Israel kan haar eigen land niet bezetten

In de voortdurende discussie over fantasialand Palestina mis ik te allen tijde de historische duiding. Nu hebben veel Nederlanders niets met geschiedenis, vandaar het gemis aan nationale trots. Maar voor veel andere volken ter wereld is juist de geschiedenis de kurk waar hun natiestaat op drijft en hun identiteit op is gebaseerd.

En als er een volk is dat zijn geschiedenis kent zijn het de Joden. De oude geschiedenis is vastgelegd in de Thora en de recente geschiedenis is vanaf de diaspora in het geheugen van het Joodse volk gegrift.

Opstand
De eerste Joodse opstand tegen de Romeinse bezetter was in het jaar 70 n.Chr. en toen verwoestten de Romeinen de Joodse Tempel. Het was dus al een tijdje onrustig in het land van melk en honing. In het jaar 135 n.Chr. na de Bar Kochba opstand was de Romeinse Keizer Hadrianus de rebellerende Joden zo zat, dat hij ze voor het overgrote deel uit hun eigen land verdreef. In een poging de Joodse geschiedenis te wissen veranderde Hadrianus de naam Judea in Syrisch Palestina. Sinds de diaspora in het jaar 135 tot het jaar 1948 is het land Israël constant bezet geweest door Romeinen, Arabieren, Kruisvaarders, Turken en Engelsen.

Israël
In 1948 stichtten de rechtmatige eigenaren de staat Israël op basis van een UN-resolutie. De Arabieren pikten dat niet en vielen met vijf landen de nieuwe natiestaat binnen. Israël won de oorlog, maar Jeruzalem werd verdeeld en Judea en Samaria bezet door Jordanië. Jeruzalem werd door de Arabieren etnisch gezuiverd door hen uit de oude stad te verdrijven. Voor het eerst in de Joodse geschiedenis werd de oude stad Jodenrein gemaakt. Het was Joden tot 1967 verboden bij hun heiligste plaats (de westelijke Tempelmuur) te davenen (bidden). In 1967 werd Oost-Jeruzalem bevrijd – evenals Judea en Samaria – en konden Joden deze plek weer bezoeken.

Valse claim
Bovengenoemde geschiedenis wordt nooit en te nimmer genoemd wanneer Palestijnen hun valse claim voor een eigen staat maken. Natuurlijk zijn er Palestijnse families die generaties in Judea en Samaria wonen, maar dat geeft ze nog geen eigendomsrecht. Verder is het een vaststelling dat heel veel zogenaamde Palestijnen hun wortels hebben in Saoedi-Arabië, Jordanië en Egypte. Deze Arabische immigranten kwamen naar het mandaatgebied Palestina waar de toen al terugkeerde Joden er een economisch succes van maakten. De Arabieren uit voorgenoemde landen waren zo arm als Job en zagen een kans zichzelf te verbeteren door naar een gebied te trekken dat door Joden succesvol werd gemaakt.

Plan
Judea en Samaria behoren tot het hart van de Joodse Staat. Keizer Hadrianus heeft getracht deze waarheid te wissen uit de geschiedenis, maar voor veel Joden is Judea en Samaria meer Joods dan Tel Aviv of Haifa. Moet Israël dan de zogenaamde West Bank annexeren? Nog niet. Het plan van Netanyahu en Trump op basis van een idee van de Egyptische president Al-Sissi om de Palestijnen een eigen staat te geven in Gaza en een deel van de Sinaï is een goede optie naar mijn idee.

Annexeren
Het is ook een goed idee Israël de zogenaamde block settlements in Judea en Samaria te laten annexeren en de rest van de zogenaamde West Bank onder Jordaans leiderschap te plaatsen. Waarbij zij aangetekend dat de Westbank dan wel gedemilitariseerd dient te worden. Mocht blijken dat de Palestijnen zich nog steeds niet kunnen gedragen en aanslagen blijven plegen tegen Joodse doelen, dan heeft Israël wat mij betreft het recht de gehele “West Bank” te annexeren.

Naar mijn idee het beste vredesplan ooit, met in het achterhoofd de gedachte dat Joden hun eigen land niet kunnen bezetten en dat er een oplossing moet komen voor de Palestijnen. Door hen een eigen staat te geven in Gaza/Sinaï en door de West Bank Palestijnen weer onder Jordaanse leiding te brengen creëer je win/win.

===============================================================
Titelfoto: fabcom_IMG_3682 by Fabcom is licensed under CC BY-NC 2.0
===============================================================

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.