De onnodige nasleep van de moord op Samuel Paty

Waarom was het geen ‘verwarde man’?

Waarom werd de hoofd-afhakker van de Franse leraar Samuel Paty ditmaal een barbaarse extremist genoemd in plaats van een verwarde man, zoals te doen gebruikelijk was? Waarom moest Macron zo nodig een verklaring afgeven over ‘onze waarden’? En gooide ook Wilders nog olie op het vuur? Dat geeft toch alleen maar ellende, zoals een woedende Erdogan en wereldwijd gekwetste moslims. Ruben Gischler zet zijn sarcasmeknop aan.

Hoeveel was ons bespaard gebleven als wij de onthoofding van Samuel Paty weer hadden afgedaan als een ongecontroleerde daad van een verwarde man? Dan hadden leraren het wel uit hun hoofd gelaten om ooit nog in de klas een tekeningetje te laten zien waarmee zij potentiële gelovigen eventueel tegen de schenen kunnen schoppen. Dan hadden de hoeders van de parallelle samenleving hun mensen in de banlieu’s nog een beetje in de hand kunnen houden en hen weerhouden om de eerste de beste kerkganger te onthoofden.

 

Haram-maatschappij

Ondanks het feit dat ze het al moeilijk genoeg hebben gezien de dagelijkse beledigingen waaraan ze in onze haram-maatschappij blootstaan. Dan hadden zij zich gewoon kunnen richten op Koranstudie, het leven van de profeet en Tafsir (interpretatie van de Koran) en zodoende rustig verder kunnen bouwen aan de parallelle samenleving. Dan was Erdogan niet zo boos geworden en had hij nog even kunnen wachten zich te manifesteren als de leider van de moslimgemeenschappen in het racistische Europa.

 

Qatar

Dan had Pogba nog in het Franse elftal gespeeld. Dan hadden wij de Champions League zorgeloos met diepte-investeringen vanuit Qatar kunnen laten doorgaan zonder bevreesd te zijn voor de dreigementen van de leden van de heersende al-Thani familie. Dan hadden wij ons gewoon kunnen verheugen op een WK in Qatar in die prachtige stadions van Albert Speer Jr. Maar dat kunnen we toch wel, want Pogba wil Qatar uiteindelijk niet missen. Dan hadden die diverse leiders van moslimlanden zich niet zo geroepen hoeven te voelen om aan elkaar te laten zien dat zij wel degelijk goede moslims zijn, die beledigende cartoons niet zomaar over hun kant laten gaan. Dan hadden die Franse kaasjes nog gewoon lachend in de schappen van de islamitische wereld kunnen liggen.

 

Kwetsen

Dan hadden wij ook in onze klassen kunnen doorgaan met onze lesjes over dat wij elkaar niet zomaar bewust mogen kwetsen. Wel natuurlijk pas nadat wij eerst aan de ouders toestemming gevraagd hebben of het wel in overeenstemming is met hun diverse waarden en beginselen. Dan hadden wij rustig door kunnen gaan met al die lessen waarin iedereen zich kan herkennen, ook degenen die zich er niet in willen herkennen.

 

Slavernij

Dan hadden wij onze leerlingen zonder zorgen kunnen onderwijzen dat slavernij in de islam, in tegenstelling tot onze slavernij, een heus emancipatiemodel is. “Want als haremmeisje kon je het tot minnares van je eigenaar schoppen en zo hoog in aanzien stijgen”. Terwijl die tot slaaf gemaakte schandknapen weer het bewijs zijn dat het Ottomaanse Rijk, in de negentiende eeuw, ons ver vooruit was op het gebied van tolerantie tegenover homoseksualiteit. Wie het niet wil horen, mag natuurlijk van tevoren de klas verlaten.

 

Holocaust

Dan hadden we ook ongestoord kunnen doorgaan om onze leerlingen in onze verhalen over de Holocaust te betrekken, door te stellen dat alle huidige problemen in het Midden-Oosten, namelijk Israël, het ‘onbedoelde gevolg van de Holocaust’ zijn. Dus met die hele ‘Endlösung’ was het probleem eigenlijk nog steeds niet opgelost en is er nog steeds een ‘alomvattende vredesoplossing’ nodig. Ik maak geen grappen: dit is allemaal te lezen in geschiedenisboekjes voor het vwo van uitgeverij Malmberg.

