Salafisten-fan Van Aartsen moet aftreden

Eerder dit jaar heb ik meerdere artikelen gewijd aan mijn stad, Den Haag. Een prachtige stad om te wonen: er is veel groen, we hebben een prima strand. Het centrum is dik in orde. Een stad zoals een stad hoort te zijn.

Zoals zovele steden moet Den Haag elk moment weer inspelen op veranderende omstandigheden. Met name de doorlopende allochtonisering van de bevolking trekt een zware wissel op de stad en haar bestuurders. Het is geen gemakkelijke opgaaf.

Zoals altijd bereidt de Hofstad zich weer voor op een nieuwe jaarwisseling. Dit soort avonden gaat traditiegetrouw gepaard met veel vrolijkheid, feestelijkheden en helaas ook vandalisme, gewelddadigheid en vernielingen. De politie doet wat ze kan om de orde te handhaven en kan dat sinds enkele jaren helaas niet meer alleen af. Althans, zo vinden Van Aartsen en zijn politiecommissaris.

de doorlopende allochtonisering van de bevolking trekt een zware wissel op de stad

In zo’n geval zou je denken dat de Hermandad het rellende tuig met de lange lat tegemoet treedt en hen mores leert, zoals het hoort. En als ze niet meteen willen luisteren, dan ga je net zolang door totdat ze het wel doen. Het gezag hoort bij de Staat (in dit geval vertegenwoordigd door de politie) te liggen, niet bij een stel geïmporteerde geestelijken met middeleeuwse denkbeelden.

Helaas, ook dit jaar zet Den Haag weer een zeer omstreden middel in: om de “orde” op gevoelige plaatsen (lees, buurten met veel baldadige moslimjongeren) te “bewaren” wordt de “hulp” ingeroepen van salafistische leiders van de as-Soennah moskee. Deze moskee komt doorlopend negatief in het nieuws vanwege de door diezelfde leiders verkondigde intolerantie en haatpreken waarmee bezoekers worden vergiftigd.

Waar salafisten voor staan leerden we onlangs in dit artikel. Het zijn veelal met IS sympathiserende opruiers die niet in dit land thuishoren. Hun shariagetrouwe ideeën staan haaks op de wijze waarop wij onze samenleving willen vormgeven. Hen inzetten voor ordebewaking is het aanvaarden van een diep schisma in de samenleving. Het is het erkennen van het ontbreken van enig gezag van onze politie over een groep onaangepasten. Het is een belediging voor de rechtsstaat.

een gotspe dat Van Aartsen een door de Tweede Kamer aangenomen motie naast zich neerlegt

Een burgemeester heeft een belangrijke stem in dit kapittel en dient zich te realiseren dat elke beslissing die hij neemt iedere inwoner van diens stad aangaat. In dit geval heeft zo’n beslissing nog vèrstrekkender gevolgen. Het raakt niet alleen de stad, maar heel het land.

Het is dan ook een gotspe dat Van Aartsen een op 17 december door de Tweede Kamer aangenomen motie naast zich neerlegt om elke samenwerking met salafisten te stoppen en wederom, als een volleerde dhimmi, capituleert voor de chantage uit de salafistische hoek. In plaats van het met harde hand handhaven van de orde, geeft hij deze taak in handen van hen wier invloed je op elke wettelijke wijze zou moeten beperken.

Hij accepteert daarmee dat er een parallelle samenleving is ontstaan die onze wetgeving niet erkent, maar alleen de sharia aanvaardt. En dit geldt niet alleen voor de burgemeester. Ook de leiding van de Haagse politie en andere slippendragers leggen zich bij dit besluit neer.

Wat mij betreft is de maat meer dan vol. Deze burgemeester is zijn ambt niet waard. Hem ontbeert elke vorm van gezag. Op het moment dat hij moet optreden geeft hij laf en gemakzuchtig de aan hem toegekende verantwoordelijkheid voor de openbare orde en veiligheid uit handen. En hij wordt door niemand teruggeroepen.

Deze burgemeester is een schande voor Den Haag. Van Aartsen: treed af!

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
9 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ar
Ar
7 jaren geleden

Zo kan hij ongekozen burgemeester worden in elke stad, zonder achterom te hoeven kijken. De mensen met gevoel, inlevingsvermogen en verstand hebben begrip voor hem, maar hoe lang nog. Echte Nederlanders begrijpen dat hij niet meer in de spiegel kan kijken, zijn grootste straf. Een echte politicus, zoals zijn vrienden.

Zonder deze mensen zou ons land zoveel mooier zijn.

trackback

[…] van Dijken vom Online Magazin OpinieZ findet, dass es höchste Zeit für den Salafisten Fan ist, um zurückzutreten. Deze burgemeester […]

trackback

[…] van Dijken vom Online Magazin OpinieZ findet, dass es höchste Zeit für den Salafisten Fan ist, um zurückzutreten. Deze burgemeester […]

V.K.
V.K.
7 jaren geleden

-Inderdaad, vlak vooral de rol van de politie niet uit.

http://goo.gl/WGFPPA

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

Goed artikel. Ook helemaal mee eens.
Jozias van A. pleegt plichts-verzuim en overtreedt de wet- en regelgeving;
daardoor is hij een burgermeester-schap niet waard en dient hij weggestuurd te worden.

Ruud Beijer
Ruud Beijer
7 jaren geleden

Als de PVV aan de macht komt volgt er onmiddellijk ontslag voor deze beroepshuichelaar..Vele foute Nederlanders zullen de gevolgen gaan merken.Stem op de PVV Eigen volk eerst.

carthago
carthago
7 jaren geleden

Volgens mij moet een petitie voldoen om deze rat af te laten treden voldoen, maar ik weet niet hoe en wie dat initiatief moet nemen. Ik neem aan een onderdanige in Den hagistan.

Jack Terrible
7 jaren geleden

Ik loop mijn levenlang al te klagen over moskeeën en de islam in het Midden-Oosten en Afrika. Wat ben ik ermee opgeschoten? Veel van die barbaren wonen in Nederland en maken de dienst uit… bijvoorbeeld je mag op een vrije schilderclub in Amersfoort geen anti-islam schilderijen maken want daar kan een moslim op de schilderclub een hekel aan hebben en dan kan hij geweld gaan gebruiken en dan zijn de gevolgen niet meer te overzien. Dat heb ik meegemaakt op twéé schilderclubs in Amersfoort. Waar ik niet meer mocht schilderen wat ik wilde omdat er een paar moslims die amper Nederlands konden praten en uit Iran en Egypte kwamen en daar een aversie tegen konden hebben. Nou schilder ik in mijn keuken, want daar heb ik mijn schildertafel, en ik schilder wat ik wil en hoef nergens rekening mee te houden. Ik krijg weleens opmerkingen van de Linkse kliek, “mis je de schilderlerares niet?” Dan zeg ik… “als kiespijn! Nee hoor, ik schilder nou wat ik wil en op de schilderclub stond ik onder censuur. In islamitische landen staan kunstenaars die iets anders willen schilderen dan het regime ook onder censuur”. En dan laten ze een diepe zucht en dan zeggen ze dat ik altijd aan het provoceren ben…

Bob Fleumer
Bob Fleumer
7 jaren geleden

Ben ik het helemaal mee eens!

9
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x