Geen belastingvoordeeltjes voor de DOCP-Jodenhaters!

Niet alleen in Nederland, maar ook in andere Europese landen zijn medewerkers van BDS-haatclubs langs supermarkten getrokken. Het doel van DOCP (Diensten en Onderzoek Centrum Palestina) was om Israëlische producten te labelen en bedrijfsleiders onder druk te zetten de “besmette” producten meteen uit de handel te nemen. Deze gang van zaken en de intimidatie die eruit voortvloeit zijn volstrekt onaanvaardbaar.

We leven in een maatschappij waarin het moderne antisemitisme voortwoekert als een kankercel. Velen kijken er niet eens meer van op als vanuit islamitische hoek de haat jegens Joden wordt verspreid. In plaats van de boodschap keihard te bestrijden en duidelijk te stellen dat antisemitisme onaanvaardbaar is, wordt de boodschapper veelal omarmd en geknuffeld.

Antizionistisch
Het kwalijke “antizionistische” gedachtegoed wordt meer en meer beleden door linkse partijen, linkse organisaties en met name door aanhangers van de “religie van de vrede”, de islam. In hun niet aflatende haat jegens de staat Israël en haar Joodse inwoners slaan deze groeperingen de handen ineen en ontstaat een giftige poel van antisemitisme. Dat ook linkse politieke stromingen zich achter deze groeperingen scharen, geeft het nog meer legitimiteit. Jodenhaat wordt welhaast salonfähig.

Het is met name links dat verantwoordelijk is voor de wedergeboorte van het antisemitisme. Zij omarmt sinds enkele decennia immers de kwalijke, intolerante en levensgevaarlijke denkbeelden van de islam. Bang om moslims te discrimineren, biedt links antisemitische geluiden kritiekloos een podium. Uiteindelijk resulteert dit in een gedachtegoed dat meer en meer verwijderd raakt van onze liberale democratie.

BDS-acties
Bij de inspectie van supermarkten op Joodse producten en bij andere BDS-acties bekruipt mij overigens altijd weer het gevoel dat het de actievoerders niet te doen is om de veelbesproken Palestijnse “slachtoffers” van de Israëlische “bezettingspolitiek”. Dit soort acties is namelijk altijd uitsluitend tegen Israël gericht en nooit tegen landen die daadwerkelijk gebieden hebben geannexeerd zoals Marokko (de Westelijke Sahara) en China (Tibet).

Het gaat deze BDS-activisten ook helemaal niet om het lot van de Palestijnen en het vermeende onrecht dat de overige moslims in de regio zou worden aangedaan door (het bestaan alleen al van) de staat Israël. Indien het hen echt om het lot van moslims ging, zouden zij immers wel ageren tegen IS, Al-Nusra, Taliban en andere terroristische groeperingen die met name onder hun eigen geloofsgenoten dood en verderf zaaien.

Aanslagen
Zou het hen bovendien gaan om veiligheid en vrede in de regio, dan zouden zij wel ageren tegen de aanslagen die Palestijnse terroristen in Israël plegen en dan zouden zij wel protesteren tegen Hamas dat in Gaza meer dan een miljoen Palestijnen gegijzeld houdt en geregeld raketten op Israël afvuurt. Dan zouden zij Hamas er bovendien op aanspreken dat die organisatie gelden voor humanitaire hulp liever investeert in de training van terroristen, de aanschaf van wapens en de bouw van terreurtunnels.

Maar dat gebeurt allemaal niet. We hebben hier dus simpelweg te maken met haters. Jodenhaters. DOCP (Dienst Onderzoek Centrum Palestina) is weliswaar beperkt in omvang, haar onwelriekende boodschap vindt een gewillig oor bij een almaar groter wordende groep. Het is een gevaarlijke ontwikkeling die moet worden gestopt, voordat het te laat is.

Om te beginnen zou dit soort organisaties de ANBI-status ontnomen moeten worden. Antisemitisme is namelijk bepaald geen liefdadigheid en Jodenhaat behoort niet beloond te worden met belastingvoordeeltjes.