 

Wilders

Maar Macron moest zo nodig een statement geven over hoe onze waarden door de islamitische extremisten worden bedreigd. Onze Wilders deed er nog een schepje bovenop met een koddig tekeningetje, terwijl wij hier zo ons best deden om het nieuws over Paty te negeren. Het ging net zo goed met het herstel van onze banden met het regime van Erdogan, dat met onderdrukken, islamiseren, stoken, afpersen, etnisch zuiveren en oorlog voeren de glorie van het Ottomaanse rijk in oude luister wil herstellen. Zonder die hele Wilders was Turkije waarschijnlijk al lang respectabel lid van de EU geweest en uitgegroeid tot vertegenwoordiger van alle moslims in heel Europa, zoals de toenmalige ambassadeur van Turkije, Tacan Ildem, mij ooit in 2004 in een interview toevertrouwde.

 

Stokpaardjes

Als een bepaalde presentatrice nou maar niet haar ‘bekende stokpaardjes had bereden’ en wij het hadden gehouden op gewoon weer een verward persoon, dan waren wij niet uitgemaakt voor islamofoben, dan hadden wij niet moslims als barbaarse hoofd-afhakkers hoeven te stigmatiseren, dan hadden wij Nourdin el Ouali niet hoeven te omschrijven als gematigde moslim, maar gewoon moslim. Alsof moslims niet gematigd zouden zijn. Dan waren wij er ook niet door Rena Netjes aan herinnerd dat wij onschuldige burgers vermoordden in Irak.

 

Hoewel het bij deze vergelijking niet helemaal duidelijk is bij wie de familie van Paty en van de vermoorde kerkgangers de schadeloosstelling voor het aangedane leed hadden kunnen verhalen. Dan hadden Beatrice en Nikki nog even kunnen wachten met hun lesbrief over radicalisering en VVMU tot de volgende onthoofding. Als dit allemaal niet was gebeurd en wij gewoon stilzwijgend met de inperking van de vrijheid van meningsuiting hadden ingestemd, hadden wij die inperking niet zo openlijk bespreekbaar hoeven te maken.

 

NIDA

Maar toegegeven: de ‘vervolging van moslims’ in Frankrijk biedt ook weer nieuwe kansen voor onder andere Nourdin el Ouali van de NIDA-partij, die zich opmaakt voor de Tweede Kamerverkiezingen. Voor hem zijn het toptijden en als Moslimbroeder heeft hij natuurlijk wel de oplossing. Nederland kan de grenzen openstellen voor vervolgde moslims van de CCIF, de organisatie tegen islamofobie die de Franse minister van Binnenlandse zaken had gedreigd te gaan verbieden. Want was Nederland volgens El Ouali niet ooit een vrijhaven voor Descartes en de Hugenoten?

Voor nu maakt het hem even niet uit dat hij Nederland een systematisch racistisch k*tland vindt met een uit het koloniale verleden overgeërfd superioriteitsgevoel. “Islam al Hal” zal Nourdin al Ouali niet minder superieur denken. “Islam is de oplossing” zoals de lijfspreuk van de Moslimbroeders luidt. Voor zijn broeders zal Nederland net zo’n vrijhaven zijn als Medina voor de makkers van de profeet toen zij Mekka moesten ontvluchten, totdat zij met de oorspronkelijke bewoners die zich niet zonder meer wilden neerleggen, konden afrekenen.

 

Bek houden

Ouali laat Rutte alvast weten dat hij helemaal niets over de vrijheid van meningsuiting te zeggen heeft, aangezien er een verbod is op belediging en het aan de rechter is om daarover te beslissen. Zolang Rutte zich niet braaf laat bijpraten door El Ouali over het recht moet hij volgens El Ouali gewoon zijn bek houden.

Als we het gewoon op een verward persoon hadden gehouden, hadden we niet hoeven te weten hoe ver heen wij zijn.

Over de auteur

Ruben Gischler
Ruben Gischler
Documentaire- en programmamaker.
Arabist. Afgestudeerd op de "moderne" geschiedenis van het Midden Oosten.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
28 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We zijn zo ver heen omdat de elite dat wil. Laten we wel wezen. Juist van politie, beleidsmakers, hoge ambtenaren, onderzoeksjournalisten, etc verwacht je dat ze hun feiten een beetje op orde hebben.

