Superjoden!

Zij benoemen antisemitisme waar anderen wegkijken

Titelfoto: Herman Loonstein. Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal DutchNLVids


OpinieZ-hoofdredacteur Asher vroeg begin december de vaste auteurs van Opiniez te schrijven over wat in 2017 het meeste indruk op hen heeft gemaakt. De meest schokkende gebeurtenis was voor mij op persoonlijk vlak en daar zal ik u verder niet mee vermoeien. Ik kan natuurlijk over de talloze islamitische aanslagen praten of over dit wegwerpkabinet, maar ik wil dit jaar kernachtig en positief afsluiten. Daarom is mijn eindejaarsonderwerp: de Superjoden.

Want Superjoden bestaan. De comics-hero Superman was er overigens een van, gecreëerd door kinderen van joodse immigranten in de VS. Superman is natuurlijk een creatie, dit in tegenstelling tot de door mij in dit stuk genoemde Superjoden. Die zijn echt, Nederlands en bovenal Mensjen van vlees en bloed.

HaCarmel

Deze Superjoden hebben iets gemeenschappelijk. Ze lieten stevig van zich horen na een gebeurtenis die negatief en schokkend was op meerdere niveaus: de islamitische aanslag op het koosjere restaurant HaCarmel in Amsterdam. Een overduidelijke daad van antisemitisme die echter niet zo benoemd mag worden van policor Den Haag en Moslinks, want “Israël” en dan gelden er andere regels, zo blijkt maar weer eens.

Waar de gooiers van een brandbom naar een moskee in Enschede (nettoschade: een verschroeid veldje) gevangenisstraffen tot 4 jaar tegemoetzagen, werd de dader – een islamitische Palestijnse asielzoeker – na een nachtje cel vrijgelaten en aangeklaagd wegens vernieling van een ruit.

Herman Loonstein

En daar komt de eerste Superjood ten tonele in de figuur van Herman Loonstein. Deze advocaat neemt geen blad voor de mond en noemt zaken zoals ze zijn. Dit tot schrik van meerdere Joodse organisaties die er nog steeds van uitgaan dat overheden altijd de waarheid vertellen. Dat dit niet het geval was toonde Loonstein fijntjes aan door de Amsterdamse driehoek volledig te kakken te zetten met hun doofpotactie inzake de aanslagplegende moslim. De dader die tijdens het verhoor door de politie nota bene aangaf tot meer geweld tegen Joden in staat te zijn, kwam toch snel op vrije voeten.

Tegen de advocaat die deze Amsterdamse clusterfuck aan de kaak stelde werd vervolgens door het Openbaar Ministerie een klacht ingediend. Een scenario waar Kafka zijn vingers had afgelikt. Herman Loonstein is voor mij een Superjood, omdat hij zich niet met een kluitje in het antisemitische riet laat sturen.

Gidi Markuszower

De tweede Superjood die ik graag aan u wil voorstellen is Gidi Markuszower, kort gelont en ongeleid projectiel, maar wel met het hart op de juiste plaats. Naar aanleiding van de terreurdaad in Amsterdam wilde het PVV-Kamerlid een spoeddebat aanvragen. Dat werd geweigerd. Omdat de Kamerleden weigerden de feiten onder ogen te zien, noemde Markuszower hen terecht laffe wegkijkers.

Het feit dat de Kamervoorzitter Arib vervolgens boos de microfoon dichtdraaide, zegt veel over het gebrek aan kennis bij Arib als het gaat om de geschiedenis van de joodse minderheid in Nederland en de emoties die daarmee gepaard gaan. Wat Markuszower toonde was pure emotie recht uit het hart, iets wat naast Arib ook andere Kamerleden niet konden of wensten te begrijpen.

Ronny Naftaniël

De derde en laatste Superjood die ik graag in het voetlicht plaats is Ronny Naftaniël, die zich luid en duidelijk inzet om de zogenaamde vernieling van de ruit van een joods restaurant te laten benoemen als wat het onmiskenbaar is: een daad van antisemitisme.

Ik ben blij met deze Superjoden. Moedige mensen die zich niet de mond laten snoeren met valse beloften of met de gebruikelijke politieke praatjes voor de vaak. Andere joodse organisatie werken graag op de achtergrond, zoals ze het zelf graag omschrijven, met een resultaat van nul.

De in de stuk in de schijnwerper gezette Superjoden weten dat zwijgen al lang geen optie meer is. Daarentegen kiezen zij Loud and Proud de weg voorwaarts.

Kol hakavod, Herman, Gidi en Ronny!

De OpinieZ-columns van Frank Berkemeier vindt u ➡ hier.

Twitter: @Berkemef

© OpinieZ.com 2017. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.