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
12 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Karel
Karel
7 jaren geleden

Over haatclubs gesproken: zelden zoveel haat gezien als de heer van Dijken en zijn viendjes hier uitbraken in de richting van mensenrechtenactivisten.

Asher
Hoofdredactie
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Karel

Bizar om intimiderende Jodenhaters als mensenrechtenactivisten te beschouwen. Lieden die zich.totaal niet druk maken om de echte mensenrechtenschendingen en terreur in islamitische landen.

G.van Zoelen
G.van Zoelen
7 jaren geleden

Ik ben het helemaal met Rosa eens en vind daarbij dat u zich diep, ja zeer diep zou moeten schamen met zoveel onjuiste vuiligheid te verspreiden!!!!

Asher
Hoofdredactie
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  G.van Zoelen

Wat is er “vuiligheid” in het stuk? Wat klopt er niet? Ben erg benieuwd.

Rosa
Rosa
7 jaren geleden

Dit stuk is zo achterlijk en nergens op gebaseerd dat ik in de lach schoot. Waar baseer je al deze beschuldigingen op? In de organisatie van DocP zitten zelf Joodse mensen. Anti zionisme en antisemitisme zijn 2 compleet verschillende termen. Heb je ook weleens gehoord van de organisatie “Een ander Joods geluid”? Het zijn mensen die de realiteit onder ogen zien. De muur in Israel is al jaren geleden illegaal verklaard en alle nederzettingen op Palestijns grondgebied zijn illegaal. De rechten van Palestijnen worden dagelijks geschonden en er wordt niets aan gedaan. Dus tegen Israel en het apartheidssysteem strijden is iets wat we allemaal zouden moeten doen en het heeft NIKS te maken met haat tegen Joden. Dat is het typische debiele excuus waar zionisten zich achter scharen om anderen de schuld te geven. En wie zegt dat organisaties als DocP achter hamas staan? Je hebt de boodschap blijkbaar niet goed begrepen, jammer.

Asher
Hoofdredactie
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rosa

Zelden zo veel flauwekul als in de reactie van Rosa achter elkaar gezien. Een typisch voorbeeld van de zieke pseudoargumenten van de BDS-beweging. 1. De “muur” is een veiligheidshek dat godzijdank vele dodelijke terreuraanslagen heeft voorkomen. 2. Israel is geen apartheidsstaat, maar een democratie. Alle burgers hebben gelijke rechten, Arabieren en Druzen dienen in het Israelische leger, hebben eigen bedrijven en werken ook met Joden samen. 3. Dat er Joden in DOCP zitten: so what? Vertegenwoordigen zij alle Joden soms? 4. EAJG is niet minder dan een mantelorganisatie van het Palestina Komitee. En ga zo maar door.

Uri
Hoofdredactie
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rosa

Toch fijn dat Peter van Dijken u aan het lachen maakt. Met uw wereldbeeld zit u vast iedere dag snikkend achter uw computer. Leg uw propaganda materiaal eens een aantal dagen weg. Iets meer realiteitsbesef zou uw dagelijks humeur aanzienlijk kunnen verbeteren. En vorm een eigen mening. Het schenkt u meer zelfvertrouwen en debat-succes dan het napapegaaien van anti-Israël activisten. Sterkte ermee!

Mordecai
Mordecai
7 jaren geleden

Laten wij maar gewoon Israëlische producten kopen en de supermarkten die de Israëlische producten uit de schappen halen niet meer bezoeken om onze inkopen te doen

john
john
7 jaren geleden

Hadden ze wel hun bonus kaart bij zich, achterlijke zieke gasten

Maarten Vasbinder (@kakketoe)

BDSS

bari1951
7 jaren geleden

Dit is op Kattukse Vrienden voor Israël herblogd.

robbi
robbi
7 jaren geleden

Ik krijg toch de indruk dat dat soort mensen toch problemen hebben met hun IQ tov de rest van de bevolking en dan praat ik toch over die haatclubs die hun doel totaal voorbij schieten ach als je de pers maar om je vinger windt

12
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x