ben ik?

 

Grote plannen

De gemeente heeft verder grote plannen: de komende tweeënhalf jaar moeten er versneld 2500 extra tijdelijke woningen gebouwd worden. Een prachtig voornemen, maar laat ik nou net een paar waarschuwingen gelezen hebben dat dat nog niet zo eenvoudig gaat worden: het vinden van geschikte locaties, personeelsgebrek, onzekere investeringen en vooral het aansluiten op nutsvoorzieningen, het is allemaal niet zo simpel. Ik vraag me dus af of dat allemaal wel gaat lukken en of de crepeergevallen onder uw eigen burgers nog wel zo lang kunnen wachten op fatsoenlijke huisvesting, maar ik ben ook zo’n oude pessimiste… let u maar niet op mij.

 

Uitzichtloos

Uiteraard kreeg u steun in dat gloedvolle betoog van GroenLinks Utrecht op haar Facebookpagina. “Utrecht gaat bijna zes weken lang bijna alle sociale huurwoningen aan statushouders toebedelen. En daar zijn wij trots op”. Het staat er zomaar te lezen: “voor veel mensen die gevlucht zijn is de situatie uitzichtloos”.

Springt er verdorie toch weer zo’n domme gedachte in mijn hoofd omhoog. Ik zie voor mijn geestesoog dat jonge getrouwde stel op de zolderkamer bij hun ouders. Dat geen gezin kan stichten; er is geen huis. Uitzichtloos? Nee nee, dat is onderdeel van de “doorbraak” die de wethouder propageert, dat begrijp ik nu.

“Wij zijn er trots op dat Utrecht daar niet van wegkijkt!” roept GroenLinks. “Utrecht staat op en laat zien waar we voor staan (..). Wij willen dat Utrecht een thuis is voor iedereen”. En het staat er nog eens vetgedrukt onder: “SNEL MEER HUIZEN VOOR DE MEEST KWETSBARE MENSEN”.

 

Wegkijken

Voorheen zou dit proza mij slechts cynische commentaren hebben ontlokt. Namelijk dat Utrecht dus niet wegkijkt van vluchtelingen, maar wel van de eigen burgers. En dat de stad op die manier absoluut geen thuis voor iedereen is. Maar nu begrijp ik dat ik dat zo niet mag opvatten; na de uitleg van de wethouder heb ik het Licht gezien. Die “meest kwetsbare mensen”? Dat zijn de statushouders. De sterke jonge mannen (67% volgens het CBS), de gezinnen bestaande uit twee gezonde ouders met vier levenslustige kinderen, dát zijn de kwetsbaren. Niet die Utrechtse burger die met een kapotte heup op vierhoog woont in een flat zonder lift. Niet die longpatiënte die snakt naar een gezonder onderkomen, niet die MS-patiënte. Natuurlijk niet; hoe heb ik het ooit kunnen denken!

 

Hoger Doel

Laat ze maar mopperen, lief College, die niet-kwetsbaren. Die burgers die financieel klem zitten omdat ze veel te duur moeten huren (als ze al kunnen huren), die ouders met kinderen op een zolderkamer of in een tuinhuisje. De medisch urgenten. Degenen die in de daklozenopvang terecht komen door het tekort aan betaalbare woningen. Laat ze maar zeuren “wij hebben ook kinderen”,  of mopperen “eigen volk laatst”. Het is allemaal nodig in het kader van de doorbraak. U hebt immers een Hoger Doel: asielzoekers moeten doorstromen naar een eigen woning.

 

Vraagjes

Tot slot nog twee vraagjes, lief College. Kleinigheidjes hoor, waar u in uw gedrevenheid mogelijk even niet aan gedacht hebt.

Ten eerste: u wilt 490 statushouders plaatsen in 230 woningen. U wilt immers “bijdragen aan een oplossing voor de crisis in de asielopvang”. Zo mooi. Tegelijkertijd wordt echter toegegeven dat niet zeker is of dat getal gehaald wordt, want dat hangt er vanaf hoeveel mensen er de komende zes weken gaan verhuizen. Wat gebeurt er wanneer het aantal in die zes weken niet gehaald wordt? Er begint zich in mijn hoofd een voorgevoel te ontvouwen….

