NIDA en de linkse ongelovige kudden

Moslimpartij schermt met “holistische waarden” van de islam

Foto: Nourdin el Ouali (NIDA Rotterdam) - screenshot OpinieZ van NIDA-video

Het zat al een tijdje in de lucht, maar het Links-Islamitisch blok in Rotterdam is een feit. Nida gaat samen met GroenLinks, SP en PvdA de verkiezingen in. Zo sluit GroenLinks haar voormalige wegloper Nourdin el Ouali weer in de armen. Eenheid in verscheidenheid, “één wereld in een stad”. Het moet de voorman van de eerste succesvolle Nederlandse moslimpartij als muziek in de oren klinken.

Roep

Maar hoe “insluitend” is el-Ouali en zijn Nidapartij eigenlijk? Nida presenteert zich zelf als een echte Rotterdamse partij maar ruim de helft van de Rotterdammers weet niet eens wat de naam betekent. Ja OK, Nida betekent “roep”, maar wat moet je daar mee? Roep66 of zo? De grap is dat ongelovige Rotterdammers dat ook helemaal niet hoeven te weten. Koranvers 2:171 waarin het woord nida voorkomt, is daar duidelijk over. Die hele boodschap van de Koran is bij ongelovigen toch aan dovenmansoren gericht. Zij horen niet meer dan een kreet of een “roep”, zoals een kudde schapen een herder hoort roepen. Het vermogen tot begrijpen hebben zij domweg niet (ik parafraseer een beetje volgens de gangbare Koranuitleg).

Maar zo nu en dan gaat Nida een klein stapje te ver, waardoor de kudde ongelovigen onbedoeld toch even verschrikt hun hoofdjes oprichten.

Moslimpleegkind

Bijvoorbeeld het nogal suggestieve promotiefilmpje voor de stichting Moslimpleegkind, mede opgericht door Nida en el Ouali.

Gemaakt door zijn wapenbroeder Abdelkarim al-Fassi, inmiddels uitgegroeid tot de Leni Riefenstahl van de partij. Talent kan hem zeker niet ontzegd worden. In het filmpje zien wij een lief onschuldig moslimmeisje, helemaal alleen op straat. Zij wordt opgehaald door twee duidelijk niet-moslimzijnde pleegouders met een hoog flapdrolgehalte. Weinig toegewijd vergeten zij haar tasje mee te nemen. Ze zijn nog niet het frame uit, of ze komen al weer terug om het meisje bij het grofvuil te dumpen. Haar aan haar lot overlatend.

Stralend moslimstel

Maar Allah is gezegend en, begeleid met invallend strijklicht, komt er een stralend moslimstel het beeld binnen wandelen. Dolgelukkig huppelt het kindje met hen mee. En oh ja, de nieuwe pleegmoeder weet wat haar als goede moslimmoeder te doen staat en loopt nog even terug om het vergeten tasje mee te nemen. Rolbevestigend en snerend naar die vrijblijvende Nederlandse pleegouders die zich niet eens bewust lijken van hun basale taken als man en vrouw. De grap is dan weer wel dat de ongelovige en onvolmaakte pleegouders eerder GroenLinks lijken dan Leefbaar of PVV.

Met zo’n partij gaat Groen en ander Links dus in zee. Want de clip is exemplarisch voor de Nida-aanpak. Mede-moslims op hun gebrek aan verantwoordelijkheid aanspreken door de bereidwillige inzet van niet-moslim-pleegouders, als afkeurenswaardig af te zeiken. Insluitend is het allemaal niet. Ook het beruchte Breivik filmpje is zo’n pareltje uit de stal van el Ouali en al-Fassi.

Holistische waarden

In tegenstelling tot de vorige verkiezingen, afficheert Nida zich niet langer als moslimpartij, maar als grootdestilleerder van holistische en universele waarden uit de islam. Maar door het volhardende werk van Carel Brendel zijn de connecties en raakvlakken tussen Nida, Hamas en de diverse Moslimbroederorganisaties genoegzaam bekend.