Wie zich voor 11-09-2001 al in de islam had verdiept, kon weten waar de islam voor staat. Maar zeker na 11-09 kon niemand meer zeggen dat hij het niet wist. Inmiddels zijn we in West Europa tientallen forse bloedbaden verder, plus nog vele honderden kleine “incidentjes” verder.
En dat is alleen nog maar het onderwerpje “terrorisme”. Inmiddels loopt de criminaliteit de spuigaten uit, worden hele wijken onleefbaar. Op veel scholen zijn onderwerpen als homofilie, joden, vrouwenrechten en vrijheid van meningsuiting onbespreekbaar. We importeren eerwraak en exporteren onze uitkeringen waardoor sociale vangnetten in het Westen onder druk staan.

Ik kan daar geen enkele positieve draai aan geven.
Wie het nu nog niet snapt is of hersendood, of een kwaadaardige leugenaar.

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

De politiek in dit land heeft het allebei, ze zijn hersendood en dat het kwaadaardige leugenaars zijn is een feit met pinokio als aanvoerder.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

HEEL goede reactie, Arie. Je zegt het zoals het is.

Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En zo verandert er niets, en glijden we langzaamaan verder de D66 dictatuur in ( “Hoezo” zeg je? Wat is de VVD anders dan D66 2.0 ).

Hans Holtrop
Hans Holtrop
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Islam is vanaf 1974 Europa niet binnengekomen om thee te drinken, maar om de heerschappij te verkrijgen. Waarom 1974 ? Ná de door de moslims verloren Yom Kipur-oorlog, kwam er een olieboycot van Europa. Amerika bood toen hulp aan, maar de linkse Europese politici wezen die af en gingen overleggen met de moslimlanden. Onder twee voorwaarden zou Europa weer olie krijgen : Europa moest in het M.O.-conflict de zijde van de moslim-Palestijnen kiezen en Europa moest haar grenzen openen voor moslimimmigranten. Ieder jaar wordt die overeenkomst in het Medea-instituut in Parijs geëvalueerd. In 1974 amper moslims in Europa. Momenteel bijna 60 miljoen moslims in Europa. Rond 2050 : 100 miljoen moslims in Europa. Moslims gebruiken al de nieuwe naam voor Europa : Eurabië. En zien hun derde poging om Europa te veroveren nu lukken. Eerste poging was in de achtste eeuw. Doch Karel Martel versloeg de moslims in 733 bij Poitiers. Tweede poging was bij Wenen. Doch daar versloeg de Poolse koning Jan Sobieski op 11 september 1683 (9/11) de moslims.
En nu, dank zij hun olie, nemen ze binnenkort de macht over in Europa.
Bye, bye Europa.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hans Holtrop

Dit is heel belangrijke informatie. Graag bronnen waar er meer over te vinden is. Al die afspraken moeten worden opgezegd. Ze zijn ontkracht doordat overduidelijk de islam de veiligheid aantast van de Europese samenlevingen. En elke politicus verplicht zich te zullen inspannen voor de v e i l i g h e i d van de samenleving die door hem/haar vertegenwoordigd wordt. En gebeurt dat niet, dan is dat hoogverraad, dan is men crimineel, misdadiger. Citaat: “De Rijksoverheid werkt aan een rechtvaardige, ondernemende en duurzame samenleving. In onze democratische rechtsstaat is het belangrijk dat mensen en maatschappelijke organisaties zich in vrijheid en v e i l i g h e i d kunnen ontplooien. Daarvoor zijn keuzes nodig, in Nederland, in Europa, in de wereld. De Rijksoverheid weegt belangen tegen elkaar af, investeert in de toekomst en treedt op als dat nodig is. Dat doet zij met hart voor de publieke zaak, integer en met kennis van zaken’.” Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijksoverheid/taken-van-de-rijksoverheid

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hans Holtrop

HEEL eng allemaal. Wat zijn de Europese leiders en de Bilderberg groep toch aan het doen? Wat maken ze een puinhoop van ons mooie continent. Wie kan hier nou baat bij hebben?