Ten tweede: landelijk wachten in de AZC’s 14.000 statushouders op een woning. Daar wilt u er 490 van huisvesten om ruimte te maken in Ter Apel en de AZC’s. Het is dat het om een Hoger Doel gaat, anders zou ik u onder het oog moeten brengen dat u daar bij de Dom probeert het Vat der Danaïden te vullen; die 490 zijn een druppel op een gloeiende plaat, want iedere week stroomt in Ter Apel het dubbele in.

Grote kans dat het Rijk u de komende tijd, gezien die enorme instroom, op nog veel meer van zulke druppels zal gaan trakteren. Wat doet u dan? Deelt u dan bij de volgende taakstelling van het Rijk wéér zo’n “korte klap” uit? En bij de tweede, derde en zesde ook?

Of gaat u dan de eigen burgers en statushouders gelijk behandelen bij huisvesting? Dát zou nog eens een doorbraak zijn.

Oei. Zeg ik op de valreep toch nog iets doms…

Over de auteur

Lettie Verburg
Lettie Verburg
Altijd dwalend tussen hoop en vrees, zekerheid en twijfel, vreugde en verwondering. Door links betiteld als populiste en beschouwt dit als een erenaam.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
34 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Niet alleen zijn er nu veel meer statushouders dan er woningen beschikbaar zijn, maar zullen van alle kanten aspirant-statushouders toestromen als dit nieuws de ronde gaat onder ‘asielzoekers’ . Het is al jaren zo dat ‘asielzoekers’ heel goed weten dat in Duitsland, Zweden en Nederland de grootste bereidheid bestaat om de migranten te verwennen met een voorkeursbehandeling.
Ik voorzie dat de ’tijdelijke’ maatregel van wethouder Streefland verlengd gaat worden vanwege de ‘niet gehaalde doelstellingen’ en ‘internationale akkoorden’ en ‘naleven van mensenrechten’ en andere varianten van het bekende jargon.
Als voor Nederlanders (bijvoorbeeld boeren) doelstellingen niet gehaald worden of de mensenrechten moeten worden nageleefd, is dat zelden een probleem.
Ik zie overigens niets radicaals in deze oplossing. Want het gebeurt al jaren, alleen wordt er nu openlijk beleid van gemaakt.
Tenslotte heb ik geen medelijden met de Nederlanders die hier op enige manier door benadeeld worden. In steden als Utrecht en Amsterdam stemmen ook studenten massaal op D66 en GL. Mensen die te dom zijn om in te zien dat ze hun eigen toekomst verzieken verdienen gewoon niet beter.

Piltdown
Piltdown
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

De studenten stemmen massaal D66 en GL. Als ze afgestudeerd zijn en goed verdienen vertrekken ze naar plaatsen zonder agressief-links beleid. De echte Utrechters blijven achter met de rotzooi.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

“stemmen studenten” Dat is ook het probleem. Studenten leven in een parallelle wereld en maken ook in stembureaus idiote keuzes. Om de eenvoudige reden dat die luitjes wel goed kunnen leren, maar qua maatschappelijk besef nog in de luiers liggen.
Zodra ook zij geen woning kunnen bemachtigen als het op 1 inkomen moet, of zodra zij van en naar hun werk per rit 30 minuten extra reistijd kwijt zijn aan in de file staan, alleen al omdat er geen passend OV is dan blijkt de realiteit toch een andere te zijn dan toen ze in de schoolbanken zaten.
Dit pleit er eerder voor om de stemgerechtigde leeftijd te verhogen naar 25 jaar.

Sander
Sander
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Beter had ik het niet kunnen schrijven!
Hoeveel leden van het College vangen zelf asielzoekers op in eigen huizen?

Auke51
Auke51
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Sander

Annabel Naninga van JA21 heeft een half jaar een homofiele asielzoeker in huis genomen omdat hij bedreigd werd in het AZC.

