De agressie van de Turkse Ontheemden

Dit weekend is pijnlijk duidelijk geworden dat Nederland een probleem heeft. Niet alleen Nederland, heel Europa. We hebben een Turks Ontheemdenprobleem.

Na de oproep van het Turkse consulaat in Rotterdam om kritische artikelen, opmerkingen, cabaret en wat dies meer zij over Erdogan te rapporteren, werd Ebru Umar opgepakt in haar tweede woonplaats Kusadasi in Turkije. Een Turkse Nederlander had blijkbaar de autoriteiten aldaar verwittigd van haar kritische tweets en opiniestukken over Erdogan. Een internationale rel was geboren.

Organisaties
De macht van Erdogan bestaat voor een aanzienlijk deel uit de invloed die hij over de Turkse grenzen heen kan doen gelden in de “landen van aankomst”. Die invloed is gebaseerd op het feit dat alle moskeeën, imams en cultureel-religieuze organisaties in die landen strikt onder het gezag van de Turkse overheid staan, door haar worden betaald, opgericht en benoemd. Deze instellingen en geestelijk leiders herinneren Turkse immigranten en hun nakomelingen er dagelijks dat ze Turkse staatsburgers zijn en blijven. En dar ze in de eerste plaats de belangen van de Turkse regering moeten dienen. In dat licht moet ook de klik-oproep van het Turkse consulaat worden gezien.

Gelukkig zijn er Turken die stevig in hun schoenen staan en zich aan die invloed kunnen onttrekken. Helaas zijn er nog veel meer die hun identiteit aan de Turkse machtsuitoefening ontlenen. Die groep zal voor een belangrijk deel bestaan uit diegenen die gevoelsmatig hier tegen wil en dank wonen. Zij die zich in Nederland nooit thuis zullen voelen: de Turkse Ontheemden.

Multicultureel beleid
We weten dat een grote groep tweede – en derdegeneratie Turken in Nederland is die zich vooral Turk voelt en geen Nederlander. Deze mensen richten zich sociaal, cultureel, politiek en religieus op Turkije. Dit is een situatie die Nederland in het verleden heeft gefaciliteerd via het multiculturele beleid. Aan nieuwkomers werden tot het begin van de 21e eeuw geen duidelijke integratie-eisen gesteld. Behoud van de eigen cultuur stond voorop, dat zou hen het beste helpen om zich hier thuis te voelen.

Deze Ontheemden vinden in ons land hun draai niet. Hier kunnen ze niet wortelen en voelen ze zich buitenstaander. Echter, in Turkije, hun gedroomde thuisland, voelen ze zich ook vreemdeling. Ze zijn toch teveel gewend aan de Nederlandse veiligheid, vrijheid en welvaart.

Ūberturken
Om zich desondanks een eigen, onderscheidende identiteit aan te meten, keren deze Turkse Ontheemden zich af van Nederland en idealiseren het land van hun voorouders. Ze voelen en gedragen zich als Überturken. De afkeer voor hun nieuwe thuisland druipt er van af. De naïeve adoratie voor de neo-Ottomaanse Sultan Erdogan viert hoogtij. Als een ware Gedankenpolizei treden zij fel op tegen iedereen die “hun Leider” en “hun land” maar enigszins kritisch bejegent.

Ebru Umar krijgt al jarenlang deze onverbloemde haat van Turkse Ontheemden over zich heen. Haar bestaan is al voldoende voor hen om zich als een meute dolgedraaide bloedhonden op haar te storten. Hun enige doel: haar intimideren en kapotmaken.

Vijfde Colonne
Het mag dan ook geen verrassing heten dat Turkse Nederlanders zich massaal aan haar arrestatie verlekkerden. Er bevindt zich hier een Vijfde Colonne van Überturken die fungeert als verlengstuk van de dictatoriale macht van Erdogan. Zij vinden hun gelijk in de moskee, bij hun imam, bij hun culturele organisaties, in gemeenteraden en in de Tweede Kamer. Een zeer bedreigende situatie.

Dit kan en mag zo niet voortduren. Nederland en Europa moeten zich hiertegen wapenen. Het is 5 voor 12 en de klok tikt. De Turkse machtswellust buiten haar eigen landsgrenzen moet gestopt worden.

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
7 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] machtspolitiek beter beheerst dan de Europese politici. Het valt dan ook te verwachten dat nog meer Turkse ontheemden zich gesterkt voelen in hun steun aan hun leider. Tegelijkertijd zullen steeds meer Turken in […]

Karel J.A.M. Want
Karel J.A.M. Want
7 jaren geleden

In essentie is het probleem dat de islam gebaseerd is op machtspolitiek. De westerse -en mogelijk de Nederlandse insteek, sterker dan gemiddeld- is gebaseerd op overleg en consensus. Het mag geen vraag zijn wie bij dit powerplay geweld de mindere is.

Cool Pete
7 jaren geleden

Het artikel snijdt terecht een nijpend probleem aan.
Wij hebben geen probleem veroorzaakt.
Maar zij die zich niet willen / kunnen aanpassen, veroorzaken problemen tegen ons.
Een win/win-oplossing is een vrijwillig, bindend en eenmalig reis-advies. Beter voor ons, veel beter voor hen.

Frank
Frank
7 jaren geleden

Primitief derdewerelvolk moet je ook niet in een eerstewereldland laten wonen, matcht niet

Ruud Beijer
Ruud Beijer
7 jaren geleden

Het enige wat we nog kunnen doen om ons land van de islam te redden is stemmen op de PVV.Stemmen op de PVV betekent einde islamisering van Nederland.Einde islamities onderwijs.Genoeg is genoeg.Verder worden de banden verbroken met turkije.Alle turken die terug willen krijgen een gratis ticket aangeboden.Stem PVV.

Tom Vanderben
Tom Vanderben
7 jaren geleden

We gaan deze ‘game’ verliezen. We denken dat we macht hebben puur op de gedachte dat we meer zijn. Maar wij met onze ‘kom laten we lekker onder genot van een kopje thee consensus bereiken’ mentaliteit hebben in de realiteit te maken met ordianaire straatvechters. Straatvechters die helemaal niks met ons op hebben, onze cultuur vinden ze drie keer niks.

Maximus
Maximus
7 jaren geleden

Een zeer bedreigende situatie. Volledig eens met u.
Onze regering en partij prominenten zullen het echter blijven ontkennen. (op één na )
De vonk is nog net niet in het kruitvat terechtgekomen, maar ligt te smeulen op enkele meters afstand.
Ik vrees dat het een volgende keer raak is, en dan zullen de “rapen gaar “zijn.
Je hoeft geen “ziener ” te zijn om te zien aankomen, wat er nog op ons pad ligt.

7
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x