Willemijn
Willemijn
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Eigenlijk angstaanjagend, om dit ‘hadden-we-maar’ verhaal te lezen. De schrijver, dhr. Ruben Gischler, heeft de vinger op de hele zere plek gelegd en hij verwoordt wat in veel linkse kringen te horen is. Hij heeft Arabisch gestudeerd, ik heb Hebreeuws (Ivriet) gestudeerd. En juist daardoor kan ik niet om de geschiedenis van zowel arabieren als Israeli’s heen. Wát is dat toch voor een pampermentaliteit die de moslims al maar de hand boven het hoofd houdt?! Is het nu nóg niet duidelijk dat die islammelingen alleen maar willen vernietigen en overheersen?
Ik hoor net over een schiet- c.q. moordpartij in Wenen, bij de synagoge. Goh, zouden dat ook weer verwarde mannen zijn die zóóó verdrietig zijn omdat zij zich zóóó achtergesteld voelen?
Als die moordenaars niet stoppen, zit er maar één ding op: moskeeen sluiten, alle islammelingen naar de woestijn in Qatar.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Eens. Laat ze daar maar naar toe gaan. Maar ik vrees dat het te laat is.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Hoeveel was ons bespaard gebleven als wij de onthoofding van Samuel Paty weer hadden afgedaan als een ongecontroleerde daad van een verwarde man?”

Eerlijk gezegd denk ik dat het niets veranderd had. Volgens mij maakt het voor de doden en de samenleving er omheen niet uit om het gaat om ‘verwarde moslim man’ of een ‘gewone islamistische moslim’ of een ‘gematigde moslim waarvan geen radicaliseringproces van bekend is’ (zoals de Tunesiche aanslagpleger in de kerk in Nice).
De motivatie is in alle gevallen hetzelfde, nlm. het volgen van de profeet en het uitvoeren van de sharia.
Of wij er naar kijken met de westerse bril en daar etiketten op plakken wel of niet verward, het maakt voor moslims niets uit. Onze mening betekent niets voor hen, is van ongelovige honden, willen ze niet eens weten.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als je het sarcasme aspect weg zou laten zou het verhaal lijken op gewone NPO nieuws.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De islam is een eindeloze bak met problemen, maar ’the powers that be’ zullen dat tot hun laatste snik ontkennen. En daarom gaat de islamisering gewoon door, en zullen we in steeds groter intensiteit horen van aanslagen, onthoofdingen, verkrachtingen, vernielingen, enzovoort, met meteen daarna mensen die het allemaal proberen weg te praten en klein te praten en zeggen te hopen dat het allemaal niet negatief afstraalt op de moslims, die er trouwens gewoonlijk niets over zeggen, over die aanslagen, die criminaliteit, die terreur, die verkrachtingen, die straatgroepsexecuties, enzovoort en zo meer en zo verder. Zodat op die manier de frustratie en irritatie steeds groter vormen zullen aannemen, wat betreft aan de ene kant mensen in de politiek die niets doen, althans niets structureels, en die totaal hypocriet zijn, die wegkijken, die passief zijn, enzovoort, met aan de andere kant steeds groter aantallen mensen die misschien wel ineens massaal op die politiek stemmen die op het randje van revolutie komt in de trant van 1989. Aangaande de islam worden we geregeerd door criminelen die de criminaliteit islam importeren en faciliteren steeds meer criminaliteit te plegen op onze samenleving en cultuur. En bij mijn weten is dat een overtreding van eindeloos veel wetgeving. Het is hoogverraad en de daders zijn als Schreibtischmörder. Wat mij betreft moeten ze worden aangeklaagd, veroordeeld en opgesloten in de gewatteerde kamers van een psychiatrische inrichting.

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Helemaal met je eens, maar zolang de burgers het niet inzien en dit allemaal pikken en op die partijen blijven stemmen die dit allemaal veroorzaakt hebben, veranderd er niets en wordt het alleen maar erger en meer vanuit de moslims, want die krijgen vrij spel vanuit de politiek. Hoop dat men in maart eindelijk eens met verstand gaat stemmen en er voor gaat zorgen dat dit soort politiek uit Nederland verdwijnt ,en voor mij mogen al die politicus die hier debet aan hebben, mee met hun woestijn vrienden, terug naar thuisland met de verrotte politiek erbij. De haat tegenover de moslims blijft alleen maar groeien door hun eigen gedrag, wat door de politiek alleen maar afgedaan wordt als geschokt als ze weer toegeslagen hebben, en ze gaan gewoon verder met het importeren van die moslimterroristen.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

@Marjorie012 — Ik kan het begrijpen, dat van die ‘haat tegen moslims’, ik ben er zelf ook niet vrij van. Maar ik ben moslims steeds meer gaan zien als gevangenen van een bijzonder destructieve en gewelddadige ideologie, waarin ze van jongsafaan gehersenspoeld zijn, en waaraan ze nauwelijks ontsnappen kunnen. Vergelijk het met scientology, of jehova’s getuigen. Maar duidelijk is wel: hoe meer moslims, hoe meer geweld, intimidatie, criminaliteit en terreur. En ziehier het extreem domme van het volk dat ons regeert: dat het die moslimgemeenschappen steeds groter laat worden.

