Joost Niemöller meet zijn eigen schedel

Op zondag 22 november 2015 spraken wij uitvoerig met Joost Niemöller.

De directe aanleiding was het verschijnen van zijn nieuwste boek De Verschrikkelijke Janmaat, dat (met een inleiding van Meindert Fennema) zowel in het NRC als in de Volkskrant drie sterren kreeg. Werd de verguisde “schedelmeter” opgenomen in het establishment?

Het boek en Janmaat komen zeker ter sprake. Net als Wilders en Fortuyn. Maar wij waren vooral nieuwsgierig naar de achtergrond van Niemöller: vanuit welk perspectief, vanuit welke kaders denkt en schrijft hij? Hoe ziet hij zichzelf in deze woelige tijden?

Het leverde een overweldigende hoeveelheid materiaal op: er waren zoveel onderwerpen de revue gepasseerd! Bovendien waren tijdens het gesprek door Niemöller als serieuze bronnen wat boeken en schrijvers opgevoerd, die nadere research verlangden. Maar hier is-tie dan:

Over de auteur

Ruben Gischler
Ruben Gischler
Documentaire- en programmamaker.
Arabist. Afgestudeerd op de "moderne" geschiedenis van het Midden Oosten.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
4 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] The Culture of Critique van Kevin MacDonald vertel ik het een en ander in het interview dat ik had met Maja Mischke  voor de website Opiniez. En dat vandaag op hun website […]

trackback

[…] The Culture of Critique van Kevin MacDonald vertel ik het een en ander in het interview dat ik had met Maja Mischke  voor de website Opiniez. En dat vandaag op hun website […]

Roel
Roel
7 jaren geleden

Wat een eerlijke man is Joost. Geen enkele dubbele bodem. De keus voor het Darwinisme als de verklaring van Goed en Kwaad is huiveringwekkend. Helemaal verkeerd en tegelijkertijd helemaal oprecht. Ik wil meer van deze interviews zien. Ik wil er één in de week.

trackback

[…] Bron: http://opiniez.com […]

4
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x