Hoezo “open houding naar vluchtelingen”?

Woensdag 30 maart 2016: ik krijg een artikel in Trouw onder ogen: een oproep van een heleboel hoogleraren, filosofen, schrijvers en kunstenaars tot een Open Samenleving, om op die manier de vrede, veiligheid, vrijheid en welvaart van Europa te waarborgen.

De schrijvers van het artikel proberen met veel omhaal van woorden hun punt te maken. Verwijzend naar allerlei historische denkers. Let wel: alleen die denkers die in het straatje van de schrijvers passen worden geciteerd. Als slagroom op de taart, als bewijs dat het een deugend artikel is, wordt het pamflet onderschreven door een bonte parade van maar liefst 182 meer en minder bekende wegkijkende en ontkennende Polderlanders.

Vijandige culturen
De gedachte achter het schrijven is dat wij verplicht zijn om vluchtelingen – met welke achtergrond dan ook – tot ons oude continent toe te laten, zodat een Open Samenleving gewaarborgd is. De oplettende lezer die met beide poten stevig in de klei staat ontdekt in het Dapper Epistel al snel een ernstige denkfout. Een denkfout die hij elke dag om zich heen ziet: hoezo komt er een Opener Samenleving? Hoe meer vreemdelingen met culturen die vijandig of op z’n minst afwijzend staan tegenover onze cultuur, des te geslotener immers onze samenleving wordt.

Onvrijheid
We zien het op de scholen: leraren durven hun leerlingen niet meer over de Holocaust te vertellen. We zien het op straat: homo’s durven nauwelijks meer hand in hand te lopen omdat zij bang zijn beschimpt, bespuugd of mishandeld te worden. Je ziet het aan vrouwen: zij durven zich soms niet meer uitbundig te kleden uit angst lastig gevallen te worden. Je ziet het aan cabaretiers: zij durven over een bepaald geloof (*kuch*) geen grappen te maken. Je ziet het bij Joden in Nederland en andere Europese landen: hun scholen en gebedshuizen moeten beveiligd worden, zijzelf durven nauwelijks meer hun identiteit uit te dragen. Je ziet het aan de politiek: Geert Wilders leeft al vele jaren in totale onvrijheid omdat hij ernstig bedreigd wordt.

Je ziet het in New York, Boston, Madrid, Londen, Parijs, Brussel: deze steden zijn slachtoffer geworden van het terrorisme uitgevoerd door diegenen die deel uitmaken van de groep die volgens intellectuelen als de Denker des Vaderlands professor Marli Huijer en professor Martin van Hees (de schrijvers van bovenvermeld artikel) met alle egards moeten worden ontvangen.

Intolerantie
Het doel van het artikel lees je tussen de regels door: de haat jegens onze samenleving druipt ervan af. De minachting voor onze vrijheid, onze cultuur, onze veiligheid galmt in de intellectuele leegheid van de schrijvers en de medeondertekenaars van de Oproep. Zij willen juist geen Open Samenleving, zij willen juist geen vrijheid van meningsuiting, zij willen juist geen behoud van onze vrijheid. Zij willen onze samenleving opofferen aan de intolerantie.

Zij lijden aan een ernstig verstoorde blik op onze samenleving en de bedreigingen die zij nu ondergaat. Ook als ze het zouden willen, dan nog kunnen zij niet erkennen dat vele nieuwkomers nooit zullen integreren en slechts een toekomst als Onaangepasten tegemoet kunnen zien. Deze Onaangepasten zullen hun ongewenste stempel drukken op onze samenleving. Zij zullen afbreken, waar een vrij en verstandig mens wil bouwen.

En de schrijvers en ondertekenaars, zij voelen zich goed. Zij hebben hun morele vacuüm ten overstaan van de gehele Gutmenschgemeenschap geëtaleerd en vinden dat zij Deugen. Après nous le deluge is hun werkelijke motto. Dat moet hen alleen nog wel even ingefluisterd worden.

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
6 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] naar af. Midden in die moderne open westerse maatschappij die onze 182 intellectuelen zo graag zien, torent hij als opgestoken middelvinger naar onze vrijheid en gelijkwaardigheid, als sliepuit naar […]

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

De ondertekenaars van dit “opstel” in de krant,
zijn,
zoals een ECHTE denker zo kernachtig verwoordde:
[ dank voor het citaat ]

ZWAKKE GEESTEN, DIE VALLEN VOOR DE TOTALITAIRE VERLEIDING
[ van inter-/nationaal socialisme en van islamisme ]

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cool Pete

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

aanvulling: het kortzichtige zgn. “open grenzen”:

– is IN STRIJD MET nationale wetgeving, met de Grondwet en met internationale verdragen.

– zijn de doodsteek voor elk land met rechtszekerheid; en heeft NIETS te maken met een RECHTVAARDIGE maatschappij, uit Karl Popper – “Open society and its enemies” [ 1945 ].

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

Goed artikel.

Houdt het nu nooit op ???
Van die elitaire, wereldvreemde, zich zelf verheffende onbenullen en warhoofden ???
die hun naasten, mede-mensen minachten en een hoop ellende aandoen !!!
“Denker des Vaderlands”??? – wat een hoogmoeds-waan. Zelf-benoemd zeker, en vooral gesubsidieerd ???
Doet mij eerder denken aan: “Hersenloze des Vaderlands” en “Harteloze des Vaderlands”.

Eric
Eric
7 jaren geleden

Goede repliek. Want een onvoorstelbare domheid en naïviteit van deze ‘denkers’. Het lijken wel lemmingen. Ze mogen wat mij betreft direct de afgrond in als ze zich daarin al niet bevinden.

6
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x