VPRO-documentaire Wij-samenleving

Boeiend zijn ook de inkijkjes die de Tegenlichtdocumentaire, “de Wij samenleving”, biedt. Daarin betoogt el Ouali’s rechterhand Jeroen Schilder dat Moslims de echte geboren en getogen Rotterdammers zijn. Zij hoeven zich echt niet door die bleke import uit de Alblasserwaard laten vertellen, dat zij moeten integreren. Bij Nida zijn ze dol op dit soort militante omdraaiingen. Wij moslims zijn de echte Rotterdammers, en jullie zijn import wie moet er hier integreren?

Vlaggen

En als Rotterdammers met vlaggen willen zwaaien waarbij zij zich thuis voelen, moet dat kunnen, verkondigt el Ouali in de Rotterdamse raad. Laat er nu geen partij in Rotterdam zijn die zoveel van massaal vlagvertoon houdt als Nida. Alleen zijn het niet de meest insluitende vlaggen waarmee zij lopen te zwaaien. Op hun site staat prominent nog een larmoyant videoclipje van Abdelkarim Riefenstahl, waarin de Munadien(roepers) door de Maasstad paraderen met fier geheven Palestijnse banieren. Uiteraard in slowmotion wapperend. Ook na de couppoging in Turkije, toen de Erasmusbrug rood kleurden van de Turkse vlaggen, was Nida van de partij en wisten hun voormannen de gemoederen nog een beetje meer op te zwepen.

Hamas

Gaza-flotilla – foto: IDF CC0

Voor een Rotterdamse gemeentepartijtje is Nida opvallend veel bezig met Palestina. Zoals bekend, is Nourdin el Ouali een echte Hamas-aficionado. Hij zat in 2011 op de Gazaflotilla en sprak afgelopen jaar het Hamascongres in Rotterdam toe. Rotterdam was volgens hem de uitgelezen plek voor zo’n Hamascongres. Want, zo hield hij zijn enthousiaste gehoor voor, de Gazanen verkeren in dezelfde situatie als de Rotterdammers onder Duitse bezetting met het bombardement en de Joodse “medeburgers” die werden afgevoerd en vermoord. Ik laat de valsheid van de vergelijking voor wat het is.

Koerden

Maar even zo goed is het opmerkelijk dat Nourdin al Ouali als “Rotterdammer” geen enkel probleem heeft met de brute inval van het Turkse leger in Afrin, de vreedzame hobbitachtige Koerdische enclave in Syrië, met liefelijk glooiende heuvels en olijfboomgaarden. Sterker nog hij was er bij toen een groepje Turken in de Maasstad, wederom met vlaggen, enthousiast hun steun betuigden aan het bombarderen en verdrijven van burgers, verwoesten van dorpen en het martelen en mutileren van vrouwelijke soldaten. Uitgesproken intenties van de Turkse president om oorspronkelijke Koerdische bevolking te vervangen voor Syrisch arabische vluchtelingen, is blijkbaar geen enkele belemmering voor el Ouali’s om zijn solidariteit te betuigen.

Polariserend

Dus zelfs wat zijn eigen Umma betreft, zijn Nourdin el Ouali en zijn partij niet bepaald insluitend. Eerder splijtend, polariserend en verdelend en niet alleen bij de Turkse gemeenschap. Zo ging el-Ouali in 2014, nogal tekeer tegen sjiieten, in een verward stuk in de NRC. Geschreven naar aanleiding van Charlie Hebdo, getiteld: “Maar jihadisme heeft buitenlandse oorzaak”. Met zo’n titel weet je dat de redactie als kop echt niets beter wist te verzinnen.

