Er komt een Duits-Russische oorlog aan

Binnen nu en vijf jaar komt er een Duits-Russische oorlog. Deze voorspelling is niet van mij, maar van kenner, reserve-majoor in de IDF en hoogleraar Strategische Studies aan de universiteit van Haifa Elliot Chodoff.

Heeft Chodoff een punt? Naar mijn mening wel, al zijn er tientallen mensen die het met mij oneens zullen zijn. Dat is natuurlijk hun goed recht. Waarom ik denk dat Chodoff gelijk heeft zal ik duidelijk maken.

Dictators
Elliot Chodoff vertelde dat hij hield van dictators als Poetin en Erdogan. Waarom? Omdat zij duidelijk zijn in hun aspiraties. Toen Poetin de baas werd in Rusland, vertelde hij de wereld dat hij het Russische Rijk wil herstellen en dat hij de EU wil verdelen en opheffen. In beide trajecten is Poetin aardig op weg. Met het terughalen van de Krim heeft Poetin volledige controle over Sebastopol. Daarmee heeft hij een grote zeehaven én zware industrie in zijn bezit. Strategisch van levensbelang. Met het onrust zaaien binnen de EU blijkt Poetin een meester in de verdeel- en heerstactiek. Als voormalige KGB-topman mag je dat ook wel van hem verwachten.

Ottomaanse Rijk
Erdogan meldde bij zijn aantreden dat hij het Ottomaanse Rijk wil herstellen. Een paar jaar later, een verijdelde staatsgreep en een zuivering verder worden de contouren van de road map naar dit Rijk zichtbaar. Erdogan kan doen en laten wat hij wil, daar de EU een tandenloze tijger is. Een fenomeen dat alleen maar mag buigen om vervolgens dank je wel tegen Erdogan te zeggen.

Isolationist
Zoals u leest gaat het de “goede” kant op, maar we missen nog één variabele om een Russisch-Duitse oorlog mogelijk maken en dat is de troefkaart Donald Trump. Het mag niet als een verrassing komen dat Trump een isolationist is met zijn slogan America first en zijn uitspraken dat hij niet meer voor de Europese veiligheid wil betalen, omdat de EU-landen dat vertikken zelf te doen. Trump heeft daar zeker een punt. Neem Nederland. De NAVO-norm voor het defensiebudget is 2% van het Bruto Nationaal Product, maar de pacifistische politici in Nederland krijgen het voor elkaar om niet meer dan 1,2% van het BNP voor defensie bij elkaar te sprokkelen. Resultaat: een failliete en uitgeklede krijgsmacht.

Baltische staten
Hoe het verder gaat? Met het isolationisme van Trump’s VS ontstaat er een machtsvacuüm in Europa dat door Poetin gebruikt kan worden om de Baltische Staten binnen te vallen. De Baltische havens lonken en volgens Poetin behoren de Baltische Staten bij Rusland. Trump is vervolgens niet geïnteresseerd, de EU is bureaucratisch vastgelopen en alleen Duitsland maakt zich serieuze zorgen. Duitsland heeft nu al reden zich zorgen te maken, omdat dit land ook maar 1,2% BNP aan defensie uitgeeft. Merkel heeft onlangs echter opgemerkt dat Duitsland en andere EU-landen naar een hoger defensiebudget toe moeten, aangezien de EU in geval van een oorlog niet in staat is zichzelf te verdedigen.

Oorlog
De Duitsers zullen dus hun budget verhogen en andere EU-landen kunnen weinig anders doen dan de Duitse leider volgen. Wanneer Poetin zich eenmaal de Baltische Staten heeft toegeëigend, zal de machtshonger van Poetin nog groter worden. Polen kan een volgend doel worden. Duitsland wordt zenuwachtiger en zenuwachtiger. De spanning stijgt tot het kookpunt en een incident kan voldoende zijn een oorlog uit te lokken. Rusland tegen het door Duitsland gedomineerde EU. Binnen nu en vijf jaar kan dat zomaar werkelijkheid worden.

Ik wens u allen dus een prettig pacifisme verder.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.