Vervangingspropaganda en Jodenhaat

Jodenhaat als gemene deler van nazi's en politieke islam

“Jews will not replace us!” scandeerden de nazi’s in Charlottesville.
Het is een bondige samenvatting van de huidige nazipropaganda over de omvolking van Europa en Amerika al dan niet gebaseerd op het giftig antisemitisme in intellectueel jasje van professor Kevin MacDonald* of de hoax van het Coudenhove Kalergi plan om het blanke ras in Europa te vermengen tot een wezenloze potpourri en daar zouden dan de Joden achter zitten.

Titelfoto: White supremacists clash with police by Evan Nesterak is licensed under CC BY 2.0

Ondanks de terechte opwinding die wereldwijd los barste over het nazivertoon en verheerlijking van het slavernijverleden, heb ik hier buiten enkele usual suspects, bijna niemand gehoord die een beetje stil stond bij die bewuste leus.

Vervangingsleer
Alsof de stijl meer weerstand oproept dan de inhoud. Want uiteindelijk verschilt het niet veel met de wereldwijd getolereerde solidariteitsacties voor de Al Aqsa protesten in Jeruzalem waarbij in wezen ook wordt geprotesteerd tegen vermeende vervanging door Joden. Een van de uitwassen daarvan was het islamitisch antisemitisch “Ya Yahud ya Khaybar” koortje voor de ingang van het Centraal Station in Rotterdam. Maar dat wordt in de regel ontkent of met de mantel der liefde bedekt.

Palestijnenvlaggen
Het was dan ook niet verwonderlijk dat op de Antifa-demonstratie tegen de nazi’s in Charlottesville en Trump op het Spui, wederom breeduit met Palestijnenvlaggen werd gezwaaid. Palestijnenvlaggen zijn het vervangingssymbool bij uitstek voor Israel en legitimatie voor terreur en hedendaags antisemitisme. Daarnaast is het de laatste tijd uit gegroeid tot mondiaal symbool voor wat intersectionele social justice warriors zien als hun strijd tegen onrecht, sexisme en racisme. Onbekend is dat diezelfde Palestijnse vlag ook de partijvlag is van de Ba’athpartij, de partij van Assad waar op hun beurt White Nationals zich weer door laten inspireren. Net zoals de Appa’s en Aboujahjah’s en waarschijnlijk vele mededemonstranten op het spui schatplichtig zijn aan neonazi en ex KKKer David Duke, al is het alleen maar om hun gebruik van het woord “zio” dat hij bij een breed publiek wist te introduceren. Zijn antisemitische tirades met telkens weer nieuwe twists, resoneren na verloop van tijd opvallend vaak in BDS-kringen.

Holocaustontkenning
David Duke wordt natuurlijk dankbaar gebruikt om Trump als nazi te verketteren. Maar de demonstranten op het Spui zouden eens moeten weten van zijn gloedvolle ode op video twitter-icon 👇🏽
aan de enige Jood voor wie hij wel respect heeft; namelijk onze eigen wijlen Hajo Meyer van Een Ander Joods Geluid en dat doorspekt met de meest flagrante Holocaustbagatellisering en -ontkenning. Om over zijn geestdriftige steun aan BDS maar niet te spreken. Wat dat betreft is het antisemitisme net als tweeslachtelijke naaktslakken die hun spermapijlen over en weer op elkaar afschieten en bij elkaar in alle varianten slakkengebroed produceren. Soms peuzelt daarbij de een de ander wel eens op.

Ontjoodsing
En dan de vervanging. Als een volk de afgelopen eeuwen vervangen is dan zijn het wel Joden. En het zijn natuurlijk de vervangers die het meest geobsedeerd zijn door hun eigen mogelijke vervanging. In het Midden Oosten heet die vervanging “verjoodsing“, tahwid in het Arabisch. En dan met name de verjoodsing van Jeruzalem. Nogal potsierlijk om met de term verjoodsing te komen als je de eigen regio zelf zo voortvarend hebt ontjoodst. De Israëlische inname in 1967 van Oost Jeruzalem en de hereniging van de stad was voor die islamitische landen natuurlijk een gruwel. Jordanië had gedurende haar bezetting van Jeruzalem nog zo haar best gedaan om alle sporen van Joodse aanwezigheid uit te wissen door synagoges op te blazen en straten te plaveien met grafzerken, allemaal tevergeefs.

Jeruzalem-syndroom
In de nadagen van het Ottomaanse rijk was Jeruzalem nog een slaperig vervallen provinciestadje, waarvan de Rotskoepel bijna van ellende uit elkaar viel, maar na 1967 groeide het uit tot de collectieve psychose van de gehele Islamitische wereld. De brandstichting in de al-Aqsa moskee in 1969 door een psychisch gestoorde Australische toerist was de reden voor islamitische landen om zich in 1969 te verenigen in de OIC, de organisatie van Islamitische Samenwerking. De brandstichter Denis Michael Rohan die leed aan een ernstige variant van het Jeruzalem-syndroom, was niet Joods, maar de OIC en de Palestijnen volharden tot de dag van vandaag in de leugen dat Rohan een Joodse extremist was en dat de brandstichting een Joods complot was om de al-Aqsamoskee te vervangen.

Met 57 leden is het OIC het grootste blok aaneengesloten landen in de VN. Hoe onderling verdeeld zij ook moge zijn in dit ene onderwerp weten zij elkaar altijd weer te vinden. Met haar stem in officiële internationale instanties als Unesco weten zij zelfs de geschiedenis te vervangen, door de Joodse connectie met Jeruzalem onbestaand te verklaren. In het toekomstige “bevrijde” Jeruzalem of al-Quds hebben zij alvast de hoofdzetel voor hun wereldwijde organisatie in gedachte. Europa staat er bij en kijkt er naar.