Sjiieten

De oorzaken van Jihad in verleden en heden zijn volgens el Ouali per definitie “buitenlands”. Soennieten in Syrië en Irak zijn volgens hem getraumatiseerd door de gewelddadige sjiietische milities en het leger van Bashar Assad, die etnisch zuiveren en “structureel verkrachten”. Niet dat el Ouali daarom de daden van IS goedkeurt, maar begrijpen doet hij het wel. Dat zij zich graag beroepen op Ibn Taymiyya – de 13de eeuwse islamitische rechtsgeleerde – is volgens el Ouali al weer een bewijs dat zij een getraumatiseerde generatie zijn, want Ibn Taymiyya was ook getraumatiseerd. Ibn Taymiyya is de scherpslijper van de Jihad en grondlegger van de uitgewerkte takfirideologie.

”Met het zwaard in de hand tegen het beschimpen van de gezant”

Hij rechtvaardigde jihad tegen medemoslims als zij volgens hem niet recht in de leer waren. Schrijver van tijdloze werkjes als as-Sarim al-Masloel ‘ala Shatim ar-Rasoel (“Met het zwaard in de hand tegen het beschimpen van de gezant”). Na zeven eeuwen is het nog immer actueel en weet het menig jihadhart in dop te beroeren, getuige de rituele afslachting van van Gogh en massamoord op de burelen van Charlie Hebdo.

Vandaar ook dat machthebbers in de islamitische wereld ibn Taymiyya’s werk met enige regelmaat verbieden, uit angst dat zij zelf worden getakfierd door een stel onverlaten. Grappig dat in dit verband de geroyeerde nummer twee van Nida en naar Denk overgelopen Aydin Peksert, beweert dat el-Ouali hem heeft uitgemaakt voor Munafiq (huichelaar). Een onmisbaar kernbegrip in het Ibn Taymiyya- en Takfierjargon.

Pekinezen

Volgens el Ouali kon ibn Taymiyya er ook niets aan doen dat hij “een product” was van zijn tijd waarin Soennieten moesten vrezen voor hun leven vanwege “het geweld van hordes mongolen” en “religieus fanatieke kruisvaarders”. Alleen waren die ‘religieus fanatieke’ kruisvaarders al ruim zeventig jaar voordat Ibn Taymiyya het levenslicht zag, lang en breed uit Jeruzalem verdreven. Nu is het volgens el Ouali ook zo’n tijd waarin soennieten wederom onder “sjiietische milities lijden die met steun van Iran, dood en verderf zaaien” en dat brengt volgens hem weer IS voort. Ik wil niets af doen aan de wandaden van de sjiietische milities en Assad, maar el Ouali doet net alsof IS niet meer is dan een stel verwaarloosde pekinezen in een hondenasiel. En el-Ouali gaat verder, ik citeer:

“Als alles waar je voor staat dreigt te verdwijnen, dan biedt het hoop je te balsemen met concepten die het eeuwige leven beloven. Het martelaarschap is in de ogen van de IS-strijder beter dan een vernederend voortbestaan”

Ja, nee joh, tuurlijk. Begrijpelijk dat je dan je Yazidi-buurman de hersens inslaat en zijn vrouw en kinderen tot slaaf neemt en dat allemaal ook nog eens volgens het voorbeeld van de profeet en de voorschriften van de sharia. Maar afgezien daarvan is het onbegrijpelijk dat zelfs de NRC dit zonder blikken of blozen afdrukt, na het bloedbad op de redactie van Charlie Hebdo en de Joodse supermarkt,.

Israël

Misschien dat bij Nida wat betreft de sjiieten de soep inmiddels niet meer zo heet gegeten wordt als die vier jaar geleden werd opgediend. Nu Iran aan de grenzen van Israel staat, zijn ze bij Nida misschien wel net zo blij als hun geestverwanten bij Hamas. Dan zijn de etnische zuiveringen en “structurele verkrachting” door sji’itische milities in Syrië en Irak toch nog ergens goed voor geweest. Want toegegeven, “het verzet” tegen de “koloniale entiteit genaamd Israel” (el Ouali’s woorden) kan in sommige kringen bijzonder insluitend werken en niet alleen tussen sji’ieten en soennieten.

