Terreur aan de Haagse onderhandelingstafel

Kabinet: niks mis met Nederlandse subsidies voor Palestijnse terroristen

Ons belastinggeld wordt al decennialang ingezet voor antisemitische ophitsing, terreuropleidingen en het initiëren van dodelijk geweld gericht tegen Joden. Tientallen miljoenen Nederlandse euro’s verdwijnen jaarlijks in de terreurkas van Abbas – de Palestijnse president die inmiddels bezig is aan zijn 13e jaar van zijn 4-jarig presidentschap.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal David Bedein

De levenslange uitkeringen aan Palestijnse terroristen die Joden doden of verminken bedragen inmiddels de helft van de totale Palestijnse begroting! Laat dit getal even op u inwerken: 50% van de Palestijnse begroting gaat naar het belonen van terreur.

Misbruik belastinggeld
Het zijn betalingen die, zoals Abbas keer op keer zweert in woord en geschrift, nooit maar dan ook nooit zullen stoppen. Deze terreurfinanciering laat onze VVD/PvdA regering, het kabinet Rutte II, volledig koud. Zo blijkt uit de antwoorden van het kabinet bij monde van de ministers Koenders (PvdA) en Ploumen (PvdA) op kamervragen die het ChristenUnie kamerlid Joël Voordewind heeft gesteld naar aanleiding van dit schandalige misbruik van ons belastinggeld.

De antwoorden zijn duidelijk. Onze regering gaat geen einde maken aan de terreurbetalingen. Het voorkomen van terreur tegen Joden heeft in politiek Den Haag geen enkele prioriteit. Zie de integrale beantwoording door Koenders en Ploumen onderaan dit artikel.

Rutte II heeft andere zorgen:

Korten van de steun aan de Palestijnse Autoriteit kan ertoe leiden dat de Palestijnen, die toch al te kampen hebben met de gevolgen van de bezetting en de interne verdeeldheid van het Palestijns leiderschap, ook nog geconfronteerd worden met afnemende dienstverlening. Dat zou de geloofwaardigheid van de Palestijnse Autoriteit en hoop op een Palestijnse staat onder een goed functionerend eigen bestuur verder kunnen ondermijnen

Dienstverlening
Naar aanleiding van mijn artikel over het indoctrineren van kinderen in terroristische zomerkampen, die op dit moment worden georganiseerd door de Palestijns Autoriteit, UNRWA, Fatah en de PLO, heeft de PVV-fractie bij monde van Danai van Weerdenburg en Raymond de Roon Kamervragen ingediend. Gevreesd moet worden dat ook bij deze vragen de antwoorden volstrekt voorspelbaar zullen zijn. Waarschijnlijk vallen deze terreurkampen voor kinderen onder het BuZa-kopje dienstverlening. Het Nederland van Mark Rutte zal terreur blijven belonen. Het wil geen cent korten. In woord zegt de VVD pro-Israël te zijn, maar in daad financiert de partij Jodenhaat.

Zat
Een groeiend aantal Arabische landen – overmand door terreur, burgeroorlogen, honderdduizenden doden, miljoenen vluchtelingen en de dreiging van Iran – is het eeuwige slachtofferschap, de onwilligheid en het geweld van de Palestijnen meer dan zat. Ook in Afrika, Azië en Amerika keert het politieke tij. Buitenlandse leiders als premier Modi van India laten tijdens staatsbezoeken aan Israël, Abbas en zijn Ramallah-paladijnen links liggen. Het zicht op een Palestijnse staat is door eigen toedoen volledig verdwenen.

“Vrijheidsstrijders”
En toch blijven de Palestijnen de favoriete ‘vrijheidsstrijders’ van onze diplomaten, politici en regering. Waar het PvdA’ers betreft, zal dit niemand verbazen. Maar wat VVD’ers met deze opstelling trachten te bereiken is raadselachtig. Het geniepig vergaarde ‘diplomatieke kapitaal’ is in de huidige geopolitieke werkelijkheid niets meer waard. Want wat VVD buitenlandwoordvoerder Han ten Broeke ook te berde brengt, het Obama/Kerry tijdperk is voorgoed voorbij.

In Den Haag trachten de VVD, het CDA, D66 en de ChristenUnie een nieuw kabinet te vormen. Een kabinet waarin het vertroetelen van arabische antisemieten weleens een nieuw hoogtepunt zou kunnen bereiken. Een regering met de Nederlands/Palestijnse Sigrid Kaag/al-Qag als de nieuwe D66-minister van Buitenlandse Zaken. Een kabinet waarin belangrijke posities lijken weggelegd voor pro-Palestijnse politici als Alexander Pechtold en Raymond Knops.

Rol ChristenUnie
Gaat de ChristenUnie daadwerkelijk deelnemen aan een kabinet dat niets op heeft met Israël en terreurbetalingen zal continueren? Dat antisemitische boycot bewegingen (BDS) hun gang laat gaan en anti-Israël NGO’s voorziet van forse subsidies? Gaat de ChristenUnie pro-Palestijns regeringsbeleid steunen dat bijdraagt aan de ‘anti-zionistische’ hysterie die leeft bij grote groepen allochtone jongeren? Een virulente haat die we steeds vaker terugzien in de straten en klaslokalen van ons land? Wil de ChristenUnie echt medeverantwoordelijk zijn voor kabinetsbeleid dat aanzet tot het doden van Joden?

Of de ChristenUnie toont standvastigheid. En zwicht niet voor terreur aan de Haagse onderhandelingstafel.

 

© OpinieZ.com 2017. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties 👇🏽.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
2 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Stop alle terreurfinanciering door NederlandIk zou hieraan willen toevoegen: ook het onzalige EU/VN/Nederland beleid om toe te staan dat de helft van het budget van de Palestijnse Autoriteit aan terreursubsidie en terreurkampen wordt besteed, moet onmiddellijk beëindigd worden. Dus stoppen van alle terreursubsidie en -activiteiten; anders geen cent meer naar de Palestijnen. Laten we hopen, nee eisen, dat de formatie-onderhandelaars hier serieus werk van maken! […]

trackback

[…] minister Koenders wil dit beleid niet eens ter discussie stellen, omdat hij zich zorgen maakt over afnemende dienstverlening. Waarom steunt Nederland niet het voorstel van Israël om UNWRA op te heffen en hulp voor […]

2
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x