Willemijn
Willemijn
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Nee Neef, alhoewel ik begrijp wat je bedoelt, kan ik het toch niet eens zijn met je vergelijking met Schientology of Jehova’s Getuigen. Het zijn beiden organisaties met sterk sectarische tendenzen, dat wel. Maar hoe vaak heeft iemand van de Scientology of van de Jeh.Getuigen moordaanslagen gepleegd? Hoe vaak zijn zij een oorlog begonnen? Waar staat in hun boeken dat je elke niet-gelovige moet vermoorden, homo’s van de flat moet afgooien, vrouwen moet onderdrukken en verkrachten en iedereen die het niet met je eens is mag beliegen en bestelen? De islam is geen ideologie, het is een levensgevaarlijke politieke doctrine.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De wrange vruchten van de LAT relatie met de moslims die in steeds grotere getalen Europa binnendringen nadat Merkel in 2015 de startschot had gelost voor deze volledig uit de hand gelopen operatie, plukken wij regelmatig met een blijvende verbazing . De zachte democratie is niet bestand tegen mensen die leven uitsluitend na de primaire waarden van hun godsdienst en daarmee niet geschikt
zijn voor een verlichte democratische samenleving gebaseerd op de scheiding van kerk en staat. Zolang politici
de moordenaars blijven loskoppelen van de islam blijft het een bij voorbaat verloren strijd. Nu is er een kleine kentering doordat Macron wat hardere worden heeft uitgesproken die wij in een sterkere versie jarenlang van Wilders hebben gehoord en daarvoor van Fortuyn. Wij houden niet van dictators maar niemand vroeg zich af waarom elke gekozen islamitische leider van een populair figuur een dictator geworden is. Het in toom houden van een sterk verdeelde bevolking en diverse stammen moet met harde hand geschieden. Na de oorlogen die zij onderling voeren wordt het altijd nog erger. Zij komen niet om graag Europeanen te worden maar voor de primaire behoeften die volledig door de Sociale dienst hier vervuld worden. Zij willen alleen hun oude leven onder gunstige omstandigheden voortzetten. Juist de hier opgegroeide jeugd keert zich tegen onze samenleving. Zij worden niet voor een echte keuze gezet om hun toekomst in de beloofde land uit te stippelen. Het blijft politiek correct pappen en nathouden want niemand durft. Wilders wel en dat heeft hem behalve het gevaar op zijn leven alleen een cordon sanitaire opgeleverd en rechtszaken. Hoe zou het gaan met Macron? Intussen is sarcasme de wrange humor die ons resteert.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

ja, hun leven onder gunstige omstandigheden voortzetten, dat is wel wat velen doen.

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is op een gegeven moment toch genoeg geweest. Ieder Europees land heeft inmiddels te maken met aanslagen van moslims. Ik denk dat het tijd wordt dat de moslims vrijwillig terug gaan keren naar hun thuisland. Want als straks de pleures uitbreekt en er een burger oorlog uit gaat breken ook de goedwillige zich niet meer thuis zullen voelen in Europa. Gezien vanuit de ook goedwillige moslims nooit n teken of protest komt dat ze dit ook zat zijn, zegt genoeg over de moslims. We zijn al behoorlijk ver heen, dat we dit nog langer pikken van de moslims. Hoe blind blijft de politiek eigenlijk nog, steeds meer moslims naar Europa te halen is funest voor de eigen Europese burgers. Als je de moslims nog niet haten hebben ze er nu zelf wel voor gezorgd dat mensen dat gaan doen. Islam hoort inderdaad niet in Europa thuis.

trekdrop
trekdrop
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is vrijwel zeker dat er in de jaren ’70 een “Immigration for Oil” pact is gesloten.
Maar ik denk dat de moslims van een koude kermis zullen thuiskomen.

De vraag naar olie uit het Midden-Oosten is het afgelopen decennia afgenomen, dankzij de elektrische auto, toename groene energie, afname energieverbruik ivm. coronavirus en de opkomst van schalieolie.