Eric
Eric
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Auke51

Is ze nog dommer dan ik dacht! Er moet er geen eentje meer bij

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Dat zie ik anders. Zij heeft daadwerkelijk iemand tijdelijk een rustiger onderdak geboden. In tegenstelling tot al die schermgezichten die beweerden maar niets presteerden.
Asyl zoals het ooit bedoeld was is OK en moet m.i. blijven in een beschaafd land. Het was nooit bedoeld voor massa’s oorlogsvluchtelingen die tijdelijk een heenkomen zochten (en kregen, en weer terug gingen) en al helemaal niet om misbruikt te worden voor een beter leven.
Oekraïne is een mooi voorbeeld van een enorm land, waar in het overgrote deel niets van oorlog te merken is. Dus waarom moeten wij in dit toch al overbevolkte land zoveel mensen opvangen? Kunnen die niet opgevangen worden in de veilige regio’s in eigen land? Hetzelfde in Syrië.
En dan hebben we het nog niet eens over dubieuze figuren, of nepoekrainers of nepsyriers die in de slipstream meekomen.
Illegaliteit zou ook weer gewoon bestreden moeten worden met opsluiting tot uitzetting. Land van herkomst werkt niet mee? Dan maar naar een land dat wel meewerkt.
Maar behalve asyl zijn er wel meer woorden en begrippen aan ernstige inflatie onderhevig in dit eens goede landje.

Eric
Eric
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Je eigen wijk holt achteruit, je wil naar elders, maar dat gaat pas lukken over 15 jaar of nog later. Je eigen kinderen waar je je best voor doet en een eigen leven willen gaan leiden staan minstens net zo lang op de wachtlijst. Je krijgt te maken met beperkingen, dus urgentie verklaring, nou dat werkt in mijn stad ook al jaren niet meer. Dan zit je vier hoog achter krap bemeten en never nooit niet ander huis. En dan neemt Annabel iemand die … is, in huis? Kunnen die … niet meer voor zichzelf opkomen zoals iedereen dat gewoonlijk kan met fatsoelijk gesprek, of ben je dan opeens zielig als je voor je eigen rechten opkomt,?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Het probleem is niet Annabel die 1 persoon zelf opvangt, om welke reden dan ook. Die persoon is al hier, dus zij heeft hem niet naar NL uitgenodigd. Dat doet, direct en indirect, de NL roverheid die iedereen gewoon maar toelaat en elk verhaal, ook de duidelijk leugenachtige, accepteert.
Ze voeren gewoon de VN, WEF agenda uit en die voorspelt niet veel goeds voor de blanke mens.
Geef die immigranten, want de meesten vluchten helemaal niet, dus het woord vluchteling dekt ook meestal de lading niet, eens ongelijk dat ze hun kans grijpen op een verzorgd leven waar je je ‘kwetsbaarheid’ tot in de xxxe generatie kunt uitspelen voor eigen voordeel. Wel ten koste van de blanke inheemsen, maar dat is in de VN/WEF visie een kleinigheidje toch?
Kortom, Annabel deed zelf iets om iemand tijdelijk te helpen, en heeft daarmee haar punt gemaakt, nl. dat de bekende schermgezichten veel geblaat en weinig wol leveren.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Auke51

Zonder eigen gewin.?
OF.?

Sander
Sander
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Auke51

Ja het goede voorbeeld is Annabel Nanninga!
Niet te vergelijken met het College Utrecht of GL!

Verduin
Verduin
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Sander

Die leden hebben hun schaapjes op het droge en wonen in een fijne roomwitte buurt.
Het raakt ze totaal niet en het interesseert ze totaal niet. En dan stellen dat het een dappere beslissing is terwijl het gewoon een laffe beslissing is. Het is om te k.tsen.

Eric
Eric
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland midden jaren 80 alles prima voor elkaar sociaal gezien. Vluchteling is just fine alles klopt. Anno nu niks klopt en toch toegang met alle voorzieningen en zo is het hele systeem van terechte opvang totaal verziekt. Moet je eens proberen een vluchteling te zijn uit west Europees land ergens in het midden oosten of Africa. Maak je geen schijn van kans zelfs niet als je goed bent opgeleid!

Peter.
Peter.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Men zou bij een vergadering van Rutte zijn koffiekopje die voor zijn neus staat ,een hele kan koffie moeten leeggieten,hij zal dan zeggen ,bent u niet goed bij u hoofd,u maakt er een grote smeerboel van ,,dan kunt u zeggen dit is zo ongeveer wat u doet met de asielinstroom in Nederland ,alleen kinderen begrijpen bij deze vergelijking dat dit niet kan ,en zou ik dit elke keer weer bij u doen sta ik binnen een week op straat ,en u heeft geluk en mag gewoon blijven .

