NewSpeak creëert NepNieuws

MSM en politici grossieren in propaganda-boodschappen

Titelfoto: Minister Kajsa Ollongren. Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal NOS Jeugdjournaal

Fakenews is een hot item. Men vergeet over het algemeen echter dat nepnieuws net zolang bestaat als nieuws. Propaganda en misinformatie is van alle tijden. Gedurende de Koude Oorlog was nepnieuws een middel om de andere partij te beïnvloeden. De communisten uit het Warchaupact gebruikten het concept van maskirovka en de kapitalisten van de NAVO hadden bijvoorbeeld Radio Free Europe om nepnieuws, misinformatie en propaganda te verspreiden.

Kant-en-klaar-generaties
In de tijd van de Koude Oorlog echter konden mensen gelukkig nog voor zichzelf denken en hadden het vermogen om nieuws te filteren. Later kwamen de  kant-en-klaar-generaties. Alle nieuws moet voor hen uitgekauwd op een bord worden gepresenteerd. Anders gaan de hersenen in een complete shut down, zo lijkt het. Voor deze mensen moet het als een geschenk uit de hemel komen dat hun heilige EU maatregelen wil nemen om nepnieuws aan te pakken. Een beleid dat door de eurofiele D66-minister Kajsa Ollongren onmiddellijk wordt nagepapegaaid.

Kajsa is doodsbang voor de Ruskies, want dat zijn duivels met hun al tijden bestaande maskirovka. Je vraagt je af de EU-politici en meerdere Nederlandse politici soms decennia onder een steen hebben geleefd of dat zij spontaan geheugenverlies hebben geleden na de val van de Muur. De Russen doen wat Russen al decennialang doen en dat schijnt plotseling iets nieuws te zijn. Vreemd, gezien het feit dat de Russische leider door de KGB is opgeleid en operationeel is ingezet. Verrassend toch…

Nieuwspraak
Het nepnieuws dat echter niet ter sprake komt bij Ollongren c.s. is wat door onder andere de overheid en de Main Stream Media in de vorm van Newspeak wordt verpreid en aangemoedigd.  Deze nieuwspraak leidt tot nepnieuws dat ons bijvoorbeeld bij iedere islamitische aanslag door de strot wordt geramd.

  • “Jongeren rellen” = Islamitische jongeren rellen.
  • “Verwarde man steekt vier mensen dood” = Allahu Akbar schreeuwende man steekt  bewust vier niet-moslims dood.
  • “Auto rijdt op kerstmarkt in” = Chauffeur van islamitische persuasie rijdt expres mensen dood die Kerstinkopen doen.
  • “Lone wolf doodt meerdere mensen” = Islamitische terrorist doodt willekeurige mensen.

Witwassen
U ziet het patroon. Alles dat een negatief beeld op de islam kan werpen wordt via nieuwspraak ge-nepnieuwst naar iets algemeens en vaags om moorddadige islamitische terroristen wit te wassen. De keren dat de islam specifiek wordt benoemd is als het positief kan worden gebracht, denk bijvoorbeeld aan het Suikerfeest of het Ramadanjournaal.

Nieuwspraak creëert nepnieuws. Wij – de bevolking van Nederland -zijn op voet van oorlog met nieuwsprekende Main Stream Media, met nieuwsprekende politici en met nieuwsprekende overheden. En zoals u weet is het eerste slachtoffer in iedere oorlog de waarheid. De waarheid wordt via nieuwspraak misvormd tot nepnieuws.

Gedachtenpolitie
Wat u kunt doen om de gedachtenpolitie in Den Haag, Brussel, de verschillende redactiebureaus, het mediapark en wat dies meer zij te dwarsbomen is redelijk simpel. Stop met het lezen van leugenachtig nieuws en stop met het consumeren van de staatspropaganda van de staatsomroep en RTL-Soros. En stem niet op politieke partijen die nieuwspraak omarmen. Ik ga u niet vertellen welke partijen dat zijn. Ze komen voor in het complete politiek spectrum en u bent slim genoeg om in te zien over welke partijen ik het heb.

Propaganda
Laat u zich niet hersendood maken door de constante stroom propagandaboodschappen als:

EU = Welvaart

Referendum = Onnodig

Israël = Apartheidsstaat

Islam = Vrede

Mantra’s die dag in dag uit herhaald worden en niet kloppen.

And if all others accepted the lie which the Party imposed—if all records told the same tale—then the lie passed into history and became truth. ‘Who controls the past, ‘controls the future: who controls the present controls the past.”

― George Orwell, 1984

De OpinieZ-columns van Frank Berkemeier vindt u ➡ hier.

Twitter: @Berkemef

© OpinieZ.com 2017. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.