Bovendien bevindt het Midden-Oosten zich in een machtstrijd tussen Turkije, Iran en de Golfstaten. Niet voor niets hebben de Golfstaten een verdrag gesloten met hun aartsvrijand, Israël.

Daarnaast neemt de waarde van de gemiddelde moslim voor politiek Nederland af. Waar linkse partijen flink konden profiteren van de moslimstem, stemmen de moslims inmiddels op hun eigen partijen. Als ik nog kon stemmen, zou ik op DENK stemmen. Niet omdat ik het met Kuzu eens ben, maar des te sneller men hun ware gezicht laat zien, des te beter.

Naar mijn inzien, gaat het al lang niet meer om olie. De islam wordt door de EU gebruikt als het breekijzer voor het vernietigen van de natiestaten zodat er ruim baan gemaakt kan worden voor een gecentraliseerd Europees machtblok.

Door zoveel mogelijk verschillende, conflicterende culturen te importeren, en de geboortecijfers te beperken door het vernietigen van de autochtone middenstand, trekt de overheid en dus de EU steeds meer macht naar zichzelf toe. Immers, deze vorm van samenleving houdt normaliter enkel stand wanneer er sprake is van een dictatuur.

trekdrop
trekdrop
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  trekdrop

De andere mogelijkheid is een burgeroorlog. Uiteraard lijkt het er nu op dat de islam deze ruimschoots zal winnen. Immers, de Europeanen doen momenteel niets terug. Maar eerlijk is eerlijk, het is niet een kwestie van kunnen. Als je ziet hoe de Franse politie met gemak de Gele Hestjes neerbeukt, is het neerknuppelen van rellende Turken qua uitvoering geen probleem. De doorsnee burger daarentegen vecht niet alleen tegen een vreemde mogendheid (islam), maar ook tegen de overheid en familie en vrienden.

Het is tevens mogelijk dat het leidt tot een burgeroorlog. China heeft bewezen dat moslims meer moeite hebben met plakplaatjes van de profeet dan het stelselmatig opsluiten en steriliseren van moslims. De reden hiertoe is simpel: het Westen heeft een overschot aan empathie en als een verwend nest van een kind blijft men alsmaar meer eisen. Maar zodra de moslims niet meer nuttig zijn, dan zal de overheid/EU hen zonder schroom aan de kant zetten. Zie de Molukkers in het verleden.

Een burgeroorlog biedt een hoop voordelen: het is een goed exccuus waarom de overheid geen geld meer heeft voor uitkeringen en pensioenen. Bovendien zullen de slachtoffers met name immigranten en lager opgeleide/sociaal economisch achtergestelde burgers zijn. Met de opkomst van automatisering, zijn beiden “useless eaters” en na afloop kan de schuld gelegd worden op “nationalisme” en “extremisme” en volgens Hegeliaans dialektiek zal EU de oplossing aanbieden: een technocratische heilstaat volgens het boekje van Marx en met goedkeuring van de VN.

trekdrop
trekdrop
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  trekdrop

Waarom dit allemaal kan? De ware macht ligt bij de bankiers. Zolang Europa een teringbende is en blijft, zullen zij altijd geld moeten blijven lenen en blijven zij heer en meester. Een vloedgolf aan economische vluchtelingen voor nu, een falend Marxistisch/Communistische EU in 10-20 jaar van nu (want wees eens eerlijk, is het ooit iemand gelukt om dit utopische experiment niet in een poel van dood, verderf en oneindige schulden te laten eindigen)?

Als individu kun je niet zoveel doen. Als je je publiekelijk uitspreekt, dan is de kans groot dat je je baan en familie kwijt raakt. Of je wordt weggezet als een complotgekkie. Zodra de eerste knetter dankzij een post van Lange Frans of Janet Ossebaard zich opblaast, zal het gedaan zijn met vrije internet.

Ben je boven de 50? Laat het gaan. Het is niet jouw schuld. Geniet met volle teugen van de jaren die je hebt. Deel tijd met vrienden en familie en richt je op hobby’s.

Ben je tussen de 20 en 50? Bouw een zo’n divers mogelijke portefeuille op van investeringen en bezittingen; het liefst in grondstoffen als goud, zilver, etc. en verspreid deze over meerdere plaatsen. Bemachtig meerdere paspoorten indien mogelijk. De overname zal geleidelijk plaatsvinden en je hebt waarschijnlijk de mogelijkheid om de dans een aantal maal te ontspringen.