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter.

Een hele sterke grote pot koffie en gloeiend heet.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De grap is dat dit ook niets gaat oplossen, want immigranten blijven komen en er zijn geen huizen.
De vraag is hoe lang het nog gaat duren voordat de zaak klapt.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dit was een kop van een artikel op de NOS websit:
” Heet, heter, heetst, vooral in de steden. Hoe moet dat in de toekomst? ”

Wat ik dan zo vreemd vindt, is dat ze in dit geval wel vragen stellen over een toekomst, maar niet als het gaat over immigranten.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Demografie mag niet besproken worden, want dan moeten ze met de billen bloot.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

WAT een geweldige open brief aan dat anti democratische, ante autochtonen college daar in die rotstad Utrecht. Met die enorm domme burgemeester Dijksma die een vet salaris binnenharkt over de ruggen van de belastingbetalende Utrechters/Nederlanders. En dan DEZE flapdrol beslissing van dat Utrechts college. het is niet een klap in het gezicht van de autochtone Utrechters, nee het is een knock out dreun. IK hoop dat de burgers in Nederland eens een keer wakker worden, maar elitair Nederland heeft geen boodschap aan de ‘gewone’ man in Nederland, helaas. Schandelijk, maar waar.
Petje af voor mw Verburg dat ze dit rechtstreeks richt tot het college van Utrecht.

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Men kan er ook voor kiezen de betreffende 6 weken alle vrijkomende woningen aan de medisch urgenten aan te bieden en de woningen die daardoor vrijkomen vervolgens aan statushouders, mits geen 18-jarige in een eensgezinswoning. Maar de beste oplossing is uiteraard de grenzen dicht en de veiligelanders direct uit de opvang verwijderen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Zelfs al zouden ze de instroom nu stoppen, dan nog kunt u of uw kinderen tot in de eeuwigheid wachten op een betaalbare woning. Dit ontzettend foute beleid gaat nog generaties treffen.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dit worstenbroodje wat Burgemeester mag spelen van het Rutte Kartel in Utrecht, minacht de Nederlandse bevolking.
Maar geloof mij eens komt er een rechtspraak die zorgt dat dit soort figuren keihard worden bestraft.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat links (Utrechts) beleid = wanbeleid wel opgaat. Probleem ligt in deze niet in Utrecht, maar bij een overheid die gemeenten verplicht de overlast op te dweilen terwijl ze de kraan steeds verder open zet.

De situatie is, dat het beleid met de dag idioter wordt, dat de gêne bij alle schandalen totaal verdwenen is. Inclusief bij die achterbakse gereformeerde honden, die ons graag met hun moralistische bijbel om de oren slaan, maar in werkelijkheid alle morele besef verloren zijn. (dit schrijf ik als overtuigd en praktiserend Christen).

De ontaarding neemt inmiddels met de dag verder toe. Men houdt redelijk denkende partijen met hun ellebogenwerk buiten alle beleid, waardoor redelijk afremmen of bijsturen onmogelijk is. Daardoor is het een kwestie van tijd voordat een volksopstand hier een einde aan maakt. Het gist nu al stevig in de samenleving en als komend winter te koud wordt, met te weinig gas om woningen te verwarmen kon dat wel eens het punt zijn waarop de ketel uit elkaar knalt.

