Bye Bye Mr Euro!

De EU(ro) is mislukt. Volkomen mislukt. Zoveel is inmiddels wel duidelijk. Griekenland is een puinhoop. Frankrijk een enorm risico. Tegenstellingen tussen de lidstaten groeien met de dag. Wantrouwen heerst. Evenwichtige solidariteit is ver te zoeken. Een groot deel (waarschijnlijk de meerderheid) van de inwoners van de eurozone is het beu.

En wat is de reactie van de Eurofielen zoals Hollande, Verhofstadt en Pechtold? Bezinning? Een pas op de plaats maken? Nee. Uit pure paniek, anders kan ik het niet duiden, volgt er eensgezind uit hun monden een roep om MEER! MEER! MEER! Europa. De roep om een Europese Federatie wordt met de dag sterker. En dat is een doodenge ontwikkeling.

Allereerst de motivatie. We worden belaagd met leugens over de FAN-TAS-TISCHE samenwerking tussen Frankrijk en Duitsland. En de Euro natuurlijk. Wat een zegen voor het Europese volk. De Euro doet het zo goed dat het alleen nog maar beter kan. En hoe moeten we dat bereiken? Door middel van het instellen van een Europese regering. Want “de Euro is onomkeerbaar”, want het is “ondenkbaar” dat we zonder Euro en EU kunnen. Ze durven wel, de apparatsjiks in Brussel en elders in Europa. Het is namelijk nog maar de vraag of het echt zo goed gaat met de Euro en de EU. Het is maar de vraag of meer EU nog beter is. Ik nuanceer me kapot, dat zal u begrijpen. Van binnen kookt het.

Het is een utopie om te veronderstellen dat de Europese Federatie op een democratische wijze kan worden ingevoerd. Elk land zal de vraag over toetreding tot de Federatie moeten voorleggen aan haar bevolking. Ik voorspel bij voorbaat een grandioze overwinning voor het NEE-kamp. Dat zullen de Brusselse elite en haar slippendragers elders in Europa niet kunnen accepteren. Eenvoudigweg omdat zij zich blindstaren op de wenselijkheid, de onomkeerbaarheid, het definitieve van de Euro. De Euro kan niet overleven zonder Europese regering, zo luidt hun argument. Ik neem dat graag aan. Een monetaire unie zonder politieke unie is gedoemd te mislukken.

Het betekent dus dat er voor de Euro (en dus ook de EU) geen toekomst meer is. Helaas weigeren de Eurofielen hun verlies te erkennen. We moeten daarom rekening houden dat we meer en meer onder druk worden gezet om toch vooral in het Europese sprookje te blijven geloven. Er zal gedreigd worden met ellende, oorlog, armoede. Het licht zal keer op keer uitgaan. Geen zinnig mens die dat gelooft.

Het gevolg zal zijn dat de Eurosceptische partijen steeds sterker zullen worden, met name in de rijke EU landen. Die landen hebben immers niets te winnen bij de EU maar slechts te verliezen. De pijnlijke waarheid voor de Eurofielen is wat ik boven beschreven heb. De Europese Federatie komt er niet. Het is een volkomen kansloos project. Door alleen al het idee te opperen, maakt elke politicus zichzelf volkomen belachelijk. Oftewel, we moeten van de Euro af. De Eurofielen moeten accepteren dat het experiment volkomen mislukt is.

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken
Advertenties

4

Meld je aan om te reageren.
avatar
1800
3 Draadjes
1 Antwoorden
0 Volgers
 
Meest bediscussieerde reactie
Meest actieve draadje
3 Auteur(s)
Duitse MinFin Schauble geeft aan: invoer Euro is omkeerbaar | Lang Leve Europa!Peter van DijkenrjdewitJohn Recente reacties van de auteur(s)
  Abonneren op reactie(s)  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] inspraak- en continue welvaartsoverdracht of stoppen met de euro. Vergaande integratie zal hardhandig afgedwongen moeten worden met heel veel pijn en een zeer totalitair optredend politiek ap…, het lijkt mij duidelijk welke optie uiteindelijk het minste pijn […]

rjdewit

Laten we het hopen.

John
John

Zou het niet kunnen zijn dat een één Europa, zoals Hollande voorstelt, altijd al de bedoeling was?
Dat niet de oplossing bij het probleem gezocht wordt, maar er eerst een doel gesteld wordt, en dan een oplossing bij een probleem om dat te bereiken?

Peter van Dijken

Dat klopt helemaal John, het plan is altijd geweest om ons door middel van de euro een politieke unie in te rommelen.