Ben je onder de 20, bereid je dan voor op het ergste, in stilte. Privacy and individueel bezit zullen waarschijnlijk uitgebannen worden. Mogelijk zakt alles in een pudding ineen, zoals de Sovjet Unie. Het duurde echter 80+ jaar voor USSR, en dat is zonder de technologische middelen van nu en enkel omdat de VS een beter alternatief toonde voor de Russen van toen. De overname zal echter wereldwijd zijn.

trekdrop
trekdrop
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  trekdrop

Het is mogelijk dat het allemaal geen donder uitmaakt aangezien je binnen een aantal decennia simpelweg in een virtuele wereld kunt stappen die je naar wens kunt inrichten. Een wereld met Zwarte Piet, Voetbal International, Chiel Montange “Mooi Was Die Tijd” verzamelalbums en met de hele familie onder genot van een mok Droste warme chocolademelk terugzien hoe Rintje Ritsma viermaal de wereldtitel behaalt. Tegelijkertijd zal de Islam fundamentalist onder de duim zijn met een virtuele wereld waar hij zonder pardon zijn vrouw kan slaan, ongelovigen platrijden met een bestelbusje en zich kan vergrijpen aan negenjarige meisjes in navolging van zijn grote voorbeeld. Alles onder controle, totdat Lawrence Fishburne binnenwandelt en vertelt dat het allemaal een droom is. Deja vu.

Auke51
Auke51
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Lees het verdrag van Straatsburg uit 1975 waarin alles staat vermeld wat nu gebeurd. De politiek en universiteiten moeten de weg bereiden voor integratie van moslims in Europa. Den Uyl (Premier NL – PvdA) heeft namens Nederland ons land verkwanseld dus er is geen weg terug, helaas

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk je kan een verhaal lang maken, maar ook kort.
De burgers in West Europa, zijn bij deze omvolking zelf aanwezig geweest.
En ook sommige van jouw buren of familie, vonden/vinden deze omvolking geen probleem.
Dus het bittere koekje, komt uit je eigen trommel, verstrekt via de EU.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De onthoofding van Samuel Paty is ook een goede aanleiding voor moslims om nog eens goed te kijken naar de moorden in opdracht van Mohammed vanwege een poetische belediging o.i.d. en na afloop door hem met het bekende ‘Allahu Akbar’ toegejuigd, zie bijv. https://wikiislam.net/wiki/List_of_Killings_Ordered_or_Supported_by_Muhammad. Mohammed is het na te volgen voorbeeld voor alle moslims, maar moet dit voorbeeld nog wel worden nagevolgd? En als het niet moet worden nagevolgd, is het dan niet eem zaal van de hoogste prioriteit om voorlichtingsprogramma’s te beginnen om die navolging te verbieden? Naar de mythische figuur van Mohammed wordt vaak verwezen als de profeet van de islam, maar is dit soort gedrag niet een echte profeet onwaardig?

Nico
Nico
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waren er maar niet zoveel bommen gevallen in de 2e Wereldoorlog. Hadden we ook niet zoveel arbeidsmigranten nodig voor de wederopbouw. Ironies genoeg komen de navolgelingen Europa weer afbreken.

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Nico

Zover ik weet en geleerd heb in de geschiedenis les is de opbouw in 1945 begonnen voor alle Nederlanders. Toen was er volgens mij nog geen sprake van die Islam import. Dit is gebeurd onder de PVDA en ook de herenigingen zijn toen onder dat kabinet mogelijk gemaakt met alle gevolgen die we nu meemaken. De politiek heeft dit land afgebroken door het cadeau te geven aan de import. Dat de burgers in Nederland nog altijd niet inzien dat Islam geen geloof is ,maar n ideologie van dood en verderf is triest. Hoe lang blijven eigen burgers het nog pikken dat hun land veranderd in een woestijnland.

Jop N. Roggeveen
Jop N. Roggeveen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Nico

De mensen uit midden Amerika staan te dringen om bij ons te komen werken en zaaien niet met zwaarden. Nee, het is de uitverkoop aan de olielanden die de EU pleegde met het verdrag van Straatsburg om de islam niets in de weg te leggen, dat de grootste reden van deze problemen is!

28
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x