Het begint met een lolletje

Nieuw dieptepunt in demonisering van Baudet

Gisterochtend kwam in het nieuws dat de extreemlinkse splinter Radicaal Anarchistisch Feministisch Front (RAFF) het huis van Thierry Baudet heeft beklad. Daarnaast werd hij ook getrakteerd op een pakketje met kots en poep dat in zijn brievenbus was geduwd. Onmiddellijk gonsde het van de instemming op de sociale media. Baudet had het toch immers zelf allemaal uitgelokt met zijn vrouwonvriendelijke en fascistische uitlatingen?

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video

Voor diegenen met enig historisch besef – iets dat bij radicaal links op essentiële momenten lijkt te ontbreken – kan er een parallel getrokken worden met de nadagen van 2001 en de eerste helft van 2002.

Wat was het protest rondom de ernstig gedemoniseerde Pim Fortuyn ludiek, zeg. Het was dijenkletsend grappig volgens de linkse goegemeente. Een taart met braaksel en ontlastingen (herkent u dit?) werd in zijn gezicht geduwd. Hij had dit toch over zichzelf afgeroepen? Hij vroeg er toch om? Zij stonden toch in hun recht?

En bovenal: het was toch een onschuldige actie?

Enkele maanden later was de kille parkeerplaats van het Mediapark in Hilversum wereldnieuws. Vlak nadat hij een interview met Ruud de Wild had afgerond liep Pim gezellig kletsend naar zijn auto. En plots kwam daar de dierenrechten- en milieuactivist Volkert van der Graaf – die een innige band met GroenLinks onderhield – met getrokken wapen uit de struiken tevoorschijn. Hij besloot dat niet de democratie zou beslissen hoe het De Goddelijke Kale (dixit Theo van Gogh) zou vergaan, nee, hij nam die beslissing zelf maar even.

Enkele schoten later was het gebeurd. Dit nooit meer, werd in de nasleep van de moord op Pim Fortuyn dapper geroepen in politiek Den Haag en in de media. Welnu, Geert Wilders kan inmiddels aan iedereen die het wil horen uitleggen dat de dreiging van een aanslag op een politicus permanent op de loer ligt. En nu wordt het vizier op Baudet gericht.

Het tuig dat deze actie heeft gepleegd moet worden opgespoord. Want een aanslag op een woning zit heel dichtbij een aanslag op een persoon. De daders mogen geen moment de indruk krijgen dat hun actie als ludieke grap wordt opgevat. Ze moeten voor de rechter verantwoording afleggen voor hun actie.

Ik vrees echter dat dat niet voldoende is. Het zaadje van linkse verkettering en demonisering is al geplant. Cultureel marxisme probeert onze geschiedenis af te breken en is daar in de hoofden van de aanslagplegers al in geslaagd. Daar ligt het grote gevaar: tegen de collectieve hersenloosheid die binnen deze bloedenge groep “antifascisten” heerst lijkt geen kruid gewassen te zijn. Daar heerst bewuste kwaadaardigheid. Dat is blijkbaar nog steeds niet voor iedereen duidelijk.

Een schrijnend voorbeeld van misinterpretatie was het optreden van acteur Waldemar Torenstra bij Pauw gisteravond. Hij liet weer eens zien dat het niet verstandig is als kunstenaars zich over politieke en maatschappelijke zaken uitspreken. Hij bagatelliseerde de actie tegen Baudet en miste de historische context daarmee volkomen.

Ik kan Baudet alleen maar alle sterkte toewensen. We zijn geen politieke vrienden, maar ik steun hem zoals ik iedereen steun die gebruik maakt van dat belangrijke en onvervreemdbare recht: de vrijheid van meningsuiting. Ik hoop van harte dat hij zich niet laat intimideren en zijn werk kan blijven doen als volksvertegenwoordiger.

En ik blijf hopen dat het ooit tot alle leeghoofdige, anarchistische/antifascistische/vult u maar in volidioten doordringt dat juist zij de fascisten en de intoleranten zijn. Maar ik verwacht het niet.

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.