piet12345
piet12345
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Er zijn in 2,5 jaar tijd zoveel kwaadaardige beslissingen genomen dat deze er ook nog bij kan. Het verschil is wel dat ze inmiddels geen rookgordijn meer proberen op te trekken. Of ze zijn ervan overtuigd dat de nedriglander alles zal slikken of ze weten dat er een big bang gaat komen en hetgeen ze nog uitvreten voor die tijd maakt dan niets meer uit.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Het Linkse Rutte Kartel hoopt op bescherming van deze Miljoenen gelukszoekers en voor de rest zoeken zij het geluk in hun 2 of 3 woning in het buitenland.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Ze zijn niet voor niets uit alle macht alle voor Nl slechte zaken versneld aan het afdwingen.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De Nederlander bestaat niet! Dat zei Maxima aan het begin van haar Koninklijke carrière en iedereen was een beetje boos maar niemand zei wat van. Het raakte niemand in de portemonnee alleen klein beetje in de ziel. Zoals ook Karl Marx ooit opmerkte dat in Nederland nooit een revolutie zou komen want daar mag men niet over het gras lopen. En zo kan het gebeuren dat nu openlijk een grote gemeente een ander bevoordeelt boven de hier geborenen. En dat raakt men direct want nog langer wachten op een woning. Afrika zal hiermee blij zijn en zal voor zorgen dat nog meer mensen overkomen naar de Hollandse paradijs. Want migratie is een effectieve wapen geworden. De mensenhandel zal ook verder floreren misschien worden zelf veiligere boten aan de smokkel ngo’s geleverd. Want wij zijn hier zo menselijk dat elke nieuweling dat voluit moet kunnen merken ten koste van de inboorling die zich dan nog de nieuwe cultuur aan moet passen . Daar dient de veelvuldige propaganda toe die zelfs tot de reclames doorgedrongen is. Waar het vroeger over een product ging gaat het nu om de sociale levensstijl die een afspiegeling van de kunstmatig gevormde samenleving. Reclames lijken meer op clips van linkse politieke partijen gebonden aan een product. Waar is nog de nationale identiteit? Die is blijkbaar alleen voor extreem rechts. Het is hier de wereld op zijn kop en de vlag ondersteboven geplaatst past goed bij.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
J-P
J-P
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wanneer is genoeg genoeg. We weten allemaal dat dit zo niet verder kan met die asielzoekers. De enigste manier om deze gelukzoekers te helpen is in hun eigen land. Hier in Nederland is het letterlijk vol
. Je eigen bewoners hebben het slechter dan deze asielzoekers. Daar wordt niet naar opgekeken, moeten het zelf uitzoeken. Hoe is het toch mogelijk dat je daggeld krijgt als asielzoeker als je eigen bewoners moeten biden en smeken om maar iets te kunnen ontvangen als toeslag of iets dergelijk. Zodra er maar iets veranderd in je leven wordt je overal op gekort. Maar een asielzoeker krijgt alles , hoe je het ook keert of draait. Belachelijk

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  J-P

Tja, ik betaal me scheel aan belasting. Deze jongens komen binnen en ze krijgen gratis een huis.
Genoeg is genoeg, wanneer het geld op is. Op de een of andere manier zou dat eerder het geval kunnen zijn dan we denken.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Geld is nooit op. Voor dit soort acties vind de overheid altijd geld. Voor u en mij niet want wij weten al lang hoe goed de overheid is. De nieuwelingen moeten het pas ervaren om daarna met ons op het vuilnis te belanden.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Let vooral op het tijdspad van ‘doorpakker’ Bruls met zijn zg. ultimatum aan de roverheid.
Oktober stoppen ze met noodopvang. Dus stoppen als de dobberbootjes met veel minder komen, want de gigatoestroom nu moet nog wel een zomer lang doorgaan natuurlijk. Als ze zouden zeggen dat het nu onmiddellijk stopt dan zou het nog een heel klein beetje geloofwaardig zijn. Maar dat doen ze uiteraard niet.
Intussen is er tegelijkertijd de oproep voor meer aanmeldcentra of ’ter Apels’. Als de regio’s stoppen met noodopvang (let wel: alleen de noodopvang) moet dat echt, domme Nederlanders, of jullie het nu willen of niet, het kan niet anders.
Zo wordt NL weer belazerd en gemanipuleerd, en ook onze ‘onafhankelijke’ media gaan hier driftig in mee.
Alles doorgestoken kaart als je het mij vraagt.
En aan Anne-Marijke Podt:
Een écht dapper besluit, een écht structurele oplossing zou zijn dit overvolle crisisland te verlossen van de instroom en het woord asyl weer de betekenis te geven die het ooit had.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De vraag is ook: waar komen die bussen vandaan die de hordes naar ter Apel brengen?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Cruiseschepen voor asielzoekers kunnen zo samenwerken met de bootjes van de smokkel ngo’s, wat een goed idee van de ministerie. Misschien kunnen cruiseschepen zelfs de smokkelboten vervangen. Veel effectiever voor de
verhuizing van Afrika naar Europa.

Peter V.
Peter V.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als Multatuli nu geleefd zou hebben, dan heette hij Letty.

34
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x