Eindoplossing
Inmiddels wil de hele internationale gemeenschap een eindoplossing voor het Israëlisch-Palestijns conflict. – want anders kan je termen als  “comprehensive final peace solution” niet opvatten – Jezus is inmiddels een Palestijn en het Westen honoreert direct en indirect de hatelijke vervangingspolitiek van de Palestijnse autoriteiten en Hamas. Vanwege riante subsidies van de Palestijnse Autoriteiten aan de families van terroristen, is mede met westerse steun, het neersteken van Joden in Israel uitgegroeid tot een lucratief verdienmodel. Zelfs de grootste sukkel is nu in staat om al Jodenstekend, de financiële toekomst van zijn familie te garanderen.

Naar aanleiding van recente Kamervragen om de Nederlandse steun aan de Palestijnse autoriteiten om deze reden te heroverwegen, gaf de minister van Buitenlandse Zaken aan dat hij niet van plan was te korten op die steun, dat zou maar leiden tot “afnemende dienstverlening” en de Palestijnen hadden het al zo moeilijk onder bezetting. Nederland heeft natuurlijk een naam als dienstverleningsnatie hoog te houden. Ook tijdens de moeilijke jaren 1940-1945 hebben wij de dienstverlening aan de Endlösung op hoog peil weten te houden.

Tempelberg
Die Tempelberg staat bovendien bol van vervanging. Hele wereldgodsdiensten zijn er voor in het leven geroepen om het Jodendom en waar het voor staat te vervangen. De Romeinen sloopten de Joodse tempel op de tempelberg. Met de plunderbuit financierden zij de bouw van hun eigen Colloseum. Tempel van bloederig vermaak ten kosten van vele slaven en dieren. De naam Judea veranderden zij in Palestina en Jeruzalem in Aelia Capotilina

Toen het christendom er niet in slaagde om helemaal los te komen van haar Joodse voorgeschiedenis, kwam daar de islam die van Jezus en de Joodse profeten islamitische profeten maakte.

Europese zelfvervanging
Maar de grootste vervanging vond plaats in Europa. Onder aanvoering van de nazi’s hebben de Europeanen zoveel mogelijk Joden vermoord en na de oorlog vervangen voor potentieel antisemitische bevolkingsgroepen uit de islamitische wereld. Zij lijken nu het werk van de uitgetierde Europeanen af te maken, door Europa voor de laatst overgebleven Joden onleefbaar te maken. Onder het mom van dit nooit meer, de moslims zijn de nieuwe Joden en respect voor de ander, wordt antisemitisme onder moslims gedoogd, ontkent en met de mantel der liefde bedekt. Europa lijkt zelfs bereid tot totale zelfvervanging om dit mogelijk te maken.

Want in geuren en kleuren herdenken wij hoe drastisch wij destijds hebben vervangen en roepen Joden in Israel beleefd op om zich ook te laten vervangen. Aandacht voor deze huichelachtige ondersteuning van de Palestijnse vervangingspolitiek wordt op de meest absurde wijze weg gecensureerd en goed gepraat. Historische banden tussen nazisme en politieke islam worden als een soort Trotski of Röhm weg geretoucheerd uit de analen om zo ongestoord op de oude voet door te kunnen gaan.

Hitler
Nu wij toch lekker aan het crossover Godwinnen zijn wil ik afsluiten met een geluidsfragment van Hitler dat ik tijdens research toevallig vond bij Beeld en Geluid. Het is een toespraak op een oude lakplaat uit 1938 op de laatste partijdag die in Neurenberg is georganiseerd, vlak voor de inval van Sudetenland: Er moet ook beeld van zijn. Maar dat krijg je nooit te zien in de hoop dat het vergeten wordt:

“Meine Sache und unser aller Sache, meine Volksgenossen, aber ist es, dafür zu sorgen, daß hier nicht aus Recht Unrecht wird. Denn es handelt sich um deutsche Volksgenossen.

Ich bin auch keineswegs gewillt, hier mitten im Herzen Deutschlands durch die Tüchtigkeit anderer Staatsmänner ein zweites Palästina entstehen zu lassen.

Die armen Araber sind wehrlos und vielleicht verlassen. Die Deutschen in der Tschecho-Slowakei sind weder wehrlos noch sind sie verlassen. Das möge man zur Kenntnis nehmen”

“In Duitsland mag geen tweede Palestina ontstaan en die arme Arabieren door iedereen verlaten”. Het is een variant op Jews will not replace us met Palestina als vervangingsvoorbeeld. En dat alles natuurlijk in naam van gerechtigheid. Twintig jaar geleden had dit fragment misschien wel verhelderend kunnen werken. Nu mag je hopen dat de mensen niet meteen zullen zeggen; “nou die Hitler had het eigenlijk wel goed gezien”.

De bittere ironie is wel, dat Duitsland en Europa nu echt een soort tweede Palestina dreigen te worden en dat is een heel ander Palestina dan waar Hitler bijna tachtig jaar geleden op doelde.

* Joost Niemöller heeft duidelijk het antisemitisch nazisme van de demonstranten in Charlottesville veroordeeld. Ook wat betreft het rabiaat antisemitisme van Kevin MacDonald begint hij eindelijk nattigheid te voelen. Dat werd tijd, dunkt ons. Hoewel wij begrijpen dat het voor hem niet makkelijk is om toe te geven dat ook hijzelf het potentieel nazisme bij “alternatief rechts” heeft onderschat.

© OpinieZ.com 2017. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties 👇🏽.

Over de auteur

Ruben Gischler
Ruben Gischler
Documentaire- en programmamaker.
Arabist. Afgestudeerd op de "moderne" geschiedenis van het Midden Oosten.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.