Advertenties

Joost Niemöller meet zijn eigen schedel

Volg OpinieZ

Op zondag 22 november 2015 spraken wij uitvoerig met Joost Niemöller.

De directe aanleiding was het verschijnen van zijn nieuwste boek De Verschrikkelijke Janmaat, dat (met een inleiding van Meindert Fennema) zowel in het NRC als in de Volkskrant drie sterren kreeg. Werd de verguisde “schedelmeter” opgenomen in het establishment?

Het boek en Janmaat komen zeker ter sprake. Net als Wilders en Fortuyn. Maar wij waren vooral nieuwsgierig naar de achtergrond van Niemöller: vanuit welk perspectief, vanuit welke kaders denkt en schrijft hij? Hoe ziet hij zichzelf in deze woelige tijden?

Het leverde een overweldigende hoeveelheid materiaal op: er waren zoveel onderwerpen de revue gepasseerd! Bovendien waren tijdens het gesprek door Niemöller als serieuze bronnen wat boeken en schrijvers opgevoerd, die nadere research verlangden. Maar hier is-tie dan:

Over de auteur

Ruben Gischler
Documentaire en programmamaker.
Arabisch gestudeerd en afgestudeerd op de "moderne" geschiedenis van het Midden Oosten

Email-abonnement

4
Reageer.

avatar
1800
4 Draadjes
0 Antwoorden
0 Volgers
 
Meest bediscussieerde reactie
Meest actieve draadje
1 Auteur(s)
De Joden hebben het gedaan | Kattukse Vrienden voor IsraëlDe Joden hebben het gedaan | IdentitairVerzet OZLRoelVIDEO: Interview met Joost Niemöller | E.J. Bron Recente reacties van de auteur(s)
  Abonneren op reactie(s)  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] The Culture of Critique van Kevin MacDonald vertel ik het een en ander in het interview dat ik had met Maja Mischke  voor de website Opiniez. En dat vandaag op hun website […]

trackback

[…] The Culture of Critique van Kevin MacDonald vertel ik het een en ander in het interview dat ik had met Maja Mischke  voor de website Opiniez. En dat vandaag op hun website […]

Roel
Roel

Wat een eerlijke man is Joost. Geen enkele dubbele bodem. De keus voor het Darwinisme als de verklaring van Goed en Kwaad is huiveringwekkend. Helemaal verkeerd en tegelijkertijd helemaal oprecht. Ik wil meer van deze interviews zien. Ik wil er één in de week.

trackback

[…] Bron: http://opiniez.com […]