Met Nida in het stadsbestuur heeft het islamitische, pardon holistische en universele verzet tegen Joodse onafhankelijkheid een steunpunt in de havenstad. Links Rotterdam heeft daar blijkbaar zo’n zin in, dat zij zich door de roep van Nida bereidwillig het politiek islamitisch mijnenveld in laat leiden.

© OpinieZ.com 2018. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties.

De OpinieZ-artikelen van Ruben Gischler (volg twitter-icon @RubenGischler) vindt u 👉🏽 HIER 👈🏽

Over de auteur

Ruben Gischler
Ruben Gischler
Documentaire- en programmamaker.
Arabist. Afgestudeerd op de "moderne" geschiedenis van het Midden Oosten.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
7 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
ArieZ
ArieZ
5 jaren geleden

Die filmpjes zouden al een reden zijn voor bijvoorbeeld Leefbaar, om aangiftes te doen. Wat een idioten zijn het toch. De pvda cultuur wordt weer herhaald: stemmen halen bij de niet geïntegreerde allochtoon, zonder aan de risico’s voor stad en land te denken. Dit gaat de verkeerde kant op. Ben dat (s)linkse gezeik ook HELEMAAL zat. ”Het verraad van links” houdt maar niet op (Carel Brendel) . Walgelijk, jammer voor Rotterdam.

Anung un Rama
Anung un Rama
5 jaren geleden

De linksen zijn bang. Ze weten dat ze de stem van de kiezer gaan verliezen.Hun idee is: de vijand van mijn vijand is mijn vriend. Ze weten ook dat ze hun islamitische achterban al decennia in de steek hebben gelaten en die willen ze terug. Het zijn gewoon een stelletje opportunisten en ze vechten elkaar heus wel een keer de pan uit.

AimabeleAutodidact
5 jaren geleden

Het hypocriete is dat ze zich hier op minderheden richtten omdat ze een minderheid zijn. Maar we weten allemaal hoe Erdogan fans en Moslimbroederschap-sympathisanten over minderheden denken.

AimabeleAutodidact
5 jaren geleden

Wat de versplintering betreft; die uit zich ook onder moslims en moslimpartijtjes. In Den Haag doen er al 3 moslimpartijen mee.En DENK zal zich in Rotterdam ook grotendeels op moslims richtten.Begrijp me niet verkeerd; mijn sympathie hebben ze niet. Maar ze zullen vooral elkaar leegeten wat stemmers betreft.

Zware Gustav
5 jaren geleden

Ik denk dat ze in Rotterdam nog een hele zware pijp gaan roken bij Groenlinks en de Pvda op het moment dat Israel het moe is en Iran een kopje kleiner maakt, om the beginnen in Libanon en Syrie. En denk maar niet dat ze alleen komen, want de U.S. zit op een goede aanleiding te wachten.
Dan wordt een moord en brand schreeuwende NIDA toch mischien ineens een onhandige accoord partner….

Everardus
Everardus
5 jaren geleden

Ik hecht nooit veel waarde aan opgeklopte kreten als “burgeroorlog” ,”staatsgreep” en wat dies meer zij. Maar de huidige ontwikkelingen stemmen mij veŕre van positief. Ik vrees, na de gemeenteraadsverkiezingen, een versnipperd en gepolariseerd politiek speelveld en dat zeker niet alleen in Rotterdam. Ik kan slechts hopen dat de boel niet ontvlamt, ik kan mij echter niet onttrekken aan de indruk dat er niet veel hoeft te gebeuren, of het geheel ontaardt in een chaos. Maar laat ik het AUB bij het verkeerde einde hebben……

Carthago
Carthago
5 jaren geleden

Top artikel !
De nida wolf in schaapskleren bevindt zich nu in het midden van de linkse schapenkudde,een islamitische droom komt uit.

7
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x